- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Monitor hiba topik
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
#56573440 #34 üzenetére
ne mondd már, hogy az normális, hogy a szolgáltatón akarják leverni a saját gazdagodásukat meg a saját erkölcsi elveiket!
de abból a mondatodból, hogy fizessen nekem a core, azt látom, hogy nem érted, miről van szó. én arról beszélek, hogy a kiadói lobbik a saját érdekeik védelmét az isp-k pénzén akarják megoldani. ez mostanában folyamatosan előjön, hogy jönnek mindenféle csürhék, előadják a nagyhalált, az isp meg fizessen. miért? ha a kiadói lobbi bevételt akar, finanszírozza a hozzá szükséges befektetést. nekem semmi okom egy rakás pénzt elkölteni azért, hogy a kiadók jobban járjanak.
-
bambano
titán
válasz
Necroman_Mk2 #30 üzenetére
és vajon ki fizeti ki nekem, hogy folyton azzal foglalkozom, ami az amcsi kiadók érdeke, és nem azzal, ami az enyém?
-
Necroman_Mk2
őstag
Figyelembe véve, hogy 2020-ra már a 8K videózást akarják bevezettetni, a mobilnetek sávszélessége is egyre nő, a big data egyre inkább elterjedt lesz, valamint (valószínűleg/remélhetőleg) a VR alapú virtuális valóságok is előtérbe kerülnek, úgy nem tartom kizártnak ennek bejövetelét.
(#7) bambano Szerintem nem lehetetlen ezt megoldani: oké, hogy emiatt megszűnne pl. a ThePirateBay, de vajon hányan fognak átmenni az új utódjára? És a következőre, és a következőre, és a következőre...
(#13) ZedMester: Valaki árulja el nekem, hogy mitől lett ez a tök középszerű spanyol dal ennyire felkapva, hogy már 2 milliárdnál tart a megtekintése?
-
mikej95
aktív tag
Átlagos sávszélesség, ezen mindig mosolygok. Persze lehet átlagolni a gigabites céges vonalakat, az optikától 10 méterre lévő panelban kapható 100 megabites netet és a vidéken elérhető 10/2 Mbit/s (8/0,5) szemetet, de az ottani hulladék hálózatot az életben nem cserélik ki, ha végleg elrohad a szovjet rézdrót inkább kivonulnak.
-
Vigilante
őstag
Egyébként nem értem otthoni felhasználásra a 10 Gbit/s-es peering-el mi a spórolós!? Megsúgom nem csak a torrent, de pl egy Star Citizen is 910 Mbit-el jött le, amikor épp szedtem le.
Mivel lennék beljebb egy BIX-el, ahol ez az érték 50 Gbit/s!?
Nem működtetek róla tört WOW szervert, vagy ilyesmit, ahol ez gondolom fontos lenne már. Kérlek taníts mester, de tényleg.
Az ember mindig szeret tanulni, és tájékozódni a lehető legtöbb szakterületen.
-
BOBAKILL
őstag
Magyarországon 30Mbps lesz a garantált sebesség mindenhol, elvileg jövő év végéig. Sok helyen ugye a régi koax lefedő hálozat lesz felturbózva de optika betáp lesz mindehol. Van ahol mobilnettel fogják biztosítani ha máshogy nem megy.
-
Angel1981
veterán
Számomra az itt felsorolt jóslatok már inkább ijesztőek, mint elismerésre méltóak.
-
Vigilante
őstag
válasz
#65675776 #12 üzenetére
Nem, analfabéta vagyok...
ZedMester: Tavaly ilyenkor még én is az 5/0,5-ös ADSL 2+ technológiával szoptam, ami ráadásul 2x ennyibe is került a TV-telefonnal együtt.
Dunaújvárosban van a DIGI-nek pl gigabites neten, és terjeszkednek ha jól még egyéb nagyobb vidéki városokban is. Elég gyorsan terjeszkednek, de azért rájuk férne egy kis + munkaerő, az tuti. De pl a telekom is szépen lassan elkezdte a gigabitet húzni, pl itt nálunk a XII. kerületben, mert látta, hogy a DIGI terjeszkedik elég szépen.
De nincs az az isten, hogy én többet telekomhoz visszamenjek, amit én sz*ptam azzal a hulladék ADSL-el.
bambano: Jaj, ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire a lelketekre veszitek.
Csupán azért raktam be, hogy 2017-ben már ez lenne az elvárt sebesség. Megsúgom az oszlopokra egy egész XII. kerületben, pik-pak ki tudták húzni tavaly, szal nem is szakadnának bele. Csak több ilyen cég kéne, mint a DIGI, akik nem olyan profit éhes szarháziak, minta trékom.
-
bencze
senior tag
Az a nagy hálózati adatvédelmi rocket science amit nem sikerül megugrani jelenleg sem rengeteg helyen az as patchelés, és az SSL, vagy mostanában a TLS, ami a Netscape idejében megvolt, ha valaki még emlékszik rájuk. De amíg egy sysadmin nem tudja hogy kell generálni egy csr-t vagy azt az őskori, IT-ben (NT-ben, ami manapság már IT) rég nem valid elvet tartja, hogy "amíg működik ne nyúlj hozzá" addig lesz sok hálózati adatlopás.
-
Hunmugli
aktív tag
"megközelítve a 1,2 Gpbs -ot," nincs ott felcserélve 2 betű? (giga bit per secundum VS nem tudom mi)
-
bambano
titán
aminek a hatásossága konvergál a nullához...
különös tekintettel arra, hogy jelszóemlékeztetés céljából szoktak emailt kérni, így ha költözik az oldal, akkor egy körlevél, és mindenki tudja, hova ment.ez egy tipikus példa arra, hogy miért utálom, amikor a jogász informatikában okoskodni kezd.
-
anulu
félisten
ha EU-ban szolgáltatói szinten lelövetik a torrentet, akkor a mostani adatforgalom a töredékére fog csökkenni...
-
gabor7th
addikt
Amúgy itt a "szomszédban" a prohardver.hu-n van pont egy cikk, hogy az Intel szinte teljes visszavonulót fúj IoT fronton. Jól teszik, hogy kimennek ebből a zsákutcából. https://prohardver.hu/hir/intel_tobb_iot_platform_kivezet_szeptember.html
-
gabor7th
addikt
" A jövő technológiájában kiemelten fontos szerepe lesz az adatbiztonságnak, hiszen a hálózatokon átfutó hatalmas adattömegeket a hagyományos megoldásokkal már nem lehet megvédeni. " Szerintem ezt a biztonsági problémát jövőben se fogják megoldani. A sokkal jobban védett rendszereknél se megy. Azonkívül rengeteg cikk van arról, hogy a valóságban az IoT cuccok biztonsága borzalmas, és nemcsak a kis cégeknél. Úgyhogy nem lesz életképes, különösen az okosautóknál, mert ott már az életünk kerül veszélybe.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Cisco Visual Networking Index előrejelzése szerint 2021-re az internetes adatforgalom megháromszorozódik és meghaladja a 3 zettabájtot, Közép-Kelet Európában a kapcsolódó eszközök fele M2M modul lesz.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android szakmai topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 11
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- Samsung Galaxy S20 8/128Gb
- HP EliteBook 640 G9 laptop (FHD14"/i5-1245U/16GB DDR4/256GB SSD) új aksi,és kijelző csak ma 05.04
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Awesome Blue
- Újszerű Samsung Galaxy A12 Dual sim kártyafüggetlen
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest