Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dfsz34

őstag

válasz krystman #52 üzenetére

lehet iso-t csinálni, de minek?

nem kell azért naponta újraírni a filmeket, a kimásolás zip-ből meg 1 perc sem szokott lenni, kb annyi idő, ameddig előkeresem a dvd lemezt

Ráadásul a tabletem vob-filet simán lejátszik, ha éppen utazunk csak rátolom az aktuális kedvencet, utána meg letörlöm oszt jó napot

iso-ból is megoldható lenne, persze, csak "mount"-olni kéne, de akkor megint ott vagyunk vagy ez a felesleges vagy iso-ba elmenteni

nem kell ezt agyonbonyolítani

persze azokat megértem, akik nap mint nap sok vagy csak nagy méretű file-t mozgatnak, hogy nekik sokat számít a sebesség, de pl nekem nem annyira

még emlékszem arra az időre, mikor egy combosabb tömörítés volt 20-30 perc is lehetett, az okés, hogy ott mindenki a tömörítési időn parázott, de ma már 1-2 perc alatt kész van 4 giga, nem értem a parázás

csupán csak ennyit akartam mondani, nem az lett volna a fő mondanivalóm, hogy dvd-t tömörítek be, de látom sokan akarnak módszertani tanácsokat adni

rendben is van, de tényleg az a helyzet, hogy 1-2 perc miatt én nem fogok semmin változtani, hogy megpsóroljak 10 másodpercet hetente. A tárhely sem érdekel, ilyen tempóban 10 év múlva sem telik be a meglevő

azért írtam, hogy inkább a tömörítési eljárásokkal foglalkoznának, ne a sebességgel

• dfsz34

őstag

válasz emvy #25 üzenetére

VOB-on durván 8-10% lehet fogni ami 4-500 mega egy teljes DVD esetében zippel. Nekem meg mindenképpen DVD kell, mert csak egy sima régi lejátszó van a gyerekszobában, de hamar "elhasználódik" egy dvd a nem rendeltetésszerű használat miatt :).

Tudom, most majd azzal jössz, hogy konvertáljam be meg vissza, amit kipróbáltam nem egy formátummal de sokkal és a gyerek 82cm-es led LCD tévéjén simán észrevenni a minőség különbséget, nem beszélve a vesződséggel és a ráfordított idővel. Az 1+2 TB hdd-ken van elég hely, úgyhogy nem parázok a helyhiány miatt, azt meghagyom másoknak nomeg 1 max 2 mesefilmet szoktam venni havonta, azzal gyakorlatilag soha nem telik be a jelenlegi két hdd sem.

• dfsz34

őstag

Ez a tömörítés egy érdekes kérdés, mert ha betömörítek egy 4Gb-os DVD-t, az nagyjából 1,5-2 percig tart. De maximum havonta 1-2x teszek ilyent, ha éppen vettem a gyereknek egy új mesefilmet és learchiválom, mert nem mindig rendeltetésszerűen használja a DVD lemezt :)

Van olyan ismerősöm, aki semmit nem tömörít, nem is tudja hogyan kell használni, de nem is érdekli.

Nem igazán látom, hogy hol és kik tömörítenek annyit, hogy megérje a sebesség irányába fejleszteni ezt a szoftvert.

Fejlesszék inkább a tömörítés irányába, bár tudom, hogy ott meg az állomány rendezettsége/rendezetlensége meghatároz egy elméleti korlátot, amihez már így is közel vannak, de akkor találjanak ki új tömörítési eljárásokat, azért érdemes fizetni, de szvsz a sebesség másodrangű, nekem például.

Új hozzászólás Aktív témák