Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- Micro Four Thirds
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Gaming notebook topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 Processor, 12M Cache, 4.70 GHz
- Eladó MacBook Air M1 (2020) - 16 GB RAM / 256 GB SSD, újszerű állapotban, extrákkal!
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- Samsung Galaxy watch Ultra 2024 47mm Titán+zafir sim kártyás 2026.11.16 Media gari
- xiamomi a24i 23,8 100hz monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest