- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mghltm
addikt
Palit GTX 750 Ti StormX Dual 2 GB @ techpowerup
NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2 GB @ techpowerup
a referencia hutes nekem a regi idoket idezi ( GeForce3 Ti200 )
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Crytek
nagyúr
Fogyasztás matyiknak jó lehet de 2-3 ezerrel többért 270X-et adnak ami rommá veri ezt!
Next PC Upgrade: 2022
-
Oliverda
félisten
válasz piRate_nEx #42 üzenetére
Te mégis miről beszélsz?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz djculture #43 üzenetére
Pont erre van a GameWorks. Ha van egy olyan új SSAO algoritmus, ami nem fut GeForce-on xy compute effekt mellett, akkor kérni lehet az NV csomagját és gyorsan berakható a játékba a HBAO+, ami már futni fog. Persze kell tesztelni, de olyan sok munkát nem igényelne.
Ezért van és lesz szinte minden alapvető problémára egy compute-ot nélkülöző GameWorks effekt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
konci79
őstag
válasz piRate_nEx #42 üzenetére
Üdv!
Viszont az itteni tesztek alapján helyenként jobb mint a 260x. Valamire csak jó akkor,nem?
[link] -
Dark KillerX
addikt
-
djculture
félisten
Nagyon nemjól hangzik, mert kifog ezzel törődni a mai konzol központú játék készítési világban hogy erre renegeteg munkát szánjon hogy az álltalad leirtak szerint működjön nekem a játék. Borítékolom hogy senki.
Hardverekkel foglalkozom nem értek a programozáshoz de gondolom hogy erre nem kevés munkaóra menne el.
Ezek után már nem is annyira teszik ez a vga széria.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem igényelne sok extra tranyót a 64 UAV támogatása, de az NVIDIA nem akarja ezt az irányt, mert a mobil terveik ellen dolgozik. Nem akarnak két külön architektúrát Tegrába és GeForce-ba. Inkább a Tegra igényeit veszik alapul és felskálázzák GeForce-ba.
Nem hiszem, hogy a nagyobb testvéreknél megoldják, hiszen nekik pont az a jó, ha a konzolról az új effekteket nem hozzák át PC-re a fejlesztők, és helyettük használják a GameWorksös alternatívákat. A 8 UAV erre nagyon jó, mert a teljes futószalagra kevés, és a PC-s fejlesztésre szánt pénzeket figyelembe véve inkább kéri a GameWorks effektet a stúdió, minthogy alternatívát dolgozzon ki. Ez alól leginkább a különösen nagy pénzből készülő AAA szuperprodukciók képezhetnek majd kivételt, de ebből lesz évente kevesebb játék.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Tomi_mano
csendes tag
válasz Dark KillerX #38 üzenetére
Igen, "kezdésnek". Ha neked a péntek "kezdés", akkor oké.
Amint látom az AQUA-nál már most elérhető.. [link]
-
Dark KillerX
addikt
Azért ez ennyiért nem is rossz kezdésnek [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz djculture #31 üzenetére
Csak olyan fordulhat elő feature_level_11_0-ból, hogy van a játékban mondjuk öt compute effekt (két-két UAV igénnyel). Ezeket egyenként képes futtatni a kártya, de egyszerre csak négyet aktiválhatsz az ötből. Azt kiválaszthatod, hogy melyik legyen az a négy. Alternatív lehetőség, hogy a játék kap olyan kódot, ami virtuális UAV-kkel működik. Ekkor mindegyik effekt bekapcsolható, csak lassan fognak futni. Még alternatíva lehet az is, hogy xy compute effekt mellé raknak a fejlesztők compute shadert nem igénylő alternatívát. A GameWorks csomag egyrészt azért jött létre, hogy ha a konzolokról portolt GI/screen-space AO/soft shadow/god rays effekt nem futna GeForce-on, akkor GameWorksből beépíthetők olyanok, amelyek már futnak. Nem ugyanolyan minőségben, de ugyanarra a problémára jók.
[ Szerkesztve ]
-
-
Chiller
őstag
Na jó ez oké, de tényleg olyan sok erőforrást/tranzisztort igényelne az a plusz 56 UAV?
A későbbi (csúcskategóriás) maxwellek azért gondolom csak megkapják a több UAV-t...
Remélem ennek nem az lesz majd a következménye, hogy megint kapjuk az optimalizálatlan/bugos/lassú/gépigényes konzolportokat..
-
Oliverda
félisten
válasz piRate_nEx #29 üzenetére
Az összes hivatalos NVIDIA anyagban ez az adat szerepel. Szerinted nem tudják, hogy a saját termékükben mennyi végrehajtó van?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
fanti
addikt
Picit drága még......de végre valami új is van végre!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert az ultramobil irányba való fejlesztés nem összeegyeztethető az extrém compute hatékonysággal és a több rendelkezésre álló erőforrással. Vagy az egyiket választod, vagy a másikat. Az NV a mobil fókuszt választotta, és ezzel kompromisszumokat kötnek, hogy ultramobil szintű energiahatékonyságot érjenek el.
Az üzleti szemlélet nem rossz. Tipikusan megcéloznak egy elképesztően nagy "MMO-zó/World of Tankozó" vásárlóbázist, ahol számít a gép fogyasztása is, és ezért cserébe csak a nagyon extrém igényekkel rendelkező AAA PC-s címek alatt szenvednek hátrányt. Eleve a nagyon költekező hardcore PC-s játékosok száma csökken.
Az NV vérfanjainak nem fog tetszeni ez az irány, de kevesen vannak ahhoz, hogy üzletileg lehessen rájuk építeni.[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Amúgy biztosan nem 640 CUDA magja van, ahogy a cikkben szerepel. Az irtó kevés manapság. Más oldalakról én 960-at olvastam le.
The glass is already broken.
-
Erinb
csendes tag
válasz marcell991 #13 üzenetére
Eléggé, különösen a techpowerup tesztjében
-
Def26
félisten
válasz djculture #24 üzenetére
Szerintem nem lett rossz árazása ennek a kártyának. Kifejezetten kellemes és még ugye azt szokták mondani, hogy 10% körül esik első pár hétben az ára. Mondjuk matolcsy -ra nézve ez inkább nőni fog.
[ Szerkesztve ]
Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,
-
Geller72
veterán
50k. Vicc.
-
Egon
nagyúr
Hmmm, jelenleg 560 Ti-m van, 170 W-os TDP-vel. Szemeztem a GTX 760-nal, aminek szintén 170 W a TDP-je. A teszteket elnézve, ha jól láttam, a 750Ti-nél cca. 60%-kal gyorsabb a 760, cserében ugyebár jóval nagyobb mértékben nő a TDP.
Szerintem megvárom a 20 nanon készülő variánsokat. Kíváncsi vagyok, kb. 120W-os TDP-vel mire lesz képes a Maxwell..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Chiller
őstag
Kíváncsi lennék miért erőltetik nvidiáék még mindig a max 8 db UAV-t.
Nem győzött meg ez az NV architektúra (sem), bár a kártya (ebben a kategóriában) nem lett rossz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A referencia verzióról az öreg Gef3 Ti200-asom jutott eszembe, azon láttam utoljára ilyen pici hűtést értelmes teljesítmény mellett, ráadásul már azon is a RAM-ok bordázva voltak. Arra azért majd kíváncsi leszek, hogy ez az architektúra hogyan muzsikál a felsőbb kategóriákban, mennyit fog ott kajálni.
-
marcell991
tag
Meggyőző a perf/W mutatója, kíváncsi leszek, mennyire fog felfele skálázódni.
Developers, developers, developers, developers! http://youtu.be/KMU0tzLwhbE
-
djculture
félisten
sima 750 vajon mit tudhat az már 30 -ért van...Esik egy 5000-et az ára még best buy is lehet az alsós amd vga-k helyett.
[ Szerkesztve ]
-
piRate_nEx
aktív tag
Ez a 128 bites membus nekem nagyon nem tetszik...
The glass is already broken.
-
buzus
aktív tag
Jelenleg annyi mint egy 270-es Radeon ami cirka 20%-al gyorsabb. Ha esik az ára még jó is lehet, de nem most.
-
Csapoati
nagyúr
5-10 ezerrel olcsóbban lesz helye a piacon szvsz (a R7 260X-hez képest néztem).
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
franc0
őstag
Na ez már valami.
Hosszú ideje az első nVidia GPU amit simán megvennék.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Malachi
addikt
hoppá, 60W-os fogyasztással, ez azért nem rossz. az ára is fincsi, végre valami.
és tényleg, érdemes lenne akár passzív bordával próbálni, vagy egyetlen alacsony fordulatszámú, de nagyobb ventivel. kb. némán is jól hűtené ezt a kicsikét.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz GegeWarrior #3 üzenetére
Majd a 20nm-nél visszaváltasz NV-re.
Erre a kártyára elég lenne egy passzív hűtő is.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
GegeWarrior
senior tag
Nem igazán acélos, örülök, hogy váltottam AMD-re
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
egyedülülő
őstag
Nem estem hanyatt azt kell mondjam.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen program, ami...?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen autót vegyek?
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- MSI Ventus RTX 3060 12GB 3x ELKELT
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB SKU 11322-01
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus DUAL RTX 2080 Ti OC 11GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest