Hirdetés
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
Steven #22528 üzenetére
Hát igen. El kellene gondolkodni a Motorolának, hogy a megfelelő programozókat alkalmazza-e? Illetve nem biztos, hogy nem kellene-e felvenniük a kapcsolatot ezzel a sráccal, hogy dolgozzon nekik. Láttam már ilyet. Anno volt egy Yamada 6600-as DVD/DivX lejátszóm aminek a fórumában volt egy srác (nem a PH!-n) és el kezdte fejleszteni a fw-t, magyar nyelvet hackelt bele, kibővítette a tudását (felirat színt/helyet lehetett választani). Egyszer csak megkereste a Yamada magyarországi képviselete, hogy fejlessze már ezt az ő keretein belül, megfelelő összegért.
-
-
Wajk
addikt
válasz
Steven #22519 üzenetére
birom az ilyen hsz-eket amelyek lehúznak egy ROM-ot ami valszeg önnön tájékozatlanságuk/installálásuk miatt szar.
Nekem spec az elejétől fogva Nordic van, szépen lekövettem a flash lépéseket és a hibáidból egy sem(!) jelentkezett nálam, és elég sokan használják szerintem rajtam kívül is, pl a keresőbe írd be hogy Nordic.szóval jó lenne ha odaírnád, hogy "nálam" és nem pedig általánosságban nyilatkoznál
mert ezzel pl pár új user hibás következtetéseket vonhat le.
-
Wajk
addikt
válasz
Steven #22513 üzenetére
szerintem is, a tesztek szerint eléggé előrehaladott állapotban van, és biztos nem 5 perc volt idáig eljutniuk, szerintem hülyeség lenne részükről nem kiadni.
Hacsak nem a marketing részleg állította le a fejlesztést, hogy az újabb modelleket vegye az ember, a fejlesztők meg kiszivárogtatták erre a megállított fejlesztés gyümölcsét.
elég jó összeesküvés elmélet?
ha hivatalosan nem is, már megérte, hogy ez a verzió kiszivárgott, mert abból a ROMerek tudnak dolgozni
-
sheep
addikt
válasz
Steven #19785 üzenetére
Én a megjelenésétől fogva használom a francia froyot, de nagyon pozitiivak a tapasztalataim:
semmi fagyás, wifi atostabil és nem kell újraindiitani a routert kétnaponta
az aksi jobban fogy, de az nem érdekel, eddig is töltöttem naponta
szvsz megéri frissíteni (ja és factory resetet sem csináltam) -
Edge
veterán
válasz
Steven #19785 üzenetére
Factory reset óta csak 1 buggal találkoztam:
Dungeon Defenders borzasztóan lassan megy lagol mint állat, 2.51 alatt ment szépen, ez tuti vmi bug a dungeon defenders készítői részéről, nem egyedi eset SGS 2.2-őn is előfordult...
Más nem volt pedig küldöm az agyát rendesen, zenét hallgatok, játszok, filmet nézek, netezek, feltettem már 135 appot rá. -
Prien
addikt
válasz
Steven #18278 üzenetére
A régi rom nekem blur_version 2.51.1 volt. Most az lett, amit fentebb írtam.
Érdekesnek találtam,hogy a gép jobb alsó sarkában OMAP 3630 -at írt ki, mint új hardver.
Mivel mindenhol 3610-est írnak, ugye...
Viszont az Adobe Flash player 10.1 már újrainduláskor telepítődött.Öröm a köbön!
Kistoka: Működik a Market! Kissé másabb a külseje, de ez gondolom, a Froyo miatt van.
-
AtomCity
tag
válasz
Steven #17596 üzenetére
Igen, nálam is előfordul.... sőőőt már akartam én is kérdezni, mert tőled függetlenül én is pont erre a megállapításra jutottam (na jó, nem volt nehéz, mert gmaps közben fagyott le....)
Egyébként sajnos jópárszor fagyott már le a kis Defykém, de ezt a még lehetséges rom hibáknak és magamnak tudom be (sok dolgot tettem fel, emiatt lehet, hogy kissé megbolondul néha). Viszont ezeken kívül, rendben van a telefon, most már a M¤t¤N@v-om is király
A legnagyobb problémám a hangszóróval van (a fülnél levőnél...), mivel sokszor nagyon-nagyon recseg! De tényleg eszméletlenül. Másnak is csinálja? Eddig össz-vissz 2-szer érte víz, de azóta már réges-régen jól kiszáradt. Az hagyján volt, amikor úgy telefonáltam, hogy nem fogtam, azaz a fülemmel a vállamhoz szorítottam, akkor recsegett, de úgy nekem ne merjen recsegni/torzítani, hogy össze sem nyomom a telót a fülemmel (amúgy az is elég gáz).... -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Steven #11734 üzenetére
Nandroid-al csinálhasz mindent.Csak a megfelelő bootonly fájlt kell használnod a visszaállítás után.
Amikor vissza akarsz lépni a folyamat ugyan az,csak a megfelelő nand-ot,és a megfelelő bootonlyt kell használni. itt vannak a bootonly fájlok többek között.
RootRulez előfordulhat.
-
Auratech
őstag
Tudod nekem is patent. Második hónapos. Volt pancsi, vérfürdő húsos ládában, lemosással. lepottyanás is, esőben gps a bicajon. Azért van ez, mert más telefonokat a közelébe se vinnék ilyen szituációknak. Azért vigyázok rá. Egyszer fékezett be a driodlelke, de az az én hibám volt. Statisztikai alapon azért van gond vele, ahogy bármilyen termékkel és együtt érzek a panaszosokkal. Nekem is szarul esne, ha elromolna.
-
Szepy2884
tag
-
bwoay
nagyúr
talán meglep, de nem vagyok az ügyvédje. ha nem érted, mi vitte rá, vagy hogy miért élte meg így, ÉS mindenáron boncolgatni akarod, hogy te mennyivel jobban átlátod az ő helyzetét, mint ő maga, akkor neki címezd. de azért azt ugye érzitek, hogy ezt a döntést nem fennhangon bírálni, hanem tiszteletben tartani kellene...?!
PS: a "helpdesk" ABE korábbi aláírásából származik, szvsz mindenki emlékszik rá, aki rendszeresen látogatja a topicot. Nagyon is találó megfogalmazás, ezt akkor is így gondoltam, meg most is.
-
vétó
aktív tag
Na, akkor megpróbálom leírni.
Az "Accounts" appal létrehoztam több különböző mailfiókot. Beállítások, stb, hurrá múkod.Aztán ha külön akartam nézegetni az létrehozott fiókok tartalmát, akkor a "Messaging" appot választva láttam külön mindegyiket, plusz még a Text Messages-t is.
Ha belépsz az egyik fiókba, akkor a vissza gombbal navigálhatsz ismét a "Messages" menübe, ahol tudsz választani másik fiókot.
Valóban nem a legegyszerűbb módszer, de működik. Ráadásul a "Messeges" menüben külön jelöli, hogy hány olvasatlan üzeneted van a különböző fiókjaidban.
(én már áttértem közben a K-9-re, mert a gyári levelező elég megbízhatatlanul töltögette le az egyik céges fiókomba érkező leveleket)GoLauncerEx, 2.34 ROM
-
Hakkuuuh
tag
Nálam a gmail kliens pont jól működik. (bár elméletileg kiszedtem belőle a pop3-at, de ettől függetlenűl letölt mindent
... lehet nem jó helyen hekkeltem a srácot?)
használom a K9 mailt is. Oda beállítottam egy céges, egy freemail-os és egy gmailos acc-ot. A gmail-osat nemtudom hogyan kezeli, de be lett állítva hogy az uccsó 2 hét üzeneteit szedje csak le, erre leszedett ilyen 2007-es emailokat is. Ok mondom, kitöröltem és újból leszedett mondjuk 3-at. kitöröltem és újból
... mondom mif@sz? A gmail-os szerveren áthelyeztem egy másik mappába az ÖSSZES gmail-os levelemet ... mondjuk 2011-től visszafelé, de ez le tudta "tölteni" az ominózus 3db 2007-est
. Nah akkor töröltem a szerverről és akkr is meg-meg jelentek. (persze kukából is ürítettem folyamatosan) A vége az lett hogy a gmail-t a gmail klienssel használom a többit meg a K9-el. Bár abból mintha lett volna frissítés, de azóta nem próbáltam beállítani a gmailt rá. lehet hogy ma megteszem és kipróbálom.
Üdv
-
ABE
őstag
Nyilván lesznek javítások, módosítások, de amíg nem ér ide a hivatalos, európai ROM, addig nem derül ki pontosan, hogy mi lesz az újdonság. Egyébként nem, a kínait nem használhatná mindenki, mert még mindig nem tökéletes, ráadásul macerás kezdőknek. Én is 2.1-en vagyok.
-
törölt tag
Sehogy, a bootstrap recovery egy ilyen műfaj, csak OS-ből indul. Ha gáz van, és nem bootol be, akkor visszaflashelsz egy gyári romot, rootolod, felteszed a reco-t, elindítod, wipe-olsz, és visszaállítod az utsó nandroid backup-od. Gyorsabb procedúra, mint amilyennek hangzik.
Szerk: Vazz, megint megelőztek.
-
ABE
őstag
Tudtommal sehogy. Ha saját (nandroid) backupot készítettél a Clockwork recoveryben , akkor azt csak onnan lehet felrakni, a gyári recoveryből nem. Tehát ha annyira szétcsesződik a rendszer, hogy nem tudod elindítani a telefonból a Clockworkot, akkor először RSD Lite-al fel kell raknod egy friss gyári ROM-ot, utána rootolni, aztán custom recovery, és utána tudod visszaállítani a mentésedet. Ennek a Clockwork recoverynek ez az előnye és hátránya is egyben: könnyen telepíthető és eltávolítható, mert nem nyúl bele mélyen a telefonba, de ugyanakkor működésképtelen lesz, ha maga a rendszer nem áll fel (hiszen nem tudod csak úgy billentyűkombinációval előhozni). Olyanról pedig nem tudok, hogy létre lehetne olyan mentést, amit gyári recoveryben lehet visszaállítani. (Asszem kisebb update.zip-ek létrehozására van lehetőség).
Ha úgy tűnik, nem áll fel a rendszer, még egyet meg lehet próbálni: kikapcsolt állapotban egyszerre nyomni a hangerő csökkentő és bekapcsoló gombot, ilyenkor bejön egy kis Android figurás képernyő, meg kell nyomni a képernyő jobb alsó sarkát, és felugrik egy kékes menü. Itt lehetőség van cacche/data wipe-ra (ezt tulajdonképpen a telefon saját menüjéből elérhető factory resettel ér fel), és ezután néha még vissza lehet hozni a rendszert, hogy működjön.
Egyébként igen, a backup mindent elment (beállítások, telepített programok, asszem még az SMS-eket és híváslistákat is). Ez tulajdonképpen olyan, mint amikor ghostolod a rendszert a számítógépen, tehát a pillanatnyi rendszerállapotot menti le.
TPG
-
Hakkuuuh
tag
Steven:
K9 Mail. Több postafiókot is be tudsz egyszerre állítani és mindegyikhez külön-külön tudsz majdnem mindent adminisztrálni (szinkronizálás, szinek, milyen időintervallumban tartsa meg a letöltött leveleket, stb)Spoon16:
...és a kijelző sem annyira karcálló, mint ahogyan a Motorola azt reklámozza. A szoftveres hibákra talán a 2.2 megoldás lesz.Marcimanci:
- ha a wifi-d b/g/n-es akkor állítsd át CSAk b/g-re
- frissítsd a Wifi-d firmwareját
- próbáld ki egy másik hálón a telótÜdv
-
Yoshida
aktív tag
Ne bazz már, én akartam írni
Ahhoz képest hogy hétfőn azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy ebből a rendelésből sose lesz telefon, illetve visszaigazoló emailt se kaptam, és arra se válaszoltak, amikor ezt megírtam nekik....
Már csak az kell hogy független legyen, és akkor egy rossz szavam nem lesz
-
Edge
veterán
Nekem nem szaggat a teló sosem és autokilles taskkillert nem is használok. Ami appról megtudom hogy szarul van megírva(pl. játékok után szoktam csekkolni mit csinál még miután kiléptem belőle) azt kilövöm kézzel(vagy lecserélem másra az appot, nem szeretem ami szarul működik), de sose lövöm ki az összes becachelt appot. Mondjuk elég jól gyomláltam a rom-ot(én is) mert pl. egy bootolás után 200+ szabad ram-om van.
Watchdog rulez -
Hakkuuuh
tag
Hi!
Meg tudják csinálni hogy automatikusan bezárja a progikat, a baj csak az hogy mikor. Az "Android System Info" nevű progi szerint (Nálam az eredeti Bluros OP rsz., van fenn: 2.21-es):
Low memory killer levels:
Foreground app: 12MB
Visible app: 18 MB
Secondary server: 36 MB
Hidden app: 42 MB
Content provider: 48 MB
Empty app: 48 MBMár csak azt kellene tudni hogy mi-mi. Mert pl. 50MB alatt a görgetések úgy szaggatnak, mintha az elvárt funkció lenne, úgyhogy manuálisan Task killerrel kell kilőni 1-2 progit (még akkor is ha vannak olyanok akik azt állítják hogy az biza nem kell ... hát sztem meg igen!)
A progi egyébként elég sok más infóval is tud szolgálni, csekkoljátok!
Üdv
-
wappali
csendes tag
3630 van benne eszerint:
http://android.modaco.com/content-page/320961/motorola-defy/page/20/
36-os hozzászólás (bár a screenshot nekem már nem jön fel)Auratech: nekem ez van, és tényleg klassz:
http://www.nokia.hu/termekek/tartozekok/osszes-tartozek/stilusos-viselet/hordtaskak/nokia-hordtaska-cp-402
de szerintem a Defy is simán bele fog férni -
delibab
senior tag
nem is kicsit ragadhatott be...
Én tegnap reggel fél 7 körül vettem le töltőről és most járok 40%-nál, csak voltak olyan info.-k egy másik telónál, hogy 40% alá ne meg, hogy az a jó ha minél több szufla van benne állandóan... szóval csak kíváncsi lennék az itteni véleményekre! -
bandrás fiu
csendes tag
köszi! amúgy közben olvasgattam utána, mindenhol azt írták hogy nagyon jól szól, míg nem találtam oldalt, ahol az életkedvemet is elvették:
gsmarena defy tesztAlul van részletes teszt grafikonokkal meg számokkal, és hát összehasonlítva a mostani telómmal (W910i) hatalmas leépülés lesz zenei téren, elvileg csúnya torzulások vannak benne, és kevés sztereó hatás...
most teljesen elbizonytalanodtam :\
-
prompt
tag
Igazság szerint a T-nek (meg általában az összes szolgáltatónak szerintem) fogalma sincs az új készülékekről, még a szervizesek sem tudják mit kell vele kezdeni, szóval azt, hogy független főleg nem tudják megállapítani.
Mikor bementem a Bluros problémámmal (mondjuk az még az itteni fórumozóknak is ismeretlen téma volt akkor, hogy a T-nél Blurless Defy-t adnak), azt mondogatta a szervizes csávó, hogy azért nem működik a facebook szinkronizáció (szerintem csak a facebookig értette), mert nincs a telefonon net. Mire mondtam, hogy de nyilván úgy próbáltam szinkronizálni, mikor volt net (wifi, mobil net, minden) - mert persze kikapcsoltam a mobil adatforgalmat, nem úgy mászkálok, hogy folyamatosan él -, de ő csak azt hajtogatta, hogy azért nem működik (mert általában ezzel a problémával találkozik). Visszakapcsoltam neki a mobilnetet, hadd örüljön, akkor meg kijelentette, hogy valójában fogalma sincs, igazság szerint még nem is látott ilyen telefont (biztos náluk vettem?). Elküldhetnék néha őket továbbképzésre.. (vagy legalább ne engem nézzen hülyének)
Szóval elvárni tőlük, hogy olyat tudjanak, ami ennyire megfoghatatlan, hogy független-e egy telefon (amit csak úgy próbálhatnának ki, ha beletennének egy másik kártyát), szerintem bohó ábránd
Valószínű régi időkből megmaradt nekik, hogy a korábbi (egyszerű) telefonok általában kártyafüggők voltak, meg miért is mondanák, hogy független, miért lenne az?
-
DeadMeat
nagyúr
Ha elfogadod a tanácsom:beállítod a kívánt órajelet setcpu-val,MO-val a vsel értéket,(pl 300mhz@ 25vsel) és futtatsz valami stess test-et.Én a stability test nevűt használom,marketen fent van,ingyenes.Kiteszteled,hogy stabil-e.Úgyis újra indul a telefon,ha nem,vagy a progi jelzi,hogy hibázott a proci.Addig amíg nem tuti az adott órajel,vsel kombó ne állítsd be az apply on boot opciót.Ha megvan akkor a setcpu és az MO is mehet a levesbe,és lehet belőni mindent véglegesre.
Az enyémek 300@19 500@25 800@28.Majd ha kevés lesz a 2.2-höz megy feljebb az órajel
-
ABE
őstag
Köszike.
Contactokról írhatna valaki, arról nem vagyok képben, hogy mennyi fajta lehetőség van.
Superuser üzenethez: a Superuser settings menüjében vedd ki a pipát a notifications mellől, és nem fog több üzenetet dobni.
zaskar
Nem kötelező lecserélni a home felületet, ha tetszik a gyári. Ha felrakod a LauncherPro-t, automatikusan aktiválódik, amikor rányomsz a home gombra. Home switcher gondolom ahhoz kell, ha váltogatni akarsz közöttük (ezt egyébként még nem próbáltam).
-
Aureal
őstag
És ez vmi verziószám szerint kiderül? Lehet hogy a német jelzésűek mennek ki mint független?
Marhára kíváncsi vagyok, most akkor mi a helyes információ, elvileg a teleszolgálatnak is a pontos dolgokat kéne mondani... de ezt már ismerjük. Azt viszont mi magyarázza hogy csak 1500db? Addig küzdenek a vodkás programozó gyerekek a csodaszép piros menüért?
Erre tud valamit az ismerősöd? -
Auratech
őstag
Telenornál láttam, hogy a desire, amit először kinéztem, a froyo után tudta a 720-at is 5M kamerával. Korábban csak 480-as felbontást írtak a kamerára. Egy ártatlanhülye kérdés. Ha fotó üzemódban vagyok és a képen 854x480-as felbontással látom az előképet folyamatosan (30/60?), akkor nehezen fogadom el, hogy legalább ennyit nem tud felvenni.
-
ronaldo
őstag
Mivel ellenőrzöd?
Én a SunSpider js benchmarkot tudom ajánlani, állítólag ha 4-5 alkalommal lefuttatod, az már bizonyosan stabil. SetCPU stress tesztet szoktam még futtatni 20-30 percig előtte/utána.
Amúgy én azt vettem észre Milestone Overclocknál, hogy nem mindig módosítja rendesen az órajelet/feszültséget, hiába alkalmazom. Erre tegnap jöttem rá, mikor próbáltam 150mhz-re belőni a telefont, de nem volt hajlandó a betöltés utáni alap 550mhz-es Milestone órajelről elmozdulni.
ehhez tartozik: nincs olyan program, amivel meg tudnám nézni, hogy pontosan mekkora a fesz amin üzemel a proci? Mert ez a MO malőr arra enged következtetni, hogy amikor egy adott órajelen vittem lejjebb a vsel-t, akkor ő valójában semmit nem csinált.
Mert most is belőttem 30-as vselt, majd ezután vittem lefelé -> 600@28-ra a procit, amit majdnem kevesellek már. De ha jól sejtem most beállítok 600@20-at, akkor is menni fog, mert a kezdeti 600@30-at nem módosítja ténylegesen.
-
Vadafene
csendes tag
A Defy alap értékeiről nincs infóm, mivel az összes vsel érték hozzárendelés csak a Milestone Overclockkal tudod elérni, az meg a Moto Milestonehoz készült, ezért magasabb értékeket tartalmaz.
Nekem az alábbiak vannak beállítva:
1. 1000 Mhz 50vsel
2. 600 Mhz 30vsel
3. 200 Mhz 20 vsel
Ezekkel - nálam - full stabil. Lehet hogy kisebb értékekkel is működik, de ez csak próbálgatással derül ki.
Ezen kívül úgy tűnik, a régi Milestone procijához képest a Defy-é kevesebb MPU OPPS regisztert tartalmaz, és ezért nem lehet több frekvencia lépést alkalmazni.
(próbáltam, a SetCPU megnyitása rebootot okozott)Fényképek:
Részemről is iszonyat csalódás, de bízok benne hogy nem a szenzor ilyen rossz, hanem csak szoftveres gubanc (vagy direkt, à la Motorola), és idővel, esetleg Froyo-val megoldódik.
Végülis mindenki az igényei szerint dönti el, milyen telefon kell neki, nekem jól jön, hogy egy rendszerfelügyeleti program webes felületét akár nagyítás nélkül is tudom olvasni, míg a fényképező annyira nem érdekes. (+ strapa kivitel, nálam is jár már sárban)Kár hogy nincs olyan telefon(gyártó), hogy mindenki magának válogathatná az összetevőket.
-
sheep
addikt
most megy nálam is,de kis szépséghibával:
csak úgy tölti fel a képeket (ráadásul egyesével), ha a gyári galéria programban választom ki a képeket, ha másik progit használok akkor nem
furcsa
nálatok működik a több fénykép kijelölése és feltöltése is? nálam kizárólag egyesével tölt fel
ott meg lehetne adni albumcímet is, de arra nekem nem reagál, és onnan abszolút nem is tölt fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az eddigi strapamobilok vagy csúnyák vagy buták voltak. Egészen mostanáig, mert megérkezett a Motorola DEFY.
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tőzsde és gazdaság
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest