- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nyaralás topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest