- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
attilav2
őstag
Mahtab-ban alapból vannak skinek, a repo tartalmazza, tehát ha prometheus nélkül forgatod akkor is lesznek skinek.
Dur-randir nem fordul, ahogy a zanezam sem, akármit csinálok, ezekben valóban nincsenek alapból skinek, bár tartalmaznak olyan branch-et amiben vannak de ezek a branch-ek nem frissek, az up to date dur-randir zanezam branch-ok ban még nincsenek skinek. Majd leírom hogyan kell egy adott repo adott branch-ét klónozni, csak fejből nem tudom, most nem vagyok gép előtt. -
-
attilav2
őstag
Én ezt már sejtettem a commit sha-ból ami ismerős volt az alexey-ből, hogy ez nem lehet dur-randir build. Csak nem szóltam
A dur-randir egyébként nem fordul, és a mahtab is csak akkor fordul ha a nov 2-ai vagy korábbi commit állapotot klónozod le. Felejtsd el a prometheust, nem éri meg a vesződséget, kicsit kényelmetlenebb de lehet nélküle is forgatni, tisztább szárazabb érzés
A korábbi posztokban részleteztem hogyan lehet prometheus nélkül forgatni.
-
attilav2
őstag
A dur-randir szerintem nem kompatibilis a prometheussal. Hiába töröltem a prometheusból az alxdm padavan-ng mappáját és klónoztam le a helyére dur-randir padavan-ng mappáját, a start.sh újbóli futtatásakor kérdés nélkül felülcsapta az alxdm padavan-ng jével. Nem tudom te hogy oldottad meg ha megoldottad egyáltalán. Nálam a dur-randir nem fordul, elhasal a kernel net/xfrm moduljánál ubi 18.04-en, 16.04-en pedig máshol hasal el. Te milyen környezetben fordítod a dur-randir-t ? Cserélned kellett az automake csomagot újabbra/régebbire ? Emiatt esetleg kellett libtoolt is felraknod forrásból, netán gettext-et is ?
-
Én kicsit másképp próbáltam múltkor. A Prometheus script 233. sorát módosítottam e-képpen:
echo -e "$NONE 1) Padavan-ng (Linaro) \n 2) Alxdm \n 3) Mahtab Uddin \n
Majd lentebb a 260-269. sorok elől is kiveszem a komment jelölést, és a 260. sort e-képp módosítom:
"3") gitrepo="https://gitlab.com/mahtabctg/padavan-ng.git"
Annyi, hogy a scriptet el kell menteni valahová, mert ugye első indításkor is felülírja magát, olyankor kilépsz, visszaírod a módosított saját verziót, és mehet tovább a dolog.
+ még egy tanács:
A /files mappában vannak a színtémákat tartalmazó zip file-ok. Ebből kettő van, egy full és egy lite theme pack, én a light-al felül szoktam írni a full file-t is, tehát mindkét néven a kisebb zip legyen, mert a Mi-R3G-be elvileg a full kerül, ami alapesetben sokkal nagyobb helyet foglal, de lényegi különbség nincs köztük. A csere által viszont nyertem néhány MB-ot, amit az entware-e tudtam használni.
-
-
-
-
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
-
-
Ja OK. Csak hát jelen állás szerint ez annyiban értelmetlen, hogy pont ez a kettő, az Alexey repo és a Prometheus script nem használható már többé, ha csak valami változás nem lesz. Mondjuk az is igaz, hogy per-pillanat még mindig ez az egyetlen normális firmware, ami megfelelő környezetben hiba nélkül lefordul, mert ugye a többi repo-ról ez nem mondható el.
-
-
-
-
-
Ez jó kérdés, olyannal én még nem találkoztam, hogy Prometheus-al ne fordulna bele az fw-be a kiválasztott téma. Ha terminálban kilistázod a /www mappa tartalmát, nincsenek benne a szükséges könyvtárak?
ls -l /www/
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 blue-theme
drwxr-xr-x 5 root root 59 Sep 3 00:29 blue2-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 grey-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 grey2-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 white-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 yellow-theme -
-
-
OK. Amúgy ha van kedved entware-el vacakolni, akkor megpróbálhatod a qBittorrent-et is. Sajnos azzal komplett fw-t fordítani nem lehet, mert csak az entware csomag lenne 20+ MB, ami már magában több, mint a lehetséges maximális fw méret. De van ahhoz is jó WebUI.
Annyi bug van a WebUI-ban, hogy valamiért a magyar nyelvi beállítást nem akarja megtartani, mindig visszavált angolra. De ha ez nem zavar, akkor simán használható, nekem ez megy már néhány hónapja.
-
-
Én amúgy egy jó ideje átálltam a routeren qBittorrent-re, de azzal sajnos nem lehet firmware-t fordítani, mert a mérete túlzottan nagy hozzá, így csak utólagos entware telepítéssel oldható meg.
-
-
Hirtelen ezt találtam. Gondolom OpenWrt alatt létrehozott partíció... Anno mintha suste-nak is lett volna hasonló gondja.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kubuntu-ból nekem valami jó régi van telepítve, azt hiszem 18.04 LTS, azon is lefordult a Padavan, igaz ott nem Prometheus-al, csak natívan a Mahtab Uddin repo-ból próbáltam. Prometheus-hoz Debian 10.10 van.
Ezt a Q4OS-t nem is ismertem, nem is hallottam róla. De most nézem, ez is Debian 11 alapú, legalábbis az aktuális verziója, így félek ez sem lesz tökéletes, de majd meglátod.
-
-
-
Én nem szoktam virtuális gépet használni, általában Debian alatt fordítok, simán ez alapján.
Tehát...
mkdir -p /home/intruder2k5/prometheus
cd /home/intruder2k5/prometheus
wget -O start.sh http://prometheus.freize.net/script/start-99.sh
chmod +x start.sh
./start.sh -
Csak ismételni tudom magam, immár harmadszor, nincs tapasztalatom MiWiFi 3-mal. Fogalmam sincs, hogy mit és holt tudsz angolra váltani.
A Prometheus a firmware file-okat a ./trx_archives mappába, külön almappákba menti, filenév és pontos idő szerint. De szerintem ezzel kár vesződni, ha fordítasz egy bármilyen egyszerű firmware-t, minimális tartalommal, amit flashelsz a routerre Prometheus-al, arra utána már webes felületről fel tudod majd tenni az én trx-emet.
-
Egész biztosan lehet, ha másért nem, hát mert sokan használják Padavan-al. Miután a fejlesztői firmware-en már működik az SSH elérés, gondolom WinSCP-vel vagy valami HTTP szerver segítségével át kell tölteni a firmware-t a router /tmp mappájába, ott pedig az "mtd write...." parancs fog kelleni hozzá. De erről tényleg inkább a Padavan topikban érdeklődj, mert ezzel a típussal nekem semmi tapasztalatom nincs.
-
A firmware készen van, innen letöltheted:
MI-3_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
MI-3_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC_and_rTorrent.zipA tartalmukról szokás szerint a csomagban találsz részletes infót, bár mivel a firmware maximális mérete itt is, akárcsak ASUS RT-AC57U esetén ~16MB, így az rTorrent-es verzió már elég csupasz lett.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eredeti játékok OFF topik
- PH! aranyköpések
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest