- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Bluetooth hangszórók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
weborgon
csendes tag
válasz
kolopele #1637 üzenetére
Kolopele, én inkább csak olvasója mintsem írója vagyok a fórumoknak, de már tökre unom, hogy folyton szétrollkodsz minden beszélgetést, ahol megjelensz. Te vagy egy rosszindulatú kamugép vagy, vagy egy jószándékú érzelmi sérült, aki itt éli ki a mittoménmilyen komplexusait. És a fő gáz, hogy a buta tanácsaiddal és nyomulós szövegeddel egy csomó laikusabb olvasót megvezetsz.
Minden harmadik hozzászólásod konkrét tárgyi tévedéseket tartalmaz. Vagy csak hazudsz. Pl. itt ez a legutóbbi kijelentésed: "az 1050 TI pedig kb. 10 fps - t ver játékonként a simára". Mondd, Te szoktál teszteket olvasni? Vagy csak úgy hasraütve írod ezeket? Itt van mindjárt ez a Prohardveres cikk, ahol a 1050 és 1050Ti teljesítményét mérték:
4 db. játék, mindenhol 3-5 FPS difereniák vannak:
https://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_1050_a_hasznalhato_beleposzint/dx11_the_division_gta_v_sniper_elite_3_fc_primal.html3 db. játék, 3-3-7 FPS difit mutat:
https://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_1050_a_hasznalhato_beleposzint/dx11_thief_dirt_rally_shadow_of_mordor.html4 db. DX12 játék, amiből az AOTS 3 FPS difi, a másik három game mér csak 10 FPS -nyi eltérést:
https://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_1050_a_hasznalhato_beleposzint/dx12_aots_warhammer_hitman_rottr.htmlIPON teszt, 6 db. játék, ebből 5 -nél 1-4 FPS a difi, egyedül a GTA5, ahol 10 FPS a difi:
https://ipon.hu/elemzesek/geforce_gtx_1050_%E2%80%93_a_legkisebb_kiralyfi/3032/3IPON teszt, 6 db. játék, ebből 4 -nél 1-4 FPS a difi, és a két legújabb DX12 -es cím, ahol 10 FPS a difi (memória-limit):
https://ipon.hu/elemzesek/geforce_gtx_1050_%E2%80%93_a_legkisebb_kiralyfi/3032/4.. és most lusta vagyok előbányászni másik 25 külföldi tesztet, ahol a 1050 vs. 1050 Ti -t nézik össze, de a helyzet kb. hasonló. Vagyis: igen, van olyan game, ahol 10 FPS -re nő a difi, ez főleg abban a néhány DX12 címben igaz, ahol az ultra beálltások miatt elfogy a 2G RAM. A játékok túlnyomórészében viszont (80%+) 3-5 FPS a max. differencia. Ráadásul ehhez még az is hozzájön, hogy sajna a legtöbb teszt ultra texture -el próbálja kártyákat, miközben aki kicsit is ért a számítógéphez, az tökéletesen tisztában van vele, hogy sem a 1050, sem a 1050 Ti nem alkalmas az ultra szinthez, ergo aki ezt veszi, az high -nál fentebb nem megy (ergo a tesztekben lévőknél alacsonyabb texturákkal játszik, ami kevesebb memóriát igényel, vagyis valós felhasználásnál még ritkább a memória-limit, ami a 10 FPS difit okozhatja).
Szóval miközben szerinted "az 1050 TI pedig kb. 10 fps - t ver játékonként a simára", ami így egy ordas nagy csúsztatás. Igazából a valóság az, hogyha mindkettőt ultrára tekered, akkor bizonyos (főleg DX12) játékokban memória-limit alakulhat ki, és emiatt EKKOR 10 FPS lesz a két kártya közti difi. Azonban a jelenlegi játékok 80% -ban tuti 1-5 FPS lesz csak az eltérés, és ha valaki odafigyel, hogy ne alakuljon ki memória-limites szituáció, akkor ez marad is. Ezt ma még könnyű elérni (elég ha ultráról high -ra kapcsolsz), nyilván 1-2 év múlva már ezt a limitet egyre nehezebb lesz tartani. Konklúzió: az vegyen ma sima 1050 -est, aki ezzel tisztában van.
Nade ez csak 1 példa a tárgyi tévedéseidre, "kedves" Kolopele! :-) A legnagyobb tévedésed azonban az, hogy minden játékost egykaptafára sorolsz, miközben az igények személyenként nagyon-nagyon eltérőek. Van aki sima IGP -n és APU -n nyomul, vagy e-sportozik, MOMA -zik. Van, aki vígan elvan a konzolminőségen, 30 FPS fixxel. Van aki kisebb felbontású monitoron 1600 -on játszik. Van, aki FullHD -n. Van, aki 40-50 FPS -el, míg mások számára zavaró, ha akár csak egy mikrolag erejéig 60 FPS alá esik a móka. Van aki számára csak az ultra szint a megfelelő, minden más alatta gagyi. Van, aki letekeri high -ra, mert egyszerűen nem is igazán látja a különbséget az ultra meg a high között. Van, aki többmonitoros módban nyomul, és van aki csak egy képernyőt bámul, de az 4K -s és lentebb már nem adná. A lista elején lévőknek a Te promótált ASUS 1050Ti EX kártyád istenkirály-császár, akinek viszont az igényei magasabbak, azok számára a videókártyád egy fos. :-)
Érted Te ezt Te Nagyon Okos? Marha sokféle ember és játékos létezik, marha sokféle igényekkel. Ehhez képest Te fogod a saját igényeidet (FullHD, 60 FPS alá soha, ultra és 2xMA, ár/érték arány Nálad egyáltalán nem szempont, stb.) és ezt húzod rá mindenkire, ennek alapján osztályozod az egyes videókártyákat és sértő megjegyzéseket teszel a Te igényed szintje alatti kártyatulajdonosokra, kvázi lehülyézve őket, fényezvén önnön választásod nagyszerűségét. Ezt mifelénk tahóságnak nevezik.
Én 26 éve játszom PC -n, igazi veterán vagyok és ennyi idő alatt már alaposan kitapasztaltam, hogy mik az én személyes igényeim e téren, ill. mik a videókártya gyártók várható trendjei. A jó videókártya vásárlás nem egy konkrét márka vagy típus, hanem az, hogy tisztában legyél azzal, hogy mi az, amire az adott embernek szüksége van, ahhoz a szinthez jelenleg milyen kártya kell. Fel kell tudni mérni, hogy a megvásárolni készült kártyát mennyi ideig fogod használni, mert ettől függ, mennyire kell előre gondolkodni (future-proof). És a legnagyobb pazarlás és pénzkidobás nem az, ha elszalasztod a Black Friday -t, hanem ha a tényleges igényeid fölé lősz. Uis: rövidtávú kilengések ugyan lehetnek a kártyapiacon, de a hosszú távú trend mindig az, hogy az egységnyi teljesítmény ára olcsóbb lesz. Bármely kategóriáról is van szó, biztos lehetsz benne, hogy másfél év múlva azt a teljesítményt olcsóbban fogod megkapni, mint ma (mégha más is lesz a neve). Ezért kell óvatosan bánni a future-profsággal: ha pl. valaki 3-4 évig biztosan nem fog cserélni, ott fontos szempont. Ha azonban másfél-két évente szokott cserélni, akkor ott pazarlás előre bevásárolni.
Mind az ASUS 1050Ti EX, mind a MSI GTX 1050 Ti Gaming egyébként kiváló kártyák, egyedül az ár/érték arányuk rossz. Ez nem a kártyák hibája, egyszerűen árban jelenleg még túl közel van hozzájuk a GTX 1060 3G és az RX 470 4G. Van egyébként még rosszabb ár/érték arányú VGA is a piacon (pl. GTX 950-960, sőt, már a 750Ti márkásabb modelljeit is röhejes áron kínálják a teljesítményéhez képest). Igazából egy-két Manli féle kivételtől eltekintve nincs rossz kártya, csak rossz ár.
Ami most kiütötte nálam (és szerintem másoknál is) a biztosítékot, az az alábbi mondatod: "én is nehezen fogadnám el az igazságot, ha csak egy 1050 2GB - os kártyám lehetne, és valószínűleg próbálnám bizonygatni, hogy az mindenre elég".
Namármost, hogy a személyes példámnál maradjak: én talán egy kicsivel jobban keresek, mint az átlag, bár gazdagnak nem mondanám magam. Miután a kiadásaimat, kajámat, utazást, szórakozást, stb. kifizettem, kb. 150e tudok minden hónapban félretenni. Ez nem atomsok, de azért a magyar átlagnál több. Vagyis nem jelentene különösebb gondot akár egy MSI GTX 1070 Gaming X megvétele sem (múlt héten épp 149.990 Ft. -ért akciózták az Aquában), mindössze egyhavi megtakarításom menne rá. Vagy egy MSI GTX 1060 Gaming X. Vagy egy MSI GTX 1050 Ti Gaming. Vagy akár egy ASUS GTX 1050 Ti Ex. :-)
Ehhez képest nekem egy Inno3D 1050 2G Twin lett a befutó, kemény 38.000 Ft. -ért. Gyengébb, mint a fentiek? Naná, a fenti tesztek szerint is. Kisebb márka? Az. Kevésbé future-prof? Bizony kevésbé.
Oszt mégis ez lett, az ok egyszerű: az én igényeimnek a következő 2 évre ez a kártya épp elég. És már megbocsáss, de hidd el a legtöbb ember pontosabban tisztában van a saját maga igényeivel, mint Te másokéval. 2 év múlva pedig tuti eladom, mert nem várom meg, míg a garanciaidejét teljesen kifutja és drasztikusan esik a használpiaci ára. A megspórolt húszast meg teszem máshova, elvégre annyi egyéb fontos és érdekes dolog van még az életben, mint az 5-7 FPS differencia.
Szóval Kolopele, legalább néhanapján próbálj már meg leszállni a magas lovadról.. mert ha IRL is ebben a stílusban nyilvánulsz meg, akkor előbb-utóbb mindenki utálni fog (legfeljebb nem fogod észrevenni).
na pá
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged