- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
APippo
tag
Elég szépen sikerült belaknom nekem is, egy két dolog hibádzik csak amit már megszoktam xposed alatt de minden csak megszokás kérdése..
Más: xda-n láttam leírást 5.0 rootra de ahogy olvasgattam a tapasztalatokat nemigen megy mindenkinél meg nem is olyan egyszerű összehozni, erre valami ötlet? Erősen kellene mert a gyári google alkalmazások megeszik a helyet.
-
ronin79
addikt
válasz
pető bá' #12496 üzenetére
A telepítést már jócskán kiveséztük, meg ha visszaolvasol a két h.sz.-ben eléggé szájbarágósan leírtam mit és honnan kell letölteni ha a telód még mindig nem jelzi a frissítést. Lényeg, hogy módosítatlan legyen a 4.4.4 gpe amire felrakod, tehát ha rootolt akkor a supersuban rányomsz a teljes unrootra, ha van xposed akkor ezeket ugyanúgy eltávolítod, ha módosított boot logo van lecseréled az eredetire, stb. és ha nem akarsz semmi gubancot akkor nem árt egy FR recoveryben.
-
Blamazs
senior tag
Nekem nemrég frissült lollipop-ra a gyári gpe-s telefonom. Nagyon jó lett, nem volt hr es egyebek, mégis repül a telefon. Ugyanez sajnos nem mondható el a nexus 7 2012-ről. Ugyhogy gy akinek gyári gpe telója van bátran rakja fel a frissítést szaladni fog a telefon vele.
-
látom azért gyűlnek a tapasztalatok; az itt látottak alapján nyugodt lélekkel nem mernék nekiállni, szóval tervez valaki írni egy viszonylag szájbarágós cikket (logout), linkekkel, hogy hogyan frissítsünk GPe 5.0.1-re?
-
HUNgaroczel
tag
Na, úgy néz ki sikerült megcsinálni. Vissza kellett térnem 4.4.4re ahhoz hogy megszűnjön a logó beakadás és most már megy a frissítés. Ez alapján csináltam
Ezek szerint mégse lehetetlen a downgrade? -
-
pete_21
addikt
válasz
catroot #12489 üzenetére
Honnan toltad a HR-t? Beállításokon belül, vagy recoveryből?
(gyári romon honnan érdemes, Beállításokon belül is mehet?)Fura... Play Store-ban telepítetted az alkalmazásokat, és kilépett, visszadobta a launchert?
Nálam ezt rendszeresen csinálta (KK-n), de még a v4-es Play Store-ral. Érkeztek a Play Storehoz frissítések, de akkor is ezt csinálta. Amióta települt a v5-ös Play Store, azóta nálam ez nem jelentkezik.
Lehet, hogy Lollipop-on megint előjön ez a hiba?Igazából én más böngészővel nem néztem, nekem csak a Chrome van fent. Ezzel jelentkezik a launcher újratöltés, de egyébként elégedett vagyok vele, így nem próbáltam más böngészőt.
-
Grande Ale
őstag
Tárhelyre 5.66 gigát ír frissítés után. Nektek?
-
Fricy78
tag
Most megnéztem párom talóját, még nem is dobja fel a frissitést, pedig gpe 4.4.4 van a telóján.
-
Fricy78
tag
válasz
Grande Ale #12486 üzenetére
Nekem egy nyitott bootloaderesem van rootolva, valaki próbálta már rootoltra feltenni, vagy inkább rakjam újra az egészet és arra tegyem fel a lollipopot?
A párom használja, nem akarom elvenni tőle a telót most. Ha újra kell raknom, akkor várok hétvégéig.
Köszi előre is az infót.
-
Grande Ale
őstag
válasz
HUNgaroczel #12481 üzenetére
Sokáig tart, nyugi.
-
pete_21
addikt
válasz
ronin79 #12473 üzenetére
Akkor majd csak utána nyomok FR-t. Köszi a választ!
(már csak meg kell várni, hogy az én retail.en.de romomra is megjöjjön a frissítés.
Csak szeretek előre tájékozódni.)
Ez jó hír, hogy nálad Lollipop-on nem töltődik újra a launcher a Chrome után, remélem nálam sem fog frissítés után.
A memóriakezelés tényleg nagyon jó, remélem nem GPe romon is hasonlóan jó lesz. (gari miatt nem teszem fel a GPe romot.)
A Chrome-os hibák tényleg csak apró szépséghibák. Ezek egyébként nem lehet, hogy csak a magyar fordításban jelentkeznek? (Csak tipp, de szerintem a magyar fordítás hosszabb, mint az eredeti angol, ezért nem fér el a kapcsoló a Google Translate-nél, illetve a szöveg azon a képen, ahol írtad, hogy nem lehet görgetni és végigolvasni.) -
ronin79
addikt
válasz
HUNgaroczel #12483 üzenetére
Gyári recovery? Zoooja kolléga tudna segíteni hogy hozd helyre, hasonló cipőben járt tegnap.
-
HUNgaroczel
tag
-
ronin79
addikt
válasz
HUNgaroczel #12481 üzenetére
2 percnél biztos nem volt több, de üres rendszerre dobtam fel, az android frissítése ment sokáig csak meg előtte maga a telepítés.
(#12480) TaylorPro
Nekem is ez volt az első sideload telepítés, tegnap keresgéltem én is mit hogyan kell.
-
BtommyX
csendes tag
GPS bug megmaradt?
-
ronin79
addikt
Neked sem tetszik a fehér menü?
(#12476) Grande Ale
Kell gépen működő adb, ha már szórakoztál ilyesmivel akkor ez megvan (minimal adb, vagy amit most használtam a 15sec adb installer).
Letöltöd a frissítést, ha a 15sec adb-t használod akkor a c gyökerében lesz egy adb mappa, ide bemásolod.
Telót recoverybe indítod majd rányomsz az "apply update from ADB" (most pontosan nem tudom hogy van feltüntetve, de megtalálod mert csak reboot meg factory reset lehetőségek vannak ezen felül) majd az adb mappában nyitsz egy parancssort és beírod "adb sideload frissítés neve.zip" (de ezt a teló is fogja írni recoveryben mit kell bepötyögni).
Ha minden ok, pörög a szöveg és alul látod százalékban ahogy másolja a frissítést a telóra, majd a teló elkezdi telepíteni, Verifying update package, stb. szövegekkel. Ha ez kész nyomsz egy reboot systemet.UI: mielőtt beírod az adb sideload parancsot, próbáld ki az "adb devices" -t, hogy látja-e a gép a telót. Ha nem akkor frissíteni kell a drivereket eszközkezelőben.
-
memoril
aktív tag
Sziasztok ! Honnan tudom letöltenia az eredeti gyári roomot 21.11.56.peregrine_reteu.reteuall.en.EU ?
Nekem jelenleg cm van fent ezt hogy tudom visszarakni hogy ha kel frissitsem 5.0-ra ? -
ronin79
addikt
válasz
Grande Ale #12470 üzenetére
Én is azt raktam fel, mert volt root meg xposed meg boot logo is cserélve, úgyhogy egyszerű és gyors volt ezzel pucolni a rendszert.
A másik kérdésre meg fentebb írtam, ha meg van a tiszta 4.4.4 minden módosítás nélkül akkor mehet az ota ha megkaptad, ha pedig nem jelzi akkor xda-ról letöltöd a frissítést pc-re és gyári recoveryben az adb-s telepítés kiválasztása után parancssorból - adb sideload frissítés.zip-el telepíted.(#12471) pete_21
Elég utána, mert ha előtte nyomod akkor törli a frissítést is és töltheted újból.
Chrome-al kapcsolatban, nálam nem vackol, viszont van egy szépséghiba. A google fordítót ha ki akarom kapcsolni akkor csak fektetett módban lehet mert különben nem látni a csúszkát.
Amúgy a rendszer nagyon faja, memóriakezelés is jó, apróbb szépséghibák vannak csak. -
pete_21
addikt
válasz
catroot #12467 üzenetére
Factory resetet ajánlott OTA telepítés előtt is? Utána mindenképp nyomok neki, kérdés, hogy előtte is kell-e (nincs olyan sok programom).
Egyébként nekem KK-n (most éppen dalvikon) is újratölti a launchert (Apex), miután kilépek Chrome-ból, ezt az esetek 90%-ban eljátsza. Ez szerintem inkább a Chrome nagy memóriaigénye miatt van, mintsem Lollipop bug. -
Grande Ale
őstag
Ha innen felteszem a 4.4.4-et, 469Mb, akkor kihagyhatom az otát nem?Már mint 4.4.2-ről. Nem feltétlenül kell a 4.4.2-őt feltegyem az erdeti GPE romhoz? Ehhez majd jőn OTA a Lollipopp?
-
ronin79
addikt
válasz
HUNgaroczel #12466 üzenetére
Próbáltam én is azokat a verziókat, de gyerekcipőben járnak, csak a nevük cm12.
Mivel módosított gpe rom volt fent, én először ezzel gyalultam mindent. Egy klikkes telepítő, csak vagy szerkeszted a flash.bat-ot vagy telepítés után még klikk a flash stock recovery.bat-ra mert egyből a philz touch recoveryt rakja fel amiből nem fog menni az ota.
Ha mákod van, indítás után letölti az ota 5.0.1-et, ha nem akkor xda-ról leszeded és gyári recoveryben adb sideload-al telepíted.
Roothoz twrp-ből felraktam a 2.37-es SuperSU zippet. Twrp működik csak villódzik(#12467) catroot
Toljad neki, nálam semmi fagyás vagy fc, pedig már meg van buherálva enyhén a rendszer. Pörgős, gyors, nekem tetszik, egyedül az akku fogy rohamosan, de nem csoda hisz nem sokat pihen a teló
(#12468) BtommyX
Teszi a dolgát rendesen.
-
BtommyX
csendes tag
Az ambient displayel mik a tapasztalatok? Jól működik?
-
catroot
veterán
Nekem mindenképpen lesz egy gyári beállítás visszaállítása. Akármelyik böngészőből lépek ki, újraindul az egész launcher. Kell neki minimum 2 mp mire magához tér. Ha meg visszalépek a böngészőbe, újratölti az egészet. Azért Kk alatt ez nem ment ennyire.
-
ronin79
addikt
válasz
kliszi #12462 üzenetére
Nincs, csak unofficial buherák. Arra még várni kell.
@HUNgaroczel
Ha lesz hivatalos cm12 azt fogod tudni telepíteni. Root +pipa, ha visszaolvasol írtam, h. működik.
Amúgy nem hiszem h. valaki a hivatalos gpe után vissza akarná tenni bármelyik romhalmaz cm12-es buherát. A hivatalos az más tészta lenne. -
kliszi
senior tag
válasz
HUNgaroczel #12463 üzenetére
Szia ! Hogy kel ferakni a CM12-t ? Gappst honnan lehet letölteni ? Jelenleg nekem CM11 van fent.
-
HUNgaroczel
tag
Sziasztok!
Csak a tisztán látás végett, most éppen Unofficial CM12-es rom-ot használok. Ha most felteszem a gpe 5.0.1 rom-ot, akkor vissza tudom tenni a CM-et? Rootolni lehet már? Downgradelni TWRP-ből se lehet? -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Sikerült rootolnom a EasyRecovery programmal a 4g-s telefonom és már fel is raktam egy uj CM11-et . Gondolom még hivatalos CM12 nincs ?
-
TaylorPro
addikt
Üdv!
Nekem mobilneten még nem jelez gpe frissítést. Wifin jelezte nektek vagy mobilneten? Nemsokára hazaérek és ott lesz minden lehetőségem.
-
ronin79
addikt
Na aki a magyar fordítást csinálta annak üdvözletem. Szopatja itt a hulye júzert
Az angol szöveg nem zavaró, de a megjelenítés alatt ott a környezeti kijelző opció (ambient display) alatta a magyarázat - kijelző felébresztése amikor az eszközt felemelik, vagy ha értesítés érkezik, erre fel rázhatom itt össze vissza akkor sem éled fel csak ha értesítés jön.
Angolra áttéve már érthető, mert ott csak az értesítés szerepel.
Az akku kijelzés is vicces, 92%-nál 6ó volt hátra, 76%-nál meg már 7ó van -
thomasa
senior tag
Valaki vett mostanában régi dual simes verziót? (XT1033) esetleg hol lehet kapni újonnan?
-
ronin79
addikt
válasz
catroot #12419 üzenetére
Ha belakott rendszerre csak rányomtad az otat ne csodálkozz a hibákon
@ embe
Aha, a javított verzió jött egyből, gondolom a gyári is 5.0.1-el fog kezdeni.@_ghiottone
Igen, detto mint a nexusnál, apk+lib mappa.@memoril
BL nyitás az alap minden mókoláshoz meg az usb debugging.@fatorzs
F2FS, a titkosítás alatt mit értesz?@kliszi
Bekapcsolt teló+usb debugging. Ha már nyitva a BL akkor 2-es recovery telepítés roottal, vagy megvárod a Lolli frissítést és majd ott rootolsz.@Zoooja
FR alap minden új romnál és TB-vel is tiszta lappal indultam.
Vipert próbáltad már, hogy működik-e? -
cszn
őstag
Akkor ha jól értem egyelőre lockolt bootloaderrel még nem tudok 5.0.1-et varázsolni non-gpe telón, right? Valaki erősítsen vagy cáfoljon meg.
-
fatorzs
tag
válasz
ronin79 #12434 üzenetére
Na, ez bíztató. Páran panaszkodtak rossz multitaskra, de gondolom ez inkább akkor fordul elő, ha belakott rendszerre teszik fel az ota-t. Valószínűleg megéri a frissítés előtt is csinálni egy FR-t, csak hogy a dalvik-art átállás ne tartson túl soká
Pár kérdés:
Fájlrendszer maradt ext4? A titkosítás kikapcsolható, vagy buherálni kell majd hozzá? -
workin
senior tag
Köszi,
ebből úgy tudom egy nagy halommal már javítottak, a memory leak elég nagy probléma volt a Lollipop -ban, folyamatosan ment nemzetközi fórumokon a sírás, az 5.0.1 szerintem emiatt is lett kiadva.
A több hely foglalása a futtató környezet miatt van. Az én véleményem az hogy az ART vs Dalvik nem placebó, a régi telefonomon tesztelgettem a kettő közötti különbséget, és elég szembetűnő volt a gyorsulás.
Persze ez azzal járt hogy nagyobb helyet foglaltak az alkalmazásaim. Ugyanis az ART , a Dalvik -al ellentétben nem on the fly fordítja le az alkalmazást (use by), hanem amikor telepíted, ez szerintem okozhat némi telepítési lassulást, de az alkalmazások futtatása a fordítás kihagyása miatt gyorsulhat.Az aksi merülés, és melegedés más kérdés, a merülés az ami jobban zavar. Pedig google azt mondotta volt, hogy sokat fog javulni a battery kezelés is.
Akik már telepítették : Vélemények ? memória használat? rendszer stabilitás ? Tudom hogy még korai kérdések ezek
Köszönöm.-
-
w333
félisten
válasz
workin #12430 üzenetére
A tapasztalataim csak annyi hogy ...
1. Facebook Messenger telefonálás nem működik !
2. Multitasking bugos !
3. Memóriahasználat bugos !
4. Nagyon gyorsan merült + melegedett a telefon !
5. Hosszabb a telefon bekapcsolás idő + alkalmazások telepítési is hosszabb idő, és minden alkalmazás kb. 30-40 % több helyet foglalnak a telefonon, Facebook pl. rekordot döntött míg 4.4.4 alatt 85MB mérete volt addig 5.0 alatt 165MB, ART vs Dalvik futtatókörnyezet szerintem pedig egy nagy hatalmas "placebo" !
6. Volt még 1-2 idegesítő dolog ami most nem jut eszembe, de 4.4.4 után én semmivel sem éreztem jobbnak vagy gyorsabbnak a rendszert
-
-
workin
senior tag
Kérünk tapasztalatokat, véleményeket...
Addig sztem neki sem fogok kezdeni! -
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Ezek már a hivatalos frissitések ? Nekem 4g-s van de még nem talál frissitést !
-
Zoja™
őstag
válasz
Obyboy #12417 üzenetére
Nem tudom, én szoftvercserével GPe-sítettem a telefont.
Más: Óvatosan az OTA-val, az enyém tégla lett tőle, most már be tudom kapcsolni, bár a képernyő villog mint a vesztés... Viszont megint jön lefelé az OTA update, mert már az új bootloader van a telefonomon, úgyhogy muszáj vagyok befejezni, amit tegnap elkezdtem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest