- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriza
őstag
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
+1
-
fordfairlane
veterán
Elolvastam, és nem igazán világos a fickó problémája. Az Androidos tabletek terjednek, többek közt az áruk miatt. Ha nem lennének ilyen olcsók, akkor nem terjednének ennyire. Az az érzésem, hogy ez csupán egy Nexus 7-et felmagasztoló reklám volt.
-
lenox
veterán
Dehogynem. Amugy nem csak ennyit mondott a csavo, hanem pl. hogy tok nagy fejlodes volt egy ev alatt, meg hogy egy premium tablettel fognak probalkozni. De egyebkent az hogyan befolyasolja egy vasarlo donteset, ha 100 dollaros noname mellett nemcsak 130 dollaros Asust, 230 dollaros Nexust, 330 dollaros Ipadet vehet, hanem egy 300 dollaros premium androidot is?
-
Xero
nagyúr
Nem ajánlottam én semmit senkinek. Tőlem mindenki azt vesz amit akar.
De vegyük már észre azt, amit már a Google észrevett. Kevés a jó minőségű Android tablet és a fejlesztők is le vannak maradva tablet fronton. Ennyi a nyilatkozat és ezek tények.Valóban odarakhatjuk az árcédulát a dolog mellé, de felesleges. A jelenlegi Nexus 7 őszig lépéselőnyben van hw szinten és árazásban is 100$-al. Ez tény. Így kb egálban vannak a minivel. Viszont ősztől, valószínűleg megint hátrányban lesz, mert kétlem, hogy addig összekapnák magukat a developerek.
(#294) Keeperv85: Valóban annyi. A negyedik generációs. Bár azt azért megnézném, hogy hol dobálnak az ember után ennyiért iPad 2-t garanciálisan.
Reálisabb a 80-100e.
-
Keeperv85
nagyúr
Csak az a nagy helyzet, hogy lehet a 30 ezres nem fog két év múlva semmit érni, de a másikat, ami 100, lehet csak két év múlva vennéd meg, mert addigra szurkolod le az árát, vagy addigra sem, akkor meg már nem éri a tizedét sem. Márpedig ugye az Alma cuccok ára nem nagyon megy lefelé...
-
Xero
nagyúr
válasz
Keeperv85 #286 üzenetére
Vagy spórol tovább és értékállóbb terméket vásárol. Lehet teljesen más a világképünk, de én inkább vásárolnék később ha mindenképpen vásárolni kell, de nem szúrnék ki magammal.
Egy 30e-s tablet 2 év múlva már egy forintot sem fog érni, a támogatottság is kérdéses és a használhatóság is. Szemben a 100e-el, ami az ökoszisztémából fakadóan két év múlva is biztosan jól fog működni, és az értékéből is jelentős hányadot megtart.Számomra ez a járhatóbb út, vagy a nem vásárlás.
-
Keeperv85
nagyúr
"Na most ebben a helyzetben mi a reálisabb út? Félretenni, hogy normálisabb lakásba költözzünk, autóval járjunk, vagy pedig elszórni szükségtelen eszközökre a vágyak alapján?"
Nyilván. Meghúzza az ember a képzeletbeli határvonalat és belátja, hogy jó lesz az olcsóbb tablet is... vagy nem és befizet egy iPad-re, aztán éhezik egy évig, mire kinyögi a részleteket... Valamit valamiért...
-
Xero
nagyúr
válasz
Keeperv85 #280 üzenetére
Ingatlan nincs a tulajdonomban csak egy garázs (ahogy elég sokaknak sincs), így nem tudok váltogatni sajnos. Hidd el ha lenne, akkor már rég váltottam volna 65nm-ről 40nm-re, mert kevesebbet kell pakolni-sikálni.
Ráadásul pont most, hogy albérletbe akarok költözni az a 60-70e lesz inkább 120-140e. Az autón valóban lehet fogni, pláne ha nem használod. A telefonon is lehet fogni, akár többet is. Most fizetek 15-20-at, de ha változtatnék a szokásaimon, akkor megúszható 5e-ből is, ha nagyon kell.
Tehát, akkor tegyük fel, hogy vagyunk olyan szerencsések, hogy van egy forgatható ingatlanunk, amit kicsire cserélünk. Ez legyen akkor 35e havonta. Autó helyett veszünk bérletet, ami havi 10. A telefon legyen 5e. Tehát összességében megúszható 50-ból. Tehát marad 90 kajára, és egyéb cuccokra. Ok.
Na most ebben a helyzetben mi a reálisabb út? Félretenni, hogy normálisabb lakásba költözzünk, autóval járjunk, vagy pedig elszórni szükségtelen eszközökre a vágyak alapján?
Én pont azt mondtam, hogy bizonyos helyzetekben nem szabad. Tudni kell a határokat.
Abból a min 150-ből nekem elmegy 50-70 rezsire, 20-30 benzinre, 15-20e telefonra, a maradék pedig kajára és egyebekre. Igazán talán csak a telefonon és a benzinen tudnék fogni jelen helyzetben, esetleg a kaján. A többi megy megtakarításra és szórakozásra, nyaralásra, síelésre. Pár éven belül marad a megtakarítás és a többit átnevezhetem családra megtakarításra.
(#283) ronson: 27 évesen ez még nekem sincs meg, bár nem is vágytam rá soha. 5-10 év múlva talán, ha már képben van család és némileg helyhez kötöttebb leszek.
-
Keeperv85
nagyúr
Na kérlek, akkor költözz egy garzon lakásba, annak nem több a rezsije havi 35 ezernél, tankolj a kocsidba havi 10-et, fizess rá még havi 5-öt a kötelezők miatt, számolj telóra havi 15-öt. Ez eddig ~65 ezer. Ha 140-et kapsz kézbe, akkor abból durván 80 megmarad tisztán, de legyen csak 60, amit kvázi tényleg magadra költhetsz. Tisztálkodás, ruhák, kaja. Dehogy is nem lehet belőle kijönni... Ja, hogy a két medencének sok a vízdíja... Az ebben az országban senkit sem hat meg! Az sem, hogy 4 semmirekellő kutyát kell tápozni valakinek...
Az a helyzet, hogy képtelenek az emberek normálisan beosztani a pénzüket. Ha számításba vennéd mire fizetsz ~150k-t havonta és abból mi az, amit ha kihagynál sem lenne semmi hátránya, azon túl, hogy a komfortérzeted sérti (Lásd: kisebb lakás), akkor hamar elkezdene az az összeg drasztikusan visszaesni.
-
Stauffenberg
nagyúr
A Play-ben is van ilyen, de utoljára valamikor 1 éve frissült a lista és nem is nagyon van az orrod elé dugva. A Google nem igazán törődik azzal, hogy ki mit tölt fel. Jó persze a kártékony alkalmazásokat már sokkal jobb hatásfokkal szűrik, de ettől függetlenül csak a letöltési toplistákban bízhatsz amikor app beszerző portyára indulsz.
-
Xero
nagyúr
válasz
Keeperv85 #277 üzenetére
Valóban rosszul fogalmaztam. Átfogalmazva:
100-140e Ft-ból egyedül képtelenség normálisan megélni, de még kétszer ennyiből is nehézkesnek tartanám.
Most összeadom gyorsan pontatlanul a saját kiadásaimat és kijön egy 150e-s összeg. Ebben csak a rezsi, a kaja, háztartási cuccok, magán telefon, magán tankolás van benne. És akkor még nem vett az ember ruhát, nem ment szórakozni, vagy a barátokkal sehova. Félretett pénzről pedig nem is beszéltünk.
Nyilván papíron meg lehet élni 47e Ft-ból, de azt közel sem tartom élhető életnek.
-
Keeperv85
nagyúr
"Nem is vonom kétségbe, hogy 100-140e Ft-ból egyedül képtelenség megélni, de még kétszer ennyiből is nehézkesnek tartanám."
Súlyos tévedésben élsz, ha ezt nem vonod kétségbe. 100-140 ezer Ft elég egy embernek, még akkor is, ha magas a rezsi. Csodák csodája még egy közmunkás sem veszett éhen, pedig csak 47 ezret kapnak, azok akinek nincs szakmájuk...
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #275 üzenetére
Erre piszok jó példa az App Store. Kiemelt helyen az Editor's Choice és a tényleg arra érdemes dolgok vannak kiemelve, míg a főoldal kb 15%-át foglalják el a vásárlások által top10-be kerültek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az alkalmazások minőségét drasztikusan növelni lehetne, ha jutalmazás alapon működne a főoldal a Play-ben. Csak a tényleg kiváló alkalmazások kerülhetnének oda és nem a közönség által felszavazott böfögős-fingós baromságok. A Google-nek jó ha forgalmat csinál a minőségi, fizetős alkalmazásoknak, mert jutalékot kap és jó a fejlesztőnek is, mert pusztán azáltal kap magának előnyös megjelenési felületet, hogy minőségi alkalmazást produkált. Ami most megy... hát azt hagyjuk. De én nem venném el senki elől a lehetőséget, hogy fejlesszen és megosszon amíg az alkalmazása nem kártékony.
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #272 üzenetére
Sajnos tudom mire mennyi megy el.
Nem is vonom kétségbe, hogy 100-140e Ft-ból egyedül képtelenség megélni, de még kétszer ennyiből is nehézkesnek tartanám.Pontosan ezért mondom, hogy ezek a termékek sajnos nem az átlagnak szólnak, de az ember úgy működik, hogy neki is kell. Ezzel pedig maguk alatt vágják a fát. Ha pedig már vesznek valamit, akkor legalább olyat vegyenek, ami 2-3 év múlva is nyújtani fogja azt az élményt amire szükség van.
Azt sem vonom kétségbe, hogy lehet működő terméket venni 30e-ért. Van ismerősöm, aki 60e-ért iPad retina szintű cuccokat rendelt keletről, de a minősége és az Android ökoszisztéma még mindig ugyan az.
És ez utóbbi az egyik gond jelenleg, ahogy a cikkben is szerepel. Nem lenne semmi gond a low cost gépekkel, ha a fejlesztők odafigyelnének a tablet piacra, a nagy nevű gyártók pedig produkálnának top termékeket, hogy a platform imázsa rendben maradjon.
Az utolsó bekezdéseddel pedig teljesen egyetértek.
Nem keveset dolgoztam érte na, de így is cég néven lesz, szóval még odébb van a kánaán. Ráadásul régi vágyam volt. 7 éve egy most 12 éves franciával járok, szóval már bőven belefért.
A pilóta vizsgáért meg én irigykedem. Soha a büdös életben nem lesz annyi időm és/vagy pénzem, hogy megcsináljam, pedig az egész felmenő vonalam repült, szóval illene.
-
floatr
veterán
válasz
Stauffenberg #272 üzenetére
A lazaság a nyitottságból jön. Ha ezen nem akar változtatni, akkor egy certifikációs rendszer esetleg segíthetne.
-
Stauffenberg
nagyúr
Akinek van havonta 30 ezer "feleslege", az igencsak az átlag felett él. Hivatalosan a magyar átlag bérek 140k nettón állnak, de ezt a kiugróan magas (és átlagosnak cseppet sem mondható) bérek húzzák fel. A legtöbb magyar 100k nettóból kénytelen megélni. Ebből (vagy akár 140 ezerből) hova tegyen félre havi 30 ezret? Ha már nem a szüleiddel élsz (feltételezem, hogy nem), akkor talán tudod, hogy mennyiből lehet befizetni minden számlát és a hónap utolsó napjaiban nem zsíroskenyér fölé meredve várni a következő fizut.
Na most akkor vagy nekem van igazam amikor az iPad-et luxusterméknek neveztem a magyar átlag számára, vagy egyikőnk sem tud számolni.
Egyébként 30 ezerért is lehet korrekt gépet venni, nem Kínából rendelve, hanem hazai garanciával és szerviz háttérrel. Tudom, mert öcsém is vett egy Wayteq X-Tab 70dci gépet (egyetem mellett diákmunkából ennyi jött össze neki). Korrekt IPS kijelző, korrekt felbontás, korrekt sebesség, bár üzemidőben nem túl izmos, de valamit valamiért. Persze ma már biztosan van jobb ajánlat is ennyiért, ő a megjelenésekor vette. Netezéshez, filmezéshez, Twitterezéshez, Facebookozáshoz bőven elég, neki pont ennyi volt az igénye is (játék nem).
Akkor ő most hülye, hogy nem iPad-et vett?
Szerintem túl nagy ügyet csinálnak egyesek abból, hogy vannak a piacon ilyen olcsó és ennek megfelelően híg levű darabok is. Meg őszintén: Kit érdekel az imázs egy ilyen olcsó gépnél? Majd a Béla a cukorgyár ebédlőjében biztosan elkezd akadékoskodni, hogy ennek a fosnak nem is prémium fémből szál-csiszolt hátlapja van, ezért nem is trendi...
Nem ez okozza a platform legfőbb problémáit, hanem a Google lazasága, hogy képtelen rendet tartani, leszarja az alkalmazásboltot és a fejlesztőket sem regulázza meg.
---
"Én is vágyom egy F10 M5-re, de belátható időn belül nem tudom megszerezni, így inkább összeraktam egy használt E93 325 árát."
Rendkívül irigyellek a financiális problémáid miatt!
(Nem, ez nem a szokásos lehurrogás, csak viccelek, én meg PPL magánpilóta engedélyre gyűjtök, de nyugdíjas koromig talán össze is jön ha mellé még egy lottót is nyerek
).
-
Tim82
félisten
Az nem merült fel benned, hogy egyszerűen egzotikus/menő számára az iPad, nem pedig a droidos tabletje szar?
Kevés játékot játszottam eddig droidos tableten (SGT P1000) és iPad Mini-n is, de játékélményben nem éreztem különbséget. (Na jó, régi kedvencem, a mindkét platformra megvett Dungeon Hunter első része bug-osan fut iPad Mini-n, beakad a hang, úgyhogy inkább némítva játszom, mert élvezhetetlen. Másrészről meg ugyanez a játék Android-on nem fut ICS-től felfelé semmilyen telefonon/tableten. Gameloft...)
-
Remus389
veterán
szerintem sok ember jatekszernek tekint a tabletre
elolvasni rajta hétvégén a híreket, gyerek játszik vele, fotókat mutatni a rokonsagnak, film, youtube, ilyesmik
erre jó a 30 ezres kínai is, nem kell ezért megvenni a százezres ipad minit, aminek ráadásul a felbontása is gyengébb
nem mindenki vár el 10 órás uzemidot, meg hogy úgy működjön mint egy svájci óra
lefogadom ősszel jobb kínai droidok jönnek, az új nexus 7 után Full HD IPS panellel, kínai eredetű, talán cortex a15 alapú procikkal(javuló felhasználói élmény ), 4.3 androiddal
lesz új ipad mini retina kijelzővel az is jó lesz
a gond az lesz az Apple 100-110-et fog elkérni, a kínaiak 35-40-et
-
Xero
nagyúr
válasz
Remus389 #267 üzenetére
Ismét egy ide illő mondat:
Mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér.Akinek havi 30e-t megerőltető félretenni három hónapon át, annak nem szabad ilyesmit vennie, mert felesleges luxus.
szerk: Ha pedig havi 10 még belefér, akkor is gondolkozzon el, hogy biztos szüksége van-e rá, ha pedig igen a válasz, akkor inkább spóroljon egy évig, mert még nagyobb csalódás egy olyan embernek egy nem megfelelő eszköz aki kuporgat rá, mint annak aki zsebből kifizeti.
Ez az én véleményem persze.
Én is vágyom egy F10 M5-re, de belátható időn belül nem tudom megszerezni, így inkább összeraktam egy használt E93 325 árát.
(#270) Remusz911: Csak amikor a gyerek leteszi, mert nehézkes kezelni, akad, nem fut ez-az, akkor lesz sírás-rívás.
-
floatr
veterán
válasz
Remus389 #267 üzenetére
Ez ugyanaz, mint amikor veszel egy minimál PC-t varázsolt oprencerrel, és megy a csodálkozás, hogy nem hasít rajta a skyrim v. Az apple termékeknél magas a léc, és a szoftveres cégek erre építenek. Sok olcsó tab esetében ez a szint jóval alacsonyabb, és ezzel nincsen tisztában a vevő, és hajlamos úgy ferdíteni még az is, aki érthetne hozzá, hogy akkor az apple dolgai használhatóak csak. Pedig csak egy kicsit kéne gondolkodni az árcédulával kapcsolatban, hogy mit fog jelenteni az "olcsó"
-
Remus389
veterán
zzel csak az a baj, hogy akinek
gondot okoz 100e Ft három hónap
alatt, annak 30e-ért sem szabad
ilyesmit vennie.miért? vágyik tablagepre de nincs kedve kifizetni az Apple extra profitjat
most attól még miért ne vehetne táblát?
sőt olyanok is bizonyára vannak akik azt mondják meg tudnám venni az ipad minit, de ahogy látom ez is elég lesz nekem, ez is elég jó és jóval olcsóbb
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #265 üzenetére
Ezzel csak az a baj, hogy akinek gondot okoz 100e Ft három hónap alatt, annak 30e-ért sem szabad ilyesmit vennie. Egyébként van két mondat ami ide illik szerintem:
- Aki szegény, az vegye a drágább terméket, ha biztosra akar menni.
- Magyarország az ahol találkoznak a nyugati igények a keleti fizetésekkel.Az ecigire pedig csak bólogatni tudok. Több mint két éve használom jó 10 év erős dohányzás után. Tényleg ez a járható út. Velem szerencsére nem b*sztak ki. Aki okos megoldja. Pont a napokban jött egy komolyabb alkatrész szállítmányom keletről, és hamarosan befut némi nikotinos folyadékom is EU-n belülről.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sokan képtelenek elvonatkoztatni a saját és környezetük anyagi viszonyaitól, de attól még, mert te jól élsz és három hónap alatt kinyögöd egy iPad árát, attól még nem ez a magyar valóság. Ha gondolod beszélgess témában jártas szakemberekkel, szociális munkásokkal, akik a létminimum alatt élőkkel foglalkoznak és kérdezd meg őket arról is, hogy mekkora hányadát teszik ki a társadalom összetételének.
Az EuroStat mérései szerint folyamatosan lefele csúszunk a mélyszegénységben élők arányát tekintve (jelenleg a 4. legszegényebb EU-s tagállam vagyunk, olyanokkal focizunk egy ligában, mint Románia vagy Bulgária, de hamarosan előléphetünk a 3. helyre, mert Románia ledolgozza az arányt). 2012-es mérés szerint a magyar népesség negyede (25.7%) él a létminimum alatt, akiknek nem csak az okoz fejtörést, hogy miként spórolják meg 3 hónap alatt egy iPad árát, hanem a mindennapi étkezés vagy a közművek befizetése (ha még nincs kikapcsolva). Azt meg ne gondoljuk, hogy a következő lépcsőfok a habzsi-dőzsi, ahol az emberek korrekt, nyugati színvonalnak megfelelő fizetéseket tesznek zsebre és pusztán unalomból drága kütyüket vásárolgatnak. A magyar munkavállalók igen jelentős része semmiféle megtakarítással nem rendelkezik (értsd: hónapról-hónapra él a fizetéséből) és nincs is kilátása arra, hogy spórolni tudjon.
De nyugi, nem folytatom a vitát arról, hogy kinek mi a luxus. Nyilván aki sosem tapasztalta milyen "odalent" lenni, az sosem fogja érzékelni a társadalomban lévő hatalmas kontrasztokat (és nem kell hozzá szegénynek lenni, elég támogatni néhány alapítványt, civil szervezetet és megismerni a munkájukat). És mivel az EU 4. legszegényebb tagállama vagyunk, ezért illene nem úgy megközelíteni egy ilyen témát, hogy mindenki hülye, aki nem tudja kispórolni egy iPad árát, és mekkora barom, hogy helyette megveszi az olcsó Androidos szutykot.
Semmi probléma azzal, ha neked nem luxus egy 100 ezer forintos kütyü, ami nem egy nélkülözhetetlen eszköz a napi életvitelhez. Csak butaságokat ne állítsunk.
A cigi és sör pedig már a szenvedélybetegség témaköréhez tartozik, melyet szintén a szőnyeg alá söpör az a kormányzat, mely a te adódból hatalmas média kampányt készít arról, hogy "Magyarország jobban teljesít". A dohányzás és az alkoholfüggőség népbetegség, de sehol nem kapnak segítséget a szenvedélybetegek, sehol nem kampányolnak a józan és mértékletes fogyasztás mellett. A cigerattáról való leszokás egyik leghatékonyabb módszerét (e-cigaretta) most meszelték el, hogy a kormányközeli dohánylobbit ne fenyegesse.
-
Remus389
veterán
azért elég extrém igény a 10 órás uzemido, 5-6 órát tudnak a droidosak, bár lehet a nexusok jobbak
attól függ ha otthon nyomkodod, ott a töltő, ha magaddal viszed, esténként toltore kell rakni és akkor elég lesz
jó az ipad, de az ipad minivel szemben jók ezek a 30-as csodák is, harmadannyi zseton, és ahhoz képest meglepően jók, és mondom a kijelző elessegeben jobbak illetve az árban (itt nagyon )
érdemes rátenni custom romot és köszönhetően az 1.5ghz dual core-nak sebesek lesznek ezek is
meg most már lassan ezekre is elkészül a 4.2 jelly bean, szóval javul a felhasználói élmény gyárilag is
-
Xero
nagyúr
Azért megfordult már pár ilyen alsó házas csoda a kezemben. Azokra közel sem sarkosnak a párhuzamot. A 30e-ért vásárolható készülékek kb ezt tudják. Nincs mit ezen szépíteni.
A magasabb osztály nyilván már más tészta, de ott még jelen vannak az anyagproblémák (HTC ONE kell táblaként és meg is lenne oldva), valamint a SW háttér. Ott pedig csak oda kell csapnia a Google-nek és problem solved. Az a baj, hogy elkényeztették a fejlesztőket és a gyártókat is. Minden szir-szart átengedtek a rostán.
-
NGA
addikt
válasz
Remus389 #257 üzenetére
Mert van sokszor, hogy nincs lehetőség órákat tölteni. Az ipadnál tudom, hogy ha félig van töltve, akkor is bir 5-6 órát minimum. Egy tabletnél nagyon fontos az üzemidő. Nekem 3 hónapja van ipad-om, pedig utálom az apple céget. Iphone-t soha nem vennék, de egyenlőre nálam tablet=ipad. Max surface-re cserélném le.
-
Remus389
veterán
a 30-as tábla talán nem gondtalan, de milyen gond?
félévente egyszer nem működik rajta egy app, és akkor? letöltöd az alternatíva -ját
ne úgy képzeld el hogy 5 percenként probléma van vele (gondolom így képzeled )
lehet skoda és Merci -vel peldalozni, csak a skoda semmiben sem jobb, az 1280*800 kijelző viszont alma ide, apfel oda, élesebb mint az 1024*768(ami még szét is van húzva )
hardverben is erősebb lehet a 1.5 GHz dual core
na mindegy ,szóval jók ezek a 30-as táblák, kis pénzért sokat adnak
-
Xero
nagyúr
válasz
Remus389 #257 üzenetére
Ja, hogy ha többet megy az hiba? Jó tudni!
Vegyél már Apple eszközt a kezedbe...
"Designed by Apple in California Assembled in China"Nem írják oda... persze..
(#259) Remusz911: Olvasd el még egyszer mit írtam mit kapsz 120e-ért (segítek: Apple iPad retina 4th gen.). A faros Skoda semmiben sem jobb tehát, ahogy a 30e-s dzsunka szökevény sem.
Az app alternatíva pedig ugyan úgy telefonra lesz optimalizálva, vagy pusztán el sem fog indulni, vagy egyszerűen hibásan fut. Vagy a Google vezető rosszul látja?
A hw-t pedig a hajadra kenheted, ha így is akad, ráadásul még az aksit is megzabálja.
-
Xero
nagyúr
válasz
Remus389 #251 üzenetére
120-ért már van Bécsben legújabb refurbished iPad retina.
A 30e-s eszköz pedig kötve hiszem, hogy gondtalan lesz. De tegyük fel az, akkor 90-ért kapsz sokkal jobban működő rendszert, boltot, ökoszisztémát tabletre kihegyezve, valamint minőséget.Nyilván az aksi időről, vagy a retina iPad paramétereiről már nem kell szólnom.
Nyilván lehet venni faros Skodát is 50e-ért, és Mercit 20 millióért is. Mind a kettővel el lehet talán jutni az Alpokba, vagy a tengerpartra, sőt talán vissza is hoz mindkettő, de az utazás marhára nem ugyan az lesz.
Igen tudom, a Skodában bármikor cserél komplett motort is a tulaj, és ez piszok jó.
-
Remus389
veterán
ahhoz képest luxus 100 ezret kiadni egy tablagepert, hogy 30-ért kapsz jobb felbontású(1280*800 élesebb mint az ipad 1024*768-a), IPS kijelzős droidos táblát erős hardver -rel (dual core 1.5 GHz, 1giga RAM )
30-33 ezerert
és mi van ha rájössz nem is jön be neked a tablagep
a legtöbb embernek luxus +70000-et költeni az alma logoert, oké bizonyos szempontból lehet jobb (pl a jobb összeszerelés ), de a +70000 ellenére is van amiben alulmarad (felbontás, ppi )
van fém hatlapos olcsó tábla is droid, ez sem érv
oké kicsit lehet mokolni kell, meg neha valami nem fog mukodni, de felraksz rá egy cyanogenmodot és jó gyors lesz
-
lenox
veterán
Jo, csak ezzel igy tonkreteszed az ervelesed, ami szerint az ipaden mukodnek a dolgok, androidon meg nem, mert olyat ertenek, hogy az x jatek nincs meg androidon, vagy az egy magos 128 MB ramos tableten akad, de az, hogy meg is van a jatek, mondjuk nexus 7-en mukodik is, de jobban tetszik a feher ipad mini, az mondjuk ne legyen mar az android tablet hibaja.
-
Set-Comment™
senior tag
Mikor ebrednek mar ra az emberek hogy nem az androidos tablaval, hanem magaval az androiddal van a baj?
-
leeate
senior tag
válasz
Stauffenberg #37 üzenetére
??? Ti keveritek az iPadet az iPhone-nal szerintem. Az iPad mini alig kerül többe 100 ezernél, egy darabot venni belőle egyáltalán nem luxus, főleg ha azt nézzük, hogy egyesek 3 hónapban ennyi pénzt simán elköltenek cigire + sörre.
-
nwsteve
csendes tag
válasz
Stauffenberg #7 üzenetére
Teljesen egyet tudok érteni veled.
-
vicze
félisten
Pontokban.
1. Helytelen volt a megfogalmazás, elnézést.
Úgy értem, hogy az adott gyártó nem fizet licence díjat az Androidban található fentebb taglalt jogvédett részekért. A kód nyilván bárki felhasználhatja szabadon, de a benne található és kereskedelmi fonogramba került licence-ért fizetni kell (nem Google-nek/OHA-nak, hanem a jogtulajdonosnak). Már pl. a kernel forráskód kiadásának hiányában, kb. mindegyik gyártó sérti a GPL-t.2. Ezt pedig erre értem. Valamikor tavaly már nem emlékszem és nem találom, fel lett oldva egy korlátozás, ami az "ismeretlen" eszközöket korlátozta a Store-ban, trükközni kellett, hogy ez fel legyen oldva, más eszköznek maszkolni meg ilyenek. Na ez eltűnt, és kb. elég csak az APK-t feltelepíteni, hogy teljes Store legyen.
És igen Google "cert" nélküli eszközre nem kerülhet hivatalosan továbbra se, de a fenti miatt ez egyszerűen kerülhető, és elég nehéz lekövetni egy kínai terméknél, hogy min van hivatalosan, és mire írják csak úgy rá.3. Konkrétan sértette amíg nem adták ki, és kb. leszarták ezt a részét, mai napig sok gyártó rengetek eszközéhez nincs kiadva a kernel forráskód, pedig jogilag kötelező lenne.
-
erdoke
titán
A 6 éves gyerek szempontjából hatalmas különbség lett volna az iPad. Pontosan ez a korosztály az, amivel korábban példálóztam. Itt is megvan a 7" androidos tab a nálunk vendégeskedő uncsitesónak, és hever a sarokban, miközben valamelyik iPadet nyúlja folyamatosan a mieinktől.
-
icon
senior tag
Én pl. Samsungot vettem karácsonyra, egyrészt ennyire futotta, másrészt a 7 collos elég kicsi ahhoz, hogy elférjen bárhol, illetve akármennyire hiperszuper az IPAD, nem szerettem volna a feketepiac beszerzőit kísértésbe hozni, nem is beszélve arról, amit egy 6 éves gyerek elszenvedne ilyen esetben...
No meg asszony is lenyakazott volna, ha ilyen drága dologra verem el a pénzt, vannak ilyen szempontok is...
Elvégre nem vagyunk burzsujok... -
Xero
nagyúr
Dehogy használják illegálisan. De nem is ez a lényeg.
Nem sokból tartana a nagy gyártókra nyomást gyakorolni és felhozni legalább az ő termékeiket. Ahogy megemlítődött az ő részükről is, ott a One kiváló példának. Ha nem lenne péklapát még én is rákívánnék, mert nagyon rendben van.
Na valami hasonló tablet vonalon elég komoly előrelépés lenne. Ott a péklapát méretezés sem probléma.
-
dabadab
titán
"és végső soron illegálisan használják az Android kódját nem fizetnek semmit utána"
Ezt hogyan sikerult osszehozni?
"már a Play-t se tiltja Google"
Erre van valami forras? Mert mondjuk tegnapelott meg hatarozottan nem ez volt a helyzet.
"A próbálkozás amúgy megvolt a 3.0 kódjának zárva tartásával, de azt se lehet örökkévalóságig csinálni, mert akkor a közösség "lázad" fel ellenük."
Meg mondjuk az konkretan tenyleg sertette volna a szerzoi jogot.
-
vicze
félisten
Igen de a Google-nek max a OHA-ben lévő tagokra lenne hatása. Mivel az Android nyílt forráskódú, úgy "nyúlják" le ahogy akarják, csak a driverekt kell belerakni, és hát végső soron minden gyártó forkolja. (Ha a korlátozások nem tetszenének, XY gyártónak forkolják a fenébe és kilépnek OHA-ból.)
De a kínai junka gyártók 99%-ban nem OHA tagok és végső soron illegálisan használják az Android kódját nem fizetnek semmit utána(a külön jogdíjakat se, semmit), már a Play-t se tiltja Google(eddig ez volt a fegyver), sőt ha tiltaná akkor váltanának a kínaiak egy random szintén illegális appokat is tartalmazó kínai store-ra.
A próbálkozás amúgy megvolt a 3.0 kódjának zárva tartásával, de azt se lehet örökkévalóságig csinálni, mert akkor a közösség "lázad" fel ellenük. -
vicze
félisten
Hát igen ez teljesen így van.
Nagy többség pontosan ugyan ezért is vette a Nokiát(mostmár a Samsung átvette a helyét), amit beígérnek az tudja, max az anyagminőség gyengébb Apple-nél. Almánál is vannak azért problémák szép számmal, csak ott próbálják vagy megoldani, vagy kárpótolni a vásárlót. Egyedül tényleg SW oldalon nem lesz gond (vagy gyorsan javítják), az elég biztos pont.
Nem is kérdőjelezem meg a iPad-et sőt korábban írtam is, hogy nagyon sok esetben azt ajánlanám, ha megteheti az illető.
Persze itt a felhasználói szokás is faktor, mert amíg kimerül a böngészés, filmnézés párosban, egy droidos tabbal se lesz sok gond. Minden eszköz kompromisszumos, és a nálunk a legfőbb kompromisszum az ár...Azt azért nem értem miért nem figyelnek a gyártók, hogy 1-1 elcseszett termék mennyire rontja a hírnevüket.
(Jó jó tudom, "ha A*B*C<X...")
-
Xero
nagyúr
Látod ez a probléma forrása. A vásárlók 90%-a bemegy a boltba, webshopba és ismer pár márkanevet. Megnézi maximum a paramétereket és az árát, majd vásárol. Nem tudhatja, hogy x,y,z eszköz problémásabb kiadás, vagy a sw support gyenge.
Pont ezért lojálisabbak az Apple vásárlói valamelyest. Nagyjából tudják, hogy mi az amit várhatnak. Tisztában vannak vele, hogy az árlisták tetején lesznek a termékek, de működni fog az amit ígér.Nem szabad szerintem úgy tekinteni egy telefonra vagy tabletre, mint egy számítógépre. Az emberek csak az elektronikai eszközt látják benne, mint egy TV-ben pl. Nem kíváncsiak rá miért működik, csak arra vágynak, hogy hibátlanul tudja azt amire vették.
-
vicze
félisten
Hát igen Tegra2.
Tegra miatt esett ki nálam az Infinity is. Mondjuk pont az első generációs Asus Transformer nagyon rossz SW-vel rendelkezett és rengeteg problémát képtelenek voltak megoldani, a TF200 ebből a szempontból sokkal jobb. Egyáltalán nem a gyártót kell nézni, hanem az adott eszközt, mindenkinek vannak ipari hulladék kategória termékei.
-
NGA
addikt
Én kb fél éve vettem egy Asus Transformert. Kb Ipad 2 szintjén van, árban is ahhoz közelitett. Ez volt az első androidos készülékem. Akkor úgy gondoltam, hogy azért egy márkás, középkategóriás készülékkel nem lesz gond úgy, mint a harmadvonalbeli gyártóktól származó tabletekkel.
Amire szerettem volna használni:
- PDF magazinok olvasása
- böngészés
- filmek nézése youtube-ról
- autószimulátoros játékok a kisfiamnak (NFS, RR, ASPHALT)Tapasztalataim:
- PDF betöltése, lapozása lassú volt, folyamatosan laggolt 2-300 megásakkal, több ajánlott programmal is.
- böngészés lassú volt, sokat kellett várni az oldalak betöltésére, ettől eltekintve ok volt
- filmek rendben voltak, mentek simán
- ami játékot fel engedett telepiteni, az futott, de sok apró laggolás volt, meg pl a játék indítása elött mindig újra kellett indítani az Asust, mert kiakadt a játék. Sok játék nem volt vele kompatibilis, ezekhez törés kellett, hogy menjen.
- a saját levelezője, a gmail, a maps sokszor zárt be, kb 30% volt az arány.
- terhelésen kb 5-6 óra volt az akksi, pedig újszerű volt a cucc.Eladtam, vettem egy garis használt ipad 2-est.
- minden gyors, nem akad ki, 10 óra akksiidő, appok mind futnak.Kb ennyi a tapasztalatom
-
Én akkor szoktam váltogatni, mikor a számolós, szövegbevivős, tartalomszerkesztős részét a dolognak megcsinálom egy ooo-ban, a kinézetét pedig a numbersben, vagy a keynote-ban. Egyszerűen sokmindent könnyebben megtalálok egy évek óta használt programban, de a megjelenést a másikban egészen máshogy tudom beállítani. Ez főleg prezentációkészítéskor jön elő.
-
dabadab
titán
válasz
Stauffenberg #231 üzenetére
A THM a kezelesi koltseget is tartalmazza.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #214 üzenetére
Ne keverjük már össze a kamatra adott hitelt az ingyen hitellel (sokan nevezik ezt a konstrukciót részletfizetésnek is).
99.900 Ft értékű termék 0% THM mellett: 0 Ft kezdőrészlet, 0 Ft kezelési és egyéb költség, 10 x 9.990 Ft törlesztő. A hitel lejártakor fizetett összeg: 99.990 Ft.
Ebben hol látsz kamatot meg egyéb rejtett költségeket?
Mondjuk nálunk az infláció miatt ritka a 6-8 hónapnál hosszabb futamidő ingyen hitel esetén.
Sok helyen az áruhitel estében úgy néz ki a rejtett kamat, hogy a feltételek ugyan azok, mint az ingyen hitelnél, a törlesztőből a 0% THM jön ki, de kezelési költségként felszámolnak egy havi törlesztőnek megfelelő összeget (ami nem a hitel része). Emiatt érdemes résen lenni, de a 0% ingyen hitel nem mítosz. Rövid futamidőre, viszonylag kis értékű termékekre szoktak ilyen időszaki akciókat szórni.
-
Tim82
félisten
válasz
Stauffenberg #205 üzenetére
És visszakérdez az átlag user: És mennyibe kerül az adapter hozzá?
Igaz, átlag user nem nagyon eBay-ezik, de szállítással ~ 5,5 USD az utángyártott Camera Connection Kit. Ez már a Lightning csatlakozós változat, de működik gond nélkül. A kommersz Auchan-os Maxell pendrive-omat pont nem szereti (túl sokat fogyaszt ahhoz, hogy meghajtsa), de a fényképezőgépeim adatkábellel minden további nélkül működnek vele.
-
VIC20
őstag
,,Lépéshátrányban az androidos tabletek"
A micsodák?! Tabletták? Azok nem is tudnak lépegetni. Bár, elismerem, hogy a TÁBLAGÉPEK sem.
-
Keeperv85
nagyúr
Már csak azt nem értem hogy jön az Androidos tablet hátrányai közé, hogy azokon van USB és kártyaolvasó IS, HA akarom, akkor bele is tehetem a kártyám vagy bedugok egy sticket, ha nem akarom, akkor ugyan úgy fogom a MiFi-t és dettó ugyan úgy vagy még egyszerűbben streamelem a média tartalmakat arról. Na most akkor fordítva: JB nélkül légyszi a iPad-re...
...de kérlek folytassátok, mert ilyen jót rég röhögtem...
-
-
erdoke
titán
Csak arra utaltam, hogy éppen nem ez a terület az, ahol kijön a hátránya. Mellesleg előnye is van, pl. ha egy rosszindulatú program garázdálkodna a fájlaiddal. Ha automatikusan mindenhez van hozzáférése, akkor mindent vihet.
Win PC-n se igazán tipikus, hogy valakinek egymás mellett legyen MS Office és egy másik csomag, és váltogasson köztük szerkesztéskor.(#219) bambano
Nekem most akart adni 5400 Ft-os csomag mellé, de nem kellett. Nem értem a túlzásod. -
Xero
nagyúr
válasz
FlashLed #217 üzenetére
A fanboyozáson és divatbuzizáson kívül egyéb érv? Ne menjünk ebbe szerintem bele. De tudod van az a mondás, hogy a stílus maga az ember. Na most a Te stílusod jelen helyzetben elég mókás emberről formál képet.
Tehát akkor az appok minősége is lehet olyan amilyen, mert nem a felső piacot célozza meg a termékek nagy része? Okos..
(#219) bambano: Ez azért nem mindig van így. Magán vonalon én maximálisan elégedett vagyok pl az ikon400-al 5 éve. Egyedül az sms-ekre nincs szükségem, de akárhogy sakkozom máshol, összességében itt jövök ki a legjobban. Talán a RED lenne jó váltás, de a Voda hálózatával közel sem vagyok elégedett azokon a területeken, ahol mozgok. Tehát mivel eszem ágában sincsen a magán előfizetésemen variálni, akkor miért ne használnám ki a lehetőséget a kedvezményes, adott esetben akár 0% THM-es vásárlásra? Azt pedig kötve hiszem, hogy 70e-nél olcsóbban megkaptam volna 2011 októberében pl a 4S-t akárhol.
-
bambano
titán
jaja, a magenta szolgáltató is nagyon szívesen ad hitelt neked akár két évre is, csak közben hűségszerződjél több, mint húszezer forintos csomagra... ha kivonod az általuk elvárt előfizetési díjból azt, amire valóban szükséged lehet, plusz nem magentától veszed a cuccot, hanem az első bótban, ami eléd kerül, egy százassal jobban jársz. legalábbis amikor számolgattam egy fonepad2-t, kb. ezek a számok jöttek ki.
-
Tényleg előfordul hogy több programmal szerkesztem a szöveges doksikat és bemutatókat, esetleg táblázatot.
De szerintem nem az a lényeg, hogy milyen rendszerességgel, hanem az hogy megtehetem-e. Egyiken simán, másikon nem, vagy rettentő körülményes mókolgatással (ide küldöm, oda küldöm), ha valahol éppen nem működik a felhő, mert nincs normális adat lefedettség (előfordul) akkor a te megoldásod se működik.
Attól még nem lesz igazad, és a rossz megoldás nem lesz jó, hogy ironizálsz. Attól az ios megoldása egyértelműen alsóbbrendű.208: mifi hotspotot akartam venni 2 szolgáltatónál én is a múlt héten, kértem előfizetés nélkül listaáron, úgy nem lehet. Pedig az egy rohadt jó találmány. Majd rendelek egyet az amazonon.
-
FlashLed
senior tag
Igényesebbek,mert ők csak a felső piacra szánnak(ha lenne ellenfél,ami nincs mert nem akarnak bukni esetlegesen)akkor is ők lennének a nagy favoritok?Mióta Jobs elment még röhejesebb mint volt az a cég...Akkor az android már ergo szar,mert nem a felső piacot célozza meg?Én meg almás vackot amit az esetek 99%-ában csak divatbuzik vesznek,tisztelet a kivételnek,mind az az okos telefonjukról,mind a tabletjükről legyen szó.Arról nem is beszélve,hogy almáék csillagászati áron dolgoznak...
-
erdoke
titán
válasz
Én pl. vettem már néhány dolgot 0 % THM-mel. Pontosan annyit fizettem ki 10-12 részletben, mint mások egyben. Pl. megjelenés napján iPadet a MM-ban. Max. 30 méterrel odébb az APR forintra ugyanannyiért adta, és ugye jó ideig nincs szürkeimportos verzió olcsóbban. Magenta szolgáltatótól is ki lehet hozni úgy készülékeket bizonyos feltételekkel, hogy 24 részletben fizetsz ki pontosan ugyanannyit, mintha előre fizetnél az egészet. Mi ebben az átverés?
Kicsit paranoiásnak tűnsz, nem? -
Xero
nagyúr
válasz
Hagyjuk is szerintem.
-
bugglefaz
csendes tag
-
erdoke
titán
válasz
#06658560 #210 üzenetére
Referencia Nexus 7. Miről beszélünk?
"Miben rontja a mobilitást egy bedugott stick?"
Ergonómia le van tojva? Egy tablet mind a 4 oldalát szoktam fogdosni, terjesszék az ujjammal, hogy a kiálló cuccok elférjenek?Laptop esetében pedig egyszer kérdezz meg egy T-s szervizest, milyen arányban visznek vissza letört sticket...
Hotspot 70-130 g és nem madzaggal lóg a tablet oldalából.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #205 üzenetére
Icuccokat nézve nem drága.
-
törölt tag
-
erdoke
titán
válasz
#06658560 #206 üzenetére
Én már 6-7 évvel ezelőtt se bírtam a kábelezést és kilógó, letörő dolgokat ott, ahol elérhető volt más megoldás. Sticket pl. próbán kívül soha nem dugtam laptopba, csúnyán rontja a mobilitást. Először rendeltem olyan laptopot, amiben volt beépített 3G modem, és csak a SIM-et kellett belepakolni, később jött a mobil hotspot. A stick minden paraméterében gyengébb (antenna, elektronika), és még le is törik. Pendrive dettó nem mobil eszközbe való, az USB-s vinyókkal való bohóckodást pedig ne is említsük. Van egy 500 g-os mobil eszközöd, amiből dróttal lóg egy 400 grammos? Keleti kényelem...
-
FlashLed
senior tag
Ez most nem az apple vs android fórum. Senki nem kíváncsi rá,mennyire jó az ipad meg az almás vackok.Itt arról van szó,hogy igényesebb androidos hardver kell.+ a fejlesztőket ösztönözni, hogy az okos telefonos appokat legyenek kedvesek tabletre írni,ha oda szánják.Hagyjuk már az almát mert a micsodámon jön ki...
-
Stauffenberg
nagyúr
"Szóval a vita lényege igazából erdoke egyéni igényei vs a többi fórumozó."
Magam is ennyit mondtam.
"Ami egyébként fontos kiegészítés, h legjobb tudomásom szerint pendrive-t tud kezelni az ios JB nélkül."
És visszakérdez az átlag user: És mennyibe kerül az adapter hozzá?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Stauffenberg #203 üzenetére
Ami egyébként fontos kiegészítés, h legjobb tudomásom szerint pendrive-t tud kezelni az ios JB nélkül. Van már rá megoldás itunes-ban és működik is.
És camera connection kit segítségével mindenféle egyéb vackot is kezel. (pl. sokáig egyedülálló módon az ipad volt képes elkezelni csak külső DAC-t)
Szóval a vita lényege igazából erdoke egyéni igényei vs a többi fórumozó.
-
Stauffenberg
nagyúr
Mit lehet ilyen sokáig vitatkozni azon, hogy kit zavar a táblagépből kilógó USB kábel és kit nem?
Nekem a részemről bőven elég egy Wi-Fi kártyaolvasó is, sokszor jól jön (munkához, amikor külső helyszínen fotózunk), de jó érzés, hogy ott van még a táskában egy 400 Ft-os USB-OTG kábel arra az esetre ha lemerül a kütyü. Én is streameltem már róla sorozatot amikor utazgattam, de alapvetően az sem zavar ha egy kilógó kábelen lóg egy 64 GB-os apró pendrive és arról megy a film. Szerintem ez csak egyéni preferencia, nem vízválasztó platformok között.
Szerintem jó ha van lehetőség csak úgy feldugni egy USB eszközt mindenféle mókolás nélkül és ostoba dolog azt állítani ennek hiányában, hogy "amúgy is kell a francnak". Van akinek szüksége van rá, másoknak nem. Nem nagy dolog.
-
vicze
félisten
Igen túllihegjük nyilván, ezt senki se vitatja.
De ugye a lemaradásról beszélsz, te arról, hogy iPad-eddel hogy "kell" megold a dolgaidat, én meg arról, hogy Androidon nincs semmi extra költségem és ugyan ott vagyok egy szem kábellel. Erre hozom fel, hogy a te eseted nem általános és a normál user igazából többet szív a zártsággal és a "előnnyel".
Nem kell semmit kivenni, sehova rakni, mert a taleted kötöd rá, és egyből megjelenik meghajtóként a SD-kátya, vagy MTP-vel másolhatsz rá, kábel egyik vége gép, másik eszköz, ennyi. (2013 tudod...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Túl sok az olcsó modell, melyek gyenge felhasználói élményt kínálnak, és a direkt tabletre optimalizált alkalmazások terén is bőven van még mit fejlődni.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Ps5 slim
- Logitech G920 PC/Xbox One kormány+pedál+váltó
- ASUS ROG CROSSHAIR VII HERO WIFI alaplap (dobozos, minden tartozékával)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest