- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Memóriakártya topic
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én! Volt Ipad2 (még van is, a gyerek használja), és erről váltottam 7,7-re. Én megint ilyet akarok ha majd váltok.
Vitathatatlan hogy a 10-es méret használatban jobb, de hordozhatóságban hatányozottan rosszabb. És szerintem a tablet lényege a hordozhatóság és a tartalomfogyasztás. Komoly munkára semmelyik sem alkalmas.
Egyébként szerintem komoly különbség van egy 7-es és egy 8-as tablet között. Nekem a 7-es kicsi. A 7,7-8.0 az ideális. Elférjen zakózsebbe
-
Tim82
félisten
Gonosz kérdés: lehet, hogy mégsem túl jó az iPhone kijelzőjének olvashatósága?
De amúgy értettem, legfeljebb eddig nem közölted a körülményeket, amik miatt nem vetted észre...
Azért meg ugye nem én szeretnék elnézést kérni (sem a körülményekért, sem azért, mert eddig nem osztottad meg őket velünk).
Mindenesetre ne vedd túl komolyan tőlem, csipkelődök csak.
Be is fejezem az off-ot, a szó a stúdióé.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Tim82
félisten
"Blablabla" (ahh, micsoda érvelési technika!
), mind a Nexus 7, mind az iPad Mini egy sikertelen, értelmetlen termék nyilvánvalóan, mindenki rühelli ezt a méretet, ott rohadnak a raktárakban ezek az eladhatatlan szarok. Az Apple sem tervez iPad Mini 2-t, nem látnak már fantáziát, nyereséget ebben a kategóriában.
(irónia, természetesen!)
A link azért eléggé nyilvánvaló volt, a már-már axiómának szánt, épp ezért fals kijelentésedre reagáltam (amit ráadásul nem is bizonyítanak pl. az iPad Mini eladási számai), nem pedig elkezdek kötekedni csak úgy. Persze simán el tudom képzelni, hogy egy-két-három év múlva valóban lesz valóságalapja, de jelenleg nem ez a helyzet.
-
Tim82
félisten
Idézek tőled, az előbb linkelt hozzászólásodból: "Az egész 7-8" tablet egy tévedés" (ha esetleg figyelmesen olvastál volna, éppenséggel erre reagálok, reagáltam).
Ezért adták ki Google-ék az Asus-szal karöltve a Nexus 7-et, majd még egyszer, ráncfelvarrva - nyilván így gondolják!
Itt gratulálnék egyébként, hogy olyan információkkal rendelkezel a cikkel kapcsolatban, amit le sem írtak benne (ugyanis a megszólaló Google-fejes nem tett összefüggést a méret és a minőség között, érthető okokból). Amúgy a forrásul szolgáló The Verge-cikkben sem hangzik el ilyen.
-
lenox
veterán
Szerintem ha pc-s monitort akarna valaki, akkor azt nezne, a tablet az tok mas. De amugy nem ertem, te is vagod, hogy egy 10-es tab nehez es nem illik kezbe. Mindegy, en tobb olyat is ismerek, aki 10-es utan 7-re valtott, olyat nem, aki 7-es utan 10-re. Szoval szerintem aki vett eloszor 10-est, es megtetszett neki, az vesz utana egy 7-est is, ha megteheti, a 10-est meg odaadja a csaladban valakinek.
-
lenox
veterán
Nem tudom, en ugy latom, hogy inkabb a 10 coll a kevesbe keresett, az ipad mini eladasok is leszoritjak az ipad-et. Bar gyanus vagy nekem, hogy csak azert akarod ide terelni a beszelgetest, mert itt nem ekkora a verseny, es ezert nem log ki annyira az ipad a sorbol. Amugy a google nem kutyu eladasbol el, mint az apple, szoval nem hinnem, hogy ezzel kene foglalkoznia. Szerintem jobb, ha mindenki marad annal, amihez ert. Mondjuk probalkozni azert lehet...
-
Tim82
félisten
Az nem merült fel benned, hogy egyszerűen egzotikus/menő számára az iPad, nem pedig a droidos tabletje szar?
Kevés játékot játszottam eddig droidos tableten (SGT P1000) és iPad Mini-n is, de játékélményben nem éreztem különbséget. (Na jó, régi kedvencem, a mindkét platformra megvett Dungeon Hunter első része bug-osan fut iPad Mini-n, beakad a hang, úgyhogy inkább némítva játszom, mert élvezhetetlen. Másrészről meg ugyanez a játék Android-on nem fut ICS-től felfelé semmilyen telefonon/tableten. Gameloft...)
-
lenox
veterán
Jo, csak ezzel igy tonkreteszed az ervelesed, ami szerint az ipaden mukodnek a dolgok, androidon meg nem, mert olyat ertenek, hogy az x jatek nincs meg androidon, vagy az egy magos 128 MB ramos tableten akad, de az, hogy meg is van a jatek, mondjuk nexus 7-en mukodik is, de jobban tetszik a feher ipad mini, az mondjuk ne legyen mar az android tablet hibaja.
-
Én akkor szoktam váltogatni, mikor a számolós, szövegbevivős, tartalomszerkesztős részét a dolognak megcsinálom egy ooo-ban, a kinézetét pedig a numbersben, vagy a keynote-ban. Egyszerűen sokmindent könnyebben megtalálok egy évek óta használt programban, de a megjelenést a másikban egészen máshogy tudom beállítani. Ez főleg prezentációkészítéskor jön elő.
-
-
bambano
titán
jaja, a magenta szolgáltató is nagyon szívesen ad hitelt neked akár két évre is, csak közben hűségszerződjél több, mint húszezer forintos csomagra... ha kivonod az általuk elvárt előfizetési díjból azt, amire valóban szükséged lehet, plusz nem magentától veszed a cuccot, hanem az első bótban, ami eléd kerül, egy százassal jobban jársz. legalábbis amikor számolgattam egy fonepad2-t, kb. ezek a számok jöttek ki.
-
Tényleg előfordul hogy több programmal szerkesztem a szöveges doksikat és bemutatókat, esetleg táblázatot.
De szerintem nem az a lényeg, hogy milyen rendszerességgel, hanem az hogy megtehetem-e. Egyiken simán, másikon nem, vagy rettentő körülményes mókolgatással (ide küldöm, oda küldöm), ha valahol éppen nem működik a felhő, mert nincs normális adat lefedettség (előfordul) akkor a te megoldásod se működik.
Attól még nem lesz igazad, és a rossz megoldás nem lesz jó, hogy ironizálsz. Attól az ios megoldása egyértelműen alsóbbrendű.208: mifi hotspotot akartam venni 2 szolgáltatónál én is a múlt héten, kértem előfizetés nélkül listaáron, úgy nem lehet. Pedig az egy rohadt jó találmány. Majd rendelek egyet az amazonon.
-
törölt tag
-
FlashLed
senior tag
Ez most nem az apple vs android fórum. Senki nem kíváncsi rá,mennyire jó az ipad meg az almás vackok.Itt arról van szó,hogy igényesebb androidos hardver kell.+ a fejlesztőket ösztönözni, hogy az okos telefonos appokat legyenek kedvesek tabletre írni,ha oda szánják.Hagyjuk már az almát mert a micsodámon jön ki...
-
vicze
félisten
Igen túllihegjük nyilván, ezt senki se vitatja.
De ugye a lemaradásról beszélsz, te arról, hogy iPad-eddel hogy "kell" megold a dolgaidat, én meg arról, hogy Androidon nincs semmi extra költségem és ugyan ott vagyok egy szem kábellel. Erre hozom fel, hogy a te eseted nem általános és a normál user igazából többet szív a zártsággal és a "előnnyel".
Nem kell semmit kivenni, sehova rakni, mert a taleted kötöd rá, és egyből megjelenik meghajtóként a SD-kátya, vagy MTP-vel másolhatsz rá, kábel egyik vége gép, másik eszköz, ennyi. (2013 tudod...
-
törölt tag
Mi a difi a tabletbe dugás és a mifibe dugás között? Miben jobb a te megoldásod? Miben egyszerűbb? Miben olcsóbb?
Helyi internetet x országba beutazva, ottani lakcím nélkül hogy szerzel?
miben problémásabb egy kártyán/sticken tárolt adatot egyik eszközből kivenni, másikba betenni, ha kell valami róla, mint vinni folyton magaddal a mifit, meg a pótakkut, s streamelni minden fele?
"Te miképp oldódik meg a faszányos kijelzőhöz dukáló minőségű filmek átvitelét? Vésel rá kártyaolvasó lyukat? Vagy az elsődleges vásárlási szempont, hogy legyen benne (egy esetleg inkompatibilitás forrás) kártyaolvasó, akármennyire erőlteti a Google a referencia modellben az elhagyását?"
Pendrive+ USB slot?
-
törölt tag
Mondjuk benne van a kártyaolvasó a tabletben, benne van az USB port a tabletben.
Egyébként te mondtad, hogy nem USB-zel, mert streamelsz mindent, erre meg USB-zel, csak SD kártyával játszod ugyan azt, plusz utána streameled. tényleg egyszerűbb megoldás, s kártya helyett egy extra elektromos áramot igénylő, madzagnál összetettebb, nagyobb valamit kell cipelned. Saját érvelésedre vagy tökéletes cáfolat.
Tehát még plusz akksi, hogy tényleg egyszerűbb legyen streamelni, mint egy pendriveon bedugni és élvezni. Kérlek folytasd, egyre jobb lesz kabarénak!
-
vicze
félisten
De azon mit lehet megérteni, hogy nincs 20-30e-s MiFi-m?
(Se kiadni nem akarok rá, se fizetni a netet hozzá esetlegesen.) Ennyire nehéz más helyzetébe belegondolni és kizökkenni a saját világodból? A te eseted a kivétel.
Amúgy egy olyan tartalmat másolsz(!!!) az microSD-re, amit csak a tabletre streamelsz, és ez szerinted az ésszerű és normális, csak hogy tisztán lássam?
-
törölt tag
"Ebbe a kis kütyübe lehet micro SD kártyát dugni, aminek a tartalmát megosztja az általa létrehozott hálózaton. A memóriakártyára előtte felmásolom a filmeket (32 gigásra általában 2 db jó minőségű, 2 órás, 1080p-s mkv ráfér, 64-észre a duplája). Pontosan úgy, mint az értetlenek magára a tabletre, már ha azon van 31 GB szabad hely, ami egy 8-32 gigás Nexuson, ill. 16-32-es iPaden általában nincs."
És ez miben különbözik az USB-től, madzagozástól?
-
vicze
félisten
Mert a wifi tovább tart minden méretű fájl esetén is. Android rádug meghajtó felcsattan másol (rosszabb esetbe MTP, grrr), még a kijelzőt se kell megnyomja semmit. Ehelyet appot indítani, böngészőt indítani várni, nekem kínszenvedés, és még egyszer használtam így, de sok minden csak nem kényelmes. Inkább időt spórolok, az többet jelent mint a kábelnélküliség.
Nekem a giágák mozgatása a normális, neked meg a megáké, nagyon más a lépték. Erre mondhatnám, hogy a 2013 van nehogy már pár giga problémát jelentsen, de nem mondom. Továbbra is ez a megoldás neked ideális, ezenkívül kevés embernek. Főleg a költsége sokkal magasabb, mint a + kényelem, mint amit kapsz 1-1 kisebb fájl másolásánál. -
vicze
félisten
Nem a jogosultságát, kérdőjelezem meg, az teljesen rendben van, meg nyilván neked nagyon jól működő megoldás. De ez úgy az emberek 0,1%-ára se igaz, és az általános felhasználástól nagyon-nagyon messze van.
A fent leírtakat cipeled magaddal, de a 1m kábel már nem fér bele, és "tyűkbeles hülyéskedés", mikor a MiFi-t ugyan úgy kábelen lóg mikor töltöd, sőt tonnányi töltőt is cipelsz, ezért iszonyat demagóg és szűklátókörűnek tűnik, akárhányszor csak felhozod, te is "tyűkbelezel" nem is keveset csak máshogy, és ezt nem akarod látni egyáltalán.
Nekem pl. cseszi a cég a netet fizetni még céges telóra se, csak BB-hez adnak amit csak "középvezető kap", ennyi.... -
Dilikutya
félisten
Csak egy kérdés, pusztán tudatlanul: iOS-en a JB csak arra szolgál, hogy tudjon a felhasználó warezt is telepíteni, vagy lehet a rendszerben is matatni, mint Android alatt?
Rendszergazda vagyok, de nem érzem magam pl. a gyári Samsungon sem bezárva, legalábbis ami a matatást illeti. Az már jobban zavar, hogy root nélkül a Samsungon nem lehet SD kártyára telepíteni semmit az ICS óta.Szerintem a felhasználók jelentős részét nem zavarja az iOS "zártsága". Ahogyan a Windows felhasználók nagy részét sem, az Android tábor jó részét sem, de szerintem a német állami felhasználók, akik Linuxon dolgoznak, szintén nem éreznek késztetést, hogy "szabadabbak" legyenek, pedig megtehetnék.
Ez a zártság csak jópár fórumozó linuxost zavar, pár valóban hozzáértő embert, meg az olyan majmokat, akik minden szart ráflesselnek a droidos telefonjukra, aztán ez nem megy, az nem megy, de ha megy is, akkor is rá fogja flesselni a másikat, ahelyett, hogy használná, amije van.
-
vicze
félisten
Azért vicces, hogy neked ez a normális "az ember, tehát hogy a felhőben tart mindent, és/vagy bedug egy 32-64 GB-os microSD-t a hotspotjába", és hülyének nézel valakit egy szem USB kábel miatt.
Nyilván MiFi-vel mászkál mindenki és fizet horribilis netdíjakat, azért nem ártana néha kilépni a való világba... -
Syl
nagyúr
Ha úton vagyok, a kisebb méretű cuccokat netes tárhelyre mentem, illetve onnan hívom be
Erről van szó. Mindent meg lehet oldani, csak plusz program kell hozzá, plusz kütyü, meg plusz egyéb lépés(ek). Nyilván ha nekem iPad-em lenne, nekem is természetes lenne ez az eljárás, csakhogy nekem androidom van és nem értem ezt a felesleges komplikálást. (Főleg, hogy JB után szabadon hozzá lehet férni a fájlrendszerhez. Akár Total Commander alól is.) A csempés vindózban is igyekeznek eldugni a júzer elől a fájlokat, mappákat - minél kevesebbet tudjon az ember.
-
Polllen
nagyúr
Ez milyen progi?
Tavaly télen párhuzamosan használtam ipad 2-t meg galaxy note egyet, a végén a note nyert. A file kezelés, a kijelző felbontás, meg a folyamatos safari fc pH-n tönkretett.
Amiket használtam appokat, egyformák voltak.
(bár droidon meg a szövegkijelölés tesz sírba...)Amúgy 10"-n azon az áron nem tudnék én sem jobbat mondani, mint ipad.
-
Konkrétabban én azt mondanám, hogy korbácsolni kellene naponta, aki megalkotta a magyar prediktívet. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy olyan minőségi standardokra adó cég mint az apple, még nem perelte be nyilvánosan a készítőit. Feltételezem valami magyar cég, remélem nem csak hogy nem szerződnek velük többet, de behintik e helyüket sóval.
Mert az egy dolog, hogy helyesen írni egyáltalán nem tud, alap szavakat nem ismer, de hogy pl a ragot és a ragozott szót egybe írjuk, igét és igekötőt egybeírjuk, az is ismeretlen számára. Aki ezt megalkotta, kb általános iskola alsó tagozatban kellett volna tartósan megbuktatni. -
Syl
nagyúr
Filmeken kívül sok mindent tárolok az itthoni NAS-on. ES File Explorerrel megnyitom a mappát, kijelölöm a fájlokat, copy, és a Tab kiszemelt mappájába paste. PDF fájlra rácsapok, és három program közül választhatok mivel nyissa meg. JPG, TIF, MP3, OGG stb minden fájlt oda másolok ahová akarok, azzal nyitom meg amivel akarom. Igaz csak egyszer-kétszer, de filmet is néztem rajta. Avi, mkv, mp4 mindegy volt neki. Többsávú audio, felirat no problemo.
Bár nekem elég régen volt iphone-om (3G), és a lányom 4S-ét is csak nagyon ritkán piszkálom, de tudtommal például egy PDF fájl kezelése úgy megy, hogy itunesen behúzod a fájlt a reader-be és sync. Akkor az a pdf a readerrel olvasható. Mással nem, mert nem fér hozzá a fájlhoz. De itt fenntartom a tévedés lehetőségét.A másik nagy iOS hiányosság az én szememben a modularitás teljes hiánya.
Például. Barátom, aki mellesleg ide is beírt már, gyakran panaszkodik az ios prediktív szótárára. Állítólag magyarul nagyon béna. Ezt androidon pár pillanat cserélni. Én a telefonon a swype, táblagépen a swiftkey programot használom (mindkettő fizetős app, és nagyon-nagyon jó magyar szótárral rendelkeznek).
Launcher ugyanez. Táblán a gyári Samsung vacak van, ott nem zavar, de telefonra megvettem az SSlauncher-t. Természetesen ezek root nélkül mennek, gyári állapotú készüléken.Természetesen tudom, hogy JB után komoly lehetőségek vannak az iOS-en is, csak akkor meg szopás van a frissítésekkel.
Szerk. Látom időközben jelentkezett
(#103) proradeon
iTunes-es zenekezeléssel nincs semmi bajom. Illetve annyi, hogy nincs iTunes Linuxra.
A zene divájszra juttatásával már annál inkább. Például ha van 20 giga zenéd, de csak egy 16 gigás iPhone-od van, akkor mehet a szopás, mert nem megy az automatikus sync. Válogathatod ki kézzel hogy mi kerüljön fel a telefonra. -
Én androidot és iost is használok párhuzamosan. Teljesen egyetértek Syl-lel. A filekezelés brutálisan különböző. Ha androidon fel akarom pakolni a cuccaimat fizikailag a gépre (legyenek a példa kedvéért doc-ok vagy filmek) akkor felmásolom őket a kártyára vagy a belső memóriába és onnantól minden app úgy éri el ahogy akarja. Ehhez képest ioson magába az app-ba kell beimportálnom a fileokat, mert ugye olyan hogy szabadon elérhető fileokat vagy filerendszer nem létezik. Vagyis felteszem pl a filmeket a vlc-be az itunesen keresztül (már eleve milyen béna módszer) és utána az az egy app eléri. Ha appon kívül mással is el akarom érni, akkor mókolhatok hogy van-e "open in" gomb az appban amibe betettem a fileokat. Használva a két módszert baromi nagy a különbség.
Proradeon :Jaja itunesen keresztül. Esetleg nem kell fizikailag rádugni, tudja wifin keresztül is, de tegyen már rá a gépre mondjuk 15-20 giga filmet az akinek két anyja van.
-
Keeperv85
nagyúr
Te kevered a kész rendszert a kiindulási állapottal. Az Androidon BÁRMIT ki lehet cserélni, mert a NYÍLT kódból BÁRMIT újra tudsz fordítani. Az iOS-szen csak azt tudod megváltoztatni, ami vissza lehet fejteni és az elég szerény... De félek ebből hitvita kerekedik ki megint, szóval ejtsük a témát...
-
edward2
addikt
"Aki pendrive-ot és kábeleket akar dugdosni/cipelni 2013-ban, ott lassan már nem a rendszerrel vagy az eszközzel van gond. Vagy éppen beszélhetnénk a 2-3-400 Ft-os appok eszetlen warezolásáról is, amit akadályoz a "zártság"..."
Ez most mire volt reakció, mert én totál nem értem mire írtad.
-
vicze
félisten
Most pont sikerült olyan területeket felsorolnod, ahol tradicionálisan az Apple termékek dominálnak US-ben, ebből eredően a fejlesztők is Apple termékekre fejlesztenek. Elég nagy esélyt látok rá, hogy nem is fognak soha másra, sőt ezen felhasználók is kisebb eséllyel vesznek Android terméket, így bizonyos szempontból kár is megcélozni őket, ezt tudják a fejlesztők is. Androidban amúgy zene terén az Audio API-nak vannak elég nagy problémái, amit csak részben javítottak 4.1-ben, szóval ezen a fronton nem is várható semmi fejlődés.
Oktatási oldalon már a Google is észrevette, hogy baj van lépni kell és nem rég elindították már a Texbookokkal foglalkozó részleget Play-ben, illetve sok Chromebook adományozása(ez csak márka építés). Ugye bár a lehető legfiatalabban kell megfogni a vásárlót... (Na ez az Apple már 30éve nagyon jól csinálja, az oktatásra koncentrálással.)
Fotós szempontból látom a legkisebb különbséget, max pár hiányzó SW van, azonkívül inkább előnyösebb szerintem a sokkal tágabb HW komplabilitás miatt.Amúgy aki megteheti én is iPad-et ajánlanék, főleg átlag usernek.
Szerk:
"Aki pendrive-ot és kábeleket akar dugdosni/cipelni 2013-ban"
Hát ott az AirDroid, de max. akkor használom, ha mocskosul muszáj, lassú, macerás, kényelmetlen. Rádugom felismeri, másol és 10x előbb kész, ritkán van időm wifivel tökölni, ráadásul wifi nincs mindenhol.
Másikra meg ugye nem kell felhozzam a jailbreaket? A warez arány inkább egál a két platformnál. -
Veled tényleg mindenhol találkozni ahol az apple is szóba kerül
Egyébként sok mindenben igazad van, pl. gyereknek szerintem is jobb az ipad.
Mondjuk nekem galaxy tab 7.7-em van, ami az egyik ritka prémium android tablet. És nem porfogó, nem térnék át ipad minire. Munkában is használom, és nagyon kedvelem hogy off line minden felmegy az sd kártyára. Feleségem saját ipadját elajándékozta a családban egy gyereknek és jelenleg az én 7.7-esmre ácsingózik.
De az is tény hogy az apple store véleményem szerint ripittyára veri a play-t (app minőség).
És sajna én úgy láttom hogy a cikk témája igaz. Nincs olyan android tablet ami a vagy kétéves 7.7-hez képest upgrade lenne. Szomorú de igaz. És ez nagy hiba. Persze legyen olcsó is. De minőségi miért nincs?
-
Stauffenberg
nagyúr
"Aki megengedhet magának 50-60e Ft-ot tabletre, az szinte mindig be tud vállalni 80-100 ezret pár hónappal (vagy egy szülinappal, karácsonnyal) később."
Meg akinek van 4 milliója egy új Skodára, annak már 10 milliós BMW-re is telik két karácsonnyal odébb. Milyen hülyék az emberek, hogy ezt nem látják...
"Hozzáteszem, telefonos beszerzésekkor nem igazán szoktam erősen terelni a véleményemet kikérőket, de a tablet más történet. Pontosan erről szól a hír, nagyjából ezt mondja a Google illetékese is, csak kicsit megszépítve a dolgokat."
Félreértés ne essék, nem agitáltam az iPad ellen. Én is még mindig azt tartom táblagép etalonnak, én is azt vettem volna, de elég nyomós érv volt a Nexus 7 mellett a 30 ezres árcédula amit a szolgáltató ajánlott. Nem bántam meg, mert amire nekem kell, arra közel tökéletes. Jó, hiányzik pár fotó-feldolgozó alkalmazás, de azért ezen nem múlik az életem, dolgozni még mindig PC/Mac + wide gamut IPS monitoron dolgozom. Csak a mobilos fotóimat szívesebben dolgozom fel táblagépen, amire mondjuk elég jó a Snapseed, Aviary vagy az Android saját szerkesztője (nem vicc, a legjobban kezelhető tónusgörbe van benne), de a néhány hiányzó alkalmazás miatt nem adok ki +100e forintot.
De még mindig túlzásnak érzem, hogy aki keres X forintért egy táblagépet, az simán megengedheti magának a kétszer drágábbat is... Hogyne. Meg aki 200 ezerért keres notebookot az bolond ha nem veszi inkább 400-ért a garis használt MacBook Pro-t...
-
vicze
félisten
Te is állandóan ezt hajtogatod, de az okokat is nézni kell, persze ez a felhasználót nem érdekli nyilván. (Téged
)
Több minőségibb program/játék abból ered, hogy az egyetlen elérhető platform az iPad volt elég sokáig és erre érte meg fejleszteni. Kis fejlesztőknek nem éri meg rengeteg erőforrást fordítani portolásra. A Crossplatform fejlesztés pedig egyik oldalról költséges, másik oldalról időigényes.
Ott van még az is, hogy az Android tablet szinten teljesen máshogy működik mint iPad, én szinte minden Android tablet faszságba beleütköztem N10-el amibe csak lehet, főleg a felbontás miatt. Kezdve az alap phabelt UI-től mint N7-nél, 10"... 2napig volt a gyári SW... Nexus my... (sok előnye is van)Hiába ekézed a Adroid tableteket, a fejlesztőknek, kell értelmesen megcsinálniuk, ez egyáltalán nem az Androidon múlik (a lehetőség ott van). Cut the Robe vagy AB is iPhone-ról indult és most már vagy egyszerre vagy akár Androidra előbb jelennek meg a kiegészítések, mert a felhasználói közösség egyszerűbben nagyobb. Igazából a fejlesztőknek nem üzletileg nem lesz más választásuk, mert hogyha növekedni akarnak az Androidot kell megcélozzák. Piacilag kikényszeríti, hogy támogassák a platformot. (Fejlesztői oldalról amúgy érezni némi sznobizmust amúgy, de lehet hogy csak beképzelem, ezt persze az üzleti érdek pillanatok alatt felülírja.)
Egyszóval nem az Android van lemaradva szinte semmiben, hanem a fejlesztők vannak lemaradva. Ahogy te is az SW minőségét emeled ki (sőt abból is egy rétegszegmenst ragadsz ki általában, amivel te találkozol) nem pedig, a OS-ét. Az hogy XY fejlesztő adott platformon kezdte el, és másikra nehezebben vált, ez van. Jelenleg még mindig az Apple kedvez a fejlesztőeknek a legjobban fejlesztői platform terén, Androidra alapból olcsóbb fejleszteni, így ott a kis projektek jobban megélnek/felfutnak, és még ott a Win tablet, ami mazochista fejlesztők játszótere.
Fire-re van már Toca Kitchen is.
-
Dominó85
addikt
Igen, ebben is egyetértek veled. Az biztos, hogy ha rajtam múlik akkor a gyerek jó neveltetésben fog részesülni és lesz gyerekszobája.
atiapa
Ha kell, az összes szabad időmet rááldozom. De szerintem nem csak én gondolkozok hasonlóan ebben a világban. Nekem is okostelefonom van, mégis van időm a haverjaimmal beszélgetni, koncertre járni (ritkán, de akkor is...) -
Dominó85
addikt
Sok sikert. Lehet, hogy pár év múlva már egy tablet lesz az iskolába cipelendő cucc fele, de a tiéd csak a tollal-füzettel érkezik majd.
De legalább tud majd írni és olvasni is.Abban igazat adok, hogy több generációs váltáskor az előző szidta a másikat, csakhogy a mozgás és mozgáskultura ilyetén való hanyagolása mára csúcsosodik ki.
-
Dominó85
addikt
Szerintem félreértelmezted amit írtam. Én a mostani/most gyerekkorukat élőkre céloztam, akik tablettel és mobillal a kezükben nőnek fel. Semmi értelmeset nem kezdenek az életükkel csak bámulnak egy képernyőt. Régen a gyerek otthon játszott a másikkal, focizott, görkorizott, futott vagy épp kerékpározott. Ehhez képest ma elhízott gyerekek százai egymást gyakják virtuálisan 2 tabletetn keresztül a faszbúk segítségével. Aztán meg csodálkoznak hogy nem érik meg az öregkort és semmire sem vitték az életben. Nagyon elkorcsosult a világ társadalma. Lassan már egy virtuális kéz fogja kitörölni a budin az illető fenekét, annyira elkényelmesedünk. Elrettentő példaként aki ezt nem hiszi el, az nézze meg a Wall-E című animációs filmet. De tudnék más példát is mondani... Alig mozog az ember, ráfogja arra hogy semmi ideje... főleg a fiatalok jönnek mindig ezzel. A szánalmas az, hogy tonna számra vedelik tizen pár évesen az energiaitalt, mert a mozgás/tanulás és miegymás már máshogyan "nem megy" nekik. Nos ha nekem gyerekem lesz, 16 éves koráig egy retkes tabletet, de még csak okostelefont se fogok adni neki. Haverokhoz is csak akkor fogom átengedni, ha a monitorbámulászás mellett focizik és mozog eleget a valóságban is! A mostani fiatal generációk NEM készülnek fel az életre. EZ a baj!
-
Peet
senior tag
Való igaz, hogy felhasználói élmény szempontjából egy IPAD jobb mint egy alsó kategóriás Android tablet. Az hogy, egy felsőbb kategóriás meg mennyivel jobb vagy éppen rosszabb mint egy IPAD, most ne merüljünk bele.
A lényeg, amit szerettem volna vázolni, hogy egy 20 ezer forintos android tablet is lehet jó egy egyszerű kis labdajátékkal, amivel a srác a kocsiban elüti az utazási időt, és pl. nem a vezető ülést rugdossa.
Nem kell a legdurvább játékokra gondolni. Régen is volt kvarcjáték sokkal kisebb "hardveren".
Ismerkedni a számítástechnikával, a "kütyükkel", földhöz vágni, és elásni a homokban egy 20 ropis tablet is elég.Pár hete egy barátom lagziján egy 4 éves kislány egy olcsóbb tablettel fotózta körbe a násznépet míg mi a tányérokkal csörögtünk, és teljesen lekötötte, el volt vele. Persze nem célja senkinek sem, hogy a gyerek egész nap a monitor előtt üljön, de a XXI. században sajnos néha az is kell, mert lemarad.
-
erdoke
titán
OK, közben kijött kemény 1 db játékuk Androidra. Csak annyit tennék hozzá, hogy az utóbbi időben megjelent Tova Boca appok iOS-en mind univerzálisak, azaz külön tabletes felületük van.
Íme a tanulságos történet:"Hey – where are the Android apps?
Last Updated: May 30, 2013 02:05PM CESTWe just released our first app for Kindle Fire, Toca Hair Salon 2, on Dec 13 2012 and from May 30, 2013 Toca Hair Salon 2 is available on Google Play Store as well.
We support devices that have Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) and up. There are some devices we don't support since we feel that they don’t provide a good enough experience of our apps.
Currently we don’t support the following devices:
HTC Desire C
HTC Desire V
HTC Desire VC HTC Desire
HTC Incredible S Huawei Ascend C8812
LG Optimus L5
LG Optimus L7
Motorola Defy XT XT535
Samsung Galaxy S Duos
Sony Xperia JWe're working hard on making more of our digital toys available on the Android market in the future. For more info, see the Android section on our Support page. "
-
Hát az egy dolog, ha a laikus átlagember bemegy valamely nagyobb elektronikai boltba (pl.: MM) és ott 50-60 ezerért rásóznak valami szutykot 200%-os haszonnal...
Azért 50-60-ért egy nem laikus már tudna olyan androidos tabletet választani, ami nem megy a sarokba az iPad mellett, ha játékról van szó. (És én személy szerint inkább így is tennék, mint hogy kuporgassak még egy iPad-re.)És lehet, hogy én vagyok műveletlen, de a Toca Boca-ról soha nem hallottam. És lehet rosszul gondolom, de ha valóban sikertörténet lenne, akkor nyilván hallottam / olvastam volna róla, és nyilván nem csak iOS-re lenne elérhető.
-
Ha az iPad-del egy árkategóriában lévő Androidos tabletet vettek volna, akkor nyilván nem menne a sarokba az Androidos tablet. Abban meg igazán semmi meglepő nincs, ha egy negyed annyiba kerülő Android tabletet vettek, és nem megy rajta úgy a játék, mint az iPad-en.
De az is érthető, ha csak éppen egy negyed annyiba kerülő tabletre futotta nekik. Nincs mindenkinek pénze 1 vagy több iPad-re. Ez Magyarország. A legtöbb ember 1 db-ot se engedhet meg magának.
-
Dilikutya
félisten
Szerencsére az átlag magyar gyerek ritkán találkozik iPad-del. Persze igazad van, nyilván az iPad gördülékenyebb, mint egy nem túl drága androidos tablet, ez még a gyengébb iPad Mini esetében is igaz lehet, nagy előny a hardverre fejlesztett OS.
De nem muszáj iPad-ot venni, van élet azalatt is, igaz, ne a 20 ezres sokat ígérő csodákra gondolj. Én pl. tökéletesen elégedett vagyok a 7 colos Galaxy Tab2-vel, bár még az sem a 20 ezres kategória. Érzem a különbséget már az S3 Mini hardveréhez képest is, ettől függetlenül a rendszer gyors, böngészni, Facebook-ot nézegetni tökéletesen lehet, játékok is futnak rajta. Bár pl. a Play az ingyenes Real Racing 3-at nem engedi települni, azt mondja, nem kompatibilis, apk-ból felmegy simán, és gyorsan is fut - minimális effekteket feláldozva a gyengébb videóchip miatt, de ez tényleg minimális.
Az Android legnagyobb baja a sokféle hardver, a nem létező követelmények, és a sok használhatatlan app sem túl jó, minden toplistát csupa szemét ural, nehéz böngészve jót találni.
-
Stauffenberg
nagyúr
Na és azt tudod-e, hogy egy átlagos magyar háztartásban mennyire realitás a kölyköknek játékra iPad-et vásárolgatni? Örülünk, hogy jól megy, de amikor én voltam gyerek, kamasz, stb, addig is megértettem, hogy a szüleimnek nincs pénze 2 évente PC-t fejleszteni, hogy mindig a legújabb játékokkal játszhassak kiváló minőségben. Alkalmazkodtam a helyzethez, ami persze nevelés kérdése is volt. Kaptam kerékpárt, nem olyan menőt, mint a legjobb haveromé, de ez senkit sem izgatott, gurult, szabad levegőn voltunk, igazi barátok voltunk, nem a virtuális térben pontokat gyűjtögető riválisok. Plusz ha játszottunk, akkor sokszor nem a legújabb darabokkal, sokszor nem is teljes részletesség mellett, de hát ilyen volt ez, attól még élveztük és étettük, hogy nem vagyunk tehetősek, hogy a legerősebb Pentium III procink legyen amivel már jobban futott volna az aktuális NFS. Felnőve meg sokkal jobban tudom értékelni a pénzt (és jobban is bánok vele), mint azok a társaim akik mindig mindent megkaptak a szüleiktől, csak csettinteni kellett.
Amelyik gyerek meg nem érti meg, hogy a pénz nem a szobapáfrányon terem, azt bezárnám a szobájába, hogy fakockákon és csattogós lepkén tanulmányozza a felhasználói élményt.
Hajam eldobom... de komolyan. A rántott húst is felvágod nekik előre, hogy tökéletes felhasználói élményben legyen részük?
Ilyet kívánni nem szép dolog, de azért elmehetnél lakni pár hónapot a magyar valóságba, ahol nem csak "kicsi" gyűjtéssel nem jön össze egy darab iPad, de hosszú spórolással sem... nem ám mindegyik gyereknek egy-egy sajátot.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Túl sok az olcsó modell, melyek gyenge felhasználói élményt kínálnak, és a direkt tabletre optimalizált alkalmazások terén is bőven van még mit fejlődni.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Suzuki topik
- Memóriakártya topic
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest