- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
Hát a 60Hz már leáldozóban van, de nem 1 év lesz az átállás az biztos. Az összes megjelenő freesync/gsync monitor már 144/165Hz-es, szóval látszik milyen irányba tartunk. Illetve az is tévhit, hogy a 144Hz-es monitort ki kell "hajtani", ha még nem próbáltál, és van rá lehetőséged javaslom próbálj ki egyet. 144Hz-es monitoron a már 60fps sem ugyanaz, mint egy 60Hz-esen....
-
-
Joshi
titán
"Pont az általad említett kártyák a bizonyítékok arra, hogy régebben pariban lévő nVidia és AMD kártyák közül az AMD-k jobban használhatóak a mai napig."
Persze javultak az fps értékek bizonyos játékoknál, de olyanoknál amivel már a kutya se játszik. A frissen megjelent játékokhoz mindig új kártya kell, én ezt akartam megfogalmazni. Az "új"-ra azt értettem hogy fullos grafikával megfelelő fps értékkel. Egyre népszerűbbek a 144Hz-es kijelzők, oda kell a kraft rendesen. Nyilván minden kártya tudja futtatni az adott játékot, csak az a nem mind1 hogy milyen felbontáson és milyen részletességgel. -
Én az "AMD-s vagyok" csoport tagjaként azért hagy emeljem fel az újjam, és mutassak rá arra, hogy a GCN nem ma jött, és a "jövőtállósága" terén nem vagyok meggyőzve, holott 7950-esemet ezért vettem.
Hol tartunk ma? Ott, hogy a Kepler és a GCN 1.0 dettó Dx12 Dx_Level_11_1 szintű kártya.
Akkor mi a fészkes fenéért volt "időtálló" az AMD GCN Radeon 7950, ha a vele kb. egyidős nVidia Kepler GeForce 680 ugyanolyan szinten tudja támogatni a Dx12-őt? Még a Dx12 tesztek szerint is kb. egy szinten van vele ma is.
Akkor milyen jövőtállóságról beszélünk?
-
-
Jack@l
veterán
Baj hogy nem referencia hátő van egy kártyán ami miatt feljebb boostol? Nem is lehet már referenciát kapni azokból...
De nem csak a 980ti-nél vannak tök més számok, mint az amd cherry picked diáinál, hanem a 980 is elég szépen felzárkózik a fury-kra. (gyanítom tuningal le is hagyná őket)
Most akkor hol az igazság a nagy hbm-es és deszarleszaznvidia dx12 alatt mesékből? -
daveoff
veterán
Ezt azért Te sem gondolod komolyan, ugye? De ha tényleg így van, hogy azért vesznek sokan AMD-t, mert később jól fog teljesíteni, akkor elég sokan benyalták az AMD marketinget. Azzal, hogy Te veszel egy használt kártyát nem fogod az AMD piaci részesedését növelni, mert azt már megvette egyszer valaki. Szóval érted.
-
Raysen623
addikt
Ha szabad megjegyeznem egy dolgot: én mindig új VGA-t veszek, amikor veszek. Viszont sokáig használom őket, és utána ha lehet el is adom. Tehát pont a két példa közt vagyok valahol. Valóban tartós VGA-nak tartom a jelenlegi AMD kártyámat, míg ezt a jóval korábbi NV kártyámról sajnos nem mondhattam el (3 hónap után kuka). Azóta persze változott a helyzet és már mindkét oldal termékével ki lehetett bírni huzamosabb ideig, ami jórészt a DX11 hosszú és szándékosan elnyújtott életének volt betudható. Most jön egy új API, amivel majd kiderül a régi VGA-kra vonatkozóan is mennyire használhatóak. Okos vásárló pedig most kivár a tesztekig. Nagy meglepetéseket persze nem várok személy szerint.
-
Petykemano
veterán
Pont azt mondja, h a kutyát nem érdekli (magától, v jó/rossz marketing hatására), h egy amd kártya, ami fénykorában 5-10%-kal ugyan lemaradt néhai vetélytársától, ám ma már 5-10%-ot ráver, amikor az újabb generációk generációnként 20-30%-kal gyorsabbak.
Egy amd kártya tulaj ennek persze biztos örül, h tovább jó a kártyája, de ez marketing mix az amdnek pont kevesebb eladást hoz, hiszen fénykorban nem veszik, mert drága, de nem a legjobb, később a tulajok meg nem vásárolnak újat, mert jó vásárt csináltak.
Egyébként tényleg különös, h a fiji egyáltalán nem hozza a következő generációs brutálerős kártya érzetét a testtekben. Többször felmerült, hogy a rop blokkok hiánya miatt. Azt nem értem, h ha a lapka már 1 éve kész lett volna, csak a hbm miatt csúszott a kiadás, akkor még igazán nem gondolhatták, hogy akkorra majd elterjed az async shader és majd jó lesz, Amikor még most se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest