Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RAM topik
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
jodován
tag
válasz
NagyVillany #71 üzenetére
lepiből hogy lógatod ki a csatlakozókat? persze ott még az eSATA is ritka. de egy ExpressCard segíthet.
-
tdd587
őstag
válasz
NoOne1976 #91 üzenetére
Eddig ez a leginkább asszony és applefan barátabb. Mondjuk öreg rókákat már nem ijeszt meg egy perverz módon kibukkanó winyó elektronika dekoltázs, de akinek nem bírja a gyomra, annak íme.
Mondjuk ez sem tökéletes, mert fehér nincsen belőle. Illetve vajszínű. Majd később sárga...
-
NoOne1976
őstag
Nekem is van egy bölcsöm, bár az nem dokkoló, hanem fekvő, de az elv ugyanaz. Sharkoon gyártja. [link] Nekem eddig nagyon bevállt. Nem bántam meg, hogy megvettem.
-
N-vidi-A
őstag
Jó teszt lett, újabb hasznos szuper termék!
-
ii77
tag
Örömmel jelentem, tényleg van Firewire-ös verzió is: [link]
-
ii77
tag
Félrebeszélsz, én csakis egy alutömbből kifaragott, finomra szálcsiszolt külső házas mizét vagyok hajlandó megvenni, amin üzem alatt világít az alma logó!
Mivel 14éves pécés pályafutásom koronája az idei mac-térés: természetesen szeretem ha vmi jól néz ki, de használati értékének egyenes arányában. Tehát nem veszek meg minden xart, ami almás(csak ha pite). Max. kivágógéppel fehér öntapadó fóliából kivágom a logót(jut eszembe van most foszforeszkáló fóliánk is) a kívánt méretben s reája ragasztom.Minden 'jobb' brand velejárója ama közeg, akik csak a financiális értékével hőzöngenek s a benne rejlő igazi erőforrásokról fingjuk sincs, ki sem használják. Pacsi.
-
Black Dragon
addikt
Hát tudás szempontjából nem lehet erős gép, de hihetelen kicsi, szivesen kipróbálnám
-
tdd587
őstag
Biztos van almásoknak is ilyesmi, de akkor már fehér, csak úgy egy szabadon látható, fogdozható, kézzel kivehető winyós konstrukció elképzelhetetlen, valamint 3x ár szükséges, hogy meg is vegyék. Ez nem flame akart lenni, elég sok almás van körülöttem és nem használnak ilyet, mert fekete, igénytelen és olcsó. És tényleg.
-
Birdie-
csendes tag
Van ott a Wintech-hez is grafikon, látni kell, nem csak nézni!
Köszönöm a kedves hangnemű választ
Néztem, néztem, de most sem látom.
Illetve látok egy USB-st.Várjál, idézem a képaláírásokat:
SATA
Channel+ eSATA
Channel+ USB
Wintech USBEnnyit látok.
Nálad több jelenik meg?
Továbbra sem találom a gyártó által is csak 1,5 GBps sávszélességűnek tartott Wintech eSATA-s grafikonját, így számomra továbbra sem derül ki, hogy a kisebb elméleti sávszélesség a jelenlegi merevelemezekkel a gyakorlatban mennyivel kisebb átviteli sebességet ad.A kártyaolvasónál elsősorban a kártya sebessége számít, nem látom túl sok értelmét X kártyával letesztelni, ha másoknak Y, Z, W akármilyen kártyája van.
Igen, egy lassú kártya lassú kártyaolvasóban is lassú marad, de az nem igaz, hogy minden kártyaolvasó ugyanolyan sebességű, még akkor sem, ha mindegyik Hi-Speed USB2.0 csatolós. Nagyon nem. A noname ketyerék között jópár akad ami 3,5 MB/s-nál egyszerűen nem visz többet (nyilvánvaló az alkalmazott vezérlő korlátoz itt és nem a kártya), s az információéhségem is ezirányba mutat: olcsógagyilassú-e, vagy megéri a pénzét és egy Extreme III sebességét is ki lehet használni benne.
De azért fura, hogy ezt nekem kell elmagyarázni egy prohardveresnek, pláne, hogy a kapott válaszban több a lenézés mint a szakmaiság.Ha kártyaolvasóra is szükség van, akkor viszont a 8500 forintos Wintech a nyerő.
Kivéve, ha az esata vezérlés valami okból kifolyólag jelentősen lassabb, mint a Channel +-é, mert enek ellenkezőjéről bizonyítékot sajnos a cikkben nem látok (persze lehet megint csak nézek és nem látok, de majd úgyis kioktatsz).
Én csak egy olvasó voltam, aki megosztotta aggályit és pár kérdésre szeretett volna választ kapni, bár abban nem nagyon bízott, hogy a wintech esatás grafikonját valaha is látni fogja. A kapott válaszok viszont mindenképpen tanulsággal szolgáltak.
-
T4ch1k0ma
csendes tag
Üdv,
Valaki meg tudná mondani, hogy a Wintech HDHC-29-et hol lehet megvenni földi halandók által is? Mert a Goldcomp nagyker, a partnereinél meg nem lehet kapni. Meg máshol sem...
Köszi előre is
-
fokukac
nagyúr
Nekem tetszik ez a cucc, lehet, hogy beszerzek egyet...
-
ii77
tag
Nagyon helyén való felvetés, jó volna firewire-ös kiszerelésű. Ugyanis mint MacbookPro tulaj, csak 2db usb-vel gazdálkodhatom, az meg vajmi kevés. Egy a külső hangkártyának, másik a midi dobpad-nek. Ki is fújt. Le kell vmit húznom a gépről, h plö a WD passport-om használhassam. A Channel+ usb hub-os verziója baromi jó megoldás, egyik mac boltos nagy-nagy megelégedéssel használ ilyet. Mivel az FW csatit másra nem használom, csúcs volna egy ilyen kiadás bevezetése. Csak arra tudok gondolni, a magasabb költség és kisebb piac miatt, erre még várni kell. Főleg, h az új szériás Macbook és Pro modelleken (ami nekem is van), már FW800 van.
-
nobela
senior tag
Csak nekem tűnik fel, hogy miért nincs ilyen FireWire csatlakozóval?
Vagy esetleg lemaradtam valamiről?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MegalodonS #72 üzenetére
Hát ugye HOT-SWAP-hoz nem ártana AHCI módban használni a szerencsétlen SATA vezérlőt. Vagy AHCI módban használod és úgy is csak újraindítás után ismeri fel?
Más. Nálam is üzemben van egy kelzsoca féle adapter illetve egy hasonló Scythe adapter. A Scythe-re egyszerre tudok kötni Sata és IDE /3,5" vagy 2,5" winyót/ Másikon még nem próbáltam
-
MegalodonS
őstag
válasz
NagyVillany #71 üzenetére
"Van a gépemen most 2db Esata is, de azokat nem szeretem hasznalni, mert csak teljes rebootnál ismeri fel a gép rendesen ha rákötök vmit."
Koszonom
Pont ugyan ez a problemam nekem is,eloszor nem ertettem miert csak ujra inditasnal latja a vinyot!
-
NagyVillany
tag
Nekem meg már az IDE korszakban kivolt vezetve a gép mellé 1-2 IDE kábel tápokkal együtt, szal a sata létezése óta ugyanigy lógnak mezei félméteres satakábelek is táppal azt jóvan. Ha épp nem lóg rajta taxi- vagy raktárvinyo, akkor hátratüröm a kanocokat. Van a gépemen most 2db Esata is, de azokat nem szeretem hasznalni, mert csak teljes rebootnál ismeri fel a gép rendesen ha rákötök vmit. Amugy épp ezért, volt időszak amikor Esatán tartottam a rendszervinyot, és a sok belsö satán meg kedvemre variáltam a vinyokat dvd irokat reboot nélkül, de aztán jött a raid0 2db SSD rendszernek, ott már nyügös lett a 2 külsö Esatára csinalni a raid0-t (pedig tudja a vezérlö, de win telepitésnél meg ghostozásnál mindig gebasz lett)
Meg ezzel a beleállitós dologgal szivott is egy haver, térddel meglökte asztalt aztan hanyattvágodott a vinyo, mert ugye magasan vana sulypontja, és el is kezdett szépen zakatolni, gari se volt rá, cső vinyo.
Ez amugyis hasznos tudnivalo annak aki igy csupaszon használ HDDket mint az ilyen dokkolokba, hoogy menetközben nagyon kényes, a legaprobb koccanásoktól mozgatásoktól betud szarni.. (pl ágyról leeső habsprékupak ami bugdácsol a vinyo felé, és nekikoccanva áll meg, és a vinyo meg elkezd kattogni, és garicsere... ilyet is átéltem ecer)
Szal nálam sose volt téma ez a külső dokkoló, kiröhögtem öket, föleg amig csak USB-st lehetett kapni 30MB/sec, apro fajloknak, vagy türelmes horgaszoknak jo.
Dehát aki nemtud sata+táp kábelt kilogatni ott ez a megoldás jó, meg az "ingyen" verziónál dizanyosabb is -
snoopy
aktív tag
karira kaptam tesómtól egy ilyet csak vantec kiszerelésben. imádom, nagyon praktikus. szépen lehet cserélgetni a terrákat amin ott pihennek a jó kis hd-s filmek.
-
v.tom
őstag
Érdekes és hasznos kis cuccok. Bizony milliószor hasznát vettem volna már hasonlóknak.
-
X Factor
addikt
Nekem, ezekkel a dolgokkal az a bajom, h. tetszik, áldoznék is rá, de akkor lenne az igazi ha az ismeretségi körbe mindekinek lenne. Mert egyszerű lenne adatokat mozgatni.
-
-XadAnuX+
őstag
Nagyon hasznos termkékek, grat a teszthet!
Nagyon kapóra jött a teszt, mert most gondolkodtam hasonló eszköz beszerzésén. -
rudi
nagyúr
Van ott a Wintech-hez is grafikon, látni kell, nem csak nézni! A kártyaolvasónál elsősorban a kártya sebessége számít, nem látom túl sok értelmét X kártyával letesztelni, ha másoknak Y, Z, W akármilyen kártyája van. És a cikkből idézve: Ha kártyaolvasóra is szükség van, akkor viszont a 8500 forintos Wintech a nyerő.
-
Birdie-
csendes tag
Jó a teszt csak kár hogy félig van csak kész.
A Wintech-et vajon miért nem teszteltétek?
A gyártó arra 1,5 Gbit/s-ot ad meg, ki tudja, lehet az lassabb lenne a Channel+-nál. Így viszont ez nem derül ki.
A kártyaolvasó része is érdekes lenne, ennek sebességéről sem írtatok egy betűt sem.
Kár érte, biztos nem csak engem érdekelne...Egyébként most akkor a wintech-hel mi van? Ajánlott? Különösen ajánlott? Tetszett? Nem tetszett? Nem ajánlott? Különösen nem ajánlott?
Mert még ez sem derült ki a végén -
Aprósólyom
addikt
Szerintem, nem egy iszonyat praktikus ez a dolog, annak fényében, hogy külön tápegysége van. Miért nincsen az eSATA-ba beépítve az tápellátás?
-
Taranti
senior tag
Az USB, mint olyan, HUB-rendszerű, tehát a 480Mb/s eloszlik az összes csatlakoztatott eszköz között. Nem lennék meglepve, ha -függetlenül az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számától- a vezérlő egy eszköznek max 50% sávszélt adna...
Kérdés: én 2,5"-os kölső házat használok, "'hardver biztonságos eltávolítása" -> "az eszköz most biztonságosan eltávolítható" folyamat után úgy érzem, mintha még rezegne a ház, vagyis, mintha még pörögne a vinyó. Van ilyen irányban tapasztalatod? (Pl. hogy a csatlakozók közül melyiket célszerű először kihúzni? stb.)
Amúgy köszi a cikket, hasznos jószágok ezek, és talán nem csak otthoni használatra.
-
DraXoN
addikt
Jó holmik ezek, nekem is van egy ilyesmim...
Egy Sharkoon fajta...
Ez egy kis félkocka formájú (ebben is lehet fém az aljában, mert kicsit nezéz a talprésze), és csak USB van rajta (nincs esata, meg gyors adatmentő, se USB hub, se memóriakártya olvasó)... előnye az itt felsorolt típusokhoz képest, hogy az enyém nem használat közben egy olyan 10 perc után kikapcsol... (illetve inkább készenléti állapotba megy, mert ha megpiszkálja egy program a merevlemezt akkor elindul, majd 10 perc üresjárat után megint leáll...) Először azt hittem elromlott mikor láttam, hogy bevan kapcsolna és ég mind a két visszajelző led egyfolytában (a power és a használatot jelző led egyszerre, s eközben síri csend az eszközből!).. de megpiszkálva programmal feltámadt..
Meglepődtem, mert ez a funkciót még a kézikönyve se említette az eszköznek... A "vizes"boltban kaptam ezt az eszközt egy mások elromlott mobilrack cseréjére (nem volt másuk, de nem bántam meg)... egy 3 hónapja van meg, akkoriban 6400 ért adták náluk...Hasznos tud lenni egy ilyen eszköz
-
mexel
veterán
Mondjuk a 90 azért lényegesen jobb, tény. a 60+ ot mivel csinálja?
-
mexel
veterán
Nekem USB-n is tökéletesen másol, nem is vettem esatás verziót. Mivel nem állandó használatra van tartva,szerintem ez az usb sebesség elég is kell legyen. Most másoltam nagy iso fájlokat, kb 30megával olvasott, most kisebbeket 25-26-al, de egy régi 160-as vinyóról( ez TC alatt lett mérve, bekapcsolt vírusirtóval ha ez számít valamit.). Sata csatival mennyit megy?
-
Warpig
aktív tag
Milyen méretben lehet sata kábelt kapni? Az alaplapi sata csatlakozó és egy ilyen összekötése miatt kérdem.
Közben megtaláltam, hogy van akár 1.5 méteres is. Ami kb. 1500 forint, ehhez jön még egy hátsó sata csatlakozó panel ugyancsak kb 1500 forint. Csak azért írom, hogy ha vki ilyen gonddal küzd, akkor ennyi kiadás még vár rá!
-
mexel
veterán
De, ehhez a géphez van az xp telepítve, ha beteszem a gépbe a vinyót akkor butul
Arra gondoltam, hogy az usb driver betöltése okozhat gondot bootoláskor? Nem alap xp-m van, olyat csináltam, amiben frissített drivereket pakoltam, és még van egy olyan bibije, hogy telepítéskor nem ismeri fel az usb-s egeret. Az első újraindítás után már jó. Lehet hogy ez is lehet a baj forrása.
-
kelzsoca
félisten
Köszönöm az ajánlást!
Hogy miért is jobb ez az adapter szett, amit én árulok több mint 2 éve?
Abban jobb hogy univerzális, tehát bármely szabványos IDE/SATA csatolóval ellátott eszközt rá tudsz kötni asztali vagy notebook gépre, a gépház megbontása nélkül, egy USB porton keresztül!
Ezek a SATA dokkolók is valóban jók, viszont csak merevlemezt kezel le, ugye egy optikai meghajtót nehezen lehetne belecsúsztatni
HXY
A SATA egységekhez minden esetben szükséges a külső táp használata, az USB portról nem tudja felvenni az áramot!
Egyedül az IDE-s 2.5"-os HDD tudja felvenni az adapteren keresztül az áramot!A notebook optikai meghajtó, ami 50 pin ide-s, ahhoz ezt az adaptert nem tudod használni!
-
mexel
veterán
válasz
MegalodonS #38 üzenetére
Az a gomb az elején a vinyó kivételét segíti? Mert a Channel+ ról ez kicsit hiányzik, ki kell húzni a motyóból a vinyót.
-
MegalodonS
őstag
Pont tegnap vettem egy hasonlot.Igaz ez lehet gyengebb minoseg de az eSata karpotol erte!
link:[link]
-
G.I.JOE
senior tag
Én is egy hasonlót használok, írtam is róla blog-ot! Nagyon hasznos cucc az elfekvő vinyók használatára! Sem telepakolni nem kell a gépet vinyókkal, sem lekapcsolni nem kell ha vmit másolni akarsz.
-
HXY
addikt
válasz
Hedgehanter #34 üzenetére
És laptopba való író? ide vagy sata? elég neki az usb?
-
szab.tam
nagyúr
tegnap vettem tőle pont egy ilyen átalakítót. biztos tudja a választ.
más.
ha veszek egy ilyen külső, esata-s dokkolót, akkor össze lehet kötni egy e-sata nélküli géppel olymódon, hogy a házon keresztül az alaplap sima sata-járól kihozok egy hosszú sata-esata vegyes végű kábelt, és arra rádugom? - mivel áramot a dokk úgyis kap kívülről. -
mexel
veterán
Több partíciót is kezel, a WD TV is érdekesen viselkedett vele
Egy olyan 160-as vinyóval próbáltam, amin van pár szág mega lefoglalva linuxnak, ahová telepítettem. valamiért az nem lett letörölve, és csináltam még mellé 2 NTFS partíciót, az egyiken rendszerrel. A PC értelemszerűen csak a 2 NTFS-t látja. Amikor először csatlakoztattam a WD TV-hez, az is a 2 NTFS-t látta és kezelte (egy usb meghajtónak látta és a 2 partíciót ki is írta - nem is lepődtem meg, így volt jó.) Ami érdekes volt, meg is lepődtem, hiszen én már el is felejtkeztem az ext3-ról. Amikor másodszorra rákötöttem a WD TV-re akkor már 3 partíciót látott, látta a linux-osat is és abban a telepítési mappákat is! Pedig a WD TV elvileg NTFS és FAT fájlrendszert használ.
Először féltem a noname dock-tól. A tápja kikapcsolt, de bedugott állapotban jéghideg, ez pozitív. Használat közben sem melegszik.Közben olvastam az előttem lévő hsz-t: A kérdésre a választ nem tudom, de eszembe jutott, hogy próbáltam a Dock-ról bootolni, mert a lemezen ami benne van van egy Win XP a gépemhez, üzemkészen. A bootfolyamat elindul, de kékhalállal megáll. Még nem foglalkoztam vele hogy miért, de nem tudott simán bootolni. Jó lenne ha az is sikerülne
-
HXY
addikt
Lenne néhány kérdésem:
Vannak ezek az USB to SATA/IDE kábelek.
Az lenne a kérdésem, hogy ezekre notebook dvd írót is lehet kötni? SATA-t is és IDE-t is? Bootolni is fognak tudni?
Ha igen, akkor elég neki az USB-ről az áram, vagy kell még külön a táp is? -
viszta99
tag
Ez végre hasznos dolog,csak hát IDE....
-
DEV_NULL
őstag
szerethető a dolog
-
FefeeX
veterán
Kössz, tehát akkor elméletben a WD TV-mnek kellene lekezenie a partíciókat... (usb mondjuk ilyen szempontból szerintem kakukktojás a többi csatlakozáshoz képest, azért kérdeztem, mert állítólag USB-n se smart adatok, se hasonlók nem olvashatóak, gondoltam akkor a funkcionaalítás erősen behatárolt... Rám vár a próba... )
-
rudi
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Igen, ott inkább tapasztalati ez a valamivel 30 MB/s fölötti csúcs. Életben nem láttam még ennél gyorsabb USB-t. Nem simerem a szabványt annyira behatóan, de szerintem ez a 480 Mbit/s talán a 2 irányra vonatkozik, bár olyat sem nagyon láttam, hogy USB-n egyszerre 20+ MB/s-mal írok és olvasok is.
-
Male
nagyúr
A Wintech ha jól látom csak SATA1-et tud... mit szól az újabb vinyókhoz? (azokra gondolok, amiket alapból némely alaplap nem lát... pl Samsung F1-el vannak ilyen tapasztalataim régi SATA1-es alaplapokkal... programmal átállítható SATA1 módba, de ugye ezen cuccoknál pont az lenne a lényeg, hogy hoznak egy vinyót, és csak banyomod egy pillanat alatt)
-
FefeeX
veterán
Ilyet már láttam más gyártótól is régebben, mondjuk az 10 felett volt...
Minek erre USB csati kifelé?Nem lenne rossz egyébként egy ilyen sem...
Rudi:
A black boxod jól funkcionál? Én ma megyek az enyimért... géppel eSataban, WDTV-vel meg usb-n lesz használva... Nem lehet egyszerre rákötni mindkettőt?
USB-n egyébként a gép lát több partíciót egy lemezen?
Ez a leválasztásosdi meg érdekes lesz, ha USB-ről tényleg 5 perc alatt pörög le a vinyó... -
Kain
senior tag
hasznos termék,jó áron,fasza cikk keretében a tudtunkra adva,kösz pH!
-
Integra
titán
bevallom őszintén nekem már nincsen kedvem mobil rackezni.
mondjuk ma már vannak olyan sata csatolós rackek, amiknek kipattintod az elejét és simán becsúsztatod és becsatlakozik, és az elejét vissza pattintva rögzül, nincsen semmi kábeles megoldás mint a régi ide csatolós rackeknél, de a francnak van kedve egy minőségi rackért 10-15 ezret kiadni és akkor még mindig usb2vel szenvedünk..
egyébként meg az a hdd, amelyik nem tud elmenni 3 évet 24/7 egy ilyen dokkolóban megállás nélkül, azt nem kell megvenni.
mai napig vannak 10 éves hdd-im, amik embertelen körülmények között működnek.
szóval én ezt a melegedést nem lihegem túl -
Napfénysüti
nagyúr
Na pont jókor jött ez a teszt és elgondolkodtatott. Lehet a notebook mellé kellene szereznem egy ilyet. Aztán már csak egy plusz vinyó kell
-
Kinder
senior tag
Nekem is egy noname chanell+ van, nagy királyság, tetszik.
-
Hedgehanter
őstag
Hasznos eszkoz nalunk jol jonne egy ilyen so veszunk is egyet csak az IDE hianyzik belole.
-
-
Integra
titán
vajon wintech-nél a kártyaolvasókat, külön jeleníti meg rakás drive formájában, vagy csak egyet jelenít meg a rendszer?!
-
ksasa
tag
Mondjuk általános célra lehet értelmesebb dolog 3 ezerért egy USB 2.0-ás 2,5-ös külső merevlemezház. 2 csavar és mehet a cserebere.
-
erdoke
titán
"Korábbi, USB-s tesztjeinkből és a technológiát ismerve már tudjuk, hogy lényegesen lassabb a SATA-nál. Itt elsősorban a felhasznált vezérlő határozza meg, mennyire sikerül közelíteni a valamivel 30 MB/s fölötti elvi csúcssebességet."
Itt valami másra gondolhattál, mert az elvi csúcssebesség 480 Mbit/s, amit ha elosztunk 8-cal, 60 MB/s-ot kapunk.
-
kelzsoca
félisten
Nem rosszak ezek a dokkolók, de az IDE-s eszközöket még mindig nem kezelik le
Ellentétben ezzel: [link]
-
rudi
nagyúr
Nem mértem pontosan, hogy mennyi ideig vártam a kikapcsolásra, de biztosan jóval több volt mint 7 perc (egy 7 perces teszköröm futott addig más cuccon, utána meg csináltam még ezt-azt). Lehet, hogy közben megpiszkálta a szerencsétlen Vista, és azért nem kapcsolt le. Ha összejön, jövő héten csinálok még egy XP-s, stopperes próbát ezzel a 10 perccel. Magánban egy Chieftec külső házam van (mert csak 1 HDD-t használok), az hamarabb (tán 5 perc) lekapcsol.
Kérdések:
1. nem számít neki túl sokat. Azt szokták mondani korábban, hogy a huzamosann ideig (hónapok évek) x irányban hajtott HDD-t nem célszerű később huzamosabb ideig Y irányban hajtani. Mostanában viszont erről már nem nagyon beszélnek.2. Szerintem érdemes kikapcsolni a hátsó csatlakozót, mert egy konnektorra dugásnál akármi történhet. A SATA elvileg hot-swap, de ez nem a konnektorról áram alatt rángatásról szól.
3. Ha nem 2 másodperces, vagy hasonlóan nagy frekvenciával kapcsolgat fel-le, akkor nem lesz tőle baja. 5-10 perc idle után szerintem ikább kapcsoljon ki, ha olyan HDD-ről van szó, aminél nem kritikus a gyors elérés (belefér a felpörgetés ideje).
-
Prof01
veterán
Hasznos cucc!
-
Dyno
veterán
Jó cuccok, lehet már nekem is bekéne fektetni egy ilyenbe, de ennek az ára még tetszik is.
-
mexel
veterán
Csak egy észrevétel: Én is vettem egy olyam mint a Channel+ de noname verzióban (nincs ráírva hogy channel+), és 10 perc inaktivitás után lekapcsolja teljesen a vinyót. Valószínű hogy a tesztelt darabok is tudják ezt (a Sharkoon motyója is tudja).
Más: egy másik fórumon feltettem a kérdéseket, de bemásolom ide, itt van a helyeKérdés 1: árt-e a vinyónak az állított használat? (elvileg nem, oldalára fordítva már sok házba szereltem, de így csatival lefelé még nem)
Kérdés2: hogyan érdemes leválasztani a sata vinyót az usb-s dokkban. Használom az usb leválasztást, de a vinyó pörög utána is tovább. A dokkoló hátulján van kapcsoló ami áramtalanít. Egyelőre ezt is lekapcsolom mielőtt kiveszem a vinyót és beraknám a másikat. Gondolom pörgésben lévő vinyót nem szerencsés kivenni, vagy usb-ra csatlakoztatni. (mondjuk a 2 nem ugyanaz)
Ja, és mi a jobb a vinyónak: ha megy folyamatosan, vagy ha inaktivitás alatt lakapcsolja a kütyü? (szerintem jobb ha megy nem? én legalábbis nem szeretem kapcsolgatni)
-----------------
Közben megelőztek a leállással kapcsolatbanMegmértem, nálam 10 perc a leállítás.
-
tdd587
őstag
Nekem hasonló van és nagyon szeretem, mert praktikus. Ha kell egy film, vagy éppen menteni akarok, akkor valamelyik winyó bepattint, másol 10 percet, majd winyó vissza a fiókba. Mintha csak egy DVD-t vennék elő. Tuti a cucc.
Mondjuk aktív hűtés nincsen, csak a szellő a szobában, szóval ha dokkolóból megy órákat a mozi, akkor azért (winyótól függően) melegszik, de ilyen eszközbe úgyis nagy méretű green winyó való.
Ja és nekem ha nincs hozzáférés 15 percig, akkor elküldi aludni a winyót. Ez szerintem hasznos, mert ha ottmarad véletlenül, akkor sem pörög (pl. nem főzi meg magát nyáron).
Emlékeim szerint más gyártóknál van már olyan is, hogy 2 férőhely is van, ott az egymás közötti másolás is megoldott.
-
Devid_81
félisten
Ilyenünk van nekünk is, sokan nézegették de még egy darab se ment el belőle
Amúgy meg a fene se tudja, olyan mint egy Music Center mindenből van benne egy "kicsi"
Az 5let az jó, kérdés, hogy mennyit bír ki...mert gondolom nem egészen arra tervezték, hogy napi átlag 10 vincsi mentését ezzel a cuccal... -
^Clown
addikt
Marha jó cucc lett, az eSata-ért és a 2,5"-os vinyók fogadásáért pedig:
Köszi a tesztet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatunk három ház nélküli külső merevlemezházat.
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 merevlemez - 1 év garancia (használt)
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- Eladó Samsung 980 500GB NVMe M.2 SSD
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 3380 - i3-6GEN I 4GB I 128GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Livboj vezetéknélküli mobiltöltő eladó
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest