Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Xboxhoz dizájnolt, ultrarövid vetítőtávú lézerprojektor a Hisense-től
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- Plazma TV topic
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Mondjuk a 90 azért lényegesen jobb, tény. a 60+ ot mivel csinálja?
-
mexel
veterán
Nekem USB-n is tökéletesen másol, nem is vettem esatás verziót. Mivel nem állandó használatra van tartva,szerintem ez az usb sebesség elég is kell legyen. Most másoltam nagy iso fájlokat, kb 30megával olvasott, most kisebbeket 25-26-al, de egy régi 160-as vinyóról( ez TC alatt lett mérve, bekapcsolt vírusirtóval ha ez számít valamit.). Sata csatival mennyit megy?
-
mexel
veterán
De, ehhez a géphez van az xp telepítve, ha beteszem a gépbe a vinyót akkor butul
Arra gondoltam, hogy az usb driver betöltése okozhat gondot bootoláskor? Nem alap xp-m van, olyat csináltam, amiben frissített drivereket pakoltam, és még van egy olyan bibije, hogy telepítéskor nem ismeri fel az usb-s egeret. Az első újraindítás után már jó. Lehet hogy ez is lehet a baj forrása. -
mexel
veterán
válasz
MegalodonS
üzenetére
Az a gomb az elején a vinyó kivételét segíti? Mert a Channel+ ról ez kicsit hiányzik, ki kell húzni a motyóból a vinyót.
-
mexel
veterán
Több partíciót is kezel, a WD TV is érdekesen viselkedett vele
Egy olyan 160-as vinyóval próbáltam, amin van pár szág mega lefoglalva linuxnak, ahová telepítettem. valamiért az nem lett letörölve, és csináltam még mellé 2 NTFS partíciót, az egyiken rendszerrel. A PC értelemszerűen csak a 2 NTFS-t látja. Amikor először csatlakoztattam a WD TV-hez, az is a 2 NTFS-t látta és kezelte (egy usb meghajtónak látta és a 2 partíciót ki is írta - nem is lepődtem meg, így volt jó.) Ami érdekes volt, meg is lepődtem, hiszen én már el is felejtkeztem az ext3-ról. Amikor másodszorra rákötöttem a WD TV-re akkor már 3 partíciót látott, látta a linux-osat is és abban a telepítési mappákat is! Pedig a WD TV elvileg NTFS és FAT fájlrendszert használ.
Először féltem a noname dock-tól. A tápja kikapcsolt, de bedugott állapotban jéghideg, ez pozitív. Használat közben sem melegszik.Közben olvastam az előttem lévő hsz-t: A kérdésre a választ nem tudom, de eszembe jutott, hogy próbáltam a Dock-ról bootolni, mert a lemezen ami benne van van egy Win XP a gépemhez, üzemkészen. A bootfolyamat elindul, de kékhalállal megáll. Még nem foglalkoztam vele hogy miért, de nem tudott simán bootolni. Jó lenne ha az is sikerülne

-
mexel
veterán
Csak egy észrevétel: Én is vettem egy olyam mint a Channel+ de noname verzióban (nincs ráírva hogy channel+), és 10 perc inaktivitás után lekapcsolja teljesen a vinyót. Valószínű hogy a tesztelt darabok is tudják ezt (a Sharkoon motyója is tudja).
Más: egy másik fórumon feltettem a kérdéseket, de bemásolom ide, itt van a helye
Kérdés 1: árt-e a vinyónak az állított használat? (elvileg nem, oldalára fordítva már sok házba szereltem, de így csatival lefelé még nem)
Kérdés2: hogyan érdemes leválasztani a sata vinyót az usb-s dokkban. Használom az usb leválasztást, de a vinyó pörög utána is tovább. A dokkoló hátulján van kapcsoló ami áramtalanít. Egyelőre ezt is lekapcsolom mielőtt kiveszem a vinyót és beraknám a másikat. Gondolom pörgésben lévő vinyót nem szerencsés kivenni, vagy usb-ra csatlakoztatni. (mondjuk a 2 nem ugyanaz)
Ja, és mi a jobb a vinyónak: ha megy folyamatosan, vagy ha inaktivitás alatt lakapcsolja a kütyü? (szerintem jobb ha megy nem? én legalábbis nem szeretem kapcsolgatni)
-----------------
Közben megelőztek a leállással kapcsolatban
Megmértem, nálam 10 perc a leállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Mikrotik routerek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xboxhoz dizájnolt, ultrarövid vetítőtávú lézerprojektor a Hisense-től
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iPhone 12 64GB 95% (3 hónap Garancia)
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Arra gondoltam, hogy az usb driver betöltése okozhat gondot bootoláskor? Nem alap xp-m van, olyat csináltam, amiben frissített drivereket pakoltam, és még van egy olyan bibije, hogy telepítéskor nem ismeri fel az usb-s egeret. Az első újraindítás után már jó. Lehet hogy ez is lehet a baj forrása.