Megújul a GoPro akciókamera: itt a HD Hero2

Hirdetés

A GoPro rengeteg HD Herot adott el, ami nem is csoda, hiszen ezeket a hardcore kamerákat nem csak az extrém sportok kedvelői, de búvárok, tudósok és „épphogy nem lépek ki az atmoszférából” felvételeket készítő hobbi rakétaépítők is szívesen bevetnek - sőt, akadt olyan sirály is, akinek kedve támadt rövid röptét megfilmesíteni. A gyártó most emelte a tétet, a HD Hero2 kamera-fényképezőinél minden téren „duplázást” ígér.

Az új sisakkamerával 1080p-ben örökíthetjük meg csonttörő mutatványainkat; a gépezet háromféle látószöget kínál: 90°, 127° és 170°. Sorozatfelvétele sem kutya, hiszen másodpercenként tíz 11 MP-es állóképet képes rögzíteni. A mini HDMI aljzaton kívül rendelkezésünkre áll még USB, kompozit kimenet és a HERO port. A GoPro idén télen fogja kiadni azt a WiFi BacPac nevezetű egységet, aminek használatával akár élőben is közvetíthetjük a felvételeket.

Nagy előrelépés az elődmodellhez képest az új kijelző, amely végre szakít a szófukar életmóddal és egy egyszerű menüt is elénk tár. Az új GoPro HD Hero2 háromféle kivitelben lesz kapható (mind 300 dolláros áron): „Outdoor” (szabadtéri), „Motorsports” (motorsport) és „Surf” (szörf, vízi sportok). Természetesen az újdonságok mind kompatibilisek maradnak a már kapható kiegészítőkkel. A gyártó az eredeti HD Herot 200 dollárért (150 dollárt kell fizetni a 960-asért) kínálja továbbra is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés