Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovan!
addikt
válasz
Depression #322 üzenetére
Szerintem az elmúlt 10 évben a zárt rendszer koncepcióját illetően nem nagyon változott az Apple álláspontja, sőt, inkább a nyíltság irányába tettek apró lépéseket (pl. most a lecserélhető alapértelmezett email és böngésző kliens). De azt senki sem mondhatja, hogy amikor megvette az iPhone-t, még nem volt zárt a rendszer.
-
Giovan!
addikt
válasz
Depression #320 üzenetére
Így van de pontosan tudtad milyen az iOS mikor belevágtál. Nem voltál megvezetve, nem reklámozták nyílt rendszerként egy percig sem, nem is változott az Apple hozzáállása sem az iOS-hez az utóbbi 10 évben. Szóval tájékozódni kell vásárlás előtt, és ha a te igényeidnek nem felel meg az iPhone, akkor más készüléket kell választanod. Ha így teszel, nem buksz semmit.
-
Depression
veterán
-
gidalight
tag
-
pakesz
aktív tag
válasz
Depression #312 üzenetére
>> "de játszottam már olyan játékkal telefonon, hogy a klántagok összes segítségével sem volt elég 300$, hogy szintet lépjek, aztán az ellenfelek, akik heti 1000-2000$-t költöttek lenullázták az összes vásárlásomat."
latod latod?
a fortnite ehhez kepest ETIKUS jatek, hiszen barmilyen kuul glider -t veszel a defa glider is ugyanolyan gyors lesz mint amiert penzt adtal ki
valoszinuleg ezert is kellett repulnie az Almaktol, mert megmergezte az Apple kozosseget az etikussagaval -
FunPro
őstag
válasz
De itt most megint vissza lehet kanyarodni az egyik fő problémához.
Kinek van joga beszabályozni, hogy ki miért mennyit kérhet el?
Most elég sarkalatos példa, de ez olyan, mintha én bemennék valamelyik boltba venni valamit, sokallnám az árát és kiverném a hepajt, hogy én miért nem vásárolhatok nagykeráron a boltban.
Az apple hazai terepet behatárolt egy 30%-ot. Akinek az sok, az ne tegye fel a cuccait store-ba vagy kezdjen el tüntetni olyan módon, hogyha nem csökkentik a sápot, akkor leveszi az adott appot a store-ból. Aztán majd kiderül, ez mennyire hat meg bárkit is.
-
VirsLee
őstag
Azzal kezdeném, hogy használok ios-t, androidot és windows-t is. Sőt még azt az ultra fos epic launchert is. Ami ritka szar...
Egyet nem értek. Hogy került elő itt ez a sok hippi kommunista a fórumon? Itt mindenki arra vágyik, hogy ha létrehoz valamit és hosszú évek alatt sikerre viszi, akkor jöjjön valami gyökér, aki szerint az a platform nem a tiéd, hanem a népé, ezért ingyen szeretné azon hülyére keresni magát.
Vagy szerintetek normális dolog berongyolni egy Tesco-ba és ha nem akarják ingyen odaadni a 15nm-t, ahol árulhatod az eredeti házi lecsókolbászt, amiért neked zsebbe fizetnek, akkor irány a bíróság? -
Giovan!
addikt
válasz
Nem is vonta kétségbe szerintem senki, hogy mind a userek pénzére hajtanak (én speciel nem is ítélem el őket emiatt, elvégre ez a létezésük célja, a profitszerzés), de attól még a bírónak a perben ítéletet kell hoznia, vagyis valakinek igazat kell adnia. Többek közt erről megy a vita itt is. Szóval nem igazán értem mit akartál most ezzel a hozzászólással elérni.
Itt nem fanbázisok csapnak össze (szerintem legalábbis, néhány kolléga erről más véleményen van), hanem álláspontok, érvek, vélemények. Egész civilizált beszélgetés zajlik a topikban, ha engem kérdezel.Persze, hogy az epicnek fáj, hogy az ő munkájukért az alma havonta sok millió dollárt lenyúl, miközben pontosan annyit nyújt, mint egy havi 100$-os bevételű egyszemélyes fingós program megírójának.
Az Epicnek joga van nem beleegyezni a szerződésbe, és akkor nem "nyúl le" tőlük az Apple semmit, cserébe az Epic se keres semmit az iOS usereken. Legalábbis amíg a bíróság máshogy nem dönt, addig ez a felállás. -
Depression
veterán
Jaj, szétnéztél már az apple storeban is, hogy mennyi 100$-os "micro" tranzakció van? Az egész mobile gaming egy nagy lehúzás, aztán panaszkodnak az emberek, ha a 60$-os teljes játék most már 70$ lesz.
Köszönöm szépen, de játszottam már olyan játékkal telefonon, hogy a klántagok összes segítségével sem volt elég 300$, hogy szintet lépjek, aztán az ellenfelek, akik heti 1000-2000$-t költöttek lenullázták az összes vásárlásomat. (mobile strike, ahol az első vásárlás 5$, a második 25$, és azután már csak 100$-os csomagok vannak)
Persze, jöhettek azzal, hogy én választottam, de a mobil piacterek simán megengedik, mert nekik ez a bevétel. Függő embereket akarnak mindannyian, de az almánál legalább el is hiszik, hogy ez az ő érdekük. Én is függő voltam, és vagyok mai napig, de legalább megálljt tudok parancsolni magamnak. A legdrágább iphone/samsung note árát már bőven elköltöttem ilyen baromságokra, de nagyon messze vagyok a whale fogalmától.
Egy rakás sz.r az egész úgy, ahogy van, legyen az android, vagy ios, vagy epic. Védhetitek bármelyik oldalt, mindegyiknek az a célja, hogy a te összes pénzed nála landoljon.
Persze, hogy az epicnek fáj, hogy az ő munkájukért az alma havonta sok millió dollárt lenyúl, miközben pontosan annyit nyújt, mint egy havi 100$-os bevételű egyszemélyes fingós program megírójának. -
Giovan!
addikt
válasz
Dr. Akula #300 üzenetére
A szerződés szerint joga van tiltani az Applenek bármilyen accountot. A bíróság nem vonta meg tőle ezt a jogot, csak a per időtartamára felfüggesztette, és nem minden esetben, csak az UE-ért felelős Epic account esetében. Tudod ezért nevezik az ilyet temporary restraining order-nek, mert nem végleges döntés.
-
válasz
Dr. Akula #298 üzenetére
Még mindig csak addig, amíg a per le nem zárul. Ez csak egy ideiglenes álláspont. Majd kimondva akkor lesz, ha lezárult a per. Ez még nem jelenti azt, hogy ebben végleg nyert az epic. Az tény, hogy addig nem lépheti meg az ue kizárását, de ez nem lefutott dolog. Remélem érthetően fogalmaztam számodra is.
-
Dr. Akula
félisten
Mivel nem ítélet volt, hanem jogvédelem, így csak a jogot védte meg a bíró, nem a monopóliumot. Arról majd a tárgyalás dönt. De legalább mostmár papírod is van róla, hogy az UE engine egy teljesen másik ügy, nincs kapcsolat a Fortnite-tal (csak az Apple akarta összekapcsolni), nem használhatják megtorlásra.
(#295) Create.: "Nem mondott ki semmit."
Ehhez képest: "kimondta, hogy az Apple nem akadályozhatja meg az Unreal Engine fejlesztését"
-
Giovan!
addikt
válasz
Dr. Akula #294 üzenetére
Érdekes módon a monopólium-vádat nem véleményezte a bíró (sőt, a fortnite kidobását helyben is hagyta), pedig te már ahogy látom ebben a topikban is tudni véled az igazságot
Amúgy ja, nem helyezte hatályon kívül a szerződést vagy ilyesmi. Csak megtiltotta az Apple-nek, hogy az Epic másik accountját megszüntesse.
-
Dr. Akula
félisten
Pont annyira volt a pakliban, mint hogy az Apple bérgyilkosokat küld rájuk. Egy teljesen más szerződést szegtek meg durciból, mert bíróságon megtámadták a tiltott monopóliumukat. Ez nem jog, hanem visszaélés. A bíróság már ki is mondta.
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #286 üzenetére
Az Epicről beszélünk? Én úgy tudom megszegték a szerződést, és ki akarták játszani az Apple IAP rendszerét a direct paymentjükkel. Szerintem teljesen indokolt volt az Apple reakciója, hogy kitették emiatt az appot és az ahhoz tartozó dev fiókot a store-ból.
Amit indokolatlannak tartottam, az az Epic másik , UE-ért felelős accountjának a kidobása lett volna (ezt a lépést ítélte el a Microsoft, és ezt nem engedte a bíróság), mert ezzel komoly kárt okoztak volna sok ezer fejlesztőnek is, akiket a tudtuk és beleegyezésük nélkül rántott bele az Epic és az Apple ebbe a balhéba.
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #285 üzenetére
Pont azért, mert sok fejlesztő IAP-ra épít, és a játék maga ingyenes. Az Apple nem hülye, hogy ingyen tartsa az appot a Store-ban, miközben az pénzt termel. Az ingyenes appok, amikben nincs IAP, na azok nem fizetnek semmit, csak az évi 100 dollárt a fejlesztői account után.
Amúgy az egy évesnél hosszabb feliratkozások esetén az első évet követően csak 15% a fee, gondoltam megjegyzem ezt is.
-
janeszgol
félisten
Majd én válaszolok. Ahhoz, hogy bekerüljön a játékod fizetned kell. Még semmit nem csináltál, csak megjelent. Az utána lévő IAP vásárlásokból miért is akart 30%-ot levenni az Apple? Van egy éves díj, amit fizetsz. Ha fizetős a játékot, akkor a megvétel után is fizetsz 30%-ot. Ennyi nem elég? Minek kell az IAP vásárlásokból is a 30%?
Tudod sok fejlesztőcsapat az IAP-ra épít, mivel több ezerért, több tízezerért nem fognak játékot venni még az App Store-ból sem. Abból fizetik a fejlesztőket például.
-
nyogo83
senior tag
Nem megyek bele, hogy kinek a dolga eldonteni, hogy egy cegnek mennyiert eri meg valamit fenttartani, mert itt most nem az a kerdes.
A fejlesztok/kiadok NEM akarnak egy centet sem fizetni a bevetel utan. Egy ingyenes app utan amiben a fizetesi rendszer jutaleka szinten mashoz vandorol a bevetellel egyutt, mennyit tud keresni az Apple?
Evi 99 dollart, a dev licensz dijat, ami nagyjabol az indie fejlesztotol az Epic meretuekig ugyanannyi(na jo, enterprise acc 299 dodo). Cserebe evi dollarmilliokat hoz az adott fejlesztonek hogy ennyi emberhez eljuttatjak es megteremtik a kornyezetet hozza, hogy mukodjon.
“Miert jar nekik a %-os bevetel?”
Legyszives nezd meg a hsz-em, amiben leirtam es tenyleg kivancsi vagyok, neked milyen otleted lenne a helyukben szeretetszolgalatkent uzemeltetni a storet az IAP fee nelkul. [link] -
-
Giovan!
addikt
Engem az zavar a legjobban, hogy megszakértik, hogy neked bizony nyílt rendszer kell a boldogsághoz. Mintha nem lenne egy népszerű és funkcióiban abszolút az iOS szintjét hozó nyílt mobil OS a piacon, amit választhatnék, ha ilyet akarnék.
Mintha aki nyílt rendszert akar, annak mindenáron az iOS zártsága állna a boldogsága útjába.
Sosem fogom ezt a mentalitást megérteni, miért nem lehet a másikat békén hagyni, hogy azt használja, ami megfelel neki. -
L3zl13
nagyúr
Az miért is teljesen elképzelhetetlen, hogy ha nekik ez semmibe nem kerül akkor esetleg NE keressenek rajta sokat?
Annyira valóságtól távoli az az elvárás, hogy csak a ténylegesen beletett erőforrások és végzett munka költsége + némi haszonkulcs legyen ebből a bevételük? -
Az a baj, hogy sok valakinek, aki itt érvel, nem volt még apple cucca, vagy teljesen más igényei miatt hamar váltott. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy vannak olyanok, akik meg vannak elégedve azzal amit az apple nyújt a pénzedért. Nem hiába 40%-os usa-ban az apple felhasználók tábora.
és mint írtam korábban is, ha árat emelt volna szimplán az epic, tehát $10 helyett $13-$15 lett volna a vbuck, szerintem az se érdekelte volna különösebben a felhasználókat.
szerintem nekik ez egy teszt, ha netalán nyernek, akkor nekimennek a sonynak/ms-nek/nintendonak is. Csak ott jelentősen nagyobb a felhasználók száma, így nyílván nem ezzel akartak kezdeni.
-
Giovan!
addikt
Az Apple ennél azért kicsit komolyabb szolgáltatáscsomagot ad a 30%-os fee-ért cserébe. Elhiszem hogy van aki erre nem tart igényt, de vélhetően pont ez garantálja azt a minőséget, amiért az iPhone userek hajlamosabbak pénzt költeni appokra a Store-ban, mint a droidos társaik. Mert nincs alternatíva, minden az Apple kezében öszpontosul, ez pedig egyfajta biztonságérzetet is ad.
-
L3zl13
nagyúr
Teljesen igazad van. Az alternatív store nem mindenre megoldás de egy fokkal mégis jobb szerintem, hogy legalább a lehetőséged megvan a választásra.
Ami az adott esetet illeti, android esetében nem az alternatív store engedélyezett, csak a piacot uraló playstore-on belül az alternatív fizetési rendszer. Nem véletlen, hogy velük szemben gyengébb az Epic érvelése.
-
nyogo83
senior tag
Azert ez erdekes, mert ameddig az Apple-rol van szo, ervkent mindig elhangzik, hogy szinte semmibe nem kerul nekik az egesz rendszer uzemeltetese/fenttartasa, indokolatlan a jutalek.
Ugy, hogy nem szeretnenek a kiadok/fejlesztok fizetni az Applenek %-os dijat a tranzakciok utan, viszont a jatekuk, alkalmazasuk ingyenes, mint ahogy a storeban a legyobb bevetelt termelo alkalmazasok is.
Elarulnad hogy keressenek ezen? -
Én ebbe már nem akarok belemenni jobban, de pont az epic cseszett ki a fortnitosokkal, illetve az ue enginet használó fejlesztőkkel is. Majd a bíróság kimondja, hogy mi lesz egy pár év múlva. Addig meg jobb ha a fejlesztők unityben dolgoznak.
de szerinted miért az applenek kellene alkalmazkodnia a saját rendszerén, a saját hardverén a 3rd party fejlesztőkhöz?
-
L3zl13
nagyúr
Azt hiszed egy saját megoldásnak nincs költsége? Fejlesztés, infrastruktúra fenntartása, dolgozók fizetése.
Ugyanezt az árat, de inkább többet, ugyanúgy elkérhet egy külső szolgáltató is.
Szerinted hol fut a Fortnite ami miatt az egész kirobbant? Az Epic saját gépein, saját datacenterben? Nem, hanem az AWS-ben.
Szóval megéri inkább az Amazonnak fizetni a szolgáltatásért mintsem saját infrastruktúrát kiépíteni.Ha nem így lenne akkor nem létezne az egész cloud business.
Ugyanígy az Apple is kereshetne pénzt anékül, hogy kötelezi a fejlesztőket az ő rendszerének használatára, feltéve hogy azt versenyképes áron adja.
-
Giovan!
addikt
Pontosan. Azért vettem iPhone-t, mert tetszik a zártság (nyílván voltak egyébb okok is, de ez volt a döntő szempont a droiddal szemben nálam, tekintve, hogy egyébb aspektusaiban -pl. appok száma, készülékek minősége, kinézet, stb.- meg eléggé hasonló már a két rendszer), ahogy előtte a WP-ban is tetszett (béke poraira). Vegyen droidot az, akinek nem tetszik, és ne az iOS-t akarja droidosítani.
-
Aha, csak te egy free to play játékról beszélsz. Később a fizetősökkel szerinted mi lesz?
de egyébként, ha neked a droidos megoldás a megfelelő, akkor semmi gond, vegyél azt. Nekem az ios-es a megfelelő, így ahogy most van.
A legtisztább az lenne, ha felmérnék a ténylegesen apple felhasználók igényeit, hogy akarnak-e egyáltalán 3rd party storeokat. Mert pl én nem akarok.
-
Giovan!
addikt
Nem tud versenyezni az apple a fejlesztő saját áruházával, mivel értelemszerűen ott 0% lesz a fee a saját appjára. Ezt az Apple nem űberelheti, mert keresni akar az App Store-on, és nem szeretetszolgálatot működtetni. Szóval ha engedélyt kapnak a nagyobb kiadók, hogy saját store-t csináljanak, akkor sok app lesz, ami ilyenekbe fog vándorolni az App Store-ból, és annak, aki igényt tart rájuk, nem marad választása mint felrakni a külsős store-t. Ezt pedig sokan nem akarják. Van aki többek közt pont azért vett iPhone-t mert az zárt, bármennyire hihetetlen is ez sokaknak.
Lásd pl a PC-s game store-okat az exkluzív címeikkel.
-
Aha, meséld már el nekem, ha megkerülhető lesz, akkor 0, azaz 0%-al lesz a haszonkulcs, szerinted az apple fizessen még azért, hogy az ő rendszerükön jelen tudjanak lenni a 3rd party fejlesztők cuccai az appstoreba? Ezt te se gondolhatod komolyan...
azt írta valaki vagy itt vagy más fórumon, hogy fel tudod rakni droidon, viszont licence nélkül nem fog menni.
mert ellentétben a 3rd party fejlesztőkkel, apple oldalon látok olyan dolgokat, főleg ha nem csak egy cuccod van, ami fejlődik.
-
L3zl13
nagyúr
Ha nyújt az Appstore annyi előnyt, hogy érdemes legyen többet fizetni érte akkor kiadják ott is. Ha nem, akkor "by definition" túlárazott és csökkenteni kéne azon a haszonrésen.
Androidon engedélyezve vannak az alternatív store-ok is, mégis minden fenn van a Google store-jában. És nézd csak meg a Huawei mit szív most mert letiltották a Google store-ról hiába van neki sajátja.
"jah, mert úgy ismerjük a fejlesztőket"
Érdekes módon az Apple fejlesztőkről alapból azt feltételezted, hogy a szoftverjeik jobbá tételére költik. Érzek itt némi részrehajlást... -
Én azt se bánom, ha tényleg az kell ahhoz, hogy igényes, bugmentes kész játékot kapjak. De ezzel szemben azt látni, hogy rossz optimalizálás, teli bugokkal, jönnek a dlc packok, mikrotranzakciók, open world gameknél rámennek az agyatlan farmolásra, hamár story alig van, legalább legyen már valami miatt meg a 40óra gameplay.
-
Szerinted a megkerüléssel nem fog egyenesen következni, hogy egy idő után ki se adják appstoreba?
jah, mert úgy ismerjük a fejlesztőket, hogy arra költik a pénzt. Mióta steamen olcsóbb és epicen is olcsóbb, én nem vettem észre, hogy bármi színvonalasabb lenne. Ráadásul rengeteg early access game jön ki, ami aztán vagy kilép belőle vagy nem.
-
L3zl13
nagyúr
Senki nem kötelezne arra, hogy apple store megkerülésével telepíts cuccot attól, hogy lenne alternatív store.
Ha továbbra is csak Appstore-ból, bevizsgált cuccot telepítenél, akkor semmi nem indokolja, hogy miért is érintené ez negatívan a rendszer stabilitását."Szóval szerintem valahol a felhasználók érdeke is. Mert azt, amit a 3rd party appokból szednek be, abból fordíthatnak a saját appjukra, és a rendszerre."
Ugyanezen logika alapján legyen akkor inkább 50%. Vagy 120. Akkor még többet fordíthatnának a saját rendszerükre.
Miért nem inkább az a felhasználók érdeke, hogy a fejlesztők több pénzt kapjanak a saját eladott szoftverük után, amit aztán fejlesztésre és hibajavításra költhetnek? -
FunPro
őstag
Itt nem csak arról van szó, hogy honnan telepíthetsz és mit.
Az apple-nek egyetlen előnye van, hogy fix hardverherz társul fix zárt szoftver. Én nem vennék apple-t, mert szeretek mókolni a telefonokkal, de androidon erősen érezhető, hogy a telefonnak mindent izomból kell megoldatnia, optimalizáltság hiányában.
Játékfronton is ugyanez a szitu pc konzol fronton.Minél zártabb egy rendszer, annál stabilabb. Ha innen-onnan telepítgetheted a cuccokat, azzal már bontottad a rendszert, ami így kevésbé lesz stabil, kevésbé használható. Az alma nem tudja garantálni a szoftver működését, az átverős fizetős appok ellen nem tud védelmet nyújtani, stb...
Ráadásul, a külön store-al epikék sem mennének semmire, mert az nem elég populáris. Nekik az alap store-ban kell szabad kezűség, amit ha kiharcolnak, azzal teret engednek mindenféle szutyvadéknak.
-
nyogo83
senior tag
"fejlesztők elgondolkodhatnak, hogy a kövi program inkább unity-val legyen csinálva és akkor tuti nem érheti meglepetés őket."
Pontosan ezt is teszik nagyon sokan. Akik eddig epp merlegeltek hogy UE vs Unity, azok most boven az utobbira valtanak, de latni eleg sok hozzaszolast fejlesztoktol, akik a mar UE-ben elkezdett jatekot is elkezdik atportolni Unity-re, mert semmi kedvuk hozza, hogy belerangassak oket megegyszer egy ilyen helyzetbe.
Kivancsi lennek ra, hogy az UE enginet licenszelok hany szazaleka allt volna Sweeney melle, ha az akcioja elott megkerdezi oket, hogy ezt tervezi es benne van a pakliban, hogy ok is megszivhatjak(akar torvenyesen, akar nem)
Ha az en alkalmazasom egy ilyen mentalitasu 3rd party cucctol fuggene, akor egy ilyen utan en is a leheto leghamarabb szabadulni akarnek tole, mert soha nem tudni, hogy a jovoben eppen milyen "szabadsagharcahoz" kivanja bealdozni a tobbi embert.
-
Abban igaza van, hogy ez így egyértelműen még nem lett kijelentve. Az epic kérvényének egy részét elfogadták, másik részét elutasították, ha megszületik a jogerős ítélet, majd még változhat bármi. Bár amúgy a fejlesztők elgondolkodhatnak, hogy a kövi program inkább unity-val legyen csinálva és akkor tuti nem érheti meglepetés őket. De gondolhat egyet trump is, aztán kitiltja az epicet úgy ahogy van.
-
Giovan!
addikt
Legjobb tudomásom szerint csak az Epic szerződéseit akarta megszüntetni az Apple. Hogy ezzel az UE miatt sok ezer fejlesztőt megszivatott volna, az egy másik dolog, amit nem is vont kétségbe senki. De kivágni akkor is csak az Epic fiókjait tervezte.
De ja, legyél győztes felőlem, amúgy sem tudsz személyeskedés nélkül kommunikálni, én meg nem fogok lemenni erre a szintre. Én elengedtem ezt, szép napot! -
nyogo83
senior tag
"barati hangnemben a nagy szabadsagharcos"
A barati hangnem es az egyezkedes az az volt, hogy engedjetek mas fizetesi modszert Apple-nek jaro barmi jutalek nelkul, illetve engedjetek meg, hogy csinaljunk egy sajat storet a plattformotokra, szinten hasonlo feltetelekkel.
Cserebe felajanljuk a....mit is?A nagy szabadsagharcos pedig annyira vette a faradtsagot es annyira odafigyelt hogy a copy-pastelt levelet, amit ugyanigy valoszinu a Google-nek is elkuldott, arra se jutott ideje, hogy mindenhol lecserelje a szavakat:
"If we do not receive your confirmation, we will understand that Apple is not willing to make the changes necessary to allow us to provide Android customers with the option of choosing their app store and payment processing system"
Abban igazad van, hogy mint utolag kiderult ket kulon dev accounton kezeltek a Fortnite/UE fejlesztest, es meg ha joguk is lett volna indoklas nelkul felfuggeszteni a masikat is, ez szimpla nyomasgyakorlas, nem tul gerinces huzas volt az Apple reszerol
Ez nem feltetlenul neked szol:
Az appok beveteli strategiaja atalakult teljesen amikor bejott az appon beluli vasarlas, illetve a freemium uzleti modell.
Meg lehet nezni a statisztikakat, hogy mennyi bevetel van az egyszeri fizetos appokbol es mennyi a freemium/vagy mas free de in-app-al full featuret unlockolhato appokbol.Aki szeretne, keres statokat, de itt van, hirtelen ezeket talaltam:
Nem akarok meg tobbet berakni, eleg a Play Storet/Appstoret megnyitni es megnezni hogy hany fix aras es hany valamilyen in-appot tartalmazo free appot talaltok.
Az Epic valamint jopar hasonlo ceg, azt szeretne, hogy ezutan a bevetel utan 0 centet kelljen fizetni az Applenek/Googlenak, aki lehetove teszi neki hogy ennyit keressen.Idezem a "szabadsagharcos" Sweeneyt: "Competing payment processing options other than Apple payments, without Apple’s fees, in Fortniteand other Epic Games software distributed through the iOS App Store"
Lehet ervelni a 30% csokkentese mellett, de a fenti mondat nem igazan "egyezkedes", inkabb "figyu, ha nem baj akkor nem fizetnenk nektek semmit, megegyeztunk"?.
Ahogy korabban masik topicban is kerdeztem: ha engedi az Apple, hogy legyen olyan fizetesi opcio, ami utan o nem kap jutalekot, hany Apple fele IAP-s alkalmazas marad benne, vagy fix aras ami utan megkapna a 30%-ot? Tippre mennyi lenne a bevetele a storebol?
Gondolom annyira nagy az Apple utalat, hogy szimplan az a valasz, hogy ugyis sok penzuk van, szimplan jofejsegbol, ingyen tartsak fent az egesz infrastrukturat, mindent ami a Store es a fejlesztok kore felhuztak.Ugyanez igaz a Google-re is...
-
pakesz
aktív tag
en elengedtem, nem tudok mit irni egy hivonek
az Epic ugy gondolta hogy a perben ezt is (tobb ezer KULONALLO szerzodes likvidalasat) atveri a birosagon hogy e miatt is marasztaljak mar el az Apple -t
te szerinted meg az mind az Epic szerzodese
akkor maradjunk abban hogy neked lesz igazad mert az amerikai joghoz is ertesz, es akkor mar hirdessunk gyoztest -
Giovan!
addikt
Az Apple csak az Epic dev accountjait tervezte letiltani, de mivel a bíróság szerint az egyiknek (amelyik az UE fejlesztéséért felelős) nincs köze az ügyhöz, így annak letiltása csak nyomásgyakorlásra lenne jó az Apple részéről, ezért ezt nem engedték neki, legalábbis addig nem, míg a perben ítélet nem születik. De a szerződést nem véleményezték (legalábbis közvetlenül nem), csak időlegesen felfüggesztették ezt a jogát. Ha te ezt állítottad eddig is (őszintén szólva elég nehéz ezt nálad kisilabizálni), akkor igazad volt, a bíróság szerint is így van.
Minden ilyen "végigklikkelős cucc" végén szerződésbe kerülsz a "végigklikkelős cucc" gazdájával, ha az elfogadom gombra kattintasz. Pl. a Google cuccait sem használhatod úgy, hogy nem fogadod el a feltételeit. Keress rá az Agreement szó jelentésére, mert úgy tűnik nem tiszta ez neked.
-
pakesz
aktív tag
latod latod errol beszeltem !!!
hogy annak ellenere hogy ezerszer elmondtam hogy ezek KULSOS fejlesztok es nem Epic esek, te meg mindig jatszod az ertetlent...
BARKI aki odament letoltotte azt az xcode + apple sdk -t es FELTELEPITETTE, szoval meg csak el sem kellett neki inditania, csak az kellett hogy azon a vegigklikkolos cucc vegere eljusson na o szerzodesbe kerult az Apple -vel -
pakesz
aktív tag
igazad van de nekem is
na jo nem megfeleloen fogalmaztam igy szo szerint nekem nincsen
a masik topikon ment a kretenseg azon a cimszoval hogy a monopolium az meg nem az mert a biro nem ugy gondolta es akkor az Apple hivok benyogtek az artatlansag velelmet is, hogy akkor az Apple az olyan mint a ma szuletett barany
na szoval itt egy biro ugy dontott hogy nem likvidalhatja a tobbi szereplot onkenyesen az Apple, es akkor amit tudunk az az hogy 4-6 honap csak az ugyvedeknek a felkeszules -
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #245 üzenetére
Nekem közel sem elég zárt. Nem értem, miért akarod nekem megmondani, milyen rendszert használjak? Adtam bármi okot rá, hogy gyengeelméjűnek tarts, aki helyett ezt el kell dönteni? Amennyiben igen, úgy sajnálom, de én úgy érzem, tökéletesen fel tudom mérni, milyen készülék felel meg leginkább az elvárásaimnak. Kérlek, tartsd ezt tiszteletben
-
janeszgol
félisten
Összegzem a beszélgetésünket, mert sosem fogunk egyetérteni. Tehát teljesen oké ez, amit az Apple jelenleg csinál, akinek nem tetszik, az menjen máshova, vagy mondjon le appokról.
De ha esetleg lenne némi változás, akkor ez hozhat olyan helyzetet, ami miatt neked kellene máshová menned vagy lemondani appokról, és ez nem okés.
Így? -
Giovan!
addikt
A bíró szava kicsit erősebb a szerződésnél, így a jelenlegi helyzetre való tekintettel (mivel nyomásgyakorlásra adna neki lehetőséget a jelenlegi perben) ideiglenesen megvonták az Apple-től a jogot, hogy ok nélkül felfüggessze az Epic International Dev accountját. Én úgy tudom azt nem tiltották meg neki, hogy ilyen jogra tartson igényt a szerződésében, nem tiltották el tőle, hogy a jövőben éljen ezzel a jogával.
-
pakesz
aktív tag
válasz
janeszgol #214 üzenetére
>> "Ebben igazad van, hogy az Epic nyitott hülyén. Ne megkerülni kellett volna, hanem egyezkedni, ha ez nem történt volna meg."
volt elotte levelezes ahol barati hangnemben Tim Sweeney a szabadsagharcos irt levelet a negy gengszternek az Appletol hogy o egyezkedne, ez volt juni 30an, arra erkezett juli 10en egy valasz az Apple Legal Department -tol tele bullshit dumaval hogy nem szabad a fizetest bemodositani mert ok expertek, akik ellenorzik a minoseget a programnak
na szoval erre erkezett aug 3 -a egy az Apple altal revieolt es elfogadott cucc ahol a fizetessel mar machinaltak -
janeszgol
félisten
"Szeretném, ha másként lenne? Nem."
Ez a lényeg. Én szeretném, ha másként lenne. Az Xcloud erre is ad választ, csak ők sem streamelhetnek akármit. De az alapok megvannak. Vagy legyen alternatív app elérhetőség iOS-e, vagy engedjék az Xcloudot rajta. Apple == 20. század. Amikor megjelent az iPhone, akkor innovatív cég volt (web appok, azaz szoftverszolgáltatás, ami megelőzte a korát, így akkor nem jött össze).
És akkor van képük azt mondani, hogy átállnak szolgáltatás eladásra 60-66%-ban. Így? -
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #238 üzenetére
És miért is akarnám azt, hogy ez bekövetkezzen?
Te egyszerűen képtelen vagy elfogadni, hogy nem mindenkinek kell a nyílt rendszer. Pedig vannak ilyen emberek, és ha nyílttá teszik az iOS-t, és elveszik tőlük a zárt rendszert, mint választható lehetőséget, akkor az szerinted a versenyt fogja szabadabbá tenni? -
pakesz
aktív tag
bocsi ezt beneztem nincsen az Apple szovegegeben benne
az Epic peranyagaban benne van pluszban egy zarojelben es van utana valami duma hogy valami alapjan ok miert ertelmeztuk ugy
amiert ez elofordult az azert van mert annyiszor kellett neked a triviakat bizonyitani hogy en mar azt sem hiszem el egy Alma hivonek, hogy kepes olvasni
de abban azert ugye egyetertunk hogy VAN ervenyes birosagi itelet hogy az Apple tegye fel a szajkosarat es kushadjon le?
mert hiaba frocsogi teli pofaval hogy neki aztan joga van tobb ezer fejlesztot likvidalni, kiderult hogy a BIROK mashogyan gondoljak -
-
válasz
janeszgol #236 üzenetére
Én is szeretnék exkluzívokkal játszani, én is vegyek mást pc helyett? Vagy valami epic ex, akkor sírjak, hogy steamen nincs? Letojom és megveszem epicen, ha kell vagy veszek ps-t ha kell. Tudok mást csinálni? Nem. Szeretném, ha másként lenne? Nem.
és tudod miért nem? Mert a ps/nintendo/xbox attól jó, amilyen most is. Miért ártsak olyanoknak, akik így élvezik?
-
janeszgol
félisten
És aki iPhone-on/iPaden akar? Vegyen mást? Nem huszadik századi megoldás ez? Az MS most indította el az Xcloudot, ami egyelőre kiválóan működik. Tehát nem hogy visszalépett kettőt-hármat, mint az Apple, hanem előrelépett ötöt.
A HWSW-n írta valaki, hogy az emberiség szégyene, hogy még létezik az Apple. Ezt nem teljesen osztom, de van benne igazság is.
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #232 üzenetére
Nem érted. Nekem nem lesz alternatívám, ha beköszönt az a helyzet amit felvázoltam, mert az iOS a zárt rendszer mobilon. Ha megnyitják ezt is, csak nyílt marad a piacon. Annak akinek nem tetszik az iOS, van alternatívája jelenleg, de annak akinek nem tetszik a nyílt rendszer, mi marad, ha kinyírják az iOS zártságát? Érted már a problémát?
Ezt androidon meg lehet tenni. Apple eszközökön nem.
Pontosan. A user dönt, melyik verzióra tart igényt. -
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #231 üzenetére
És el is fogadta ezt a helyzetet mindenki, önként. Akinek nem tetszik, vesz mást, nagy a piac, tele van alternatívával. Pl. Google Playen kb. minden elérhető ami az App Store-ban, és pluszban ott a lehetőség a droidos telókon a külső forrásból származó appok telepítésére is.
Mellesleg most épp az Epic kénye-kedve miatt nem tudnak Fortnite-ozni az emberek iPhone-on. Az Apple bármikor visszateszi nekik az appot App Store-ba, ha kiveszi az Epic a szabálysértő direct payment opciót. Ennyire egyszerű lenne, és ugyanúgy perelhetnének ettől függetlenül.
-
janeszgol
félisten
"Ha lesz több appstore, akkor sok álltalam is használt alkalmazás át fog vándorolni azokba. Akkor már egyáltalán nem opcionális lesz, hogy mit telepítek fel, vagy lemondok az appjaimról (ami nyílván nem opció), vagy felrakom én is külső forrásból őket."
- Akkor lemondasz róla. Hiszen te is ezt tanácsolod azoknak, akik nem tudják telepíteni most a Fortnite-ot. Vagy veszel droidot.
Lekerült a Játék. Az MS gondolhatna egyet, és mondhatná, hogy oké, csinálok egy áruházat, de nem is kell áruház, egyszerűen QR kód alapján lehet telepíteni a játékot. IAP-os dolgok ekkor vagy rajta megy keresztül (30%? inkább kevesebb, különben semmi értelme), vagy nem kér semmit, minden a fejlesztőé.
Ezt androidon meg lehet tenni. Apple eszközökön nem. -
janeszgol
félisten
Akkor fizessék vissza az MS-nek a bírságot, mert csak egy böngészőt adott a rendszeréhez. (Ez is hogy elhalt, most sem kínál fel többet a telepítő, de már senkit nem érdekel.)
De talán azért, mert aki játszani szeretne a Fortnite-tal, az most nem tud, ha visszaállítja a telefonját. Teljesen ki van szolgáltatva az Apple kénye-kedvére. -
Giovan!
addikt
A személyeskedést mellőzzük, én tudok anélkül beszélni veled, hogy folyamatosan sértegetlek, neked sem lehet ez nehéz. Azt véleményezd amit leírtam, nem azt amit szerinted gondolok!
Ha lesz több appstore, akkor sok álltalam is használt alkalmazás át fog vándorolni azokba. Akkor már egyáltalán nem opcionális lesz, hogy mit telepítek fel, vagy lemondok az appjaimról (ami nyílván nem opció), vagy felrakom én is külső forrásból őket. De kérdem én, miért ne vennék droidot, ha ezt akarnám? Ki akadályoz ebben? Ki akadályoz bárkit, aki erre igényt tart?
Amúgy miből gondolod, hogy a kisebb sápot megérezné a user? Az epic store címei pc-n talán olcsóbbak lettek azáltal, hogy kisebb sápot kérnek a fejlesztőket?
Mellesleg ha nem iOS user lennék is elítélném a piaci verseny korlátozását, amit véleményem szerint itt az Epic akar elérni, hiszen ki akarja zárni a zárt rendszer koncepcióját a mobil piacról, ezáltal megfosztva a fogyasztót attól, hogy ilyen rendszerrel felszerelt készüléket vásárolhasson, akkor is, ha neki speciel pont ilyen kéne.
-
Noukoum
veterán
De te azért nem akarod mert apple fan vagy, és véded mint ha a gyereked lenne. Minden szavad hiteltelen így. Ugyanúgy vásárolhatnád az “ellenőrzött” alkalmazásokat az app storeból, senki sem kényszerítene arra hogy máshonnan vásárolj. De más ios user ezt megtehetné. Tehát miért ellenzed a többi store létrejöttét, ugye nem azért mert kevesebb haszna lesz az apple-nek? Ami minden ios felhasználónak jó lenne, mert jobbat kapnánk a pénzünkért.
Ha tényleg 1 ios usernek sincs szüksége külön store-ra akkor meg nincs probléma, nem vásárol onnan senki és mindenki jól jár. (Az apple továbbra is termel, a user boldog, és a verseny is megjelenik) -
válasz
janeszgol #224 üzenetére
Én nem istenítem egyik céget se, de ebben a helyzetben, mint felhasználó és a saját érdekem nézve én az apple mellett vagyok. Én a google/droid helyében sem engednék ekkora teret a felhasználóknak és a fejlesztőknek se, mint amekkorát most enged.
de ezért van ez, hogy sokan azt szeretik, sokan meg emezt.
-
Giovan!
addikt
Én azt nem értem miért akarnak egyesek mások helyett gondolkodni. Annak aki elégedett az iOS-szel, miért akarják minden áron megmagyarázni, hogy milyen rendszer lenne szerintük neki az ideális? Én speciel nem érzek késztetést, hogy a droidot véleményezzem, mert elfogadom, hogy van akinek meg az a koncepció felel meg, használja hát boldogan.
-
janeszgol
félisten
Remélhetőleg eddig nem fajul a történet. Bár lehetne milliónyi store. Ott a Google példája. Ha nem tetszik az ő 30%-a, akkor lehet másik app boltot használni. Ezt nyilatkozta. A Fortnite pont így indult a Galaxy Store-on emiatt, és nem volt belőle semmi gond a Google részéről (felhasználói részről már igen). Bár androidon nagyobb gondok vannak, mint Apple rendszeren az egyetlen boltból, de azért ez is lényeges.
-
válasz
Depression #220 üzenetére
Az a baj, hogy úgy akarnának nyitni másik store-t, hogy ne kelljen fizetni. Egyébként meg így tudják ellenőrizni az appokat, hogy csak az ő store-ból lehet venni, így tudják garantálni az apple élményt.
-
-
janeszgol
félisten
"Ott az App Store, ott elérhető minden. Nincs szükségem külső forrásból származó appra a telómon, ezt kéne megérteni."
Akkor nem telepíted. De máshogy nem lehet jelenleg elérni az iPhone/iPad felhasználókat, csak az App Store-on keresztül. Erre már fentebb is írtak példát, hogy ez mit jelent.
-
Giovan!
addikt
válasz
janeszgol #214 üzenetére
Nem is kell más alternatíva nagyon sok embernek (köztük nekem sem). Ott az App Store, ott elérhető minden. Nincs szükségem külső forrásból származó appra a telómon, ezt kéne megérteni. Ha lenne, én is droidoznék.
A nagyképűséget meg talán máshol is fel lehet fedezni ebben a topikban. Emberek magyarázzák másoknak, hogy ők nem értik hogy használhat valaki iPhone-t (2020-ban!!!), és jön a kioktató stílusban lenyomott hegyibeszéd arról, hogy milyen rossz az iOS, mennyire jobban járna mindenki, ha olyan lenne mint a droid...
Ahol ott a fix 30%. Ez több szempontból is versenykorlátozó. Amikor majd felállnak a cégek, na az fájni fog. Neked is, mint felhasználónak.
Hogy ez versenykorlátozó-e azt a bíróságnak kell eldöntenie. Szerintem nem az, mert van alternatíva a mobilpiacon, fejleszthetnek arra is. Verseny a platfotmok közt van, droidon paltformon belül is. Akinek az szimpatikusabb megközelítés amit a Google alkalmaz, annak ott a lehetőség, fejlesszen arra. Aki viszont az Apple felhasználóira tart igényt, mert tisztában van vele hogy ők hajlamosabbak a pénztárcájukba nyúlni ha appokról van szó, annak be kell tartania a szabályzatot, egészen addig, míg a bíróság másképp nem dönt.
Versenyt szerintem épp az korlátozna, ha elvennék a zárt rendszert, mint lehetőséget a piactól.Amúgy ha tömegesen állnak fel elégedetlenségükben a fejlesztők (ilyet azért egyelőre nem látni), akkor az Apple egész biztosan engedni fog a fee-ből, mert nem hülye megvárni, hogy az appok nélkül maradt iPhone-okat lecseréljék a népek.
-
válasz
janeszgol #216 üzenetére
Itt a %-ról van szó, amit az ms/sony ugyanúgy megkap, attól, hogy te 14-ezerért veszed vagy 20-ért. Itt max a boltok versenyeznek egymással, az meg az ms/sony szempontjából mind1, amíg megkapják a pénzüket belőle
de milyen jó is lenne, a sokak által pc-n is gyűlölt rengeteg store. Mert ha az epic megteheti, akkor bárki. Innentől kezdve minden nagy cég nyit saját store-t, hogy ne kelljen kifizetni az applenek a sarcot. Te meg mint felhasználó utálni fogja az egészet, úgy ahogy van.
-
janeszgol
félisten
"illetve még mindig nem tudod megérteni, hogy nem kötelez rá senki se arra, hogy applet vegyél, se arra hogy arra fejlesz"
- Ez akkora baromság, hogy erre nem is reagálok."Te meg azt nem tudod felfogni, hogy akkor ilyen alapon az ms, sony és még ki tudja hány céget lehet perelni, de akár az epicet is."
- Nézik is őket, ne aggódj. Amikor az MS bevezette a Store-t a Windows-ba, akkor már lesegették a jogi emberkék. De tudsz máshonnan is vásárolni, és nem vagy korlátozva. Egy játék kerül 20 ezerbe az Xbox Marketplace-en, de én megveszem az CD Galaxisból, vagy máshonnan 14 ezerért, azt is elfogadja a rendszer, tehát aktiválhatom a játékot. Ezt hívják versenynek. -
válasz
janeszgol #214 üzenetére
Az neked nagyképűség, hogy leírtam, ha nekem valamire nem telik, akkor nem veszek? Te meg azt nem tudod felfogni, hogy akkor ilyen alapon az ms, sony és még ki tudja hány céget lehet perelni, de akár az epicet is.
illetve még mindig nem tudod megérteni, hogy nem kötelez rá senki se arra, hogy applet vegyél, se arra hogy arra fejlesz.
lehet tudsz máshonnan venni, de ugyanúgy leszedi az x % a sony/ms ezt miért nehéz felfogni?
-
janeszgol
félisten
Ebben igazad van, hogy az Epic nyitott hülyén. Ne megkerülni kellett volna, hanem egyezkedni, ha ez nem történt volna meg. Viszont számomra felfoghatatlan Create értetlensége. Egyszerűen nem érti meg, hogy Apple eszközön nincs más alternatíva, csak egy Store van. Sehonnan nem lehet játékot telepíteni. Persze előjött a szokásos nagyképűsége, mint az Apple használók többségének a mai napig (mikor már relevanciája sincs a "nem telik rá"-nak).
#141: "Ha mégis, én csalódnék, meg rengeteg cég is joggal kopogtathatna az apple ajtaján."
Itt a fény az alagút végén. Erről van szó. Ha el akarod érni az Apple eszközök felhasználóit, azt csak az App Store-on keresztül tudod. Ahol ott a fix 30%. Ez több szempontból is versenykorlátozó. Amikor majd felállnak a cégek, na az fájni fog. Neked is, mint felhasználónak.
-
janeszgol
félisten
válasz
szmörlock007 #190 üzenetére
De máshonnét is tudsz akár digitálisan is vásárolni, majd a kapott kóddal aktiválni a játékot. Pont erről van szó, hogy az Apple eszközein ezt nem lehet. Nem értem miért ennyire nehéz felfogni valamit. Minden más platformon tudsz több helyről is vásárolni, csak az Apple eszközein nem.
Create sem érti meg ezt. Egyszerűen felfoghatatlan ez. -
Giovan!
addikt
Jézusom, elolvastad amit bemásoltál?
Nincs benne only if. Csak annyi, hogy akkor automatikusan, figyelmeztetés nélkül megszüntetik a fiókot, ha megszegi a developer a szerződést. De olyan nincs, hogy csak akkor szüntetethetik meg. Ezért is nincs semmiféle ütközés, és ezért követheti ezt a bekezdést az, hogy az Apple fenntartja magának a jogot a fejlesztői fiók indoklás nélküli megszüntetésére.
Mondom, ne erőltesd. Elhitted az Epicnek, átvertek, lépj túl rajta.
Meg a magas lóról talán le lehetne szállni... -
pakesz
aktív tag
abban a PDFben amit bemasoltal a folott van 2 bekezdessel
"This Agreement and all rights under this Agreement will terminate automatically or cease to be effective
without notice from Apple if You or any of Your Authorized Developers fail to comply with any term(s) of
this Agreement. "
a kulonbseg kettonk kozott az hogy te 2 mondatbol csak a sajatodat vagy kepes latni es igy akarod bizonyitani az igazadat mig en mindket mondatot kepes vagyok latni es azt mondom hogy ez felettebb erdekes hogy ilyen gany melot kiadott a rohadtalma a kezebol... -
viera
őstag
válasz
szmörlock007 #187 üzenetére
+1
-
Giovan!
addikt
Itt az Xcode agreement. Mutasd meg (oldal, sor, stb.), hol van az ahol kimondják, csak akkor törölhetik a dev profilet, ha annak tulajdonosa szerződést szeg. Mert ilyen tényleg van benne:
Apple reserves the right to revoke, disable or suspend any Provisioning Profiles or any access to the device deployment and provisioning features of the Apple Software and Services at any time, in its sole discretion. By way of example, Apple may do this if Apple has reason to believe that Apple IDs were fraudulently obtained, that an unreasonable number of devices have been entered into the Apple Software, and/or that the Services are being used in a fraudulent, suspicious, or improper manner. (15. oldal, kb. a közepétől)
A valóság az, hogy az Epic hazudott, és nincs olyan hogy "csak akkor", de te ezen nem tudsz túllépni, ezért tovább nyomod a propagandájukat. Mindeközben engem fanozol...
-
pakesz
aktív tag
válasz
Depression #203 üzenetére
ez a szerzodes az amit az apple klikklikkklikk modszerrel raeroszakolja a sajat haziszabalyait mindenkire aki akarja hasznalni az xCode -ot
az Apple fan szerint valami provizot barmikor megvonhatnak e szerint a gumi Agreement szerint, szerintem es az Epic okos jogaszai szerint is meg az Apple elk.rta es olyat rakott bele hogy csak es kizarolag akkor lehet azt az Agreeementet likvidalni ha surmant az adott fejleszto, es az adott fejleszto meg nem csinalt semmit, csak az volt az egyeduli bune hogy az Epic -el kapcsolatba hozhato, lasd: "A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta. Spongya rá! Ne mondjon semmit. Mi úgyis tudunk mindent."
szoval van tobb ezer Agreement, akiknek betartott az almacska csak mert az Evil Apple Man ugy velte hogy leverheti rajtuk mert szoba alltak az Epic el -
Giovan!
addikt
A 30%-os sáppal nekem speciel nincs bajom (ez amúgyis amolyan iparági standard kb., a fejlesztőknek kell kierőszakolnia a változást, ha elégedetlenek), az UE developerek szivatásával már van. Ez ugyanakkor szerintem nem egyedül az Apple sara, az Epic legalább annyira hibás ebben. De tény ami tény, a bíróság jól döntött, hogy nem engedte az Apple-nek kinyírni az UE-ért felelős Epic fiókot, akkor is, ha a szerződés szerint ehhez joguk lett volna.
-
FunPro
őstag
Egyébként maga az "etikusság" is egy érdekes kérdés.
Mi alapján dől el, hogy mi etikus és mi nem az?
Például, a 30%-os sáp "etikátlan", a 20%-os sáp pedig már "etikus"?Az apple-re ráparancsolni, hogy legyen nyitottabb a rendszer (ezzel csökkentve a rendszerbiztonságot) "etikus", viszont a huawei-t beengedni bárhova (a rendszerbiztonságra hivatkozva) "etikátlan"?
Elég fura!
-
Giovan!
addikt
válasz
Depression #203 üzenetére
Az Apple nem zárolhatja ok nélkül a készüléket, ha lenne ilyen pont a costumer agreementben, azt a fogyasztóvédelem már szétszedte volna.
Amúgy nem értékeltem, hogy mennyire etikus az Apple magatartása, pusztán az ellenük hozott vádak jogosságát kritizáltam.Itt is van az idevágó részlet a szerződésből (kikerestem), magyarul:
6. Megszűnés. A jelen Licenc a megszűnéséig van érvényben. Amennyiben Ön a Licenc bármely pontját megszegi, az automatikusan vagy egyéb módon, az Apple részéről történő értesítés nélkül azonnali hatállyal megszűnik. A felhasználási jogosultság megszűnésekor Ön köteles felhagyni az Apple-szoftver használatával. A Licenc 4., 5., 6., 7., 8., 9., 12. és 13. bekezdése minden ilyen megszűnést követően is érvényben marad.
Tehát csak amennyiben megszeged a szerződést, akkor szüntetik meg a licenszet, és nem tartja fenn magának a jogot az Apple, hogy ezt önhatalmúlag, ok nélkül megtegye. A Dev Profileok esetén viszont igen, ott van a szerződésben.
-
Giovan!
addikt
Az Apple továbbra is csak az Epic accountjait tervezte felfüggeszteni, nem több ezer fejlesztőét. Persze az UE miatt ez őket is rosszul érintette volna, de ez nem csak az Apple bűne lett volna. Ha az Epic kiveszi a direct paymentet (vagy bele sem teszi...) az appjából, akkor azt vissza lehetett volna tenni a Store-ba (ezt amúgy direct paymenttel is megpróbálta elérni az Epic, de ezt elkaszálta a bíró), és akkor egyetlen accountot sem töröltek volna, és az Epic is nyugodtan perelhetett volna tovább, elmondták.
Persze mostmár ez mindegy. Szerintem a bíró jól döntött amúgy, hogy ideiglenesen (mert ez ugye még nem a végleges döntés, csak egy TRO, ezért sem nyugodhatnak még meg teljesen az UE-t használó fejlesztők) helyben hagyta az UE-ért felelős Epic accounthoz kötődő szerződést, kár lenne ha a fejlesztőknek kellene megszívnia a két cég harcát. -
pakesz
aktív tag
most megerkezett a birotol a valasz, hogy nemcsak a tobb ezer agreement volt ervenyes hanem az Epicnek is MINDEN nem fortnite -os accot vissza kell hogy adjak (vagy nem kell elvegyek aug 28 an, mielott ebbe is belekotnel)
tehat per pillanat ki lehet mondani, hogy az a tobb ezer Agreement azt az Apple le akarta huzni a lefolyon, de szoltak neki hogy ideje eszhez terni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat közleménye tárgyilagosan elemzi, hogy miért baj az érintettek csatározása.
- Lenovo V15 G2 ALC : AMD Ryzen 3 5300U/12GB/500GB NVMe SSD/15,5"FHD TN/WIN11 Pro
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 15 Plus 256GB gyári független akku 88%
- Új, HP OMEN Citadel gamer szék
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F +RTX 4060 / 4060 Ti / 4070 / 4070 SUPER +Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Eladó Gamer PC
- Gmktec Mini PC Windows 11 Pro Intel N100, 12 GB DDR5 RAM, 500 GB SSD új
- Ryzen 7 Gamer félkonfig! B450 Gaming X + Ryzen 5700X + 32GB Kingston DDR4 3600Mhz! Garancia! Számla!
- Hori Fighting Commander Eladó - Switch és PC Kompatibilis
- Karcmentes Független Apple iPhone 11 Pro 64GB MidNight Green ! 1 Hó Jótállás
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest