- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- NVIDIA® driverek topikja
- Az Enermax tényleg nem viccel, ha az új tápjának garanciaidejéről van szó
- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
Aktív témák
- Revolut
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Gaming notebook topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 13.3" -50% AMD Ryzen 5 Pro 5650U Hexa-core 16GB 512GB SSD FHD
- Gaming PC - R5 9600X,RTX 5070 12GB,32GB DDR5,1TB NVMe,850W
- Ultra PC - R7 7800X3D,RTX 5080 16GB,32GB DDR5,1TB NVMe,1200W
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo Legion 5 15ARH05H - Gamer Laptop
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Vikicon KR007 szakállvasaló
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi