Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz dezz #57 üzenetére

Oké, megpróbálom tömören.
    Mint mondottam, nem kell vele egyet érteni, és azt sem mondom, hogy hülyeségeket írkálsz. Valóban ez az alapfelállás, amit mondasz, de több mindent is figyelembe kell venni. (FHD TV kb 4x annyi pixel, 4x olyan gyors elektronika, és nem 4x-es ár. Ezenkívül a felbontás javító elektronikák egészen mások egy HD és FHD TV-ben, mert mások a követelmények. Nem feltétlenül jobb, hanem másnak, más felbontású videónak kell megfelelnie.)
    Akkor szépen sorjában:

HD TV + BlueR, miért is?:
    -Színek magasabb bitrátával lettek rögzítve, szebbek.
    -Kisebb felbontás, helyfoglalás viszonylag ""nagy"", tömörítés talán jobb.
    -És ami fontos: a TV elektronikája ezzel a minőséggel már tud valamit kezdeni, tehát elég éles lesz a képe, és szépek a színek.
    -Tapasztalat nálam ezt mutatta.
    -(nyilván nem 1 méterről kell nézni 102 centis TV-n)

Ma kapható HD videók egy HD TV-n nem különösebben jobbak:
    -Mint már írtam pár sorral feljebb, a képjavító áramkörök.
    -Szintén tapasztalat.

Full HD tévén van értelme a HD-nek, mert ott az SD RONDA! Viszont nem szebb, mint HD-n az SD. Viszont ennél meg a Full HD-nek megint nincs értelme:
    Kifejtem:
    -HD TV: SD és HD videó (csak felbontást nézve) nincs igazán különbség.
    -FHD TV: HD és FHD videó közt nincs igazán különbség.
    -FHD TV: SD videó, ez ronda.
    -Mindez szintén a képjavító technológia. (meg így tapasztaltam)

Kivétel FHD TV-n az FHD demo videó. Az tényleg gyönyörű..:
    -Nem HD DivX-ekkel szórakozok, hanem BlueR lemezen kapható filmekkel. Ennél sokkal szebb a demólemez. Ezt áruházak kapják BlueRay lemezen kiadva vagy HD generátorra rázúzva.

És az off:
    -AceMega nekem bejött, ki lehet választani, mit rakjon fel, nem sok köze van a TV-khez.
    -Szerintem ne személyeskedjünk a szememet illetően, nem igazán vannak vele bajok. (ha lennének közelebb mennék, hogy megnézzek velemit)
    -És nem vagyok hülye, tudom mekkora felbontása van egy HD LCD-nek.
    -Nem törvényként mondtam, idézem magam: "Ezek persze csak saját vélemények"

Új hozzászólás Aktív témák