Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz TESCO-Zsömle #13 üzenetére
Elég komolynak tűnő képminősége van. [link]
Szívesen elfogadnám Lényegében OLED TV árszinten van, igaz nem 4K, de OLED TV-ből messze nem veszel ekkora méretűt most még. -
kromatika
veterán
Igen csak nyomul a Xiaomi.
-
veterán
-
_cHAos_
aktív tag
válasz #56573440 #62 üzenetére
"és az egekig magasztalják meróccsó,"
És mert hozza azt amit a nagyokConsumer középkategóriában jó, kiválló ár-érték aránnyal.
Vállalti környezetben meg pont 0 darabot vesznek, mert ott meghatározott garancia és szervízháttér feltételeknek kell teljesülnie, amit a Xiaomi Európában egyelőre nem tud/ nem is akar teljesíteni... nem véletlenül ugyanis igény sem lenne rájuk.
Az ár-érzékeny piacokon jók máshol meg esélyük sincs.[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz #56573440 #64 üzenetére
Tehát pont teló fronton te a nem vásárolsz tábort erősíted
Vennék én (sőt vettem is, azt hittem én balga hogy majd a 950 időtálló lesz de csúfosan megbukott) csak én a htc Desire Z óta nem kapok igazán ínyemre valót, onnantól kezdve a "kényszervásárlást" (megdöglik és kell másik) követem.A keleti pár dolláros csodákban viszont benne vagyok én is (a leégős USB C kábelekig még nem jutottam el ) mert a szimpla kereskedelem hogy "nyitunk egy boltot, megvesszük alibabáról/expresszről vagy még rosszabb, egy itthoni nagykerből hogy még több kézen menjen át, majd eladjuk kétezerért az 1$-os szart" az minden csak nem értékteremtő.
Ott viszont van egy érdekes példa: az arduino. Nyílt a terv tehát nem lopás arduinót gyártani a tervek alapján, viszont ha akarod a projektet is támogatni akkor vehetsz viszonylag aranyárban eredetit (de azok valamiért kevésbé is szarakodnak)Bélabá
-
törölt tag
"van Mizo is (az talán teljesen hazai)."
Botrány az állag és az íze is, illetve jellemzően a nagy tető kis pohár kottát követik ők is. De ez csak mellékszál a lényeg hogy értjük
Tehát pont teló fronton te a nem vásárolsz tábort erősíted Azzal se oldanál meg semmit, valójában viszont a kapitalizmus egyik hatalmas előnye, hogy én mint vásárló szavazok a pénzemmel. Mivel valamit vennem kell, és a trendekkel egyáltalán nem értek egyet, így azt veszem ami megfelelő. Ezért nincs pl kábeltévé bekötve nálam 10 éve, majd lesz ha én klikkelem össze a csatornakínálat minden elemét és azok a csatornák akiket elvi szinten se támogatnék azok ebből egy fillért se látnak.
De csak hogy egy pár példát említsek: kínából jött usb kábelem telefont tölteni, valami 2 usd/db. Megvettem volna itthon ha lehetne hasonlót kapni -rendes keresztmetszet, csatik, szépen harisnyázva-, mert utálok 20-30 napot várni bármire is, de a környékemen a kommersz 1 dollár 200 darabos fosokat adják 1-2k között kb. Ugyan ez a töltővel. Kell az 5 port, mert a hálóban lefekvés után kellene 3 telefont egy tabletet, egy headsetet tölteni, és nem akarok 4-5 dugóba külön külön szenvedni. Itthon pont az a fos kínait kapod amit alin vagy banggoodon megáll töredékében. Az ilyen energizer, trust meg belkin meg társai attól hogy kapnak egy szitázást még pont a tucat oem szemetek. Dettó az autós töltővel, rendes minőségben szóló, fm transmitteres, bt kihangosítós 2 portos 2+ A-s töltő? 5k, egy éve hibátlanul rovom vele az utat. Elég sok filléres vackot veszek kintről, de pont azokért a boltba se mennék el, mert az üzemanyag többe lenne...
-
Béééla
őstag
válasz #56573440 #62 üzenetére
Bárhol meg lehet csinálni bármit.
Jó, innentől értelmetlen..."és az egekig magasztalják meróccsó,"
És mert hozza azt amit a nagyok maradva a xiaominál
Mondom énVagy Xiao vagy Hua volt a piacon
Ja ha az embernek spec. igényei vannak akkor abból válogat ami van. (nekem két simes 5" alatti kihajtható QWERTY-s teló kéne, ezt speciel egyáltalán nem kapni)ha valamire már van egy működő megoldás, azt gond ha használják?
Tényleg nem érted a licenszt és ilyeneket. Ha én valamit hobbiból, tanítási céllal írok valamit és GPL-lel teszem fel akkor azért teszem fel GPL-lel hogy a cégek (akiknek van rá pénz + energia megírni) esetleg kopogtassanak hogy megvan-e nem GPL-ben mert a többi részt nem akarják publikálni (mondjuk egy lib miatt). A tudás nem egyenlő a kopipészttel.Most ezeket lehet dobálni, de pont ott az ellenpélda, hogy a nagyoknak ahogy te is írtad simán olyan bugos foshalmazai is vannak, amik iszonyatosak, és mi van? Azon kívül hogy 2x többet fizetsz érte? Semmi.
Nem kell olyat venni és akkor talán egyszer lesz minőségi cucc is (csak hát sokaknak egy lekerekített kijelző is megér egy telóváltást)Ezt én úgy hívom hogy CBA precedens. Ha dupla áron adnak fele annyi tejfölt, aminek szar az íze, akkor leszarom hogy hol készült és mi a kifogás, elmegyek az aldiba és megveszem ott.
De az aldis tejföl is valószínűleg itthon készül (a lidlös szinte biztos) de értem mit akarsz - viszont tejfölből van másik ezer és nem kell a CBA-s sajátmárkás szart venni, van Mizo is (az talán teljesen hazai).De ha már felhoztad hallgatlak. Mit kéne venni? Konkrétan.
Az a baj hogy pont jól leírtad: 200-250k-s telefon ami a felét se éri valójában (szoftveres ellátottságban pláne), szét/elhulló középkategória, térdre rogyott régi motorosok (htc) és évekig saját piszkában fetrengő majd kardjába dőlő Windows, jelenleg irtó nagy bajban vagyok és (nem hipszterségből) ezt vettem elő mert ez legalább stabilan működik sokáig - ezt a drága 950-es lumiáról nem tudom elmondani. Csak sajnos lassan új akkut se lehet majd hozzá kapni, nincs benne GPS meg ilyen apróságok... Tényleg elkezdtem fontolgatni a saját telót annyira bosszant a helyzet de hát az meg egy rossz vicc.
ESETLEG a fairphone 2 lehetne (jó, neked spec igényeid vannak ) de valószínűleg marketingbullshit a fele.Bélabá
-
törölt tag
"Globál kínai cégek mert sose ragadtam le a sziamiúnál."
Az baj, mert jelenleg ez nem a globál kínai cégek topikja. Az meg elég általános, átláthatatlan, és mindenre -is- lehet ott -is- precedenst találni.
"Hogy ezt ott büntetlenül meg lehet csinálni és akkor ott a potenciál nagy világcéggé válni."
Bárhol meg lehet csinálni bármit. Az, hogy kint másképp értelmezik a szabadalmi kérdéseket, az pont annyira aggályos szerintem mint az usa másik irányba elbszott "védelme".
"és az egekig magasztalják meróccsó,"
És mert hozza azt amit a nagyok maradva a xiaominál pl. Vagy nálam pl azért, mert mindenki más kvázi bszik 6.4"-os telefont gyártani. Kisebbekkel meg nézzen kapcsrajzot az aki akar. Sony volt, lett is volna, de kiszálltak. Vagy Xiao vagy Hua volt a piacon, előbbi x-ért utóbbi 2x-ért, mindkettő legózott polcról leemelt dolog, egy összeszerelő üzemben összehányva. A képlet egyszerű volt.
"Nem ez volt"
Akkor? Nekem a google nem adott más találatot... De szívesen megnézném tényleg.
"Na például az ilyen gyártástechnológiai knowhowkat nyúlhatták le visszafejtéssel vagy csak használták a referencia dizájnt"
Akkor fussunk neki még egyszer: maradva a telefonoknál, kevés valódi "gyártó" van. A legtöbb ma -még- piacon lévő név leginkább összeszerel. Az, hogy a Fox pl mit és hogy fejt vissza, az meg nem a xiao hibája.
"Példát hoztam hogy nem sokat tesznek bele a nagy közös kalapba, főleg a nagy közös opensource kalapba"
Ebbe nincs belelátásom, mert leginkább user vagyok ezen a szinten, de az, hogy egy telefonra vagy más droidos eszközre pl mit hogy legóznak össze mint saját szoftver, az engem hidegen hagy, mert leginkább az lemúlt pár évben megvettem mindent ami használható és kell is nekem. Mondjuk teljesen mindegy hogy kinek programozik ki, ha valamire már van egy működő megoldás, azt gond ha használják? Szerintem természetes kéne legyen hogy nem miden szart 20x írsz meg...
"SoC-hoz járó API-ban se, mobil eszköz és nincs benne low power mód...)"
Most ezeket lehet dobálni, de pont ott az ellenpélda, hogy a nagyoknak ahogy te is írtad simán olyan bugos foshalmazai is vannak, amik iszonyatosak, és mi van? Azon kívül hogy 2x többet fizetsz érte? Semmi.
"Hány droidos készülék forrása érhető el általánosságban? Vagy a driverek forrása?"
"Hány kínai termék esetén kell a binárist visszafejteni ha szar és valamit finomhangolni kéne? "
Szart nem igazán veszek kínából, úgyhogy passz Amikor belefutottam az se kínai volt hanem Dell, akik "elfelejtették" bárhol jelezni, hogy külső kijelzőt csak az igp tud meghajtani, a dgpu nem, amikor a nokiámhoz fél évvel az update után hoztak ki egyből jelentkező bugfixet, ami minden mást bszott el, és társai. Vannak dolgok amikből én is megveszem inkább a jobbat, de vannak dolgok amiket nem vagyok hajlandó támogatni. A 2-300k-s telefonok pl pont ezek. Viccelünk hogy 150k körül mozognak a középkat cuccok.
"De nem baj, vegye mindenki a kínait és lehet sírni ha nincs melóhely vagy szar a fizu, vagy lehet menni a kínai buszgyárba Komáromba."
Ezt én úgy hívom hogy CBA precedens. Ha dupla áron adnak fele annyi tejfölt, aminek szar az íze, akkor leszarom hogy hol készült és mi a kifogás, elmegyek az aldiba és megveszem ott. Élő példa, xperia z ultra után jött a sony hogy hozzák a köv ultrát, minden földi jóval, aztán kuss, ez vagy 2 éve volt, azóta sincs. Kicsit drágábban, de vettem volna ha arról van szó, de fos kamera appot a xiao is tud "gyártani", annyi hozzáadott értéket meg a sony se kínált hogy ha jött volna véletlenül 120-150k-nál többet adjak érte. A nagy gyártók egy jelentős része főleg telefon vonalon maradva iszonyat el van szállva, és én ezt vásárlással nem vagyok semmilyen formában támogatni ezt a trended. Nem okoznak semmi gondot egy s8+ samu se, de nem ér nekem annyit a cucc, és ha így megy ez még 5 évig, fél milla lesz a felsőház vagy mi?
Egyébként meg attól hogy kb 60k-s szürkeimportos akciós áron jött a 64 gigás max-om, tudom, hogy lehet valahol kevesebbet kapok, de ez a mindennapokban, felhasználás szinten egyáltalán nem jött eddig -1 éve- elő. Viszont kollégák G4-e meg mind elhullott, azóta LG-től, több mint dupla áron is bugos, problémás, gyári hibás volt. Hugom hivatalos márkaszervizből htc telefont kapott mert szintén gyári hibás volt, az új mókolt vírusos fos volt gyári fóliával. Az enyémet meg javítani se akarom majd, bár a jelenleg kapható készülékek 99%-ára is igaz hogy gazdaságosan úgyis nehéz lenne...
De ha már felhoztad hallgatlak. Mit kéne venni? Konkrétan.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz #56573440 #60 üzenetére
Na most így nyitottál egy ollót és globálisan mondod minden kínai gyártóra, vagy maradtunk a xiaonál?
Globál kínai cégek mert sose ragadtam le a sziamiúnál.Mondjuk mindkét esetben azt mondod, hogy biztos van valami amit mi nem is ismerhetünk, hiszen china only, és nem tudjuk hogy van e licensz rajta, de valószínűleg nincs. És ezzel azt akarod bizonyítani hogy?
Hogy ezt ott büntetlenül meg lehet csinálni és akkor ott a potenciál nagy világcéggé válni. (még nem is kell EU piacra szánni, majd lesznek fanboyok akik felfedeznek egy dzsunkagyártót és az egekig magasztalják meróccsó, majd Gearbestről és Aliexpressről vagy szürkeimportból rendelnek, ezt egy európai cégnek esélye sincs, sőt a "tisztességesen" játszó cégeknek is alávág)"Még itt PH-n is volt csak kínai piacra szánt konzol ami erős másolat volt "
Androidos boxukhoz egy kontroller koncepció
Nem ez volt, az nagyon kopi volt. Azért ne nézz hülyének hogy droidos TV boxot hozol elő, az persze hogy nem lopás, ennyi erővel minden PC IBM klón.A formatervezéssel kapcsolatos szabadalmakat egyéként is kivezetném ha tehetném, iszonyat baromság az apple féle levédetem a telefon sarkának rádiuszát. Azt.
Totál egyetértünk"Na az alkatrészvásárlást ne keverjük már bele, mindent nem gyárthat valaki, "
Hanem? Szerinted a Xiao mit gyárt mondjuk a telefonjain? A hátlapot, és igazából összeszerel.
Na például az ilyen gyártástechnológiai knowhowkat nyúlhatták le visszafejtéssel vagy csak használták a referencia dizájnt, sok hozzáadott érték nélkül. Úgy tényleg lehet olcsón nyomni ha nem kell mindent kikutatni-feltalálni. És pont ebből jön hogy minimális fejlesztés lesz belőle mert nekik elég az a szint, aki meg effektíve fejleszt annak így kevesebb jut mert elveszi a piacát..."Az hogy most tízmillió kínai mobilgyártó van az legfőképp az Android érdeme"
Ki mondta hogy a kínaiak érdeme a droid? Vagy bármi?
Példát hoztam hogy nem sokat tesznek bele a nagy közös kalapba, főleg a nagy közös opensource kalapba. (vagy amit tesznek abban nincs sok köszönet a kínai kommentek miatt, amit kínai fejlesztőkészlethez kaptam "mintakódot" abban meg nem volt sok köszönet, de még a SoC-hoz járó API-ban se, mobil eszköz és nincs benne low power mód...)legálisan felhasználható githubos kódot tutorial alapján raknának össze, azt erősen kétlem pl a telómmal kevesebb bajom van mint minden mással eddig az életemben, pedig volt atomtuti nokia, meg lg, meg sony meg minden. Is.
Hányszor csesznek forrást kiadni GPL használata esetén is? (legalább az Asus routeremhez ott a komplett forrás) Hány droidos készülék forrása érhető el általánosságban? Vagy a driverek forrása? Hány kínai termék esetén kell a binárist visszafejteni ha szar és valamit finomhangolni kéne? (vettem olcsó akciókamerát és 8 kHz-es mintavétellel vett hangot...)
Sajnos ez a nagyokat (is) minősíti. Pont a 18 éves 7110-es nokia volt az egyik első ami gyárilag bughalmazként jött ki és egy csokor frissítést élt meg úgy, hogy programozókábellel lehetett frissíteni, a gagyi szoftver nem újkeletű. Anno XDA-n "összetákolt" főzött ROM gyorsabb-stabilabb-folyamatosabb volt mint a gyári, a vicc hogy a "profi hobbisták" sok esetben minőségibb munkát adnak ki a kezükből mert ők lelkiismeretesek és főleg mert maguknak is csinálják.De nem baj, vegye mindenki a kínait és lehet sírni ha nincs melóhely vagy szar a fizu, vagy lehet menni a kínai buszgyárba Komáromba.
[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
törölt tag
"Hány china-only termék van amivel meg se próbálkoznak?"
Na most így nyitottál egy ollót és globálisan mondod minden kínai gyártóra, vagy maradtunk a xiaonál? Mert jó lenne tisztázni miről beszélsz. Mondjuk mindkét esetben azt mondod, hogy biztos van valami amit mi nem is ismerhetünk, hiszen china only, és nem tudjuk hogy van e licensz rajta, de valószínűleg nincs. És ezzel azt akarod bizonyítani hogy?
"Még itt PH-n is volt csak kínai piacra szánt konzol ami erős másolat volt "
Androidos boxukhoz egy kontroller koncepció. So fckin' what? a Mi Box távja meg kísértetiesen hasonlít az Apple megoldására. A formatervezéssel kapcsolatos szabadalmakat egyéként is kivezetném ha tehetném, iszonyat baromság az apple féle levédetem a telefon sarkának rádiuszát. Azt.
"Na az alkatrészvásárlást ne keverjük már bele, mindent nem gyárthat valaki, "
Hanem? Szerinted a Xiao mit gyárt mondjuk a telefonjain? A hátlapot, és igazából összeszerel. Amit összeszerel azt valakitől veszi, azt meg bebszna ha nem gyártanák az alkatrészt hanem teremtenék. Hogy a Samu mit csinál és hogy kvára nem érdekel, egy csöppet se, amíg ennyire drágán adják a cuccaikat pl telefon fronton, addig marhára hidegen hagy mint brand.
"Az hogy most tízmillió kínai mobilgyártó van az legfőképp az Android érdeme"
Ki mondta hogy a kínaiak érdeme a droid? Vagy bármi? Én csak azt mondom, hogy speciális eseteken kívül a fejlesztés az mehet -megy is- házon belül a jobb gyártóknál, az alkatrészek meg megint egy két kivételen túl eleve amikor lekasztod a polcról licenszdíjjal együtt jönnek. Hogy legálisan felhasználható githubos kódot tutorial alapján raknának össze, azt erősen kétlem pl a telómmal kevesebb bajom van mint minden mással eddig az életemben, pedig volt atomtuti nokia, meg lg, meg sony meg minden. Is.
"Vagy a gyártástechnológia és egyéb know-how amit az odavitt gyárakból "vittek haza". "
Nem tudom, én nem olvastam Xiaomival kapcsolatban ilyet. Muti mire gondolsz.
[ Szerkesztve ]
-
Béééla
őstag
válasz #56573440 #54 üzenetére
"és igen, kínaiaknál párszor már felmerült a történelem során az explicit lopás is"
Na most arra meg ott a jogi osztályuk, aztán csókolom.
Hány china-only termék van amivel meg se próbálkoznak? Vagy a gyártástechnológia és egyéb know-how amit az odavitt gyárakból "vittek haza". Még itt PH-n is volt csak kínai piacra szánt konzol ami erős másolat volt (talán xbox). Ezt itt nem tudod eljátszani hogy "magyar ugarra gyártott, nemzetközi piacra nem szánjuk", ugyanúgy kopogtatnak a szabadalom tulajai.A többi alkatrészt meg valaki legyártja, egy csomót pl memóriát jellemzően samutól vesznek direktben.
Na az alkatrészvásárlást ne keverjük már bele, mindent nem gyárthat valaki, hacsak nem egy Samsung (hopp, hát az is állami pénzen, korrupción és jogellenes előnyökkel felhizlalt csoda ám, mik nem vannak )A nem mindent licenszelnek az most a gyártó igaz? Akkor a házon belüli fejlesztések, amiket állni kell a gyártó saját bevételéből jönnek, jelenleg xiaomi oldaláról, azt meg megoldja a saját profitjából. Nem értem hol itt a gond.
Idézem: Teng Leng és Cshö Csi aki eddig az összes terméket GitHubról töltött kódból tákolta össze XDA-s tutorialok alapján?
Jellemzően nem a kínaiak azok akik a nagy volumenű fejlesztéseket csinálják (mint komplett OS, legfeljebb egy forkolt Ubuntura futja)
Az hogy most tízmillió kínai mobilgyártó van az legfőképp az Android érdeme (és az se az An Dro Hid ősi kínai kifejezésből lett angolosítva) csak épp ők profitálnak belőle.@wierra
Én már nem is próbáltam megfejteni, hogy mi a baja valójában a kedves fórumtársnak, annyira multidimenziós gondolatai vannak, hogy az én szellemi kapacitásomat meghaladta azok lekövetése.
Bocs, ha odáig nem jut el valaki hogy az "olcsó kínai" hosszú távon mennyire is drága azt csak sajnálni tudom. (főleg ha csak azt nézzük itthon mennyi vámot-áfát csaltak el - és eközben az átlagember a kínai piac környékén tíz-tizenöt éves opellel, suzikival jár, a kínai meg BMW, Audi és Merci terepjárók alá nem adja de inkább Porschéval jár - vagy hány kiskereskedelmi egység ment tönkre a csaló konkurencia miatt és dolgozik a magyar alkalmazott a kínainál)Bélabá
-
bteebi
veterán
válasz Baggins86 #26 üzenetére
Azért, mert abban a félmilliárdban több fizetőképes vevő lenne egy 400 ezres projektorra, mint ott a hárommilliárdban... (Indiában szerintem a családok nem kis része egy év alatt nem lát 400k-t, míg sokezer Hans Németországban havonta megkeresi annak a háromszorosát is nettóban.) És igen, Indiában és Kínában is vannak gazdagok, sőt valószínűleg nagyobb (és gazdagabb) a szupergazdag réteg (már csak amiatt is, mert hatszor annyian vannak rá, hogy kitermeljék, és abból saccra 2-2,5 milliárd durván nyomorog), de azok nem ilyen projektort fognak venni, és pláne nem néhány százat fejenként, hogy meglegyen a Xiaominak a megfelelő bevétele... Nem kell lebecsülni Európát (és pláne nem az EU-t), az agyonszabályozottsága ellenére (amik egyébként többnyire a mi érdekeinket szolgálják) valószínűleg még mindig a legjobb (bár talán már nem a legbiztonságosabb) hely, ahol csak élni lehet a Földön.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
7Heads Drago
veterán
válasz AllTheBest #10 üzenetére
A hangszóróik nevetségesek. Volt 2 fajta is.
A telojuk jól működik.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
wierra
senior tag
válasz #56573440 #54 üzenetére
Én már nem is próbáltam megfejteni, hogy mi a baja valójában a kedves fórumtársnak, annyira multidimenziós gondolatai vannak, hogy az én szellemi kapacitásomat meghaladta azok lekövetése.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
törölt tag
"és igen, kínaiaknál párszor már felmerült a történelem során az explicit lopás is"
Na most arra meg ott a jogi osztályuk, aztán csókolom. Nem értem a problémát. Meg is egyeztek pl Q-ék a xiaomival aztán mindenki boldog. A többi alkatrészt meg valaki legyártja, egy csomót pl memóriát jellemzően samutól vesznek direktben. Múlt évben sírtak nekik hogy kérünk többet speciel.Ott megint keres a gyártáson a samu nem szarul. Hol a gond? Androidot nem kell licenszelni, romokat fejlesztgetik házon belül, egész vállalhatóak már jóideje...
"Azért nem mindent licenszelnek (és igen, kínaiaknál párszor már felmerült a történelem során az explicit lopás is) és a házon belüli kötelező fejlesztések amit nem fognak licenszelni (akár az OS finomhangolása, saját appok, bármi) azokat valamiből állni kell."
Ez most vagy értelmetlen vagy lassabban írd már le. A nem mindent licenszelnek az most a gyártó igaz? Akkor a házon belüli fejlesztések, amiket állni kell a gyártó saját bevételéből jönnek, jelenleg xiaomi oldaláról, azt meg megoldja a saját profitjából. Nem értem hol itt a gond.
-
wierra
senior tag
Majd megrendeled GB-ről EU Express-szel. Mert hogy hivatalos EU forgalmazása nem lesz, arra be mernék venni a borecetnél erősebb mérget is.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
veterán
Végre egy megfizethető projektor korrekt fényerövel.Vajon el jut hozzánk? Gondolom ez a 400 ezer ha eljut ide lesz vagy 6-700 ezer.
duree54
-
Béééla
őstag
Bocs, nem fogalmaztam teljesen pontosan: nálunk divat EU parlamentig szaladni az (elvileg) saját országot feljelenteni ha valami nem tetszik.
@wierra
Hogy derülne ki, amikor a törvényi-jogi háttér úgy lett kialakítva, hogy legitimálja ezt a fajta versenyellenes gazdasági környezetet, ami itthon van?
Kettős mérce - ami nekünk még elvi szinten is tilos mert nagyon csúnya dolog arra elismerően csettintenek ha Kína csinálja. Nincs a cikkben két oldalas sárdobálás hogy mekkora szemét szar alak Kína hogy tisztességtelen versenyelőny meg ilyenek, hanem milyen ügyes, mekkora értéke van, stb.
Uber egyébként se jó példa, egyre több országból takarítják ki...meg egyébként sem értem, hogy jön ez ide.
Mert például az Uber ellen létrehozott állami pénzen Kína egy konkurenst ami végül fel is vásárolta. Itthon ezért húsz évre visszamenőleg minden EU-s pénzt vissza kéne fizetni (noha nem is vagyunk annyi ideje tagok)blackrulznak és TESCO-zsömlének is szól:
Jó, az alapkutatás más tészta és vannak csak kutatócégek is de kanyarodjunk vissza: azért nem mindent licenszelnek (és igen, kínaiaknál párszor már felmerült a történelem során az explicit lopás is) és a házon belüli kötelező fejlesztések amit nem fognak licenszelni (akár az OS finomhangolása, saját appok, bármi) azokat valamiből állni kell. Nem lehet mindent kiszervezni és/vagy a polcról leemelni.Bélabá
-
TESCO-Zsömle
félisten
Vagy vannak külön K+F cégek akiktől licenszelik a technológiákat?
No offense, de tudtommal a kutatóintázetek mindegyike így működik. Sok egyetemnek eleve szerződése van, hogy a kutatóintázetben mit kutatnak minek és menyiért, de a függetlenek se üldögélnek a tudományos felfedezéseken... A Nobel-díj túró ahhoz képest, amit az egyetem szakít egy komolyabb eredménnyel.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
"Vagy vannak külön K+F cégek akiktől licenszelik a technológiákat?"
Hogy ki kitől licenszel mit, azt passzolom, de hogy K+F cégek vannak, pl a Qualcomm jelentős bevétele licencelésből van legutóbbi információim szerint. Visszaforgatják egyébként persze, de azt el is adják másnak, lásd Xiaominak.
"Nem hinném hogy a Qualcomm, Samsung vagy intel nem forgatná vissza a profit jelentős részét K+F-be, ha nincs profit akkor K+F sincs... "
Most egy Xiaomi meg bárki más akinek nincs félvezető gyára az mit csinál? Összerakja a piacról a legyártott elemeket. A Qualktól licenszelt procit, a Samu által gyártott memóriát vagy mást, teljesen mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
-
wierra
senior tag
Csak ha kiderül akkor abból EU szintű botrány van, ha a kínaiak nyomják el a versenytársat (például Über de mindenből van "hazai") akkor abból dícsérő cikk lesz hogy mennyire dübörög a kínai gazdaság.
Hogy derülne ki, amikor a törvényi-jogi háttér úgy lett kialakítva, hogy legitimálja ezt a fajta versenyellenes gazdasági környezetet, ami itthon van? Uber egyébként se jó példa, egyre több országból takarítják ki...meg egyébként sem értem, hogy jön ez ide.
K+F: Vagy szokásosan - ha mondjuk nincs idő fejleszteni, de van kész technológia, akkor - megveszik az adott céget, know-how-t vagy licenszelik azt stb. Gondolod, hogy a Xiaomi nem fejleszt vagy hogy minden technológiát lenyúl?
Összességében nehezen tudom követni a gondolatmenetedet a félig kifejtett mondataiddal.
-
Chaser
legenda
nem ismerem, de többek közt sony is licenszelte egyes modelljeire, lg, samsung is ha jól rémlik, ennyire gagyi ez a gyártó ( : a miui a droid ios-e sztem, olyan droid hülyének is mint én kb gyerek játék kezelni
minőségi alkatrészekből dobnak össze kütyüket saját designnal, saját márkanév alatt, ebben van innováció, versenyképes árakkal, mi kell ennél több?
az hozzátartozik, h telefon terén elszállt velük a ló, régen 1-2 modell volt kategóriánként évente, most meg lassan havonta dobnak ki újat, de a support részre nem fektetnek akkora hangsúlyt, viszont náluk gagyi telefon nincs, lowend cuccokhoz legalább nem adják a nevüket - én se tenném -szerk: Jhonny06 elég sok jól sikerült termékük van, második telefonomat használom tőlük, előző felett eljárt az idő és kicsit a kijelzőjét is benyomtam 3 év után ( :
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Csókos cégek mindenhol vannak, csak nálunk divat egyedül hogy nemzetközi szinten teregetik a szennyest.
Azért egyszer nézz rá arra, ahogy az ULA-nak nekiment a SpaceX (az ULA-t eleve úgy hozták létre "felülről", hogy a Boeing és a Lockheed összeolvasztotta az hordozórakétákat gyártó részeit, miután az előtte zajló versenyben a Boeing kémkedéssel elérte, hogy jobb ajánlatot tegyen le az asztalra, a végén pedig az ULA kvázi monopóliumot élvezett, hatalmas extra költségekkel terhelve a költségvetést), vagy ahogy zajlott az Airbus A400M fejlesztése (ahol az európai országok kikiáltották, hogy nem jó a Pratt & Whitney Canada hajtóműve, "saját" kell, egy-egy brit-német-olasz-spanyol cég részvételével, a dolog rosszul sült el, nagyon, és évekkel később ezt emlegetve majdnem kitúrták a KC-30-ost (közös Airbus-Northrop program az Airbus A330 alapján) az amerikai légierő tanker-tenderén, mondván ha az Európaiak megtehették ezt, akkor itt miért ne tehetnék meg). De fel lehetne hozni az Ariane 6 esetét, ahol az olasz gyártócégnek Németországban kell legyártania a rakétatest egyik felét, majd onnan átvinni Olaszországba a végszerelésre, mert Németország kínosan ügyelt arra, hogy pontosan a befektetett pénzével arányos legyen a területén elköltendő összeg...
Más szóval mindenhol van rá példa, ez nem hazai divat...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Béééla
őstag
Arról nem is beszélve hogy amikor a nagy német cégek születtek - és akkor nem voltak ilyen versenytilalmi szabályok - akkor épp forradalmat vertek le nálunk két oldalról és következett egy megtorlás...
@direwolf:
Csókos cégek mindenhol vannak, csak nálunk divat egyedül hogy nemzetközi szinten teregetik a szennyest.@wierra
Azt azért vedd figyelembe, hogy a Xiaominak hivatalosan egyelőre nem célpiaca az EU. Ide elsősorban szürkeimportból kerülnek be a termékeik. Amit írtam, értő olvasással könnyen elfogadható; mint végfelhasználók, mi profitálunk ebből. Ha nem tetszik a vélt vagy valós gazdasági hatása, ne vedd meg a termékeiket és ne támogasd őket.
Nem is veszek.
Ahogy előttem írták, itthon is bizony tolják a sógor-koma-rokon cégeket nagy erőkkel, csupán más eszközöket használnak.
Csak ha kiderül akkor abból EU szintű botrány van, ha a kínaiak nyomják el a versenytársat (például Über de mindenből van "hazai") akkor abból dícsérő cikk lesz hogy mennyire dübörög a kínai gazdaság.K+F a gazdaság teljesen külön kategóriája, nem is értem minek kevered ide.
Mivel ugyanaz a cég fog fejleszteni, például? Vagy vannak külön K+F cégek akiktől licenszelik a technológiákat? Nem hinném hogy a Qualcomm, Samsung vagy intel nem forgatná vissza a profit jelentős részét K+F-be, ha nincs profit akkor K+F sincs... Nézzünk már csak egy kicsit tovább az orrunknál!Bélabá
-
Chaser
legenda
külső beszállítóktól veszi az alkatrészeket, modulokat és azt rakja össze saját termékként, saját design mellett, nem új keletű ez, telefonoknál ráadásul letette a miui-t is
nem csak matricáz
legtöbb táp gyártó csak matricáz, őket nem nagyon látom h köpködnék, corsair pl soha nem gyártott tápot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
wierra
senior tag
Azt azért vedd figyelembe, hogy a Xiaominak hivatalosan egyelőre nem célpiaca az EU. Ide elsősorban szürkeimportból kerülnek be a termékeik. Amit írtam, értő olvasással könnyen elfogadható; mint végfelhasználók, mi profitálunk ebből. Ha nem tetszik a vélt vagy valós gazdasági hatása, ne vedd meg a termékeiket és ne támogasd őket.
Ahogy előttem írták, itthon is bizony tolják a sógor-koma-rokon cégeket nagy erőkkel, csupán más eszközöket használnak.
K+F a gazdaság teljesen külön kategóriája, nem is értem minek kevered ide."In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
-
cuebler
senior tag
ez az EU töketlensége, a kínaiak csinálják jól. bezzeg ha a német autógyártásról van szó, akkor tudják védeni a piacot trump is ezen akadt ki: [link] [link]
nem bírom az öreget, de igaza van, a németek a "másodvonalbeli" EU-gazdaságok által lehúzott euro-árfolyamra támaszkodva versenyképes áron tudnak exportálni és ebből mi max összeszereéő-üzemként profitálhatunk"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
Béééla
őstag
Az induló jellegű európai fejlesztők és vállalkozások pedig lehúzhatják a rolót (és még nagyobbak is). Tényleg csak nyerhetünk amikor a kínai államra nem vonatkozik semmilyen nagy EU-s versenytilalmi szabályozás, itthon viszont nem támogathatsz hazai céget mert kiporolják a gatyádat piac torzítása meg minden egyéb címszó alatt. Tényleg hatalmas nyerés a hazai és európai melóhelyeket kockáztatni
A kutatás-fejlesztést meg majd ki oldja meg? Teng Leng és Cshö Csi aki eddig az összes terméket GitHubról töltött kódból tákolta össze XDA-s tutorialok alapján?Topik:
Már megörültem hogy olcsó és jó projektor, erre több havi átlag magyar fizu. Oké hogy lézer de akkor is, most elkeserítettetek[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
scope2007
addikt
Én is elégedett xiaomi felhasználó vagyok
Van powerbank, telefon, usb venti, usb led, hálózati elosztó, füllhallgató, wifi stickCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
bencze
senior tag
rövid távon nyereséget is realizálni
ez azért lássuk be inkább balkánon cél, és nem normális mert általában átveréssel sikerül, hacsak nem újítanak valami nagyon nagyot.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
D.Va
senior tag
Előbb szarik be az Android miatt a cucc mint egy hagyományos projektorban az izzó...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kb. mintha a kürt Computer és a Rogán-féle biometrikus azonosítást szabadalmaztató cég közé tennél egyenlőségjelet.
Tévedés. Én azt írtam, hogy a Tesla vagy a Spotify sem egészséges a piacnak, mert alapvetően nem törekednek arra, hogy nyereségesek legyenek, rövid távon semmi képen, és jelenleg nem látszik az, hogy hosszú távon egyáltalán valaha nyereségesek lesznek-e, viszont ilyen vagy olyan módon, de meghatározó szereplői lettek a piacnak, és mára megkerülhetetlenek lettek. Teszik mindezt hype-al (Tesla), marketinggel, a piac legázolásával (Spotify).
Az, amit ők csinálnak, gyakorlatilag eltiporja azokat a konkurenseket, akik szeretnének rövid távon nyereséget is realizálni - ami lássuk be, egy általános piaci szereplőnél teljesen normális szemlélet lenne - más szóval ez lenne egészséges.
A Kürt Zrt. (ha rájuk gondoltál) a kezdetektől fogva nyereségre törekedett, árait is ezek alapján állapította meg (tudom, volt dolgom velük ), semmilyen téren nem analóg tehát a Kürt a megteremtése óta veszteséges Tesla-val vagy Spotify-vel. Így hirtelen nem tudok mondani olyan magyar céget, ami fogható hozzájuk...
[ Szerkesztve ]
-
Atomgeszi
nagyúr
Nagyon kíváncsi vagyok erre. Sajnos a LED témát nem nyomja nagyon egyik gyártó sem.
Ennyiért valóban jó áron van. Gondolom az input lag is rendben van.
Van valakinek ábrája, hogy az UHP , LED, Lézer fényforrás az órák számával milyen arányos veszítenek a fényerejükből? Illetve, hogy a lézert is csak úgy otthon cserélhetem két mozdulattal, mint az UHP lámpát?
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
nemlehet
őstag
válasz PrinceHerceg #23 üzenetére
Mutass jobbat azonos árban, vagy olcsóbban olyat ami ugyan ezt tudja
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
PrinceHerceg
őstag
Hol olcsó ez a szemét kupac?
-
troviko
senior tag
Gondoltam, hogy az olcsó valami sokszázezret jelent majd.
https://www.oldtech.hu/
-
pengwin
addikt
Óriási különbség van a Spotify és Tesla féle cégek és a Xiaomik között.
Előbbiek magánbefektetők pénzéből élnek, akiknek szíve joga, hogy mire költik a pénzüket, és minden jel szerint nagyon hosszú távú befektetésnek tekintik ezeket a cégeket.
Ellenben a Xiaomit a gazdaságot is szabályozó kínai állam pénzelte, adófizetők pénzéből.Kb. mintha a kürt Computer és a Rogán-féle biometrikus azonosítást szabadalmaztató cég közé tennél egyenlőségjelet.
(#9) direwolf
Egészséges piac(gazdaság) az, ahol nem a csókos cégét tolja az állam mesterségesen, hanem a verseny kitermeli a sikeres piaci szereplőket.
"Elvont fogalom"... nem mintha alapból a "piac" is egy elvont fogalom lenne... ja, várj, mégis![ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
válasz AllTheBest #10 üzenetére
Szerezz egy bt fülest is mi max, roidmi 2s mellé jött be, jó a hangja, az üzemideje, nem esik ki a fülből de instant bepattintható ha hívnak, etc.
-
Sinisi
senior tag
Úgy látszik a xiaominak még mindig meg lehet az állami támogatottsága, hogy így tud hasítani.
-
Wesder
félisten
Elvileg napi 8 óra használattal is 5 èvig bírja. Nem rossz ha tènyleg így van.
nemlehet
Ezzel egyet tudok èrteni. Eddig bármit vettem tőlük nem csalódtam benne.
Remèlem a Mi Box 3 is kiválló lesz.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Ez már közelíti a fájdalomküszöböt. Mindig is egy rüvid gyújtótávolságú projektorra csurgattam a nyálam... Csak egy pici dobozka a füstüveg TV-állvány tetején és akkora képet csinál, hogy irdatlan.
Remélem a képminőség se lesz rettenet.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nemlehet
őstag
A Xiaomi annyira azért nem olcsó. Ellenben nagyon kevés olyan termékük van amire azt lehet mondani, hogy nem éri meg az árát, vagy van egyértelműen jobb azonos áron mástól (legyen az kínai, koreai vagy nyugati gyártó).
Szóval amire ők rászitázzák a nevüket azzal nagyot nem tévedhetsz. És ez nem fanboyság, hanem tapasztalat.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
AllTheBest
őstag
xiaomi telefonnal kezdtem, majd jött a mi band 2, roidmi 2s, pár napon belül jön egy hordozható hangszóró is és kitudja hol állok meg. Szerintem elég jó minőségű cuccokat árulnak, én támogatom a terjeszkedést
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
wierra
senior tag
Ezek szerint nincs pl. Xiaomi robotporszívód. Biztos csak a szerencse játszott közre, hogy az iRobot (980) zászlóshajójával emlegetik egy lapon.
Igaz, hogy annak csupán harmadába kerül.
Mindig öröm olyan különvéleményt olvasni, ami nem gyakorlati tapasztalaton alapszik.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Meg én annyira nem tapsolnék egy ilyen komoly kínai állami hátszelű cég sikerének, nem egészséges szerintem a piac számára."
No offense, de a Spotify-nak, Tesla-nak, stb. is folyamatosan tapsolnak, amelyek olyan cégek, amelyek kamikaze módra, egyetlen nyereséges év nélkül működnek hosszú ideje, mert vannak pénzügyi támogatóik, akik ezt bevállalják, abban bízva, hogy egyszer viszontlátják a pénzüket.
Az sem egészséges a piac számára...
[ Szerkesztve ]
-
-
pengwin
addikt
Az a vicc, hogy mindenki fújol az "olcsó kínai gagyi"-ra, de amint a Xiaomi rászitázza a saját márkajelét bármilyen kínai OEM termékére, az rögtön kívánatossá válik.
Kínában már olyanok, mint az Apple, bármit el tudnak adni a nevükkel.
Nem gyártanak se notebookot, se légszűrőt, se drónt, se fej/fülhallgatót, se projektort, mégis árulják mindet a saját nevükkel.
És nem, ez nem ugyanaz, mint az Apple bérgyártatása, mert a Xiaomi már létező, kapható termékekre nyomja rá a saját nevét.
Meg én annyira nem tapsolnék egy ilyen komoly kínai állami hátszelű cég sikerének, nem egészséges szerintem a piac számára.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Jhonny06
veterán
-
wierra
senior tag
Így-így, fingassa csak meg a nagy gyártókat az ifjú kínai titán; ezzel mi, mint végfelhasználók csak nyerhetünk.
-
ribizly
veterán
A Xiaomi most nagyon tolja ezt a szekeret. Mármint, hogy minden szegmensben ott akar lenni és eddig elég jól csinálják. Habár kicsit tartok én ettől a nagy kínai beáramlástól, de mégis azt kell mondjam: csak így tovább!
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest