Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #99 üzenetére
Mert van más út is, mint az egy microsoft út.
Hagy ne kezdjem el sorolni, mi mindenre nem jó például a word, stb. Volt már annyi win-lin flame, hagyjuk.
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #97 üzenetére
Számomra nem elsősorban a görgetéssel és a stílussal van baj, bár azzal is, hanem azzal, hogy én másképpen akarom használni a számítógépemet, nem úgy, ahogy Bill kitalálta.
-
ngabor2
nagyúr
a wine is azon szmötyizik, hogy a wines cucmákok menjenek linux alatt. fordított irányban is vannak próbálkozások, most nem jut eszembe projekt neve, de elég sok linuxos cuccot lehet vele winen futtatni, ami nem a rendszerhez kapcsolódik közvetlenül.
szkitac: és az nem veszi le az fsb-t 70-re 100-ról, ha nincs rá szükség? mivel így jön ki a 630. itt is fel lehet tenni 900-ra, az más kérdés, hogy érdemes-e.
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #93 üzenetére
Hozzád képest moonman az ország legnagyobb linux fanja...
Azon is vitatkozhatnánk, hogy stabilabb-e vagy kevesebb erőforrást igényel-e, de a lényeg nem ez. A lényeg az, hogy linuxon teljesen más szemléletű programok vannak, mint xp-n és ez vagy tetszik valakinek, vagy nem. Én személy szerint sikítófrászt kapok mindenféle egeres klikkelős marhaságtól. Más meg játszani szeret, ő meg a linuxot nem tudja emiatt használni.
Egyébként ha mutatsz pl. otthoni netmegosztó routert vistával, akkor el lehet majd gondolkodni ezen a kevesebb erőforráson.
-
bambano
titán
mostanában azzal szmötyiznek, hogy ugyanaz a motor dízel és benzines elven is működhessen. bizonyos helyzetekben gyújtással, benzinesként, más helyzetekben öngyulladással, dízelként. van előrehaladás, de tudtommal messze még a vége.
ha ez meglesz, akkor szerintem mehet gázolajjal és benzinnel is ugyanaz az autó, bár értelme marginális lesz akkorra
-
bambano
titán
válasz
Stalker-2572 #58 üzenetére
talán azért, mert nem is akarják.
Akik meg akarják, kisebbségben vannak és emiatt nem kapnak annyi támogatást hozzá.A kérdés nem az, miért nem akarják kompatibilissé tenni, hanem az, mi a rossebnek akarnák?
-
róland
veterán
válasz
Stalker-2572 #86 üzenetére
Nagyon közel van már 2008. március 30. S jelenleg nincs meghosszabbítva a program.
-
bambano
titán
úgy érted, azt a pda-t nem lehet win nélkül kapni. mert másfajtát igen.
Egyébként egy 400 ruppós masinát gps-es, wifis, csilivili pda-val összehasonlítani szerinten nem ér, mert 400 ruppó az nincs 80 rongy, egy asus p535 meg jócskán 100 fölött van és szerintem egy ipari hulladék. Más pda-t nem ismerek
-
FTeR
addikt
sztem ez max csak az egyik probléma. ráadásul az új ofisz formátum már nyílt is, a régit meg már elég jól támogatja. asszem, h novelltől van ODFplugin mso-hoz, csak ODF rakat fícsört nem támogat.
mso-ban 14 nagy app van (meg rakat suit-hoz köthető apróbb cuccos). van közöttük olyan is, ami egy home usernek is hiányozhat és akkor még nem beszéltünk a fícsörökről, az enterprice meg egyéb felhasználási területekről.nah, erről szót se többet. nagyon off.
-
FTeR
addikt
"Letolja a Linuxot az Eee PC-ről a Microsoft"
ezt még a legelején mondani akartam, de a hozzászólások elvitték a gondolatomat.
az nem lenne helyén valóbb, h "Letolja a Linuxot az Eee PC-ről a Windows"?
az eredeti cím azt sugallja, h ms erőszakkal lenyomja. holott arról van szó, h a felhasználói igények ezt diktálják.
abba bele lehetne kötni, h vmi kedvezményes árú licenszet ad, de konkurens árát figyelembe véve nehéz lenne azt mondani, h meglévő tőkéjével visszaélve alááraz... -
LordX
veterán
Ha használtál vegyes környezetben (azaz a mentett fájljaidat meg akarod nyitni MS officeban is), akkor tudod, hogy az OOo nagyon nem állja meg a helyét. Sajnos. (Persze ez lehet, hogy az MS hibája, mert olyan balfék módon kezeli a formátumot. Ha lesz egy elfogadott dokumentumszabvány, akkor majd lehet valós alternatíva egy OOo.)
-
foregister
tag
válasz
t72killer #36 üzenetére
PDA-t használok de már régóta kerestem egy subnotit. Van külő bill-em hozzá de nem ugyanaz. Kevesebb program is van PDA-ra mint WinXP-re és bár imádom a pda-mat ("kaisi"), de simán elfogadnék mellé egy mini laptopot.
Amúgy jó a normál noti leírásod csak hogy: én nem akarom h venti legyen a gépben (az új eee-ben nem lesz, mivel az Intel Atom CPU-ja sem igényli) és nem akarok mozgó alkatrészeket azaz merevlemezt sem. Akkor végülis megéri-e azt a $400-t az eee pc vagy sem? Ha kell a hely rádugom a WD passportor vagy a mybookot ha mégtöbb hely kell (kétlem). Nem filmnézésre hasznánám és nem modellezni akarok, hanem netezni, jegyzeteleni, kikapcsolódni amikor van időm és nem vagyok desktop gépközelben. Na pont erre hivatott az Asus eee PC. Jah igen és ha tudsz 12" környékén vagy alatt normális laptopot $400-ért akkor légyszives szólj mert egy éve vadászom ilyenre.
U.I.: 2 giga ramot az eee-be is lehet tenni, garivesztés nélkül ;)
-
BiP
nagyúr
Windows FLP-vel mi van? Annak tök kicsi a hardverigénye, mégis _majdnem_ egy full XP. Olyat is lehetne rá tenni. Kicsi is, gyors is, stb.
-
róland
veterán
válasz
Idézet a tisztaszoftver.hu-ról:
"TÁJÉKOZTATÓ
A Microsoft Magyarország Kft. a magyarországi Microsoft Campus és Iskolai programmal kapcsolatban az alábbi tájékoztatást nyújtja.
A kormányzat és a Microsoft között létrejött, a Microsoft Campus és Iskolai program alapját képező licencszerződések futamideje 2008. február 28-án lejárt. A licencszerződések vonatkozó rendelkezései szerint a programban résztvevő intézmények és diákjaik szoftverhasználati jogai ezen a napon megszűntek, és ezen időponttól sem az eddig telepített szoftverek további futtatása sem pedig újabb szoftver példányok telepítése nem megengedett.
Tekintettel arra, hogy a Microsoft tárgyalásban van a kormányzattal a Microsoft Campus és Iskolai program meghosszabbítása érdekében, azonban a program meghosszabbításához szükséges licencszerződések megkötésére a kapcsolódó kormányzati közbeszerzési eljárás időigénye miatt még nem kerülhetett sor, a Microsoft az alábbi átmeneti megoldást biztosítja a programban részt vevő intézmények számára:
A Microsoft feljogosítja Microsoft Campus és Iskolai programban részt vevő intézményeket és diákjaikat a program keretében megszerzett ideiglenes szoftverlicencek további használatára a Microsoft Campus és Iskolai licencszerződések megkötéséig terjedő időre, legfeljebb azonban az eredeti lejárati időtartamot (azaz 2008. február 28-át) követő 30 napra (átmeneti időszak).
Ezen átmeneti időszak alatt az intézmények és diákjaik a meglévő licencek használatán túlmenően jogosultak újabb licenceket is beszerezni és telepíteni a program általános szabályai szerint, azzal azonban, hogy amennyiben a Microsoft Campus és Iskolai program meghosszabbítására az átmeneti időszak leteltéig nem kerülne sor, úgy az átmeneti időszakban beszerzett és telepített szoftver példányok használatára vonatkozó jog, csakúgy mint az ezt megelőzően a program keretében megszerzett valamennyi egyéb szoftverlicenc használatára vonatkozó jog, az átmeneti időszak utolsó napján megszűnik, és az érintett szoftver példányokat a Microsoft Campus és Iskolai szerződés rendelkezései szerint a számítógépekről haladéktalanul törölni kell. E tárgyban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium értesíti az igényjogosultakat.
2008.02.28
Microsoft Magyarország"
-
FTeR
addikt
(#59)
azt írtam gyakorlatilag. az általad említett program belefér az elméleti hibahatárba. kétlem, h win-en nincs akár még jobb cucc is, főleg ha nem abszolút kizár ok a kereskedelmiség nem ingyen. (max akkor állnék neki keresni ilyet, ha valóban szükséged lenne rá.)én egyébként nem lepődnék meg, ha egy felmérés arra az eredményre jutna, h winre több ingyenes app van, mint linuxra. ha másért nem, azért mert a nagyobb ingyenes appokat portolják, mivel linux nem biztosít elég teret nekik (firefox sem linuxon érte el a jelenlegi piaci részesedését). arról nem is beszélve, h valszeg nagyságrendekkel több wines app van, mint mac+linux együttvéve.
fontos kitétel volt még az egyenlő értékűség. pl a gimp nem áll így pl a ps-el. ugyanúgy, mint ahogy az OOo sem áll így az mso-val.
pár hete olvastam egy mac-es blogot, ahol arról volt szó, h nagy mac fan létére xp-re váltott, mert 3D appok terén össze se lehet hasonlítani a két platformot (a kommentekben több maces arc* is egyet értett vele). ezt értettem egész területek alatt.*olyanok is akik ismertebbek a grafikus community kapcsán
ha kicsit képben lennél, akkor tudnád, h az az ms álláspontja amit mondtam neked. ms nem úgy érti recommendidet, mint ahogy más sw gyártok, ugyanúgy, ahogy AMD nem ugyanúgy érti az Mhz-t mint az Intet (meg más), mert a laikus felhasználó számára a pontos adat félrevezető lenne.a vita egy asztali gép kapcsán ment. vistában több gigányi cucc van, ami egy ilyen korlátozott gépben, mint az eee, semmi haszna. ez persze nem jelenti azt, h asus ezt figyelembe is veszi, de gondolom nem csak a skint cserélték rajta.
//
btw, vistában alapból van ilyen indítóképernyő, "Welcome Center" néven. A vendor azt tesz bele amit akar. nem mintha egy ilyen startup app vmi eget rengető dolog lenne... -
ngabor2
nagyúr
válasz
fordfairlane #69 üzenetére
jogi és zárt forrás okai vannak. a wine már elég régóta próbálkozik, legutóbbi infóim szerint a win mély lelki világában gyökerező progikon kívül majdnem minden megy vele. úgyhogy ha az ms kiadná a pontos leírásokat, valszeg csak idő kérdése lenne a teljes portolás. de attól tartok, ez még nagyon messze van.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Ezen már én is gondolkodtam. Nem tudom, vajon műszaki vagy inkább jogi akadálya van a teljes win32 API portolásának.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #67 üzenetére
miért nem csinálják meg a benzines kocsikat, hogy dízellel is menjenek?
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Nem kérdeztem nehezet
-
Dave™
nagyúr
Doc, kérném azt az abc-t
Tehát akkor még egyszer: én nem akarok rátenni semmilyen vistát, mindössze annyit mondtam, akár azt is rátehetnénk, hiszen túlteljesíti a minimum elvárásokat, ergo mennie kell, használható módón. Persze nem gondoltam komolyan a dolgot, inkább aféle viccnek szántam, de te csak a .net-ben írtakat érted gondolom, tehát inkább feladom
-
ngabor2
nagyúr
én csak megvédtem a linuxot, és az általam használt win alapismérveit hoztam fel. igen, kénytelen vagyok wint használni a melóhelyen. igen sok okosság hiányzik belőle, amit linux alatt megszoktam.
akkor neked jó az a pda. nekem nem volt ilyen szerencsém az x500-zal. okosabbra meg nem volt keretem.
-
Dave™
nagyúr
áh bocs, a sok pingvint keverem
Akkor téged kérnélek fel majd e nemes feladatra, ha a kolléga ismét olvasási gondokkal küzdene. Amúgy nagyon komoly volt az a sünis link
nyilvánvaló, hogy nem, mivel nem lenne egy dinamikus rendszer, holott processzorban túl is teljesíti a minimumot
De sokan nem értik errefelé az ironiát
-
doc
nagyúr
kikérem magamnak, a sünit én linkeltem
amúgy 8GB-nyi helyen már csak azért sem hiszem, hogy működne a dolog, mert ha megindul a temp-file-ok osztódása, pillanatok alatt elfogyna a hely, amivel f@szányosan ki is nyírná magát a kicsike
persze nem valószínű hogy vista kerül rá, szóval egyelőre csak akademikus jellegű a vita... -
Dave™
nagyúr
Majd megkérem bambano-t, hogy Neked is linkelje be a süni abc-t. Ugyanis azon az oldalon recommended requirements van, ami ajánlott követelményen kívül nagyon másnak nem érthető. Senki sem mondta, hogy 16 G-t foglal, arról volt szó, hogy csak arra menne rá. Nincs igazam? Dehogynincs. Ezt azért ne akard már megmagyarázni, az egész egy poén volt a nem túl reális követelményekre vonatkozóan, te meg még ezt is meg akarod magyarázni. Egyébként a csökkentéssel együtt is kijönne a két dobozos árából, azért nem másfél eee pc-t mondtam. 2-3 gigára lecsökkenteni meg lehet, hogy le lehet, de múltkor pont ezen ment a síránkozás. De lehet nem véletlen, hogy a már kifutóban lévő xp kerül rá, nem pedig a csodaszuper, villámgyors és atombiztonságos vista. Vajon miért? A -100 MHz miatt? Á, dehogy
Jó lenne, ha értenéd az ironiát
szerk: jajj, csak most vettem észre:
800 MHz processor and 512 MB of system memory
20 GB hard drive with at least 15 GB of available space
Support for Super VGA graphics
CD-ROM drive
Mennie kell ezen is
-
doc
nagyúr
inkább úgy fogalmaznék, hogy adott feladatra w32-es programot könnyebb találni mint linuxost/osxest, illetve hogy ugyanarra a feladatra könnyebb kényelmesen használható w32-es programot találni, mint linuxost/osxest
megoldás gyakorlatilag mindenre van mindkét oldalon
egyértelműen a w32 mellett szól az előbb említett "könnyebben megtalálom-hatás", illetve az hogy a szomszéd józsika talán tud is ajánlani adott célra programot, mert azt ő már használja/ismeri
a linux mellett szól, hogy a programok túlnyomó része ingyenes, gyakran léteznek w32-es programok ingyenes alternatívái Linuxon, bár ezek többnyire vagy w32-is elkészülnek, vagy idővel portolják (pl. gimp, stb)
hozzáteszem, kb. 6 éves linuxos pályafutásom alatt az egyetlen dolog, amiért a párom wines gépe elé kellett odaülnöm, az az egzotikusabb cd-image-et (pl. alcohol-féle mds) kiírása volt
ami a témát illeti:
én nagyon jó ötletnek tartom ezt a kütyüt, tetszik, a párom pl. imádná már csak azért is mert pici
viszont magamnak nem kéne, egyszerűen nem tudnám mire használni
ami viszont nagyon tetszik benne, hogy rá lehet kötni külső monitort/billentyűzetet, így a használhatósággal már nincs gond, némi külső háttértárral már egész kényelmes lehet, ha meg éppen vinni kell valahova, csak két madzag lehúz és hajrá
szóval nekem tetszik -
ngabor2
nagyúr
akkor légyszíves keress nekem egy jó wines 3d molekularajzolót... nekem 3 év alatt nem sikerült
igen, vannak olyan progik, amik nincsenek meg linux alá. de az ekkora gépen használt progik esetén ez a lista meglehetősen rövidke lenne. nem hinném, hogy 3d hentelős játékokat akar valaki játszani rajta.
használja mindenki azt, amit akar, csak a másikat próba (és alap!) nélkül ne fikázza.
moonman: a pda-mon valóban van usb. aon lehet tölteni. viszont nem tud host módot. netezni pda-n... voltam már rákényszerülve, inkább nem szoktam, azért 600px szélesség mégiscsak jobb, mint 240. a pda billentyűzete eléggé erős megszorításokkal jár, vagy amelyiknél ott a külön qwerty bill, az már kicsit nagyobb, nem sokkal kisebb, mint az eee. maradjunk abban, amit te is, meg én is mondtam: nem ugyan arra van, nem egymás alternatívái.
-
moonman
titán
"az ms mindent megtesz azért, hogy a legtöbb eszköze csak a winnel legyen kompatibilis, mással szóba se álljon"
talán ezért is van szinte minden hardvertermékén ott a Mac-es matrica a többi mellett... a szoftverek pedig ezért nyíltforrásúak az utóbbi időben.
amúgy ki mondta neked, hogy váltanod kéne? nyilván nem te vagy a Wines eee célközönsége.
"mit tud az eee, amit egy pda nem?"
bár nem tudom, minek összehasonlítani a PDA-kkal, de ha nagyon rá akarjuk erőltetni:
PDA-nak is van billentyűzete
kijelző kisebb, igaz
netezni lehet, igaz megkötésekkel
van rajta USB
1 kg helyett 10 deka, zsebben elfér, két-három napig tudod egy töltéssel használni, tudsz vele telefonálni is. de szerintem más a céljuk. -
FTeR
addikt
"hogy nem mennek a wines progik linuxon? na és akkor mi van? win alatt mennek a linuxosok, vagy a mac alá írt cuccok?"
azon programok listája, ami van linuxra vagy mac-re és nincs portolva winre (vagy legalább egy egyenlő értékű alternatíva), gyakorlatilag üres.
ez fordítva már egyáltalán nem mondható el. egész területek maradnak ki. ráadásul winen sokkal több az alternatíva egy adott feladatra.szerk: félreértés ne essék. azt használsz ami jól esik. nem ezt vitatom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #52 üzenetére
akkor félreértettél. lehet pc-ként használni, de nem annyit, mint egy nagyobb kijelzővel megáldott notit, vagy pc-t. a pc-s progik tapasztalatom szerint ennél lényegesen nagyobb kijelzőre vannak tervezve. tehát ha fellapátol egy wint, akkor könnyen lehet, hogy onnantól kezdve vagy a gépet, vagy a wint, vagy mindkettőt fikázni fogja, mert nem arra lett tervezve.
pc-ként lehet használni és ezért kell rá win...
pszt, ezt csendesen, az én itthoni gépeim meg ne hallják. ugyanis nincs winem, oprendszerért nem vagyok hajlandó fizetni. oké, ez alól kivétel a pda-n levő wm6, de anélkül nem lehetett kapni.
ahoz, hogy egy xp-t kernel szinten optimáljanak erre a gépre, az ms-nek is erősen neki kellene állni. ráadásul egy kifuttatott termékről van szó, amihez nem akarnak hozzányúlni, mert azzal már túl sokat nem lehet a nééépről lehúzni. hogy néz az ki, hogy egy 630Mz-es gépre, 512MB rammal hiper-szuper új oprendszert csináljanak egy 7-8 éves rendszerből, mikor itt a frissss, amit nyomni kell a népnek, ha akarja, ha se.
tehát a win nem kell, csak egy lehetőség. mint ahogy a linux is egy alternatíva. hadd döntse el a nyúzer, hogy melyiket akarja, de ha lehet, egy próba után, és ha a pénzest választja... akkor fizesse meg.
FTeR: ebben a 2-3 GB-ban a felhasználói programok is benne vannak? swap (ja, bocs, pagefile) nélkül elmegy a vista? állandó lemezműveleteket (registry, meg hasonló firkálásokat) ki lehet irtani belőle?
-
FTeR
addikt
az ms nem a vista telepítéséhez/futtatásához szükséges minimumot/ajánlottat adja meg, hanem az általános használathoz mértet. tehát a megadott konfigon vígan futtathatsz 3rd party appokat.
az már egy másik vita, h ez jó vagy nem (kb mint az amd mhz jelzése, az átlag júzert ez érdekli jobban, de pro-nak ez nagyon pontatlan).mit akarsz? most csökkentették a majdnem a felére a vista árát...
//
a lényeg az volt, h nem 16gigát foglal.
ráadásul jeleztem, h 2-3gigára simán le lehet csökkentetni. mindezt anélkül, h olyat vennénk ki belőle, amire egy ilyen kis pc-n szükség lehet. -
Stalker-2572
veterán
-
ngabor2
nagyúr
nekem is 701-esem van, az eredeti rendszerrel. ha váltok, akkor legfeljebb ubuntura, semmiképp nem xp-re. pedig a 4GB-os ssd, és a benne levő 2GB ram elég lenne annak is. csak épp nem látom okát, hogy minek váltsak egy általam megszokott rendszerről egy olyanra, aminek nem fogom előnyét tapasztalni.
nincs winamp? van xmms, ha felteszed (az alap-repóból számomra érthetetlen módon hiányzik)
nincs easy cd creator? na és akkor mi van? odd sincs a cuccban... és miről írnál, ha egy usb-set rácuppantassz? pendrive-ról? vagy hogy?hogy nem mennek a wines progik linuxon? na és akkor mi van? win alatt mennek a linuxosok, vagy a mac alá írt cuccok? jó eséllyel nem... és mi nehéz abban, hogy egy bazinagy ikonra kell kattintani, ha netezni akar? mindenképp ie-t akar használni netezéshez? miért?
én azt tapasztalom, hogy az ms mindent megtesz azért, hogy a legtöbb eszköze csak a winnel legyen kompatibilis, mással szóba se álljon.
eee vs. pda vs. noti... 3 cucc, 3 célra, amik nem egymás alternatívái. mit tud az eee, amit egy pda nem? van billentyűzete, és általában egy kicsit nagyobb a képernyője, mint egy pda-é, kényelmesebb rajta netezni. van rajta usb, és pc-ként lehet használni. a wlant és a kártyaolvasót nem említem, mert az egyre több pda-ban benne van. hogy miben jobb, mint egy noti? nem 3kg, hanem csak 1, sokkal könnyebb eldönteni, hogy viszed magaddal, vagy se. méretre is fele akkora, mint egy noti, könnyebb eltenni.
hogy miért jobb linuxszal, mint winnel? de szép a magyar nyelv: miért? jobb linuxszal, mint winnel? ha az oprendszer nem látszik, akkor nincs különbség. és alapból nem látszik az oprendszer, csak annyi, hogy 15mp alatt bebootol. mondjuk az enyém már nem, mert kicsit okosítva lett, hogy hozzám idomuljon. a pda-mon a wm6-ot nem bírom ennyire alakítani.
azért az árkülönbségre kiváncsi leszek...
-
Dave™
nagyúr
Én csak a vista home basic recommended specifikációt írtam be, biztosan valamikor a beta időkből maradt itt: [link]
szerk:
"abból indulunk ki, h már volt dobozos xp-je és már dobozos vistát használ ;)"
Na ennek az árából vehetne egy fullos eee-t és rátehetne valami ingyenest ám használhatót. Voilá, máris kaptunk egy ingyen eee-t
-
FTeR
addikt
abból indulunk ki, h már volt dobozos xp-je és már dobozos vistát használ ;)
arra azért kíváncsi lennék*, h miért a vista ultimate abszolút maximum** méretét nézed.
*(igazából nem vagyok az, pontosan tudom a választ, csak próbálok szembesíteni ;) )
** mondjuk ez a 16 giga vhonnan a beta időkből maradhatott vissza. friss telepíténél Windows (~7GB), Users (~200MB), Program Files (~400MB), a Hiberfil.sys és a Pagefile.sys darabonként kb. az operatív tár méretével egyezik meg.
Az 7GB meg mindenféle különösebb érvágás nélkül lecsökkenthető 2-3gigára egy ilyen jól behatárolható felhasználhatósággal rendelkező pc-nél... -
vtechun
veterán
lol, megint elkezdik itt nyomni a baromsagot , hogy alig többért sokkal nagyobb noti van....
rá kellene már jönni, hogy ennek a notinak az az előnye, hogy befér egy nagyobb zsebbeén is XP-t raktam rá és tökéletes. Mindenhez van driver a hozzá adott dvd-n. Lehet 800x480 -ban es 800x600 (virtualis) felbontásban is használni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
t72killer #36 üzenetére
net, dokumentumok, zene, film - ezekre tökéletes, és bárhol nálad lehet. Csináld meg ugyanezt PDA-val, vagy notival. Utóbbival a subkategóriában meg lehet, csak nem ennyibe kerül, és ugyanúgy nem fogsz azon sem videót vágni, photosopot használni meg játszani. Hát lehet, hogy mégis lesz rá kereslet, a számok legalábbis ezt igazolják...
-
Dave™
nagyúr
Én csak annyival tudom, hogy az a koncepció, amire ez a gép készült abszolút teljes mértékben szükségtelenné teszi a windows xp használatát. Kicsi, olcsó, stabil, gyors és egyszerűen használható kommunikációs/netező/dokumentumírogató gépnek készült, és most mehet rá külön futó tűzfal, vírusírtó, meg vagy 15-20 program, hogy ugyanazokra lehessen használni, mint eredetileg. Persze aki ennyire ellenáll a teljesértékű, lokalizált, gyors és pofonegyszerű rendszernek, az vegye meg drágábban win xp-vel.
-
thaler2
senior tag
Valaki támassza már alá rendes érvekkel, itt a Microsoft oltását légyszives.
-
glutamin
őstag
Teljesítményét tekintve nem vitatom, hogy használhatóbb. De én hurcolászni szeretném. Arra meg a mai 2-3kg-os laptopok szerintem TELJESEN alkalmatlanok. Nem tudom mennyit szaldgáltál így laptoppal de nekem 2-3 nap után a tököm tele volt vele, hogy vinnem kellett. Egyébként van céges kór2duóus laptopom, ha súlyzózni szeretnék
Szóval én ezt a kis gépet azért csípném mert kicsi és könnyű, de azért van rendes bill. Ami nekem régebben nagyon tetszett az a Psion Revo volt. Csak sajnos az a vonal eltűnt.
-
Stalker-2572
veterán
Hála az égnek
Nem mintha rossz lenne a Linux (sőt), de a kompatibilitás fontosabb
A cikk a 701-ről szól és a 900-asról van betéve kép?
ps.: jó látni, hogy a PH csapata foglalkozik az eee-vel -
doktordrog
aktív tag
Fél év alatt el is készültek ezzel a windowssal. De azért egy sp csomag gondolom egy év múlva nem fog ártani neki
-
t72killer
titán
válasz
Cathfaern #33 üzenetére
csak valahogy nem látom a tömegeket, akinek igazán szüksége lenne eee-re... Persze a marketinget sokan bekajálják, azok meg is érdemlik...
Mert ugye, ha nagyon mobil akarok lenni: PDA (kb annyit tud, mint az eeePC, 3ad annyi súlyban,+alapárban lehet benne GPS, wifi, miegymás)
Ha kevésbbé akarok mobil lenni, és a pda-nál komolyabb teljesíményt akarok, akkor normális noti, min. 80GB HDD-vel, gyorsabb procival és 1-2GB ram-mal... Ez is kijön 100eFt-ból
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Én arra leszek kíváncsi, hogy Magyarországon a "nagy" eee palettából melyiket fogják behozni ( mármint engem az érdekel, hogy a 2 Gb-os SSD-vel felszerelt alapgép forgalomba kerül-e és mennyiért ).
-
glutamin
őstag
Nálunk mikor lesz már végre? És persze mennyiért? Gondolom a relative alacsony árát teljesen el***ják mire ideér. 100 ropit nekem megérne ez a feljavított változat.
-
DarkByte
addikt
Az igen.. Vista Embedded
Arra leszek kíváncsi majd hogy Windows 7-ből is csinálnak-e ilyen Embedded változatot, mert az még modulárisabb lesz ha jól tudom. Bár nem tudom ez a Vista Embedded mit tudhat, eddig csak XPe-vel találkoztam.
Egyébként az XP-s felbontás kezeléssel egyetértek, virtuális géppel tényleg hihetetlen felbontásokat lehet összehozni.
A "képernyő felbontása nem megfelelő" buborék pedig gondolom valamilyen registry beállítással tiltható.
-
t72killer
titán
sőt, a 4GB-os verziót adják 400ért USA-ban, Linux-al! Ritka egy rossz vétel... Egy okosabb pda többet tud, és sokkal kevesebb helyet foglal...
Kíváncsi leszek mennyi lesz XP-vel mondjuk 8GB-osan? 800$ +€urópában 800€
? biztos lesz olyan idióta, aki +veszi...
Mondjuk a M$-nak mind1, nekik lényeg a piac, hogy így rá tudnak még párezer emberre sózni XP licenszet + elkerülik a linux térnyerését. (sok süket vásárló meg fizet is érte)
-
User64476
őstag
Az a baj, hogy a legsutabb embernek is van par olyan programja amit megszokott, ismer. Sokaknak gondot jelent az is, ha a Wordben egy bizonyos ikon 15cm-el odebb kerul, van akit megoldhatatlan problema ele allit. No, ezeknek hogy magyarazzak meg, hogy hat ez tok ugyanaz csak linux, nem nem erre nincs winamp, nem nem ezen nem megy az easy cd extractor, meg a outlookba sem fog integralodni a szmajlicsomag, az mns plus vegkepp nem fog menni....
-
eM'82
addikt
kis javítás:
ez a 100$-os laptop.
az EeePC-t 200$-nak harangozták be.
A lényegen nem változtat... 400$ lett belőle...
"Az Eee PC várhatóan április első hetében kerülhet a magyarországi boltok polcaira."
Gondolom a szerző a lokalizált változatra értette...
Mert itt. pl lehet már jóideje kapni: katt ide. -
Obi-1
őstag
Mennyi az árdifferencia a Linuxos és a Windowsos változat között?
Nem az Asus hibája, hogy az emberek ennyire megrögzöttek, a Microsoft meg ennyire fél a piacvesztés bármilyen formájától.
-
DarkByte
addikt
Az új változatban nagyobb a kijelző fizikai mérete ha jól látom. Talán a felbontás is felszökik 1024x640 -re? (nem olvastam mostanság róla így kéretik nem lenézni tudatlanságomért)
Egyébként egyéni XP simán készülhet hozzá, mondjuk XP Embedded-ből (ahogyan moonman is említette). Az Embedded tervezett életútját nem ismerem, de gyanítom hogy tovább fog kapni support -ot mint a "sima" XP. Ilyen indítópultot is simán össze tudnak heggeszteni. Nem látom a problémát, a cikk szerint marad mindkét verzió, az emberek azt veszik meg, amelyik nekik szimpatikus. Gyanítom hogy egyébként is jópár jelenlegi tulajdonos fogta és rakott rá valahogyan win-t. Megjegyzem, semmi bajom a linux-al, annak is megvan a helye és a célközönsége. Bár én is megpróbálkoznák egy win-el rajta, ha lenne.
Ezek a fránya megszokások..
-
simonzé
addikt
Lehet hogy hülyeséget mondok (egyszer már volt olyan, még '85 telén), de ha jól tudom az XP minimális felbontása a 800*600. Az hogy fog már festeni egy 800*480-as kijelzőn? Le kell scrollozni, hogy lásd a Start menüt vagy mi a tüdő?
Vagy hekkelni kell a cumót? -
tbs
addikt
630MHz az a 900, csak megjegyzem.
A winXP pedig tényleg teljesen normálisan használható az eszközön. Próbáltam, láttam.
Egy kérdésem van csupán: ha a winxp oem hivatalosan nem lesz kapható 2008.06.30 után, akkor most mivaaan..? MS megint csúsztatja a kivezetés időpontját..? Örülnék.
Ja, winxp embedded: az is faszán megy rajta.
A fanyalgóknak: 0db drivert kell vadászni a winhez. Minden rajta van a dvd-n.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Ez a tipikus "hú linux van rajta, azt se tudom mi az, meg ki se próbáltam, de az nem kell nekem mert nem futnak rajta a wines programok". ASUS meg csak a felhasználói igényekhez igazodik, neki vhol mindegy hogy a user szivatja-e magát vagy se, csak vegyék meg minél többen
moonman:
Nem feltétlen lassú, de egy direkt hardverre szabott oprendszer mindig is jobban fog futni, mint egy mezei XP. Ha XP-t rá fogják szabni a hardverre, akkor sztornó, nem szóltam, de egyelőre erről nem tudok. -
Kephamos
addikt
eddíg egy optimális oprendszer volt a hardverhez, majd most jön az xp, ami igazából semmivel sem lesz jobb, csak lassab és sok szopás lesz. drivervadászat és társai.
-
thaler2
senior tag
az emberek ugyanis nem szoktak hozzá a Linux-alapú számítógépek használatához
NeeeNeeeNEeee...Könyörgöm...Ugyanúgy kell elindítani a Firefoxot, Thunderbirdöt, zenelejátszót...még a kinézete is tök ugyanolyan mint az Xp desktop.
-
Cathfaern
nagyúr
A linuxos verzióra került egy halom olyan program, ami illik a gép teljesítményéhez és képességeihez. A Windowsos verzió szűz win-el érkezik programok nélkül, vagy ez hogyan lesz megoldva? Mert emiatt könnyen nagy lebőgés lehet.
-
törölt tag
Ha valamiert netalantan majd ujra kell rakni a wint, akkor fizenti kell majd erte, mert oem, vagy erendesen legalisan lehet ujat feltenni? A feluletet atszabjak a gephez, vagy a standard kinezet marad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Háztartási gépek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mobil flották
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Vojens Gamer Szék/ Gamer Asztal/ Perifériák
- Eladó Asus ROG Strix Oled gaming monitor
- SAMSUNG Gaming 360Hz OLED monitor 27", 2560x1440, LS27DG600SUXEN, 0.03ms, HDMI/DisplayPort/USB,Pivot
- GYÖNÖYRŰ/GARIS/AKCIÓS Lian Li HydroShift !!!!LCD!!! 360R (RGB) FEKETE
- Samsung Galaxy S20+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest