Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• direwolf

őstag

válasz pengwin #18 üzenetére

"Egészséges piac(gazdaság) az, ahol nem a csókos cégét tolja az állam mesterségesen, hanem a verseny kitermeli a sikeres piaci szereplőket."
    Na pont erre írtam, hogy ilyen jelenleg nincs. :U

[ Szerkesztve ]

"I've seen things you people wouldn't believe"

• Cifu

félisten

válasz pengwin #18 üzenetére

Kb. mintha a kürt Computer és a Rogán-féle biometrikus azonosítást szabadalmaztató cég közé tennél egyenlőségjelet.

Tévedés. Én azt írtam, hogy a Tesla vagy a Spotify sem egészséges a piacnak, mert alapvetően nem törekednek arra, hogy nyereségesek legyenek, rövid távon semmi képen, és jelenleg nem látszik az, hogy hosszú távon egyáltalán valaha nyereségesek lesznek-e, viszont ilyen vagy olyan módon, de meghatározó szereplői lettek a piacnak, és mára megkerülhetetlenek lettek. Teszik mindezt hype-al (Tesla), marketinggel, a piac legázolásával (Spotify).

Az, amit ők csinálnak, gyakorlatilag eltiporja azokat a konkurenseket, akik szeretnének rövid távon nyereséget is realizálni - ami lássuk be, egy általános piaci szereplőnél teljesen normális szemlélet lenne - más szóval ez lenne egészséges.

A Kürt Zrt. (ha rájuk gondoltál) a kezdetektől fogva nyereségre törekedett, árait is ezek alapján állapította meg (tudom, volt dolgom velük :D ), semmilyen téren nem analóg tehát a Kürt a megteremtése óta veszteséges Tesla-val vagy Spotify-vel. Így hirtelen nem tudok mondani olyan magyar céget, ami fogható hozzájuk...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák