- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Hobby elektronika
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
straightedge
tag
Egy cégnél tervezünk venni kicsit erősebb gépet főképp grafikára (értsd: photoshopban, corelben, illustratorban képek szerkesztése, indesignban újság szerkesztése, na meg office programok) erre mennyire elég ez a videókártya? tudom hogy grafikára a quadro meg hasonlók kellenek, néztem olyat is bár az régebbi változat quadro fx3700 (őskövület), lenne egy asztaligép amiben ez a vga van i5-s procival (első gen.) a másikban q6700, árban 65 000ft lenne, árérték arányban mennyire jó? még garis a kártya, a proci annyira nem lényeg csak a vga, köszönöm a válaszokat előre, esetleg egy kis indok is jöhetne hogy miért ez, és hogy miért ne.
-
Detektor
tag
Sziasztok
Nekem van a gépemben egy Gigabyte Radeon HD7770 1GB kártya, és egy gondom van vele.
Mikor elindítok egy mai játékot, pl. Galactic Civilizations III-at, akkor játék közben észrevehetően
vibrál a kép, vízszintes, a háttér színétől valamivel világosabb csikok jelennek meg a képernyőn és
vibrálnak.
Van egy Hdmi kimenete is a kártyámnak, azt használva viszont nem csinálja, csak ha a kártya VGA kimenete van összekötve a monitorral.Tudja valaki, hogy mitől lehet? Nem jó a kártya VGA kimenete? Windowsba visszalépve nem látszik semmilyen hiba.
-
flanki
aktív tag
Azért ide írom és nem az hozzá tartozó topikba mert lehet itt aktívabbak vagytok!
Tehát a kérdés:Van egy ilyen ATi R7 250X-em.
A referencia órajel felett (1Ghz) még feszültségemeléssel se hajlandó működni.
Gyakorlatilag minden játék crash-el ha egy picit felhúzom (50Mhz).
Mennyire normális ez?
Van ahol azt olvastam 950Mhz-es alapból az ref. órajele, van ahol 1Ghz-et írnak vagy felette...Azért is furcsa a dolog mert a gyári telepítő cd-n is rajta van az MSI Afterburner Overclock segédprogram.
Tudom nem számít szinte semmit az az 50Mhz, csak próba képp állítottam be, a régi HD5670-esem lazán bírta a +75Mhz-et is fesz. emelés nélkül is.
-
SerkyKrisz1
csendes tag
7770em van nagyon jó kártya.
Ajánlom mindenkinek!Tel.:O6 2O 523 92 59 Minden hétköznap reggel 8tól elérhető vagyok.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Criosphinx #402 üzenetére
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
Criosphinx
csendes tag
Adott egy HD7770, a monitorom DVI -vel van összekötve, a TV HDMI-vel.
Az a helyzet, hogy miután egyszer életbelép a monitoron a "monitor kikapcsolása" onnantól kezdve hiába rakom át TV-re a képet a hangot nem lehet rá kiadni a Vezérlőpult(ikon nézet) "hang" panel ezek után alapból kb 2(!) perc míg bejön 2mp helyett és azt írja a TV eszköznél hogy nincs csatlakoztatva, mintha valami leállna a driverba, az összes 2013-as drviverral ezt történik, a Gigabyte oldalán lévő driver valami 2012-es avval ez jól működik, dehát áljon már meg a menetavval a driverral pl egy Sleeping Dogs be sem tölti a pályát egyszerűen befagy töltés közbe stb. Nyilván azt sem gondolhatják hogy nem használom a képernyő kikapcsolást, ilyennel meg nem vihetem vissza, mondván ugyebár hogy a Supportolt driverral nincs ilyen gondja. BIOS-a a legfrissebb, ráadásul még újabb is mint amik ott vannak magasabb a verziószáma (gyárilag)
Ha valaki mélyebben ért ahhoz hogy mi okozhatja a driverban ezt hibát, várom az ötleteket[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
6770nek miért nagyobb a fogyasztása a 7750nél, mikor a teljesítménye gyengébb.
-
baloghbalint
tag
sziasztok a fogyasztási adatok az egész konfigé vagy csak a kártyáé ?
Balogh Bálint
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok adott a monitorom lg w2040s 900*1600 Ehhez szeretnék videó kártyát. Kissé lemaradtam az utóbbi időben ilyen olyan limit miegymás. Játszanék is de nem nonplusz ultra beállításokon. Egy 7750 re gondoltam, Milyen proci tudja még rendesen kiszolgálni a kártyát? Csak mert egy 750K van mellé tervezve. Játékok amiket tolnék, World of tanks Wow Eve Skyrim
-
Gubo79
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, de tanácsra lenne szükségem, ezért hozzátok fordulok. A gépem nagy vonalakban az alábbi:
Processzor Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz
Memória (RAM) 7,00 GB
Videokártya ATI Radeon HD 5570
Windows 7 Professional
Rendszer típusa 64 bites op rendszer
Processzormagok száma 4Nos, mióta xp-ről win 7-re váltottam, nem vagyok megelégedve a játékoknál nyújtott teljesítménnyel, szóval a kérdésem az lenne, hogy jól járnék-e ezzel az új videokártyával: SAPPHIRE AMD Radeon HD7770 1024MB D5 GHz Edition PCI-E3.0. Árban épp 30e alatt van, az még beleférne.
Kb. mekkora változásra számíthatok az előző kártyához képest? Ill. passzolna a gépembe?
Alapvetően az alábbi játékokat szeretném "kompromisszummentesen" futtatni: totalwar játékok (beleértve az ősszel megjelenő Rome2-t is) , Fifa 2013, legújabb COD-ok -
Piera23
tag
válasz
grafika95 #394 üzenetére
Üdv.
Nem tudom mennyivel piaci ár alatt tudod beszerezni a kártyákat, de én figyelmedbe ajánlanék két modellt. Nekem Sapphire Vapor-X 7770-esem van, amivel tökéletesen meg is vagyok elégedve, de ha komolyan gondolod az Eyefinity-t akkor én azért dupla fullHD esetén (triplánál meg főleg) elgondolokoznék hogy még pár ezreset rátoljak, mert nem bánnád meg később. Egy olcsóbb 7850-es (XFX, Sapphire) +5be kerül kb bolti áron az ASUS 2GB-oshoz képest, de 1,5x-ös a teljesítménye egy 7770-hez képest, ami olyan nagy felbontásnál nagyon nem mindegy. Bár kérdés még az alaplapod is, hogy valójában pl 8x/8x-ban tudja-e egyáltalán kezelni az eyefinity-t. Ha kevésbé komoly ez sokmonitorozás, akkor meg esetleg nézd meg h mennyiért tudsz szerezni mondjuk egy GTX 650 Ti-t mert az meg kb egy 10-15%-ot ver a 7770-re, magyarul kb. 3e felárral még az is megéri, de a 7850-esnek tényleg elég jó a teljesítmény/ár mutatója. (Persze nem tudom mennyit tudsz "jólárasítani" rajtuk, innentől már csak egy számológépre lesz szükséged.7770-et vedd 100-nak a 650 Ti legyen 115%, a 7850 meg 150%, ha az árak is ezt követik, vagy ettől kedvezőbbek akkor azt vedd)
[ Szerkesztve ]
-
grafika95
tag
Sziasztok !
Tanács kellene melyiket vegyem meg. Egy 4850-et váltana telejsítmény és fogyasztás szempontjából egy 7770-es. FulldHD-ban játszom, de elképzelhető, hogy néha-néha lesz Eyefinity is (ha a haverok letalicskázzák a monitorokat) Ezért gondolkozom a 2GB-osban, amin ráadásul 2DVI + HDMI van, így egyszerűbben ráköthető 3 monitorra, mint a Giga display portjára átalakítókat keresni...Gigabyte OC 1GB
Asus 2GB
Olcsósan tudnám beszerezni mindkettőt. Megér +5ezret a 2Gigás ASUS, ami NEM OC ? -
dzoli87
aktív tag
Üdv.
A Sapphire Trixx nevezetű progival sikerült megtalálnom a max értékeket: GPU: 1000MHz-ről 1100MHz, Memória: 1125MHz-ről 1500MHz, teljesítmény vezérlő +20% és a VDDC 1175-ről 1200-re.
Tesztelve: Most Wanted 2012[ Szerkesztve ]
-
DeadMeat
nagyúr
Szia
Azért, mert 1300-ig van a csúszka, nem biztos hogy fog annyit menni.Sőt biztos, hogy nem.A memóra elképzelhető, ki kell tesztelni.A gpu-t meg kisebb lépésekben szintén, 1200-at már csak fesz emeléssel szoktak nagy átlagban menni, próbáld 1100-at, ha az sem megy akkor vedd még lejjebb, ect..Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
dzoli87
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nekem tuningolással kapcsolatban lenne kérdésem. Van egy 7770-em egészen pontosan ez:[link] a GPU 1000MHz a memória 1125MHz-n megy, de mind a kettőt 1300MHz-ig lehetne húzni.Oprendszer: Win8 x64
Alaplap: ASUS P8H67-V
Processzor: Intel Core i3-3220 Ivy Bridge
Memória: Corsair 8GB 1333MHz CMX8GX3M2A1333C9 DDR3
Táp: Thermaltake Smart M550W(moduláris)
Catalyst 12.10
Catalyst Application Profile:12.11 CAP2Ha a VGA-t felhúzom maxra(1300MHz) az új Most Wanted elkezd betölteni, de utána hibával leáll a játék.
Crysis 2 meg betölt, el is indul, de laggol nagyon.
(A játékok nem eredetiek, lehet ez is gond?!)Ha van valakinek ötlete, szívesen veszem.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Vettem én is egy Sapphire 7770 OC-t, de 20%-os ventinél is hallok valami búgó hangot ami elég hangos. Mivel lehetne ezt orvosolni?
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
valahogy sikerűlt kinézenm ezt a kártyát, illetve ajánlották.
Valaki mondana róla pár szót ? Megér 25 ezret, vagy esetleg van valami ami hason árba lenne é kiváltaná ezt, vagy valami ami olcsóbb, de mégis hasonló teljeseítményre képes?
Köszönöm -
Uzi74
senior tag
válasz
GaburroSan #382 üzenetére
Kicsit lejjebb tettem a házhűtő ventillátort, így max terhelésen 61 fok most. Úgy tűnik a passzív hűtés nem minden körülmények között tudja leadni a hőt
-
GaburroSan
aktív tag
válasz
gyuszito #355 üzenetére
6770 és a 7770es nem ég és föld de sok mindenben sokkal többet tud! Ha most akarsz venni 7770-es kártyát akkor érdemes körülnézni mert 3 hónap alatt 10k-t esett az ára, de ha az Nvidia labdába szeretne rúgni karácsonykor akkor csökkentenie kell a GTX 650 ti kártyák árát 1 jó 5-8 ezer ft-al és akkor már elfogadható ára lenne! Várj még 1 hetet hátha......
-
Uzi74
senior tag
Nekem a passzív 7750 a 100 fokba is belenyal pár óra tartós terhelés után (OpenCL-t vagy Stream-et haszáló számoló programnál, nem játéknál), amint eléri visszavesz 20%-ot kb a teljesítményéből.
Egészséges tartósan ez a hőmérséklet? A bordák sütnek rendesen...
A nagyobb bordás rész pont lefele néz, nem tud róla felfele szállni a levegő, gondolom ez nem pozitív -
Uzi74
senior tag
Nálam egy sapphire 7750-es passzív került be a régi HTPC-be 3d bluray támogátásra. Bent hagytam a 5450-es régi kártyát is a régi HDMI 1.3-as receiverem kedvéért, megy a HD bitstreaming az AVR-re és a HDMI a TV-re szépen...
-
konor88
csendes tag
Vettem egy ASUS HD7770-1GD5 kártyát. Ha automatikusan hagyom a ventilátorvezérlést, terhelés alatt sem nagyon pörög 20%-25% felé, közben a hőmérséklet meg felmegy 60-65 fokra. Szerintetek ez normális? Vagy ha mondjuk folyamatosan használnám 4-5 órán keresztül akkor felpörögne? Vagy állítsam inkább fix 50%-ra mondjuk, ami hallható és a hőmérsékletben látható különbséget is jelent.
Mi lenne a legjobb megoldás? -
kerekfej
őstag
Accelero S1 rámegy a HD7770-esre?
-
MTbc
senior tag
Sziasztok HD7770 kariból melyik márkát vegyem? Gigabyte, MSI Powercolor, Sapphire, Asus? Nem találtam tesztet amiben ezeket hasonlították volna össze. Ha tudtok róla linkeljétek be légyszi.
Köszönöm! -
ebeni95
tag
Nekem egy Sapphire HD7770 OC-m van. Olvasva a negatív' véleményeket, szerintem nem rossz. Persze van jobb, de a maga kategóriájában' nem rossz. Nálam bevált!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
Flickering
aktív tag
ooo Köszönöm, most már értem, bár ahogy elnézem a honlapon ugyan azok a paraméterek :/
De így tisztában vagyok most már -
Lurch
csendes tag
válasz
Flickering #368 üzenetére
[11201-00-20g] -> alap változat, Core: 1000 Mhz, Mem: 1125(4500) Mhz
[11201-02-20g] -> OC változat, Core: 1150 Mhz, Mem: 1250(5000) Mhz[ Szerkesztve ]
-
Flickering
aktív tag
Üdv.
A kérdésem az lenne hogy e két videókártya között mi a különbség?
http://www.pcx.hu/termek/sapphire-7770-1gb-ddr5-11201-00-20g-videokartya-100234
és
http://www.pcx.hu/termek/sapphire-7770-1gb-ddr5-11201-02-20g-videokartya-103601Válaszotokat előre is köszönöm!
-
freaghill
őstag
Tudja valaki, hogy max terhelés alatt mennyit eszik egy ilyen dög?
-
Joe.36
addikt
Én személy szerint a kis fogyasztású, halk kártyákat szeretem amivel még azért lehet játszani, volt pár energiazabáló kazánom, és nekem azok nem jöttek be...
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
Joe.36
addikt
válasz
gyuszito #355 üzenetére
Nekem AUSUS HD 6670 volt, eladtam és lecseréltem egy SHAPPHIRE HD 7770 VAPOR X OC re, hát szerintem össze sem lehet a két kártyát hasonlítani, nekem tetszik.
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
_NCT
addikt
Valaki tudna olyan BIOS Editort mondani, amivel a 7-es szériájú AMD-k bios-át lehet módosítani? Esetleg egy HEX Editor-os megoldás is érdekelne, ha van normális leírás valaki birtokában.
Asus HD7770 Core/Memory 1200 és 1250ig skálázható, de még érzem hogy van benne tartalék.Ahogy elnézem RBE fejlesztése már leállt
[ Szerkesztve ]
-
gyuszito
senior tag
Srácok!
Megér + 10-12 ezer forintot, hogy átváltsam a HD6770-esemet, egy 7770-esre? (abból is a 2gigás ASUS-ra) Vagy inkább tegyem bele prociba a + pénzt és valami 4magos rendszert állítsak össze?Nem az számít, hogy mit mond, hanem hogy Ki mondja!
-
Misy
tag
Üdv mindenki
olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy hogy én úgy láttam hogy megszokott helyen vga hűtő lefogató 4 csavar így szemlátomást rá kéne mennyen az én Artic Accelero S1 Rev. 2
de közbe meg látom hogy az Artic Accelero S1 PLUS ami már úgy van hirdetve hogy na ez rá megya kérdés csupán annyi ha a csavar helyek jó helyen vannak a S1 Rev. 2 számára mi akadályozhatja meg abban hogy rá mennyen
Üdv.:Misy
-
freaghill
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek, de mi a különbség a HD7770 és a HD 7770 CF között?
-
freaghill
őstag
Akinek van ilyen vga-ja legyen szíves nézze meg a windows élményindexnél, hogy milyenre értékeli a windows.
-
kisza25
félisten
válasz
Scroll Lock #349 üzenetére
az 5750 lett 6750 és 5770 lett 6770, ha így érthetőbb,
nézd meg eztAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Scroll Lock
tag
"Mindez odáig vezetett, hogy a HD 6770 és HD 6750 csak egy egyszerű átnevezés lett, ergo a specifikációk tekintetében mindkét modell egy az egyben megfelelt a korábbi HD 5700-as sorozat tagjainak."
Akkor a kettő lényegében miben különbözött? -
törölt tag
Most vettem észre, hogy rossz a táblázat a 4. oldal lap ajlán.
A HD6770 csak UVD2-t tud (átnevezett HD5770).Nem a kukacoskodás, de épp most túrom a netet egy olyan táblázat után, ahol HD5xxx/6xxx/7xxx kártyák fícsöreit hasonlítják össze (nem a bullshit markting megnevezések érdekelnek, az megtalálható össze-vissza el/átnevezgetve az AMD honlapján is - ezért nem igazodom ki rendesen). Egyenlőre egyébként síkertelen a keresésem. Ha valaki tud ilyet, szóljon. Thx.
-
vadkörte
addikt
Üdv guruk!
A cikk(teszt) érdekesre sikerült, még azt is mondanám, hogy tetszett. Az ok amiért billentyűzetet ragadok az, hogy a közeljövőben - 3-6 hónap - VGA vásárlását tervezem. Azért a tág határ, mert még össze is kellene szedni az árát.
A kártya mindenképp AMD lesz, az ok az azért, a mert és a csak szavakkal írható le leginkább. Nameg nem teszek Nvidia-t AMD cuccba. Már csak a típus a kérdéses. Jelenleg a 6770 és a 7770 az ami szimpatikus.
A kártya egy GA-MA790GP-UD4H (rev. 1.0) alaplap lakója lenne egy Phenom-II X4 945 CPU társaságban. Jelenleg az alaplapi integrált HD3300-t használom. A kártyának elsősorban 4-5 illetve 1-2 éves játékokkal kellene megbírkóznia. (Sniper Elite 1-2, Silent Hunter 4 (esetleg 5) stb...) A megjelenítő egy 22"-es Hanns-G TFT LCD.
Elsősorban azok válaszára lennék kíváncsi akik a fenti kártyákat ismerik és/vagy használják.
Előre is köszönöm.Üdv. V. Körte
-
melan
senior tag
ez komoly? nekem is 4850-em van, épp váltáson gondolkodom, mert beruháztam egy i5-3450-re. vantage 6400 pontot kaptam a gpura éppúgy mint mikor az e8400-om volt meg. öcsémnek 6850e van és 15000 pontot kapott. a teszt alapján ez a kari nem sokkal marad el a 6850től, így azt gondolom, hogy jelentősen gyorsabb egy 4850-nél. persze a 4850 256bites, míg ez 128, tehát nagy felbontás nem ajánlott, de gyorsabbnak gyorsabb, meg szerintem kevesebbet is eszik.
-
Zsocó
aktív tag
Itt is megtalálható az a probléma, hogy alvó módból, mikor készenlétben van a monitor, nem éled mindig fel a kártya és fekete képernyő fogad... ? 12.4-es driver.
-
ttamas
tag
Minap vettem 7770-t, szerintetek elég egy régi core 2 duo 2200 mhz-n a kihajtásra ?
-
Findzs
addikt
kevesebbet fogyaszt de gyorsabb mint az elődje a 7770
megvan a következő kártyám csak az ára realizálódjon kissé"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
- = Zk = -
félisten
tudom, csak a történet és a vga váltási procedúra volt a lényeges a mondandómban
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ger9010
csendes tag
válasz
- = Zk = - #332 üzenetére
Azért a 6950 más kategória
-
- = Zk = -
félisten
úú, pedig de akartam 5770-ről 7770-re váltani... aztán főnököm felkészített, hogy ne kapkodjak. meg közbe csúszott egy 6950-es, és végül az lett.
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
ger9010
csendes tag
Nekem ez nem ér meg annyit, hogy váltsak az 5770-ről
-
Zsocó
aktív tag
Na, a következő kérdésem az lenne, hogy :
Egy 2,6 Ghz-es Phenom 2 X4 910e proci kihajtana-e egy HD 7770-et ?
Ez a kari egy GTX 460, GTX 550 Ti és egy HD 6850 körüli szint kb. A felsorolt kártyákhoz képest +-5-10% kb a különbség. A procit mindenképpen alap órajelen hagynám ! Mire számíthatok ? -
Osiris
őstag
Azért az elég gáz, hogy egy 40k-s vga nem bír játszható fps értékeket produkálni. Nem értem akkor igazából ennek a szegmensnek mi a szerepe? Filmnézésre vannak olcsóbb kártyák, játékra meg drágábbak. Kíváncsi lennék HDReady felbontásban mit tud a 7770. Mert az itt tesztelt felbontásokhoz kevés.
-
válasz
- = Zk = - #318 üzenetére
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Geller72 #305 üzenetére
ilyen "sor" után még kérdezed?... mazochista vagy?
319:
lám igen. és pont ide illik ez a smiley.[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
válasz
fordfairlane #315 üzenetére
Sok ilyen gyári -jellemzően mITX- ház van (bár azokban cpu-t hűtenek így).
Ám sok passzív vga gyárilag olyan bordázattal van ellátva, mai hasonlít az általad leírthoz (a borda fent, a vga lent).[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
fordfairlane #312 üzenetére
Nekem semmi bajom a 7750-el, nem is mondtam rá semmit, én végig a 6850-ről illetve általánosságban a passzív VGA-ákról beszéltem.
(Így utólag belegondolva mehettek volna off-ba is a hsz-eim, most már mindegy.)"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
kovy79
őstag
válasz
fordfairlane #312 üzenetére
Pedig nem is hinnéd, mennyi haszna van annak a "huzatozásnak".
A hő magától is el tud távozni a bordáról, csak nem mindegy, hogy ott, ahova távozik meg tud e állni (és felgyűlni), vagy tovább tud e "szállni".Ha tovább tud, az ugyanaz, mintha lassú szívó venti lenne egy majdnem zárt házban.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
fordfairlane
veterán
válasz
///Krisz\\\ #310 üzenetére
Egy kártyát hatékonyan a bordáira szerelt ventilátorral lehet lehűteni, ennek a huzatozásnak nem sok értelmét látom. Lehet kapni különféle hűtéssel felszerelt kártyákat, és utólag is lehet rá applikálni megfelelő hűtést. Egyébként nem tudom, mi bajotok a 7750-nel. Még ki sem jött, de ti már tudjátok, hogy melegedni fog, meg izé, meg bigyó, meg huzat, meg "érzésre-meleg", meg netommi...
Én veszem, az én pénzem fogja bánni, ha szar lesz. A TDP/teljesítmény értékei alapján szerintem a legjobb paszív hűtésű megoldás, a gyakorlatban majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
MZperX75
addikt
válasz
///Krisz\\\ #310 üzenetére
Nekem HD2600Pro 256M kártyám volt passzív(Gigabyte)
75-78Fokosan én melegnek éreztem kapott ,ha jól emlékszem 12cm-es ventillátort
800Ft+áfa alig forgott ,teljesen hangtalanul tette a dolgát (load 46fokosra hűtve a "passzív"kártyámat.... -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
fordfairlane #308 üzenetére
Értem, hát ez is egy nézőpont. Én valahogy úgy vagyok a passzív VGA-kal, hogy azért venném, mert onnantól kezdve elég csak arra odafigyelni, hogy jó halk házhűtést rakjak össze, nem kell aggódjak, hogy mennyire lesz halk a VGA hűtése és vajon kell-e cserélni (ami egy vagyon).
De azt hiszem én egy jó ideig még csak nem is gondolkozom passzív VGA-ban, amíg nem lehet emberi áron kapni passzív vagy iszonyat halk tápokat (addig úgy is az lesz a leghangosabb a gépben).
De értem amit mondasz."Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
-
alvaro
senior tag
válasz
fordfairlane #306 üzenetére
Fene tudja, szerintem nem enne kevesebbet, mint a 8600 - legalábbis nekem az wattra ugyanannyit fogyasztott, mint az 5670.
Azt nem tudom, nyitott házzal hogy volt forró - talán be volt zárva, vagy magától tényleg nem hűl rendesen. Nekem a CPU hűtő arcában van a kártya, így a lehet, hogy megmozgatta rajta a levegőt.
Mindenesetre, ha forró volt, akkor szerintem nem reméld, hogy a 7750 működjön egy bezárt mixi ITX házban (még ha tényleg kéthatmadát enné is), ha csak nem kap egy házból meleget kiszívó ventit. Akkor az jobban lenne hűtve, mint az, ami csak úgy lébecol a semmiben.
Jó, ezt nem is nevezhetjük igazából passzív hűtésnek
Tény, hogy legalább a kártyának nincs saját ventije.
-
fordfairlane
veterán
válasz
///Krisz\\\ #301 üzenetére
Csak ha huzatot kell biztosítani a házban ventilátorokkal, onnantól számomra megkérdőjeleződik a passzív hűtés értelme. Nem véletlenül válogattam csupa passzív hűtésű alkatrészt a gépbe, pontosan azért, hogy ne legyen benne mozgó alkatréz, leszámítva a hdd-t.
x gon' give it to ya
-
fordfairlane
veterán
Nekem is volt passzív 8600GT, melegedett rendesen, 90 fölé ment játék közben, szintén levett oldallappal. A mostani 6750 dettó. Ha jól rémlik, ennek a kettőnek a tdp-je nagyjából megyezik. Ez a 7750-es viszont azzal, hogy kb. 2/3-t eszi, talán összerakható volna a ház. Eljátszottam a gondolattal, hogy megfelelő CPU-val társítva (pl. egy i5-2500T, vagy az ivy megfelelőjével) akár egy miniITX házba is elférne, és egy 120W-os paneltáp is meghajtaná....
x gon' give it to ya
-
-
Vegtor
csendes tag
Jó meg minden De inkább NVIDIA
-
Silentfrog
veterán
válasz
fordfairlane #300 üzenetére
Nem kell félned,hogy olyat veszel,mert én olyat szerettem volna anno hónapokig kerestem,de mint kiderült hazánkba nem jutott el.
-
alvaro
senior tag
válasz
Nálam sorrendben 9600pro, gf8600gt, 5670 volt passzívan hűtve, egyik se nagyon lépte túl a langyos szintet - levett oldallappal, tegyük hozzá. Ez nálam valami hagyomány, sose rakom össze teljesen a gépet. Már rég meg sincs a ház oldala, valahol 3-4 költözéssel ezelőtt lehet
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Az biztos, hogy csak jó huzatos házban érzik jól magukat.
"Ha pókerezés közben körülnézel az asztalnál, és nem tudod megmondani, ki a vesztes, akkor te vagy az." | BFBC2 & COHTOV: HKrisz
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AMD új „népkártyái” mindent tudnak, amit a nagyok – vajon milyen kompromisszumot kell vállalni az alacsonyabb árért?
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest