- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bluetooth hangszórók
- Amazon Kindle
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
Nekem nem tömörít gyorsabban. A beállításokban bekapcsoltam az OpenCL-t, tömörítésnél pedig a zip:enh. deflate-t. A GPU-Z-ben a magórajel 50 Hz-ről felugrott 742-re, de a GPU kihasználtsága 0 és 2 százalék között mozgott. Van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a hiba?
-
dfsz34
őstag
lehet iso-t csinálni, de minek?
nem kell azért naponta újraírni a filmeket, a kimásolás zip-ből meg 1 perc sem szokott lenni, kb annyi idő, ameddig előkeresem a dvd lemezt
Ráadásul a tabletem vob-filet simán lejátszik, ha éppen utazunk csak rátolom az aktuális kedvencet, utána meg letörlöm oszt jó napot
iso-ból is megoldható lenne, persze, csak "mount"-olni kéne, de akkor megint ott vagyunk vagy ez a felesleges vagy iso-ba elmenteni
nem kell ezt agyonbonyolítani
persze azokat megértem, akik nap mint nap sok vagy csak nagy méretű file-t mozgatnak, hogy nekik sokat számít a sebesség, de pl nekem nem annyira
még emlékszem arra az időre, mikor egy combosabb tömörítés volt 20-30 perc is lehetett, az okés, hogy ott mindenki a tömörítési időn parázott, de ma már 1-2 perc alatt kész van 4 giga, nem értem a parázás
csupán csak ennyit akartam mondani, nem az lett volna a fő mondanivalóm, hogy dvd-t tömörítek be, de látom sokan akarnak módszertani tanácsokat adni
rendben is van, de tényleg az a helyzet, hogy 1-2 perc miatt én nem fogok semmin változtani, hogy megpsóroljak 10 másodpercet hetente. A tárhely sem érdekel, ilyen tempóban 10 év múlva sem telik be a meglevő
azért írtam, hogy inkább a tömörítési eljárásokkal foglalkoznának, ne a sebességgel
-
krystman
őstag
Nem akarok beleszólni, csak megjegyzem, hogy DVD-hez pont teljesen hülyeség RAR-t használni, DVD-ről lemezképfájlt szoktak csinálni, Nero és egyébb programokkal. Amit egyből ki is lehet írni DVD Videó-ba, vagy CloneDVD-el virtuálisan is lehet használni. Az a 100MB már a mai winyóknál semmit sem jelent.
-
Cobra.
őstag
Amikor kijött a 16.5, akkor kipróbáltam ,és az 5670-emmel semmi sebességváltozást nem tudtam lemérni az akkori Winrar és 7zip-hez képest. Tömörítési arányban (az általam tesztelt fileokkal) is minimális különbség volt a 3 program között.
-
Pikari
veterán
ha a való életben is működőképes lenne a gpgpu koncepció, akkor nem lenne címlapos hír, hogy mindössze 5 év alatt sikerült implementálni rá egy faék-egyszerűségű libraryt.
szánalmas.
-
Dr. Romano
veterán
Régen még Windows 98 alatt mekkora szám volt a Winzip, mindenki azzal nyomult, ma meg már a kutya se használja.
-
M@trixfan
addikt
Szerintem Ron Dwight-ra gondolt.
-
dfsz34
őstag
VOB-on durván 8-10% lehet fogni ami 4-500 mega egy teljes DVD esetében zippel. Nekem meg mindenképpen DVD kell, mert csak egy sima régi lejátszó van a gyerekszobában, de hamar "elhasználódik" egy dvd a nem rendeltetésszerű használat miatt
.
Tudom, most majd azzal jössz, hogy konvertáljam be meg vissza, amit kipróbáltam nem egy formátummal de sokkal és a gyerek 82cm-es led LCD tévéjén simán észrevenni a minőség különbséget, nem beszélve a vesződséggel és a ráfordított idővel. Az 1+2 TB hdd-ken van elég hely, úgyhogy nem parázok a helyhiány miatt, azt meghagyom másoknak nomeg 1 max 2 mesefilmet szoktam venni havonta, azzal gyakorlatilag soha nem telik be a jelenlegi két hdd sem.
-
kcsa
veterán
nem gáz, első találatom nekem is ez a személy volt.
-
Dagidög
senior tag
Kitömörítésnél is gyorsulnia kéne? Nálam WinRAR-hoz képest semmilyen gyorsulás nem jött ilyen téren.
-
banhammer
veterán
Használja valaki egyáltalán a WinZip-et?
-
atike
nagyúr
Na jó, nem vitatkozni akartam...
Az 1:4, 1:5 tényleg kb lehetetlen.
De a formátumleírás alapján ugye magán az mpeg tömörítésű fileon lehetséges valamennyit tömöríteni. A hangon meg megint csak. Persze ez mindig függ az adott lemez tartalmától is... Optimális esetben talán az 1:2 arány elképzelhető. Na meg ha alapból "nincs tele" a dvd, akkor jó eséllyel 2 zippelt lemezt ki lehet írni 1 dvd-re...
-
törölt tag
Egy buta kérdés:
Tömörítéssel lehet csökkenteni EGY file (pl .mkv) méretét is?
Ha igen, kb milyen arányban? -
-
pip
aktív tag
-
Moleman
addikt
Észrevehető változást ez nem valószínű, hogy okozni fog. Már egy i5-2450m is gyorsabban
tömörítcsomagol ki, mint ahogy a vinyó írni tud, legfeljebb SSD-vel lehet érzékelhető a gyorsulás. -
Kakumix
senior tag
Sajnos a WinRAR fejlesztője (Alexander Roshal) pár éve meghalt és azóta a WinRAR gmbh-nál nincs senki, aki érdemben tudná fejleszteni a programot.
WinZip-et én már évek óta csak multiknál látok, de úgy tavaly óta a SecureZip nevű program egyre több helyen váltja le. Sajnos egyiknek sincs megfelelő parancssoros verziója (legalábbis mikor kerestem nem találtam). Így, ha kellenek az újabb funkciók, a nagyobb sebesség, folyamatos fejlesztés és az esély ennek a funkciónak a megvalósítására a 7zip felé érdemes elnézni. Van pár érdekes parancssori funkciója, ami még a WinRAR-ban sincs.
Szerk.: Bár ahogy elnézem ezt is nagyon lassan fejlesztik. Köszönhetően, hogy nincs mögötte nagy cég, 1 év alatt a 9.25 alfáról a 9.30 alfáig nőtt a verziószám. De ez legalább valóban ingyenes.
-
fecg21
aktív tag
Eszembe sincs off-olni, de annó amikor be harangozták a compute shader-t, nem arról volt szó hogy kis idővel szinte az összes számítás igényes művelethez használhatjuk majd a gpu erejét?
pl.: video fájlok konvertálása, tömörítés-kicsomagolás, stb.
-
Male
nagyúr
PH! VGA tesztekbe bekerül majd?
-
kpal
nagyúr
Nvidia végre
-
pip
aktív tag
en pl. nagy hasznat vennem, gyakran tobb gepen dolgozom parhuzamoson es a kis fajlok atvitelet nagyon meggyorsitja ha egyetlen tomoritett allomanyt kell atmasoloni (nehany ora heleyett percek! es nem csak ftp-n hanem pl pendrivera masolasnal is). Nem is beszelve arrol, hogy nehany tomorito a nagyon sok fajlos allomanyokat egyszeruen meg sem tudja nyitni
-
Dabsol5
tag
Total Commanderbe ezt be lehet építeni valahogy?
-
dfsz34
őstag
Ez a tömörítés egy érdekes kérdés, mert ha betömörítek egy 4Gb-os DVD-t, az nagyjából 1,5-2 percig tart. De maximum havonta 1-2x teszek ilyent, ha éppen vettem a gyereknek egy új mesefilmet és learchiválom, mert nem mindig rendeltetésszerűen használja a DVD lemezt
Van olyan ismerősöm, aki semmit nem tömörít, nem is tudja hogyan kell használni, de nem is érdekli.
Nem igazán látom, hogy hol és kik tömörítenek annyit, hogy megérje a sebesség irányába fejleszteni ezt a szoftvert.
Fejlesszék inkább a tömörítés irányába, bár tudom, hogy ott meg az állomány rendezettsége/rendezetlensége meghatároz egy elméleti korlátot, amihez már így is közel vannak, de akkor találjanak ki új tömörítési eljárásokat, azért érdemes fizetni, de szvsz a sebesség másodrangű, nekem például.
-
zoltanz
nagyúr
Én szokom használni, igaz nem sokat, pl ha lemezre írok ki valamit sokkal gyorsabb 1 nagyobb (pl tömörített) fájlt átvinni mint sok apróbbat. (bár ahhoz nem használok erős tömörítést)
Inkább a kicsomagolás sztem ami általában használatos. -
atike
nagyúr
Királyság. Csak ma már alig tömörítek...
Pár évvel ezelőtt lett volna hasznos. Bár akkor meg nem lett volna hozzá normális grafikus kártya....
-
Locutus
veterán
Winrarba nem lesz ilyen? vagy már van?
-
h_and
tag
Sok sikert neki, használja bárki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest