Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Pont azt mondja, h a kutyát nem érdekli (magától, v jó/rossz marketing hatására), h egy amd kártya, ami fénykorában 5-10%-kal ugyan lemaradt néhai vetélytársától, ám ma már 5-10%-ot ráver, amikor az újabb generációk generációnként 20-30%-kal gyorsabbak.
Egy amd kártya tulaj ennek persze biztos örül, h tovább jó a kártyája, de ez marketing mix az amdnek pont kevesebb eladást hoz, hiszen fénykorban nem veszik, mert drága, de nem a legjobb, később a tulajok meg nem vásárolnak újat, mert jó vásárt csináltak.
Egyébként tényleg különös, h a fiji egyáltalán nem hozza a következő generációs brutálerős kártya érzetét a testtekben. Többször felmerült, hogy a rop blokkok hiánya miatt. Azt nem értem, h ha a lapka már 1 éve kész lett volna, csak a hbm miatt csúszott a kiadás, akkor még igazán nem gondolhatták, hogy akkorra majd elterjed az async shader és majd jó lesz, Amikor még most se.
-
MongolZ
addikt
Köhöm.
Már szó volt róla.
"Please note that many of them are not stock-clocked reference cards but actual consumer products with faster clock speeds. For example, the GeForce GTX 980 Ti we tested is the Asus Strix model that won our recent roundup."(#92) Joshi: Pont az általad említett kártyák a bizonyítékok arra, hogy régebben pariban lévő nVidia és AMD kártyák közül az AMD-k jobban használhatóak a mai napig.
-
janos666
nagyúr
válasz
FollowTheORI #95 üzenetére
Ha az AMD is megcsinálta volna emulációkkal támolygatva a HD4/5 támogatást, ahogy az nVidia tette a Fermi-ig bezáróan, akkor most nem lenne erre szükség, mert ami még ezektől is régebbi és/vagy gyengébb, az gondolom már úgysem lehet életszerűen támogatott és/vagy használható minimum beállításokon se.
De hiába, a terrascale architectúra túlzottan jövőbiztos/időtálló ilyesmikhez.
-
-
Joshi
titán
Egyébként a GCN a legjobb példa arra, hogy nincs megállás. Érdekes módon már az 1.2-es verziónál járnak és bizonyos dolgok nem elérhetőek az 1.0-nál. Ha annyira időtálló akkor miért kellett fejleszteni?
ui.: mindig lesznek újítások, lehet hogy jönni fog a tökszőrszimulálás vagy valami hasonló nélkülözhetetlen effekt.
-
Jack@l
veterán
Akkor lehet techreporthoz meg befutott az új nvidia driver is...
http://techreport.com/review/29090/fable-legends-directx-12-performance-revealed/2UI: mégse, a régivel ment ilyen eredményeket a csúnyábbik
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #90 üzenetére
Nincs semmi gond az AMD kártyáival, csak a hitegetéssel hogy ez majd milyen szuper kártya lesz a jövőben is. Dehogy lesz, ugyan úgy le kell cserélni mint eddig. Őszintén, kit érdekel hogy a GTX480/580 vagy a 6970/7970 kártya milyen? Senkit, aki még ilyen kártyát használ az úgy se fogja megvenni a legújabb architektúrákat, teljesen mind1 hogy miket írnak róla. Hirtelen mindenki jós lett vagy mi?
(#91) janos666 nincs kizárva.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Joshi
titán
Számomra az a röhejes, amikor mindenki a jövőbiztos architektúráról beszél az AMD-nél. Soha a büdös életben nem volt még jövőbiztos vga meg nem is lesz. Olyan ütemben fejlődik a számítástechnika, hogy én azon csodálkozom hogy ezt még elhiszi valaki.
Nagyjából 2-3 évente muszáj lecserélni a vga-t, mert jön egy kedvenc játék ami fosul megy rajta. Pont a Microsoft fog egy jó DX-et készíteni mi? Azért járunk már a 12-es verzió számnál.
-
válasz
GeneraL_XTX #50 üzenetére
Akkor fuss neki pls mégegyszer, mert Abu hsz-e amire reagàltàl DX12-re vonatkozott
-
janos666
nagyúr
"Évek óta ezt játssza az AMD."
Én vásárlóként azt érzem, hogy velem évek óta azt játssza az AMD, hogy mire ténylegesen is kihasználna egy játék (vagy akár más program), a hardware megjelenéskor még a "nem túl távoli jövőbe" tervezett feature-t, addigra vagy:
A: lement egy generációváltás és én már VGA-t cseréltem (és amíg megvolt az N-edik generációs AMD kártyám, addig ugyan úgy lehetett volna N-edik generációs nVidia-m is [a teljes nálam töltött időt kiátlagolva még talán picit jobban is jártam volna azzal] és sejthető, hogy ugyan ez lesz igaz az N+1 generációra is, ha az a tervem, hogy minden lényegi/valódi generációváltást lekövetek én is)
B: még mindig nálam van az N-edig generációs AMD kártya (nem volt kedvem vagy pénzem lecserélni újabbra), de én mégsem tudok örülni annak, hogy tényleg jelentős előnybe került addigra a kortárs nVidia kártyával szemben, mert a kérdéses programokban és az érintett beállításokkal egyik N-edik generációs terméken sem fut élvezhető sebességgel a játék (nem érdekel, hogy 15 vagy 25 fps jön ki, ha mindkettő játszhatatlan... ui.: nekem a 45-60 a játszható, fix 60 az élvezhető, a 30 impulzus módú kijelzővel zavaróan kellemetlen, dupla éle lesz mindennek..)
A Fury pedig szerintem pont olyan termék, amit döntő többségben inkább olyanok vesznek, akik viszonylag sűrűn cserélgetik a VGA-jukat. Persze nem kidobják vagy falra akasztják, hanem többnyire eladják majd őket használtan, így működnek majd tovább valahol, de már eltérő igényű tulajoknál.
-
arn
félisten
hat ezert a grafikaert felesleges volt annyit kuzdeni az optimalizacioval.
-
egyedülülő
őstag
válasz
GeneraL_XTX #73 üzenetére
Nekem is volt 970 em és az bizony nem 980. Vettél egyet, örülsz neki, ilyenkor bizony ki kell állni a mundér becsületéért megértem ezt is.
-
petakpa1
őstag
Multi engine funkcio csak a dx12-t támogató vga-kon fog menni vagy regebbieken is. Pl. egy régebbi mondjuk Llano APU-ban lévő 6550d vga használható lesz majd egy újabb diszkrét kártyával együtt?
-
temerole
csendes tag
"Évek óta ezt játssza az AMD.....hát....nem igazán jön be ez a stratégia, miért nem veszik már észre, nem tudom miért erőltetik."
Azért erőltetik, mert akkor még vagy 20-25 évig DX11-nél rostokolnánk (thanks NV).
Ha belegondolsz, kb MINDIG az Ati/AMD volt előrébb technológiai fejlettségben.
(Előbb volt nekik dx10.1; 11; Mantle--> Vulkan API / Dx12; HBM memó; igaz, ezeket jó ideig nem használták a fejlesztők, hisz a konkurens gyártónak nem volt olyan terméke ami támogatná XY feature-t...) -
denetol
csendes tag
Keresek ,de sehol sem találok tesztet 1440p-ben.Csak én gondolom,hogy siralmas a 500-600 fontos árú kártyáknál 1080p-s teszt eredményein vitázni?Én 1440p-re vettem a 980ti,nem 1080,oda minek ilyen kari?Ott érdekelne,hogy megérte-e nvidia-t venni.4k-ra ahogy nézem kevés mind2.Az komoly viszont,hogy a 390x milyen teljesitményt nyújt az árához képest.Közben olvastam,hogy perpill nincs 1440p settings.Kár.
-
nanocry
tag
Abu, a HAVOK-al mi a helyzet mostanság? Nem akarnak komolyabban hozzányúlni esetleg az Intelnél? Szerintem hatalmas lehetőség rejlene benne, vagy csak nem akarnak vele bajlódni, vagy nincs meg a megfelelő szaktudásuk a fejlesztéséhez?
-
nanocry
tag
válasz
GeneraL_XTX #73 üzenetére
A gyártók és a fejlesztők egyenlőre "szerintem" nem nyúlnak mélyebben bele a kódba, hogy ne legyen túl nagy a difi, egyenlőre. Aztán amikor tényleg eljön a next-gen, mindent beledobnak az üstbe és tényleg mondhatni, hogy verseny lesz.
OFF: Az AMD meg már igazán előállhatna valami gameworks verő atombrutálan** effektekkel meg driverrel, mert szép és jó, hogy ők diktálják a technológiai tempót, de a nyers erő és tudás rohadtúl nem fogja eladni a kártyáit... Persze mindent nyílt forráskóddal a maximális hatékonyságot illetően, mert abban van jövő.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #63 üzenetére
Nem. Az itt megjelent teszt szerint a 390 ugyanolyan gyors, mint egy 980. Ez nem igaz. a 290-em tudta a 390 szintjét, a 970 tudja egy 980-as sebességét, és az utóbbi a legtöbb esetben érezhetően gyorsabb, mint az AMD.
-
Laja333
őstag
Abu, Fable-ben nincs PC oldali Async? Vagy csak most nincs?
-
nanocry
tag
Az nV emulációval, csak egy darabig tudja tartani a tempót az ÁMD-vel szemben, ha elszaporodnak a játékok a pascal előtt, akkor akiknek GenyaTX van teljesítmény szempontjából fűbeharap keményen... Idén kárdot már tuti nem veszek a köv-gent kivárom mindkettő részről. Aztán kiderül mit dob a gép.
-
nanocry
tag
Óó jee, a 770-4gigásomat adhatom, majd el lassan óccsó pézé, mert ló***** nem nagyon fog profitálni dx12 alatt, max emu-val, de hát az meg tré, na... Akinek kell majd olcsón, nyugodtan írhat rám...
-
Zorel
senior tag
Ready Driver DX12 alá? Eddig az volt a mondás, hogy a fejlesztőkön múlik minden és game ready driver-ek már nem lesznek...A másik meg, hogy elég erős marketing anyaga van az AMD-nek ahol az látszik, hogy a Ti és Fury X egy szint Fable-ben, pedig a teszt szerint nagyon nem. Nem hiszem, hogy driver gond lenne...ha igen akkor ismét sikerült az AMD-nek saját maga alatt vágni a fát, már ami a Fury-t illeti.
-
Petykemano
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #45 üzenetére
Varj most azon vagy meglepodve hogy egy 980 szintre huzott 970 gyorsabb mint a 290.
Persze hogy gyorsabb. De a 390 alapon gyorsabb mint a 970, a 390x meg igen kb. 980 szint.Tesztek alapjan a 390x majd 20%-al gyorsabb mint a 290.
-
GodGamer5
addikt
Ezzzazzzz!!!!
Indulhat a móka!!!!
-
Outsiderman
tag
Az AMD megint esti mesét olvas a fantasztikus szuper rendszereikről, ami egy olyan API-t lovagol meg mindennél jobban ami még nem kiforrott. Mindezt egy olyan tesztprogrammal ami nem elérhető és szaki vagy újságírók által nem elvégezhető méréseket tartalmaz. Szarban a cég, kell a jó hír. Nesze semmi fogd meg jól.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
UnSkilleD #54 üzenetére
Kicsit? Addigra ezek a kártyák úgy lesznek fellelhetőek, mint pl. ma a 7950GT (jelentkezzen, aki ipont 7950GT-vel nyomja manapság a játékokat). Fent lesznek a falon, vagy az ajtót fogják, hogy a huzat ne csapja be.
2015.09.24. Tegye el valaki egy humorosba, és vegyük elő ezt a hsz-t, amikor megjön az első ilyen 90-99%-ban compute shader-es motor.
Bátrabbak megpróbálhatják 5 év hideg élelem mellett kivárni féllábon. -
dergander
addikt
Kezd látszani az AMD stratégiája,miszerint DX12be nagyon is sokat fog számítani a sok számlálóegység,amit az Nvidiánál lespóroltak.
-
szasanyi
félisten
A videó hibája ez folyamatos akadozás, vagy maga a teszt futott így? Mintha fogaskeréken gördülne a képfolyam... borzalmas.
-
válasz
GeneraL_XTX #45 üzenetére
DX12 alatt?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem kérdeztem meg, hogy a HEDT-vel mi van. Csak a sima Sandy-re kérdeztem rá az FX-re vonatkozóan. De egyébként mindkettőt el fogják verni az IGP-s procik, mert lesz az FL-ben heterogén multiadapter.
A Keplert az NVIDIA nagyon szopatja a GameWorksszel. A legfőbb cél amikor nem engedik a forrás módosítását az, hogy a fejlesztő ne tudja úgy optimalizálni a shadert, hogy a Kepler összes feldolgozója működjön. Ettől elveszti a magok 33%-át. Messze ez a legveszélyesebb a Kepler teljesítményére nézve.
Ha nem manipulálják a teljesítményt a GameWorksszel, akkor a Kepler elsődleges gondja DX12-ben a két DMA hiánya és a kevés regiszter lesz. Több olyan program készül, amelyek erősen építenek az aszinkron copy-ra, illetve ahogy nő a compute terhelés úgy nő a regiszterigény is. -
GeneraL_XTX
veterán
Mert nem is azok. Én nemrég váltottam húzott 290-ről (gyk 390) egy 970-re ami kb 980-as szintet hozza, és az nvidia érezhetően, szinte mindenben erősebb
Én nem tudom, Ti mivel meg hogyan teszteltek, csak azt tudom, hogy nem fedi a valóságot a mai, frisebb játékokban legalábbis biztosan nem.
-
-
Raysen623
addikt
Komolyan nem értem ezt a hozzáállást: csak akkor jó valami ha megalázza az ellenfelét? Az már nem elég ha teljesen jól fut vele minden?
Érdekes világban élnek egyesek...
(#41) daveoff: ja mert lemaradnak 10fps-el és csak 130fps-el fut a játék 140 helyett, akkor már dobjanak ki mindent az ablakon...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Állandóan megfigyelhető az AMD termékeinél, hogy túltervezik őket aszerint, hogy a fejlesztők mit mondanak nekik. A Hawaii is a GK110-zel csatázott amikor megjelent, és ma már bőven veri. A Tahiti a GK104-gyel csatázott és ma veri. A Fury esetében bizonyosan közrejátszott a tervezésben, hogy milyen útiterve van a top cégeknek. Lásd Oxide, akiknél a Nitrous első verziójában a compute:grafika pipeline arány 20:80. Ez hamarosan 50:50 lesz, és egy év múlva már jön a full compute verzió, amiben a pipeline-ok 99%-a compute. Aki Fury-t vesz az jövőre is használni fogja, tehát érdemes úgy tervezni a hardvert, hogy jövő ilyenkor is jó legyen. Évek óta ezt játssza az AMD.
(#38) con_di_B: Ezt megkérdeztem az MS-től. Az FX a valós nyolc mag miatt megveri a Sandy-t, de nem veri agyon.
-
daveoff
veterán
Aha, ezt én is észrevettem, meg szerintem mindenki, kérdés, hogy a 980 milyen kártya volt, 390X-ből ugye nincs ref, a 980 pedig sanszos, hogy az volt. De ha ezt számításba is vesszük, akkor is szépen teljesít a 390X, mondhatni ezerszer jobb vétel, mint bármelyik Fury, annyira közel van hozzájuk teljesítményben, és az ára is sokkal barátibb. Valamiért az új széria nem hozza azt amit kellene neki....
-
Azért azt is tegyük hozzá, hogy R9 390X bizony elveri a sima 980-at...
-
con_di_B
tag
"Sajnos" a Maxwell az egy meglehetosen jo es hatekony archtektura lett, de azert azt orom volna megnezni, hogy az elso GCN-ek (amik meg ma is elnek atnevezesekken) hogyan mosnak fol a padlot korabeli, Kepler alapu ellenfeleikkel.
Szerk: Bocs, Anandon volt 7970 vs 680, es nem volt alazas, szoval igy utolag gratula az NVIDIA-nak, az utokor sem igazolta a GCN-t kulonosebben (szigoruan grafikara)!
-
BloodDrunker
csendes tag
Amd felől megint megy a ködösítés vagy én nem értem ezt.
Eddig is 2x erősebb volt az amd APU-ja mint az intel IGP(nem az Iris Pro) ezt eddig is tudtuk
Itt még mindig nem derül ki,hogy Dvga-s rendszerben,hogyan teljesít az AMD.Nem lett volna sokkal egyszerűbb csinálni Fx+dvga//I5+dvga azonos felbontáson.
Ott ki is derült volna valami,de gondolom a Dx12 se hozta meg az Amd "világmegváltó" terveit(Az is lehet én értelmezem rosszul az egészet.)
-
-
freeapro
senior tag
Ha a processzoros táblázat IGP, akkor jól látom, hogy az AMD apu majdnem lenyomja a GTX 960 / R9 380 párost?
-
smkb
őstag
Nem látom a DX12 alatt kibuggyanó, mindent elsöprő AMD teljesítményt előtörni.... bár lehet az már az, hogy a Fury X egy AMD által kiadott teszt dián beérte a GTX980Ti-t 1080p-n
-
Pipó
őstag
Most akkor dx11-es kártyával, de win10 alól futni fog, vagy sem? Kell neki dx12-es kártya is?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Crytek
nagyúr
Ezen mi a meglepő ,mit kell csodálkozni? 5 éve egyfolytában ezt mondom nem hittétek el,most meg mindenki csodálkozik.
De ez nokedli még mert összevissza jön minden táp ,win10 holnap alaplap,cpu "valamikor" a héten. A ram-ra 2 hetet kell még várni. VGA még nem tudom hogy 980ti vagy Fury szóval vannak még kérdések.De igen lesz új gépem -
Valdez
őstag
Combosabb intel igpu-k persze nem szerepelnek a tesztben (Iris 6100-6200).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De ez egy módosított UE4 verzió. A Microsoft vette a forrást és átírta. Ebben a verzióban a DX11-et szimplán ki fogják venni a forráskódból is, ma még benne van, de csak tesztelési céllal. Publikus programba már nem kerül bele. Amikor kész lesz a munkával az MS, akkor fogják magukat és a módosításokat visszaírják a készülő UE főverzióba. Valószínűleg az már UE5 lesz.
Ez minden bizonnyal egy egyezmény is az Epic-kel, mivel nekik szükségük van egy olyan DX12-es leképzőre, ami a DX11-hez képest gyorsul. Az Epicé inkább lassul.Lesz egy rakás másik program, amiben marad DX11 is.
-
Jack@l
veterán
Pedig lehetne, ez csak egy kapcsoló exe indításkor bármelyik ue4-el készült játékban... (már ha direkt le nem tiltják valamiért...)
Így hogy lássa az ember a nagy beigért gyorsulást? Dx11 nem tesztelési céllal van benne, hanem külön ág. Ahogy amd-ék hakniztak a processzorhasználatos képekkel, úgy a köznép is tudna, látna, tapasztalna. Nem technikai oka van az biztos. -
-
jozsef8
aktív tag
A processzorterhelésen látszik, hogy a tényleges terhelés nem csökkent. Annyi változott, hogy a processzormagokon jobban eloszlik a terhelés. Ez az AMD-nek jól jöhet, mivel az intelnek gyorsabb az egy magra jutó teljesítménye. Jöjjenek a játékok, én várom őket. Váltani szerettem volna FX 8350-ről i7 4790k-ra, de először inkább megvárom a DX12-es játékokat és teszteket. Majd utána megnézem, megéri-e, 50-60 ezres felárat fizetnem. Ja és hozzá még egy új alaplap is kell.
-
Z_A_P
addikt
Fury X fej-fej mellett a korosodo 980Ti-vel?
Nem tul gyenge ez igy? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
GeneraL_XTX #4 üzenetére
Nem. Kérdeztem a Microsoftot, de még nem tudnak pontos dátumot mondani.
(#7) Jack@l: A publikus verziónak nem lesz DX11-es módja, ahogy magának a Fable Legendsnek sem.
A Microsoft nem a 4.9-es UE4-et használja, hanem egy saját verziót. Az UE4-nek lesz egy Epic által fejlesztett DX12 leképzője, és egy Microsoft által fejlesztett. Utóbbi később felváltja azt a leképzőt, amit az Epic írt, mert az Epicé inkább lassulást okoz a DX11 módhoz képest, így nem igazán használható. -
Jack@l
veterán
Aztán ki ne derüljön hogy ez is rosszabbul fut a dx11-nél
Imádom ezeket az előzetes fényezős amd-s diákat, valahogy sehogyse sikerül eltalálni a valóságot.
Érdekes hogy a a köznépnek nem adják ki a demót, miközben az ue4 meg már nem bétás amivel készítik a dx12-es binárist. -
Nxn908xxx
őstag
Mennyit profitálnak majd ebből a 8 magos FX-ek?
-
GeneraL_XTX
veterán
Arra az egy kérdésre nem kaptam választ az írásból hogy mégis mikor jön? Vagy még nem tudni pontos dátumot?
-
Crytek
nagyúr
Pont a héten jön az i5 6600K-m ahogy nézem hiba volt kuka
-
Raysen623
addikt
Akkor kezdődjék hát...
Nagyon várom a Legends tesztprogit is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AliExpress tapasztalatok
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Horgász topik
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest