- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
kiltrus@citr #2075 üzenetére
de létezik belőle lp is, 1060-ból nem, és sokaknak számít a fogyasztás és elég a vga ereje, nem vesznek drágábbat, ha ezek nincsenek nyilván jobb az 1060 mert jóval gyorsabb
-
Chaser
legenda
51,5k az msi lp verzió iponban ha érdekel valakit
legolcsóbb normál egy palit 50,5k-ért
"Cpu: i3 6100, Vga: ez ( 8GB ddr4-el ).
Tapasztalat: Eddig nagyon elégedett vagyok.
Bár elsőre azt hittem alap terhelés mellett lekapcsol a hűtő, de kiderült, hogy ezt csak 1-2 egyventis 1050 ti tudja, de az alap 30%-os sebességét nem hallom, 1 napig fel se tűnt, hogy megy a venti, csak mikor a ház oldallapját ráraktam, láttam, hogy pörög." -
Chaser
legenda
válasz
Aprósólyom #2029 üzenetére
ha cikket írtál róla, nem blogot, sztem 1-2-3 hét vagy több
-
Chaser
legenda
válasz
Aprósólyom #2026 üzenetére
404 - Not Found
-
Chaser
legenda
válasz
Tertius #1996 üzenetére
nagy tételnél pár $ is számít, de még mennyit, lásd notebookok, amikor a gb lant is kispórolják
volt hogy meg lehetett csípni 45-6k-ért, annyiért jó vétel volt
gb sokat fejldött, anno volt egy 4670-em tőlük, pici falat bordával és ventivel ami fix 12v-on ment...porszívó kb, visszamentem a boltba, először hülyének néztek, aztán rácsodálkoztak h tényleg úgy van
átkötöttem 5v-ra..problem solved : ) -
Chaser
legenda
válasz
Winner_hun #1991 üzenetére
tehát nem megy ( :
-
Chaser
legenda
akinek van tápcsatis gb-je, vagy más gyártótól 1050 ti, tápcsati nélkül is megy a kártya vagy kötelezően csatlakoztatni kell?
-
Chaser
legenda
válasz
Winner_hun #1975 üzenetére
jobban jártál azzal mert hőcsöves, uo. nyilván azt venném én is
-
Chaser
legenda
gb-nél elvileg az összes ami két ventis, az oldalukon írják is a modelleknél
szerk: elvileg az egy ventis is, de sztem olyat ne vegyél, elég falatka borda van alatta
néha ki lehet fogni az értelmesebb két ventisekből 52-3k környékén pl iponban, csak erősen figyelgetni kell, van hogy napon belül is változik, de gondolom lehet beállítani árfigyelőt
-
-
Chaser
legenda
válasz
kiltrus@citr #1952 üzenetére
ha többet akarsz kihozni akkor 1060 ( :
-
Chaser
legenda
válasz
Den Hadnagy #1919 üzenetére
passssz, elképzelhető h nem
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
LackoMester #1901 üzenetére
most is megesik náluk, az olcsó 1060-nál
de ez táp függő is, sőt, nevetséges de akár egy ssd is befolyásolhatja
valami olyasmi, hogy "összegerjed" néhány alkatrész egymással, és lehet másik hw környezetben már nincs "cicergés"szerk: engem ez szerencsére mindig elkerült, de előfordul notebooknál is, és tápoknál, anno sokan vettek tőlem nem-cicergős tápot
-
Chaser
legenda
válasz
Moloch 01 #1880 üzenetére
ez nem pontos konfig, sok 1050 van
táp biztos elég, így azt kizárhatjuk
bios frissítés sztem is, bár nem hiszem hogy ott lesz gond, de csináld meg, ha nem hoz eredményt meg kell nézni másik gépben a vga-t, előfordulhat hogy gyári döglött
esetleg biosban nincs tiltva külső vga? -
Chaser
legenda
válasz
Chereiose #1863 üzenetére
azt ne vegyél, 750ti-re még elég volt, 2 vs 3gb-nál van nagy különbség, 3 vs 4-nél már sokkal kisebb
45-ért volt már inno 1050ti, most az is valami 52-3k
figyelgetni kell az árlistákat meg a topikot, múltkor a két ventis gb nagyon jó ajánlat 52-ért, igazság szerint annak kellene standard 45 körül mozognia, de ilyen csúf és igazságtalan az élet ( : -
Chaser
legenda
így jártam nyáron a gb 750ti-vel is, azt hittem heatpipe verzió, mikor jött a srác és meglestük a vga-t csak lestem én is
mondjuk sztem oly mindegy, anno a zafír 5570 ddr5-ön ac l2 pro szerű hűtő volt, de jobb mint a gyári, terhelve se volt hangja közelről sem, fogyasztásuk kb ugyanannyi
lehet én is benevezek egy gb 1050-re, ha találok értelmes áron cpu-t -
Chaser
legenda
válasz
gyurkikrisz #1450 üzenetére
ennyi erővel soha nem kell semmit venni, mindig jön jobb azonos áron idővel ( :
szerk: kisza25 ezért lényegtelen sztem a tuning itt, akinek ez kevés annak 1060
-
Chaser
legenda
válasz
#28752640 #1446 üzenetére
innot napokban linkelt valaki 45 v 6k-ért, és ez még új kártya, kezdeti árakhoz képest már esett 10%-ot, de 470 árában van 1060 3gb-os is pl
sztem tuningot ne vedd szempontnak, itt már tuningolgattak páran, tápcsati nélküliek is szépen mennek, tápcsatisak se sokkal többet tudhatnak, az a kis plusz meg ahol sz@r van abból nem ránt ki
több játék nv támogatottságú, inkább ennyi -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #1433 üzenetére
teljesen mindegy hol olvasnám, mert sírvaröhögnék' ( : aki valamit is ért vga-hoz az gyorsan kimatekozza ddr2 mellett mekkora sávszélesség és számolóegység kell neki h 1050ti-nél gyorsabb legyen
970 baja továbbra sem a kevés vram, hanem hogy az utolsó 512mb-ot 64 biten éri el, ami lassú -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #1413 üzenetére
szezon-fazon megint
a 970-nél a maradék 512 mb ram talán 64 biten száguldott, ez okozott laggot mikor használta
hasonlóan működik a vram mint az android v. akár win, annyi ramból gazdálkodik amennyi van, több vram esetén többet foglal, ettől még nem feltétlen használja ki, kb 40%-kal erősebb az 1060 3g-s gpu-ja, néha lehet kevés a vram, de 1050-nél meg a gpu
1050ti nagyon jó kártya, de mint minden ár függvénye, 45k-ért pl az inno már teljesen korrekt, ha hangos is, 50-ért se rossz egyéb ami nem kifejezetten halk, szépen beállnak majd az árak
az meg kicsit erős, hogy 10 éveseknek jó meg akiknek kisebbek az igényeik ( : nekem is bőven elég lenne, mert kb pár játék van amit játszanék, nyilván nem a jövőre megjelenő legújabb címekhez készült fhd-ra maxon, de van rá egy százasom hogy mini gépekben is nagy sláger lesz, jönnek majd az lp verziók és jelenleg ez lett a legerősebb lp vga, végre leváltotta valami a 750ti-t és arra elég sokat ráver
ha kifejezetten a teljesítmény fontos és ár, fogyasztás nem számít, legyen vram és jövőre se legyen gond akkor kb 1070, de ez a topik nem arról szól, hanem arról akiknek nincs pénze/szüksége drágábbra, ezért alternatíva lehet pl nem sokkal többért a 3gb-os 1060 vagy amd oldalról 470 -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #1409 üzenetére
ha olyan sok időd van, ezt a mondatodat elemeznéd?
"halkságuk pedig nem relatív, hanem tény"
egyébként a skylake i3-at is sztároltad, osztán' mégis igaz hogy már egy 1050ti mellett is kiütközik egy i5 ereje
és bármilyen fura, ez 1050ti fórum, nem irkálhatsz ide mindent amit akarsz, hiába van demokrácia ( : 1-2 nem témába vágó hsz színesíti is a fórumot, de mindig azt látni h ámokfutsz' és ugyanazokat szajkózod....az illetékesek remélem takarítják ezzel együtt -
Chaser
legenda
válasz
deny330 #1134 üzenetére
elvileg skylake már minden magot egyformán emeli, de pár ezerrel drágább a 6500, én azt venném
i3 6100 meg nagyon szép és jó amíg egy játéknak elég két mag, mert 3,7ghz és skylake kombó az nagyon korrekt, de amikor kell a 4 mag és nem elég a ht min. fps-eknél csúnyán elvérzik, akár 1050-nél is érzékelhető, cpu igény nem annak függvénye milyen vga van mellette, kihajcsanemhajcsa'''' ( : ha van pénz mindenképp i5, ha nincs nyilván akkor nem, közel 2x ár elég durva -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #1114 üzenetére
yoooo, egyáltalán nem erről volt szó
komplett gép fogyasztás az könnyű, abból még nem tudni pontosan mi mennyit evett, de valahol 50-60w közt van sztem a vga
960-nak ehhez meg nem sok köze van, ez már más genszerk: AxBattler nekem gb volt belőle, terhelve az hangos volt, ha jól rémlik csak az asunak volt még lp belőle, és az halkabb volt terhelve, de a gb meg sokkal olcsóbb volt mikor vettem és annyira azért nem húzták le a hangját
-
Chaser
legenda
válasz
Raymond #1000 üzenetére
azt úgy esélyesnek tartom h 144 órán át tesztelik őket ( :
fél millás üzleti notebookra is kb sz@rnak, gyári hibásan kimegy a boltba
eszembe jutott régről egy geil black dragon, amit 24 óráig égetnek kemencében, aztán teszt...a kit egyik darabja annyira defektes volt el se indult vele a gép ( : -
Chaser
legenda
válasz
Pete55555 #943 üzenetére
ez a kihajtdolog'..nem értem...ha kell a gamenek több mag erősen érződni fog rajta h pentium eteti, akár 1050 van mellette akár 1060..mondjuk úgy kiegyensúlyozottabb a történet, ha 1060 mellett legalább i3 van, vagy inkább ésszerűbb választás ha már a vgaban sok kraft van nem a cpu legyen a szűkös dolog, i5-tel nyilván még jobb..de kihajcsanemhajcsa' azt hittem már lejárt, ez csak matek
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #852 üzenetére
előfordulhat h kevés lesz, de az 1050 ereje sokkal többször lesz kevés, árban alig van különbség, i5-öt rak mellé, kár lenne csak egy 1050-et vennie ha játék és fhd a cél
max neten veszi, osztán' tesztelgeti orrbaszájba' és ha nem teccik neki akkor még mindig tud venni lentebb 1050-et, vagy drágábban 6 gigás 1060-at, bár eddigiek szerint elégedettek a 3 gigás verzióval a tulajok -
Chaser
legenda
49k az, de már alakulgat tényleg
48 934ft (:
egyébként itt érdemes nézegetni vga-ról kommenteket, nem kozmetikáznak, ha valami extra halk v hangos, vagy bármi defektje van egyből látszik..túl friss jószág ez, még nincs komment róla, de sztem ekkora bordával és egy ventivel is lazán halknak kell lennie terhelésnél is -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #824 üzenetére
valami kapacitás hiány cikk volt, mélyponton voltak a ram árak, kb kötelező volt, h történjen valami...úgyis notebookot használok szóval annyira nem érint, abból is van pár talon modulom, desktoppal mindig csak elméleti szinten játszadozom el..pont addig érdekel már csak amíg összerakom ( :
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #815 üzenetére
a 3 gigás 1060 árát figyelembe véve azért még alakulhat...úgy látom az olcsó manli 970 ki is fogyott a boltokból, az már nem konkurencia neki, de legalább már van közelebb 50-hez mint 60-hoz
most láttam h felmentek a ram árak, akartam bespájzolni ddr4-et..mindig ráérzek ha emelkedni fog és mindig elmarad a vásárlás:d -
Chaser
legenda
válasz
kolopele #795 üzenetére
az említett játékokat nem ismerem, de azért meglepne ha legalább 60 fps lenne mindig ilyen cpu-val és vga-val..a min fps lényege az, h hirtelen nagyon le tud esni, ezt hívják sokan mikrolaggnak és van akit zavar..engem is, persze együtt lehet vele élni ha néha beesik 30-40 fps alá egy játék, amellett hogy nagy zömében akár 60+ fps is megvan
-
Chaser
legenda
válasz
kolopele #793 üzenetére
az egyenértékű sztem erős túlzás, min fps-eknél ütközik ki a 4 mag hiánya, persze játék függő, pár gennel régebbi i5 simán jobban jön ki ilyen szempontból, az átlag fps az viszont lehet nagyobb és sok esetben nagyobb is a magas órajel és az új gen nyújtotta c2c órajel előny miatt akár ui. genes alacsonyabb órajeles i5-tel szemben is
-
-
Chaser
legenda
én lennék olyan pofátlan, hogy felraknék egy hirdetést és keresnék legalább 2 év garos 970-et, aminél értelmes helyre szól a garancia, max 50k-ig..mivel a manli 63k újan 3 év garral...annyi h nem a leghalkabb..újan pedig 85-ért ott van a 6 gigás 1060, valszeg akad valaki aki nem árulgatni akarja a 970-ét, hanem eladni, akárhogy számolom használtan nem ér többet már 50k-nál...de max 55 ha jobb fajta, nagyon bedurrantottak most a használt áraknak az új ti-k, nyár elején még sufni garos 1080ti-ket 200-ért toltak ami akkor is vicc volt, főleg sufni garral..meg lehet nézni mekkorát esett az áruk
de ha nettoban is tudsz vásárolni akkor a manli 970 is valami 51k körül megáll... -
Chaser
legenda
63k iponnál
1050 legolcsóbban 58k
oké, van 5k különbség ( :
1060 pedig még 5k-val drágább jelenleg1050 jelenlegi felhozatal mellett max 50k-t ér, de inkább 45-öt és amd oldalt még nem is néztük
szerk: Mans20 nemjóóóóó', az 51-2k-s verziók 2gb-osak
-
Chaser
legenda
az mért baj ha kicsi?
ennek a kártyának pont ez az előnye, relatív nagy teljesítmény mellett kis fogyasztás és méret
majd ha jönnek az lp megoldások és passzívak talán el kezdik lenyomni az árakat valamennyire
ekkora bordával sztem kényelmesen lehűti, gb lp 750ti-m volt, ott se volt gond sokkal kisebb bordával, terhelve viszont az elég hangos volt -
Chaser
legenda
55-ért se jó vétel, 63-5-ért ott van a manli 970, fhd-re legtöbb esetben még elég a 3gb legtöbb esetben, inkább legyen a vram 3gb, mint 4gb de jóval gyengébb gpu mellett
egyébként vicces, hogy a 6gb verziók kb 25%- kal kerülnek drágábba, 3gb ddr5 ára nem tudom mennyi, de párszor biztos belefér, viszont még úgyis jó vétel, ahogy a 3 gigás 1060 is, 1050 viszont jelenleg nem -
Chaser
legenda
válasz
antikomcsi #218 üzenetére
witcher3 is lazán tud 5gb felett enni, de ezek még nem jellemzőek, persze egyre több ilyen game van
viszont...4gb 1050ti vagy 3gb 1060 kb azonos áron? nyilván az 1060, de ha kicsit tovább megyünk +kb 17k és 6 gigás...szóval nincs jelenleg értelme az 1050-nek ilyen áron, akárhogy matekozunk és ha csak kizárólag új árakat nézünk akkor sem, ha meg használtakat akkor pláne nem
ha szépen lemegy oda az ára ahova való akkor nagyon jó vétel lesz
az biztos, ha magában csak a teljesítményt és fogyasztás mutatókat nézzük nagyon korrekt, az elődökhöz képest is de egyébként is
az ár miatt ezért én csak egy tetszik plecsnit nyomtam volna rá egyértelműenszerk: és persze ott van a 970 4 gigás is, de az ellenében is én a g-s 1060-at venném valszeg azonos áron
-
Chaser
legenda
sztem senki nem mondta h rossz ez a kártya, mint kb mindig, minden ár kérdése..ennyiért egy szűk rétegnek jó vétel, akiknél számít h nem kell pcie csati..amit mondjuk akár molexből akár sataból 300ft megoldani
és jó lesz az lp házas tulajoknak mert nagy eséllyel lesz lp verzió
ha kimatekoznánk 1 év alatt mennyivel eszik többet a gtx 1060 vagy 970, valszeg pár hamburger áránál nem jutnánk tovább...( :
max 50-ért kurta jó vétel...lenne, de még akkor is csak azoknak akiknél számít a fogyasztás és a kis méret, ha beáll 45k-ra akkor már ár/értékben is elég korrekt, jelenleg viszont nem -
Chaser
legenda
egy 1050 vs 1060 3g meccset szívesen megnéznék, most néztem, több mint 50%-kal jobb az utóbbi, de gondolom az 6 gigás...árban meg van 65k-ért boltból a 3g verzió
szerk: papi77 jah, pár ezressel drágább a 3 gigás 1060, vagy a gtx 970 4gb és így már nem ilyen mókás...
-
Chaser
legenda
sok garis 970-et használtan, amiért én max 50-et adnék, ha valami spéci extra halk modell és legalább 2 év garos akkor 55-öt feltéve ha jó helyre van a gar, mégpedig ezért
szerk: egyébként vicc, h kb ugyanennyi újan a 3 gigás 1060, fhd-ra legtöbb esetben azért még elég, persze egyre többször már nem elég, de valszeg jobb megoldás mint a 4 gigás 1050
szerk: lemusz simán, 960-at is veri, itt csak az ár a kérdéses, lásd fentebb
-
-
Chaser
legenda
960 és 970 közti teljesítmény 750ti fogyasztással...ez eddig jól hangzik
árra leszek kíváncsi itthon h alakul, 45-50k körül elég bestbuy...többért nem, 970 boltból van már 63-ért is, ha nem is a leghalkabb modell
szerk: Chepany ebből sztem lesz, ahogy a 750 ti-ből is van
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x GIGABYTE GTX 460 OC Rev. 1.0.
- Gigabyte GT 640 OC 2 GB PCI-E videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: KFA2 GeForce RTX 2060 Mini DOBOZÁT
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest