- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Megjött az Acer szerényebb Navi 48 GPU-val dolgozó Predator VGA-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz
Mercutio_ #2099 üzenetére
Egész korrekt leírások és képek vannak a Giga oldalán a kártyáikról.
A levegő nagy része tuti hogy a házban köt ki.
Ami pedig a ház hátsó része felé távozik, abból sem sok megy ki a házból. [link] Amúgy a két ventisek is hasonló módon a házba tolják befele a levegőt.
Engem inkább kíváncsiságból az érdekelne, hogy a kisebb borda hogy birkózik meg idle állapotban a kártyával, mert valami azt súgja hogy nincs nagy különbség a két ventis kártyák alatt található (hőcsöves) bordákhoz képest.
-
kisza25
félisten
válasz
Mercutio_ #2040 üzenetére
multiplayer játék (bf3/4/bfh) i5-4460-nak alacsony az órajele 3,2Ghz és turbó is csak 3,4Ghz,
i5-3470 volt előtte és attól lassabb volt az i5-4460.
Igazából ez miatt volt csalódás, ha nem lett volna mihez hasonlítani, akkor biztos más a helyzet, mindenesetre egy i5-4690K-ra cseréltem.
i5-3470-et 3,8Ghz-en tudtam járatni non-k tuninggal, i5-4460-at meg ugye 3,4Ghz-en non-k tuninggal, így az i5-3470 gyorsabb volt, játékok alatt magasabb volt a minimum FPS.
Most i5-6600-val teljesen elégedett vagyok, pedig non-k tuning sem megy, volt melette rx 470 is az mellé is elég volt (amúgy az is egy nagyon jó kis kártya, csak a gyerek nem hagy játszani, ezért most egy ilyen rx 460 van, hogy legyen valami)
-
shteer
titán
-
-
távcsőves
senior tag
válasz
Mercutio_ #1764 üzenetére
Csacsiság... Amíg elfér a gépházban, és jó áron hozzátudsz jutni, addig azt gondolom, az egy ventisel szarakodni teljesen felesleges.
Jó, nem jó? Kit érdekel? Ez biztosan jó.
(Volt 1 ventis giga kártyám 80w tdp-vel. A marketinget bennem szopom még egyszer. Az csendes ami most van, nálam is.)
-
kisza25
félisten
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1636 üzenetére
Ha válaszolsz válaszolsz, ha nem nem. Még mindig nem értek valamit, műszaki ember vagyok, lehet azért
A COD, GTA 5, stb. jelen beállítások mellett kb. 3,5 GB vramot használ az 1050 TI - nél a srácok monitorán, azaz hogyan lépjek feljebb egy 1060 3GB - os kártyánál úgy grafikailag, hogy ne legyen a vram miatt laggolás, szaggatás? Ugye éppen azt venné feljebb az ember ( pl.textúrák), amely igényelné a vramot. Ha ezt meg tudod nekem magyarázni meggyőzően, mindent visszavonok ezzel kapcsolatosan. -
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1636 üzenetére
Rendben, erősebb, tény................De akkor sem szabad ma már 2GB - os kártyát venni játékra, az 1050 TI pedig kb. 10 fps - t ver játékonként a simára, ha nem tuningolgatunk semerre és sokszor éppen ennyi hiányzik a stabil 60 fps - hez. Számomra elég nehezen hihető az, hogy aki szeret játszani ne érdekelje semmilyen újabb cím, ahová már nem lesz elég 2GB.
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1632 üzenetére
Lehet, én is nehezen fogadnám el az igazságot, ha csak egy 1050 2GB - os kártyám lehetne, és valószínűleg próbálnám bizonygatni, hogy az mindenre elég, felesleges annál jobb (olyan ez mint az autó, a legjobb a Suzuki, ha csak az van), és még bele is kötnék olyan dolgokba kínomban, ami nem a kártyára vonatkozna
Sokszor láttam már, hogy vannak akiknek pl. az az egyetlen aduászuk, hogy egy beszélgetés során a helyesírásba kötnek bele, holott akár telefonról is pötyöghet az ember éppen, mint most én is hibátlanul, ráadásul ebéd közben..............
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1599 üzenetére
Erősebb, persze, de ne mond már, hogy a felhúzott 1050 eléri a TI szintjét. Pl. hogy húzod a vramot? Vagy hogy csinálsz ugyanannyi számolóegységet az MSAA hoz? Nem kell senkit rábeszélni a gyengébbre, csak mert neked az van. A vramnak egyre nagyobb lesz a jelentősége, ha tetszik, ha nem.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Mercutio_ #1574 üzenetére
Itt a dilemma inkabb azon volt, hogy en pentek delutan szerettem volna kartyat venni hogy hetvegen tudjak jatszani es ne kelljen heteket vagy akar csak napokat varjak egy vga kartyara es inkabb fizetek "tobbet" de kezhez kapom. Na ez nem jott ossze...
Igy igazabol mar mindegy, legkozelebb csak december utolso heteben lesz idom arra hogy leuljek a gep ele, addig meg van idom kartyat venni. De jobban orultem volna ha penteken sikerul megvenni, de a mai vilag egyik rakfeneje hogy senkinek semmi nincs keszleten mindent rendelni kell - es ezt nagyon utalom. Vasarolni akarsz de nem tudsz mert nincs aru. Ruhellem hogy nincs olyan mint regen, besetalsz az uzletbe es mindenfele rendeles nelkul ramutatsz a polcon levo cuccra "azt kerem" fizetsz es mindenki boldog.... elnezest mindenkitol a hosszu off-ert. -
F_Gergely
őstag
-
válasz
Mercutio_ #1521 üzenetére
Hát, ha elég a 2GB, akkó' jó.
Egyébként most tűnt fel, ebben a videóban, hogy a Zotac mennyivel hűvösebb, és kevesebbet is fogyaszt, mint a hasonszőrű társai: LinusTechTips Impressive Budget Gaming Experience - GTX 1050 Ti Reviewű
Pedig ezt a tesztet már olvastam... Igaz, hogy kicsit alacsonyabb az órajele, de szvsz senki nem veszi észre azt a -2 frame-et. És ahogy a másik topikban linkelt valaki - csendes!
Szóval a Zotac úgy tűnik, jó ár/érték arányú kártya, a 2 ventis OC változatra is kíváncsi leszek!
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1400 üzenetére
A saját véleményemet írom be mindig, 2010 óta demokrácia van, azaz ennek nincs semmi akadálya. Az 1050 TI - ről még képeket is raktam fel, azaz pontosabban benchmark eredményeket, ami messze nem szubjektív, hanem a nagy magyar valóság. Hűtés és árak terén sem beszéltem mellé egyszer sem, arról meg nem tehetek, hogy az emberek zöme lassan ingyen szeretne kártyához jutni.
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz
Mercutio_ #1239 üzenetére
A CPU valóban visszafogja, nálam a physics Score 11463 pont. A végeredménynél ez valóban számít. Megnézem már én is, mire megy ezzel a tesztprogrammal ez a kártya a srácok gépén a 6600 - assal FHD - n, hogy legyen már egy korrekt eredmény a tudásáról, már ha érdekel egyáltalán valakit is
-
Ciccuka
veterán
válasz
Mercutio_ #1218 üzenetére
Mennyibe volt a GTX 1050? A fogyasztás legalább biztos kevés.
3DMark 2.1-ben mennyit dob? -
válasz
Mercutio_ #1099 üzenetére
MSI Afterburner is the world’s most recognized and widely used graphics card overclocking utility which gives you full control of your graphics cards. It also provides an incredibly detailed overview of your hardware and comes with some additional features such as customizing fan profiles, benchmarking and video recording.
Grats a kártyához!
-
törölt tag
-
jedis
senior tag
válasz
Mercutio_ #712 üzenetére
Természetesen kisarkítottam (nem)kicsit a témát , és volt benne egy jó nagy adag irónia, de mikor itt mifelénk vannak olyan két szintes szigeteletlen házak, melyeken van 20 db régi nyílászáró, és mikor fúj az északi szél, még a déli oldalon elhelyezkedő ablakokon lévő függönyök is lengedeznek, és húzósabb téli hónapban a gázfűtés jóval 100000Ft Ft-ból jön csak ki úgy, hogy közben nincs több 19 fok a házban, és mindenütt 100 watt-os régi Tungsram izzók vannak, még a WC-ben is, és ha már a WC-nél tartunk, a WC tartály is már 50 éves, és egy pisi 80 liter vízbe kerül, no azok ne osszák az észt a videó kártyák fogyasztás / teljesítmény arányáról .
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest