Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
"megírhatnák a többi hiányzó progranot"
befektetett munka vs. megtérülés.azért, mert camrac opensoucre fanboy még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. iD cuccai teljesen egyedi megoldások, amik minimálisan támaszkodnak adott platform APIjaira. ezt a luxust a legtöbb sw fejleszthető nem engedheti meg magának.
az ms pont azért nyerő, mert sikerül megnyernie a fejlesztőket, ami jót tesz a piaci részesedésnek, ami még több fejlesztőt vonz. és a kőr bezárult. (ez a jelenség szinte minden piacán megfigyelhető). eszmék helyett valóságos előnyt nyújt.
winesedés alatt azt értem, amikor rágyúrnak az 1bites userekre. ezzel a kemény mag számára elveszti a varázsát.
-
-
FTeR
addikt
annyira sajnálom, h rendszeresen leragadunk a vita ezen szintjén. nyilvánvalóan egy bizonyos fokig, mindkettővel megfelelően teljesíthető egy adott feladat és ahogy az ooo is fejlődik ez egyre nagyobb szintet ér el.
mso nem azért tud annyit-amennyit, mert ms-nek nem volt jobb dolga, hanem azért mert a júzerek ezt kérték.
a példa egészen nevetséges, mert ezt még egy gagyibb wysiwyg editorban is meg lehet csinálni (gyk. formázni a szöveget - nem csak az alap formázásra gondolok).a hiányosságok akkor jönnek elő, ha komolyan elkezdjük használni. az nem komoly használat, amikor excel mellett zsebszámológéppel váltja át minden cella értékét külön-külön. ehhez a szinthez még ooo is túl sokat tud.
"megvannak, csak esetleg máshol"
btw, új ofiszban pont ezért találták ki a ribbonosdit.
(neked már mondtam, nem közvetlenül neked szól) ms azon kapta magát, h olyan fícsörökre jön request, ami már több generáció óta megvan, csak júzerek nem találják meg.
az új koncepció lényege, h az alaplogikát elsajátítva első blikkre meg lehet találni a kívánt fícsört (minden tab egy munkafolyamat részét és azon belül menetét reprezentálja).//
mivel a lényeg ugyanaz, átválthatnánk ps vs. gimpre, ezzel kizárva egy bizonyos szint alatti pajtásokat (mivel ezeket talán ritkábban használják 1bites júzerek), így emelve a vita fényét
bírom, amikor lefanboyoz egy olyan, akinek lővése sincs az egészről. az nem vita kérdése, h melyik app tud többet. azon lehet vitatkozni, h mire és mennyiért van valódi szükség, de azt korábban (és másol) már bővebben kifejtettem.
ebben a témában, jelen topikon belül nem kívánok többet szólni. uff! -
FTeR
addikt
a két cég partnerei egymásnak. te nem vagy a cég partnere, csak a vásárlója. a dolog valszeg úgy nézett ki, h asus felhívta ms-t, h userek szeretnének win-t, de a jelenlegi áron nem éri meg, mit ajánlotok.
mezei vásárlónak is lehetősége van több árazásból választani. a Piac már csak úgy működik, h egy személy nem tud rá nagy hatást gyakorolni.
ha a tendencia azt kívánja, akkor lejjebb viszik az árakat (lsd: vista) vagy olyan csomagot állítanak össze, ami jobb ár/érték hányadossal rendelkezik (pl: ofisz home&student).
példának okáért ott van az Express család. ingyenesek. külön fejlesztett termékek*, nem vmi lebutított változatok**.ha elegen vannak azon a véleményen, h "ad olcsón xp-t vagy linux lesz a gépemen", akkor olcsóbban fogja adni.
*vannak fícsörök, amik ebben a termékekben előbb jelentek meg, mint a fullos vs-ben.
**talán az sql szerver a kivétel, az tényleg egy lekorlátozott változat, de figyelembe véve, h a fullos 1 éves licensze van egy milla, akkor érezhetjük, h talán ennél a legnagyobb különbség.btw, érdekes, h még mindig azon problémáznak emberek, h ms be/lezárja a júzereket a saját technológiájával, holott én inkább azt látom, h mindenfelé nyit. gondolok itt konkrétan a nyílt speckóira (/kódjaira: .net,codeplex), valóban crossplatform megoldások (silverlight) és végül -amirét ez a kis off született- expression web2-ben (VS kistesó, kimondottan designereknek) gyárilag támogatja a php programozást. szvsz, rövid távon a legjobb IDE lehet php-hoz. nem kis extraként, iss7-nél külön figyelmet kapott a php partnerség (php-s fiúk rágyúrtak arra, h az új win a leggyorsabb php platform legyen - hiszem ha látom, de azt mondják php jobban teljesít rajta, mint lamp-on)
-
FTeR
addikt
sztem ez max csak az egyik probléma. ráadásul az új ofisz formátum már nyílt is, a régit meg már elég jól támogatja. asszem, h novelltől van ODFplugin mso-hoz, csak ODF rakat fícsört nem támogat.
mso-ban 14 nagy app van (meg rakat suit-hoz köthető apróbb cuccos). van közöttük olyan is, ami egy home usernek is hiányozhat és akkor még nem beszéltünk a fícsörökről, az enterprice meg egyéb felhasználási területekről.nah, erről szót se többet. nagyon off.
-
FTeR
addikt
"Letolja a Linuxot az Eee PC-ről a Microsoft"
ezt még a legelején mondani akartam, de a hozzászólások elvitték a gondolatomat.
az nem lenne helyén valóbb, h "Letolja a Linuxot az Eee PC-ről a Windows"?
az eredeti cím azt sugallja, h ms erőszakkal lenyomja. holott arról van szó, h a felhasználói igények ezt diktálják.
abba bele lehetne kötni, h vmi kedvezményes árú licenszet ad, de konkurens árát figyelembe véve nehéz lenne azt mondani, h meglévő tőkéjével visszaélve alááraz... -
FTeR
addikt
(#59)
azt írtam gyakorlatilag. az általad említett program belefér az elméleti hibahatárba. kétlem, h win-en nincs akár még jobb cucc is, főleg ha nem abszolút kizár ok a kereskedelmiség nem ingyen. (max akkor állnék neki keresni ilyet, ha valóban szükséged lenne rá.)én egyébként nem lepődnék meg, ha egy felmérés arra az eredményre jutna, h winre több ingyenes app van, mint linuxra. ha másért nem, azért mert a nagyobb ingyenes appokat portolják, mivel linux nem biztosít elég teret nekik (firefox sem linuxon érte el a jelenlegi piaci részesedését). arról nem is beszélve, h valszeg nagyságrendekkel több wines app van, mint mac+linux együttvéve.
fontos kitétel volt még az egyenlő értékűség. pl a gimp nem áll így pl a ps-el. ugyanúgy, mint ahogy az OOo sem áll így az mso-val.
pár hete olvastam egy mac-es blogot, ahol arról volt szó, h nagy mac fan létére xp-re váltott, mert 3D appok terén össze se lehet hasonlítani a két platformot (a kommentekben több maces arc* is egyet értett vele). ezt értettem egész területek alatt.*olyanok is akik ismertebbek a grafikus community kapcsán
ha kicsit képben lennél, akkor tudnád, h az az ms álláspontja amit mondtam neked. ms nem úgy érti recommendidet, mint ahogy más sw gyártok, ugyanúgy, ahogy AMD nem ugyanúgy érti az Mhz-t mint az Intet (meg más), mert a laikus felhasználó számára a pontos adat félrevezető lenne.a vita egy asztali gép kapcsán ment. vistában több gigányi cucc van, ami egy ilyen korlátozott gépben, mint az eee, semmi haszna. ez persze nem jelenti azt, h asus ezt figyelembe is veszi, de gondolom nem csak a skint cserélték rajta.
//
btw, vistában alapból van ilyen indítóképernyő, "Welcome Center" néven. A vendor azt tesz bele amit akar. nem mintha egy ilyen startup app vmi eget rengető dolog lenne... -
FTeR
addikt
"hogy nem mennek a wines progik linuxon? na és akkor mi van? win alatt mennek a linuxosok, vagy a mac alá írt cuccok?"
azon programok listája, ami van linuxra vagy mac-re és nincs portolva winre (vagy legalább egy egyenlő értékű alternatíva), gyakorlatilag üres.
ez fordítva már egyáltalán nem mondható el. egész területek maradnak ki. ráadásul winen sokkal több az alternatíva egy adott feladatra.szerk: félreértés ne essék. azt használsz ami jól esik. nem ezt vitatom.
-
FTeR
addikt
az ms nem a vista telepítéséhez/futtatásához szükséges minimumot/ajánlottat adja meg, hanem az általános használathoz mértet. tehát a megadott konfigon vígan futtathatsz 3rd party appokat.
az már egy másik vita, h ez jó vagy nem (kb mint az amd mhz jelzése, az átlag júzert ez érdekli jobban, de pro-nak ez nagyon pontatlan).mit akarsz? most csökkentették a majdnem a felére a vista árát...
//
a lényeg az volt, h nem 16gigát foglal.
ráadásul jeleztem, h 2-3gigára simán le lehet csökkentetni. mindezt anélkül, h olyat vennénk ki belőle, amire egy ilyen kis pc-n szükség lehet. -
FTeR
addikt
abból indulunk ki, h már volt dobozos xp-je és már dobozos vistát használ ;)
arra azért kíváncsi lennék*, h miért a vista ultimate abszolút maximum** méretét nézed.
*(igazából nem vagyok az, pontosan tudom a választ, csak próbálok szembesíteni ;) )
** mondjuk ez a 16 giga vhonnan a beta időkből maradhatott vissza. friss telepíténél Windows (~7GB), Users (~200MB), Program Files (~400MB), a Hiberfil.sys és a Pagefile.sys darabonként kb. az operatív tár méretével egyezik meg.
Az 7GB meg mindenféle különösebb érvágás nélkül lecsökkenthető 2-3gigára egy ilyen jól behatárolható felhasználhatósággal rendelkező pc-nél...
Új hozzászólás Aktív témák
- Részletfizetés. Utolsó darab! Dell Latitude Ultra7 12 részletre, bank nélkül, azonnal vihető!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest