- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Dell notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Ha mernek vállalni rá 10 év gart, annyira nem lehet rossz.
-
nyunyu
félisten
válasz
Dragon3000 #30 üzenetére
Corsair HX520/620 volt talán az első ilyen, amin papíron 3 ág volt, gyakorlatban két helyre voltak kötve a 12V-k, de PCBn még az a két csomópont között sem volt semmi védelem.
Szóval nem mai találmány, lassan 15 éve divat az egy ág.
-
Geri Bátyó
addikt
-
ttt
senior tag
válasz
Steve_Brown #23 üzenetére
Igen, még a szerver szabvány is szétválasztja négy 12 Voltos ágra. Itt max az a zavaró, hogy egyben adják meg (szerintem szabálytalanul) az össz levehető teljesítményt, holott áganként meg kellene adni mekkora a terhelhetőség, azt még ráadásul feliratozni is kellene melyik csatlakozón mi fér ki.
-
rsf
senior tag
válasz
Tűzvédelmi okból igen.
Gondolj bele vannak tápok 80A egyben hagyott 12V-os ággal.
Az inverteres hegesztőm meg annyival már 1,5-2mm-es anyagot hegeszt...
Üdv. -
Envo_
aktív tag
válasz
azért mert ha Pistike vesz két 200 wattos vega 64et és CF-ezni akar akkor hazudott a marketing. (mármint ha crossfire-ről van szó, ha nem akkor nem tudom miről
)
-
vicze
félisten
Itt a teszt, nyilván találsz sok másikat is. Mindekii eldönteni, hogy miben hisz.
-
Steve_Brown
senior tag
Bármennyire is imádom az informatika összes területét, még mindig a tápok vonzanak leginkább.
Talán azért is mert nem két gyártó van, (Intel-AMD, ATi-nVidia) hanem kismillió egy. És kicsit elrejtett dolog ez is (mint a ventillátor kapcsoló ezen a tápon) mert a többség kilóra vesz tápot.
Mind méretben mind adottságokban nagyon tetszik az új jövevény és nagyon király, hogy már mindenhol kezd alap lenni a moduláris felépítés.
Mondja már el nekem valaki, hogy egy 560W-os táp, miért nem lehet CFx ready?De nem úgy van, hogy valamelyik ATX szabvány feltétele a 12v-os ágak elosztása? Tudom, mindenki az egy ágas tápokra épít de akkor is, ez nem valami tűzvédelmi okból alakult ki?
-
nyunyu
félisten
válasz
Geri Bátyó #18 üzenetére
Találtam valami régi táptesztet, ahol nálunk Chieftec álnéven futó Sirtec ATX-410-et tesztelnek, de a dobozán High Power a márkanév
Szóval igen, ugyanaz a cég.
-
nyunyu
félisten
~20 évvel ezelőtti Chieftec házak tápjait ők gyártották.
Az már nem rémlik, hogy a Sirtec az másik cég-e, vagy ugyanezek másik álneve, de az biztos, hogy a Dragonomban lévő HPC-340 az még High Power volt.
Weblapjuk tényleg megmaradt a 15 évvel ezelőtti dizájnnál, régen is ugyanígy nézett ki.
(Ehh, felső menüsor még mindig az 2000-es OSX 10.2-ben bevezetett Aqua GUIt idézi?) -
zolee5016
őstag
Ez a 860-as tetszik.
.de mivel én a gép belsejében is szoktam szépitkezni ez a lapos kábelezés eléggé rémálom kategória -
Geri Bátyó
addikt
Kánikulában lehet értelme az állandó, alacsony fordulatnak, ami gyakorlatilag zajtalan. Akkor nem kell attól tartani, hogy időnként bekapcsol. Gyanítom, hogy sem a tápnak, sem a ventinek nem tesz jót, ha határhőmérsékleten megy a cucc és ki-be kapcsolgat a venti, a hőmérséklet meg akár 10-15°C-ot ugrál.
-
Viktor81
senior tag
válasz
Geri Bátyó #11 üzenetére
Sziasztok !
Ha jól értelmezem, semmit nem kell kapcsolgatni: "A dedikált kapcsolóval aktiválható, félpasszív Zero RPM módnak köszönhetően a 140 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátoruk csak akkor pörög fel, ha valóban szükség van rá." - ez azt jelenti, ha bekapcsolod a "félpasszív" módot és melege van, pörgeti a ventit, ha nincsen rá szükség, kussol. Semmit nem kell kapcsolni, így akár a kapcsoló értelmetlennek is tekinthető, tehát szerintem teljesen jó helyen van. Nekem egy Seasonic Platinum Fanless van, aminek ventilátora sincsen, így ha melege van, akkor is b@szhatja. 5 éves, de nem adta még jelét, hogy ezzel problémája lenne. Ebből kiindulva ez a többek által alkalmazott félpasszív mód igen megnyugtató.
Viktor
@(#10) vicze1
25 éve az életem része a számítástecnika, tanultam, dolgoztam benne és végig hobbi, de soha nem hallottam High Power nevű tápegység gyártóról. Komolyan ilyen fantáziátlan, sz@r névvel (és azzal a weboldallal) jó gyártónak számít ? Hihetetlen. És főleg az, hogy soha nem találkoztam a termékükkel, pedig nem kevés OEM gép fordult meg a kezeim között abban a 12 évben, amíg az iparban dolgoztam. (IBM, Lenovo, Acer, Packard Bell, HP, DELL) -
Angel1981
veterán
"Természetesen a kondenzátorok 100 százalékig japán darabok"
Minden tiszteletem a japánoké, de azt mindig úgy hangsúlyozzák, mintha más nemzet nem tudna jó kondit gyártani - vagy így is van?
-
Geri Bátyó
addikt
Nem biztos, mert a nyári kánikulában szükség lehet az aktív hűtésre, így évente 2x kellene átállítani!
Nekem az egyetlen bajom, hogy az ATX 12V os csatiból minimum a 760-as kellene, hogy legyen kettő is. Egyre több lapon van 8+4, miközben 1 VGA-val simán befér egy rendszer 500W-ba.
-
twollah1976
őstag
A 10 ev garancia eleg korrekt.
-
nyunyu
félisten
Hmm, lehet, hogy ideje lenne lecserélni a 12 éves Corsair HX520-at?
Mondjuk amíg a gépem nem nagyon fogyaszt többet 150W-nál, addig teljesen felesleges, mert a mostani 83% és 92% hatásfok közötti fogyasztás különbség lenne vagy 14-15W, ami óránként 1.3Ft villanyszámla.
Vagyis ~3.5-4 évig kéne egyhuzamban mennie a gépnek, hogy megspórolja az új táp árát.
(Mivel napi 5-6 órát megy csak, 15 év múlva se térülne meg.) -
ledgeri
nagyúr
A kép-grid jobb lett volna megcserélt X-Y-nal, mert akkor egyszerűbben lehetne a különbségeket megfigyelni!
-
QwErTy42
addikt
Ki gyártja a belét?
A Zero RPM gomb elèg ergya helyen van...
-
Televan74
nagyúr
Nekem az 560W és a 660W -os nagyon tetszik,és az áruk sem rossz.
-
L3zl13
nagyúr
Szerintem teljesen rendben van, hogy az árak euróban drágábbak, mint dollárban. Az 1:1 váltás úgy tűnik már nem volt elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A jóhírű gyártó újdonságai játszi könnyedséggel hajló, lapos kábelezéssel és minőségi belsővel érkeznek.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest