Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudee
senior tag
válasz
changbácsi #1124 üzenetére
50-es kontraszt az a max, nem?
Nekem is P50G20-am van. Kipróbáltam max kontraszt beállítással nappal (este kisült volna a szemem), de egyrészt túl sok volt, másrészt 350-400W között mozgott a teljesítményfelvétel. Na, azért azt már nemMásrészt HW-es kalibrálóval 2 óra munkával belőttem a cuccot esti filmnézéshez, és abból is kb a 30-40 körüli kontraszt érték jött ki, fényerő pedig -1 asszem'. Igaz, a gammát is át kellett állítani 2.2-ről 2.4-re, de ezt a THX módban nem lehet (lehet, de semmit nem csinál)
-
mikadoka
csendes tag
válasz
changbácsi #1124 üzenetére
Köszönöm Changbácsi!
Kipróbálom a javasolt változtatásokat,de most mennem kell melózni!Ha megoldódik a probléma,majd megírom!
Még egyszer köszi!
Üdv!
-
admin1221
csendes tag
válasz
changbácsi #1103 üzenetére
Szia!
Én is így jártam csak a TV2-vel. 2 hónapig még csak ghost-om sem volt. Most hétvégén vette észre az asszony. Baromi halvány, tehát ha nem figyeled észre sem veszed (szintés csak világos vagy sárgás barnás háttérnél figyelhető meg). Én mondjuk még nem próbáltam semmivel eltüntetni, lehet, hogy nem is lehet.
-
BaLee
addikt
válasz
changbácsi #1115 üzenetére
Nekem bejáratás után (~400 üzemóra) egy 2 órás RTL nézés után szerintem max 10 perc más tartalom és eltűnik. Fábryt szoktam nézni néha az kb. 2 óra körül van. Az a lényeg, hogy ha RTL-t nézel, majd kikapcsolod, másnap megin RTL-t és így tovább akkor nincs ami kimossa a logót, mert nincs más képtartalom és a panel megjegyzi.
Igazából nekem az tűnt fel, hogy amint letelt az első 1-200 óra, folyamatosan javult a a tv ghostra való hajlandósága. Azaz hosszabb idő kellett neki, hogy megmaradjon és rövidebb idő alatt eltűnt. Nem szoktam kímélni a tv-t, ha meccset nézek akkor közben nem kapcsolgatok, ott pedig minimum 100 percig van egyhelyben a csatorna logója meg az eredményjelző is. Ez általában pár perces ghostot okoz, aztán el is tűnik. Persze nem szoktam tesztképekkel vizsgálgatni, meg elég gyakran nézek filmeket, amiket mindig kinagyítok teljes képernyőre.
-
BaLee
addikt
válasz
changbácsi #1109 üzenetére
Az a baj, hogy a beégés egyértelműen user error. Le van írva a kézikönyvbe is, hogy figyelni kell rá. Eladó nem fogja neked reklámozni, bár szerintem az eladók 85%-a tisztában sincs ezzel (mondjuk egy nagy műszaki boltban vagy hypermarketben).
4-5 óra alatt nem fogod beégetni az RTL logót csak akkor, ha utána esetleg nézel valami mást rövid ideig aztán újra ráteszel 4-5 órákat, mivel nincs ideje "kimosódni" a logónak a panelből.3 heti barátokközt az kb. 3x7 óra azaz 21 óra, ezen lehet, hogy nem segít a hétvégi 2 óra nickelodeon.
Fokozottan óvatosan kell bánni az ilyen dolgokkal a bejáratás alatt (az első pár 100 órában) de a plazma gyártók közül a Panasonic tv-i (azon belül a NeoPDP paneles tv-k mint pl. a G20) hajlamosak ezekre a legkevésbé.
Legfőképp viszont az RTL-re kellene haragudnod, mert nem képesek lecserélni az agresszív logójukat, pedig többen írtak nekik ezzel kapcsolatban, de még válaszra sem méltattak senkit.
A plazma technológia nem arra való, hogy ugyanazon adót nézze az ember minden nap, vagy "háttérhangnak" menjen rajta valami a tv-ben. Odafigyelést igényel, képminőséggel hálálja meg. -
ChipKng
aktív tag
válasz
changbácsi #1105 üzenetére
Koszi, majd rakeresek jool!
-
Ityu
csendes tag
válasz
changbácsi #1106 üzenetére
Hi!
Attól tartok, hogy nálam is beégett az rtl logo. Nekem 2010. májusi a tv, de csak az elmúlt hetekben vettem észre a r*hadt logot a bal felső sarokban, azóta zoom1-en nézem ezt a csatornát, meg sokat megy változó tartalommal a tv, de attól tartok, hogy ez már így marad. A tv-t továbbra is imádom, a képe csodás, de az viszont bosszant, hogy egy kereskedelmi csatorna logoja, amelyik időről időre azért lekerül a képről akkor is, ha nem kapcsolnám el a képet ott maradt a háttérben. Főleg úgy, hogy a tv új korában izomból ment rajta a futball vb (azért lett beújítva a tv), így kint volt elég sokat az m1hd logo, de annak nyoma sincsen, meg úgy egyébként dvd lejátszó feliratainak és semmi másnak sem, még ha kinn is maradnak több időre a képen. Csak ez a retek logo maradt vissza.
-
pusi1981
aktív tag
válasz
changbácsi #1106 üzenetére
Én a THX profilt még nem használom, csak az itt leírt beállításokat használom ami a cikkben is van. Elméletileg a G20-ban beégésnek már nem szabadna lennie...A ghostnak meg el kellene szépen lassan tűnnie változó képtartalomnál.A kép az tényleg fantasztikus! Nálam digitális a jellel nagyon szuper a minőség a hálószobai Samu lcd elbújhat a szőnyeg alá...
-
pusi1981
aktív tag
válasz
changbácsi #1103 üzenetére
Nekünk 1,5 hónapja van meg a 42G20, és mi is csak az RTL KLUB-ot nézzük a párommal. Ghost-beégés elkerülése érdekében mi zoom1 ben nézzük a csatornákat,nagyon oda figyelek rá! Napi 3-4 órát megy tehát olyan 180 óránál járok, csatorna logó nélkül! Próbáld te is zoom1-el!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest