Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jossua
tag
Szevasztok én nemrég vásároltam az épülö gépemhez egy i5-650 procit (amin egy zalman9900 led hütö van) ! ami egy Asus P7P550D alaplapba fog kerülni .Videokari még kérdés ! Igaz ,hogy ez a proci nem kimondottan gamer géphez való ??
-
chron
tag
válasz
-conrad- #302 üzenetére
egyértelműen i5.ha szétnézel pl a hardver aprón,a 8400-tól,kb 3000ft-al drágább az i5 650.azt hiszem nem vita tárgya melyik a jobb.h55 lap is kb 3000ft-al drágább mint az azonos kategóriájú 775-ös.ddr2 ram meg már most drágább mint a ddr3.Szóval azonos kategórián belül,kb 5 max 10 000ft-al kerül többe az 1156-os platform.ami kevesebbet fogyaszt,kevesebbet melegszik,és a leírt pl-ban nagyobb teljesítmény is.amd intel vitát nem értem
1156-ba lehet rakni 4 magos i7-et is,ami jobb mint az am 3 foglalatú, amd 6 magosa. a prociba intagrált vga szükségességét pedig csak azok vonják kétség-be akik játszanak komyoly vga teljesítmény igénylő játékokkal.Mi az hogy az intel ránk erőszakolja,és megfizetteti a prociba integrált vga-át.ez baromság
akinek nagyobb teljesítmény kell az vesz külön vga-át.de aki netezésre,msn,néha netes játékok használja csak a gépét,annak fölölleges vga-ra kiadni a pénzt.Minek ha nem használja?
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
olvastam a tesztet de még bizonytalan vagyok..
Ha árban ugyanott van, akkor melyiket lehet érdemes megvenni, egy c2de8400-at vagy egy i5@650-et?
Végülis nem jobb az i5, de talán így a jövőbeni bővítésre több lehetőséget ad.. -
törölt tag
ahogy láttam teljesítményben és árban is a nagyok felé tart, szép lenne egy vga nélküli verzió, 20%-al ólcsóbban. úgy fog járni mint az i7-esek, kis idő múlva mindenki megszabadul tőle
ár/érték összehasonlítás elfért volna a cikk végére.
ezt nem azok fogják vásárolni akik eszméletlen teljesítményt akarnak, mert azok már megtalálhatták a számításukat.
és azok sem akik ésszerűen akarnak gépet vásárolni
csak azok maradnak akik mindenféleképpen valami új dolgot akarnak akarnak -
ddekany
veterán
válasz
VaniliásRönk #299 üzenetére
Mondhatjuk, hogy oda-vissza megy, de úgy is, hogy ezen a téren most valamennyire elakadtunk, de a CPU biznisz nem állhat meg. (Persze tágabb értelemben nincs elakadás, mert hisz ott van még sok ígéretes dolog, mint a GPGPU-s irányzat, a HDD amit ki kéne váltani gyorsabbal, stb.).
A 64 bitesre fordítás meg nem olyan vidám dolog a kliens oldalon jelenleg még uralkodó őskövület nyelveknél mint C/C++, ha nem volt mindenhol 100% korrekt miden programozó. Ezeknél könnyű hibázni, elfelejteni, hogy mi van ha az int nem 32 bites, ha egy pointer mérete nem egyezik a DWORD-éval, stb. Aztán, az alkalmazás programozók részéről eddig nem is volt nagyon értelme 64 bitre fordítani kliens oldalon, mert nem volt kb senkinek sem 2G-nél több, és nem volt elterjedt (értsd: rendes driver ellátottságú) 64 bites Windows sem mostanáig. És most hogy van, ha egy adott alkalmazás önmagában gyakorlatilag soha nem eszik 1-2G-nél többet, akkor továbbra sincs sok haszna 32 és 64 bites változatban is kiadni. Ráadásul amíg nem használja ki az alkalmazás a 2G-nél nagyobb címteret, addig csak többet memóriát fogyaszt a közösből (nagyobb pointerek, esetleg nagyobb egyebek)... igaz, cserébe kicsit gyorsabbak az API hívások, mivel nem kell WoW64 vagy hasonló emulációs réteg.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért ez valamilyen szinten oda-vissza megy, mert egy mag feldolgozási sebességét meg a gyártók nem nagyon tudják már hova növelni, ha mindenáron ez lenne a cél, 4-5GHz még elérhető lenne, de egyre kevésbé kifizetődő az órajel emelésére hajtani. Az utasítás-végrehajtási láncot meg semmi értelme autópályává szélesíteni, a Nehalemben is csak azt érték el, hogy egy rakás kihasználatlan kapacitás marad benne, különben semmi haszna nem lehetne a HT-nek.
Ha csak a párhuzamosítás nem menne, akkor azt mondanám hogy oké, tényleg nem egyszerű az, de mibe kerülne x86 helyett x86-64-es kódot fordítani a compilerrel? Ok, komolyabb programnál biztos bele kéne nyúlni a forrásba, de nem hiszem, hogy bele is kéne szakadni.
A Sun és az Adobe szemeteit meg egy az egyben ki kéne búgatni a csába, úgysem fogják azokat rendesen megcsinálni soha. -
ddekany
veterán
válasz
VaniliásRönk #291 üzenetére
Azért ez a fusson minden több szálon követelés, ez a processzor gyártók részéről egy kicsit ilyen "más farkával a csalánt" dolog. Egy desktop alkalmazásban talán találsz egy-két algoritmust, amit párhuzamos programozással is megoldható (videó kódolás, tömörítés, renderelés, stb), és akkor az automatikusan fog futni akárhány magon. De hát ilyen médiás/tömörítős dolgokon kívül elég kevés van... Azon felül próbálhatsz keresni egyedi részfeladatokat, amik konkurensen futhatnak az alkalmazás többi részével, de minél többet találsz, annál többféle interakció lehet köztük, ami komplikálja a dolgokat, ráadás egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jelentősen növelted a sebesség érzetet egy mai egy szálon is állati gyors CPU-n. Persze ha számtalan kisebb párhuzamosítható cafatot össze tudnánk szedni, az már valami lenne, de erre ne is számítson senki, hacsak nem maga a programozási nyelv olyan, hogy ezekből sok adódik és automatikusan meg is találhatóak (lásd "tisztán funkcionális" nyelvek... ha valaha mainstream-é válnának).
A böngészők meg valamennyire külön horror sztori... mert ott már egyetlen maggal is gondok vannak. Blokkolódnak ettől-attól, aztán vagy az egész böngésző nem reagál, vagy az adott fül... Ha ez nem így lenne, az egymagos CPU-n is jelentősen javítani a felhasználó élményt. De hát nem csak a böngésző íróknak van tennivalójuk... az egész JavaScript meg minden más "szabvány" ami mögé épült nem igazán a konkurens programozás szellemében készült...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#98593280 #279 üzenetére
"Az Asus lapjairól meg meg van a véleményem, melegednek, sokat fogyasztanak és drágák is. Ezenkívül tuningban sem a legjobbak."
Bezony. És akkor a meghibásodási jellegvonások is elég alattomosak, értsd: hülye hibák vannak. No meg elég sokszor el is romlik. A régi nevéből él, de a felhasznált anyagminőség visszaesett. És ezt adják drágán.
HGyu
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #293 üzenetére
/és tényleg az/
-
zolka78
senior tag
válasz
VaniliásRönk #291 üzenetére
Ha jól tudom akkor a dulsocket rendszereknél is az volta bibi minta dual core rendszereknél, hogy nem párhuzamosan futatta a szálakat, hanem töbnyire az egyik mag volt leterhelve és amig az benem fejezte a számítást addig a másik mag várakozott. Javits ki ha tévedek. Tudomásom szerint a core2 technológia óta lehet párhuzamos számításokat végeztetni egyszerre több magon. Ennek már tényleg volt gyakorlati haszna.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Lenyomják a torkodon amiből hasznuk van, abból nincs hasznuk, hogy rendes software-t írnak, ha még igény sincs rá. A kétmagos átállás sem ment egyik napról a másikra, sőt (ugye dualsocket rendszerek már a 386-os időkben is voltak), és ma is inkább csak azért van belőle haszon, mert több programot tudsz futtatni egyszerre, nem azért, mert a software-ek tömegesen kihasználják, lásd pl. a böngészőket, amiknek nagyon is szüksége lenne rá, aztán (amennyire tudom) egyik sem képes rendesen több szálon futni.
-
zolka78
senior tag
válasz
VaniliásRönk #289 üzenetére
Abban igazad van, hogy a kereslet szabja meg a kínálatot, de a számítástechnika terén elég sok mindent lenyomtak már a torkunkon még akkor is ha erre nem volt szükségünk. Nem kell messzire menni, lásd csak a topic címében szereplő procikat, lesz bőven akinek bizseregni fog a tenyere az I3 hallatán aminek csak az a hátránya, hogy előreláthatólag nem fejleszthető rendszer, és nem ár/teljesítmény bajnok. Azon kívül viszonylag gyorsan ment az átállás a 2 magos rendszerekre annak idején és a 4 magos rendszerek egyidősek vele, még sem álltunk át évek óta, mert nem tudja mindenki kihasználni, mert nincs mire használni az átlagnak. Ha lenne rendesen profit a 4 magból minden téren, akkor lenne átállás. Ezt is le lehetne nyomni a torkán mindenkinek még akkor is ha nem tudja mi az.
-
zolka78
senior tag
válasz
VaniliásRönk #287 üzenetére
Nem azt írtam, hogy miért nem akarják kihasználni. Ha nem azt, hogy az ok - okozati tényezőben nem a felhasználó az aki az ok.
-
zolka78
senior tag
válasz
VaniliásRönk #285 üzenetére
Én inkább úgy látom, hogy ez nem user gond. Az ipar évek óta fel van készülve a 4 vagy több magos rendszerre és a 64 bitre, de akik erre fejlesztenének nem igazán akarják kihasználni a technológiát, ezért egy megfontoltabb user nem költ több pénzt arra ami neki nem is fog kelleni. Én is csak tavaly álltam át 64 bitre, de kizárólag a 4 giga ram miatt, és csak játékokban látok igazán javulást és hasznot, másban nem. De azért egy 4 magost kipróbálnék
.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Még az x64-es programokat is keresni kell, holott az távolról sem akkora feladat, mint párhuzamosítani. Részben azért, mert minek az felkiáltással nem telepítenek 64 bites OS-eket, ugyanígy amíg minek az felkiáltással vesznek inkább 40k-ért kétmagost a 20k-s négymagos helyett, addig nem fognak ezen görcsölni a programozók.
-
zolka78
senior tag
válasz
#98593280 #279 üzenetére
Ezt a szöveget már 2006 óta hallom, hogy a 4 magé a jövő, de azon kívül, hogy eljött a megfizethető 4 magosok korszaka nem látom otthoni felhasználásra az előnyét, pedig már 2010-t írunk. Egy átlag user még mindig megbirkózik 2 maggal. Különben meg mindkét oldalon jelennek meg új procik 2 maggal, talán pont azért mert sok felhasználónak csak ennyire van szüksége és még olcsóbban megússza mint a 4 magost. De egyébként abban igazat adok neked, hogy 4 maggal jobb az alkalmazás elosztás a magok között. Még régen láttam egy tesztet E8xxx és Q9xxx összevetve ugyanazon folyamatokat használva, és míg a 4 mag minden magja 12%-15%-n járt addig a 2 magos 20%-22%-n. Ez nem nagy különbség ami az átlagot érdekelné. Már jó volna ha tényleg minden tekintetben kihasználnánk a 4 magot, főleg ha már a 6-8 magra készül a számitástechnika.
-
CYBERIA
őstag
Nem rossz, de dråga.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
#98593280 #279 üzenetére
Biztos olyan alkalmazás(oka)t használsz egyszerre, ami tud is vele mit kezdeni. Nekem a legmegterhelőbb művelet sem terheli le mindkét magot.
Mióta megvan, akkor volt mindkét mag 100%-on, mikor tuning után terheltem Orthossal.
A legkeményebb alkalmazáscsomag amit egyszerre használok,
- amikor MKV-t vágok MKV merge-vel, egyik hdd-ről a másikra, esetleg még megy egy kis zene a mpclassic-ban, és egy firefox a netezéshez. Közben a háttérben a utorrent.
-A másik variáció a DVD-írás, net+zene, és utorrent. Közben esetleg a másik HDD-n egy kicsomagolás. De azt sem nagy fájlokkal, maximum 8,8GB-os méret. -
törölt tag
válasz
patex1983 #243 üzenetére
"Proci: csakis Intel
Alaplap: csakis Asus
Úgyhogy jövő hónapban boldog tulajdonosa leszek egy Core i3-nak és egy H55-ös Asus lapnak"i3 csak fizikailag 2 magos, nem hiszem hogy túl jó választás hosszabb időre. Az Asus lapjairól meg meg van a véleményem, melegednek, sokat fogyasztanak és drágák is. Ezenkívül tuningban sem a legjobbak.
Persze azt veszel amit akarsz
Én egy AMD vevő vagyok, aki ezidáig intelt használt, de pár hónapja AMD-t teljes megelégedettséggel.
ddekany: Aki sok alkalmazást futtat egyszerre, annak kifejezetten előnyös. Nélam a sok progi eseténe Core 2 behasalt annyira, hogy már taszkot sem váltott, vagy 2 percbe teleltt neki. 4 maggal most pikkpakk, a reakcióidő realtime.
(#271) [CS]Blade2: Nálam meg minda 4 mag dolgozik, általában a 3-as és a 4-es a lgjobban, az első magot a Win7 a legutolsók között osztja ki. Van úgy hogy 50-80%-ban terhelt a 2-3-4 mag, mi lenne ha csak 2 magom lenne? Proci limit? LOL.
-
RyanGiggs
őstag
válasz
[CS]Blade2 #271 üzenetére
Amit írsz az csak a jelenbe létezik.
Lehet hogy most még csak a 2 magot tudod kihasználni,
de mit gondolsz meddig lesz ez igy, amikor jön majd a 6 magos proci is...
1-2 év múlva már valószínű kevés lesz a 2mag.
Tehát felesleges most egy 2magosba fejleszteni.
Azt hamarosan kinövi az informatika.
Ha fejleszt az ember,akkor nem 1-2évre előre kell gondolkodni.
Tehát nem jó ez az új i5/i3
Akkor inkább már Quad, vagy i7!! -
ambrus14
tag
Egyet már most is elfogadnék, de amire én használom a gépemet, arra a mostani konfigom is elég!
-
Zso2
őstag
Úgy látom, tegnap óta még jobban begőzöltek a "márpedig bebizonyítom,hogy rosz az Intel"
mondókás AMD júzerek -
[CS]Blade2
addikt
válasz
RyanGiggs #268 üzenetére
Kinek mire kell. Én pl. semmiképp sem fejlesztenék 4magos procira. A 2mag-ból is csak az egyik dolgozik az idő legnagyobb részében, néhol mindkettő, de sosem 100%-on. Szóval nekem bőven elég 2mag, és lassan elég lesz egy gyengébb GPU is. Szóval ideális választás lenne valamelyik i3 vagy i5.
-
Docci
senior tag
Az Intel a felső kategória után lehozta az olcsóbb szegmensbe is a Nehalemet, ráadásul újabb gyártástechnológián. Tényleg szépen "mennek" ezek a CPU-k és ezekkel is őrizni fogja az Intel a sebességbeni előnyét. A fele annyi L3 Cache annyira nem fogta vissza a procikat és a HT is jól működik legtöbb esetben. Szóval jó munkát végeztek...
DE
Több más "probléma" viszont mégis lehúzza ezeket a jó CPU-kat.
1.: A Core i5 6XX ára borzalom, nem is értem mit akar ezzel az Intel?! Az új lapok ára is elég magas, holott lényegében csak 1 "déli-hidat" tartalmaznak, mert már minden a prociban van! Szóval lehúzás szagot érzek.... A Core i3 ára már reálisabb, némi áresés után már jó vétel lenne, igen lenne,mert az egésznek a rákfenéje az, hogy a foglalatnak nincs nagyon jövője. Tudom hogy van Core i7 is s1156-ban, de aki Core i3-ban gondolkodik az nem vesz bele majd ilyen méregdrága processzort soha. Amikor kezd esni az ára mert vannak jobbak, akkor szépen Intel kivezeti a piacról és ennyi. (Lásd. Intel Core 2 Quad,E8XXX)
2.: AMD jelenleg és jövőben is teljesítményben potens alternatívákat kínál. Nem fogom itt sorra venni a processzorait, inkább arra szeretnék rávilágítani, hogy a jelenlegi AMD foglalat életciklusa jóval nagyobb időintervallumot foglal magában, mint az Intel S1156 foglalata.(Előzetes AMD/Intel tervek alapján.) A bővítési lehetőség így nagyobb hosszútávon, és az alaplap ára megspórolható. Szerintem ez marha fontos, főleg itt Magyarországon, ahol sokkal több az "árézékeny" ember. Undorító ez a szó, média és egyéb szféra nevezte el ezt az embertömeget, akik nem érzékenyek hanem simán nincs pénzük rá, pedig nekik is készült. TTS-nek volt 1 aláírása, amitől a hátamon felállt a szőr, de nem írom ide és véleményezem , mert abból nem jönnék ki jól.
-
RyanGiggs
őstag
Igen, legfőbb képen az a baj ezzel az új kétmagos i5/i3-al,hogy
tudásához képest nagyon drága.
Na meg már az ember ha fejleszt akkor nem egy sz@ros 2 magost fog venni,
hanem már 4 magost.
Én se cserélném le a jelenlegi procimat erre az új i5/i3-ra.
Akkor inkább már Q9400-as! -
KőkorSzaki
tag
"Egy processzoron két chip"
Erről a képfeliratról gondolkodva nyílt fel a szemem
, hogy bizony ezek a processzorok nem processzorok, a CPU-n kívül ugyanis buszrendszert és perifériavezérlőt (VGA vezérlő) is tartalmaznak. Javaslom, hívjuk inkább "nagyon nagy teljesítményű, többfunkciós számítástechnikai alkatrésznek". Lelkesedtek-e az ötletért?
Angolul: Very large performance, multi-purpose integrated circuit (VLPMPIC)
(és a felirat legegyszerűbb javítása: "Egy alkatrészen két chip")
-
Zanik
addikt
Igazság szerint pont azért teheti meg ezt az Intel, mert Intel. Ha majd végleg eltűnnek az LGA775-be való procik, az egyszeri felhasználó bemegy a boltba és megszokásból kéri a legolcsóbb Intel procit, mert eddig is a belépő szinten vásárolt, erre szembe találja magát egy igen magas árral! Tetszik, nem tetszik, ha Intel-t akarsz, akkor ki kell csengetned érte a lóvét.
Az már más kérdés, hogy pont az integrált gpu miatt egy olyan szegmensben lenne a teljesítménye(!) alapján versenyképes ez a proci, ami - szvsz - alapvetően árérzékeny: otthoni, irodai esetleg HTPC gépeknél. Eddig erre az olcsó mATX-es, IGP-vel szerelt lapok voltak a legjobb megoldások, esetleg IGP-vel nem rendelkező lap, low-profile kártyával megtámogatva. Ezek kiváltására lehetne jó az i5 és az i3, de nem ilyen magas árakon.
-
ddekany
veterán
válasz
VaniliásRönk #259 üzenetére
Ez a "tetszett" meg hasonló cikk végi pecsétek furcsák. Gondolom ez itt technikailag tetszett, de azt hinném, az átlag olvasó ezt inkább mint a komplett, árral rendelkező termék értékelését nézi (kb, megvenné-e a cikkíró). Úgy az "anyád" pecsét talán találóbb lett volna...
-
Bluegene
addikt
válasz
VaniliásRönk #259 üzenetére
ez van, valahnnan ki kell jönni az évi 10 milliárd$$$ tiszta profitnak
persze az AMD olcsón adja, meg kétmagos helyett négymagos bújik meg a kupak alatt, esetleg egy kis extra cache, oszt mindjá csődbe mennek
-
ddekany
veterán
-
Bluegene
addikt
most még azért drága mert újdonság, és technikai csemege(GPU a CPUban, 32nm)
az Intel jól tudja ezt a türelmetleneket megkaszálja ennyi
tényleg nem éri meg, aki ért hozzá tudja, de a többség ezt nem tudja
majd levsizi az árát fél egy év múlva és akkor nagyon meg fogja érni, netezős/munkagépnek, ráadásul sztem mobil fronon is faxa lesz(hisz kizárja a konkurenciát, nem lesz intel mellet pl nvida gpu a notikban)
-
ddekany
veterán
Erre az egészre csak annyit tudok mondani, hogy aki mostanában ilyet vesz, az vagy tesztet készít, vagy nem normális. Nem csak a CPU drága (még), de a hozzávaló alaplapok is (pedig nem kell beléjük integrált VGA, memória vezérlő, stb). Ezt mondjuk én mind érteném, ha játékosoknak vagy egyéb újdonságokért sznobságból sokat kifizetőknek árulják ezeket (ugye az elején azokon kaszálnak, aztán lejjebb viszik az árakat), de hát nem, ez épp hogy a költséghatékonyságot elváró szegmensbe menne, ha jól értem. Szóval ki a fene fog ebből várásrolni, amíg magas az ára? Furcsa...
-
patex1983
őstag
válasz
VaniliásRönk #253 üzenetére
Hát nekem elég volt az a 2 db AMD, köszönöm
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
patex1983 #250 üzenetére
Márpedig ha ilyen probléma létezne, akkor tele lenne vele a fórum, tehát akár user error volt, akár nem, ott nálad volt valami gebasz.
Ha valóban lassabb lett a rendszer, és nem csak bebeszéled magadnak, akkor azért a Giga BIOS felel (pl. nálam is érzésre gyorsult valamennyit a rendszer, mikor az MA69G-S3H-t egy ASRock A785GMH/128M-re cseréltem, pedig minden más maradt a régiben), sajnos elég gyakran bugosak, nagyon utána kell járni egy-egy típusnak, mielőtt megveszed. (AMD oldalon legalábbis így van, Intelessel nincs tapasztalatom) Viszont legalább maga a lap igényesen van összerakva, ez 20-25k alatt egyik ANUS-ról sem mondható el.
A K10(.5) architektúra behozta a Core 2-t, az L3-asok adott esetben gyorsabbak is, de eleve a K8-nak sem volt c2c nagyobb a lemaradása 20%-nál, jellemzően ennél kevesebb volt, néha csak 5-10 (főleg a csonkított E2000-ekkel összevetve), azért vártál csodát, mert divat lett fikázni a K8-at, mivel az Intel végre összetákolt egy rendes architektúrát, ami c2c erősebb volt, aztán persze jöttek a 30-40-50%-os különbségekkel. (szétfeszelős tuning mellett vagy SuperPI-ben esetleg
)
Ennyi tapasztalattal nem kéne ilyen átfogó véleményt alkotni, láttál két db. AMD-s alaplapot, CPU-t közelebbről életedben, ez így elég soványka.
-
patex1983
őstag
válasz
VaniliásRönk #247 üzenetére
Nem MX és nem SE végződésű lesz az az Asus lap
Az, hogy az akadozás user error lenne, hát nem hiszem...Eléggé rég foglalkozok már informatikával ahhoz, hogy tudjam, hogyan kell egy oprendszert, vga drivert bekonfigurálni, illetve egy játékot telepíteni, állítgatni és indítani...A vinyóm egy Samsung HD322HJ, ami szerintem nem nevezhető lassúnak...nem is a leggyorsabb, de az előző konfigban is ez volt és azzal érezhetőbben jobb volt az egész rendszer.
Nagyobb teljesítményt pedig azért vártam, mert mindenhol azt lehetett olvasni, hogy a Phenom II-k milyen faszányosak lettek, nézegettem teszteket, kommenteket, mindenhol dícsérték...na meg ugye ott az L3 cache is, ami Athlon X2-ben még nem volt... Gondoltam, csak jobb lehet...
Tudom, hogy Asus-ban is lehetnek hibás termékek, BIOS-ok, de eddig ezek úgy látszik elkerültek engem, ellentétben más gyárók lapjaival...
De mindegy is, a korábbi hsz-mmel nem akartam senkinek sem tanácsot adni, sem észt osztani, egyszerűen csak leírtam a saját tapasztalataimat és a véleményemet, erről szólt az egész.
-
Bluegene
addikt
válasz
patex1983 #243 üzenetére
Alaplap: csakis Asus ha találkoztál volna az Asus A8N-E alaplapommal, nem ezt mondanád, volt a chipseten egy zajgenerátor(értsd visító kis ventillátor)
sztem ez hülyeség h csak ASUS, én pl a gigabyte lapokban hiszek a mostani nagyon jó és ráadásul annak ellenére h öreg lap viszi a legújabb 45nm-es Intel procikat(adtak ki rá új BIOS-t), azért törődnek ők a régiekkel
-
Bluegene
addikt
válasz
patex1983 #243 üzenetére
vegyél egy core2-es alapú gépet
olcsó és jó, és mivel igen elterjedt tuti h az összes program rá van optimalizálva
mondjuk nekem volt S939 AMD X2-esem is azzal se volt bajom, igaz mikor egy E2160-ra(most E5200 van az nagyon jó
, igaz tesztekben nem villant mert alaccsonyabb az órajele, de húzva majdnem ott van a nagytesóknál ráadásul harmad-negyed annyiért, az enyém 3,6-3,7ghz-et tud de kisérletképp a 4 gigát is tudta, egy ilyet egy Szent Isvánért kapsz az aprókban, és valóban mindenre elég) cseréltem azért glattabb volt minden
szal én a helyedben core2, és nem kizárt a fejlesztés se, mert quad
abba igaza van Oliverdának meg a többieknek hogy a kétmagos i5/i3 túl drága a tudásához képest, könyörgöm ennyiért már Q6600-ast 4 giga ramot és minden földi jóval ellátott core2-es lapot veszel, vagy Athlon II X4-est(ha új kell)
egyébként ez a szaggatott játék alatt sztem a túlmelegedés miatt lehetett, mert profi tesztelők nem említik, volt is egy ilyen eset h megigazította vki a hűtőjét az Athlon2 X2-esen és elmúlt
Eleinte örültem is neki, mint majom a farkának... Athlon X2 5600+... Dupla mag, gyorsabb ram, huhúúú, teljesen jó volt, örültem...Egy darabig látod teljesen jó volt, akkor mégse rossz az az AMD, ráadásul adott pénzért erősebbet kapsz sok esetben(leszámítva az alsókategóriát pl E5200, E3200, celeron)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
patex1983 #243 üzenetére
Mégis miféle áttörést vártál egy 2800MHz-es kétmagos után egy 3100MHz-essel? (PH-s tesztekben divat volt lehúzni a K8-at, de egyáltalán nem volt az annyira rossz) A c2c difit is beleszámolva ez nagyjából 30%-os teljesítménynövekedés, ezt nyilván nem érzed. (az akadozás meg valami user error lesz)
Már azt hittem a bugos Giga BIOS-ok miatt fogsz itt fikázódni, de ugyanilyenbe Intel oldalon is simán belefuthattál volna, ha hasonlóan ész nélkül vásárolsz. (bár ha pl. Coppermine Celeronról váltasz i7-re erről senki sem fog meggyőzni)
Az ANUS-hoz meg fogadd őszinte jókívánságaimat, remélem valami frankó MX vagy SE végződésű lapot veszel tőlük, hogy a maradék hajad szála is kihulljon.
#245 3ye: Ez meg a másik, HDD-csere nélkül szintén nem értem hogy várt gyorsulást.
-
3ye
tag
válasz
patex1983 #243 üzenetére
Azért ez elég érdekes, mondjuk nem tudom mire számítottál....
300 Mhz-el gyorsabb proci, játékoknál nyílván nem fogsz akkora különbséget észrevenni, hiszen valszeg mindkettő kihajtotta a 4850-et. Az hogy fájl kezelés meg ilyenek, azért eléggé közrejátszik a winchester is, nyílván alaplap is, de nem hiszem hogy a 770-es giga annyira szar lap lenne, sőt, elég jókat írtak róla.Szerintem túl sokat vártál, egy kb. 20-25 ezer forintos upgrade-től.
-
Zanik
addikt
válasz
patex1983 #243 üzenetére
Na most ez tipikus esete annak, mikor valaki személyes tapasztalatokból kiindulva általánosan ítéletet hirdet valami felett. Képzeld, nekem is volt már rossz tapasztalatom Intel procival, és ezek után vettem-e vajon Intel procit? Bizony hogy vettem, és valószínűleg fogok is még! Ugyanígy van az alaplap márkákkal is. Egy nagyon kedves barátom - aki viszonylag gyakran cseréli az alkatrészeit - évekig csak Asus alaplapokat vett, míg bele nem futott egy hibás szériába, kb. 2 hónapon keresztül szívott különböző problémákkal több cserepéldánynál is, végül MSi-re váltott, pedig egész addig meg volt arról győződve, hogy egy Asus alaplap csakis jó, kifogástalan minőségű lehet. Ezért mondom, hogy saját pozitív ill. negatív tapasztalatból soha nem szabad messzemenő, általános következtetéseket levonni, sőt, a fórumokon megjelenő kritikákat is érdemes némi fenntartásokkal kezelni (a csalódott vásárlók ugyanis sokszor képesek túlzásokba esni), de még akár a sokak által ajánlott hardverekből is bárki kifoghat egy-egy hibás példányt!
-
patex1983
őstag
Gondoltam, hogy lesz itt anyázás, meg okoskodás minden szinten, hiszen ugye itt vannak az AMD meg az Intel fanok...Ami az egyiknek hiperjó, az a másiknak hiper sz*r...
Saját tapasztalat alapján: Valahogy mindig is jobban vonzódtam az Intelhez, talán a megbízhatósága miatt, de ennek ellenére a múlt évben lecseréltem az akkor már igencsak koros Inteles konfigomat egy AMD-s rendszerre, mivel akkor csak arra volt keret... Olvasgattam teszteket és úgy gondoltam, nem lehet az annyira rossz
Eleinte örültem is neki, mint majom a farkának... Athlon X2 5600+... Dupla mag, gyorsabb ram, huhúúú, teljesen jó volt, örültem...Egy darabig...Elkezdtem fejleszteni, mondom akkor maradunk az AMD vonalon, mert olcsóbb... Beszereztem egy új 770-UD3-as Gigabyte lapot és bele egy Phenom II X2 550 BE procit. A lap akkor volt kb. 17 000 Ft, szóval majdnem a legolcsóbb kategória. Hatalmas csalódás volt az egész, jobb lett volna, ha bele sem kezdek ebbe az egész AMD mizériába...Érdekes módon semmiféle gyorsulás nem volt tapasztalható az új lappal és az új procival...sőt...Hiába pár pontszámmal többet mutatott minden teszt (Everest, Cinebench 10...) játékok és fájlkezelés közben semmi különbséget nem észleltem, sőt egy-két játék valahogy el kezdett akadozni is, olyanok, amik a korábbi cuccal (5600+, Asus M3N-H, ATI 4850) simán jobban mentek...Próbálgattam sokmindent, BIOS-t frissítettem stb stb, de semmi nem segített, úgyhogy 3 hónap sz*rakodás után meguntam és eladtam a Phenomot, meg a Giga lapot és jobb híján most a régi 5600+-t nyomom a régi Asus lappal. A fentiekből az alábbi kép született meg bennem és akármilyen fikázásokat is fogok olvasni az Intelről, akkor sem fogok AMD-t venni, soha,de soha, hiszen egyetlen korábbi Inteles konfigom sem produkálta azt, hogy a nagyobb, drágább, elméletileg jobb hardverelemei nem nyújtanak semmi pluszt (egyrészt az idegrendszerem, másrészt a pénztárcám bánta
) :
Proci: csakis Intel
Alaplap: csakis Asus
Úgyhogy jövő hónapban boldog tulajdonosa leszek egy Core i3-nak és egy H55-ös Asus lapnakKöszöntem a figyelmet!
-
BalaNce87
addikt
Notiba tényleg ideális lehet az i3. A kis fogyasztás és a hd videózás pont az ami mindenkinek jó. Sztem kevesen játszanak notival. Aki meg azt teszi az nem ilyen notit vesz. És ezzel olcsóbb is lesz a notebook? Vagy ez csak egy álom számomra? Hogy olcsóbb előállítás az olcsóbb gépeket is jelent?
-
Szelim
csendes tag
Jó ez az i5. Csak drága.
-
Zso2
őstag
válasz
kelzsoca #236 üzenetére
Ha a fejlesztők így gondolkodnának,mint te ,akkor még mindig hűtőszekrény nagyságú szg. figyelne az asztalod mellett
. Ha hírtelen jön valami programm ami megköveteli a gyorsabb procit ,akkor megvárnád,míg fejlesztene 1et a gyártó? Amúgy prociból soha nem elég... ez tapasztalat.Nehogy valaki azt mondja ,hogy nem jó egy gyorsabb.
Én megvenném a legjobbat is ha lenne rá keret, akinek van meg is veszi.
A konvertáló, programozó emberkékneik mindig jól jön a plussz, az más kérdés ,hogy a gammer megveszi az I7-t még ha esetleg nincs is 100%-ra kihasználva,de jól jön az a pár másodperc nyereség mondjuk betöltésnél. -
Cövi
csendes tag
Sziasztok!
I3-nál a 73 W a processzor + integrált gpu össz fogyasztása.
De ha H55-ös alaplapom van, és külső videókártyát is rakok bele
akkor a proci érzékeli hogy a külső kártyára dugtam a monitort
és lekapcsolja az integrált GPU-t szerintetek?
És ha igen úgy kb mennyi lehet a fogyasztása? -
törölt tag
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
Szerintem abban a tesztben a 750-es i5 sem alapórajelen futott, mert be volt kapcsolva a turbója: "Core i5-750, 2,66 GHz, DDR3-1333, Turbo an"
Egyébként meg nem mindenki tuningol, sőt, szerintem ha tuningolnak is páran, huzamos ideig akkor sem használják a cpu-t magasabb frekin feszültségen, mert tudjuk, ezeknek az új 4 magosoknak, legyen az akár i5-750 vagy Phenom 955, de még egy 661-es vagy e8400-as 2 magosnak is a teljesítménye bőven elég sok mindenre, legalábbis egy ideig.
-
Gyuri27
félisten
válasz
kelzsoca #230 üzenetére
Az biztos, hogy mást mutat. Meg az áruk is más.
VaniliásRönk: azért röhejes, hogy egy ilyen neves oldal 4 gigára rángatott 4 magos alá 260-t rak. Azon meg sem lepödök, hogy nem atit. Viszont akkir nv-ből a legnagyobbat. Sőt olyan játéknál ahol mind a 4 mag használatban van meg cf, sli illik (viszont így a coró 7-s nem kapott ki játékokban).
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #227 üzenetére
Ezt én sem értem, miért GTX260-al teszteltek, miért nem vmi izmosabb karival?
Oliverda: igen tudom, sorry
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #227 üzenetére
Arra akartam célozni, hogy miért egy ilyen gyenge vga-t raknak alá.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #218 üzenetére
Az i7 meg mint tudjuk nem egy olcsó dolog:
Asrock X58 Extreme s1366 39 500 Ft
INTEL Core i7-920 2.66Ghz 1366 BOKSZ 64 500 Ft
PATRIOT 6144Mb DDR3 1600Mhz Signature TRIKIT 36 000 Ft
...csak egy olcsóbb TriKIT-el is 140 ropi. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #218 üzenetére
Az még hagyján, hogy szorzóval tuningol. De mikor rámér egy gtx 260-l és nincs semmi + alap és 3900MHz között. Na az a valami. [link].
-
-szabi-
addikt
Én sem írnám le a phenom-ot.
Most egy x4 945 34e kerül.
Ezzel szemben i3 660 48e.
660-as valamivel lassabb mint 945 ráadásul 40% -al drágább.
Ugyanígy i5 750 most 49e.
Igaz ő már 13% gyorsabb mint x4 945, de ezért majd 50%-al többet kell fizetni.Szóval 13% teljesítmény többlet valóban megér 50% felárat?
Vagy gyengébb proci játékra használhatatlan vga-val megér 40%-al többet?Üdv
szabi -
WonderCSabo
félisten
Vicces a cím.
Abszurd ez a dolog.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Telefunen #217 üzenetére
A hülyegyerek tuning fogja vissza, mert jellemzően BE-ket húznak sima szorzóemeléssel, az NB/L3 meg marad 2000MHz-en, míg Q9550 esetében nincs más megoldás tolod fel az FSB-t, így a magokat kiszolgáló részek áteresztőképessége is megnő.
Épp a napokban néztem egy tesztet, amiben 2-4GHz között vizsgálták az Core i7 és a Phenom II X4 skálázódását, és míg a Core i7 jellemzően 2.6GHz felett semmiféle teljesítménynövekedést nem volt képes felmutatni, addig a Phenom pont itt kezdett belelendülni, és 4GHz-ig folyamatosan nőtt a teljesítmény, 9-ből 5 tesztben (ha minimálisan is), de gyorsabb volt az i7-nél, és mindössze kettőben maradt 1-2%-nál nagyobb hátrány. -
törölt tag
Ehhez tartozik ez a cikk is:
"Az AMD meglehetősen érdekes és nem is alaptalan vádakkal illette ősi riválisát, az Nvidiát, mondván a vállalat szándékosan módosította a PhysX-et annak érdekében, hogy az ne tudjon profitálni a többmagos processzorok által kínált lehetőségekből."
résztelesen: [link]
-
törölt tag
válasz
RyanGiggs #212 üzenetére
Nem hinném, h 10 év kell a 6 mag kihasználásához, ha ezt a gondolatodat elolvasnád 1-2 év múlva, szerintem nagyon csendben lennél.
Egyébként meg azt gondolom, épp az AMD az, aki gyorsítja a több magos alkalmazások elterjedését, az alacsony áraikkal. Ha az Intel drága 4 magosain múlna a dolog, akkor többet kellene várni arra, hogy ezek a sokat tudó procik ki is legyenek használva.
-
{Zodiac}
senior tag
na, jó kis teszt, kiderült számomra, hogy az e8500-ról q9550-re fogok fejleszteni
-
RyanGiggs
őstag
válasz
#98593280 #208 üzenetére
Én arra írtam hogy Quad-ot érdemesebb vennie annak akinek
már eleve 775-ös alaplapja van.
Igy nem kell az egész Pc-jét eladnia átalakítania.
Csak vesz bele egy Q9400est vagy Q9550est,
és megvan a fejlesztése egy jóó darabig!
A 6 magos procival meg mit akar majd egy átlaguser??
Még a 4est se tudják kihasználni. (játékra meg föleg)
Tehát a 6 magost mikor fogják majd kihasználni?
10-15év múlva a GTA20-nál? -
törölt tag
válasz
BalaNce87 #206 üzenetére
Notebook-okba lesznek jók ezek az i3-asok. Full HD videó képes, Dolby stb HDMI-n keresztül és alacsony fogyasztás. Már vannak is noteszek i3-asokkal.
HTPC-be nem igazán jó választás, mert elég drága 50eFt csak a lap és a cpu. Ezzel szemben HD3200 IGP + X2 240 meg max 25eFt, vagy GeForce 8xxx CUDA + X2 240 szintén ennyi.
-
törölt tag
válasz
RyanGiggs #205 üzenetére
Nézd meg a különbséget: Abschließendes Rating [link]
100% = 955BE 36eFt
101% = Q9550 52eFt
102% = i5-750 45eFt
103% = 965BE 40eFtLényegében azonos tudású a 4 processzor. 965BE azonnal kilökődik, mert a szorzózár nélkülisége miatt BIOS-ból 3 másodperc alatt 955-ből ilyent készíthetünk.
Marad 955, Kvad és 750.
Kvad régi s775 socket, kifutó, ráadásul 16eFt-al drágább mint a Phenom.
Marad 955BE és i5-750.
Mindkettő DDR3 és korszerű új platform.
1156 hátránya, hogy a 6 magos intel nem ebbe érkezik.Szóval szerintem Phenom955 egy igen jó választás jelenleg.
Az i5-750 azoknak lehet jó, akik ragaszkodnak az Intel-hez avagy AutoCAD ill. Adobe alapú progikat használnak, ott erősebb jóval a Core i5. Általános használatra, hosszútávra szerintem a Phenom955 egy korszerű fejleszthető választás. Ráadásul a legtöbb mag 3,8Ghz-en stabilan megy. Egyszerű szorzóemeléssel.Alaplapok: p55 mATX a legolcsóbb is 25eFt.
Phenom 955 alá lehet már 15eFt-ért is lapot venni.
p55+i5-750= 25+45= 70k
am3+955= 15+35= 50k
20eFt különbség.
Ebből pl. HD5770 helyett akár HD5850-et is vehetünk.
De jó vétel a 925 Phenom is:
30+15=45eFtAzokról pedig már nem is beszélek, akik 20-25eFt-os procikból 550/720
kis szerencsével 4 magos Phenom-ot "gyártanak".
Phenom x2@x4 + am3 = 20+15 = 35eFt -
BalaNce87
addikt
Arra senki nem válaszolt nekem, hogy ennek van értelme? Mármint, hogy a CPU-ban kap helyet a grafikus mag is? Mi az előnye a lapra integrálttal szemben?
Illetve ezek teljesítménye összegezhető vagy akkor ki kell kapcsolni az Intel grafikus magját és marad a PCI vagy a lapra integrált? Mert akkor kinek éri meg ez? A fél proci felesleges -
RyanGiggs
őstag
válasz
Telefunen #203 üzenetére
Támogatom az ötletedet.
Nekem is 775-ös lapom van, ráadásul igen jófajta!
Én is "csak" egy Q9550 procit akarok majd venni.
Teljesen fölöslegesenek tartom az i7-et.
Még a Q9xxx sem lehet 100%-osan kihasználni.
Az AMD meg ki van zárva!
Ahogy a teszteket elnézem, a legerősebb is a Quad alatt helyezkedik el. -
törölt tag
válasz
Telefunen #203 üzenetére
Én új gépről beszéltem, ha régi s775-ös cuccod van, vegyél bele nagyobb procit, megteheted. Bár én eladnám inkább az egészet és váltanék i3-ra, i5-750-re vagy AM3-ra, a korral haladni kell, a régi cuccot addig kell eladni, amíg van rá vevő és a s775 egyre jobban kihalóban van, lehet h ezt fáj hallani, de tény.
-
Telefunen
őstag
válasz
#98593280 #199 üzenetére
Az i3 nagyon messze van egy Q9xxx-től, azon kívül feleslegesen drága, illetve új memóriát (DDR3) és alaplapot igényel. Amint a tesztben is látszik, a Q9550 még mindig a leggyorsabb, a 4 magos i5 és i7 után, pedig még csak alapórajelen ketyeg. 50K-ért kaphatok egy processzort, ami alapon bármely AMD-nél erősebb, szépen tuningolható, keveset fogyaszt (mert a négymagos mezőnyben nem nagyon van ellenfele, különösen ilyen teljesítmény mellett), és még a régi rendszer többi elemét sem kell cserélnem alatta.. Szerintem ez nem Intel fanság, hanem racionalitás. Természetesen ha új rendszerben gondolkodunk, akkor AMD.
-
törölt tag
Az i3-530 nem éri el a Phenom 720-at, nem tudom ezt hol láttad, szerintem sehol. Az Athlon 620/630-al van egy szinten, az meg 6-10k-val olcsóbb.
Az sem igaz, hogy 15-ért kapsz H55-ös alaplapot. Nem kapsz! 21k a legolcsóbb most. Ellenben AM3-as HD4200-as IGP-set igen, 15k-ért is.
Tehát i5-530 + H55= 30+20= 50k
X4 620 + HD4200 IGP = 20+15k= 35k, durván. Ez 15eFt különbség.A 620 fizikaliag 4 magos, az i3-530 fizikailag 2 magos csak.
AM3-ba tehetsz nyártól 6 magosat.
s1156-ba tehetsz jövő héten is max 4 magosat, de nem többet.Fogyasztással egyetértek, kevesebbet eszik az i3. 661-es pl. 30 wattal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A GPU-t is tartalmazó CPU grafikus képességei után ezúttal magát a processzort teszteltük le.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest