- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
válasz
Csupingo #247 üzenetére
nyilván, a szabványhoz kell magukat tartaniuk, mindenesetre én abszolút hülyeségnek tartom ezt a power limit növelést. a slot nem arra van hogy százvalahány wattokat adjon a kártyának, erre való a külső tápcsatlakozó.
ez hogy mit mibe pakolunk, ezt hadd döntse el júzer. raktam már én is gen 3-as eszközt egy 1.0-ás alaplapba, működött ahogy elvártam, de szerintem nem is ez a lényeg egy ilyen kérdésben. a visszafelé kompatibilitás jó dolog, nem kéne elkaszálni.
Arról meg nem is beszélve, hogy ha a kártya már alapból ilyen 70W környékén fogyaszt, akkor erősen megfontolandó szerintem rátenni egy 6-pin tápcsatit. nem azért mert a slot nem bírná, hanem azért mert igen kevés olyan alaplap van ami tényleg az összes sloton le tudja adni a megkövetelt teljesítményt. az én Tomahawk b450-esemmel is, ne tudd meg mennyit vakartam a fejem mire rájöttem hogy nem szoftveres oka van annak hogy az összes PCIe slot kártyákkal teletömve nem mindig megy mindegyik (főleg a PCIe-PCI adapterben a SCSI és FireWire vezérlők tűntek el) hanem egyszerűen az, hogy ha az egyik valami miatt erősebben megrántja a tápot (a SAS HBA tud ilyet amikor elkezdek írni a softraid tömbre) akkor van úgy hogy a mellette lévő Ethernet vezérlő eltűnik. Elég ocsmány módon ugyan de megoldottam, amit csak lehet kívülről is megtápláltam, van ami csak ezért van riserben hogy tudjon stabil, direkt tápot kapni amin nincs ilyen megosztott limit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- Óra topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Robogó, kismotor
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2931, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest