- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Androidos fejegységek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila go
csendes tag
van egy go pro hd hero 2-esem , van egy kis baj simma fenykepezo modban ha lenyomom a [felso] gombot pityan es ra 5 masodpercre kesziti el a fotot . segitseg
-
schleier
tag
Köszi! kipróbálom...
-
-bh-
aktív tag
válasz schleier #103 üzenetére
Nem,, sőt: ha firmware-t akarsz frissíteni, így is kell.
Ehhez a Cineform studio-t le kell tölteni GoProéktól (ingyenes; csak regelni kell); feltelepíted; és az elindított program csatlakoztatott/bekapcsolt kameránál feldobja, hogy van új firm, akarod-e frissíteni. (máshogy nem is lehet...)
Ezt amúgyis ajánlott, valamit javít az újabb firm ezen is (csak nem elget - az ISO-t akkor feltekeri...)Powerdirector 8-tól eszi a GoPro-s mp4-et.
"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
-bh-
aktív tag
válasz schleier #101 üzenetére
Ha Pinnacle Studio11, akkor nem is fog...
90fok FullHD kerülendő noise miatt (max., ha effektezed), a napfényt meg mindíg is szerette a GoPro (is - a többi márka is szereti, lévén kicsi az optika, és kell a sok fény)...
Beltérben pedig spot: On (nemsokat, de picit segít)[ Szerkesztve ]
-
schleier
tag
segítség kellene... van egy studió 11 programom /lehet nem a legjobb/ de nem jön be rá a videó amit a GoPro -ról átmásoltam a gépre.
Milyen beállítást használtok a Gopro 2-őn? igaz borús volt az idő....de nagyon nem lett szép kép pixeles eléggé ... beltér az halál neki... lehet sokat vártam tőle... azt hittem a mozgásban jobban csillapít...
-
-
Márton
nagyúr
Hú, akkor ez valami belső elektronikus probléma lesz.
Esetleg másik gépen/usb porton próbáltad?
Hátha kevés neki a mA.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Tangerine
senior tag
Nos, a szopás folytatódik. Megjött a firewire kártya.
A felső kép ami a hirdetésben szerepel, az alsó meg amit küldött a hong-kongi balfék.
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
pszollos
csendes tag
Szóval, megjött az új aksi , de itt sincs töltés! Valami ötlet most már két aksim van amúgy a kamera működik usb-ről! hogyan tudnám feltölteni az aksikat???
-
-bh-
aktív tag
válasz bigmasterg #92 üzenetére
Az X-Cam.hu forgalmazza; én csak forgatok/vágok nekik - meg néha helyrerakom a PC-iket (ismerni ismerem a brigádot)
schleier: párféle így hirtelen: Power Director 8 és felfelé; Premiere CS5; Sony Vegas 9 és újabb
-
schleier
tag
Tudtok valami jó videó szerkesztő programot?
-
bigmasterg
addikt
Köszi. Sima 720as (vagy 1080) videó minőségére lett volna kíváncsi, de ebből is le lehet valamennyit szűrni. Mondjuk ilyen szempontból ennél a videónál zavaró lehet a kettő keverése.
Ti forgalmazzátok is ezeket ?
(#90) schleier:
Ha megjön a kártyád, akkor a tiedre is (esetleg vágatlanul / utómunka nélkül) kíváncsi leszek. -
-bh-
aktív tag
válasz bigmasterg #89 üzenetére
[link] - ennek mondjuk csak fele HD2 (1db HD1-el és 1db HD2-vel lett forgatva,, és vágva van; nem eredeti felvétel, ha erre lennél kíváncsi)
Van még egy projekt, amit HD2-vel toltunk, csak az még nem publikus...[ Szerkesztve ]
-
schleier
tag
válasz bigmasterg #89 üzenetére
ha tőlem kérdezted... még nem mert nem jött meg a SanDisk kártyám....de hamarosan lesz videó...
-
schleier
tag
na megjött nekem is a Hero 2... remélem ilyen gond nem lesz vele....
-
-bh-
aktív tag
Nem a kamera hibája, az akksi xar...
Keríts egy másik akksit.
A HD2-höz mellékelt vmiért nálam is meghajlott; amúgy a HD1 akksija 1 felirattól eltekintve (a 2höz mellékeltnél ráírták a mAh-t is...) ugyanaz...azzal meg megy.
A másik (ami elromlott) az tölt, csak sose tölt fel, még 24h töltés után is félig van csak,, forró; és 1 nap tárolás után nullára esik a fesz benne..."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
-
pszollos
csendes tag
Tegnap vettem egyett de nem indul el a töltés! Se piros led se más! Ha a géppel összekötöm USB-vel és bekapcsolom akkor fut a töltés csík de akkor sem tölt!
ÖTLET? Előre is köszönöm
-
-
-
-bh-
aktív tag
Ha a kamerát használod kártyaolvasónak (mondjuk HD2nél még ezt nem mértem,, nemhinném, hogy sokban más lenne), akkor tökmindegy, milyen kártya van benne, 1600kbyte/s max. Ha van normális kártyaolvasód, amit a kártya tud...ott jól jöhet.
Gyorsba rámértem, Class6-os kártyáról HD2 7800kbyte/s; sz'al ennél már ez normálisan megy...
Schleier: 4GB fölött csak SDHC van, sima SD-ből 4GB volt a max; 64GB és afölött meg SDXC-nek hívják. Bár ez utóbbi ezeknél a kameráknál nem játszik, mert nem támogatott (lehet, h egy későbbi firmmel megoldják; nem lehetetlen elméletben...)
[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Üdv
Kingston féle Class4 - Class6 bevált; 10-est eddig nem eröltettük, mert eddig nem volt értelme (a HD2-nél is csak a 10-es sorozatfotóhoz kell)
SanDisk is jó, PQI-ok kihullanak, no-name-ek szintén nem bírják a rázkódást; Kingmax-ot, Samsungot még nem teszteltem."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
Frezer1979
csendes tag
Sziasztok.
Aki Contour HD sisakkamerát motoron használt, írjon már pár pozitív vagy negatív véleményt. Köszike. -
Márton
nagyúr
Hát ez biza elég zajos, vagy inkább a jpg tömörítés tett bele kockákat?
Végülis ha van bőven fény, napsütés akkor is kevésbé zajos a széles látószögű felvétel,
mint a 90 fokos? Egy pár mp. natív fájlt nem tudnál feltenni valahova?
Sokat segíteneEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-bh-
aktív tag
Amit lefelejtettem (időlimitből kicsúszva...):
Szerintem az érzékelő közepét használja - 11Mp-be belefér végülis a kb. 2Mp-es mozgókép... de zajosabb a kép, mint széles(ebb) látószögnél, az biztos. (annyira azért nem vészes...)
Ez 90fok, fullHD, kb du. 4előtt (videóból ollózva):[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Koncerten backstage-ben simán forgattam vele 1080p/90oFOV-al... igaz, ott már zajos volt a kép (a HD1-nél ugyanitt már csak pár színes folt volt...ahhoz képest sokat javult)
A HD2 az küzd, amíg lát - addig tekeri az ISO-t, amíg van vmi a képen."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
Márton
nagyúr
90fokos látószög úgy megy, hogy csak az érzékelő közepét használja?
Hiszen nincs zoom objektív. De ekkor meg a felbontás kárára megy a dolog nem?
Esetleg napsütésben nem vészes, de kevés fénynél már zajosabb az eredmény?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-bh-
aktív tag
Üdv
90fok 1080p-nél van (ennél van 127fok is, meg 170 wide); többinél csak wide van.
Fotót (TimeLapse is) 11Mp-t wide-ban, 8Mp-t 127-ben, 5Megásat 127-ben és 170-ben.
HD2-t mondjuk még nem mertem otthagyni 2 hétre fotózni - épp csak 1 hete van nálam - a régivel (5mp-es fotó, percenként) a 32gigás kártyára kb 11 napnyi fotó ment... 5Mp-nél ennyit tuti tud ez is.
Jah, PAL/NTSC állítás itt is van (a réginél is volt) - ilyenkor a 120, 60 és 30 fps-t 100-ban,50ben és 25ben veszi."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
T.M.G.
csendes tag
Szia -bh-
Lenne pár kérdésem.
A 90 o keskeny látószög 1080p és 60 fps 720p videó és Timelapse Mode-ban is el érhető?
Mennyi időt tud folyamatosan rögzíteni Timelapse Mode-ban ?
Csak NTSC szabványt tud a gép, PAL-t nem?
A válaszodat előre is köszönöm. -
-bh-
aktív tag
Amíg bírná (pár perc), addig szebb képe lenne - aztán....
Ezeket az extrém kamerákat kevésbé sajnálja az ember, mint egy 500k-ba kerülű dSLR-t... a másik, hogy víz/ütésállóságban hamar elvérezne bármelyik nem erre kitalált cucc (ha már van benne mozgó alkatrész - gondolj csak a zoom-os optikákra - a lencsetagok mozognak...amik a rázkódástól széteshetnek)
Fix obival ezt mondjuk kiküszöbölnéd, de még mindíg ott van a méret és a súly: vagy nem fér be, vagy nem bírja el az ember. (pl egy freestyle-os bringás, aki szaltózgat, és a bukón van a kamera - még ez a 190g-os cucc is kibillentheti az egyensúlyból...
Vízállóságnál meg lehet persze kapni búvártokot szinte bármire - amiket eddig láttam, 30k-tól felfelé... ezzekkel a baj az, hogy az amúgy sem kis méretet tovább növelik.
PL egy kérkdobba felszerelt kamera, ami kap kavicsot, pocsolyát, hideget/meleget... ott még elfér pl. egy GoPro, vagy bármelyik hasonló - de egy EOS-t azért nem mernék...
A harmadik dolog a rázkódáscsillapítás. DSLR-ekben is van rázkódáscsillapítás - ami elsősorban a kéz remegését hivatott kompenzálni. Ebből 2 féle van nagy általánosságban: elektronikusan mozgatott lencsetagokkal megoldott, illetve szoftveres. Előbbi lassabb, szebb képet ad, utóbbi gyorsabb (lehet), de mossa a képet. Ütöm-vágom helyeken az utóbbi a nyerő (nincs mozgó alkatrész). Képminőségen persze ront ez utóbbi módszer, de előnye, hogy bírja pl a 9G-s terhelést is (GoPro HD1-el tesztelve lett...)....Illetve a rögzítés: egy fél kilós gépet pl egy versenyautóra felszerelni igencsak vaskos/erős állvány kell (ha valami olyan képet szeretnél, mint pl. drifteseknél, hogy az autótól fél méterre kinyújtva van a cam).
Szóval nem helyettesíti egyik sem a másikat - kiegészíti. Amit az egyikkel meg tudsz csinálni, a másikkal nem - és fordítva.
-
guildmember
tag
-
-bh-
aktív tag
válasz guildmember #59 üzenetére
Határozottan javult elődjéhez képest. Igaz, még nem egy 5D Mark II, de tettek megint pár lépést arrafelé (mint képminőség,, dSLR sose lessz GoPro-ból )"Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
guildmember
tag
Így már én is értem h mire céloztál az 56. hozzászólásoddal.
Kipróbáltad a HD2-t és nincs sok trükközés a gyár videói alapján, mivel te is megvagy vele elégedve.."Az élet egy sz*r játék, de a grafikája nagyon ott van..."||A privát üzenetekre tessék válaszolni, nem hobbyból írom őket..:))
-
-bh-
aktív tag
Teso, én a HD2-ről beszéltem, nem offoltam vmi "konkurens" izével...
(csak annyiból egy kategória a 2, hogy extrém kamera mind2.. és itt vége is. Nem leszólni akarom,, nincs rossz képe ennek se; de tapasztalat alapján a GoProkat 2 hétre is ki lehet rakni Time-Lapse fotózásra...is. meg még elég sokmindenre is jó...)
Meg nem a gyártó álláspontját közöltem, hanem a sajátomat.[ Szerkesztve ]
-
-bh-
aktív tag
Szóval az elmúlt 4 nap tapasztalata alapján ki lehet jelenteni: nincs trükközés a demo-videóban... tényleg ezzel készült, és nincs utómunkázva...
-
senior tag
válasz guildmember #53 üzenetére
Egyúttal azt hiszem ez a legkisebb méretű ilyen kamera a mostani kínálatban..
-
ledgeri
nagyúr
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-bh-
aktív tag
Ehhez a Sunex lencséhez (konkrétan amit a linkelt videóban is használ a hexakopteres) ki kell műteni a gyári optikát. Azzal meg élből bukod a garanciát.
-
senior tag
Mondjuk egy GoPro Hero2 kamera 'szélárnyékba' tett külső mikrofonnal és Sunex lencsével ütős darab lehet..
-
senior tag
Sziasztok!
Létezik, hogy nincs még sehol sem összehasonlítás Contour+ és Hero2 kamera között?
Ezen típusokat vélem szóba jöhető készülékeknek, bár a Contour+ azért számottevően drágább..
Kíváncsi lennék, hogy a tesztvideokon látható gyengébb színeket mondjuk egy Frimware frissítéssel vajon orvosolni lehet-e a Contour kameráján a későbbiekben.
Egyébként a Gopro összességében jobb vételnek tűnik, csak ne lenne olyan igazán ormótlan az alakja...
-
schleier
tag
válasz -=Vacsek=- #42 üzenetére
szép képe van, de tuti rásegítettek... ahhoz meg igen komoly számítógépes háttér kell...
-
-bh-
aktív tag
válasz -=Vacsek=- #42 üzenetére
Elvileg azzal (az első HD-vel is lehetett gyönyörű képeket csinálni - és borús időben nem annyira szépeket... )
Azért biztos kijelentéssel várok, amíg nem kapok egyet...Az a 100 ojró meglehetősen gyanús.
1. kemény 4 napja lehet kapni - az Usában.
2. Az is 300 dolcsi; posta nlkül. az legalább 240 euró (és még finoman számoltam...nincs benne se posta, se vám..)
Szóval vagy egy sima HD-t akar eladni, vagy nem annyi, amennyi...vagy lehúzda."Boldogok a trollok, mert övék a világ hálója."
-
-=Vacsek=-
senior tag
Idén lesz 5. éve h snowboardozok és én is nézegettem ezeket a hd kamerákat. Létezik hogy ez a video hero 2-vel van felvéve és ilyen szép a minőség vagy utólag rásegítettek a videóra? Amúgy érdemes ebay-en szétnézni használtan hero2-t 100euroért már lehet találni!
-
Márton
nagyúr
-
guildmember
tag
Ezek alapján a te választásod volt a legjobb
Mindenképp akarok majd venni egyet, hadd nézzem majd vissza a dolgokat..
A régi GoPro Hero 60k-ba tán' annyira nem húzós, ha jól beállítod, szerintem LCD sem kell, bár jó ha van"Az élet egy sz*r játék, de a grafikája nagyon ott van..."||A privát üzenetekre tessék válaszolni, nem hobbyból írom őket..:))
-
h1n1_900
senior tag
Mi Hero-t vettuk lcd-vel.
Logitech X-530 eladó jó állapotban olcsón! http://href.hu/x/gkgr
-
Márton
nagyúr
90-100k-ra mondjuk én nem emlékszem, biztos későn kapcsolódtam
be, de idén nyáron 70 körül volt a Naked verzió, én arról beszéltem.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
válasz guildmember #27 üzenetére
Én 2 hónapig tököltem, melyiket vegyem meg aztán elborult az agyam bevásároltam a legdrágábbat, nem bántam meg, hogy vettem egyet, de igy utólag a Drift mellett kellett volna dönteni. Árban a legjobb, képminőség is kiválló az LCD praktikusságára meg használat közben jöttem rá. Mármint arra, hogy milyen jó lenne, de nincs A hangot meg lehet pótolni zenével is
update: itt egy összehasonlítás, teszem hozzá a Contour-ból a legolcsóbb verziót tesztelték, a drágábbaknak sokkal szebb a képe.
[ Szerkesztve ]
-
guildmember
tag
válasz #34784256 #26 üzenetére
Felettébb érdekes..150 font, durván 50k,( nem állok most neki számolni, este van.. ), és ingyenes a szállítás, ugyanakkor itthon a legelső amit kidobott gugli az 62 k volt..laza 10es marad a zsebben, ami kezdésnek nem is rossz..Mondjuk ha GoProhoz sok a tartozék, akkor feltételezem a tankra vagy bárhova sokkal könnyebben fel lehet nyomni( ugye motor esetében.. ), a hang..ejjejj jóféle ez a GoPro, csak nekem magas az ára..majdnem 100k-t kiadni egy gépre, úgy hogy nekem is 125-re kellene sok (ha egy 600-as gixxi lenne..mindjárt más lenne a leányzó fekvése ), annyi hogy talán tartós is lehet..
"Az élet egy sz*r játék, de a grafikája nagyon ott van..."||A privát üzenetekre tessék válaszolni, nem hobbyból írom őket..:))
-
törölt tag
válasz guildmember #25 üzenetére
Ez az angol ebay, de irányárnak jó. Klikk ide.
Egy pár jó tanács mielőtt eldöntöd melyiket veszed: Driftben van LCD, GoPro-hoz sok tartozékot adnak, a Contour meg szép és van benne GPS, rögzíti merre jártál, valamint külső mikrofont csatlakoztatsz hozzá. A hang tekintetében amúgy a GoPro magasan nyerő, a többi iszonyat szélzajos. -
törölt tag
válasz guildmember #21 üzenetére
Egyet feltöltöttem a youtube-ra, de mivel a youtube ez eredetire hibaüzenetet adott (nem mondta miért) ezért lekonvertáltam kisebb méretbe, szóval nem adja vissza az élményt.
Ráadásul sportmotorom sincs, csak egy 125-ös Honda Varadero, de azzal is élvezetes, főleg ha nem a városba motorozol, hanem valami szép helyeken Vagy ha forgalom van és nagyon sietősre veszed
Ajánlom nézz utána a Drift Stealth-nek, olcsóbb mint a HD és a Contour, képminőségbe legalább ugyanannyira jó, és könnyebb is kezelni. Az enyémen pl, nincs viewfinder (ahogy a GoPro-n sem alapból), szóval ha felbuherálom a kamerát egy új helyre a motorra mindig Bluetooth-on keresztül kell a telefonnal rácsatlakozni, hogy lássam hova néz a kamera, elég macera, a Drift-nek van saját kis LCD kijelzője, arra pont jó, hogy lássad merre irányítod, sokkal praktikusabb. -
-bh-
aktív tag
Kis videó,, 90%-ban GoPro-val forgatva: [link]
-
guildmember
tag
válasz #34784256 #20 üzenetére
Teljes mértékben igazad van, amiket látok, hogy ezekkel vették fel, azoknak piszok jó a minősége, ez tény..na majd egyszer ha jófiú leszek..
Ha esetleg feltöltöttél vmerre(pl. sportmotor) vmilyen on-board videót szívesen meglesném..
#19 Márton
Persze ez is helyénvaló..a minőségnek ára van"Az élet egy sz*r játék, de a grafikája nagyon ott van..."||A privát üzenetekre tessék válaszolni, nem hobbyból írom őket..:))
-
törölt tag
válasz guildmember #18 üzenetére
De az élmény visszanézni a motorosvideókat megfizethetetlen, 1 hónapja vettem egy Contour Plus-t, anélkül nem megyek motorozni
-
Márton
nagyúr
válasz guildmember #18 üzenetére
Hát nem, de csinálj kevesebből fullhd kamerát, 90g-osat,
víz és ütésállót!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz guildmember #16 üzenetére
Az előd 60-70e ft volt, most ez is ekörül debütál.
Vagy 80 a gazdasági helyzet miattEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
guildmember
tag
Egy ilyen szépség mit kóstál hungáriás forintba?
Motorozáshoz ideális társ lenne.."Az élet egy sz*r játék, de a grafikája nagyon ott van..."||A privát üzenetekre tessék válaszolni, nem hobbyból írom őket..:))
-
Márton
nagyúr
épp azért írtam, hogy lehetne cserélhető, és akkor már nem kritérium az "ekkora"
A látószögről pedig nem írtam, nyugodtan lehet kisebbre venni,
a 178 úgyis írtó sok.
Hallottál pl. a sunex lencséről gopro-ra? Egy ilyennel bőven kiegyeznék..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Fáraó
őstag
Nem rossz, szívesen tesztelnék egyet. Úgyis holnap veszik le a sínt a törött ujjamról.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
törölt tag
A contour is nemrég adott ki új kamerát, de már az előző verziói is régóta 1080p-ben rögzítenek, szóval nem lettem elájulva
-
Márton
nagyúr
"immár 1080p-ben örökíthetjük meg"
Akár csak az előddel.Jó lenne még pl:
cserélhető objektív, mert a gyári igencsak torzít, ebben vajon van előrelépés?"Professional Low Light Performance"
ez vajh mit jelent, mert az előd igencsak gyenge volt.120Fps is van WVGA-ban!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
A wifi modullal távirányítós kémrepülőt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mr.Csizmás
titán
előbb egy rakétát építenék alá
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest