Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Xero #266 üzenetére

Akinek van havonta 30 ezer "feleslege", az igencsak az átlag felett él. Hivatalosan a magyar átlag bérek 140k nettón állnak, de ezt a kiugróan magas (és átlagosnak cseppet sem mondható) bérek húzzák fel. A legtöbb magyar 100k nettóból kénytelen megélni. Ebből (vagy akár 140 ezerből) hova tegyen félre havi 30 ezret? Ha már nem a szüleiddel élsz (feltételezem, hogy nem), akkor talán tudod, hogy mennyiből lehet befizetni minden számlát és a hónap utolsó napjaiban nem zsíroskenyér fölé meredve várni a következő fizut.

Na most akkor vagy nekem van igazam amikor az iPad-et luxusterméknek neveztem a magyar átlag számára, vagy egyikőnk sem tud számolni.

Egyébként 30 ezerért is lehet korrekt gépet venni, nem Kínából rendelve, hanem hazai garanciával és szerviz háttérrel. Tudom, mert öcsém is vett egy Wayteq X-Tab 70dci gépet (egyetem mellett diákmunkából ennyi jött össze neki). Korrekt IPS kijelző, korrekt felbontás, korrekt sebesség, bár üzemidőben nem túl izmos, de valamit valamiért. Persze ma már biztosan van jobb ajánlat is ennyiért, ő a megjelenésekor vette. Netezéshez, filmezéshez, Twitterezéshez, Facebookozáshoz bőven elég, neki pont ennyi volt az igénye is (játék nem).

Akkor ő most hülye, hogy nem iPad-et vett?

Szerintem túl nagy ügyet csinálnak egyesek abból, hogy vannak a piacon ilyen olcsó és ennek megfelelően híg levű darabok is. Meg őszintén: Kit érdekel az imázs egy ilyen olcsó gépnél? Majd a Béla a cukorgyár ebédlőjében biztosan elkezd akadékoskodni, hogy ennek a fosnak nem is prémium fémből szál-csiszolt hátlapja van, ezért nem is trendi...

Nem ez okozza a platform legfőbb problémáit, hanem a Google lazasága, hogy képtelen rendet tartani, leszarja az alkalmazásboltot és a fejlesztőket sem regulázza meg.

---

"Én is vágyom egy F10 M5-re, de belátható időn belül nem tudom megszerezni, így inkább összeraktam egy használt E93 325 árát."

Rendkívül irigyellek a financiális problémáid miatt! :D (Nem, ez nem a szokásos lehurrogás, csak viccelek, én meg PPL magánpilóta engedélyre gyűjtök, de nyugdíjas koromig talán össze is jön ha mellé még egy lottót is nyerek :D).

• Remus389

veterán

válasz Xero #266 üzenetére

zzel csak az a baj, hogy akinek
    gondot okoz 100e Ft három hónap
    alatt, annak 30e-ért sem szabad
    ilyesmit vennie.

miért? vágyik tablagepre de nincs kedve kifizetni az Apple extra profitjat

most attól még miért ne vehetne táblát?

sőt olyanok is bizonyára vannak akik azt mondják meg tudnám venni az ipad minit, de ahogy látom ez is elég lesz nekem, ez is elég jó és jóval olcsóbb

Új hozzászólás Aktív témák