Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hallosz
senior tag
Írták előttem többen, hogy a játék gyártójának profitot hoz a bannolás. Milyen igaz!
Miért ne részesedhetne ebből a profitból az alaplap és CPU ipar? Ha már van egy olyan jó vastag réteg, akinek csalás a mindene.
A BF3-nál kiszálltam az online FPS világából, lehetetlen volt játszani az "AImbotos" hülyegyerekektől. -
bakagaijin
tag
Ez durván nem a csalókról szól, hanem a számítógép beazonosításáról. Eddig ezt "elvileg" csak arra használták, hogy a windows licenszedet hogyan mozgathattad / frissíthetted a komponenseket a gépedben. De másra nem használták, az advertising id vagy hogy hívták az opt out-olható volt. (Sőt, kézzel resetelhető.)
Ez így sokkal inkább Orwell... -
ceia
őstag
Miért foglalkozik a Microsoft a játékokban csalókkal? Az egyből lejött, hogy a secure boot és a tpm ármánykodásra kell nekik, de azt gondoltam, csak a windows jogosultság és amiatt kell, hogy a leszedett adatokhoz bizonyított személyeket tudjanak hozzárendelni. De ez már valami irtó nagy tahóság tőlük.
Én ugyan nem játszom multiban, nem is akarok, de az OS-től azt várnám, hogy értem legyen, ne ellenem. Ne egy engem ellenőrző megfigyelő hatalom legyen a fejem felett. A játékok problémáját oldják meg a játékok szervereit üzemeltetők. Hülye lennék ezt a softwaret feltenni. Inkább egy rendes OS-t használok. -
ddekany
veterán
Na, akkor maradok is én örökké backenden...
Nem kell, hogy kirúgjanak, mert anyatigrisként elővigyázatosságból letörtem a projekt közelében ólálkodó designerek kezét. Max. annyit hagynék, hogy mikor már kész van a felület, akkor pofásítsák ki anélkül, hogy a struktúra változna.
-
tlac
nagyúr
nem kifejezetten mobil app-ra gondoltam az előbbi hozzászólásomban, de a weboldalaknál is ugyanaz az eset van
mivel a forgalom nagyobb része megy már mobilon, ezért oda is kellene jó terveket készíteni, gondolok itt olyanra, hogy mobilnézet, tabletnézet, a kijelző elfordítva, nem elfordítva stb.ehelyett én a nagy cégeknél azt láttam, hogy kierőlködnek valamit, a legegyszerűbb esetet megrajzolják, lehet nem is teljesen használják az oldalra jellemző elemeket, hanem kitalálnak valamilyen vadi új dolgot arra az egy dologra, miközben lenne rá már eleve kész komponens
aztán szélsőséges helyzeteket elfelejtik, mi van ha túl hosszú a szöveg, vagy túl sok dolgot kellene kis helyen megjeleníteni?
sokszor az is előfordul, hogy nem is értik, hogy az egésznek mi a funkciója, mire való, így hülyeségek vannak rajta, stb.
meg nincsenek meg esetek, hogy mi van ha ide kattintok vagy oda...
(olyanról már ne is beszéljünk, hogy mi van a gyengénlátókkal)a fejlesztők, akik majd leprogramozzák, azok látják, hogy ez így nem jó, ezért aztán elindul egy folyamat, a legproblémásabb részekre lesznek még új rajzok, válaszok
gond aztán ott szokott lenni ha valamiben nincs egyetértés
ha a sokadik alkalom után sem tudja a fejlesztő érvényesíteni az akaratát, meg állandóan harcolni kell, a végeredmény az lesz, hogy ezt a szart kértétek, akkor ezt is kapjátoktöbb problémát is említettem a fenti részben, ahol el tud csúszni a ui, szóval nem alibi szakma lenne ez, egy jó tervezőre lenne igény, még a fejlesztőknek is jobb lenne az életük, nem csak a felhasználóknak
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz
makkmarce #238 üzenetére
Nyilván a Win UI lehülyítés nem arról szól, hogy nincs rá programozó. Valószínűleg valami ostoba fasiszta eszme, hogy ilyennek kell lenni az UI-nak, ez a divat... aztán te meg úgy sem tehetsz semmit ellene, ezt kapod, úgy döntöttek a parasztnak ez tetszik, aztán annyi.
-
ddekany
veterán
Én úgy értettem, hogy a személyeknek az IQ-ja akik az UI-t készítik, és feltételeztem hogy az 95%-ban ugyan az, mint a fejlesztő. Ami furcsa, mert oda kell azért némi logikai készség, és úgy általában az igény arra, hogy valami logikusan épüljön fel. Ha most már külön UI tervező van, az némi magyarázat (bár akkor az is egy alibi szakma, ha hülyébbek hozzá, mint aki nem erre van specializálódva). Nem tudom, nem dolgoztam soha mobil alkalmazás fejlesztőként.
[ Szerkesztve ]
-
makkmarce
őstag
mondjuk azt se értem, hogy egy ilyen fapad UI-t mi feladat lehetett leprogramozni, és miért ez a hatalmas újítás, hogy most már mozgatni se lehet mindenhova..
Komolyan nem hiszem el, hogy bármely komolyabb programozónak a START menü, vagy egy tabbar ikonokkal az akkora kihívás, hogy nem találnak rá embert.
Úgy adja elő a microsoft, hogy micsoda meló lehet ikonokat egymás mellé pakolni.. kész vicc. -
gege547
tag
válasz
philoxenia #117 üzenetére
Már régen vannak. Sőt olyanok is amik a beszédből, testhelyzetből és egyéb dolgokból megállapítják az éppen aktuális érzelmi állapotod. És nem csak kínában. Igazából nem a kamera a lényeg hanem a feldolgozó program.
-
ddekany
veterán
válasz
Synthwave #218 üzenetére
"Ideák szintjén ennek paradoxnak kellene lennie, de a valóságban mégsem az, hiszen nincs is a burkolt célok között, hogy értsd is, amit használsz vagy jól informált, felelős döntéseket hozz"
Erről eszembe jut, hogy mobil alkalmazásoknál valahogy kiemelkedően gyakori az irritálóan logikátlan felhasználó felület. Ráadásul ez idővel csak egyre rosszabb lesz (és a Google finoman szólva nem járnak elől jó példával). Persze harcedzett fejlesztőként rá fog jönni mi merre, de mentális fájdalmat okoz, hogy ekkora gyökerek. Komolyan, mintha zuhanna az IQ-ja a UI tervezőknek az utóbbi 10 évben. Remélem nem ragad át a rendszertelen ostoba gondolkodásmód az ezen felnövőkre... Vagy hogy védekezésként, csak hogy ne fájjon nekik, nem fognak hozzá lehülyülni.
[ Szerkesztve ]
-
JanR
addikt
válasz
Carlos Padre #230 üzenetére
Azért ez abban jobb, hogy most nem lesz elég újra megvenni az adott játékot. Ha már kevesebb ember csalna online, félsiker lenne.
-
csibe1
addikt
válasz
Carlos Padre #230 üzenetére
Miért olyan hihetetlen?
A kérdés, hogy ebből hányan vettek több példányt is? -
csibe1
addikt
Ugyanez megy az utakon is.
Régen még ha 80-al mentél a városban elvették a jogsidat, most kapsz egy csekket meg egy ejnyebejnyét, pár pontot aztán mehet tovább.
Aztán ha megint megfognak akkor szintén ugyanez, de már nagyobb összegről szól a csekk.
Biznisz, kell a zsebpénz állambácsinak; ebben az esetben meg a kiadónak és a csítgyártóknak. -
JanR
addikt
Több játékfejlesztő úgy csinálta meg a szervereit, hogy ha detektálták a csalót, akkor külön szerverre irányította Őket. Így a csalók egymás ellen játszottak.
Manapság meg ugye.. a játékfejlesztőnek is érdeke a csalás. Kibannolják azt a kulcsot/accot amivel csaltak, aztán a csaló vett egy másikat - ez haszon a fejlesztőnek.
-
Amikor emberek vannak körülöttem szocializálódási célzattal, akkor nem ezzel foglalkozom, ez a lényeg.
--------------------------------------------------------------
#223 JanR: Igen, nem is azzal van bajom. Gyors, egyszerű, tulajdonképpen munkaeszközként is használod, és miért ne használnád, ha ezzel megkönnyíted az életed? Vagy ha unatkozol, netezel kicsit, mert mondjuk vársz valakire/valamire. Ahogy te is írtad, az a gáz, ha valaki már társaságban is azt a vackot tuszkolja.
[ Szerkesztve ]
-
KRi2
aktív tag
Vaagy, lehessen szabadon csítelni, legyen direkt csíter világbajnokság, aki jobb csíteket készít, az nyer. A robotok harca. Az emberek, emberség vesztett, még a játékokban is csítelünk.
-
JanR
addikt
válasz
Synthwave #218 üzenetére
Én már évek óta nem "telefonként" tekintek a mobiljaimra, hanem inkább okos eszközként. Nekem napközben nincs lehetőségem semmi máson ügyeket intézni, keresgélni, netezni, stb. A mobilomon pedig most már majdnem mindent lehet csinálni. Ez az egészséges határ inkább a társasági iratlan szabályoknál jön elő. Attól, hogy én a mobilon "élek", ha beszélnek hozzám, akkor nem nyomkodom, vagy ha társaságban vagyok nem nyomkodom és így tovább. Arra használom amire való és amire funkciója miatt lehet. De a tiszteletet mindenkinek megadom.
-
cellpeti
nagyúr
Ilyen formában annyi a dolguk a kompetitív játékot kiadó cégeknek, hogy kötelezően igénylik a TPM aktiválását, valamint a secure bootot, majd ha valakit csaláson kapnak, akkor egyszerűen letiltják a számítógépét a szerverhez való csatlakozás szempontjából.
Hát már most fel lehet telepíteni TPM és Secure Boot nélkül!!! -
bambano
titán
válasz
Carlos Padre #217 üzenetére
a mac address változtatható.
másrészt semmi garancia sincs rá, hogy egyedi.
ezért azonosításra alkalmatlan. -
válasz
Bandit79 #216 üzenetére
Sokszor legszívesebben ki is rúgdalnám egyes emberek kezéből azt a telefont, mert még akkor is azt bújja, amikor négyen egy asztalnál ülünk és elvileg szocializálódni jöttünk össze, de ebbe inkább ne is menjünk bele.
A magam részéről azért van telefonom, hogy telefonáljak, nagy ritkán SMS-ezzek vele, örülök, ha nem kell hozzányúlni. Nyilván belátom, hogy vannak olyan "on-the-fly" webes appok/szolgáltatások, amik egyeseknek jól jöhetnek, mikor úton vannak (mittudomén GPS, online számla lekérdezés/utalás, ilyenek), és csak a zsebükből előkapják a telót, de azért mindennek van egy egészséges határa, és ezen a határon egyre többek hajlamosak átesni, ami nem fest túlságosan bíztató képet a jövőt illetően.
A legjobb, amikor egyes funkciókat a "felhasználó védelmében" vezetnek be, véletlenül sem a kontroll növelésének érdekében, ugye, és bőven vannak, akik ezt kérdés nélkül megkajolják. Szóval megy a nagyipari (és sikeres) népbutítás gőzerővel, de ez már kezd eléggé elkanyarodni a topikindító írás témájától.
A vicc, hogy ilyen technológiai fejlődés, meg olyan technológiai fejlődés, mindenkinek a zsebében, sőt lassan már a csuklóján is az instant elérhető világháló, überkényelem és halleluja van (és tényleg vannak jól definiált előnyei is), de az emberek tekintélyes része egy egyszerű Google keresést nem tud lefolytatni vagy nem képes egy 1 x 1 bonyolultságú technikai problémát magától megoldani... Ideák szintjén ennek paradoxnak kellene lennie, de a valógságban mégsem az, hiszen nincs is a burkolt célok között, hogy értsd is, amit használsz vagy jól informált, felelős döntéseket hozz; igazából ez a legnagyobb bajom ezzel az egésszel. Meg az, hogy az állandóan karnyújtásnyira van mindennel elveszik egyes dolgok értéke, az ingerküszöb meg folyamatosan nő (vagy csökken? – nézőpont kérdése), a szubsztancia meg szivárog elfele a réseken.
"lassan már az 5 éves gyerek is a telón neten intézi még a sz@rást is.. "
Sőt, még posztolja is, hogy magvas tartalommal bővüljön a nagy webes lomtár.
Semmi keresnivalója egy akkora kölöknek az internet közelében, még akkor sem, ha a szülő kényszerből csinálja ezt a telefonos manővert, mert elfoglalt.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
Most nem azert, de a MAC Adress alapu ban tobb mint 20 eves, es jol mukodott mig valamiert el nem tunt. Tenyleg, miert tunt el?
-
Bandit79
aktív tag
válasz
PCProfessor #202 üzenetére
akkor ti föld netező lakosságának a 0.00000000000001% méretű kis csoportjába tartoztok..
-
csibe1
addikt
Szerintem tuti, elég hamar jön a megoldás az ilyesmire.
"A limitáció feloldásához vásárolnia kell még egy új alaplapot és processzort, és ezt annyiszor kell megtennie, ahányszor kitiltják a csalásért."
Akkor ez most a hardveres ban?
Azzal eddig se mentek sokra, simán kijátszották kis odafigyeléssel. -
-
sTERNI
senior tag
Nagy kérés lenne a Microsoft-tól, hogy egy operációs rendszer tegye azt és csak azt ami egy operációs rendszernek a feladata?
-
Reggie0
félisten
válasz
Dragon3000 #207 üzenetére
Nyilvan nem. Meg egy gep mindig kell.
-
Reggie0
félisten
válasz
PCProfessor #199 üzenetére
A telo csak pelda volt arra, hogy fut mason is. En masik gepet mondtam.
-
válasz
PCProfessor #199 üzenetére
Nálam ez ott lehal, hogy a telómmal alapból soha nem megyek netre, a kényelmetlensége, funkciótlansága és körülményessége már csak hab a tortán. : D
-
PCProfessor
aktív tag
Ahh, így már értem. Aki játszik miért lenne telóról discordon közben?
1.) Ha a gépén fülest használ a telón meg másik fülest a discordhoz, úgy kényelmetlen.
2.) A második opció a gépen füles, telón hangszórós megoldás; igy nem/vagy alig hallja a füles zajszigetelése miatt a telót és mivel az asztalra rakja és nincs a nyakában a telefon mikrofonja még halk is lesz. Ezt ha te felhangosítod és következő nap feljön az illető gépről megsüketülsz.
3.) A következő a hangszórón játszó és telón discordot használó John lenne, aki halk lesz, mert itt is az asztalon lenne a teló. Sőt ha ez még nem lenne elég a játékot is hallják azok akik a szobában tartózkodnak.
Tudom, ott van az, hogy akkor lenémítjuk vagy nagyon halkan fog mindig beszélni mindegy miről jön fel. Ez zavaró ha olyan játékot nyomattok ahol fülelni meg infozni kell. Szerintem senki nem fog alkalmazkodni 1 emberhez(legyen az némítás vagy hangerőbeállítás mindig mikor feljön más eszközről). Ezt még jobban lehet bonyolítani ha nagy a szerver és sok random csatlakozik be játszani, ismerkedni/beszélgetni. Az én szeróm is viszonylag nagy(1000+ ember) és admin vagyok 5000+ taggal a másikon. Sem az enyémen, sem a másikon nincs tolerálva az ilyen(háttérzaj, visszhang, mikrofon hangerejének rövid időn belül történő drasztikus hangerő változása); 1 figyelmeztetés után 1 órás némítás, 3 után 1 napos és 5 incidens után ban 1 hónapra. -
nemlehet
őstag
Igen, csak aki fejhallgatóval játszik annak ez nem opció, vagy legalábbis kényelmetlen.
Amúgy is a fordítva lovon ülés esete lenne, a szar szabályt nem alkalmazkodással kell kezelni.
Sose arról van szó, hogy valamit nem lehet megoldani vagy megkerülős csellel valahogy együtt élni vele, hanem arról, hogy tényleg szeretnénk-e hogy ez így maradjon.
Szerintem ez egy rossz irány, tehát eleve ne legyen hardver ban, plusz oldják meg normálisan az anti cheat dolgokat hogy ne bannoljon a discord overlay miatt. -
Reggie0
félisten
válasz
PCProfessor #195 üzenetére
Hat tudod, discordon jatek kozben beszelgetsz. Ahhoz, hogy egy hangszorobol kijojjon a hang, meg egy mikrofonon bemenjen, nem kotelezo a gepen futnia. Pl. telefonrol is mukodik es legalabb kulon kijelzon latod ki dumal, stb, nem kell overlayezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Whysperer
addikt
Szóval ,ha egy csaló eladja a gépét egy nem csalónak, akkor a csaló nem jár rosszul annyira,de a nem csaló az meg végleg nem fog tudni játszani avval online? Érdekes lesz a használt piacon ezt ,hogy fogják tesztelni.
-
PCProfessor
aktív tag
Én 2 esetet különböztetek meg ha csalásról van szó.
Első a versenybeli(LAN, online versenyek stb..), a másik pedig az otthoni lazulós munka utáni vagy hobbi szintű játék. Persze van a köztes aki feltörekvőben van és versenyszintet akar elérni, vagy el fog érni.
A versenyszerű dolog egyforma gépekkel történne, ott minden tényezőt(WH, aim, macro és társai) is csalásnak tekintenék, mert nem mindeninek egyforma az egér meg a billentyűzet.
Pl. meló után leülnék codozni vagy battefieldezni PUBLIKUS SZERVERRE vagy LOBBYBA a csalás kimerülne nekem a WH, AIM és külsős programok keretében. A világ minden részén különböző gépek és perfériák vannak így a "macrot használó Abdult(amennyiben a perifériához tartozik a program, illetve a script a játék része[mondjunk egy cs:go ugrálóst])" le sem tojnám. -
JanR
addikt
válasz
PCProfessor #187 üzenetére
Először azt kellene tisztázni, hogy mi számít csalásnak ugye.
Személyes véleményem az, hogy: bármilyen olyan program, vagy eszköz, ami előnyhöz juttatja az egyiket a másikkal szemben.
Nyílván ebbe az is beletartozhatna, hogy valakinek gyenge PC-je van és éppen 30fps-el fut neki az adott játék, a másiknak meg van stabil 240 fps-e, 240Hz-es monitorral. Ott hiába profi valaki, sokkal nagyobb eséllyel "győz" a 240 fpa-es delikvens.
Synthwave: Direkt nem írtam tovább, mert átment volna személyeskedésbe. Persze, tök jó, hogy van valami szavatosság minden eladott termékre, de azért maradjunk a realitás talaján. Egy több éves használt termék ugyan úgy használt marad, a nevében is benne van. Na mindegy, nem ragozom, felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
-
PCProfessor
aktív tag
Voltak már említve az "ártatlan" játékosok itt. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Van akinek a macrozás is csalás, hiába van a progi az egered/billentyűzeted gyártójától, nem engedik használni.
-
nemlehet
őstag
Ami felett itt sokan átsiklanak az az, hogy mi lesz azokkal akiket jogosulatlanul bannolnak. Pont most a New World kapcsán megy a balhé arról, hogy szimplán reportszám alapján bannolnak embereket.
Clan war előtt a fél ellenséges klán kap 1 hét eltiltást mert tömegesen jelentik őket. Micsoda véletlen. Semmilyen bizonyíték nem kell, csak x darab report hogy "Abusive behavior" és repül is a ban.
Egyelőre még nincs hivatalos álláspont arról, hogy mikor jár perma ban, de már ilyet is olvastam redditen, hogy végelegesen kibannoltak ártatlan játékosokat a rendszer butasága miatt.Arról nem is beszélve hogy néha a DRM külső progikat (pl discord, vagy pluginok) képes csaló programnak érzékelni. Ha ilyenért bannolnak valakit akkor mi lesz? Sokszor annyi elég, hogy egy amúgy sanctioned addonnak egy régi változata legyen fent amit már nem fogad el az anti cheat.
Persze lehet ticketet nyitni aztán vagy leveszik vagy nem. Többnyire nem.Én se szeretem a csalókat és tényleg kell valamit kezdeni ezzel, de ez nem jó irány.
-
kolle128
csendes tag
Lehet ám új USB-s TPM2.0 modult vásárolni kb 5k-ért. Azt se tarotm kizártnak, hogy direkt ilyen célra csinálnak olyan TPM-et, amit át lehet programozni, aztán ennyi volt a nagy gép bann. Kinában nincs ilyen probléma.
-
scansat
tag
Hmmm. Olvasgatom itt a jogi hercehurcákról szóló kommenteket. Azért érdekes hogy az emberfia milyen nehezen tud elszakadni a hétköznapi megszokásaitól. Persze nem most lesz hogy a Win11 meg a TPM valakit kitilt. De azért kitermeli majd az a maga rendszerét. Szerintem ha valaki egy gamer pc-n nyomul, és MAJD kitiltják, az hiába adja el a gépét. Eleve meggondolandó pláne drága gép esetén, másrészt a Win már regisztrálva van/lesz...szóval messze nem úgy fog menni mint most hogy Vér Pistike felteszi a Jófogásra, Gipsz Jakab meg elmegy, megnézi és fizeti-viszi "varezolt vindózzal". Ez a TPM egyfajta rendszámot ad a PC-nek, olyan mint chip a kutyában. Innentől adás-vételi....benne hogy eltitkolt hibája/tiltása nincs. Én már évek óta kiskutyától a mosógépig mindenkit adásvételire biztatok. Vicc, hogy emberek több tízezer ft-ot adnak ki olyan marhaságokért mint a magánember által a hirdetésben ígért garancia, vagy 100 ezret fizetnek tüdőgyuszis kiskutyáért ami 1 hónapra rá elpusztul. Magánember NEM ADDHAT GARANCIÁT! Az adásvételi meg tartalmazza az eladó és vevő adatait, és a kötelező kellékszavatosság feltételeit...ami durva, de 1 év, bármilyen hihetetlen. Ha ezidő alatt fossa össze magát a mosógép/PC és a szervíz bizonyítja hogy a termék tönkremenetelét a vásárláskor már fennálló hiba okozta akkor veheti vissza az eladó vagy fizetheti a javítást. Pl. egy rosszul összerakott, hűtött PC-nél a processzor/alaplap halál ilyen. Vittem én már vissza egy ősöreg 15 éves RAW4-et mert ette az olajat. Az M5 Autopark-nál kihűlt a fickó hogy ő ilyen törvényről nem hallott, nem létezik, ennyi idős autó eszi az olajat, tegyek bele sűrűbbet. Mikor a Békéltető kiküldte a tárgyalási időpontot, még az általam vett olajat is kifizette nem csak az autót vette vissza.
Szóval jórészt már ma is létező törvények le is fedik az általatok írt problémák 3/4-ét. Csak kellene őket használni. Magyarország annyiban szerencsés, hogy rengeteg törvény védi a vásárlót.
Egyik legszebb példa egyébként a "sanyarú jövőre" Kína, ahol a 18 év alattiakat hétköznap napi 1 óra hétvégén másfél óra játékra engedik. És nem lehet kijátszani. Mobiltelefonos regisztráció kell minden játékszerverre, még külföldire is.Ha leketyegett megszakad a szerverrel a kapcsolat. Kötelezve vannak rá a netszolgáltatók. -
PCProfessor
aktív tag
Dehogy lesz, ha pedig igen, kitalálnak ellene valamit. Meg úgy sok "dohánytól" szabadulnának meg, ami a mai világban hatalom és a legnagyobb érték. Aki pedig kitalálja az a legelvetemültebb lesz és még jobban fogja majd büntetni a becsületes játékosokat amiért őt is büntették.
-
Polllen
nagyúr
A punkbuster-nek anno volt HW banja, úgy 15-20 éve. Örülök, hogy újra feltaláltuk a meleg vizet. Akkor is, meg most is a szándék fog majd hiányozni
Cassi
Majd beperli a kedves vendéget, aki miatt megy a ban.
Amúgy ezek a programok nem kerülnek fel maguktól a gépekre. -
HELLAFLUSH
őstag
Nem vagyok fajgyűlölő, de az összes csalónak levágnám a kezét és a seggébe dugnám...
-
vaakuum
addikt
szerk: rossz topik
[ Szerkesztve ]
-
-
JanR
addikt
Megint eltelt 3 év és jön valami világmegváltó megoldás az online csalásra? Semmi reményt nem látok. Éppen hogy csak 20 éve játszok online, már beletörődtem, hogy csalók voltak, vannak és lesznek is. Persze ne értsétek félre, örülök, hogy vannak törekvések, csak szimplán nem hiszek benne, ennyi.
-
Cassi
őstag
Jogilag valószínűleg támadható lenne egy ilyen gyakorlat, mert nem biztos, hogy azé a gép, aki játszik rajta. Például egy webcafé tulajdonosa vagy egy virtuális géppark üzemeltetője joggal sérelmezheti, ha kára keletkezik emiatt.
-
-
ddekany
veterán
válasz
#16939776 #159 üzenetére
Én is ilyesmit sejtek ezek mögött. El akarnak jutni oda hosszú távon (nem most azonnal), hogy, lényegében, a "rootolás" az asztali OS-ednél is értelmes kifejezés lesz már, nem csak mobilon. Chain of trust mechanizmussal azt gondolom elérhető (akkor is, ha nem előtelepített az OS).
-
cog777
senior tag
válasz
#16939776 #159 üzenetére
En is valahogy igy gondolom. Szepen lassan zarodik a PC az MS jovoltabol. El tudom kepzelni hogy a kozeljovoben meg jobban korlatozni tudjak, milyen szoftvert es annak verzioit hasznalhatnak bizonyos regiok. Eleg ha a biztonsagi rendszer valamilyen tartomanyban fog adni veletlen azonositot, igy siman le lehet korlatozni bizonyos regiokat.
-
vaakuum
addikt
PKI mintájára
, ahol névvel, címmel, mindennel regisztrálni kell, és utána azzal azonosít a szerver. Ha bukod a kulcsot, arra a névre, címre, tajszámra, akármire már nincs másik kulcs, csak egyszer lehet elbukni. Public Key World Gamer Infrastructure
[ Szerkesztve ]
-
Guidetti
csendes tag
Nem tudom, hogy ebbol vajon komolyan lesz valami, de valószínűbbnek tartom, hogy semmi
-
törölt tag
Ez nem "arról" a védelemről és nem úgy szól mint amire te gondolsz. Inkább arról a "védelemről", amivel elérik, hogy neked folyamatosan frissen és jogtisztán keljen tartani a hardvert-szoftvert, ha zavartalanul dolgozni szeretnél. Elég lassan szigorítani a feltételeket az OS részéről és lassan, de folyamatosan csökkentve a mozgásteret rá lehet venni arra a usert hogy ezt tegye, amit jelenleg nem sok akar megtenni, mert látszólag nem fűzi hozzá érdek. De, akarni fogják!
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
értem, tehát a windowsba épített védelem képes megfogni a kéretlen programokat.
mint azt a közelmúlt eseményeiből is láthattuk.ha ez a mostani tpm2.0 dolog is ezen a szinten fog működni, akkor a microsoft kompletten lehúzhatja a teljes forráskódját verziókezelővel egyetemben a slozin.
-
anulu
félisten
már a 8.1 is képes volt rá... ha nagyon el akarod indítani, akkor kirakod exception list-re, onnantól nem foglalkozik vele.
másik oldalon viszont védi r=1 Pistikét, hogy az "ezzelmeghackeledafalatCoDban.exe"-t ugyan nem annyira biztos, hogy el kéne indítania. persze, ha nagyon akarja, el tudja indítani és mehet házhoz a pofonért, de talán picit elgondolkodik, hogy miért is üvölti a rendszer, hogy "nem kéne!".
-
bambano
titán
tehát akkor a win11 meg fogja tudni akadályozni egyes programok futását. vagyis spam se lesz, meg botnet se, meg zsaroló vírus se? vagy azért ennyire nem okos a win11?
-
bfkerek
csendes tag
Annak azért több értelme lenne, ha az accountokat kötnék biometrikus azonosításhoz, mondjuk a steam nem jelszót kérne, hanem retina/ iris scann...a valve árulhatná a szkennereket, a kódos oldalak meg a műszemeket...
-
gidalight
tag
-
PCProfessor
aktív tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PCProfessor #148 üzenetére
Van ami már működik. A Battle Eye és az EAC pedig hamarosan működni fognak. Nem hülyék a Steam-nél, dolgoznak ezen.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #146 üzenetére
Steamre évente jön ki annyi játék mint amennyi protondb adatbázisban van és "hibátlanul" fut. A legjátszottabb/legismertebb játékok pedig mind online(fortnite, pubg, apex); anti cheattel rendelkeznek és még nincs róla bővebb adat, hogy mikor fognak "tökéletesen" futni linuxon. Akiben csak egy pici versenyszellem van, vagy lazul és ilyen játékokkal nyomja muszáj windowt használnia.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Synthwave #137 üzenetére
your call, én ugyan nem akarlak meggyőzni
mindenesetre arra készülj fel hogy ha ezzel valami nehézséged lesz akkor a fórumokon hülyének fognak nézni vele. én értem az indoklásod, viszont az ilyenfajta rugalmatlanságot nem annyira szokták támogatni. okkal vagy sem azt nem tisztem eldönteni és értékítéletet se kívánok formálni, inkább csak azért írom hogy készülj fel rá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
PCProfessor #144 üzenetére
Ez már most sem feltétlen van így. Lásd Steam deck és Protondb adatbázisát.
fatpingvin: Synthwave érvelése teljesen érthető. Pont ugyanígy gondolom az irfanView kapcsán, szuper progi és azt használom minden oprendszeren.
k-adi: azt szokták mondani, hogy az R=1 userre.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz
Williamgrant #142 üzenetére
nem az egyszerű embernek készítették a win-t? vagy valami ilyesmi?
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
Williamgrant #142 üzenetére
Ameddig csak windowson fut a játékok többsége, addig nem fognak leszokni.
-
thunder6230
tag
Nem astak be magukat a gamerek szívébe
viszont ösztönző
-
-
gliskard
senior tag
válasz
PCProfessor #136 üzenetére
persze kijátszható, de ez is macera ami egy réteget távol tart.
Eddig sem a lehetőségek korlátozták a csalók jobb/hatékonyabb szankcionálását hanem az akarás.
Kiadói, fejlesztői oldalról max akkor foglalkoznak ezzel mint probléma, ha már kimutathatóan a bevétel rovására megy és relatív kis költségel lehet ezen változtatni...
-
sajtipajti
csendes tag
válasz
#16939776 #70 üzenetére
Na igen, nagy kérdés, h hol lehet egy ilyen döntés után fellebbezni majd? Mert azért csak nem viccdolog, ha valakinek a párszázezres alaplapját leértékelik a kitiltással és mondjuk lehet, h el sem követte a csalást...
A digitális világban úgy néz ki, még nem igazán van jogállam. -
válasz
fatpingvin #131 üzenetére
Nem érzelgősködés. Arról van szó, hogy a felhasználásomhoz tökéletesen bevált, évtizedes múlttal rendelkező, bizonyított programok, amiknek egyes egzakt fícsöreit rendszeresen használom, beidegződés és hot key hegyek szintjén, és soha nem hagytak cserben.
Az IW-t pl. konkrétan vagy 15 éve nyúzom, és bár voltak kíváncsiskodó, rövidke kitekintések más hasonszőrű szoftverek irányába, rövid időn belül mindig visszatértem hozzá, és ennek csupán prózai oka van, nem szentimentális. Emellé millió kiegészítő modul van hozzá, semmi helyet és memóriát nem eszik, egyszerre 30-40-50 instance is bárhol-bármikor, és betonstabil.
[ Szerkesztve ]
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
gliskard #135 üzenetére
Ez a dolog nem rossz javaslat, csak bonyolult és könnyen kijátszható ez is. A windows szürke piaci ára nem sok, pár száz ft. A játék eltérő, email ingyen van, telószám van egy csomó ami online egyhasználatos és a biztonságos bankkártyahasználathoz is vannak olyan megoldások amikkel fake kártyád lehet és ugyanúgy működik(szintén ingyen vagy pár 100ft megint). A telószámot meg biztos lehet kapni olcsón is, ha pedig aktiválni akarod újra meg újra szerintem senkit nem érdekel majd, hogy a nagyapád nevén 30 telószám lesz.
-
gliskard
senior tag
Nem kell HW-hez kötni, elég a Windows-hoz (bár ez sem újdonság). Akit ban-olnak, az vegyen új windows és játék licenszet, ha ott akarja folytatni ahol abbahagyta. Ha ehhez hozzájön még kiadói oldalról a regisztrációhoz megadott email, telefonszám és esetleg a bankártya ban-olása, akkor a "macera" faktor kicsit magasabb lesz és talán a legtöbben ezt csak egyszer játszák el...
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
SindaNarmo #125 üzenetére
Nem áll ez nekik érdekükben. Néha lecsap egy banhullám és kész, újraregelnek és megy a game. Pénzt szereznek vele ha a csalók megveszik megint. Értem, hogy van alternatíva, de az már más tészta.
Busterftw: Igen, kínában megtehetik, mert ott a legnagyobb a játékosok száma. Ha ezt megtennék, mindenhol(erősen kétlem) pl. OCE szerókon kevesebb lenne a bevétel. Nem csak azért, mert nem vesznek játékot a csalók, hanem mert elfogy a maradék becsületes és senki nem vár majd 10-20 percet arra, hogy találjon neki lobby-t vagy meccset. -
ztsoft
őstag
válasz
fatpingvin #118 üzenetére
+1
Meg az olcsó bannolt gamer laptopok.
-
fatpingvin
addikt
válasz
Synthwave #129 üzenetére
sejtettem, de mondjuk egy irfanviewhez vagy winamphoz ragaszkodni megszokás ide vagy oda de elég nagy hülyeség IMO. értem hogy nosztalgia de ilyenkor érdemes eldönteni hogy használni akarja az ember azt a gépet vagy érzelgősködni felette.
ettől még persze nyilván azt csinálsz amit akarsz, lehetőséged megvan rá (ezt is szeretem ebben a platformban) de vannak dolgok amiket érdemes kétszer átgondolni hogy biztos kell-e a bonyolultabb megoldás -
Busterftw
nagyúr
Jo de hamis szemelyit/jogsit/utlevelet hogy fog kiskapuzni Jocika 16 evesen?
Joval bonyolultabb mint egy cheat oldalrol bankkartyaval hacket venni vagy valami discord szerverrol letolteni.
Ezert lenne jo, mert igy lenne egy online "kredit" rendszer (nem akarom a kinai mintat idehozni, de hasonlo), ha jatekot veszel akkor azt csak regisztracioval es hivatalos szemely azonositoval lehet.
10x meggondolna barki is, hogy csaljon, mert akkor vege a dalnak, nincs tobb jatek.Ez lenne egy kozos adatbazissal osszekotni, szoval ha Riot kivagta Jocikat hack miatt, akkor GTA Online-t meg sem veheti, vagy be sem logolhat.
-
válasz
fatpingvin #126 üzenetére
Nem azért soroltam a tizenplusz éve napi rendszerességgel használt (kivéve a PS), egzakt programokat, mert alternatívákat keresnék rájuk (nyilván vannak), de köszi. : >
Inkább az old schoolabb game-ekkel való LAN-nal lehet itt majd probléma, az IrfanView elvan Wine alól. -
keembo
tag
válasz
fatpingvin #124 üzenetére
Aztán jönnek azok a hw szerinti/szintű tiltások, amik crackelt szoftverekhez köthetőek, vagy egy béna update miatt fals-pozitívként rákerülsz a fekete listára. Egyértelműen rossz irány ez, a játékban csalók ellen szerintem is egy scannelt ID/validation lehet a megoldás, külön jelölt secure szerverek. Akinek meg ez kényelmetlen annak ott a szokásos lutri non-secure public gaming.
-
SindaNarmo
tag
válasz
fatpingvin #121 üzenetére
Hát részemről max a macOS jöhetne szóba, de azt inkább nem.
Kb 9 évvel ezelőtt kikészített az Ubuntu, "sírtam" örömömben amikor végre vissza térhettem windows-ra fejlesztés tekintettében.
Addig míg konzolon keresztül kell használni, addig nagy bajom nincs vele, bár akkor is vannak hülyeségei.[ Szerkesztve ]
-
SindaNarmo
tag
válasz
PCProfessor #123 üzenetére
Nem, csak nem érdeklik a játékok szóval magasról tenne rá hogy le van valahol tiltva vagy sem.
Ezzel kb én is így vagyok, mármint hogy nem érdekelne hogy valami multiban le van tiltva, 99% egyjátékos játékokkal játszok.
Bár én sose veszek használt alkatrészt szóval egyáltalán nem érintene. (szerencsére nem hajkurászom az fps-eket)[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz
PCProfessor #123 üzenetére
nope, de ugyebár ez engem abszolút nem is érdekel, hovatovább valószínűleg a hardver élete végéig használnám úgy hogy észre se veszem.
se videojátékokkal nem játszom, se windowsom nincs ugyeígy ez egy non-issue.
-
PCProfessor
aktív tag
válasz
fatpingvin #118 üzenetére
Szerinted mindenki becsületesen megírná ha lenne rajta tiltás?
-
"hogy új biztonsági funkciók kerültek bele, és ezeknek a járulékos előnye, hogy maga a számítógép teljesen beazonosíthatóvá válik."
Ahamm, a cheaterek miatt, egészen bizonyosan ez járt a Microsoft fejében.
Már csak elvből is érik az a Linuxra váltás. Mondjuk egy Mint vagy Zorin OS. Crispy Doomot meg lehet alóla oldani, a steames integráció is egészen korrektnek látszik, az olyan nélkülözhetetlen csodákra meg, mint mondjuk az Irfanview, a WinAmp vagy a Photoshop, ott a Wine.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egészen új gépen sincs feltétlenül TPM...
-
ddekany
veterán
Nekem ebben az a vicces, hogy megy a nyomulás, hogy beazonosítható legyél mint gép használó, illetve szokd ezt meg mint egyszerű tényt, ami azért eléggé veszélyes játék is szabadság szempontjából. Na, mi az érv ennek bevállalására? Hát a csalók a játékokban...
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
-
ddekany
veterán
Ez gerilla Win 11 reklám lehet, mert amúgy jó nagy ostobaságnak néz ki. Az, hogy a hardver nem azonosítja a csalót, már ki lett itt tárgyalva. A TPM gép azonosító funkciója meg inkább az ellenkezőjére jó ennek: hogy be tudod bizonyítani (és akarod is), hogy te tényleg még mindig ugyan az a gép vagy, mint akiről a fiókot csinálták. Az ellenkezője azért már jóval kevésbé atom biztos, miszerint majd ők rádbizonyítják, hogy ugyan az a gép vagy. Pl. kicserélem TPM chippet, akkor mi van. (Vagy eleve csak emuláltam...)
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz
PCProfessor #109 üzenetére
Pontosan.
"2019 óta már a csecsemőknek is kell, hogy legyen személyi igazolványuk, korábban elég volt a későbbiekben kikérni azt, 14 éves korig."Ez alapjan nem kell szuloi engedely es hasonlok, ha a fiatalnak is van mar szemelyi.
Nagyon fiatal meg eleve nem fog tudni taiwani COD hacket megvenni havi 100 dollarert. -
aginor
veterán
Rendben, akkor te hogyan neveznéd azt, amikor egy csoport magatartása miatt mindenki mást is büntetsz?
Mi lehet a csalók aránya a teljes PC-s közösséghez viszonyítva? 1000:1, 1000000:1-hez? Naugye..Én is utálom a csalókat, sőt mi több, nem is értem, hogy mi lehet nekik a jó benne, ha nem a pózerkedés nyilvánosan az "eredményeikkel", vagy trollkodás mások játékával. Ettől függetlenül nem lehet megoldás egy olyan rendszer, amivel mindenki más is szív (pláne, ha mint a másolásvédelmeket, megtanulják kijátszani, mert akkor csak a nemcsalók). Támogatom, hogy legyen megoldás, de az ne legyen a tisztességes felhasználók számára szívás, mert az még a csalásnál is elfogadhatatlanabb szerintem.
-
PCProfessor
aktív tag
Nem lesz belőle semmi. Linux nem kér ilyet és már dolgoznak az anti cheattel működő játékok futtatásán. Dota, cs:go nem probléma. Sok más játék jön még. Ameddig támogatva lesz a 10-es, bőven ki fog forrni ez a dolog és akkor majd váltanak a csalók.
-
Kupszi
aktív tag
Nem szűk a látókör,de mint láthatod a csalókat nem tántorítja el az hogy újra meg kell venni a játékot... Ez nem büntetés annak akinek "kolbászból van a kerítés" A megoldás ott rejtőzik hogy CPU / RAM / Alaplap / VGA / SSD /internet /általában használtan 2 dolog hiányzoni fog a felsoroltakból akkor nyugodtan mehet...
Nem szűk a látóköröm csak inkább hányok a csalóktól akik a BFV vagy COD játékot manapság tönkre vágják, de akkor meg sem említsem a PubG-t, vagy akár a Dota2 sem.Ezt még át kell gondolni az MSnek és a játékfejlesztőknek mi az ami belefog számítani, mi az amit majd néz az adott rendszer.
-
PCProfessor
aktív tag
Pont ezt írtam valamelyik poszt alatt, hogy a játékhoz be kellett ezeket kapcsolni és már töröltem is le a win11-et, pedig csak teszteltem. Nem merik meglépni majd ezt, a zseton többet ér.
-
aginor
veterán
Ez elég szűk látókörű hozzáállás. Nem veszed figyelembe pl. a használt piacot sem. Te is biztosan szívesen vennél olyan cuccot, ami tiltva van a kedvenc játékodban és akkor még nem beszéltünk a 14 napos elállásról, ahogy a javított cuccokról sem.
EGY központi nyilvántartás (aka BAR lista) nélkül ez nem kivitelezhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft biztonsági fejlesztéseivel nemcsak egy csaló játékos profilját lehet kitiltani, hanem a teljes gépét is.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest