- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
Új hozzászólás Aktív témák
-
NGA
addikt
válasz
hibavissza #319 üzenetére
Ha valamit 10 egyenlő részletben kell kifizetnem, és a végösszeg azonos a kp-s árral, azt minek nevezed?
Számszerűsitve:
Vettem egy Lumia 520 mobilt a telenornál. Vételára 19900 Ft volt az előfizetésemre.
Befizettem 1990 Ft-ot amikor átvettem, majd 9x fizetek 1990 Ft-ot 9 hónapig. Azaz kifizetek összesen 10 hónap alatt 19900 Ft-ot. Ha ebből kivonom a 19900 Ft-os kp árat, akkor 0 Ft.Érted, vagy segitsek?
Az előfizetési díjam nem változott.
Azaz 0% a THM
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #214 üzenetére
Ne keverjük már össze a kamatra adott hitelt az ingyen hitellel (sokan nevezik ezt a konstrukciót részletfizetésnek is).
99.900 Ft értékű termék 0% THM mellett: 0 Ft kezdőrészlet, 0 Ft kezelési és egyéb költség, 10 x 9.990 Ft törlesztő. A hitel lejártakor fizetett összeg: 99.990 Ft.
Ebben hol látsz kamatot meg egyéb rejtett költségeket?
Mondjuk nálunk az infláció miatt ritka a 6-8 hónapnál hosszabb futamidő ingyen hitel esetén.
Sok helyen az áruhitel estében úgy néz ki a rejtett kamat, hogy a feltételek ugyan azok, mint az ingyen hitelnél, a törlesztőből a 0% THM jön ki, de kezelési költségként felszámolnak egy havi törlesztőnek megfelelő összeget (ami nem a hitel része). Emiatt érdemes résen lenni, de a 0% ingyen hitel nem mítosz. Rövid futamidőre, viszonylag kis értékű termékekre szoktak ilyen időszaki akciókat szórni.
-
erdoke
titán
válasz
Én pl. vettem már néhány dolgot 0 % THM-mel. Pontosan annyit fizettem ki 10-12 részletben, mint mások egyben. Pl. megjelenés napján iPadet a MM-ban. Max. 30 méterrel odébb az APR forintra ugyanannyiért adta, és ugye jó ideig nincs szürkeimportos verzió olcsóbban. Magenta szolgáltatótól is ki lehet hozni úgy készülékeket bizonyos feltételekkel, hogy 24 részletben fizetsz ki pontosan ugyanannyit, mintha előre fizetnél az egészet. Mi ebben az átverés?
Kicsit paranoiásnak tűnsz, nem? -
Xero
nagyúr
válasz
Hagyjuk is szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Túl sok az olcsó modell, melyek gyenge felhasználói élményt kínálnak, és a direkt tabletre optimalizált alkalmazások terén is bőven van még mit fejlődni.
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest