Hirdetés
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Srácok... Meglepődtem, mert őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ennyi köszönetet és pozitív visszajelzést kapok, akár a topikban, akár privátban. Kicsit kényelmetlenül is érzem magam emiatt, hogy most erről szól leginkább a topik. Ha nem gond, nem is válaszolnék külön-külön, inkább Steven és legiaap hozzászólására reagálnék, illetve egészíteném ki a korábbi mondókámat.
Nem sértődtem meg, mert ez nem megsértődés, csak belefáradás. Nagy különbség van a kettő között. Nem haragszom senkire, és senkitől sem vártam bocsánatkérést, mert tényleg nem erről van szó. Amiket felsoroltam, az több tényező, tehát nem lehet azt mondani, hogy csak azért lépek le, mert sok ismétlődő kérdés van, és nem csak egy-egy személy az oka. Elhangzott a dolog, hogy miért törődöm minden hozzászólással, miért nem ignorálok, miért nem osztom csak meg a tapasztalatokat. Azért, mert szerintem, ha jelen vagyok valahol, akkor az a tisztességes, hogy elérhető is vagyok: lehet kérdezni, én meg válaszolok. Senki nem örülne annak, ha megszólít valakit, az meg bagózik a fejére.
A másik dolog, hogy úgymond "húzónévként" nem ritka, hogy kimondottan nekem címezve érkezik egy kérdés, nem lenne tisztességes, ha a topikban csak úgy átlépném a nem szimpatikus kérdéseket.Kapcsolódik ehhez az is, hogy vannak olyanok, akik meglátják a topikban, hogy sokszor szerepel a nevem, és küldik a privátot. Mint ma délután valaki, hiába az első hozzászólás, hiába az aláírásom, segítsek neki ROM-ot cserélni, privátban. Bevallom őszintén, válasz nélkül letiltottam. Nekem a foglalkozás a DEFYvel, a fórumozás, mások segítése egyfajta hobbi, de most kell a szünet, mert a felsorolt apróságok, ha csőstül jönnek, sokat kivesznek az emberből. Aki nem hiszi, egyszer vegyen a vállára egy topikot.
-
ABE
őstag
Nem akartam ezzel szanaszéjjel offolni a topikot, de azt hiszem, tartozom a magyarázattal. Még akkor is, ha ezt egyesek úgy veszik, hogy előadom itt a hattyú halálát. Először is: nem szeretném azt a látszatot kelteni, hogy több száz poszt után sértődötten távozom, és aztán búcsúzóul ideszarok, és azt sem akarom, hogy úgy tűnjön, hogy többnek érezném magam, és azért lépek le. A lényeg: az utóbbi időben egyre kevésbé jártam ide szívesen, és eljutottam oda, hogy inkább másra fordítom az időmet. Miért?
- Ismétlődő kérdések: hiába a kereső, hiába az első hozzászólás, ugyanazon kérdések újra és újra felmerülnek. És nem, nem csak újoncoktól.
- Ugyanazon nyámmogás: így szar, úgy hazudnak, így blama, mert karcolódik a kijelző, nem is vízálló, szar a híváslista, fagy a szoftver, blablabla. Mintha ettől előrébb lenne bármi is. Persze, meg lehet vitatni, csak egy idő után uncsi.
- Melyik az a program, honnan tudom letölteni, hogyan működik? Pedig van erre egy jó topik (Android appz), vagy egyszerűen csak venni kéne rá a fáradságot, és pár perc alatt Marketen vagy neten felkeresni a triviális választ, kipróbálni. Nem mindig van egyértelmű találat, de sokszor igen.
- És akkor itt megmondom, ami engem nagyon bosszant, és nehezen tudok túllépni rajta: lustaság, teszetoszaság. Szerintem az ember törekedjen arra, hogy maga oldja meg a problémáit, legalább kísérelje meg, hiszen ezzel szerezzük a legtöbb tudást, és sokszor így tudunk utána másokon segíteni. Olvasson utána, vajon mit ronthatott el, gondolja végig. Amikor az látszik, hogy tényleg csak várja a sült galambot a szájába, akkor az jut eszembe: más ideje nem drága... A másik verzió, amikor csak icipicit kéne logikusan gondolkodni vagy próbálkozni, és megoldódna a gond. De nem, első a hozzászólás írása, mert nem sikerült, nem találtam, nem is értem, mit tegyek.
- Beleölök sok időt egy leírásba, vagy a tapasztalatok megosztásába, és akkor olyan kérdések érkeznek, mintha nem is írtam volna le. Vagy mondom, hogy mire kell ügyelni, kinek nem ajánlott, és akkor beüt a krach, mert az illető szelektíven vagy figyelmetlenül olvasta a hozzászólásomat. Pont most volt egy ilyen, de nem az első eset. És mindez felelősség, még akkor is, ha fórumon vagyunk. Én ezt nem akarom, hogy menjen a sírás, hogy nem sikerült, meg ezt rontottam el, az nem működik, mit csináljak.
Nagyjából ennyi. Lehet ezzel egyetérteni, meg lehet azt is mondani, hogy ebben meg abban nincs igazam, bunkó vagyok, fennhordom az orromat, mert én már többet tudok (bár mindezt sok-sok olvasással, próbálgatással, kereséssel értem el), ésatöbbi. De ami a lényeg: van egy határ, amikor az ember úgy érzi, hogy a fórumba belefektetett idejét hasznosabban, élvezetesebben is el tudja tölteni. Nálam most jött el ez az idő.
-
ABE
őstag
válasz
adakiller #8305 üzenetére
Nos, akkor részemről, mint utolsó jótett a topikban:
- 12-es pont: szerintem értelemszerű, hogy ha nem létezik a nevezett mappa (goapkrev/backup), akkor azt létre kell hozni. A Clockwork csak akkor hozza létre, ha lemented az aktuális ROM-ot.
- nem a letöltött csomagolt fájlt, hanem annak tartalmát kell bemásolni oda. Tehát ki kell csomagolni a fájl tartalmát!
- 14-es pont: az előzőből következően nem a zip visszaállítás kell, hanem a restore opció, amikor a goapkrev/backup/tetszőleges nevű könyvtár tartalmát (a nandroidot) alkalmazza a ClockworkTényleg nem véletlenül írtam, hogy csak haladóknak ajánlott módszer, illetve azt sem, hogy a topikban vagy az XDA-n vannak infók.
-
ABE
őstag
válasz
canniball #8067 üzenetére
WiFi-vel is mennie kell, én is azzal szoktam kezdeni. Elmondom, én mit csinálnék most a helyedben: Settings/Privacy/Factory data reset. Reset után újraindul a telefon, nem állítok be semmit, csak skip... ezután be a wireless beállításokhoz, felcsatlakozás WiFi-re, majd ezután Settings/Accounts, ott megadni a Google accountot, és jónak kell lennie. Contactok átmentés, meg egy ki szöszölés szerintem belefér, hogy jó legyen.
-
ABE
őstag
válasz
canniball #8004 üzenetére
Ha van Gmail címed, akkor az egyben Google account is (xyz@gmail.com, amiből az xyz a felhasználónév, plusz az ehhez tartozó jelszó). Ezt mindenképpen be kell állítanod a telefonon, ha akarod a Marketet használni. És persze ekkortól működik a Gmail szinkronizáció a telefonon, illetve a névjegyek szinkronizálása (elmenti a számokat a gugli szerverre, illetve onnan vissza tudja állítani). Tehát Gmail cím=Google account.
-
ABE
őstag
válasz
Tomi_Sci #7893 üzenetére
Igen, nálam működik. Kiveszem a pipát az automatikus választásról, és utána elkezdi keresni a szolgáltatókat, lehet választani.
TPG
Jaaa, aszittem az állókép felbontásra gondoltál.
Amúgy milyen kivágásra gondolsz, melyik zip-ből? Én speciel most csak a videó felbontást növelő patchet használom (ja, és el ne felejtsem említeni: egy új Galleryt is installál egyúttal, sokkal jobb), Marketes cucc nincs fent, haptickal sem szenvedtem.
-
ABE
őstag
Jo hir azoknak, akik eddig a SetVsel hianya miatt nem akartak Froyot: immar az is mukodik (muuukoggy).
-
ABE
őstag
Pár kbyte csak a rásegítés, ha nem kell térképet letölteni. De elmondom, hogy ha pl. Google Mapson az aktuális pozíciódat akarod megtudni, akkor a térképletöltés és a helymeghatározás is csak olyan 100kbyte körül van. 100 megás csomagom van, hát nem ez viszi el, az biztos.
-
ABE
őstag
Szóval még egyszer, UK nandroid link (akinek a korábbiak nem működnének):
- UK Froyo nandroid felrakási módja (az eredeti linkek jelezve, tessék regisztrálni XDA-n, és köszönetet mondani a készítőknek): [link]
- a módszer eredeti XDA-s topicja: [link]
- kínai ROM letöltési helye: [link]
- nandroid, superoneclick, meg egyéb szükséges cuccok (x86/x64 driver, RSD Lite, Clockwork recovery) egy helyre csomagolva: [link]FAQ: igen, zsíroskenyér, minden működik rajta, vannak kibajavítások, bluros, nem szolgáltatói ROM, vissza lehet róla lépni, nem végleges verzió, nincs magyar nyelv, estébé, bővebb infóért kereső.
Csak haladóknak! Akinek nem tiszta a dolog a leírások alapján, ne álljon neki.
-
-
ABE
őstag
Wipe data és cache a gyári recoveryben, ezzel lenullázod az aktuális ROM-ot, utána fel lehet rakni újból a ROM-ot RSD-vel, majd ismét wipe data és cache, tehát ezután biztos friss lesz a ROM. De olyan nincs, hogy kinullázol mindent, épp ezért írták, hogy nem lehet visszalépni róla. Az aktuális US vagy UK verziót tudod újrarakni.
-
ABE
őstag
A Contactsban vannak ilyen beállítási lehetőségek, hogy mely csoportokat rejtse el, nálam csak a Google kontaktokat jeleníti meg. Amúgy sajnos felviszi duplán.
Bár UK 2.2 alatt a Titaniumban látható egy ilyen komponens, hogy My Phonebook, talán ez lehet az, itt kinyírható.
-
ABE
őstag
A Navigator a Google Maps-en alapul, a lényege, hogy a hangos aktív navigáció nem működik. Tehát előre megtervezi az útvonalat, de nem teljesértékű navigáció. Motonavot szándékosan írtam, hogy nem legális a Defyn, ezért itt harapnak, és ne legyen belőle az, hogy jönnek a kérdések, hogy honnan lehet letölteni, miért nem megy, stb. Ha van mobilnet, akkor a GPS mellett az is legyen bepipálva ott a settingsben, akkor fog működni. Így elvileg már fedett helyen is kell találnia egy nagyjából helyet.
-
ABE
őstag
- Google Maps pontatlan az elején amíg nem talál műholdat, mert cellainformációk és mobilnet segítségével először egy körülbeli helyzetet saccol be, ami nem pontos
- Motonav nem mérvadó, hiszen nem is mehetne legálisan a Defyn. Helyette Marketről letölthető a Sygic Aura ingyenes próbaverziója.
- Navigator nem fog működni, az a Google navigáció nálunk ugyanis nem működik licenszelési okok miatt.
- A telefon Settings/Location & Security menüjében alapból nincsen engedélyezve a GPS használata, ha jól emlékszem. Az nálad be van jelölve? (Use GPS satellites, illetve netes segítséghez a Use wireless networks)
- Ha nincs mobilneted, akkor csak nyílt terepen fog jelet venni, ez akár percek kérdése is lehet. -
ABE
őstag
válasz
Tomi_Sci #7818 üzenetére
Ahogy írtam korábban, nálam egy nagyon pici gyorsulás volt (talán átlag 50 pont), de ez ugye nem számottevő. Flashlight: keress rá Marketen és próbálkozz
, vagy ami nekem bevált: SwitchPro widget (fizetős, 1 dollár). Igaz, a mostani Froyo alatt valamiért pont gyengén világít, nem teljes intenzitással, ezt csak most vettem észre.
De hogy mást ne mondjak: Market harmadik találata a flashlight keresőszóra: "Tiny Flaslight + LED", ez működik a Froyo alatt is, bár sajnos fél intenzitással csak.
Juliuska
Ne őrjíts meg, alig 50 perce írtam be.
Amúgy csak azért késlekedem, mert nincs nálam a rendes töltő, így most gépről megy a töltés, és az meg lassabb.
TPG
Hapticon én is gondolkodtam, de még nem sikerült eldöntetnem, hogy szeressem-e, vagy utáljam.
Deodexre biztos szükséged van?
Szerk: Ja értelek, bele se gondoltam, hogy nem lehet ezt a haptic patchet csak úgy simán feltenni.
-
ABE
őstag
Habár én még nem próbáltam (épp akku kalibrálás megy, addig nem akarom csesztetni a telefont), de ezt találtam: Froyo 720p Playback + Fullscreen Video recording Konkrétan ez az utolsó csatolmány, Clockwork recoveryből kell felrakni: 720p_and_fullscreencam_update.zip
Állítólag ezzel már nem gond a 720p-s videók lejátszása (gondolom itt a gyári szoftverre gondol a készítő, mert ugye asszem valaki írta, hogy a RockPlayer eddig is megbirkózott a feladattal), és a videórögzítés teljes képernyős lett, 848x480-as felbontással (mp4 formátum, 10Mbit/s --> egy mp több, mint egy MB lesz). Szóval akinek van egy kis kísérletező kedve, és már az UK (GB) Froyot futtatja, megpróbálkozhat vele. Ismétlem: részemről még teszteletlen, de talán még az este folyamán kipróbálom.
-
ABE
őstag
Nem emlékszem a csomagolt fájlnevekre már. Emlékeim szerint abban volt a bootonly.sbf. De izé... szóval a leírásoknál mindig linkeltem az eredeti fórumokat. Az biztos, hogy a froyo nandroid telepítésének leírásához az UK topikot linkeltem. Az US jelzés ott a TmobileUS_Boot_Devtree.sbf fájlra vonatkozik. A Settings/About menüpont alatt meg tudod nézni, hogy US vagy UK (GB) ROM van-e fent.
-
ABE
őstag
válasz
Tomi_Sci #7790 üzenetére
Az UK egyértelműen jobbnak tűnik számomra, mint az US, nincs benne egy csomó felesleges dolog, nem szolgáltatós cucc, alapból átugorható a Moto regisztráció, és elvileg egy héttel későbbi ROM a verziószám alapján. A csingcsung oldallal nekem nem volt gondom, Chrome alapból lefordította, holnap fel tudom esetleg pakolni egy értelmesebb oldalra az UK nandroidot (bár az is lehet, hogy XDA-n már linkeltek mirrort).
-
ABE
őstag
Hol ajánlottam T-Mobile-os ROM-ot?
Az az US verzió, én meg az UK-t használom, arra hivatkozva írtam le a telepítés menetét.
tulkaj #7733
Oksi, akkor érthető volt a leírás, ez jó.
Majd te is erősíts meg abban, hogy több apróságot javítottak benne, és igen kellemes rendszert faragtak.
-
ABE
őstag
válasz
caverinha #7717 üzenetére
Ez azért körülményes, mert még egy korai verzió, és így lehet visszalépni erről a ROM-ról. Van amúgy egyszerűen felrakható verziója, csak arról nincs visszalépés korábbi ROM-ra.
Ha jön hivatalos frissítés, két lehetőség lesz szerintem:
- telefonbeépített frissítőjén lemészik a cucc
- RSD Lite-tal fel lehet rakni az sbf filet pár perc alattvazzz
Pontosan mire vagy kíváncsi, mely kifejezésekre, milyen magyarázatokra? Ha összegyűjtöd, akkor megpróbálom megválaszolni.
Egyébként eddig egy ember jelezte, hogy valahogy sikerült tégláznia a telefont, de az nem derült ki végül, hogy miként sikerült neki, vagy azóta van-e fejlemény.
-
ABE
őstag
Úgy értettem, hogy jelen esetben két lehetőséged van:
- simán felrakod RSD-vel valamelyik 2.1-es ROM-ot --> adatvesztés, full friss ROM
- felrakod a 2.2-es nandroidot --> RSD Lite-tal először felmegy a kínai froyo, utána nandroid visszaállítás... --> szintén adatvesztésIlletve hogy pontos legyek: mivel resetet nyomtál már, adatvesztés megvolt, viszont mindkét esetben az RSD Lite-ot kell használni.
Érdekes a hibád, mert ahogy most visszaolvastam, gyári buherálatlan ROM-od van. Nálam ilyen fekete set-up képernyőt akkor dobott, amikor a kiherélt ROM-ra dobtam egy factory resetet.
Még esetleg ezt próbáld meg: kikapcsolt állapotban hangerő csökkentő+bekapcs gomb, android figuránál képernyő jobb alsó sarkát nyomod, utána a menüben wipe data és cache, aztán restart, hátha...
-
ABE
őstag
Még azt is leírtam, hogy a Titanium Backup tökéletesen fog működni, ha fel van rakva Marketről a BusyBox. Mondjuk nem ma írtam meg, hogy a kiszivárgott US és UK .sbf ROM-ok nem downgradelhetők, például: [link], [link] De mindezek az infók benne vannak az XDA-n az eredeti postokban (ha már a letöltési linket megtaláltad). Meg ilyenek. Szal...
-
ABE
őstag
bancsi87
Akkor biztos, hogy nem lesz gondod a használattal.
adakiller
Általában igyekszem részletesen, az eredetinél is bővebben leírni a frissítési metódusokat (mondjuk a legutóbbi kissé trehány lett magamhoz képest), úgy, ahogy én csináltam meg. "Néhány" frissítésen, kísérletezésen már túl vagyok, és ugye működik a telefon. A lényeg, hogy nem szabad kapkodni, lépéseket kihagyni, vagy anélkül változtatni rajta, hogy tudnád mit csinálsz.
-
ABE
őstag
válasz
bancsi87 #7686 üzenetére
Mivel ez egy UK lokalizációjú ROM, ráadásul csak kiszivárgott kiadás (tehát nem jelenthető ki, hogy ez lesz a végleges), nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Igaz, hogy van benne más nyelv is az angolon kívül (német, spanyol francia, olasz, holland, portugál), de hozzánk hivatalosan a közép-európai lokalizáció kell jöjjön (nyilván más nyelvi tartalommal), amiből viszont még nincs kiszivárogtatott verzió. Sőt, még azt sem tudjuk, hogy mikor fog megérkezni. Egy kis elejtett infómorzsa: [link]
Amúgy meg tök felesleges ezen a magyar nyelv dolgon görcsölni, van itt olyan tulaj, aki angol tudás nélkül is gond nélkül használja a telefont, úgysem tud minden program magyarul.
-
ABE
őstag
Tehát a kiszivárgott UK Froyo (bluros, szolgáltató független, meglehetősen végleges állapotúnak tűnő) visszalépést lehetővé tévő felrakási módja (ezek alapján):
1. gyári recoverybe belép: kikapcsolt állapotban hangerő csökkentő gomb és bekapcs gomb egyszerre nyom, míg a Moto logo nem látszik
2. vár, az android logo megjelenése után képernyő jobb alsó sarkát megnyom, a kékes menüben egymás után wipe data majd wipe cache
3. akku kivesz, visszarak (de kikapcsolva marad a telefon)
4. RSD Lite módba belép: egyszerre nyom a hangerő növelő és bekapcs gomb, míg háttérvilágítás be nem jön
5. USB kábellel géphez kapcsol telefont (ugye előtte a handset driverek telepítve voltak értelemszerűen), RSD Lite elindít, az érzékeli a telefon
6. Chinese Froyo sbf-et felrak: [link]
7. Amikor telefon újraindult, még mindig rákötve a gépre, alapból phone portal módban
8. Letölt SuperOneClick-et (előtte regisztrál XDA-n, hogy le tudja tölteni a csatolmányt), elindít programot, root!
9. Amikor kiírja, hogy waiting for device, telefon setting/applications/developement menüben bekapcsol USB debuggingot
10. vár, szépen lefut a rootolás, kiírja a végén, hogy sikerült
11. a memóriakártyára felmásol Clockworkot, feltelepít a memkártyáról, belép a menüben felbukkanó system recoverybe, és ott nyom egy installt
12. kilép belőle, usb debugging kikapcsol, a memókártyán a goapkrev/backup/tetszőleges könyvtárba bemásolja ennek a tartalmát: nandroid backup
13. újraindítás után belép megint ebbe a system recoverybe, és kiválasztja a recovery bootot
14. clockworkba kiválaszt wipe data és wipe cache, ezután restore opció, és ott megkeres azt a könyvtárt, amibe a nandroid be lett rakva, és arra okésat nyom
15. ha végzett a restore, akkor akkut kivesz, visszarak
16. ismét belép hangerő növelő plusz bekapcs gombbal a izé módba, ráköt gépre, RSD Lite indít, és felrakja ennek a tartalmát: [link]
17. újraindítás után még lehet egy wipe data és cache-t csinálni a telefon saját recoveryjében, ízlés szerint
18. nagyon örül, hogy fasza froyo fut a telefononHa valami nem tiszta ezek után sem: XDA fórum, vagy ebben a topikban már értekeztem ezekről a flashelésekről bővebben. Csak haladóknak ajánlom a módszert!
-
ABE
őstag
válasz
midnightstar #7668 üzenetére
Asszem tegnap írtam, hogy ez milyen verzió, mik a tapasztalatok, azóta csak a vaku tökéletesedett. Aki bírja az angolt, a linkelt fórum alapján fel tudja rakni, majd később leírom a metódust, egyelőre belakom a telefont, meg még kicsit tesztelem. A lényeg: gyakorlatilag végleges froyot lehet varázsolni a telefonra úgy, hogy a visszalépés lehetősége megmarad.
-
ABE
őstag
Aki gondolkodik most a 2.2-es UK ROM felrakásán, vessen egy pillantást erre a topikra: [link] Állítólag ezzel a módszerrel tökéletes lesz a nandroidos frissítés, tehát kamera és vaku jó, vissza lehet lépni korábbi ROM-ra, ilyesmi. Máris nekiesek, helyzetjelentés hamarosan.
-
ABE
őstag
Igen, tetszőlegesen tudod cserélgetni a ROM-okat, feltéve, hogy nem olyat raksz fel, amiről nem lehet visszalépni (2.51 vagy az új US/UK froyo).
Itt hadd tegyek egy megjegyzést: a Motorola Facebook oldalán volt nem olyan rég egy bejelentés, hogy majd érkezik frissítés egyes ROM-okhoz. Ezzel tessék vigyázni ha esetleg valakinek a telefon beépített frissítője felajánlja (főleg 2.21-es UK/DE ROM használóknál), ugyanis elképzelhető, hogy ez csak a bluros 2.51-re frissíti a rendszert, ami továbbra is 2.1-es Androidot takar, ellenben nem lehet róla visszalépni, és nem is jelentettek róla érdemi javításokat.
-
ABE
őstag
Amit Marketen veszel meg, azt szerintem már nem kell újra megvenni semmilyen esetben, hiszen maga a Google tárolja a vásárlást. Sőt, 2.2 alatt már elvileg arra is képes, hogy azt is elmenti az accounthoz kapcsolódóan, hogy milyen fizetős és nem fizetős programok voltak leszedve a Marketről, és azokat vissza is tudja állítani automatikusan. Nekem kijelzi Market Enabler nélkül is a Market a megvásárolt programokat (purchased), tehát magához az accounthoz rendeli hozzá ezeket az adatokat. Ha ROM telepítés után megint felrakod az Enablert, akkor fel tudod rakni fizetés nélkül a már megvett programokat (sajnos hiába jelzi alapból a Market, hogy megvásároltad a programot, a fizetős programok letöltéséhez csak ME használatával fér hozzá nálunk).
A másik lehetőség pedig, ha biztosra akarsz menni, az AppMonster nevű cuccal (Marketről letölthető) le tudod menteni a telepítő .apk-t. Egyébként ott van pl. a GT Racing nevű program, azt közvetlenül a Gamelofttól vettem, ott meg úgy van, hogy létre kellett hozni egy GL-es accountot, ott jegyzi a vásárlásaimat, és szintén bármikor letölthetem a már kifizetett játékokat.
-
ABE
őstag
Valami olyasmit olvastam, hogy a kerneltől függ, hogy ki tudja-e írni a telefon 1% pontossággal a töltöttséget. Ilyet tudtommal a DEFY nem tud alapból.
Szerk: ki is próbáltam ezt a jelzett widgetet, azt írja ki a pontosságra, hogy "inaccurate", tehát pontatlan a visszajelzés.
Maist
Szívesen! Majd számolj be te is a tapasztalataidról.
-
ABE
őstag
Elnézést, hogy részletekben osztom meg a tapasztalatokat... szóval még valami, ami fontos lehet: működik a Camera360, a Camera Zoom FX és a Vignette is.
-
ABE
őstag
válasz
#05364992 #7586 üzenetére
A fene tudja... Korábban meg az volt a kérdés többek részéről, hogy miért nem lehet kikapcsolni.
Mindenesetre érdekes, hogy totálisan eltűnt, és vissza se lehet hozni. De azt azért ne feledjük, hogy ez nem a hivatalosan kiadott végleges verzió, hanem csak kiszivárogtatták.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
Igen, szóval tisztázzuk a direkt linkekkel:
Camera fix: [link] (csak ez kell a kamerához, semmi más)
T-Mobile bootonly: [link]Akkor már leírom a pontos frissítési menetet is:
- van egy valamilyen ROM-od, amin ugye fent van a Clockwork
- bemész a Clockworkbe, wipe data és wipe cache
- ezután restore a nandroidot, ami fel lett másolva a memkártyán a goapkrev/backup/teszőleges mappába (a tetszőleges nevű mappába kell simán a letöltött csomagolt fájl tartalmát tenni)
- újraindítod a telefont, de nem fog elindulni, met a 2.1-es boot van még
- kiveszed az akkut, visszarakod, hangerő fel+bekapcs gomb, rákötöd a gépre
- RSD Lite-al felrakod a bootonly-t
- végre elindul a rendszer, zsíroskenyér
- kikapcsolod, megint az RSD Lite jön a szokásos módon, és ezúttal a camera fix-et rakod fel
- újraindul a telefon, ha bejött a menü, kapcsold ki a telefont
- hangerő csökkentő gomb plusz bekapcs gomb, már másodpercig, bejön a Motorola logo,majd az Android figura
- képernyő jobb alsó sarkát megnyomod, a kékes menüben wipe data és cache, restart
- örülünk VinvcentAki kérdezné: ez a metódus ennek a ROM-nak a nandroid felrakásához van.
-
ABE
őstag
Tehát akkor 2.2 UK Froyo nandroid tapasztalatok hirtelen, egyelőre mindenféle gyomlálás nélkül, gyári homescreent használva:
- a nandroid alapból rootolt, működik a Clockwork
- busybox felrakása után működik a Titanium Backup
- működik a widescreen camera opció, képminőség változást nem észleltem egyelőre (viszont sajnos a nandroid backup miatt kell egy kamera fix a működéshez, amitől fényképezésnél zöldes lesz a vaku fénye)
- továbbra is VGA a max videó felbontás
- megjelent egy újabb billentyűzet MOBiDIV néven, egyelőre nem tudom, miben más(kicsit olyan a felület, mint a Swype-é, viszont nem tud olyat, mint a Swype (ujj húzogatással szóbevitel)
- nincs magyar nyelv ebben a verzióban
- van MotoBlur, de átugorható a regisztráció, és elég gyors és gördülékeny alapból a menü
- nincs teleszemetelve haszontalan programokkal (legalábbis nem olyanokkal, amik a menüben megjelennek)
- alapból van task manager, megjelent egy tasks (tennivalók) menüpont, Google Maps a legújabb gyárilag
- a QuickOffice-os mellett van egy másik fájlkezelő is
- nincs térerő probléma, mert ez európai ROM
- alapból felismeri a hozzáférési pontokat
- érintőgombok rezgése teljesen megszűnt, nem is állítható
- itt is megvan a lehetőség, hogy abekapcsoló gombra legyen konfigurálva a hívás lerakása
- back up my data opció: megjegyzi a Marketes telepített programokat és beállításokat, és automatikusan is visszaállítja akár
- flash van alapból, videókat, reklámokat rendben viszi (videát, indavideót próbáltam)
- a live wallpaper végre rendben működik, egy kicsit lassítja a telefont, de végre használhatónak tűnik
- hívás utáni több másodperces várakozát egyelőre nem tapasztaltam
- sajnos a gyári telefonkönyv (dialer) kicsit még mindig lassabb a kelleténél, döcögős a gyors scroll
- Quadrant: sebességben talán kis előrelépés van a kínaihoz képest, alap 800MHz-en 1200-1300 közötti eredményeket dobott. A bolygós tesztnél viszont továbbra is van hiba.
- Milestone Overclockot nem próbáltam (de amúgy működik a legutolsó verziója), a SetVsel továbbra sem úgy tűnik, hogy működne 2.2 alatt -
ABE
őstag
RSD Lite-tal tudsz visszatérni a nandroid backupról, simán flasheled a gyári ROM-ot (tehát full adatvesztés lesz). Esetleg csinálsz a mostani ROM állapotról mentést, de akkor visszatérés esetén előbb RDS Lite-al friss ROM, root, clockwork, és úgy tudod visszaállítani (mivel a 2.1-es boot file így fog visszatérni). Ha a teljes sbf-et rakod fel, akkor viszont ottragadsz.
De ahhoz, hogy rendben működjön ez a backup, fel kell rakni a restore után RSD Lite-al a tmobilos bootonly.sbf-et, illetve a camerafix.sbf-et.
-
-
ABE
őstag
válasz
forintuser #7475 üzenetére
Vagy abszolút lemerült az akksi, és csak speckósan lehetne életre kelteni, vagy pedig tényleg tégláztad.
-
ABE
őstag
válasz
forintuser #7473 üzenetére
Ha kiírta, hogy pass, az oké (akkor írja ki, amikor már fel is állt a rendszer). Ellenben ettől még lemerülhetett teljesen, mert a ROM cserélgetés eszméletlenül gyorsan szívja. Tedd töltőre, hogy arra reagál-e azonnal, vagy pár perc után. Esetleg próbálkozz az akksi kivételével, hogy akkor indítható-e.
-
ABE
őstag
válasz
forintuser #7470 üzenetére
Nem merült le véletlenül totálisan az akku? Az RSD Lite-os frissítés rendben lement, ki is írta, hogy pass?
-
ABE
őstag
válasz
forintuser #7468 üzenetére
Akkor sajnos arról nincs visszaút, kénytelen leszel azt használni, mert nem lehet másik ROM-ot felrakni helyette. Illetve felrakja az RSD Lite, csak éppen működni nem fog.
-
ABE
őstag
válasz
forintuser #7466 üzenetére
Nézd, nyögvenyelős így segíteni, hogy barchobázni kell... nem véletlenül írtam, hogy pontosan írd le, hogy mit raktál fel és hogyan. T-Mobile-os? És melyik? Az sbf, a módosítatlan nandroid, vagy a beleturkált nandroid? Wipe volt? Ha igen, előtte vagy utána? Ha sbf, akkor nincs visszaút, nem megy vissza korábbi ROM. Ha nandorid, akkor meg vissza kell mennie gond nélkül bármelyik ROM-nak.
Már megbocsáss, ez a minden mindegy alapon felraksz ezt-azt-amazt, hogy követni nem lehet, hát ez így nekem sok. Tényleg segíteni szeretnék, de rohadtul megnehezíted az ember dolgát azzal, hogy slendriánul fogalmazod meg a dolgokat, nem tudni, hogy pontosan milyen lépéseket végeztél el, és pattogsz a ROM-ok között, mint a nikkelbolha. -
ABE
őstag
válasz
forintuser #7463 üzenetére
- kikapcsolod a telefont
- egyszerre nyomva tartod a hangerő csökkentő és a bekapcsoló gombot
- amikor látod a Motorola logo-t, elengedheted a gombokat
- megjelenik egy kis android figura
- nyomd meg a képernyő jobb alsó sarkát
- előjön egy kékes menü
- válaszd a wipe data és a wipe cache funkciókat egymás után
- ha ez megvan, indítsd újra a telefont
- ha még ekkor sem jó, frissítsd rá megint RSD Lite-tal a gyári sbf-et -
ABE
őstag
válasz
forintuser #7459 üzenetére
Bocs, de nincs türelmem végignézi. Erről van szó, ennek az utasításait kövesd (gondolom tényleg a boot_only.sbf maradt ki).
Szerk:
Figyi, nem szerencsés, ha mindenféle utánaolvasás és tapasztalat nélkül elkezded cserélgetni a ROM-okat... Ha visszaraktad a gyári ROM-ot, kell wipe mindenképpen.
-
ABE
őstag
Jah, amit ígértem tegnap: us témob froyo szintén tele van szemetelve haszontalan cuccokkal, bluros, ráadásul nálam nem működött a kamera. Nem tudom, hogy ez a nandroid miatt van-e, vagy mert korábban alkalmaztam a kínainál camera fixet (amire mások is panaszkodnak azóta). Szóval a lényeg, hogy sok változást nem láttam a kínaihoz képest.
forintuser
Kitalálom: felraktál egy 2.2-es nandroid backupot, de a bootloadert nem cserélted le. Neked is, és másnak is: aki bármilyen ROM-os problémával jelentkezik, írja le, hogy pontosan mi történt: milyen ROM-ról indult, milyen ROM-ot rakott fel, elvégzett lépések, stb.
-
ABE
őstag
válasz
zsirfecske #7381 üzenetére
Amire szerettem volna kilyukadni: nyilvánvalóan tisztában vannak vele a tulajdonosok is, hogy lehetne fejlődni, ugyanakkor oka is van annak, hogy miért nem csinálnak hirtelen mindegyik platformra natív appot. Pénz, idő. És itt nem látom értelmét az aláírások gyűjtésének, mert attól még, hogy x db aláírás, támogatás összegyűlik, nem hiszem, hogy az változtatna a helyzeten (gondolom én, hogy nem a nem akarásról van szó). A PH! interaktív fórum részlegben lehet javaslatot tenni, ötletet felvetni, embereket toborozni. Én megvagyok ugyan az Opera Minivel is, fejleszteni nem tudok, de tesztelésben, esetleg ötletelésben hozzá tudok járulni a dologhoz, ilyen módon tudom támogatni a dolgot. Egyébként a külsős appra jó példa a PH Upper, talán a készítőjétől lehet tanácsokat kérni, illetve Devilske most írta, hogy tudna segíteni. Nos, hajrá, szedjük össze az ötleteket, javaslatokat.
-
ABE
őstag
válasz
zsirfecske #7375 üzenetére
Ha rám hallgattok, inkább nem erőltetitek a dolgot.
Egyrészt a petíciónak van egyfajta követelőző zöngéje, márpedig itt ugye az a helyzet, hogy ez a fórum egy ingyenes felület.
Másrészt egészen biztos vagyok benne, hogy jelenleg vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint azzal törődni, hogy az XY mobilos oprendszer felhasználói natív appot kapjanak.
Ezt a kérést szvsz nem a Mobilaréna tulajdonosai/karbantartói felé kéne közvetíteni, hanem megpróbálni összeállni valahogy, tehát keresni valakit, aki tudna Androidra fejleszteni, és ötletekkel, teszteléssel támogatni. Azt hiszem, ez egy olyan dolog, amit nem kérni/elvárni kell jelen pillanatban, hanem ha valakinek erre szüksége van, akkor aktívan részt venni a fejlesztésben.
-
ABE
őstag
Holnap ugyan két vizsgám is van, de lazítás gyanánt hirtelen felraktam a témobos froyo nandroidot.
Beszámoló talán holnap.
-
ABE
őstag
Nincs rá megoldás, és nem is tudni az okát, szerintem. Sokáig nem jelentkezett nálam ez a probléma, aztán valahogy előjött. Nem tudtam semmivel sem kiküszöbölni. Aztán visszaraktam egy korábbi ROM mentésemet (nandroid backup), ami elvileg ugyanazt az állapotot tartalmazta, aztán megjavult. De hogy mitől? Nem tudni... Lehet, hogy a ROM visszaállítása előtti cache és data wipe segített.
-
ABE
őstag
Próbáld ki: Settings/Applications/Manage Applications-ba bemész, nyomd meg a menü gombot (bal alsó érintőgomb), a felugró menüben Filter/All. Ezután görgesd le a listát a YouTube alkalmazáshoz, és nyomj rá egy clear data-t és clear cache-t, majd indítsd újra a telefont, és nézd meg, hogy használt-e.
-
ABE
őstag
Érdekesség gyanánt, hogy milyen hibákon dolgoznak a Motorolánál: [link] Mielőtt kérdeznétek: rövid ideig, csak kevés ember számára letölthető teszt frissítés volt ez a cucc, meg asszem US T-Mobile-os készülékekre lehetett felrakni. Mindegy is, a lényeg a "Highlights" alatt van, hogy azért tudnak a hibákról.
-
ABE
őstag
Egy golyóálló cucc nem fogja nyomtalanul elviselni a lövést, viszont egy vízálló cuccnak el kell viselnie mindenféle károsodás nélkül mondjuk egy lemosást (mint ahogy nálam is többször átment már ezen a teszten a készülék). További kötözködésért meg fáradj másik topikba.
-
ABE
őstag
Nyilván lesznek javítások, módosítások, de amíg nem ér ide a hivatalos, európai ROM, addig nem derül ki pontosan, hogy mi lesz az újdonság. Egyébként nem, a kínait nem használhatná mindenki, mert még mindig nem tökéletes, ráadásul macerás kezdőknek. Én is 2.1-en vagyok.
-
ABE
őstag
XDA-n kikerült a 2.2.1-es US T-Mobile-os ROM elvileg szignózott változata, erre kíváncsi leszek, hogy felmegy-e...
-
ABE
őstag
válasz
Marcimanci #7114 üzenetére
Ezzel te azt akarod mondani, hogy belehalhatok a lelki fájdalmakba, ha mégis megkarcolódik a kijelző?
-
ABE
őstag
válasz
gajeraron #6975 üzenetére
Lakk?
Akkor jól láttam ebben a tesztben a képeket, hogy létezik "fényes" DEFY is? Az enyémnek a műanyag borítása mindenhol matt, nincs ami lepattogjon róla.
Szerk: most nézem, a mobilarénás tesztpéldány is csillog. Lehet, hogy csak a fehér betétesek a totálisan mattak? Nem vágom...
Domestos
Áhh, értem akkor, eddig fel sem tűnt. Akkor duplán jól jártam a fehérrel.
-
ABE
őstag
Gyerek, én eddig azt hittem, hogy telefonra nincs rendes autós játék, még az Asphalt 5 sem fogott meg igazán... Na de ez: GT Racing: Motor Academy Egyből meg is vettem, megérte a lóvét.
Trabby
Beállítható az irányítási mód többfélére is.
Billentyűzethez: settingsben bemész az általad használt bill. beállításai közé, és olyat kell uncsekkolnod, hogy show suggestions, auto correct errors, auto complete words, ilyesmik.
-
ABE
őstag
Akkor a 3 nap biztos megvan.
Amúgy azt vettem észre, hogy a legvégén már pontatlan a kijelzés, pillanatok alatt leugorhat 20%-ról kritikus szintre a töltöttség, ezért az inkább a mérvadó, hogy mikor kapcsol ki ténylegesen.
fateless
Nálam napi 1 óra beszélgetés és 10-20 SMS megvan átlagban, plusz jellemzően WiFi vagy mobilnet kapcsolat él (háttérben szinkronizáció), viszont 2G-n van, mindemellett kevéske zenehallgatás és játék, néha fényképezés, semmi navigáció, és így max. 2 nap, de inkább egy. A 2 nap is úgy értendő, hogy reggel lehúzom, de másnap este már töltőn kell lennie.
-
-
ABE
őstag
válasz
canniball #6942 üzenetére
""Valaki írt gyomlált rommal 4 napot...""
Ez még nekem is újdonság.
Tényleg kíváncsi vagyok arra, aki használja minimálisan is a telefont, és képes kihozni 4 napot belőle.
(Tudom, te is csak az idézetre válaszoltál.) Bájdövéj, a gyomlálás nem hiszem, hogy lényegesen meghosszabbítaná az üzemidőt, a törölhető programok többsége amúgy sem indul el alapból. Nálam aztán minden törölhető ki van szedve, aztán így is örülök, ha a 2 napot elérem.
-
ABE
őstag
Ez a megoldás rá, bár kissé macerás.
Vagy a másik lehetőség a kiiktatására, hogy Titaniummal le kell törölni a Search box (Quick Search) és Google Search cuccost, és akkor szimplán csak rezeg a megnyomására, tehát nem jön elő a kereső ablak. Ellenben bizonyos programokon belül (pl. Opera Mininél próbáltam) megmarad az a funkció, hogy az adott program keresőjét hozza elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az eddigi strapamobilok vagy csúnyák vagy buták voltak. Egészen mostanáig, mert megérkezett a Motorola DEFY.
- Indián keresztül kerülné meg Trumpot az Apple
- Napelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoIP telefonálás
- EarFun Wave Life - egy fejhallgató a mindennapokra
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iPhone XS Max 64 GB (Yettel függő, csak E-sim, 93% gyári akku)
- Samsung Galaxy Z Fold 3 5g - 256Gb - Dual sim - Csomagküldés az árban
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5g - 128Gb - Dual Sim - Csomagküldés az árban.
- Samsung Galaxy S25 új BONTATLAN 3év garancia
- iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárilag Független / Eladó ! ! !
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest