- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
Új hozzászólás Aktív témák
-
BaLee
addikt
válasz
M_AND_Ms #1120 üzenetére
Ezek szerint mégsem értetted...
Azért agresszív, mert teljesen fehér és nem (vagy csak minimálisan) átlátszó és még azért is, mivel egy nagy fehér téglalapban vannak a betűk, a betűk viszont teljesen átlátszóak. Így sokkal feltűnőbb egy ilyen ghost, mint egy bármilyen fehér feliratos tv csatorna logója.
Nem is tudok most hirtelen olyan csatorna logót mondani ami hasonló, mert vannak nagy színes logók, meg fehér betűsek is, mégsem azokkal van a probléma.Pl. a sport1 és sport2 csatorna logója is fehér felirat, elég sokat megy gondolom sok embernél, hétvégenként akár több meccs egymás után, akár 5-6 óra folyamatosan, mégsem nagyon panaszkodnak rá az emberek.
A filmbox HD logója volt még hasonló, aztán írt nekik egy fórumtárs e-mailt majd a fehér logójukat lecserélték egy szürkébbre. Azóta az sem ghostol annyira, mint előtte.
-
BaLee
addikt
válasz
M_AND_Ms #1117 üzenetére
A fehér színe miatt agresszív. Mivel a fehér szín használja a legjobban a panelt plazmáknál így az képet a leghamarabb ghostot. Lehet egy logó nagy és csicsás, ha nem fehér, akkor kevésbé tartós ghostot fog képezni.
Pl. nálam a Sport1 és Sport2 logójából tartós használat után, csak a betűk látszanak halványan, meg az "élő" felirat. Mindkettő teljesen fehér.
Ha az RTL is olyasmi logót használna, mint a TV2 ami ugyan fehér, de elég nagyrészt átlátszó akkor sokkal kevésbé lenne problémás.
A legrosszabb persze az, ha mondjuk 16:9-es képet adnak, fekete sávval és abban van a fehér logó. Egy fekete háttéren egy fehér felirat sokkal hamarabb megmarad, mintha ugyanez mondjuk egy havas jelenetnél lenne.
-
BaLee
addikt
válasz
changbácsi #1115 üzenetére
Nekem bejáratás után (~400 üzemóra) egy 2 órás RTL nézés után szerintem max 10 perc más tartalom és eltűnik. Fábryt szoktam nézni néha az kb. 2 óra körül van. Az a lényeg, hogy ha RTL-t nézel, majd kikapcsolod, másnap megin RTL-t és így tovább akkor nincs ami kimossa a logót, mert nincs más képtartalom és a panel megjegyzi.
Igazából nekem az tűnt fel, hogy amint letelt az első 1-200 óra, folyamatosan javult a a tv ghostra való hajlandósága. Azaz hosszabb idő kellett neki, hogy megmaradjon és rövidebb idő alatt eltűnt. Nem szoktam kímélni a tv-t, ha meccset nézek akkor közben nem kapcsolgatok, ott pedig minimum 100 percig van egyhelyben a csatorna logója meg az eredményjelző is. Ez általában pár perces ghostot okoz, aztán el is tűnik. Persze nem szoktam tesztképekkel vizsgálgatni, meg elég gyakran nézek filmeket, amiket mindig kinagyítok teljes képernyőre.
-
BaLee
addikt
válasz
changbácsi #1109 üzenetére
Az a baj, hogy a beégés egyértelműen user error. Le van írva a kézikönyvbe is, hogy figyelni kell rá. Eladó nem fogja neked reklámozni, bár szerintem az eladók 85%-a tisztában sincs ezzel (mondjuk egy nagy műszaki boltban vagy hypermarketben).
4-5 óra alatt nem fogod beégetni az RTL logót csak akkor, ha utána esetleg nézel valami mást rövid ideig aztán újra ráteszel 4-5 órákat, mivel nincs ideje "kimosódni" a logónak a panelből.3 heti barátokközt az kb. 3x7 óra azaz 21 óra, ezen lehet, hogy nem segít a hétvégi 2 óra nickelodeon.
Fokozottan óvatosan kell bánni az ilyen dolgokkal a bejáratás alatt (az első pár 100 órában) de a plazma gyártók közül a Panasonic tv-i (azon belül a NeoPDP paneles tv-k mint pl. a G20) hajlamosak ezekre a legkevésbé.
Legfőképp viszont az RTL-re kellene haragudnod, mert nem képesek lecserélni az agresszív logójukat, pedig többen írtak nekik ezzel kapcsolatban, de még válaszra sem méltattak senkit.
A plazma technológia nem arra való, hogy ugyanazon adót nézze az ember minden nap, vagy "háttérhangnak" menjen rajta valami a tv-ben. Odafigyelést igényel, képminőséggel hálálja meg. -
BaLee
addikt
Van valami hasonló tv-je a Panának, mint ez, amiben nincsen ilyen médialejátszó hókuszpókusz?
Nem igazán igazodok ki a tipusjelölések között és gondolom egy ilyen beépített médialejátszó azért 10-20%-ot biztos drágít rajt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest