- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
juhiimi
aktív tag
Motorolas kitkatet szeretnek visszatenni a telora,5.0.1-rol ami szinten motorolas.
Tudnatok linkelni egy egyszeru leirast? -
balii22
csendes tag
4G-re próbálom telepíteni a CM12.1-et de a végén problémába ütköztem. Megvolt a root, és feltettem a TWRP recovery-t is ( twrp-2.7.1.0-peregrine-20140716184 ). Rátettem a legfrissebb CM romot ( cm-12.1-20150508-NIGHTLY-peregrine.zip ), és a gapps-ot (gapps-5.1.x-20150404-minimal-edition-signed.zip) az sd kártyára, bebootoltam recoverybe és flaheltem őket majd boot sytem. El is indult és kiirta egyből, hogy a rendszer instabil lehet factory reset kéne. leokéztem majd jöttek a hibaüzenetek, hogy ez meg az leállt. nagynehezen elértem a beállításokban a factory resetet, rányomtam kikapcsolt és újra próbált indulni recoverybe de nem töltötte be csak néha villant egyet.
Kérlek segítsetek ilyenkor mi a teendő? Más recovery vagy esetleg gapps? -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Valaki probálta már ezt a romot Android Ice Cold Project 9.0 [Lollipop 5.1.1_r1] ? Ha igen mik a tapasztalatok ?
-
cSuwwi
senior tag
válasz
Dudi08 #14989 üzenetére
Mennyi idős? Nem lehet hogy az akksi kezd meghalni?
Ha úgyis nyitott, dobj rá egy lollipopot, 5.1-es AOSP/CM teljesen jó, és tovább is bírja.Anno megboldogult (ellopták) zte blade-m járt így, viszonylag gyorsan leesett az akkuidő kb. pár órára, amikor kifújt alóla az akku. Itt se nehezebb cserélni, csak minimálisan kell bontani.
-
Upo
addikt
válasz
nagyonnagy #14987 üzenetére
Eddig az a több perces power gomb nyomvatartás mindig segített. Utolsó lehetőségként én még azt próbálnám meg hogy szétszedve az akku csatlakozókábelt levenni, várni egy kicsit, és visszarakni, utána kellene mennie, akkor már nem lehet semmi beakadva.
-
Dudi08
tag
Üdv!
Nagyon rég nem foglalkoztam már a telefonnal, mert eddig hibátlanul működött. 4.45-ös paranoidandroid verzióval eddig kiválóan működött a készülék, de a múlt hét óta, úgy merül, hogy azt én nem hiszem el... Már ott tartok, hogy kivágom a francba... Na mindegy, a lényeg,hogy több wipe data,wipe cache és dalvik cache után se változik semmi. Minden baromság ki van kapcsolva, adatforgalom, wifi, gps adatok, stb. A lényeg,hogy semmi se változott, szimplán merül mint a nyavalya.
Egyszerűbb kérdezni, ezért is inkább megkérdezem most SOS, hogy most melyik Rom stabil, nem kell csilli-villinek lennie, csak legyen stabil és ne nyírja ki az akkumat 1 nap alatt...(3-4 napig simán elketyegett, hiszen egész nap nem lehet nyomkodni ezt a vackot... aki ezt teszi, az nem dolgozik)XT1032 a készülék, nyitott bootloader, rootolt, tehát custom rom is jöhet.
Előre is kösz -
nagyonnagy
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Adott egy Moto G LTE (XT 1045) kb. 10 hónapos készülék, gyári 4.4.4 KitKat szoftverrel.
Tegnapelőtt este 35%-os töltöttséggel feltettem a töltőmre, viszont másnap reggel már lemerült állapotban találtam (gondolom én).Jelenségek: nem tudom bekapcsolni, amikor a töltőn van akkor sem. Az előlapi fehér LED vílágít amikor töltőn van, töltőről levéve kialszik a LED.
A fórumban talált leírás alapján sem tudom bekapcsolni.
Hogyan tudnék életet lehelni a mobilomba? Akkut kell cserélnem?
Előre is köszönöm a segítségetek. -
Zoja™
őstag
Ma eltávozom a
(z) élőkMoto G felhasználók sorából, köszönöm, hogy közöttetek lehettem. -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Windows 8.1 alatt is müködik a motorola illesztőprogramok és a flasselés meg a Moto G 4G EasyRecovery program? Van valakinek tapasztalata ?
-
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #14980 üzenetére
Erre tessék uram
-
Zoja™
őstag
válasz
lajozs #14970 üzenetére
Csatlakozom, jelenleg is a CM12 muzsikál nálam, az eddigi legjobb rom eddig, ami a telefonomon volt. Viszont ahogy ronin79 is említette, a multiromot érdemes felrakni próbálgatás céljából. 41.19-es bootloaderrel még a kijelző vibrálás is megszűnt, ha lollis bootloaderre valamilyen custom 4.4 alapú romot teszel fel.
Azért emelem ki, hogy custom, mert gyári romra downgraddel nem érdemes próbálkozni, ha nem akarsz téglát csinálni a telefonból. -
ronin79
addikt
válasz
lajozs #14970 üzenetére
Ebben sajnos nem tudok segíteni, én már 4.4.2-vel vettem a telót, amire rögtön toltam a 4.4.4-et majd kb. 1 óra múlva nyittam a BL-t és ment a cm11 rá.
Ezután gpe 4.4.4-en lógtam a lollipoppig.
GPe 5.0.1 volt talán legtovább használatban. Az 5.1 már csak próba erejéig, mert vagy aosp 5.1.1 vagy cm12.1 van napi szinten most.
16gb-s verziónál én a multit próbálnám, marad az eredeti rendszer és másodiknak lehet próbálgatni a többit. Ha nem tetszik egyszerűen törlöd és visszabootolsz a belakott rendszeredbe. -
lajozs
aktív tag
válasz
ronin79 #14969 üzenetére
Tőled és Zooja-tól kérdezném (bocsánat a többi guru felé, hirtelen most ennyi is elég lenne), hogy - kísérletezgetőkként - milyen emlékeitek vannak 1032 esetén (akár 4.3-ig visszamenően) a napi használatra talán legajánlhatóbb ROM kapcsán? Tudom(?), hogy a downgrade csak spéci esetekben működik (nálam pl. GPE 4.4.4 van, 41.13 bootloaderrel); ebben a konkrét esetben létezne ideálisabb váltás? Asszony méltatlankodik, hogy nekem ez a "másod" telefonom is veri az ő S3 minijét, és szemet vetne rá...
-
kliszi
senior tag
Na végre megy a cm12.1-es frissités 4g-re !!
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Van egy Moto E 2nd Gen telefonom ami méretben 1mm eltéréssel teljesen megegyezik az első generációs Moto G-vel.Mivel tokot csak a moto G-hez árulnak itthon ezért megfordult a fejemben,hogy vennék egy kihajthatós Moto G 1st Gen-hez valót vagy egy szilikon tokot a Moto E 2nd Gen-hez.Szerintetek jó lenne?Esetleg akinek van mindkét telefonja a válaszát megköszönném. -
kliszi
senior tag
Kiprobáltam a ResurrectionRemix LP romot 4g-re , elég jónak tünk . Le van benne forditva minden nem ugy mint a blisspopban . Bár vissza tettem a cm12.1-et de tényleg elég jó . De hogy még mindig nem tudták megoldani a képek sdre való mentését ezt nem értem . Miért nincs ilyen beállitási lehetöség , csak foldermount programmal tudtem eddig vagy egy másik kamera programmal amiben van ilyen beállitási lehetöség . Valaki irta hogy megéri e venni most ilyen készüléket , szerintem meg nagyon mert a rom frissitések nagyon jók és a telefon tudása is az árrához képest nagyon jó .
-
Upo
addikt
Ráadásul a verizonos az egy spéci változat, gsm nélkül. Valamint a bootloader unlockra sincs lehetőség, még rootolni se lehet. Nem tudom mit akar rajta unlockolni, még usában sem megy más szolgáltatóval az a készülék. Nem lett volna jobb ELŐTTE beírni ide? Ha at&t-s vagy T-mobilost vett volna akkor előrébb lenne mert azokban van gsm rész. Egy megoldás lehet még, ha vissza tudja vinni és visszaadják az árát. Illetve még egy, ha el tudja adni. Nem véletlenül adják 49$-ért, de fullra minden le van korlátozva, a motorola direkt oda gyártja ezt a változatot, semmi másra nem lehet használni (esetleg mp3 lejátszónak meg engribördözni).
-
Upo
addikt
Az nem úgy van hogy raknak bele sim foglalatot és kész, nincs is hova rakni mert más az alaplap, meg a rádió rész (mármint a gsn, nem az fm) más, más frekvenciák, protokollok. Esetleg annyit lehet vele csinálni hogy alaplapcsere+aburkolatnak az a része amelyiken a sim nyílás van, de szerintem ez többe kerülne mint egy karcmentes készülék az apróról.
-
Zoja™
őstag
válasz
dannyl #14957 üzenetére
Nem fogom a szabályzatot szó szerint idézni, nem az én dolgom. A szolgáltatói függetlenítés pedig csak annál a szolgáltatónál kivitelezhető, amelyiknél a telefont vetted.
Egyébként pedig nem tudod sehogy sem itthon használni, mert nincs sim foglalata, nem tudsz bele sim kártyát rakni.
Ha esetleg találsz egy szervízt, ahol raknak bele sim foglalatot és lecseréled a szoftvert, akkor talán, de így csak hardveresen lesz felkészítve a telefon, független még nem lesz.
-
dannyl
addikt
Nem értem miért lenne tiltott, amikor a szolgáltatók pénzért csinálják... A függetlenítés nem feltétlenül illegális szerintem. Ha meg valaki akar segíteni, és sértené a fórum szabályzatát, gondolom dobna egy privit.
Tim82: A kérdésedből következtetve, gondolom nem lehet használni odahaza ezt a telót. Semmilyen módja nincs, vagy csak korlátokkal használható?
-
whYz
őstag
Alap modositatlan GPe 5.1-en normalis az, hogy befagy a notification bar, befagy a chrome, befagy a launcher stb? Ez memory leak lenne? Azt nem javitottak mar az 5.1-ben?
-
Tim82
félisten
-
purpledonkey
tag
válasz
ZPKing #14950 üzenetére
A Moto G GPE verzióra tudomásom szerint megérkezett az 5.1 április elején, úgyhogy szerintem hamarosan várható a többihez is. Pontos dátumot meg.... "As some of you might know, we've been testing Lollipop 5.0.2 upgrades on Moto X (1st Gen), Moto E (1st Gen) and Moto G with 4G LTE (1st Gen) in several regions. In parallel we have started testing Lollipop 5.1 which was recently released by Google. Given the improvements in Lollipop 5.1, we have decided to move all efforts to upgrade these devices directly from KitKat to Lollipop 5.1."
-
ZPKing
tag
Sziasztok.
Igen csak nagy a hallgatás a gyári 5.1 Romról a Moto G 4G-hez.
miért nem adják ki? illetve mikor? -
dannyl
addikt
Sziasztok! Most vettem egy XT1028-at USA-ban. Lehet ezt függetleníteni valahogy? Köszi.
-
Tanya-
tag
Kijelző cserét csinál valaki Pesten, esetleg olyan hely ahol van kijelző és nem kell rendelnem?
Ha ilyen nincs akkor egy 4g-hez most honnan érdemes rendelni?Köszi
-
mindanee
tag
Sziasztok,
egy kicsit megint tanácstalan vagyok, hátha tudtok megint segíteni
SlimKat volt a telefonomon múlt hét végéig, azon használtam a Shazam widget-et a főképernyőn, ami 1X1-es volt, tehát akkora volt, mint egy app-nak az ikonja.
Felraktam a CM aktuális verzióját (azt hiszem a 04. 24-i), telepítettem rá a Shazamot (clean install volt, nem volt semmi restore), viszont most csak 2X2-es méretű shazam widget van a widget-ek között.
Van bárkinek valami magyarázata arra, hogy miért nincs 1X1-es shazam widget a CM alatt?
Ha tipp van arra, hogyan lehetne elővarázsolni, az is jöhet
-
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #14941 üzenetére
Annyira azért nem.
Nem tudom mi okból, de tegnap megszivatott. Tanulva a múltkori hibámból, azzal kezdtem, hogy a belakott CM-et átraktam secondary-nek és fő rendszernek raktam fel a FIUI-t. Utána már nem bootolt a CM és visszarakni sem engedte fő rendszernek, úgyhogy maradt a tiszta telepítés.
-
Upo
addikt
válasz
ZPKing #14937 üzenetére
Sima zip file átnevezve, nem is kell kicsomagolni. Sok értelme amúgy nincs, minden le van korlátozva licensszel. Próbáltam egy plusz hangot belerakni, nem látja, térkép, poi, tmc szintén zenész. Ügyes szovjet szoftvermérnökök esetleg tudnának rajta segíteni de ez már nem a tiszta vizeken hajózás.
Ha legálisan játszol akkor ez pont olyan és annyi mint ahogy kiadták, annyit tudsz hozzátenni mint amennyit fizettél érte. -
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Az lenne a kérdésem 4g-re ugy frissitettem a cm12.1-t hogy a telefonnal letöltöttem a frisset , utànna twrp-böl install utánna wipe dalvik . Igy rendben van szerintetek ? Ijenkor csak frissit vagy felül irja az elözöt vagy mit csiná pontosan ? Belső tárhely nem csökken ezzel a megoldással ?
-
ZPKing
tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem:
[link]
Az iGO Navigation SzülinApp ingyenes hol tárolja a térkép fáljt?
Lehet hozzá tenni másik országok térképeit?
köszi -
Zoja™
őstag
válasz
ronin79 #14927 üzenetére
Elvileg kéne.
Szívtam vele, mert a CM volt a fő rendszer, a többit meg másodlagosként raktam fel, de 5-ből 4 nem akart boot-olni. Viszont ahogy swap-oltam a CM-et másodlagos rendszernek, a többit meg fő rendszernek, azóta megy rendesen. Ergo így a másodlagos CM az állandó rendszer a telefonon...
-
mindanee
tag
válasz
ronin79 #14924 üzenetére
Köszi a linket
Meg kell védenem magam, hiszen helyesen kérdeztem
Ha a válasz nem terjed ki arra, hogy mivel/hogyan nyissam meg az adott cuccost (a kérdésem ennek mikéntjére is kiterjedt), akkor feltételezni fogom (KitKat-es tapasztalatok alapján is), hogy a kolléga szerint nem kell semmi extra a fájlok eléréséhez.
Az általad linkeltek alapján viszont kell még művészkedni egy kicsit
-
ronin79
addikt
válasz
mindanee #14921 üzenetére
Ha nem tudsz helyesen kérdezni a kapott választ is helytelennek fogod találni
Hangfájlok elérési útja system/media/audio, amit a kolléga helyesen is leírt, csak míg kitkat alatt elég megnyitni a romot winrar vagy 7zippel lollipopnál előbb ki kell tömöríteni a system.new.dat fáljt.
Szájbarágós leírás hozzá kezdőknek How to Lollipop dat files -
KMT
addikt
Manapság nagyon előkelő helyen szerepel a google play-szolgáltatások az akkufogyasztásban. Gondoltam, letiltom, de ahhoz törölné a frissítéseket, ez a folyamat viszont megáll, mert elvileg eszközkezelő a folyamat. De a listában nincs. Mit lehet tenni, hogy ne egyen ennyit az akksiból? Root nincs.
-
mindanee
tag
válasz
szpali #14920 üzenetére
A már telepítettre gondolsz (tehát a telón) vagy a ZIP-en belül?
Az első verzió számomra most nem opció, mert nem az a ROM van rajta, amiből ki akarom túrni ezeket a fájlokat. (Csak emiatt meg nem akarom visszarakni.)
A második opció meg a jelen ROM esetében nem játszik, a system mappán belül csak egy bin mappa van 3 fájllal.
(Egyébként ahogy néztem a CM-eknek sincs külön media mappája a ZIP-ekben, ahogy azt írtad.)
-
mindanee
tag
Sziasztok,
arra van jó tippetek, hogy egy ROM zip fájljából, hogyan lehet kikotorni az alapértelmezett csengőhangokat/alarm hangokat, illetve konkrétan ezeket a hangfájlokat?
(Melyik fájlban tárolódik, mivel tudom az adott fájlt megnyitni, stb.)
Ha tudnátok adni egy kis iránymutatást, azért nagyon hálás lennék
-
kliszi
senior tag
Valaki probálta már a ResurrectionRemix LP 5.4.2[CM12.1][24/04] romot ? Azt irják hasonló mint a BlissPop rom .
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Az új cm-12.1-20150426-NIGHTLY-peregrine.zip romban már müködik a rendszer frissités ? Most tettem fel az új BlissPop romot még csak tesztelgetem , a csengőhangok mennyiségét igen lecsökentették benne !
-
mekker
őstag
Üdv!
Két kérdésem lenne,
-Hol érdemes venni 2015-ös Moto G 4G-t?
-Custom ROM-ok szempontjából melyik Moto-s készülék tűnik a legidőtállóbbnak? -
Ha valakit érdekel egy valóban újszerű, fehér Grip Shell, a Hardveraprón megtalálja. Fórumtársaknak 2 papír.
-
LógaGéza
veterán
AICP-t használ valaki? Gondoltam elkészítem a 4G-s változatra a device tree-t, ha falconon megy normálisan.
-
kliszi
senior tag
válasz
ronin79 #14901 üzenetére
Szia ! Én alig várom hogy megjelenjen 4g-re az új BlissPop az elözö is nagyon tetszett . A sebessége az nagyon jó volt . Egyépként kiváncsi vagyok rá hogy a cm12.1-ben mikor lessz jó a frissités funkció . A falconos BlissPop v3.2 látom megjelent már de sajnos a peregrine még nem .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest