- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pekkk
aktív tag
Ez tényleg nagy dobás! Mit össze vergődik az NV ezzel a Physx-el!
A fogyasztása meg iszonyatos! Grat a kártyához! -
jozsi
tag
350$? Hát ennyi pénzért már bőven lehet kapni 5850 vagy egy 285 1GB-os karit, most őszintén erre kinek van szüksége? Nem beszélve a fogyasztásról, plusz a teljesítményről, hát ez egy nagy lol...
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Itt van pár kép a kariról, hűtéssel, és hűtés nélkül is! Ezt is lehet 4-Way SLI-be kötni; és a GTS 250-es meg egy kicsit meg lett csonkítva, mert csak 192 bit-es a membusz!
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
nednez
tag
Megjelent az "új" EVGA kártya. Tehát egy GTX 275 és egy GTS 250 van egy nyákon.A GTX 295 hűtését kapta és egy szép Joker-es matricát.
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Vagy PhysX áll a hátterében vagy csak az a túloldalra átállni akaró tömegeket akarja kicsit még maradásra kényszeríteni, hogy még ezt várják meg. Nem tudom miért, de nekem első gondolatom ez volt.
ATI-s vagyok, de semmi bajom a zöldekkel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #116 üzenetére
Egyébként is a Vista és a 7 driverek gyk. megegyeznek, szóval nem ez a probléma.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #113 üzenetére
Nem hiszem, a teljesen szűz rendszer is ugyanilyen lassan bootol, amikor az eszközök jelentős része még csak nem is működik, mert a Windowsnak nincs hozzájuk beépített meghajtója. Egyszerűen a Vistának ez a része pocsékul van megírva, a 7-nél pedig pont ezért kiemelt figyelmet kapott.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
-
Overfiend
csendes tag
válasz
D4rkAv3ng3r #113 üzenetére
Egyáltalán nem erről beszéltem.
Ő szegény kategorikusan kijelentette, hogy az NV kifizeti az elrontást.[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
Overfiend #111 üzenetére
Még jó, hogy leírtam pár hsz.-szel ezelőtt miért fut lassabban:
a PhisX CPU-n fut támogatott VGA híján ATI VGA-s rendszeren, ott is 1 magon (1 szálon) így lassabban fut.De leírom érthetőbben:
PhisX-et használ az NFS Shift a fizikai modellezésre. ATI-s rendszerre is kell PhisX sw különben el sem indul. Mivel ez a PhisX sw nem fut el ATI VGA-n támogatottság híján DE szükség van a játéknak a fizikai számításokra PhisX-re ezért CPU-n fut le a kód, de csak 1 szálon. Így lassabban fut ATI-s rendszren, mert leterheli a CPU-t is fölöslegesen.
Érthető már?@VaniliásRönk: Nem tudom nálad hol a bib de sejtem. (driver) Nálam mind2 1,5-2 perc alatt boot-ol de Vista SP2 már fél lve fentvan telepakolva programokkal, W7 meg alig.
Szerintem a notebook gyártójának hanyagsága miatt van ez magyarán Vista driverek szarul, még W7 driverek a nagy hype miatt jobban vannak megírva.[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #110 üzenetére
Azért ez messze van a nettoptól.
2GHz X2, 4GB RAM, ami a legnagyobb előny, a Vista bootolt 5 percig, ez 2 percen belül végez...
-
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
VaniliásRönk #109 üzenetére
Igen gyengébb vason van különbség, de egy középkategóriás vagy csúcsgépen nem sok. Nekem már nem mondható csúcsnak a gépem (C2D E4500, HD4850 512MB, 4GB DD2), de ugyanolyan gyorsan hasít rajta a W7 mint a Vista SP2, régebbi vagy nettop gépre persze jobb a W7, de az engem nem érint.
DX11 meg már van Vistára is mióta kijött a 2009 aug. DirectX SDK
Egyébként van sok tipp és leírás, hogyan lehet gyorsítani Vistan pár perc alatt, fölös dolgok kikapcsolásával. (Superfetch, automatikus töredezettség mentesítés stb.)
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
D4rkAv3ng3r #107 üzenetére
A notimon épp most cseréltem a Vista SP2-t Win7-re, ég és föld, pedig elég RAM volt alatta.
Szerk.: Abban viszont egyetértek, hogy jöhetett volna SP-ként vagy ingyenes upgrade-ként Vistához, mert pofátlanság megint lehúzni egy komplett új OS árát, mikor elsőre is illett volna rendesen megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
#06658560 #61 üzenetére
FosX miatt szív minden ATI-s, és igen a PhisX CPU-n fut támogatott VGA híján ATI VGA-s rendszeren, ott is 1 magon (1 szálon) így lassabban fut. Ez elég bizonyíték nyisd ki a szemed! De ugyanez a helyzet Batman új játékával de Mirror's Edge is direkt lassabban fut(ott) ATI VGA-n bár ott nem volt feltűnő mivel bőven 60 fps felett volt az UE 3 engine miatt, zászlók hiánya meg k-ra nem érdekelt.
@gandrus: Igen NFS PS-nél kellett az nfs.exe-t 1234.exe-re vagy akármi .exe-re átnevezni.
[ Szerkesztve ]
-
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
Aha persze. Tesszalátorok, és egyéb újításokról biztos nem hallottál. Felépítésben is változott a GPU, shader-eken is módosítottak. Az meg hogy egy jó alapra építkeztek ésszerű és egyértelmű dolog. Vagy kukáztákvolna és kezdték volna az elejéről? Elég nagy fejlődés, hogy ekkora magnagyságból kihoztak ennyit, már önmagában is fejlődés.
Félreértés ne essék én is feleslegesnek tartom mind a Win 7 (Vista SP2-nél nem sokkal jobb, kijöhetett volna szimpla Service Pack 3-ként is) mind a DX11 erőltetését.
[ Szerkesztve ]
-
Sennalacy
aktív tag
Én valami olyasmit olvastam erről, hogy egy duál gpu-s kártyába két egyforma chip helyett tesznek egy erősebbet és egy gyengébbet utóbbinak azt hiszem 250-est 512MB rammal csak fizikai számításra. Az egésznek a lényege az, hogy nem kell így külön fizikai kártya a gépbe, viszont mégis külön gpu végzi... Nvidia oldalon ez nem rossz ötlet.
[ Szerkesztve ]
Pssszt, csendet kérek BIOS-t frissítek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elvakult fanság az eléggé bullshit dolog ebben a világban. Azt megértem, hogy valaki sima EVGA Fan, mert szereti a "az EVGA support-ot, fórumot, saját fejlesztésű szoftvereiket, csúcsminőségű hardvereiket", de sokan vannak akik csak azért meg fogják venni ezt a hardvert, mert egyedi és EVGA. Közben ha tényleg GT200+G92 párosítás lesz, akkor nem fog sokkal többet érni egy GT200-nál, a legtöbb helyen.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem itt a lényeg azon van, hogy az EVGA a fő partner, és neki kötelezettségei vannak a rendelés szempontjából. Így lehet, hogy túlzott készletük van a GT200-ból és a G92-ből, amit az NV engedélyével most így gyorsabban kiszórhatnak. Elég sok elvakult EVGA fan van rájuk lehet építeni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sanyix
őstag
nem kényszerít, zsebbe tol pénzt a fejlesztőknek, akik pisix támogatás nélkül jó lassúra írják a programot. Tehát az nv a fejlesztőkön keresztül kényszerít.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ne fossatok már a PhysX-től ... Akinek van lehetősége kibújik az NV-s megállapodás alól. Jövőre csak a Dark Void és a Metro 2033 maradt.
-
tome.jr
addikt
válasz
PowerBuldog #93 üzenetére
Hát az nv sem kényszerít senkit sem hogy használja a PhysX-et.
-
Crytek
nagyúr
"A 300 szerencsés meghívott a hírek szerint egy egynyákos, dupla GPU-s kártyát tekinthet meg, ez azonban nem elegendő a meglepetésekből. További érdekesség, hogy a kártyán lévő GPU-k nem egyformák, hanem egy GTS 250 és egy GTX 275-ből áll, vagyis G92 és GT206/GT200b kombinációról van szó. Ez a megoldás világelsővé teszi a kártyát a két GPU-s megoldások között, de nem a teljesítmény miatt, hanem azért, mert ez lesz az első eltérő GPU-kat egy nyákon tartalmazó megoldás.A hírek szerint a G92-es mag feladata nem lesz más, mint a PhysX hatások erősítése, így az a normál Windows-os elhasználás alatt készenléti állapotban fog ücsörögni a kártyán. Az árat a GTX 285 1- és 2 GB-os változatának ára közé várják, vagyis valahol 349 és 419 dollár között lesz megvásárolható."
Info: Hoc.hu
De akkor ez a második maf csakis physx-re lesz tehát + fps-ben nem hoz semmit ahol van esetleg sli támogataás vagy akármi?
Next PC Upgrade: 2022
-
Laci_a_Paci
tag
Ahogy szeretett ferink mondaná:klári-fári... felejtsék már ez ezt a Physix baromkodást, dobjanak még egy kis teljesítményű chipet a kártyáikre mint gyorsítő, de ez h 600 kártyát kell vennem mert az nvidia üzleti stratégia az atival szemben bukik... hát vegyék be a végit...
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
GT 240 GX2 ami tulajdonképpen már GTX 275 környékén lenne kb és dx10.1-es ugy jó lenne!
Next PC Upgrade: 2022
-
alien_
őstag
válasz
PowerBuldog #86 üzenetére
A ráfordított idő nagyon egy nagyon irreveláns dolog. Néhány képébe Miró is perceket ölt csak bele, mégis többet ér, mint sokévi keresetem.
[ Szerkesztve ]
Swarm is coming.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Menthirist #85 üzenetére
halloween-es kép kb 10 perc PhotoShop munka...
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
azért meg kell hagyni, az a halloween-es kép marha jó lett
tetszik nagyon... bár szerintem is valami már ismert kártyát mutatnak be ismét
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Sanyix
őstag
szerintem összekötnek egy gtx 285-öt , és azon fog futni a directx 10, és melléraknak egy gt220-at (vagy mi), azon meg a .1 fog futni
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
tome.jr
addikt
Nem értem miért kell ennyire lázadni minden PhysX hírnél?
Nv kitalálta a PhysX-et, pénzt akar belőle húzni ezért nem fogja közkinccsé tenni. Aki akarja élvezni az vesz nv kártyát. Ha meg nem szimpatikus az nv akkor a júzer vegyen ATI-t PhysX nélkül. Ez van ezt kell elfogadni.
Skizz 2#: Miért ne lehetne kapni? [link]
A hírhez: Remélem az új jövevény nem lesz annyira zsákutca mint a GTX 285 Classified.
-
Nikitan
csendes tag
NV
-
Devid_81
félisten
Jo lesz ez majd par ev mulva amikor mar a polcon hever, es majd emlekezunk ra, hogy ilyen is volt...
Szerintem drotozzanak ossze 2db teljes erteku 285GTX-et + 260-as GTX-et fizixre, nem annyira veszes az, ilyen gazarak mellett ocsobb arammal futeni....
-
schwartz
addikt
-
válasz
#06658560 #69 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy azonnal, hanem, hogy ne így.
Te magad hoztad fel, hogy kivonlóban vannak a vga piacról. Akkor kérdem én, mi értelme van a physx eröltetésének, mikor 1 év mulva lehet már hardver sem lesz alá, mert ugye azt nem fejlesztenek..
Jelen helyzetben azt érik el vele, hogy hátrányba szorítják a vga piac fejlődését, hisz most hiába van itt a dx11, mert ha a játékok nagyrésze az nvidia miatt physx-re jön ki, akkor az új atik mit sem érnek, miközben új nv-ről meg nem beszélhetünk.
És akkor teszem azt jövőre teljesen kivonulnak, aztán maguk után hagyják a szenvedéseik okán kitalált dolgokat, a user meg majd döntse el, hogy beruház egy új vga-ba, vagy marad az x éves nv kártyájánál, mert a physx csak azon megy?Everybody lies.
-
Én úgy érzem az nVidia a szoftvert fejleszti meg vásárolja a játékokat (elég csak a Crysis-ra gondolni...)
olyan játékot, ami az elején ati-s videót hoz be keveset láttam eddig (Will Rock, S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat)
Számomra úgy látszik, hogy az Ati a hardver, az nVidia pedig a szoftvert fejleszti.[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
DriderG
tag
Nem kizárt, hogy köze lenne az első Fermi-hez. Egyrészt fura nekem az alábbi kijelentés: "this card does more than render a bat". Ugyanakkor az emblémán is "GeForce with CUDA" szerepel. Lehet, hogy kijön egy hibrid kártya egy GT200b-vel és egy G92 lapkával, de elég nehéz lesz a két különböző architektúrát szinkronba hozni, főleg egy olyan kártyán, amit a sebessége fog eladni. Dupla chipes lehet, de olyan már van: lásd GTX295. Esetleg lehet egy 4 magos kártya, friss GT220-as magokkal és DX10.1-gyel(az viszont 2 PCB-t is igényelne, ami a fotón lévő kártyán látszana). Egy újragondolt GTX285-ös chip DX10.1-gyel pedig nem hiszem, hogy szóba jön, mivel "designed by EVGA".
-
gandrus
tag
válasz
#06658560 #69 üzenetére
"és most van bizonyíthatóan NV miatt NV specifikus játék?"
Nem tudom.
"avagy csak a régi sérelem okán megy a vagdalkozás?"
Én nem vagdalkoztam, a többiek pedig valószínűleg a korábbi magatartást kifogásolták, és ez alapján az amúgy gyanús körülményeket látva felmerült bennük annak lehetősége, hogy ismét ilyesmivel próbálkoznak.
Amúgy nekem is roppant ellenszenves az Nv utóbbi évekbeli magatartása. Ettől függetlenül van egy 8800 Gt-m is, mert ha úgy látom, hogy megéri Nv kártyát venni, akkor azt veszek. Sajnos a 8800 Gt széria óta egyetlen kártyájukat sem tartom érdemesnek az Ati kártyáival szemben, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül. Talán mert ~2 éve nem fejlesztenek (legalábbis gamer piacra).
-
rootkiller
őstag
Ebből valami olyasmi zsír cuccos lesz, ami olyan hogy egy nyákon gtx285 meg 9800gtx+ @ PhysX, ami valahogy úgy fog kinézni, hogy rádobunk egy patent kis vizesblokkot, és 4 ilyen kártyát beleküldünk az 4 way SLI Classified lapba, amire szintén vizesblokkot rakunk. Már csak egy patent kis 995XE + blokk kell bele 6x4GB 2400MHz CL7 memória társaságában, amit szintén vizezünk. Ehhez már csak egy 2-2,4kW-os Ultra X3 Modular tápegység, egy brutális pumpa, meg hatalmas méretű radiátor szükségeltetik, nah meg valami ház, amibe bellerakjuk. Természetesen az egészet jól meghúzzuk, a procit olyan 5 GHz környékére, meg a videókarikat is tisztességgel, ha már vizezzük. Ha ez megvan, akkor már csak valami nagyon durva SLC SSD kell, természetesen RAID0-ben, nah meg az apple csinál nekünk 30" LED Cinema Display monitort, de természetesen mindjárt 2-t. Ehhez valami ultrahipermodern lézeres patkány, meg hozzája billencs, ultra hiperszupper 9.1 hangszórók, meg ilyesmi meg még nem is tudom. Jah, és elérjük a 100 000 pontot Vantage-ban.
Artengo TR 990 Pro
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#06658560 #69 üzenetére
Nem, ennyire még a NfS fejlesztői sem lehetnek retardáltak, még a játékaik fényében sem.
Ennyi erővel írhatnák a játékokat az Intel IGP-ire is, elvégre abból van a legtöbb."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
...S az új Isten alászállott a gyártósorok mennyországából, s majdan ekképp szólt: a ződ' köcsög, tessék utálni, ha van kalapja, ha nincs...
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #62 üzenetére
Simán trehányság nem okozhatja ezt? Azon túlmenően a diszkrét VGA-k többsége tudtommal még mindig Nv, hiába jön fel az AMD.
#66 Zolee11: neked a gyorsabb játék a fontos, hogy 120 fps helyett legyen 121, másnak más. Őket is ki kell elégíteni.
#64 Barthezz2: neked semmi értelmeset nem csináltak, nekem annál inkább. Egyébként jelenről beszéltünk, nem általánosságban a föold létrejöttétől kezdve midnenről. Minden cégnek voltak mindig érdekes húzásai, lásd használhatatlan AgP-s Ati driverek a 2600-as korszakban, openGL megjelenítési hibák tömege a 9600-as Radeonokban, stb. stb. Szóval akkor szeirnted a kivonluást azonnal tegyék meg, ne maradjanak, amíg a műásik piacot nem építették fel rendesen, s teljesen öljék meg magukat? Remek meglátás. Örülj majd utána a VGA-idnak, AMD-től, ha meg tudod majd fizetni a középkatot.
#65 gandrus: és most van bizonyíthatóan NV miatt NV specifikus játék? avagy csak a régi sérelem okán megy a vagdalkozás?
[ Szerkesztve ]
-
Jólvan NVIDIA, csak így tovább.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
zuchy
őstag
válasz
Johnny Cage #63 üzenetére
Idézet tőlem:
Ha meg nincs benne Nv keze, akkor pocsék munkát végeztek a fejlszetők.
Amit írtam, azok csak eszmefuttatások, bizonyítékot valszeg sosem találnánk, találnak.Bocsi, nem neked, hanem Kopi31415 kolegának.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
Zolee11
senior tag
válasz
#06658560 #51 üzenetére
Természetesen kivételek mindig vannak, mert az érdekek úgy kívánják. Mindenki azt szeretné ha az ő találmánya lenne a piacvezető és főleg az egyetlen. De kivételnek ott a DVD-R és a DVD+R, mindkettő fennmaradt.
Pl. nézzük csak a 3dfx történetét, ott is mi történt, valaki dobott egy nagyot, egy újat, de ők nem reagálták le kellőképpen, nem vették figyelembe, hogy a piac elpártol mellőlük, mert a termékeik nem versenyképesek, nem erre van már szükség, megváltoztak a lehetőségek és az igények.
Vagy nézzük a Vista esetét, elkészült egy operációs rendszer amire olyan formában és lehetőségekkel a nagyközönségnek nem volt szüksége, és ismét ott volt a választás lehetősége, ott volt az XP. És akkor meglepődtek miért nem kell az embereknek, és a válasz egyszerű volt. Jelentős hátrányai is vannak az előzőhöz képest egy másik alternatívához képest.Jelen esetben mi a fontosabb? A szebb képminőség, a gyorsaság? Ezt ígéri a DX11. Vagy a több szanaszét repülő elem, a szebb (részletgazdagabb) robbanások, a több részletben törő autók? Én az elsőre voksolnék.
Nem kéne ennyire más irányba tartani, a közös irányvonal, a megegyezés a célravezető, szerintem.no brain, no problem
-
-
válasz
#06658560 #61 üzenetére
Jelen időben az nvidia nem adott ki semmi értelmeset
Mellesleg, ha régen megcsinálták, akkor azt már felejthető, és ne is nézzünk ilyen hülyeségeket? Amugy 8800GT, 9800GT, 9800GTX+ GTS250.. ezek közül majdnem mind csak névre más.. nameg árban volt az, mert új..
Oké igazad van, biztos merő véletlen, hogy abban nyilvánul meg az optimalizálatlanság, hogy nv-n tökéletes, ati-n meg szar...
Ki akarnak vonulni? Tegyék, akkor mért kell a physx-et nyomatni? Hogy jővőre értelme se legyen, mert nem lesz mivel kihasználni? oké
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #52 üzenetére
physx miatt szívni AMD karival? Egyébként én most kérdeztem, nem n évvel ezelőttről, mivel jelen időben állítottad nagy bölcseleted. Szóval azért, mert a Shift nem lett megfelelően optimalizálva AMD karikra azért már az nv a hibás és nem a fejlesztő cég? Hogyisvanez? Azért, mert sokakat valami hidegen hagy, másokat még érdekelhet, s mint tudjuk nem csak a tömegigények kielégítéséből lehet jól élni, hanem rétegigényekből is. A te logikád szerint akkor egy cégnek, aki áthelyezi a hangsúlyt egykori fő termékkörérről teljesen másra, ahova tolni kell talicskaszám a pénzt az ehelyett inkább ölje azt a kivonulásra jelölt területbe? teljesen logikus. Így sokáig nem élne vállalkozásod.
#59 zuchy: valami bizonyíték az Nv akciójára?
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
antikomcsi #43 üzenetére
A 4850 nem, hogy egyenlő szinten van az 5750-el, hanem szinte ugyan az.
Nocsak, letiltott DX11-es hardveres rész is lenne benne? Hümm. Akkor tényleg csak átneveztek...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zuchy
őstag
Köztudott tény, hogy ATi-n rosszabúl megy. Ki se pörgeti a kártyát. Rosszul van optimalizáva. Nem hiszem, hogy kiadták volna így, hiszem akkor több ATI tulaj nem venné meg, de az Nv-től kapott pénz kártpótolja őket. Ha meg nincs benne Nv keze, akkor pocsék munkát végeztek a fejlszetők.
De nem az indítással volt a baj.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
hejesírásó
senior tag
jól néz ki a prom anyagban a kép! ügyes munka!
-
zuchy
őstag
Látom elég sok embernek nem tettszik amit az Nv szerencsétlenkedik mostanság, hát nekem sem. De az idővel majd elfogynak a lefizethető fejlesztőcsaptok...
Nem azt modnom, hogy ATi mindenek felett, hanem tisztességesebben kéne játszani az Nv-nek. Ezzel csak hátráltatják az elkerülhetetlent, igaz addig is lesz bevétel, ami már megéri ezt.
Bár ezekkel az akciókkal egyre jobban magukra haragítják a felhasználókat, egyre több ember látja át a helyzetet, és ez kihat az eladott VGA mennyiségükre is.
PhysX lehet, (bár az is kihal egy idő után, főleg, hogy majd egy nyitott rendszer ellen kell versenyeznie, a Bullett ellen, nem kérdés hogy mi lesz) de NFS Shift-féle incidenseket ne.PC-STYLE.hu
-
rup1u5
nagyúr
Lefogadom, hogy összedrótoztak egy GTX 285-öt meg egy GTS 250-et.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
válasz
#06658560 #50 üzenetére
Mondjuk például mikor megjelent a 9800GT, ami egy az egyben 8800GT volt akkor egy árban voltak ugye?
Pl ott, hogy minő meglepő a már mások álltal is említett NFS Shift közben beakad a 4850-emen, addig egy 8800GTX-en vígan szalad. Merő véletlen ugye? Mert hogy nem azért mert jobb a 8800 az biztos.
És akkor a cikkben mi is van most? Nyomulnak előre a physx-el. Nem új vga, vagy valami, nem, hanem valami olyan, ami sokakat hidegen hagy, cserébe az ati-n lehet szívni miatta..
Everybody lies.
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #46 üzenetére
Mutatnál példát a más néven tízezrekkel több értre? illetve ha a piacon az erőviszonyoknak megfelelően egy kártya magasabbra tagozódik, akkor nevétől függetlenül miért ne igazodjon az ára is a teljesítményéhez? Az inflációt, forint árfolyamváltozását ne is feledjük...
Nem beszéltem keresztbetevésről. Egyébként mennyire is tesznek keresztbe bárkinek is? Nem vesznek miattuk gonosz NV miatt AMD kártyákat, vagy mi van? Egyébként nem tudom feltűnt-e, de az NV épp kivonulóban van a VGA piacról.#47 Zolee11: mivel a chipset gyakorlatilag már a prociba költözött, így onnan természetes fejlődés mentén estek ki.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
Remélem olyan dobásra készülnek, ami lenyomja a DX11-es ATi-k árát
..
jah, hogy ennek annyi az esélye, mint 3 lábú sündisznónak, a 6 sávos autópályán...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
VaniliásRönk
nagyúr
EVGA exkluzív, ennek biztos örülnek a többiek, bár valószínűleg már így is két ököllel dörömbölnek a konkurencia ajtaján.
#46 Barthezz2: Mert a cégek sem személytelenek, emberek irányítják őket, az nVidiát pedig ilyen k*****ök irányítják.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee11
senior tag
válasz
antikomcsi #44 üzenetére
Hogy mi lesz? Az attól függ hogy sikerül. Már a történelemben többször bebizonyosodott, h annak van csak létjogosultsága, ami életképes, jobb mint az előző. És amit a felhasználók is jónak látnak. Ma már egyre kevésbé megy az ez kell neked.
Egy biztos, semmi sem biztos.Az üzleti élet már csak ilyen.
Kopi31415: ebben igazad van, csak nem kellet volna eljutni idáig. Pl. azt sajnálom, hogy kiszállnak a chipset gyártásból. Valahogy ott is kiestek a játékól.
[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
válasz
antikomcsi #43 üzenetére
Én értem azt amit te mondasz, de te meg azon siklasz el, hogy míg mondjuk a 4850 5770 között van különbség, addig több generáció nv van, ami tök ugyan az, csak más a neve. Az rendben van, hogy jó, de akkor ne adja a más néven tízezrekkel többért..
Afelett meg látom szemethúnysz, hogy az ati az nv-vel ellentétben nem úgy törekszik fentmaradni, hogy kib@szik a másikkal. Az nv egyenlőre úgy tűnik igen..
Kopi31415: más piacon életképesek, akkor itt mért azzal kell fentartani magukat, hogy kersztbetesznek a másiknak? Mert ez annyira természetes ugye?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
törölt tag
válasz
Barthezz2 #38 üzenetére
Nézz Ph tesztet, megtalálod.
#42 Zolee11: szerintem az NV most is jó irányt tart. más piacra mennek, amin életképesek. Addig meg a diszkrét VGA-kkal kihúzzák a dolgot. Egyébként a GPGPU vonalon jól megy nekik, pro Felhasználásra meg szinte remekül.
#41 Zolás: ja, Nascar. Mindenkinek ugyanolyan motorja van?
[ Szerkesztve ]
-
antikomcsi
veterán
válasz
Barthezz2 #38 üzenetére
Nem mindegy Neked, hogy mi a neve, ha jó valami?
Egyébként ne a 4850-et hozd fel, mert az már ennyi erővel nagyon régi, bár az is, mint a mostaniak, mondhatni a 2900xt sokadik átnevezett változata. Viszont ennek ellenére nagyon jó, és jelenleg még, egy 4850/gts250 használható egy 5750 helyett.
A 4850 nem, hogy egyenlő szinten van az 5750-el, hanem szinte ugyan az.
Az azonos teljesítményt nem úgy érték el, hogy csináltak valami újat, és annak a butább változatát tették közép kategóriába, hanem úgy, hogy ugyan azt használják. És a nagyobb teljesítményhez használták fel a meglévő régi megduplázását.
Érdekes, hogy biztosan érted, amit írok, de mégis mindíg következetesen olyan példákat hozol fel, ami Neked tetszik.
Senki nem mondta, hogy a gts250 jobb lenne, vagy olcsóbb, mint a 4850, ez utóbbi két kártya az 5750 alternatívája lehet, még vagy egy évig.
Vegyél példáúl itt az aprón használt, garis gtx295-öt 25K-val olcsóbban.
-
Zolee11
senior tag
Az NV akkor kezdett rossz irányba tartani (önfejűség, piac irányvonalának diktálása) mikor megjelent az ATI-nál a 2000-es széria. Igaz akkor az ATI teljesítménye nem volt kielégítő de az irány igenis jó volt. Én akkor megmondtam, h az ATI jó irányt választott. A 3000-es sorozat csak rókabőr volt, de már teljesítményben elfogadható volt, a történet további részét mindenki ismeri.
Az NV nem képes belátni, h amit csinálnak az nem helyes, mert önfejű vezetőik vannak, és ahelyett, hogy a piac igényeit szolgálnák ki, inkább azt akarják megmondani mire van a piacnak szüksége... Mielőtt valaki, azt mondaná elvakult fan vagyok, jelenleg nv kártyát használok.[ Szerkesztve ]
no brain, no problem
-
Zolás
addikt
Azért mondom hogy van amiben egyetértek veled valóban nem igy kellene a dolgokat az nv-nek intézni.
Valami olyasmi kéne hogy rendes optimalizálás és aki azon is tud javitani a driverrel-karival-stb az a jobb nem igy hogy bizonyos cuccra írom a szoftvert és akinek nem ilyen van az bukta.
Azt hiszem a nascarba is van olyan hogy mindenki centire ugyanolyan géppel megy és ott legyél ügyes ne a miliárdokba kerülö F1 verdákba.
Na mindegy nem mi váltjuk meg a világot (és az Nv-t).
Viszont örülök hogy lebuktattalakCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
törölt tag
jajj, már számolom a napokat...
-
Bogyó bá'
nagyúr
"...Az is poén volt, hogy akármilyen felbontásban és beállításokkal próbáltam, végig ugyanannyi fps-em volt, tehát minimumon és maximumon is..."
Ennek is van előnye: fullHD-ban nyomhatod, mégse lassul....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
válasz
antikomcsi #37 üzenetére
aha..értem..igen.. és ha most a 4850-en helyett nv-t akartam volna venni hasonló árszinten mit is kaptam volna? a 8800GT x-edik átnevezett változatát. Ja hogy ha a neve új, akkor már új? Így mindent értek..
Az meg, hogy az 5750 a 4850-el egyenlő.. szerintem mindig is így szokott lenni, nv-nél is, hogy az új széria középkat kb a régi felsővel egyenlő, de nézzük: kisebb gyártástechnológia-> kevesebb fogyasztás, DX11.. Már ez a kettő újításnak számít, és van is jelentősége, ellenben mondjuk a 8800GT és a GTS250 között pl.. és mellesleg nehiszem, hogy olcsóbb lenne egy nv gts250 szemben a 4850-el, pedig nem ő a több..
És akkor ha már itt tartunk, mit vegyek nv-be egy 5870 helyett?
És akkor azt meg sem említem, hogy a mai játékok között is van nemegy, ami szándékosan szarabbul megy ati-n, mint nv-n, mert valaki valakinek a zsebét megtömte. Nevezzük ezt is korrekt hozzáállásnak a részükről ugye? Nem adnak újat, akkor el kell lehetetleníteni az ellenfelet is nem? Persze..
Az elvakultságról meg annyit, hogy kb 2 hete van ati-m, és előtte sosem volt...
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
antikomcsi
veterán
válasz
Barthezz2 #33 üzenetére
Miért, m i számít újnak?
Azért, mert most 2-3 hónappal később adnak ki egy új kártyát, akkor már ekkora gond van.
Régi cucc? Mihez képest? A gt200 egyidős az rv 770-el, a g92, pedig már rég nem felső kategória, és pont úgy árulják, mint a régebbi radeonokat.
Mitől nem tud az nv alternatívát nyújtani? Igaz, nincs a régebbiekben dx11, de olcsóbb, és kapható is az 5770/50-el szemben, teljesítményben, meg ugyan az.
Azt senki nem látja, hogy az amd se sokat újított most? Egyszerűen két rv770/90-es magot raktak egy gpu-ba, az 5800-as családnál az alacsonyabb gyártás technologiának köszönhetően, az 5700-asnál pedig szimplán lementek 55-ről 40nanora. Mivel a gpu szinte tök ugyan az, ezért nem is kell sokat gondolkodni, hogy vajon miért a 4870/4850 szintjét hozza a két új népkártya.
Bár ezzel nincs gond, hisz kategoriájában az 5770 jóval jobb kártya, mint a 4770, így mondhatni jól csinálták a fiúk az amd-nél, a gond a kettős mércével van.
Ha ezt az nv csinálta volna, akkor ugyan úgy szídnák, mint mindíg.
Nem én vagyok elvakult, hanem az aki ezt nem látja.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Azért nem, én gyűlölöm a kommunizmust, ha ellenkező véleményen vagy, hát legyél.
Senkit nem kell emiatt bántani... szerintem... Nálam egyébként ezért nem is különleges nap Október 23.-a, Nagy Imre kommunista volt. Hiába akart ő emberarcú kommunizmust, ha az kommunizmus... Nekem maga az eszme nem tetszik. A legtöbb ember meg ugye nem akart rendszerváltozást, csak a szovjeteket akarták elűzni.
Amúgy a Te példáid mások, a Tesco nem "szabotálja" a Word-ot, hogy a Logitech-en rosszabb legyen. A Genius nem "szabotálja" az egeret a Windows-ban, hogy ott Logitech gyengébben szerepeljen...
Az nV viszont ezt teszi, pl. NFS: Shift...nekem is volt GeForce-m, tehát nem vagyok AMD Fan, egyszerűen nem tetszik az nVidia "módszere", amit már régóta alkalmaz.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
vzsryl
nagyúr
"Egyébként az nV még mindig káros a PC piacra, mert a mai napig megcsináltatják néhány játéknál, hogy az ATi-n lassabb legyen."
Ez igaz. Kicsit ideges voltam múltkor Shift miatt, mivel haverom 9800GTX+-os kártyáján 3x gyorsabban futott, mint nekem a HD4850-en, közben meg pariban van a két kártya. Az is poén volt, hogy akármilyen felbontásban és beállításokkal próbáltam, végig ugyanannyi fps-em volt, tehát minimumon és maximumon is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
eXodus
őstag
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
"Nem az nv a szánalmas, mégha ez a termék nem is lesz széles körben elterjedt."
Mint a 4 utas SLI ... Ritka nagy elvakultnak kell lennie annak aki nem látja h ez sz@r úgy ahogy van.
"Ha van rajtuk sapka az a baj, ha nincs akkor meg az."
Jelen esetben ez így néz ki: ugrálnak a sapkán. -
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
Nem az a gond, ha csinálnak valamit, hanem az,hogy hogy.. ez megint semmi új, csak a sok régi cuccból dobnak ki egy összegyúrtat, aztán nyomatják a physx-et, akik meg ati kártyára váltanak, mert az nv nem tud alternatívát nyújtani, az meg majd szívhat a physx miatt.. ennyi..
Everybody lies.
-
Móci
addikt
Ez így elég tökömtudja kategória...
Mindegy, hagyjuk."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Zolás
addikt
Habár ebben nem értünk egyet de nem kezdek flémelni meg nv-t védeni(amugy is ati tulaj vagyok) de ez is egy végiggondolandó vélemény és bizonyos dolgokban igazat is adok neked. De akkor a genius is tünjön el mert nem ér fel a logitechez? Vagy a tesco billeket zuzzák be mer nem minőségi? Nem ülnek pontosan a hasonlataim de amit te mondasz az egy kicsit kommunistaszerű nekem. Mindenből 1 van azt kell választani. Ha ellentmondasz mész a süllyesztőbe. Ez se lenne jó szerintem.
Légyszives ha legközelebb szerepelsz a tv-ben csernyuskám akkor a PH-t kicsit reklámozhatnád
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
antikomcsi
veterán
Úgy látom tök mindegy, hogy éppen mit csinálnak.
Ha van rajtuk sapka az a baj, ha nincs akkor meg az.
Nem az nv a szánalmas, mégha ez a termék nem is lesz széles körben elterjedt.
-
válasz
K21_overlord #27 üzenetére
És akkor ehez tettem én fentebb hozzá, hogy jövőre majd physx-re gyúrjunk, vagy Dx11-re, merthogy az meg a ződeknek nyet..
Everybody lies.
-
K21_overlord
tag
Nomármost vagy butkósabb fizika lesz az elkövetkező gémekben amit már nem bírnának a mostani vgak, vagy az eddigi vgak nem fogják bírni az elkövetkező gameket azonos szintű fizika mellett.
A probléma csak az h ha az első akk az eddigi tuajok nem érnek semmit a 2xx keriukkal mivel számukra az a szintű fizika nem lesz elérhető, ha viszont a másidik akk megint keveset érnek mert ezek szerint az elkövetkező gamekhez kevés lesz a kártyájuk fizika+game számításhoz. SzerintemA Föld IQ szintje állandó, csak az a baj, hogy egyre többen vagyunk rá.
-
Zolás
addikt
Hú de gonosz vagy. Se az Nvidia se az árak nem érdekelnek...
Mondd csak nem dr.Csernyus vagy a tévéből?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
keIdor
titán
Megint egy olyan termék, ami már létezik, csak külön... istenem ez a vergődés már...
Valaki adja már meg az nV-nek a kegyelemdöfést, szenved szerencsétlen, kezdem őket tényleg sajnálni már... (ja és nem érdekel, ha az ATi elszáll az árakkal)¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
vd1992
tag
Hova süllyed már az nvidia..
mi lesz így az ati árakkal???
[ Szerkesztve ]
-
]Phobos[
senior tag
Ezek nem egymást fogják riogatni, hanem a júzereket
Bár elsőre a Fermi jutott eszembe, csak tovább olvastam
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
degumentes
tag
válasz
juliabrilke #8 üzenetére
Nekem már régóta 2 mag +1 mag physx
(HD3870X2+ egy pcie BFG ageia physx)
-
Csabahun
senior tag
Ismét egy újabb bukta.
-
Polemius
senior tag
"a GeForce PhysX technológiát szeretné új szintre emelni"
Egy zöld villástargoncát dobnak piacra?
-
Tomcat
őstag
El tudom képzeni azt a nagy dobást!
Hányadik "rókabőr" is lesz majd ez?
Tomcat
-
juliabrilke
veterán
Most miért nyafogtok? Örüljetek, hogy nem valami átnevezősdi volt megint, hanem kitaláltak egy minimálisan egyedi dolgot.
Ráadásul senki se tudja, hogy miről is van szó valójában.
-
CsendesMark
aktív tag
Sir PhyzX tábornok ismét offenzívába kezd
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
MLaca
őstag
nvidia + evga = 3dfx + stb = r.i.p.
http://mlzphoto.hu/
-
Cane
őstag
hellóvinre májkell dzsekszonos maszkok fogytak leginkább a júeszéjbe. ezen a meglepi kártyán vajon a dzsekó képe lesz?
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
aram01
nagyúr
most én is ati-t vettem de azért várom a leleplezést
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
-
Alister71
nagyúr
Hihetetlen lett számomra az Nv vergődése. Pedig valamikor, nem is túl rég nem adtam volna oda semmiért az nV kártyámat.
De ez már szánalmas.Alister from Hell
-
P00By
nagyúr
hádde izgulok
-
juliabrilke
veterán
2 mag + 1db, ami PhysX-es számításokat fog végezni.
-
Integra
titán
ez a csak az evga - mint kiemelt partner - történet....
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
LackoMester
addikt
újat nem igazán tudnak,mert egyenlöre nincs mit
de hajrá
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Egyetértek.. És ez megint olyan, hogy fognak egy régebbi vasat, mellédobnak egy másik gpu-t némi rammal a physx-nek, aztán jól kib@sznak megint a másik oldallal..
Jövőre meg majd lehet válogatni, hogy DX11 kell, vagy physx.. számomra "undorító" szó felé haladnak..Mondjuk ha Skizz elmélete válik be, akkor meg édesmindegy az egész
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Skizz
addikt
Utolsó sorok alapján ez ilyen ASUS Mars kategória lesz. Nagyon drága, nagyon gyors és nem lehet majd kapni.
-
mmdms
addikt
Picit fura amit mostanság csiálnak...
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
Új hozzászólás Aktív témák
ph Halloween alkalmából új terméket mutatnak be a zöldek.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- iPhone topik
- Leica fotós markolat iPhone-ra
- Lakberendezés
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 6600XT egy windows telepítésig használt!Beszámítás ok..
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
- ASUS ROG STRIX RX 6600 XT - hibátlan - dobozos
- EVGA 3090 XC3 Ultra 24 GB GDDR6X
- Hibátlan - ASUS Nvidia Geforce GTX 1080 Turbo 8GB GDDR5X 256bit VGA videókártya
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest