Komoly csapást mérhet a PC-s csalókra a Windows 11

A Microsoft biztonsági fejlesztéseivel nemcsak egy csaló játékos profilját lehet kitiltani, hanem a teljes gépét is.

Ha a PC-s játékosokat megkérdezzük arról, hogy miben jobb konzolos társaiknak, akkor a jóval kevesebb csaló biztosan megemlítésre kerül. A kompetitív játékoknál még a különféle szoftveres, csalás elleni megoldások mellet is problémát jelentenek a PC-s csalók. Persze az adott játék fejlesztői és kiadói időnként megejtenek egy nagyobb kitiltási hullámot, ugyanakkor ezzel csak az adott licencet és felhasználói fiókot szüntetik meg. Egy csalónak tehát nincs más dolga mint újra megvennie a játékot egy újonnan regisztrált fiókra.

Az egész szélmalomharcnak tűnik, és emiatt tarthatják nagyon izgalmasnak a Windows 11 lehetőségeit a játékfejlesztők. Az operációs rendszer megjelenéséről szóló hírünkben már írtunk arról, hogy új biztonsági funkciók kerültek bele, és ezeknek a járulékos előnye, hogy maga a számítógép teljesen beazonosíthatóvá válik. Ilyen formában annyi a dolguk a kompetitív játékot kiadó cégeknek, hogy kötelezően igénylik a TPM aktiválását, valamint a secure bootot, majd ha valakit csaláson kapnak, akkor egyszerűen letiltják a számítógépét a szerverhez való csatlakozás szempontjából. Ez annyit tesz, hogy az illető többet nem lesz képes a PC-jével online játszani, akkor sem, ha a szóban forgó játékot újra megveszi. A limitáció feloldásához vásárolnia kell még egy új alaplapot és processzort, és ezt annyiszor kell megtennie, ahányszor kitiltják a csalásért.

A módszer hátránya, hogy igényli a Windows 11 újításait, tehát el kell érni, hogy ezt a játékosok aktiválják, ami rövidebb távon talán nem realitás, de hosszabb távon elkerülhetetlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés