- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALLAT001
senior tag
Áh király, találtam DOS leírást, így már egyből könnyen ment
Open the Start Menu, type diskpart, press Enter
Type list disk, press Enter
Type select disk X (where X is the number your drive shows up as), press Enter
Type clean, press Enter
Type create partition primary, press Enter
Type format quick fs=ntfs, press Enter
Type assign, press Enter
Type exit, press Enterműxik
-
-
törölt tag
-
Topanka
aktív tag
-
ALLAT001
senior tag
No, pontosan ma délelőtt lettem tulajdonosa egy ilyen hard drive-nak.... már csak be kéne valahogy üzemelni
segítsetek már egy kicsit
........
Sajátgép alatt nem látom a winchestert, viszont a Samsung saját software-e látja. Sőt, letöltöttem a frissítést, az is látja, de itt elakad a dolog:
Most akkor mi légyen?
Lehet az a baj, hogy sose volt még formázva?
-
bozont
veterán
Mert nem a Magician-nel kell frissíteni, hanem a cikkben is linkelt Performance restoration tool-lal.
(#90) Jim Tonic
De leírhatja, mint ahogy én is leírtam azon véleményemet, hogy butaság elítélni egy adott gyártó összes termékét egy hibás széria miatt (amely hiba ráadásul fw frissítéssel javítható). Ilyen alapon akkor nem szabad semmit venni, mert minden gyártónak vannak kevésbé jól sikerült szériái, tehát akkor minden termékük kuka. -
válasz
Dark Archon #81 üzenetére
Te vagy a harmadik, aki beszól Napnak. Most komolyan, valaki nem írhatja le a véleményét anélkül, hogy ne akarnák kioktatni? Nem tárol többet Samsungon, és kész. Ennyi. Jó, hogy nem lövitek mindjárt agyon.
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lett a PC-be berakva egy új Samu EVO Basic 250 GB SSD, ráadásul a DELL laptopba is ez lett berakva.
Mit tanácsoltk? Mit csináljak?
A Samsung Performance Restoration v.1.0 frissítést letöltöttem, frissítsek vele? Vagy várjak a frissítéssel?
Mérjek valami tesztet? Ha igen melyik progival, és honnan tölthető le?
Ezek még nem lassultak be, de nem tudom, fogom e érezni ha belassul, vagy legalábbis észre fogom venni?
Előre is köszi a válaszokat, üdv -
Lehet hogy én vagyok a vak, de a firmware-t sehol sem találom, csak a programot. Valaki tudna egy linket adni hozzá?
-
Jocika84
tag
Szerintem ha valakinek valami fontos adat az nem csak egy másolatba van meg hanem több helyen.Online,más meghajtó stb..soha sem lehet tudni.
-
törölt tag
válasz
Jim Tonic #80 üzenetére
Adatvesztés minden adattárolónál előfordulhat, erre csak a rendszeres mentés a megoldás.
Ha pedig garancia után adja meg magát, az valóban nem jó, ilyen szempontból jogos, hogy nem mindegy a belső írás mennyisége. Viszont legrosszabb esetben is, ha tényleg havonta újraírná az egész meghajtót, az kb. 5% plusz írást jelentene, így 40 hónap helyett mondjuk 42 hónapig működne (lehet, hogy valakinek még pont az a két hónap kellene, hogy lecserélje, de a teljes élettartamhoz képest ez nem sok).De ez a forgatókönyv nem annyira életszerű, mert egyrészt szinte biztos, hogy nem fogja havonta teljesen újraírni magát az SSD (tehát nem ezzel "javították"), másrészt pedig az esetek döntő többségében a vezérlő előbb tönkremegy, mint a cellák.
-
Infranyuszi
aktív tag
azt hiszem este én is megcsinálom .. pont pár napja tűnt fel, hogy lassul a rendszer.Minden fronton.
remélem segíteni fog. -
-
ROTFL. Jól megtervezett FW/SW lett.
#79: De igazából teljesen lényegtelen, hogy ilyen módon mennyi írás történik, mert ha mondjuk elhasználódás miatt gari lejárta előtt meghalna, akkor úgyis azt nézik, hogy a "felhasználói írás" normál használatnak megfelelő volt-e, és ha igen, akkor cserélik (a belső írások mennyisége tehát nem számít).
Egyrészt adatvesztés esetén nem vigasztal, hogy kicserélik. Másrészt ha garancia után hal meg, akkor ez nem vigasztal. Márpedig az írás mindenképpen rövidíti az életét. Szerencsés esetben ez nem lesz komoly hatással az élettartamára, de ettől még tény marad. -
törölt tag
A belső, "karbantartási jelleggel" végzett írást eddig sem számolta (pl. wear-leveling), csak a felhasználó (illetve az OS) által kezdeményezett írást.
De igazából teljesen lényegtelen, hogy ilyen módon mennyi írás történik, mert ha mondjuk elhasználódás miatt gari lejárta előtt meghalna, akkor úgyis azt nézik, hogy a "felhasználói írás" normál használatnak megfelelő volt-e, és ha igen, akkor cserélik (a belső írások mennyisége tehát nem számít). -
berVi
senior tag
750-essel, rajta 200GB adattal kb. 1 ora alatt vegzett.
-
válasz
antikomcsi #53 üzenetére
Én egyik 840 EVO-n sem tapasztaltam a hibát.
Jó neked
-
lsc
nagyúr
Mint kiderült nekem basic van, asszonynak evo, felraktam, semmi gond nem volt, 15 perc alatt végzett.
-
nap
addikt
Nem hiszem, hogy az életben még egyszer olyan eszközön tároljak adatokat, amin a samsung felirat szerepel.
-
kekegsm
őstag
válasz
Zolcsevita90 #17 üzenetére
nem kell mindenkinek angolul tudni, de a google fordító speciel tud...
-
Sanyi.mTs
addikt
megvárom az első tapasztalatokat és én is feldobom az FW-t
-
Tamás9x
őstag
Nem mindegy
[link]
Van olyan ügyfelem aki legalább 1 éve használ 3db-ot raid 0-ba, és semmi lassulás, de találkoztam olyannal is hogy kibontás után lassú mint a dög, nekem ez bűzlik, az FW ugyan az volt minden... Nekem is van 1db az első mint a csiga olyan lassú volt első telepítésre, cserélték is aznap... a másikat 3 hónapja nyúzom semmi baja.
-
PHoNX
tag
Ha valaki tud érdemben ötletet, hogy a random write-read érték miért ilyen klassz azt örömmel venném. Az utolsó mérés amd sata driverrel történt új fw-vel. Az az előtt ms sata driverrel új fw-vel. a többi MS driver régi fw....
szépen lassan kitépem a hajamat...
-
ALLAT001
senior tag
Egéren és CD írón csináltam már ilyet. Hudeizgi
-
S-eye
senior tag
úgy értem kiírta, hogy újraindul, kijött egy parancssor, kicsit fagyott, aztán próbált újraindulni, de csak a fekete képernyő volt. Ez tartott tíz percig. Ezután kijött a bootlogo, de először nem talált bootolható lemezt. Újraindítottam, és csak ekkor fejezte be az egészet.
-
gamerod
csendes tag
válasz
Zolcsevita90 #30 üzenetére
Valószínűleg nem olvastad el a leírást. AMD rendszereknél telepíteni kell a legújabb chipset drivert, mert máskülönben nem enged tovább. Rendszergazdaként sem árt indítani.
-
törölt tag
Eltartott a restart után vagy 20 percig, de most megy mint álom
-
PHoNX
tag
Remek. A winfos osszeomlott az ssd meg elszallt. Ezt mar szeretem!
Szerk : aramtalanitas megoldotta csak dobott egy kek halalt es a sima restart utan nem latta az alaplap az ssdt...
-
PHoNX
tag
Aki frissitett...mennyi ideig vartatok a rebootra? Mert itt malmozik ez a szerencsetlen kb 10 perce....
-
Tamás9x
őstag
"A Samsung arról is beszámolt, hogy a probléma a menedzsmentszoftverben volt, és a firmware lényegében ezt javítja ki." Jajj hagyjuk már akkor nem FW kell neki hanem másik szoft, és akinél nem votl szoft feltelepítve, és Linux alatt is szar..?
-
Killer01
őstag
válasz
ez véletlenül nem oem ssd?
-
mavericko
újonc
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Mi köze a Linuxnak és a Macnek a DOS-hoz? Semmi. Nem DOS-ra érkezik a frissítés (teljesen nonszensz, hogy ezt bárki is így értelmezze), csak egy bootolható imaget adnak ki, ami történetesen DOS-t futtat, ergo platformfüggetlen, nem számít milyen operációs rendszer van a gépeden. Olyan ez, mint amikor BIOS frissítéseknél lehet Windows alól frissíteni, vagy egy bootolható pendrive-ról.
Edit: Frissíthettem volna, hogy látom már más is megválaszolta.
-
vinibali
őstag
válasz
eszközkezelőben a sata meghajtónál "frissítened" kell, az MS AHCI-ra, kézi telepítéssel. egy kis olvasással ezt mind kitalálhatnád magatól is.
(B)(#29) RudY
/B) igen, de adja magát a kérdés, hogy csak bekapcsolt állapot mellett másznak el az "értékek" vagy kikapcsoltban is
(#31) politomi: nem, csak 840 EVO egyelőre. sokan a sima 840-re is panaszkodnak
(#32) Jester01: a firmware frissítést attól még kiadhatnák
-
Jester01
veterán
válasz
#32839680 #19 üzenetére
Nem tudom samuék hogy szokták csinálni, de feltételezem a dolog egy bootolható ingyenes dos köré épülő eszköz lesz. Tehát nem a DOS-os embereknek készül, hanem mint ahogy írva lett, a linuxosoknak és a maceseknek akik ezt a cuccot egyszer bebootolva megjavítják az ssd-t aztán mennek is vissza a saját jól megszokott operációs rendszerükbe.
-
politomi
tag
Vajon a 840 Pro tulajok érintettek?
-
RudY
addikt
Ami a hiba okát illeti, ezt a Samsung a túl agresszívre vett olvasás-újraírási algoritmusban jelölte meg. Ez az újraírás azt hivatott kompenzálni, hogy a cellákban található töltés idővel csökken – és ha ez a csökkenés elér egy bizonyos szintet, az adott bitek (MLC celláknál) kiolvashatatlanná válnak. Ezt az olvasáskori újraírást csak bizonyos időközökben kell elvégezni – ez az időköz volt az, amit a firmware a régebbi adatoknál túl kicsire vett.
A különbség szemmel látható: [link]
-
Zolcsevita90
csendes tag
Ha rámegyek az igenre, ez a piros szöveg jelenik meg a % csík alatt:
-
gamerod
csendes tag
válasz
Nyomnod kéne egy igen-t nem?
-
lacy86
addikt
válasz
Nyomj ra az IGEN-re , utana Start!
Nalam is igy volt! -
gamerod
csendes tag
Nekem ezelőtt sem tűnt fel semmi hiba vele, de azért felraktam. 240GB-os azért elég sokáig tart, nem irigylem a nagyobb méretű SSD-vel rendelkezőket mert nekik akár órákig is belassulhat a rendszer a művelet miatt. Egy böngészőt alig bírtam megnyitni közbe.
-
zetor2000
őstag
Elég érdekes, hogy egy khm... korlátozásokkal teli oprendszert ki és miért használ ekkora kapacitással.
Mert ugye DOS meg az ő filerendszer méretének korlátja... ~2GB, nos, ez egy 120 GB-s modellnél már túl sok is. :-)
De legalább van alá frissítés.Gondolom, egy mai i7, meg 4-8GB memória mellett úgy megy a DOS, mint anno a C64, hogy bekapcsolod, és ott a rendszer. :-)
-
lacy86
addikt
Felraktam!
Felhasznaloi szemmel nem veszek eszre semmit!
( valami szaki majd mondja mar meg , hogy hasznos volt-e az update ) -
Na jól van teszteljétek csak addig is amíg megjön az ISO-s változat. Hátha kiderül valami kellemetlenség vele.
Bár igazán kiadhatták volna csak a firmware-t a szoftverkörítés nélkül ami ugye a Windowshoz köti. Le- és visszamásolva én is újra tudom írni az adatokat, gyaníthatóan kevesebb írási művelettel. -
wolfman
veterán
nekem ne program mondja meg hogy lassú-e hanem a mindennapi használat
-
Silentfrog
veterán
válasz
dragon1993 #7 üzenetére
Reméljük nem így oldják meg!
-
dragon1993
őstag
Kíváncsi lennék, mi volt a gond és ,hogy oldották meg.
Újraírnak minden adatot hetente 3x -
-
KGellért
Műholdas
Nekem az adott linken csak az ezelőtti verzió jelenik meg, a legújabb nem. És a Magician is azt mondja, hogy nincs újabb. Érdekes.
-
S-eye
senior tag
Magician-ből nem lehet majd frissíteni? Egyébként milyen tesztprogrammal érdemes megnézni, hogy érintett-e az SSD?
-
edari
őstag
Valóban, mintha segített volna valamit
-
wwhy
veterán
Áááá, az apróban ismét drágák lesznek a Samuk
-
lsc
nagyúr
Holnap fel is dobom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Óvodások homokozója
- AliExpress tapasztalatok
- Óra topik
- Napelem
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest