Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Giovan!

addikt

válasz janeszgol #214 üzenetére

Nem is kell más alternatíva nagyon sok embernek (köztük nekem sem). Ott az App Store, ott elérhető minden. Nincs szükségem külső forrásból származó appra a telómon, ezt kéne megérteni. Ha lenne, én is droidoznék.

A nagyképűséget meg talán máshol is fel lehet fedezni ebben a topikban. Emberek magyarázzák másoknak, hogy ők nem értik hogy használhat valaki iPhone-t (2020-ban!!!), és jön a kioktató stílusban lenyomott hegyibeszéd arról, hogy milyen rossz az iOS, mennyire jobban járna mindenki, ha olyan lenne mint a droid...

Ahol ott a fix 30%. Ez több szempontból is versenykorlátozó. Amikor majd felállnak a cégek, na az fájni fog. Neked is, mint felhasználónak.

Hogy ez versenykorlátozó-e azt a bíróságnak kell eldöntenie. Szerintem nem az, mert van alternatíva a mobilpiacon, fejleszthetnek arra is. Verseny a platfotmok közt van, droidon paltformon belül is. Akinek az szimpatikusabb megközelítés amit a Google alkalmaz, annak ott a lehetőség, fejlesszen arra. Aki viszont az Apple felhasználóira tart igényt, mert tisztában van vele hogy ők hajlamosabbak a pénztárcájukba nyúlni ha appokról van szó, annak be kell tartania a szabályzatot, egészen addig, míg a bíróság másképp nem dönt.
    Versenyt szerintem épp az korlátozna, ha elvennék a zárt rendszert, mint lehetőséget a piactól.

Amúgy ha tömegesen állnak fel elégedetlenségükben a fejlesztők (ilyet azért egyelőre nem látni), akkor az Apple egész biztosan engedni fog a fee-ből, mert nem hülye megvárni, hogy az appok nélkül maradt iPhone-okat lecseréljék a népek.

Új hozzászólás Aktív témák