- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Milyen alaplapot vegyek?
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thorex
tag
válasz
King Unique #159 üzenetére
Üdv!!!
Köszi a választ!
A másik topikot nem vettem észre. -
Kobe
veterán
válasz
King Unique #146 üzenetére
az ok, csak nem nagyon találtam másik olyan vinyót ami ennyire paszsolt voolna minden igényemnek
-ütésálló ház
-gyors írási olvasási képesség
-1 tb kapacitás
-jó garancia, illetve alkatrészek, nem nonaem tesco vinyó figyel belülsajnos az árat nem említem, mert látom, hogy hipersebességgel emelkednek, így jegelem is a témát amigy a karácsonyi szezon le nem vonul az árvízzel együtt, de ha tudsz mutatni hasonló vinyót az jó lenne
-
Flopper
csendes tag
válasz
King Unique #140 üzenetére
SES driver telepitése nem sikerül (a mai napig nem tudom miért), viszont a legfrissebb usb 3 driver telepítésével minden rendben,
köszi -
PufiLufi
csendes tag
válasz
King Unique #130 üzenetére
Köszi szépen a hsz-t, azt hiszem ebből 2TB-os lesz!
Külső vinyó, adattárolás, lényeg úgyis a nagy tárhelyAz még kíváncsiságból érdekelne, hogy vajon mekkora tányérok vannak ezekben (ebben). 4db 500GB-os tányérból állhat össze? Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam olyat ahol kitérnek erre, még a gyártó oldalán sem...
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #122 üzenetére
Igen, tényleg fel van szerelve, ez is szempont volt a választásnál, bár sajnos meg is kérik az árát. DE nem bántam meg. Nem mondom, hogy pl. egy Acer nem jó (sokan lehúzzák a minőségét, pedig van a családban egy jó 5 éves darab, és még mindig hibátlan), de azért kézzel fogható a különbség a kettő között. Bízom benne, hogy ez is gép lesz még 5 év múlva, pedig az a mai világban már egy fényév távolságnak tűnik.
Egyetértek teljesen az S10 vs. A80 véleményeddel.
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #120 üzenetére
Mondjuk, hogy jobbfajta a noti (egyébként a #102-es hsz-ban a tesztkonfiggal kezdtem), alaplapi USB-vel. Az express card-os USB 3.0 bővítőről azt olvastam, hogy picit lassabb, de ettől még lehet, hogy ki tudja egy ilyen HDD sebességét aknázni.
Még nem próbáltam, de gondolom a titkosított (encryption) adatállományok is csak jelszóval nyerhetők vissza, különben nem sok értelme lenne.
Én az S10-es csodálkozom, mert az annyit tud, hogy "könnyű", egyébként pedig ugyanazok a specei, de árban ugyanannyi. -
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #118 üzenetére
Nincs mit.
Inkább úgy mondanám, egész elviselhetővé teszi az arhiválást.
A gépkonfig adott, esetemben egy noti. A teszt azt sugallja, hogy egy árnyalatnyival még jobb lehet asztali gépen, de szerintem ezek a különbségek már a gyakorlati használat során elenyészők.
Viszont nekem valamennyire megnyugtató, hogy kevésbé sérülékeny cuccról van szó. Úgysem akarom dobálni, meg nem búvárkodás közben akarok biztonsági mentést készíteni. Viszont a hurcolászásból esetlegesen adódó galibáknak csak jobban ellenáll. Legalábbis remélem. Ennyi plusz pénzt nekem megér.A szoftverrel eddig felületesen barátkoztam. Az jó, hogy beállíthatsz mappákat, és mentéskor automatikusan az újakat másolja, illetve a dokumentumok mappa arhiválása "alapértelmezett" funkció. Tud még titkosítva arhiválni, meg e-mail-eket, de ezeket nem próbáltam. Viszont nekem kicsit lassabbnak tűnik, a "sima" másoláshoz képest. Illetve ami jó még, hogy állítható az oda-vissza irány. Nekem egy "hiányzik" mondjuk a WD szoftveréhez képest: az tud private mappákat készíteni. A PC lock nem funkcionális nálam. Jól néznék ki, ha a gépet csak a rádugott HDD-vel tudnám itthon használni...
-
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #114 üzenetére
OK, nyomok majd egy tesztet valamelyik progival. Mindössze kis türelmet kérek, mert itt a jó idő, és focizni, bicajozni meg hasonló rendkívül fontos dolgokat is művelnem kell munka után.
Viszont én is kíváncsi vagyok az eredményre... -
Vidala
senior tag
válasz
King Unique #110 üzenetére
Nálam eddig nem produkált furcsaságot (nem dobált le), "mindössze" a driver-t kellett frissítenem, hogy kihasználja az USB 3.0 sebeségelőnyeit (hogy mennyire, azon lehet vitázni, de egyértelűen gyorsabb, mint a 2.0). A gyári archiváló szoftver kicsit érdekes (működik, csak a "felhasználói élmény" lehetne jobb). Eddig nálam 5-ből 4(és fél) pont.
Sajnos nem tudom milyen HDD van benne, eddgi "egyszeri" módszerekkel nem tudtam kideríteni. Szétszedni nem fogom, ezért ha tudsz mondani valami szoftvert, akkor megnézem vele...
-
Andie
őstag
válasz
King Unique #109 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz ezen.
Mint ahogy a cikkből is kiderült (sajna csak azután olvastam, hogy itt kérdeztem), és ezen a lapon is elmondják: az usb 3.0 eszközök visszafele kompatibilisek a 2.0-ásokkal, igy a csatlakozókkal is.
Az USB 3.0 sebesség kihasználáshoz azonban nem elég a 2.0 kábel, kell egy kiegészitő csatlakozó, ami a plusz adatátvitelt és szinkronizációt végzi. De ha ez nincs, akkor a készülék (S2) sima 2.0 szabvány szerint dolgozik.
Mivel a számítógépek, amin az S2-t használom nem USB3.0-sok, ezért nekem bőven elég, ha 2.0-án dolgozik a vinyó. Tehát fogtam a Samsung Galaxy S -hez kapott micro B kábelt, és bedugtam a vinyó csatlakozójának jobb oldalába (2.0 rész), és gyönyörüen müködik. Persze csak 2.0 sebességgel.
Lefotózzam? -
mekex
tag
válasz
King Unique #93 üzenetére
"Régi WD My Passport usb2 van nekem is,nálam nincs gond vele,lehet kábeled sz@r,v csatlakozónyílás lazult ki évek során,ki tudja..."
Nem az eredeti passporttal van baj, hanem a második generációjúval. Kiadtak egy újabb változatott, na annál rontották el a kábelt (ezt nem csak én mondom), én most egy Nokia USB kábellel használom és hibátlanul működik.Régi Store'n'Go, termék kód: 53017
Új Store'n'Go, termék kód: 53021
Ugyanúgy néznek ki, csak más csipp van bennük. LECSERÉLTÉK A JMICRON-t.
Az infók leginkább a már belinkelt német fórumból vannak és a többi belinkelt fórumból.
-
mekex
tag
válasz
King Unique #91 üzenetére
WD my passport USB 2.0 van. A kábelével baj van, mert ha egy picit is megmozdul, akkor a másolás megszakad. Az WD my passport USB 3.0-al nincs tapasztalatom.
"A Verbatimok (Store N' Go) is JMicronosak úgy tudom (PH tesztből)."
Ja, JMicron csippes volt, de nemrég lecserélték Via Labs VL700, mert annyira szar volt a JMicron."illetve az új Silicon Power S10 is JMicronos"
Nem tudom. Én Silicon Power-t nem fogok venni többé. Gyenge a support.A Silicon Power Armor A80-t nemcsak Samsung vinyóval szállítják, hanem a gyengébb (lassabb)Toshibával is.
Egy RAIDSONIC IB-250StU3-B Fekete (Asmedia csippes) külső HDD házat vettem és abba tettem át a vinyót. És hibamentesen műkszik!
Üdv.
-
mekex
tag
válasz
King Unique #89 üzenetére
Más külső vinyókban lehet Asmedia, Via Labs, Fresco Logic stb. csipp van. Azt tudom mondani, hogy JMicron csippest nem érdemes venni. Nem az USB 3.0 technológiával van baj, hanem a JMicron csippjével. Azt nem állítom, hogy XP alatt nem megy, hanem annak az usernek problémája volt XP alatt.
Én most egy Asmedia csippest vettem.
Nagyon kellemetlen volt mikor bedugtam a Silicon Power Armor A80-at egy ipari PC-be és fél óráig nem lehetett rajta dolgozni, mert próbálta felismerni a vinyót. Ezt mégegyszer nem akarom átélni.
-
mekex
tag
válasz
King Unique #87 üzenetére
Hát nem mindenki dicsérte, érdemes lenne egy picit visszaolvasni.
"Gyári usb3.0 kábellel A80 összedug....annyi...0GB tár,másodpercenként dobálja le magát."
Ez a probléma nem a Delock USB 3.0 port miatt volt, hanem a JMS539 miatt."hello, segítséget szeretnék kérni. Adott egy silicon a80 640 gb usb 3.0 hdd. Win 7 és Vista felismeri rendben, sajnos xp alatt nem működik."
Ez is a JMS539 miatt van.A külföldi fórumokon sem mindenki dicséri ezt a csippet.
Német fórum:
http://forum.gigabyte.de/index.php?page=Thread&postID=34729Ausztrál fórum:
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies.cfm?t=1558885Francia fórum:
http://www.station-drivers.com/forum/viewtopic.php?t=2850A külföldi tesztekbe beleírják a valóságot, hogy baj van a JMS539 csipp kompatibilitásával:
http://www.easycom.com.ua/storag/testirovanie_portativnogo_jestkogo_diska_verbatim_store_n_go_usb_3_0/?lang=ru
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest