- Milyen videókártyát?
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple MacBook
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- 6 és 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest