- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13498 üzenetére
igen. 5.0.2 feature:
4. One of the major hits was that switching data on now requires at least 4 touches...yes i know aosp has it like this but...Moto being an oem could have made it simpler... For someone like me who toggles data several times a day, this is hectic.
One thing again moto failed to do was to remove the drop down quick setting when a secured lock screen is used. How the hell it is secure when any one can swtich off the data and swtich on air plane mode or even use my phone as a wifi hotspot.. -
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13496 üzenetére
ami ebben rohadt idegesitő, hogy nem engedi egyből bekapcsolni ha elhuzod a kapcsolót, minden alkalommal rá is kérdez, hogy biztos bekapcsolom-e. Mint valami ovodában... én naponta többször kapcsolom, ugyh nekem spec rém zavaró volt, a 4.4. alatt power toggles-al 1 kattintás, itt meg 4.
-
ronin79
addikt
válasz
BtommyX #13495 üzenetére
Nehéz olyan romot csinálni hogy mindenkinek megfeleljen
Speciel ami neked gond, nekem nem is hiányzik, sosem használok mobilnetet, ha meg mégis kéne akkor az három tap amivel eléred igazán nem sok, legördít, tap az ikonra és tap a ki/be kapcsraSokkal rosszabb volt az idétlen (buzis) színösszeállítás az egész rendszerben
-
BtommyX
csendes tag
Nekem eddig a legnagyobb gondom az adatkapcsolat gombal van. Jólenne, ha mondjuk long tap-ra lehetne ki-be kapcsolgatni a Mobile data-t.
4.4 alatt Power Toggle-t használtam, de 5.0-ra még nemraktam fel, lehet hogy ha ezen nem változtatnak, akkor visszatérek a PT-re.
-
ronin79
addikt
GPe 5.0.1 Must have APP - Moto G Minfree Fixer
Korábban valaki említette "az indító újratölt" hibát ha pl. kilép a Chromeból. Nova Launcher alatt sosem tapasztaltam és a Google Now sem csinálta a decemberi frissítéskor, viszont az utóbbi időben állandóan és már annyira bosszantó volt, hogy visszaálltam a Novára.
Moto G 4G topikban találtam ezt az alkalmazást. Eredetileg CM12-re készült, de tökéletesen működik GPe romon és végre megszűnt a bosszantó hiba, ill. a teló is szárnyal mint az első frissítés utánLetöltés: xda eredeti topik
Megjegyzés: Root szükséges!
-
snpetit
aktív tag
válasz
kakukkmarci #13487 üzenetére
Próbálj újabb TWRP-ét 2.8.3 már jó az alatt nekem nem ment az MTP. Telefont Recovery-be gépre feldug, Recovery-ben mount majd (disable/) enable MTP. Gép fel kell, hogy dobja az új eszközt, és ott kell legyen rajta a twrp mappa.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13486 üzenetére
Még nem csináltam meg, de már letöltöttem a telepítő fájlokat.
Ha fastboot-ban újratelepítem, akkor a gyári recovery-nek kell visszajönnie, ugye ?
Van használható TWRP és Titanium mentésem is, abból elboldogulnék utána. Azt mondod, hogy a TWRP-k még nem tökéletesek a lollihoz ? Az azért megnyugtató annyiból, hogy nem biztos, hogy nálam a hiba... -
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13485 üzenetére
Amit korábban írtam, h. rakd vissza a gyári 3e recoveryt xda-ról és csinálj abban FR-t megvolt?
Ha nem, akkor fölösleges twrp-n és a hibákon törnöd a fejed.
Kb.10x csináltam már mentés-visszaállítást twrp-ben lollipop óta. Volt ami tőkéletesen működött, de volt olyan is ahol pár telepített alkalmazás fc-zett és kellett neki egy data törlés, de volt olyan eset is amikor semmilyen fájlkezelő nem látta az sd tartalmát, de a tárhelyinfónál 10giga foglalt volt és
volt olyan is mint nálad, h. twrp mappa helyett csak egy kiterjesztés nélküli fájl volt, viszont a twrp fájlkezelője rendesen mutatta.
Egyszerűen a twrp nem kompatibilis még a lollipoppal. Xda-s pajti S0bes képtelen mentést csinálni ugyanazon a gpe romon mint ami nekem is van és ugyanúgy nem android analfabéta, úgyh. nem felhasználói tehetetlenségből.
Ha egyszer valami elszaródik a data partíción a büdös életben nem fogod tudni custom recovetyből javítani. -
kakukkmarci
senior tag
Sajnos nem ez a baj. Van több mentés is számítógépre kimentve.
Egyszerűen a TWRP könyvtár sem jön létre, amit backup-kor ír a TWRP. Legalábbis azon az elérési úton biztosan nincs, csak egy kiterjesztés nélkül TWRP fájl...
Ma megpróbálom a könyvtárat kézzel létrehozni és aztán a recovery-vel egy mentést csinálni.
Bár már a régebbi mentések visszaállítása sem lényeges.
Pár beállítás és adat lett volna lényeges, de azokat már kinyertem máshogyan.
A lényeg az lenne, ha vagy egy jól működő kustom recovery-m lenne, legjobb úgy, hogy előtte vissza tudnám állítani a gyári szűz állapotot.
Vagy egy szűz 5.0.2-t flash-elek...
Eddig csak downgrade-újra upgrade módszerrel próbálkoztam, ha jól emlékszem. -
Upo
addikt
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Azt hiszem tudom, hogy mit ért azon hogy nem elérhető a mentés. SD foglalat nincs, egybe van particionálva z egész. Megcsinálja a backupot a data-ra, utána wipe data, utána meg keresi hogy a frissen formázott tárhelyen miért nincs semmi. Ki kellett volna menteni gépre a wipe előtt, utána meg vissza.
-
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13479 üzenetére
de azt csak a gpe kapta meg nem? a többiek még nem ha jól tudom..
Amugy olvasgatom a töbi teló tesztjét, és ahogy nézem már a kinai olcsó telóknál is divat lett kisporolni az FM rádiót.. Ugy látszik ebben is az apple-t és amerikát másolják. Pedig nekem az igencsak fontos fícsör, szóval maradok még egy darabig Moto G tulaj szerintem.
-
Kroni1
veterán
Nagyon érdekes hogy ekkora különbséggel jönnek ki. Emlékszem sokan még mondták tavaly dec elejére, meg mikor nem jött hogy karácsonyra tuti kint lesz. Erre 1032-re még sehol semmi. Most már tényleg ideje lenne.. Bár hogyha olyan mint a 1033-é akkor inkább még dolgozzanak rajta pár hónapot!
-
98bja
senior tag
Ha visszaraktam a gyári romot, amivel megszűnt egyben a root is, akkor elvileg semmi akadálya nem lesz a lolli frissítésnek ha kijön, jól gondolom?
-
Kroni1
veterán
-
-
Zoja™
őstag
válasz
Kroni1 #13466 üzenetére
7-8k-ért a G-re is van komplett kijelző+digitizer+keret, szóval nem egy nagy összeg.
Ha gyári állapotú a telefonod, akkor a kijelző össze van ragasztva a digitizerrel, szóval elég nagy macera a kettőt szétválasztani anélkül, hogy a kijelző meg ne sérülne.
Sajnos saját tapasztalat...
-
Kroni1
veterán
válasz
ronin79 #13464 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni, legalábbis a dual sim-es 5.0.2.-es részt, a GPe vel nincs tapasztalatom..
Amugy én a dual simest most lehet, hogy eladom majd, mert már nincs szükségem két kártyára. Viszont ezen van egy karc, ami nélkül talán jobban eladható lenne. Nem tudtok valaki olyat aki esetleg kicseréli a külső üveget? A defy-men az egész kijelzőt kicserélték 9k-ért, ebayen láttam ilyen külső üveget 1.5k-ért, de én nem merek belevágni, nem akarom szétcseszni magát a panelt is esetleg...
-
madgie
titán
No, friss élmények: a telefon árához képest teljesen jó a használhatóság, itt-ott érezni viszont, hogy az 1 giga az csak 1 giga. A Lolli egész jó, picit azért látszik rajta, hogy nagyibb képernyőhöz és felbontáshoz optimalizált az egész UI, kicsit nagy és sok helyet foglal a G kijelzőjén minden.
A wifi talán kicsit "tovább lát", mint az iPhone-on, ez értékelendő, a ház végében már nem mindegy
-
98bja
senior tag
Sziasztok, valaki megnézné nekem, hogy működik e a 4G-s moto G-hez a Cyanogenmod letöltési oldal? [link] Bejönni bejön, viszont egyik CM11-et sem engedi letölteni, csak a CM12-őket. Sürgős lenne, szóval ha esetleg valakinek megvan a legújabb CM11 zip (cm-11-20150105-NIGHTLY-peregrine.zip) akkor örülnék egy megosztásnak. Köszi szépen előre is...
-
madgie
titán
válasz
lajozs #13452 üzenetére
Az nekem is OK, a stringet megadom neki és ott jön ez a 404. Közben megnézettem mással is, neki is ugyanez. Nem értem, a string stimmel.
Na mindegy, hátha holnap megy majd, csak valami technikai zűr. Csak hát én hülye a bootloader csekkolása nélkül egyből felzavartam rá az összefoglalós 4.4.4 GPE-t és csak bootloop-ol.
Köszi, hogy megnézted!
-
madgie
titán
válasz
madgie #13448 üzenetére
Valaki ráérő perceiben ránézne, megy-e nála a Motorola bootloader nyitó oldala? Nekem Step 2 kódsor beírása után jön a szokásos elvész a garid figyelmeztetés, majd betölti ezt. Több böngészőn is próbáltam, Windows és OSX alatt is, de semmi... a support meg tojik a bootloaderes kérdésekre, még arról sem voltak hajlandóak felvilágosítást adni, hogy az technikailag rendben van-e az oldal.
-
diegho
nagyúr
Most akarom eladni a G-t, a power gomb nektek is lötyögősebb, mint a volume? Én úgy emlékszem már új korában is ilyen volt.
-
madgie
titán
No, vettem egy XT1032-t, most megint rázódhatok vissza a droid világba... rá kéne kalapálni egy Lollit
(két Moto X-em volt régebben, most iPhone-ról jövök).
-
ronin79
addikt
válasz
kakukkmarci #13439 üzenetére
Dunsztom sincs. Követsz minden lépést, ugyanazt a romot próbálod felrakni ami a többieknél működött, nálad mégsem jön össze úgyh. nemtom hol a hiba
Max. annyit tudok javasolni, h. óvatosan a downgrade cuccokkal, nehogy te is a hard brick topikban köss ki. -
kakukkmarci
senior tag
Még ezt találtam:
[link]
Mit gondolsz erről ?
Ja, ez még a lollipop előtti régi módszer, ezt többször használtam, most ez sem vált be, bár visszaállt a kitkat, de valami nem volt jó... -
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13437 üzenetére
Értem. Nem, sajnos ez a módszer sem működik, marad a lollipop.
Aztán a recoveryből újraindításkor a boot-olás kék képernyővel végződik és nem lép tovább.
XDA-n is könyörgött valaki valami megoldásért, hasonló baja lehet, mint nekem, ezt javasolták neki :
"Solution For XT1033 : Flash 5.0.1
1.Flash a 4.4.4 XT1032 gpe firmware
2.update or sideload 5.0.1 from recovery or wait for the official 5.0.1 OTA( I got it this morning)
3.install it and reboot ( you ll have no signal )
4.flash 4.4.4 XT1033 modems through bootloader and reboot
5.Everything will work"
Szerinted ez jó lehet ?
Most csináltam egy backup-ot, a recovery fájkezelőjében látszanak a fájlok, megpróbálom kimenteni OTG-n.
Bár a másik bajom az, hogy nem a régebbi mentést nem tudom berakni a TWRP mappába, mert látszólag nem is jön létre, a helyén csak egy kiterjesztés nélküli TWRP fájl van és így a Tianium-mal nem is tudom visszaállítani az adatokat. -
ronin79
addikt
válasz
mike150 #13435 üzenetére
RETAIL_GB esetleg itt cm12 alá.
(#13436) kakukkmarci
Skubi, factory reset a data partíciót törli csak a /dev/block/mmcblk0p36-ot, recovery meg a /dev/block/mmcblk0p32 és a system /dev/block/mmcblk0p34 amihez egy gyári beállítások visszaállítása nem nyúl!
Tehát FR = saját alkalmazások és rendszerbeállítások törlése. Úgyhogy ezen ne is csodálkozz"A recovery is pl. megcsinálja a backup-ot, de nem elérhető a készüléken utána..."
??? Recovery log van? Vagy mit értesz azalatt, hogy nem elérhető a telón?Downgrade - [link] nem működik? A zárt BL-es megoldás sem?
-
kakukkmarci
senior tag
Érdekes módon egyik módszerrel sem tudom downgrade-elni a lolli-t. Lefut, hibát nem jelez, de marad az 5.0.2.
Kipróbáltam menüből Factory reset-et, akkor is fenn maradt a TWRP. Hogyan tudnék elérni egy szűz, gyári állapotot ? Hogy teljesen nulláról lehessen kezdeni ? A recovery is pl. megcsinálja a backup-ot, de nem elérhető a készüléken utána...
Most sincs ötletem... -
mike150
csendes tag
válasz
ronin79 #13426 üzenetére
Sajnos már azt is végig próbálgattam (ha a gpt.bin cserére gondolsz) meg átállítottam kiterjesztését is, de marad a bootloop :/ most leszedtem egy brasil 5.0.1-et xml verzióban és a "system.img_sparsechunk1"-nél azt írja ki hogy nincs elég hely. Lassan kedzem feladni ezt a 5.0-ás mókát... :/ (az a baj, hogy mióta megszűnt az az oldal ahol össze voltak szedve az xml-es gyári verziók azóta csak azon az iszonyat lassú filefactory-n találtam gyárit kb 2 óra mire ingyenesről leszedi, ha esetleg valakinek van más alternatívája az szóljon, mert kéne egy 4.4.4 gyári hátha segít )
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
ronin79 #13394 üzenetére
Sajnos, a system mount-olás nem működött, és a recovery-ben sem látszott a könyvtárak tartalma, ezért feladtam.
A 4.4.4-et felraktam rá az összefoglalóban leírtak szerint, be is indult, de valamiért az sem volt jó... Már annyi mindent próbáltam, hogy nem emlékszek mindenre.
Aztán azt hiszem, ezzel a módszerrel próbálkoztam, [link], de ezzel meg az volt a bajom, hogy az SD card-on duplikáció lett, és szűzen sem maradt rajta valami sok hely. Pluszban a 2.8.4.0-ás TWRP-t raktam fel, és a system backup sem működött, lefutott, mentett is, csak nem találtam a mentést, és a Titanium sem...
Most ezzel próbálkoztam: [link], de ez meg nem rakta vissza a kit-kat-ot, cserébe a Lollipop úgy néz ki, megjavult tőle.
Ha a TWRP és a Titanium tudnak majd együttműködni, akkor így marad egy ideig, az biztos.
Ha nem, akkor kipróbálom a Klaymen féle módszert.
És TWRP-ből akkor a 2.8.1.0-t fogom használni !
Köszi a segítséget, Ronin79 és Klaymen ! -
diegho
nagyúr
Expansys mennyi garit is a telóra? Fel akarom tenni ma a hirdetést, úgy emlékszem 1 év ugye? Egy Moto G 1st gen-ről van szó.
-
S-eye
senior tag
XT1032 Tesco 4.4.4-re bootloader nyitás nélkül felmegy a brazil XT1032-es Lollipop?
-
mike150
csendes tag
Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mikor cm12-t fel akarom tenni mindig bootloopot kapok pedig csináltam factory resetet(nem cwm van fent hanem a másik most nem jut eszembe) fastboot-al újra húztam egy US_4.4.2 re arra próbáltam rárakni, lehet hogy kéne a kettő közé még valami másik rom? Előre köszi: Bence
-
kelly7
aktív tag
Dual Asia-ra is ki jött a loli. Kérdésem így visszaolvasva az lenne, hogy érdemes-e fel tenni, avagy nem. Tekintve, hogy sok embernek nem tetszik benne valami. Esetleg mókolás nélkül vissza lehet tenni a 4.4.4-re ha nem tetszene a loli? Morelocale működik a lolin?
-
Kroni1
veterán
Megmondom őszintén én nem így downgradeltem: Van egy dual simes amire már kijött, meg van egy single sim-es verzióm is, amire nem jött még ki a lolli. Egy ideig használtam a dualost, de nincs szükségem a két kártyára, csak egyel használtam azt az 5.0 miatt, de elkezdett hiányozni egy két dolog belőle, és idegesitett néhány másik, ugyhogy visszatértem a 1032-esre és rájöttem hogy ez nekem jobban bejön. Lehet h mókolással mindent ki lehet javitani, és sokkal jobb lehetne az igényeimhez a lollipop is, de ahhoz már öreg vagyok, én csak a stock rom-ot használom, framework, root meg ilyen egyebek már hoznak lázba.
-
Kroni1
veterán
válasz
username156 #13417 üzenetére
szerk: bocs, nem neked válasz akart lenni..
Nekem van itthon egy 1032 és egy hivatalos lollis 1033 is, én most visszatértem a kitkatosra, valahogy a nekem tetsző ujítások ellenére is jobbnak, stabilabbnak érzem egyenlőre a 4.4.4-et.
-
username156
csendes tag
válasz
username156 #13409 üzenetére
Valaki légyszi adjon választ, mert nem akarok úgy nekifutni hogy nem tudom biztosra! Neten össze vissza dolgok vannak, nem tudom kiszűrni melyik megbízható..
-
zileut
tag
Lehet már tudni, hogy a Lollipop mikor jelenik meg a XT1032-re?
-
ronin79
addikt
válasz
architect26 #13412 üzenetére
Lényeg, h. neked is sikerült felrakni
Kell hozzá a motorolás partíciókiosztás. Én a teljes romot kihagytam, mert a motobootra írják a hard bricket.
Csak arra kell ügyelni soha ne rakjál fel 4.4.4-nél régebbi verziót, mert 4.4.2 és arra egy 4.4.4 kiüti a BL-t. -
architect26
aktív tag
válasz
architect26 #13411 üzenetére
"GPE 5.0.1 wants to install CM12, these are the steps that worked for me: (xt1032) 5.0.1 GPE -> 4.4.4GPE -> 4.4.4 RETAIL UK -> TWRP 2.8.4 -> Mount System manually (i got the error before that system could not be mounted while flashing) -> Format DATA (i dont know why this seems to be the solution to plenty errors in wipes and installations) -> Factory reset -> Transfer ROM and GAPPS -> Flash -> Reboot."- xda user
így sikerült!
-
username156
csendes tag
Szasztok. Van egy XT1039-es Moto G LTE-m. Bootloader unlockolva van, root is és CWM recovery is megvan. Ha én ki szeretném próbálni az 5.0-ás CM12-őt és esetleg nem tetszik gond nélkül vissza tudok menni CM11-re? Mert hallottam olyat hogyha egyszer rajta van egy újabb rendszer, a downgrade-elés kártyanehezékké tudja tenni. Vagy ez csak gyári romoknál van?
-
ronin79
addikt
válasz
architect26 #13407 üzenetére
Nem kell kitkat romot feltenni, azzal csak téglásítod. Csak a módosított gpt.bin kell [link]
-
ronin79
addikt
válasz
architect26 #13405 üzenetére
Egy módosított verzió 4.4.4 kitkatből ami átírja a partíciók méretét és utána már nincs status1 vagy 7 és unable to mount system hiba üzi.
2810-en felüli twrp-k nálam mind bugosak voltak, ebből viszont tökéletesen működik a mentés, visszaállítás és updatek telepítése is. Előbb rosszul írtam, 2.8.1.0 nem 0.1. -
ronin79
addikt
válasz
architect26 #13403 üzenetére
Igen, először "fastboot flash partition gpt.bin" utána "fastboot flash recovery twrp2801.img" majd recoveryben advanced wipe-change file system - system ext4, data f2fs és adb sideload cm12.zip majd gapps.
-
Klaymen
tag
válasz
focvis #13400 üzenetére
Lemostam, sikerült visszatenni, csak a sarka rosszabb, mint volt.
Nem hiányzik neki sok, de valahogy nyom nélkül oldhatóan kellene megoldani, tehát a pillanatragasztó, elefántláb és a kapupántcsavar nem szimpatikus.Marad a két csepp ragacsos üdítő.
Olyan érzésem van, mintha a telefon üvege lenne kicsit domború...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged