- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomezz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Adata 64Gb-s pendrivom és egy asus maximus 8 formula alaplapom, win 10 64.
Az usb 3 folyamatosan ledobja, miközben egy nagyobb adatott próbálok rátölteni a pendrivra.
Az usb 2 -ben semmi gond. A külső 2,5"-os usb 3 mas Samsung 2TB hdd pl. jó az usb3 ban is!
Alaplapot és pendrivot is cseréltem (előtte maximus 7 formula volt és ilyen pendrive csak 32gb-s, win 7 64) ott is ez volt a gond!Mi lehet a gond?
Köszi előre is a válaszokat!
-
thorex
tag
válasz
King Unique #159 üzenetére
Üdv!!!
Köszi a választ!
A másik topikot nem vettem észre. -
King Unique
titán
Szia!
Először is, van a témának saját, jobban pörgő topikja: Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD.
Másrészt a pontos átváltások:
USB 3.0 5 Gbit/s ---> 625 MB/s (elméleti) ---> 500 MB/s (gyártó specifikus) ---> kb. max. 450 MB/s (gyakorlati).
Harmadrészt egy 2,5" 5400 RPM-es HDD kb. max 115-120 MB/s szekvenciális adatátviteli sebességet tud, hiába több az USB 3.0 sávszélessége, ha a vinyó nem tud többet, akkor az limitálja a sebességet...másoknál is ennyit tud [link].
Max SSD-vel tudná kihasználni a sávszélességet. Olyan ez, mint pl. kimész a német autópályára, ahol nincs sebességkorlát. Ahhoz, h 200-300 km/h tempóval repessz, olyan autó is kell, egy Wartburg, v Lada nem képes erre...
Így már érthető remélem. -
thorex
tag
Üdv!!!
Vettem nemrég egy WD My Passport Ultra 1 TB-s külső merevlemezt. Kipróbáltam az USB 3.0 és a sebesség 120 MByte/s volt (ha rá illetve ha róla le másoltam) asztali PC-n USB 3.0 keresztül.
A gépemen Win 7 van, és benne
- 8gb Corsair memória,
- intel i5 3570k
- gigabyte z77 ud3h-s alaplap
- 1 TB HDD 7200rpm-esA kérdés hogy egy ilyen gépnél a másolási sebesség reális-e???
Mert én legalább 1 gbyte/s-ra számítottam
Vagy én tudom rosszul és az USB 3.0 csak 5Gbit/s (625MByte/s) lehet és nem 5Gbyte/s (~5000Mbyte/s) -
Gibo
senior tag
Sziasztok!
Vettem ma egy chili green ilo M 1 terrás külső vinyót, usb 3.0-ás, a gép hátulján (Gigabyte 870A-UD3 -as alaplap) van két usb 3.0ás csatlakozó, mégsem ismeri fel 3.0ásként a gép. (A windows7 írja is, hogy ha 3.0-ába dugnám gyorsabb lenne...) mi lehet az oka? A kábel gyári, 3.0ás usb-re tervezett.
-
Chello
tag
Hali.
Bárki tud-e órával mérős, megfigyeléses sebességadatokat mondani külső USB 3 sata tok-ra 2-es és 3-as vezérlőn? (Igen nyilván nem sata hanem USB vezérlőn
-
bigdady
nagyúr
sziasztok
Tudnatok ajanlani egy olcso de jo minosegu usb 3-as kulso hdd t 320 ill 500 gb ost?
lehet 2,5 vagy 3,5 is. htpc be kene. -
norbi964
csendes tag
Hali! Van nekem egy WD my book essential 1tb hdd-m és az usb 3.0 pci kártyára ha csatlakoztatva van nem ismeri fel a gép de ha a 2.0 portban van akkor igen. a kis 2,5"-os 500gb-s hdd-et felismeri a pci kártyán de a nagyot nem hiába pörög... a kisebb hdd-t viszont ha esatára van csatlakoztatva akkor be se kapcsol és az is 2.0-ra csatlakoztatva egyből működik. szerintetek miért nem ismeri fel a nagy hdd-t az usb 3.0án keresztűl, és a kisebb miért nem kapcsol be ha esatára van kapcsolva?
-
King Unique
titán
válasz
HalasKYO #150 üzenetére
Amire gondolsz,az a "sima" WD MyBook 3.0 volt,azt már nem nagyon kapni sehol (max vmi külföldi helyen,Ebay esetleg)
,a boltokban a MyBook Essential van usb3-mal,ahhoz nem jár PCI-E kártya,de egyébként már 3,4 ezertől kapni,szal nem drága.
+3 TB hdd-hez,igen azt támogató spéci alaplap kell,de azt vmi alaplapos topicban kérdezd meg,mert most hirtelen nem vágom ted támogatja-e...(#151) varmi2: ha sima usb2-es hosszabító kábelt használsz,akkor működni fog,de csak 2.0 sebességén ,ahhoz h gépeden 3.0-ba dugva annak sebességén menjen,hosszabítónak is 3.0-nak kell lennie,de nem olyan drága az se már,1-2k-ért,v olcsóbban már kapható. Amúgy mihez,külső hdd-hez kéne
Ez a topic kicsit inaktív,ajánlom mind2-tök figyelmébe: Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
-
varmi2
nagyúr
sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Mondjuk van az alaplapomon usb 3.0, és ha azt egy sima usb hosszabítóval használom, akkor is működik 3.0-s sebességen, vagy speciális usb 3.0ás hoszabító kell? Ha nem múködik, akkor miért? Előre is köszönöm a választ. -
HalasKYO
aktív tag
Hello!
WD külső vinyón gondolkodok , egy 2 vagy 3 Tb os USB 3 ason .
A kérdésem az hogy mindegyikhez adnak PCiE es NEC vezérlőt ?
Illetve hogy régebbi alaplap (sapphire am2+ os) kezeli e a 3Tb on Wn 7 64bit en ? -
King Unique
titán
Mutatni tudnék...csak áruk azoknak is felment pl. Transcend 25xx usb3 ütésálló szériái,v ATA SH14,ami ütés és vízálló is. Ebben is tesztben is látszik,köszönhetően új nagyobb adatsűrűségű samu M8 hdd-nek sebességre se lehet panasz,meg ebben nem JMicron usb3 vezérlő van,ami szintén jó,+3 év gari ez is,viszont kapni még nem nagyon lehet. De ameddig kivársz ár miatt,biztos megjelenik.
(1 TB A80-ban is M8 hdd van)
-
Kobe
veterán
válasz
King Unique #146 üzenetére
az ok, csak nem nagyon találtam másik olyan vinyót ami ennyire paszsolt voolna minden igényemnek
-ütésálló ház
-gyors írási olvasási képesség
-1 tb kapacitás
-jó garancia, illetve alkatrészek, nem nonaem tesco vinyó figyel belülsajnos az árat nem említem, mert látom, hogy hipersebességgel emelkednek, így jegelem is a témát amigy a karácsonyi szezon le nem vonul az árvízzel együtt, de ha tudsz mutatni hasonló vinyót az jó lenne
-
mokafoci
csendes tag
Helló!
Vettem egy WD My Passport 500 GB USB 3.0 winchestert. A problémám az, hogy egy 8 GB-os fájl másolása esetén USB 3.0 alatt a sebesség kezdetben jó (70-80 MB/s), majd a másolás közepén leesik 10 MB/s-ra, gyakran elfehéredik a képernyő és a rendszer nem válaszol. USB 2 alatt ezt nem tapasztaltam. Az alaplapon Reneasas vezérlő van, és drivertől függetlenül ez történik.
Szeretném megkérdezni, szerintetek mi okozza ezt a jelenséget, a winchester lehet a hibás?
Köszönöm! -
King Unique
titán
Még nem azért akad,most hirtelen pl.Digitaltrend-nél,meg árgép is rá néhány helyet,de árát is jól feltolták...
(1-2 hónapja 25k körül volt)
De meggondoltam,mert a korábbi 500-640 GB-os,meg gondolom vsz ebben is JMicron usb3 vezérlő van,ami...,de sokan azért elégedettek vele. -
Kobe
veterán
semelyik boltban nem látok Silicon Power Armor A80-at, 1 terrás kivitelt meg pláne nem
leállt a forgalmazása ?
-
King Unique
titán
válasz
Dolores87 #143 üzenetére
Pontosan milyen Apacer,gondolom vmi 2,5",de melyik fajta AC...
Fura ez így,mert simán fel kéne ismernie,esetleg vmi driver nincs hozzá Apacer oldalán (bár az is max usb3-hoz szokott néha kelleni)?
Milyen vírusírtó van a gépen,mert én mostanság azzal szívok,h új 5.0.94-es ESET Smart Security alatt (de lehet más vírusírtó is produkál ilyet),rádugom a kölső hdd-t és nem jelenik meg az ikonja stb.,viszont pendriveok meg vígan elvannak...
Jobbat most nem tudok,vmi drivert hozzá keresni,v vírusírtót arra az időre kikapcsolni (ha az a ludas)...
HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topicban próbálkozz még esetleg. -
Dolores87
csendes tag
Helo.
HELP me please
Egy olyan gondom volna, hogy vettem egy uj laptopot, a régiről meg egy külső HDD-ra rápakoltam a dolgaimat. A HDD Apacer 2.0 USB porttal. 3 gépen is probaltuk és csak az enyém nem ismeri fel. MÁRMINT FELISMERI mert lent a toolbarban benne van, a nevet is kiirja, de mast nem tudok vele csinalni csak leválasztani. Sajatgepben meg nem jelenik meg..
Miért lehet ez? Valakinek valami ötlet? Probaltam már a laptopon mind3 USB portot is az 2.0 és a 3.0-akat is. De semmi. Mást, pl Pendriveot simán felismeri a gép!
Köszi a válaszokat előre is!
Üdv. -
Flopper
csendes tag
válasz
King Unique #140 üzenetére
SES driver telepitése nem sikerül (a mai napig nem tudom miért), viszont a legfrissebb usb 3 driver telepítésével minden rendben,
köszi -
Jozin
csendes tag
Üdv Mindenkinek!!
Nem vagyok jártas e témában ezért fordulok hozzáértő hozzátok.
Véleményeket szeretnék kérni egy Transcend storejet 25d3 tipusú cuccról. Érdekelne, hogy mennyire megbízható márka, mennyire gyors usb 2.0 és usb 3.0 módban, összegezve megéri e beruházni egy példányra (most 12000 ft)Főként otthoni használatra használnám filmek, HD filmek tárolására és lejátszására közvetlenül a TV usb portján keresztül.
Segítségeteket köszönöm
-
Flopper
csendes tag
sziasztok,
most próbálom összekötni az új WD MyBook Essential-omat (2TB),
de hiába dugom be az alaplapom (AsRock 770 Extreme) egyetlen usb 3.0 aljzatba,
nem ismeri fel, csak az usb 2.0-ban
mi lehet a gond, mi a megoldás ?
köszi előre is -
ViZion
félisten
Sziasztok! USB 3.0-ás külső vinyót 2.0-ra rá lehet dugni? Sok helyen csak az van, nekem meg mozogni kellene vele... Samsung jó-e amúgy?
-
LazyG
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek. Milyen USB 3.0-ás Express Cardot ajánlotok laptop 34 mm-es foglalaltba?
2TB MyBook USB 3.0 -ot kellene meghajtani vele.Köszi a választ!
Üdv, LazyG
-
PufiLufi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #134 üzenetére
Remélem nem terheltem túl a falat és az agyatokat az legutóbbi hsz-ommal, az ott leírtak miatt merült fel bennem a kérdés.
Köszi szépen mindenkinek a segítséget! Hasznát vettem mindegyik hozzászólásnak és megkaptam belőlük a választ!
A héten el is megyek a cuccért -
PufiLufi
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #132 üzenetére
Azt már látom, hogy a cache mérete nem lényeges (esetemben), az meg természetesen egyértelmű, hogy az USB 3.0 csatolás "korlátlannak" tekinthető, ezért is voltam kíváncsi a fordulatszámmal (és cache-sel) kapcsolatos sebességkülönbségekre.
Már csak az zavar egy kissé, hogy sehol sincsenek részletekre kiterjedő egzakt adatok a neten, még a WD honlapján sem... Fordulatszámot, cache méretet, tányér információt nem közölnek, sem adatlapon, sem specifikációban, sehol... mintha ezek nem lennének jellemző adatok a termékükre... Bezzeg a tok méretét, meg a működési hőmérséklet tartományt angol és metrikus rendszerben is közlik... ja és minimum 2x fel kell tüntetni az USB 2/3 csatolást...
Köszi a tányér adatos linket, de ahogy elnéztem csak belső vinyókkal foglalkozik... Amitől persze lehet, hogy valamely belső HDD-jét alkalmazza a WD a külső tokban is (valószínűsítem is), de hogy melyiket az továbbra is rejtély...
A belső HDD-k modell-száma után legalább van még a tányér adatokra vonatkozó kód is (mint pl.: WD5000AAKS-00V1A0), de az én esetemben csak ennyit tudok: "WDBACW0020HBK". Illetve néhol találkozom egy "WDBACW0020HBK-EESN" kiegészítéssel, de hogy ez mit takar, persze nem sikerült még kiderítenem.Az már csak hab a tortán amikor olyanokkal találkozom, hogy "WDBAACW0020HBK" modell-szám. Szerintem az a +A betű elírás lehet, bár ettől függetlenül nem egy bolt honlapján, és egyéb helyeken találkozom vele... (wdc.com nem ismeri
).
Ja és ahány hely (netes bolt) annyi féle RPM és Cache méret (ezen) azonos termékre.Szóval a tárhelyen és csatolón kívül minden más jellemző kideríthetetlen...
No, ettől még meglesz ez a vinyó, nem izgat különösebben az sem ha tényleg "csak" 5400 RPM és 8MB Cache. Már (úgy) látom, hogy nem is számít, ami viszont igen, hogy 2TB mégiscsak 2TB, legfeljebb halkabb és energiatakarékosabb leszek
ja és hűvösebb
u.i.: igazán nem állt szándékomban szőrszálat hasogatni, de szerintetek nem illene egy adott terméket jellemző paramétereket közölni a gyártónak/forgalmazónak?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
PufiLufi #129 üzenetére
A green hdd ék, 5400 es fordulatuak tudtommal, ez nem gond mivel már elég sűrűn vannak az adatok rajta.
A cache mérete lényegtelen.
usb3 nem korlátozza a sebességet, 2,5 colosnál van némi gyorsulás a 7200 es esetében, de nem olyan sok.Tényér adatok
[link]
Valszeg 4db 500 as tényér van benne -
PufiLufi
csendes tag
válasz
King Unique #130 üzenetére
Köszi szépen a hsz-t, azt hiszem ebből 2TB-os lesz!
Külső vinyó, adattárolás, lényeg úgyis a nagy tárhelyAz még kíváncsiságból érdekelne, hogy vajon mekkora tányérok vannak ezekben (ebben). 4db 500GB-os tányérból állhat össze? Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam olyat ahol kitérnek erre, még a gyártó oldalán sem...
-
King Unique
titán
válasz
PufiLufi #129 üzenetére
Wincheszter topic első oldal olvasd el!
Egyébként a kettő az egy és ugyanaz,usb3.0 WD MyBookba (essential) egy fajta van.! Az,h most egyik helyen 8,másiknál 16 MB cache írnak,az nem fix,mivel sok helyütt össze-vissza írogatják oda. Elvileg 7200 rpm-es,de a belseje,ha jól tudom WD Green,ami 5400-7200 közt állítja a fordszámot automatikusan,de inkább az 7200 rpm a gyakorlatban.
Nagyobb méretű fileok (kép,zene,film) tárolásánál,lejátszásánál amúgy se a cache mérete,fordszám a fő szempont,ha linkelt topic elejét elolvasod,az oprendszer hdd esetén lényeges.
A MyBook külső usb3-as 3,5"-be amúgy meg az egyik leggyorsabb. -
PufiLufi
csendes tag
Sziasztok!
Külső HDD beszerzését tervezem, min. 1TB-osat, de preferálnám a minél nagyobb tárhelyet egészen 2TB-ig. Már ki is néztem, melyek közül szándékozom választani:
A) 1TB WD 3.5" My Book Essential WDBACW0010HBK
Specifikácó: 1TB / 7200 RPM / 16MB Cahce / USB 3.0B) 2TB WD 3.5" My Book Essential WDBACW0020HBK
Specifikáció: 2TB / 5400 RPM / 8MB Cache / USB 3.0Alapvetően azzal kapcsolatban kérném ki a véleményetek, illetve tapasztalataitokat (legjobb lenne ha ilyen is van), hogy figyelembe véve a csatolót (USB 3.0, ugye ez nem jelent szűk keresztmetszetet adatátvitel szempontjából), gyakorlati szempontból mennyivel lenne lassúbb az ugyan nagyobb tárterületű, de "csak" 5400RPM-es és 8MB Cache-sel rendelkező HDD?
Tudom, nem mindegy a felhasználás célja, hozzá is tenném, hogy elsősorban: fájlok tárolására (filmek, zenék, fényképek, stb.) és ezek használatára (film nézés, zene hallgatás) szánom a vinyót.
Odáig még az is oké, hogy tárolásra bőven jó a lassab fordulatú is, de ha pl. egy fullHD filmet szándékoznék nézni róla (ez lehet a "legmegterhelőbb" ami eszembe jut, ha arra gondolok, mire szeretném használni), akkor mennyiben számít a fordulat és nem utolsó sorban a cahce mérete?
És nagy mennyiségű adat (pl. több film, nagy méretű fájlok) mozgatása esetén mennyire lehet szembetűnő a különbség?
Értékes válaszaitokat előre is köszönöm!
-
HXY
addikt
Heteken belül érkezik a frissített A80-as, 1TB-os Samu belsővel!
-
King Unique
titán
Igen páran panaszkodtak A80-ra (Jmicron vezérlő szar,XP alatt),de sokan dícsérték is,szal...
Másik topicba írtam jó múltkorában hasonló kérdésre. + Iomega Ego usb 3.0 tényleg jó,ütésálló,védőpánt stb.belseje mondjuk Seagate(jobb fajtából
),egynek nem rossz az se,v a linkben említettek. Apacer AC430 (usb 3.0),AC601 (esata) is jó,jól felszerelt még,ütésálló,640 GB belőle a max.de elég az,nem? Keress rá árgépen.
-
King Unique
titán
Hát az 50 fok az sok
,HD Sentinellel mérted? Kb.,ha sokáig nyúzod,folyamatos másolás,főleg usb 2.0-án,akkor max 40-43 fok még elmegy,de 50,főleg hosszú távon,az nem jó.
Hűtőventi esetleg,de másik topicba (külső hdd),akiknek van,azok nem panaszkodtak "ilyenre".
Meg,ha hamar felmegy 50-re,lehet ott vmi gond van a cuccal,lehet gariba ki kéne csereltetni,mert több órás másolás után megy fel az még. úgy-ahogy,de,ha hamar (nem tudom milyen hamar..),az gáz.
Selejtes db-ok sajna még WD-nél is előfordulhatnak. -
Sziasztok!
Vettem egy WD My Book Essential Usb 3.0 külső merevlemezt. Bővítőkártyám csak jövő héten lesz, de most így is jól megy. Viszont elég hamar felmegy 50 fokra a hőmérséklet. Ezzel mit lehet csinálni? Most már egy napja megy folyamatosan és végig ilyen magas a hőfok. Nem okoz ez károsodást? Mivel lehetne hűteni? Van egy régebbi WD My Book ami 250 GB-os és annál is ez volt a gond. Annak kivágtam az oldalát és egy 90 mm-es ventit raktam rá ami a főkapcsolóval együtt működik. Azóta max. 40 fokra melegszik, de ennél az újnál még nem szeretném ezt megcsinálni. -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Egy XP-s laptophoz vennék egy külső merevlemezt, de a gépem nem kezeli az usb 3.0, meg még nagy szükségem nincs is rá, de ki tudja mit hoz a jövő...
visszaolvasva a forumban nagyon tetszett a silikon armor A80-as, de néhányan panaszkodtak rá, ráadásul asszem az nem szerette az xp-t sem, vagy tévedek?
A másik, ami még tetszett az Iomega.
Vagy szerintetek melyiket érdemes, nem feltétlen kell, hogy vízálló legyen, de mindenkép strapabíróbb legyen egy átlagoshoz képest.
Ja és ne kelljen hozzá külső táp, lehetőleg kicsi és olcsó is legyen
egyébként nem kell nagy, akár egy 320,vagy 500 gb-tal is beérem.
Előre is köszi a válaszokat, és az ötleteket!
Üdv, és kellemes hétvégét! -
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #122 üzenetére
Igen, tényleg fel van szerelve, ez is szempont volt a választásnál, bár sajnos meg is kérik az árát. DE nem bántam meg. Nem mondom, hogy pl. egy Acer nem jó (sokan lehúzzák a minőségét, pedig van a családban egy jó 5 éves darab, és még mindig hibátlan), de azért kézzel fogható a különbség a kettő között. Bízom benne, hogy ez is gép lesz még 5 év múlva, pedig az a mai világban már egy fényév távolságnak tűnik.
Egyetértek teljesen az S10 vs. A80 véleményeddel.
-
King Unique
titán
Igen látom,egyébként nem rossz a Vaio sorozat,meg legalább fel vannak szerelve (pl.BD író,usb 3.0),nem mint a nagy MacBook...
,bár ott az új Thunderbolt,de az SSD-hez való inkább,HDD úgy sem tudja kihasználni...
Express card-os tényleg lassabb picivel,de jó konfigon gondolom jól hasit azzal is a 3.0.
S10,igen,annyival tud többet,h "könnyebb" és másolásnál pl. TC-ben nézve,míg az A80 kb 75 MB/s tudott a PH tesztben,addig az S10 kb.90-95 MB/s,de szekvenciális írásnál A80 is tudja ezt simán,ill. vki írta korábban,h az övé (A80) TC-ben közel 100 MB/s-el másolt,szal sebesség terén se ver rá akkorát az S10.+Ja meg jár hozzá az az ízléstelen,parasztvakító vászontok,külső hdd színe rikító neonzöld/orange meg megint...,úgy is reklmámozták,h üzletembereknek ideális,stílusos megoldás
,háááát valszeg egy elegáns,igényes vki nem ilyet fog venni,inkább akkor már egy fekete/ezüst WD.
Ezért is sokkal inkább A80,lehet én is veszek egyet. -
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #120 üzenetére
Mondjuk, hogy jobbfajta a noti (egyébként a #102-es hsz-ban a tesztkonfiggal kezdtem), alaplapi USB-vel. Az express card-os USB 3.0 bővítőről azt olvastam, hogy picit lassabb, de ettől még lehet, hogy ki tudja egy ilyen HDD sebességét aknázni.
Még nem próbáltam, de gondolom a titkosított (encryption) adatállományok is csak jelszóval nyerhetők vissza, különben nem sok értelme lenne.
Én az S10-es csodálkozom, mert az annyit tud, hogy "könnyű", egyébként pedig ugyanazok a specei, de árban ugyanannyi. -
King Unique
titán
Notiról 80-100 MB/s feletti írás-olvasás egész jó,sőt (gondolom vmi jobb fajta)
Alaplapi usb3-ról megy gondolom,v express card esetleg? Ez a 750-es még tán 640-esnél is gyorsabb,nagyobb adatsűrűségű tányéroknak köszönhetően. Proginak PC lockon kívül,akkor nincs más biztonsági,jelszavas védelem lehetősége?
Jó az SP,tényleg,itt PH-n is egekig magasztalták,h gyors-ütés-vízálló stb. S10-re írták,h az gyorsabb 95-100 MB/s tempót tud,de ezek szerint A80 is tudja azt,illetve S10 sajna nem olyan strapabíró...
Engem,korábbi "ledobálós" hsz bizonytalanított el kicsit,de lehet beszerzek egyet,mert azért 2,5" hordozhatónál nem árt az ütésállóság,ez meg bőven bírja a kiképzést...
Kösz szépen mégegyszer!
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #118 üzenetére
Nincs mit.
Inkább úgy mondanám, egész elviselhetővé teszi az arhiválást.
A gépkonfig adott, esetemben egy noti. A teszt azt sugallja, hogy egy árnyalatnyival még jobb lehet asztali gépen, de szerintem ezek a különbségek már a gyakorlati használat során elenyészők.
Viszont nekem valamennyire megnyugtató, hogy kevésbé sérülékeny cuccról van szó. Úgysem akarom dobálni, meg nem búvárkodás közben akarok biztonsági mentést készíteni. Viszont a hurcolászásból esetlegesen adódó galibáknak csak jobban ellenáll. Legalábbis remélem. Ennyi plusz pénzt nekem megér.A szoftverrel eddig felületesen barátkoztam. Az jó, hogy beállíthatsz mappákat, és mentéskor automatikusan az újakat másolja, illetve a dokumentumok mappa arhiválása "alapértelmezett" funkció. Tud még titkosítva arhiválni, meg e-mail-eket, de ezeket nem próbáltam. Viszont nekem kicsit lassabbnak tűnik, a "sima" másoláshoz képest. Illetve ami jó még, hogy állítható az oda-vissza irány. Nekem egy "hiányzik" mondjuk a WD szoftveréhez képest: az tud private mappákat készíteni. A PC lock nem funkcionális nálam. Jól néznék ki, ha a gépet csak a rádugott HDD-vel tudnám itthon használni...
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #114 üzenetére
OK, nyomok majd egy tesztet valamelyik progival. Mindössze kis türelmet kérek, mert itt a jó idő, és focizni, bicajozni meg hasonló rendkívül fontos dolgokat is művelnem kell munka után.
Viszont én is kíváncsi vagyok az eredményre... -
King Unique
titán
Kösz az infókat!
Progik vannak,de a hdd pontos típusszámát nem írja ki egyik se,azt hiszem,csak a gyártó által megadott "fantázianevet".Amúgy meg,v Samsung,v Toshiba,a Samsung az jobb,ezért se annyira mindegy...
Max,ha nem gond,akkor egy írás-olvasás tesztet szívesen megnéznék 3.0-án,h lássam esetlegesen mennyivel gyorsabb a nagyobb adatsűrűségű 750-es a kisebbeknél,,pl.
Atto Disc Benchmark-al,c Crystal Disc Benchmark.al,v esetleg HD Tune,ami sz Info fülön talán kiírja a pontos típust,v nem...
Ha már másoltál rá,írás tesztet a Crystal akkor is megcsinálja,nem "bántva" a már rajta lévő cuccokat.Kösz,előre is!
-
King Unique
titán
Persze,ezeket én is tudom
,csak azt furcsállottam,h ugye a 2,5" samu S2-n a 1 db usb 3.0 Micro B csatlakozó van és abba,h megy bele a Galaxy kábele,mert ok elég hozzá az is,de a 2.0 és 3.0 micro B kábelcsati-fogadó aljat más ugye...
Vagy a Galaxy kábelének micro B része pont olyan,mint a 3.0 kábelé,v sima 2.0,ami "belemegy" az S2-be..ezt nem értettem én,vagyis értem hoppá,csak egyik részébe dugod bele,hát az szép,nem mondom... :
Bocsi...
, egy fotótól,lehet megvilágosodnék,illetve nem is tudtam,h "ílyen spécin" is megy,a Galaxyhoz sima 2.0 kábel van és azt bele,na az...
,de legalább tudjuk ezt is.
Én mondjuk még nem próbáltam (nem is próbálnám ki),bár lehet csak úgy kiváncsiságból esetleg...
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #110 üzenetére
Nálam eddig nem produkált furcsaságot (nem dobált le), "mindössze" a driver-t kellett frissítenem, hogy kihasználja az USB 3.0 sebeségelőnyeit (hogy mennyire, azon lehet vitázni, de egyértelűen gyorsabb, mint a 2.0). A gyári archiváló szoftver kicsit érdekes (működik, csak a "felhasználói élmény" lehetne jobb). Eddig nálam 5-ből 4(és fél) pont.
Sajnos nem tudom milyen HDD van benne, eddgi "egyszeri" módszerekkel nem tudtam kideríteni. Szétszedni nem fogom, ezért ha tudsz mondani valami szoftvert, akkor megnézem vele...
-
Andie
őstag
válasz
King Unique #109 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz ezen.
Mint ahogy a cikkből is kiderült (sajna csak azután olvastam, hogy itt kérdeztem), és ezen a lapon is elmondják: az usb 3.0 eszközök visszafele kompatibilisek a 2.0-ásokkal, igy a csatlakozókkal is.
Az USB 3.0 sebesség kihasználáshoz azonban nem elég a 2.0 kábel, kell egy kiegészitő csatlakozó, ami a plusz adatátvitelt és szinkronizációt végzi. De ha ez nincs, akkor a készülék (S2) sima 2.0 szabvány szerint dolgozik.
Mivel a számítógépek, amin az S2-t használom nem USB3.0-sok, ezért nekem bőven elég, ha 2.0-án dolgozik a vinyó. Tehát fogtam a Samsung Galaxy S -hez kapott micro B kábelt, és bedugtam a vinyó csatlakozójának jobb oldalába (2.0 rész), és gyönyörüen müködik. Persze csak 2.0 sebességgel.
Lefotózzam? -
King Unique
titán
Nálam nem produkálta az A80 a fentebb korábban említett "ledobálós" jelenséget,a JMicron vezérlő miatt,minden OK?
Amúgy más gond nincs vele,műxik rendesen? A 750-esben milyen hdd van,nem tudod,Samsung,v Toshiba?
Csak,mert én is venni akartam nem is olyan régen,de sokan fikázták a JMicron usb3.0 vezérlőt,ezért hezitálok vele...amúgy nagyon jó kis cucc,ekég gyors,ütés-vízálló
,csak hát...
-
-
King Unique
titán
A gyári kábelt ajánlott hozzá használni,v vmilyen A - Micro B usb 3.0 kábelt!
Az egy dolog,h telókhoz stb. cuccokhoz adott usb2.0 (gondolom az és nem 3.0 a Galaxy) kábelek,néha passzolnak külső hdd-be is (korábbi.2.0 külső hdd-be tényleg belement a teli micro B-je is,de 3.0-ás hdd-be is...
...fura)..megpróbálhatod.ha nagyon akarod,max nem ismeri fel rendesen...
Az új usb3-as külső hdd-k úgy vannak összerakva,h a "belső",a kábel már az új 3.0 szabványra épül,ami még másik "A" végződésének köszönhetően régebbi 2.0-ba is dugható,de kell,ajánlott az új spec 3.0 kábel a normális működéshez.Az érintkezők száma,meg,h melyik "kell",az egy dolog,meg lehet próbálni,de okozhat meglepetést...
Én a Silicon Power A80-nál láttam,h annak nem "micro B",hanem sima "A" csatija van,oda akár 2.0 "A"kábel is dugható,de most olyan nagy gond az az új kábel plusszba...? -
Andie
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung S2 portable 2,5'' vincsit, 1 TB-os, és 3.0 csatolóval rendelkezik.
Azt néztem, hogy a Samsung Galaxy S-hez kapott adatkábel vége pont olyan, mint a fenti képen a jobboldali osztás (1,2,3,4,5 lábak). Bele is lehet dugni a vincsibe, szépen illeszkedik (úgy próbáltam, hogy a másik vége a kábelnek nem volt bedugva a gépbe).
Mit gondoltok, össze merjem kötni a géppel igy? Nem okozhat sérülést a vincsiben?
A leirás szerint a többi (6,7,8,9,10) lábak csak az usb 3.0-hoz kellenek. De ha én megelégszek a 2.0-val (merhogy a gép sem tud nagyobbat), akkor vajon elég az a szimpla kábel?
(csak azért érdekes, mert már igyis 2 kábel lóg minden gépemből, egy sima Usb mini B és a már emlitett usb micro B, ezek jók már minden telefonomhoz, fényképezőgépemhez, régebbi 250-es samsung s2-höz, stb, de most még akkor egy harmadik is kell csak az új vincsihez? ) -
Vidala
senior tag
Én is megosztom veletek eddigi tapasztalataimat:
HDD: Silicon Power A80 750GB
Gép: Sony Vaio F13M1EHA vinyó dobozból kicsomagol, bedug: FAT32
Miért kell ez még?
Szóval következő lépés: format NTFS
Másolás "teszt" (csak a Win7 saját ablakából olvasva): 30 MB/s körül
Némi olvasgatás a neten, és több helyen is ilyen sebességeket olvasok.
Mondom magamnak, hogy nehogymá' PH! teszt failed!!!
További túrás, látom van a Sony oldalon újabb USB driver (NEC).
Telepítés után láss csodát: 80-85 MB/s közötti írás (csak egy rövidke "teszt", mert mindjárt megörültem, és jöttem ide PH!-nak hódolni)
Szóval úgy tűnik, hogy ez az USB 3.0 dolog hiába kezd elterjedni, a driverek-en van még mit csiszolgatni!
-
King Unique
titán
válasz
szitya1980 #100 üzenetére
Igen maximálisan jól gondolod,visszafelé is kompatibilis régebbi (2.0/1.1/1.0) szabványokkal is!
Amúgy melyikre gondoltál,melyiket vennéd?
-
szitya1980
csendes tag
Sziasztok!
usb 3.0 csatlakozóval ellátott hordozható vinyó visszafelé kompatibilis a 2.0-val, ugye? Nincs semmi különleges dolgok ami kellen még hozzá csak a sebességét nem tudom kihasználni amíg nem olyan lesz a gépem. Jól gondolom?
-
mekex
tag
Ha a NEC chip (PCIe kártyán van) érzékeli, hogy túl sok a hiba a kommunikációban, akkor automatikusan visszavált USB 2.0 sebességre. Ellenőrizd a kábel minőségét. Biztos, hogy USB 3.0 kábelt használsz? Minél rövidebb a kábel annál jobb.
@XIII Ramses
"Story Station 3.0-ja van valakinek?"
Story Station 2.0 van. Eléggé megbizható és gyors. -
XIII Ramses
aktív tag
Story Station 3.0-ja van valakinek? Remélem még lesz, ha oda kerülök. A samsung a múlt hónapban se szállított sehova hdd-t. Meg ez az új hír se örömteli
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok ami nagy fejtörést okozott számomra!
Van 2 db WD my book essential külső vinyóm az egyik Usb 2.0-ás 1 Tb-os a másik pedig Usb 3.0-ás és 2 Tb-os verzió.Raktam a gépembe egy plusz Pci-Express-es Usb 3.0-as foglalatot, hogy gyorsabban tudjak másolgatni az újabb vinyóval.
A problémám az, hogy szinte ugyan olyan sebességgel hajlandó csak menni mind a két vinyó. Nem tudom mitől lehet, az PCI-Express-es kártyának is a legfrissebb drivere van fennt és eszközkezelőben sem reklamál semmit.
Ha az Usb 2.-es foglalatba dugom át akkor a Win7 jelzi, hogy csatlakoztassam a másik foglalatba mert az gyorsabb!!!
Valamiért mégsem működik!Van ötletetek???
Előre is köszi.
üdv. -
King Unique
titán
Köszönöm a linkeket mégegyszer!
Nekem még régi első generációs passportom van,illetve most a usb 3.0-ás,ezek szerint harmadik generációs,ezekkel nincs ilyen gond szerencsére.
JMicron,akkor sz@r,Verbába is gondolom, ill.még Fujitsu hdd se az igazi,Samsung meg az új chip jobb biztos,teszteken az új gyorsabb is vmivel,ha jól néztem.
Dobozán,ha jól láttam az újnak ott a "10" rekámmaszlag az usb3-hoz,arról felismerhető,mert a boltban az eladó biztos nem tuja mefmondani milyen hdd,chip van benne,ill.talán a régi már kitakarodott a piacról remélem.Akkor mérlegelek és SP-t vszeg nem veszek,Verbát meg amúgy se vennék,egyszerűen nem tetszik.
-
mekex
tag
válasz
King Unique #93 üzenetére
"Régi WD My Passport usb2 van nekem is,nálam nincs gond vele,lehet kábeled sz@r,v csatlakozónyílás lazult ki évek során,ki tudja..."
Nem az eredeti passporttal van baj, hanem a második generációjúval. Kiadtak egy újabb változatott, na annál rontották el a kábelt (ezt nem csak én mondom), én most egy Nokia USB kábellel használom és hibátlanul működik.Régi Store'n'Go, termék kód: 53017
Új Store'n'Go, termék kód: 53021
Ugyanúgy néznek ki, csak más csipp van bennük. LECSERÉLTÉK A JMICRON-t.
Az infók leginkább a már belinkelt német fórumból vannak és a többi belinkelt fórumból.
-
King Unique
titán
Köszönöm a választ!
Régi WD My Passport usb2 van nekem is,nálam nincs gond vele,lehet kábeled sz@r,v csatlakozónyílás lazult ki évek során,ki tudja...
Új 3.0-ás My Passport-tal sincs problémám,eddig,kopp-kopp.
Lehet nem a wd minden szempontból a legjobb, pl. lehetne picit gyorsabb, fémházás, v. akár ütésálló stb. viszont a supportja az nagyon jó és minőségi maga a cucc.
Slicon Power témát,akkor lehet jegelem!
Verbába pontosan melyik store n' go Via labs chipes,mert a 3.0-ás azJMicron volt,eSATA-at nem tudom,azóta nem újult meg a termékpaletta,max a legújabb MAC-re tervezett usb3&FireWire800-as modell talán?A chip infók magyar/külföldi tesztekből vannak,v van vmi külön gyűjtőoldal?
Üdv.
-
mekex
tag
válasz
King Unique #91 üzenetére
WD my passport USB 2.0 van. A kábelével baj van, mert ha egy picit is megmozdul, akkor a másolás megszakad. Az WD my passport USB 3.0-al nincs tapasztalatom.
"A Verbatimok (Store N' Go) is JMicronosak úgy tudom (PH tesztből)."
Ja, JMicron csippes volt, de nemrég lecserélték Via Labs VL700, mert annyira szar volt a JMicron."illetve az új Silicon Power S10 is JMicronos"
Nem tudom. Én Silicon Power-t nem fogok venni többé. Gyenge a support.A Silicon Power Armor A80-t nemcsak Samsung vinyóval szállítják, hanem a gyengébb (lassabb)Toshibával is.
Egy RAIDSONIC IB-250StU3-B Fekete (Asmedia csippes) külső HDD házat vettem és abba tettem át a vinyót. És hibamentesen műkszik!
Üdv.
-
King Unique
titán
Értem,ha már ennyire jól értesz a chipekhez (v honnan az infók,gyártó oldaláról,tesztekből?
) a népszerűbb külső 2,5"-esekben pl. WD my passport,samsung S2, apacer,seagate goflex portable stb milyen van,illetve az új Silicon Power S10 is JMicronos? A Verbatimok (Store N' Go) is JMicronosak úgy tudom (PH tesztből).
Asmedia chipest vettél,az melyik,melyikekben van olyan.? Az jobban müxik?
Köszönöm!
-
mekex
tag
válasz
King Unique #89 üzenetére
Más külső vinyókban lehet Asmedia, Via Labs, Fresco Logic stb. csipp van. Azt tudom mondani, hogy JMicron csippest nem érdemes venni. Nem az USB 3.0 technológiával van baj, hanem a JMicron csippjével. Azt nem állítom, hogy XP alatt nem megy, hanem annak az usernek problémája volt XP alatt.
Én most egy Asmedia csippest vettem.
Nagyon kellemetlen volt mikor bedugtam a Silicon Power Armor A80-at egy ipari PC-be és fél óráig nem lehetett rajta dolgozni, mert próbálta felismerni a vinyót. Ezt mégegyszer nem akarom átélni.
-
King Unique
titán
Igen rémlik,én is olvastam hasonlóak,azt gondolván biztos vmi selejteset fogtak ki az adott egyének,de sokan dicsérték is és nem említettek ilyen problémákat.
Xp alatt nem megy
,gáz lehet,mert pc XP van,notebook-on win7.
Hát most elbizonytalanodtam rendesen!
Többi 2,5" külső hdd-ben is Jmicron csip van nem,csak más-jobbfajta?
-
mekex
tag
válasz
King Unique #87 üzenetére
Hát nem mindenki dicsérte, érdemes lenne egy picit visszaolvasni.
"Gyári usb3.0 kábellel A80 összedug....annyi...0GB tár,másodpercenként dobálja le magát."
Ez a probléma nem a Delock USB 3.0 port miatt volt, hanem a JMS539 miatt."hello, segítséget szeretnék kérni. Adott egy silicon a80 640 gb usb 3.0 hdd. Win 7 és Vista felismeri rendben, sajnos xp alatt nem működik."
Ez is a JMS539 miatt van.A külföldi fórumokon sem mindenki dicséri ezt a csippet.
Német fórum:
http://forum.gigabyte.de/index.php?page=Thread&postID=34729Ausztrál fórum:
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1558885Francia fórum:
http://www.station-drivers.com/forum/viewtopic.php?t=2850A külföldi tesztekbe beleírják a valóságot, hogy baj van a JMS539 csipp kompatibilitásával:
http://www.easycom.com.ua/storag/testirovanie_portativnogo_jestkogo_diska_verbatim_store_n_go_usb_3_0/?lang=ru
-
mekex
tag
Nekem is egy Silicon Power Armor A80 van. Elég rosszak a tapasztalataim vele. Úgy kezdődött, hogy másolás közben sokszor megszakadt a kapcsolat a vinyóval. Nagyobb fájlokat nem lehetett átmásolni, mert nem bírta a kütyű. Kipróbáltam rajta több firmware -t is amíg megtaláltam a legstabilabbat.
Egy JMicron JMS539 csipp van benne. Akit érdekel az nyugodtan guglizzon rá, hogy mennyi szvás van vele.
SSD-t ne is próbáljatok rajta, mert a JMicron JMS539 120 MB/sec -nél többet nem tud.
A vinyó hőmérséklete abban a vízhatlan dobozban néha felmegy 42 C fölé, ami nem igazán jó.
Most vettem egy Asrock Sandy Bridge alaplapot ami Etron EJ186A csippel van ellátva. Sajnos nem kompatibilisek. Így van egy külső vinyóm, amit használhatok a laptopommal, mert NEC csipp van rajta, de nem használhatom a PC-el, mert Etron csipp van rajta.Van egy gyártó aki lecserélte a JMicron JMS539 csippet, Via Labs VL700 csippre, mert annyira rosszak voltak a tapasztalatai a JMS539-el. Most van egy termék amit régebben a rossz csippel szállítottak, utánna pedig lecserélték a csippet és közben a termék neve nem változott (Verbatim Store'n'Go USB 3.0)
Kivettem a 640GB vinyót a Silicon Power Armor A80-ból és a szemétre dobtam. Vettem egy RAIDSONIC Icy Box IB-250StU3-B vinyó házat, ami mindkét géppel kompatibilis és nem dobja el a kapcsolatot véletlenszerűen és 30 C fölé nem megy a vinyó hőmérséklete.
Jó lett volna, ha odaírják a tesztben, hogy hányszor dobta el a kapcsolatot a Silicon Power Armor A80. Egy ingyen vinyóért nem kellene gyenge minőségű terméket promotálni.
-
King Unique
titán
Most Samsung S2 ről kérdeztek? Másik topicba találtok ilyen ügybe több hsz-t.
-
xLt`
tag
Valakinek tapasztalata a 320 GB verzióról?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Az egyik legjobb a piacon.
-
King Unique
titán
Új samsung S2 portable usb 3.0 van vkinek innen? Tényleg 7200 RPM-es? Van ahol 7200,máshol 5400 RPM-et írnak.
-
csardas2
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Megosztanám tapasztalataimat a frissen vásárolt Silicon Power USB 3.0 Express Card bővítő kártyával kapcsolatban.
A www.osoft.hu webhelyen vásároltam. Raktáron van és két nap alatt megérkezik. A termékre 10 év garanciát adnak. Dobozában install útmutató, telepítő CD és tápkábel is! Ára :5234 FT
http://www.osoft.hu/bigimages/107158-kellek-silicon-power-usb3-0-expresscard-nagy.jpgHP Compaq nx 6325 notebookhoz csatlakoztattam. Op. rendszer XP Home 2002-es verziója és Sp-2 frissítés.
A driver-t kézzel kellett feltelepítenem, de gond nélkül ment. Re start után az első próbálkozásnál indult az ALDI -ban vett Medion USB 3-as 1 terrás merevlemezem.
Az Ashampoo HDD controll progival Bechmark teszteltem. A noti saját lemezének adatait hasonlítottam össze a külső HDD adataival. A teszt végén 80-90 Mb/s adatokat kaptam az USB 3 javára.
1 GByt adatot másolgattam oda- vissza. USB 2 -höz képest 8-9 -szeres gyorsulást tapasztaltam!
Egyetlen szépséghibája van a dolognak! Az eszköz eltávolítás egy kicsit problémás. A külső meghajtót simán leválasztom - ez rendben van. Az expresscard is a Win. szerint eltávolítható, azonban, amikor kihúzom a foglalatból kék halál köszön vissza képernyőről!
Ha benn hagyom, vagy a Win. kikapcsolása után veszem ki, semmi gond. A Win. újra felállása után simán bedughatom és rácsatlakozhatok a külső HDD-vel.
Tehát van egy kis "kehéje", de lehet élni vele. Ez utóbbi bug az op. rendszerek hibája, hiszen egyik sincs felkészítve igazán az USB 3 kezelésére és a driverek sem teljesen kiforrottak igazán.
Nekem így hozta a várt gyorsulást, amiért vettem. Az express card-ot meg ráérek kihúzni a noti leállítása után. -
zozo-papa
csendes tag
Nem tudjátok miért van a,hogy az xp nem látja a My Book-ot? Eszközkezelőben látható mind lemezmeghajtó,de a sajátgépnél már nem jelenik meg. Olyan mintha valami kommunikációs probléma lenne.
Ennek a dobozában nem volt alaplapi csatoló eszköz. Egy usb3.0 - usb2.0 kompatibilis kábelt kaptam hozzá.
kérem ha valaki tud segítsen mert nem tudom használni. -
kurtuzov
senior tag
Sziasztok!
Nekem 2TB-os külső HDD-re lenne szükségem, megvenném a Story Station 3.0-t, ha tudnám, melyik 2TB Samsung winchester van benne a
- hd203wi (4 lemezes) vagy a
- hd204ui (3 lemezes)
Rudi a cikkben a 1,5 TB verziót nyitotta fel, ott egy F3 sorozatú HDD látszik, attól tartok a 2TB verziónál is ez lesz.Kérdés:
Nincs valakinek egy példánya, vagy tudja valaki melyik vinyó található a Samsung STORY Station 3.0 2TB-os változatában (HX-DT020EB)? -
daniel2121
őstag
Lehet hogy láma kérdés, ha veszek egy usb3-as merevlemez dokkolót, de a gépembe csak usb2 van akkor hogy lesz ebből gyors adatátvitel?Lényeg az hogy mozgatnom kellene tb.-i adatokat, hogy tudom megoldani a leggyorsabban?
-
King Unique
titán
Nem vágja azt vki,hogy SP Armor A80-nál működik-e a "Drive lock" funkció a Button maneger progival,amit korábban A70-eshez adtak? Mert a hozzá adott Widget progiban csak PC lock funkció és sima titkosítás van.Mint pl. A WD Smartware-ben is a drive lock.
-
nexus6
aktív tag
hello, segítséget szeretnék kérni. Adott egy silicon a80 640 gb usb 3.0 hdd. Win 7 és Vista felismeri rendben, sajnos xp alatt nem működik. Volt már xp-s driver frissítés, de több asztali gépen lett kipróbálva, egyiken sem ment. A laptopokon (win 7 és vista) felismerte.
Lehet energia, bios probléma? Vagy mit nézzek még meg?
előre is thx -
szeva000
addikt
válasz
morjozsef #72 üzenetére
Nah megnéztem azt a csatlakozást.Én ezen nem aggódnék,azonnal szétvágnék egy USB kábelt,rá egy 3,5-ös csatlakozó és már van is tápkábel.De sztem ez külső táppal hajtható csatlakozás így ránézve.
Egy 5V-os trafó,legalább 2A-es legyen(ha csak egy portot használsz,akkor elég 1A is),erre rá egy 3,5-ös DC csati és kész.
Így próba,mert lehet ez a gond tényleg,bár nem értem,hogy akkor mi s szarért nem adnak vele.
Igazából nekem is rajta van egy molex csati külső tápként,de én meg sem próbáltam nélküle.
De elmondanám,hogy az újonann vett rossz 3.0-ás kábellel is ezt csinálta,ezért mondtam,hogy nézd meg inkább egy másik kábellel is.holnap szétlesek itthon,ha találok egy kapcs.üzeműt itthon,akkor csinálok neked egyet
-
morjozsef
csendes tag
Kösz szeva000 a választ, de nem találtam a Delock oldalán csak egy nyomorúlt drivert. Azt használtam eredetileg is, de nem igazán működik.
Ami furcsa, hogy a korábbi ilyen express card USB 3 termékükhöz adtak egy tapkabelt, amely egy masik usb portrol szív meg áramot. Ehhez bezzeg mar nem, de a bemenet rajta van. Sajnos nincs más usb 3 kabelem, hogy kipróbáljam azzal is
Már nagyon bánom hogy megvettem. Annyi időt elcseszek vele, hogy már nem éri meg. Pedig azert vettem, hogy időt takaritsak meg...
Írok a Delocknak, hátha tudnak valamit ajánlani.
Amúgy az op rendszerem Win7 32bit. -
szeva000
addikt
válasz
morjozsef #70 üzenetére
nekem ugyan ez volt a jelenség...jah..pont a delock driver oldotta meg
a transcend driver helyett.
Javaslom tölts a delock oldaláról le egy NEC chip régi driverét(én valami 2009-est húztam le...azzal lett jó)
Esetleg ha van mégegy usb 3.0-ás kábel,nézd meg azzal is.
Nomeg jó lenne,ha leírnád milyen os-t használsz...nem ártana tudni,mert nekem pl. win7-X64 alatt csinálta csak. -
morjozsef
csendes tag
Sziasztok!
Mivel sajnos nem oldódótt meg a Delock 66227 USB 3.0 Express Card vs. iomega eGo USB USB 3.0 problémám, feltöltök nektek egy videót a jelenségről:
http://www.youtube.com/watch?v=GQAkOSrKWjE
Annyit kell tudni, hogy USB 2.0-an mindkét eszköz jól működik, de a 3.0-án amint latható nem akarnak összedolgozni. Ki-be kapcsol a vinyó. Van ezen a Delock marhaságon egy táp bemenet(vagy kimenet?) de nem tudom, hogy mire? Lehet, hogy ide még egy adapterrel áramot kellene adni? De azt nem adtak hozzá, pedig 10e volt. -
szeva000
addikt
Tök mindegy milyet veszel,gyakorlatilag ugyanazzal az NEC vezérlővel szereltek.
Sajna 2.0-án nekem is ennyi a sebesség...
Jah...a legjobb...
Vettem egy 1,8m-es USB 3.0-ás kábelt.....elmondom,hogy sz*rt sem ér..csak a gyári kábellel hozza ezt.
Nah,mondom bizta átvertek,meg sem néztem mit vettem...pedig rá van vésve a kábelre: USB 3.0!(a 2.0-ás aljzatba még a winyót sem ismeri,a transcend kariba dugva meg 2.0-ás sebesség a max...jó,hogy 1500ftot kidobtam,nemhogy ittam volna pár sört)
-
luciferk
senior tag
Gratula
Látod milyen jó, hogy megnyugodtál utánanéztél és nem verted szét a kártyádat
én majd a laptopba szerzek be usb 3.0-ás kártyát, én is Transcend márkájúba gondolkodok már csak az a kérdés, hogy hol szerezhető be aránylag olcsón.
Nálam az A80-as a laptop usb 2.0 portjára csatlakoztatva az alábbi sebességet produkálja jelenleg......
-
szeva000
addikt
Nah lekéstem,mostmár így marad a kép
Egyébként próbálgattam filmeket másolgatni read/write és az írás stabilan az a 95MB/s körüli érték,az olvasás kevesebb. -
szeva000
addikt
Nah egye fene...mostmáár nekem is sikerült
Igen,ez a kártya az.A trükk mi is volt???
Végignéztem a kártyákat,rajtuk lévő NEC chipet.Nah mondom,akkor kezdjük valamelyik gyártó driverével
Mentem sorba,mivel nagyja ugyanazzal a chippel szerelt.
A DELOCK nec drivere bevált azonnalHirtelen ezt tudtam kihozni:
[/L
HDtune:
(L:/dl/upc/2010-10/04/40145_u1fgzce2c1qy63ey_usb-3.jpg)(/L)
Nah akkor már kínomban megnéztem a raid0-ám is 2XHD322HJ
:
(L:/dl/upc/2010-10/04/40145_rnvxv1fe7cl4xrwl_raid0_2.jpg)
(/L)
-
szeva000
addikt
megnéztem linux alatt.is.Win 7 alatt driver nélkül nem is látta a hdd-t.Linux alatt ezzel semmi gond,de olyan 45MB/s-ot tud így alapból.
-
szeva000
addikt
nah hazaértem,Transcend TS-PDU PCI-E X1-es kártya berak,driver föl win7 X64-re és sírvafakadás
Még vettem direkt egy A-A USB 3.0-ás hosszabb kábelt is,hogy legyen próbára a gyáriak mellé.
Gyári usb3.0 kábellel A80 összedug....annyi...0GB tár,másodpercenként dobálja le magát.
A vásárolt 3-0-ás kábellel legalább megy 2.0-ás sebességgel és látja a winyót.(mindkét gyári kábellel dobálja magát le,természetesen a 2.0-ás portokon tökéletesen megy)
Nyilván mára föladom,mert még szétverem ha beidegel.Öreg vagyok én már a kísérletezgetésekhez.Nem igaz,hogy nem lehet megoldani valamit úgy,hogy ne kelljen szopni winfos alatt.
Marad a linux és lesz*rom az egészet -
-
morjozsef
csendes tag
Sziasztok!
Talán tudna valaki segíteni, hogy miért nem megy a külső vinyóm usb 3.0-val. Most vettem egy iomego eGo 500GB-os USB 3.0 képes vinyót és hozzá egy delock 66227 Express Card 2x USB 3.0 kártyát, mivel a laptopom nem tud csak 2.0-át (Lenovo T61).
A telepítések után, a vinyó USB 3.0-ban az istennek sem megy. USB 2.0-ben semmi gond. Az adapter egyébként simán felismeri a pendrive-okat, csak a vinyó tűnik nagy falatnak. Az meg halkan kerreg, kattog vele, meg-meg áll majd elindul...Lehet hogy nincs elég power?
Mire van az adapteren power csati, ha kábelt nem adnak hozzá?Előre is kösz!
-
szeva000
addikt
Hi!
Nem teljesen ide való kérdés...de...
Ma vettem egy Silicon Power A80/640GB-os csodát.Igaz még ki sem próbáltam,majd,ha hazaérek holnapután,de az lenne a fő kérdésem,hogy mivel a lapomon csak USB2.0 van,milyen bővítőkártya lenne a legjobb neki?
Inkább tapasztalatok kellenének.Még PCI-E X1-es csatim van,tehát csakis az jöhet szóba.
Kinéztem egy transcend és egy speeddragon kártyát(ezeken van külső táp csati).Igazából ennél többre nem nagyon telik most.
A fő lényeg az lenne,hogy melyiket lenne érdemes megvenni???Vagy igazából tök mindegy?
Itt vannak:
[link]
és
[link]
(még az is kérdéses ennél,hogy a low profil miatt adnak e magasabb felfogatót?)
Vagy ha van jobb ötlete valakinek,nagyon szívesen fogadom -
TBMC
addikt
nagyszeru
a cikk is tetszett. amint lejjebb megy az aruk, be is ruhazok egyre
-
leslieke
Jómunkásember
Na végre! Remélem hamarosan 2,5-es méretben is lesz.
Vagy már van, csak én nem láttam....
-
AtHoS
nagyúr
Üdv.
Köszönöm az írást, így USB3 ügyben jó sok szürke folt helyébe világos tartalom került számomra.
Adattárolást tekintve látom, hogy az új szabvány bizony jelentős újítást hoz, viszont ugye a multimédiás tartalmakat figyelembe véve (pl. HD) lesz előnye ezen tartalmak lejátszásakor? Esetleg csak a tárolóra történő másolás fog csak gyorsulni?
Nagyobb kapacitású tárolóeszközök beszerzése előtt vagyok. Eddigi elképzelésem az volt, hogy veszek egy USB2+esata csatlakozós HDD dokkolót, így számítógépen esata-n keresztül elfogadható sebességgel tudom megtölteni a winyókat, míg médialejátszón, TV-n USB2-n keresztül szépen le lehet játszani a tartalmakat.
Lehet várok, míg kijön USB3+esata csatis dokkoló. Vagy nem is tudom, mert USB3 nem minden gépben található meg, ugyanígy esata sem. Ha valamit elvinnék valamelyik haverhoz asszem gondban lennék. Szerintem marad az eredeti elképzelésem.
Apropó. ecogreen winyókat használva tárolásra sebességben egyáltalán van jelentősége, hogy esata-n vagy usb3-on történik a másolás?
kimaradt egy "u", aztán nehogy rossz szájíze legyen vkinek miatta
3. oldal 1. grafikon utáni szöveg
"640 GB-os asztali Samsng is eSATA-n"Mod: Ehh.. ki is ment a fejemből, hogy a USB3 visszafelé kompatibilis, tehát haveréknál is mehet a másolgatás. No akkor mán nem is kell USB3+esata dokkolóra várakozni, mehet USB3 only dokkoló is ha jól sejtem. De azért várok még megerősítésre
-
z0d1AK
nagyúr
A cd tartós, abban az esetben, ha fizikai sérülés nem éri.
A flash tartós, ha nem olvasod nagyon sokszor.
Egyik ezért, másik azért rossz.Flash esetén a borítás cserélhető. Megmarad az eredeti darab, borítás nélkül, míg a borításban egy hamis verzió eladható. De ez már csak szőrszál hasogatás
-
Balage76
senior tag
bruttó 30 000-ért 1,5TB-os Samsungot lehet kapni, szóval ez a WD 1TB 35500-as ár nagyon nem versenyképes...
-
Landr0ver
csendes tag
A cikk íróját szeretném kérdezni a Silicon Power Armor A80-ról (mivel a linkelt webshopban nem találtam erről információt): szóval van ezen eSATA csatlakozó is? És külső táp nélkül üzemel? (A bemutatásból nem derült ki pontosan, legalábbis ott az eSATA-t nem említetted, és a webshopban is csak az USB 3.0 csatlakozót írja.)
Az értékelésben írtad: "A nálunk járt 640 GB-os változat 24 500 forintért vehető meg, ami figyelembe véve sebességét (2,5 hüvelykesben nagyon ritka az eSATA), strapabíróságát (ütés-, por- és vízálló) és kompaktságát (nincs külső táp)"
A gyártó oldalán is csak az USB 3.0-át írja, szóval lehet én értettem valamit félre... -
Isee
senior tag
Én lassan azon sem csodálkoznék, hogyha a Windows-okat is ilyen kisebb kütyün is kiadnák, nem tartanám hülye ötletnek
A Silicon Power Armor A80 kifejezetten tetszik -
zazahoho
őstag
Silicon Power jónak tűnik,lassan kell néznem egy ilyen terméket
csenben megkérdezem,hogy adatok hosszútávú tárolására érdemes hdd-t beszerezni?fényképek videók stb.lemezen is ki van írva(több félén)de mostanában egy 500 gb hhd elég olcsó. -
Tök jó cuccok, nekem is be kéne már szerezni egyet
.
-
rudi
nagyúr
Igénylik. Elsősorban azért, mert a 3,5"-ös HDD-knek a motor meghajtásáhot 12 volt kell, az USB meg csak 5 voltot ad le. Ráadásul a HDD startjához kellhet 12 volton akár 1 amper is, ami 12 wattot jelent, az USB 3.0 meg nem egész 1 ampert tud 5 voltom, ami csak 5 wattot jelent.
-
rudi
nagyúr
Hú, Te aztán komolyan kikapcsoltál a nyári szünetben - már ha sulis vagy
A cikkben csak a WD MyBook 3.0 és a Silicon Power Armor A80 szerepelt, semmi notebookos WD adattár. A táblázathoz ott van előtte a magyarázat. A desktop végű oszlopok desktop gépben, a MyBook 3.0-hoz mellékelt USB 3.0 vezérlővel végzett méréseket jelentik. A notebook végüek pedig az Asus U53Jc notebookban lévő USB 3.0 vezérlővel készültek. Azért mértem meg mind a kettőt, hogy lássuk, mekkora eltérés van köztük.
Ami a csatlakozókat illeti. Az USB 3.0 minden esetben lefelé kompatibilis. Ez annyit jelent, hogy rá lehet dugni a megfelelő (A type, B type vagy Micro) USB 2.0-s kábelt, és azzal is menni dog, de csak USB 2.0 sebességben. Az extra sebességet az extra csatlakozók biztosítják.
-
Champipi
aktív tag
Az érdekelne, hogy lehet-e végre 3.5" vinyókat táp nélkül külső vinyóként üzemeltetni USB 3.0-ról, vagy ez még mindig csak a 2.5" vinyók kiváltsága?
Mert az volt a mondás az USB 3.0 kifejlesztésekor, hogy ez több áramot tud átvinni, mint az USB 2.0.
Szóval akkor most mi a helyzet a táp nélküli üzemeltetéssel?
-
daninet
veterán
Én arra vagyok kíváncsi, hogyan használható ez a micro usb 2.0 módban? hogy dugom be? ez nem tiszta
-
Himym
senior tag
Üdv.
Rögtön a második.
Vagy ugyan arrol a vinyóról lenne szó?Oké sorry nem szoltam semmit rájöttem, hogy ugyan az a winyó csak a kábel kavart meg. Sorry.
Természeten erre a kábelre gondoltam ami ott van a cikkben is. kábel. Hírtelen nem esett le, hogy a másik vége sima usb formáju.
-
Himym
senior tag
Okés.
Arra vagyok kiváncsi, hogy ez a WD külső Desktop vinyó csak is kizárólag ezzel a vezérlővel és ezzel a kábellel köthető Desktophoz?
A Notis WD, hogy néz ki? Őket ilyen kábellel lehet notihoz kötni?
Vagy esetleg ilyen kábellel aminek mind ké vége "USB"-s?Vagy milyen csatlakozók vannak a Notebookos WD-n?
Esetleg tudod annak a Notebookos WD-nek ami ügye a teszben is szerepel mi a tipus száma, mert én nem találom.Köszi a segítséget.
-
z0d1AK
nagyúr
Egy e-Sata és USB 3.0-s csatival rendelkező külső házra lehet én is beruházok az 500GB-os notivinyómhoz, bár akkor már kártyát is venni kéne hozzá, ami kezeli.
Nagyon kérdéses, hogy megéri-e.
-
Himym
senior tag
RUDI: A notebookos WD, is külső usb3.0-ás rackel csatlakozik vagy az sima usb3.0- usb3.0 kábellel köthető a notira? Elég gáz ez, hogy még külön rack is kell hozzá csinálhatták volna így is meg úgy is...
Lenovo W510emhez nem is lenne rosz egy ilyen wd külsőre.
-
kene84
aktív tag
Áh... köszönöm szépen ezt a tesztet,kb. 2 hete szemezgetünk egy ilyen silicon power a80-al és most megkaptam a végső lökést hozzá,hogy lépjek felé.
Köszi
-
klambi
addikt
ah csak lenne már sokkal több usb-3.0-ás lapos, de sajna elég kevés van még
-
Taszillo
tag
Azt megtudná mondani valaki, hogy az USB3 XP alatt is támogatva van é?
-
LW
őstag
Bejövős ez a kis puritán doboz.
-
Nagyon jó és világos teszt,végre.Remélem a következö chipkészletbe mindkét lapkagyártó beleteszi az USB 3.0
-
CyDoN
senior tag
Szép kis teszt! grat
nekem elég a 2.5" 500gb-s PQI,,,hasít mint állat! -
szatocs
őstag
Egy ilyen túlélőbajnok Silicon jó lenne.
Annál is inkább, mert most halt meg a WD Passport-om, 3 évig bírta a vinyója.
-
MrSealRD
veterán
Éppen tegnap gondolkodtam ezen az USB3-on és valamit nem teljesen értek.
Azt tudom, hogy az USB 2.0-án az átvitel a CPU-t terheli. A Firewire DMA-s szóval nem terheli a CPU-t.
Az eSATA és az új USB 3.0 ezen a téren hogyan működik? A vezérlő chipek miatt jól gondolhatom, hogy nem rak terhelést a CPU-ra? -
shteer
titán
én a 3.0-ás elements portable verziót várom
-
.bableWes
őstag
késöbb majd ha lejjebb mennek az árak akkor benevezek egy ilyenre.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis teszt lett.
A(z) Silicon Power Armor A80 bejövős.
-
negyedes
addikt
Nagyon jo teszt. Koszi. Amiota van kulso adattarom a dvd vasarlas szinte a 0ra csokkent. Nekem egy mybook officeom van. Az is kikapcsol ha mar nem kap aramot. Viszont standbyban a nagy elso led pulzal, ami pl ejszaka zavaro lehet.
-
lujó55
addikt
Alapos, tökéletes cikk. Köszönet érte
Nagyon jó lesz a 3.0 a külsőbe. A filmet áthúzzuk és mindenki mehet dolgára, nem kell kávézni közben...
Kár, hogy alaplapot kell vennem, hogy csinálhassam a high speedet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Crew sorozat
- Honda topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Vicces képek
- Politika
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest