- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Aktív témák
-
Üdv Mindenkinek!
Mivel mostanában a Padavan firmware-el foglalkozó topikok forgalma elég gyér, és ezzel is kevésbé legyen szétszórt a téma, ezt a topikot bezárom. Bármi kérdés, észrevétel van az én összeállításommal kapcsolatban is, az a továbbiakban jöhet a Padavan firmware topikba, azt ezután is követem.
És persze köszönöm Mindenkinek aki itt volt! -
-
Ezt nem tudom megmondani, mert nem követem az OpenWrt fejlesztését. Mondjuk én amúgy sem szeretem, szóval ha lesz HW NAT ha nem, én valószínűleg akkor sem fogok OpenWrt-t használni. Viszont egyre több olyan router kerül piacra, amik már erőből megoldják az 1000Mbps natolását, csak közben meg van már 2Gbps, és lassan jön a 2,5 illetve 10Gbps net is, ehhez meg ugye nem elég a HW NAT és / vagy az erős SoC, hanem gyorsabb portok is kellenek.
-
Szia!
Padavan téren jelenleg sajnos sok újdonság nincs, eléggé halott minden repo, már hónapok óta nem fejleszti senki aktívan. Néha van egy két jelentéktelen commit, de semmi számottevő, tehát újabb routerek támogatásában én nem nagyon reménykednék mostanában.
Nézz körül OpenWrt vonalon, ott biztos előbb lesz támogatás, vagy lehet már van is.
-
-
Üdv!
Én így raktam fel már vagy 4-5 ilyen routerre.
-
válasz
Kicsirics77 #454 üzenetére
-
A szokásos tartalommal, de az új entware csomagokkal fordított Xiaomi Mi R3G firmware.
-
-
Szia!
Ez az utolsó két verzió, az egyikben transmission, a másikban pedig rtorrent van. Ezt már nem frissítem egy ideje, mert az Alexey repo úgyis változatlan tavaly május óta.
-
Szia!
Nem, ahhoz kell még egy-két dolog.
-
Ma is fordítottam egy Xiaomi Mi Router 3G firmware-t, amibe most bekerült a smartmontools csomag is, amivel a routerre kötött HDD / SSD állapotát lehet ellenőrizni, a S.M.A.R.T. adatok segítségével.
Letölthető itt: MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
-
-
válasz
V.Stryker #440 üzenetére
Ahogy nézem az is támogatott router, viszont nekem nincs rá fordítva fw-m.
-
válasz
V.Stryker #438 üzenetére
Szia!
Pontosan, akkor majdnem mindent tudsz. Felrakáshoz segítséget itt találsz, de az alábbi firmware linket használd, mert az ottani link már nem él.
Firstflash: Padavan_firmware_for_firstflash_by_TFTP.zip
Teljes Padavan fw: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-289c95a.zip -
Mivel december 10.-én frissült az entware repo, így én is frissítettem a Xiaomi Mi Router 3G firmware-t. Ezen kívül minden a régi, továbbra is az általam preferált stabil Alexey repo-ból fordítva.
Letölthető itt: MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
-
-
válasz
UberMutant #431 üzenetére
És ez csak akkor, ha nyitva hagyod a böngészőben az admin felületet?
-
válasz
UberMutant #429 üzenetére
Most pontosan hol és mi áll meg, a 24 órás és / vagy a real time stat?
-
válasz
UberMutant #425 üzenetére
A 100-as Linaro fw-ből én csak a legutolsó buildet tárolom már, bár értelme annak se sok, mert semmilyen indokot nem tudnék mondani rá, hogy miért azt rakja fel valaki. Az általam fordított legfrissebb verzió egyébként ez a Mahtab Uddin féle firmware, viszont én már többször leírtam a másik topikban is, hogy még mindig inkább az Alexey féle utolsó kiadást javaslom, ahogy én is azt használom a mai napig is. Ezek lényegében mind "fullos" fw-t, kivéve talán a Mahtab féle verziót, mert azt ugye Transmission-el nem lehet lefordítani, de ha nem használsz egy szolgáltatást, akkor nem kapcsolod be, így nem foglal erőforrást se, szóval ennek nincs jelentősége.
Röviden tehát, én ezt javaslom: MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
-
válasz
UberMutant #423 üzenetére
Üdv!
Nekem is sokszor nyitva van napokig a böngészőben a router admin felülete, vagy az internet status oldal, vagy a havi adatforgalmi statisztika, ez változó, de eddig nem tapasztaltam ilyet, főként nem egy nap után. A 100-as fw még a Linaro repo-ból van, ugyanazzal a Prometheus-al tudsz 101-es Alexey-t is fordítani, de egyébként feltehető simán a 100-as is, csak az sokkal régebbi.
-
-
Én kicsit másképp próbáltam múltkor. A Prometheus script 233. sorát módosítottam e-képpen:
echo -e "$NONE 1) Padavan-ng (Linaro) \n 2) Alxdm \n 3) Mahtab Uddin \n
Majd lentebb a 260-269. sorok elől is kiveszem a komment jelölést, és a 260. sort e-képp módosítom:
"3") gitrepo="https://gitlab.com/mahtabctg/padavan-ng.git"
Annyi, hogy a scriptet el kell menteni valahová, mert ugye első indításkor is felülírja magát, olyankor kilépsz, visszaírod a módosított saját verziót, és mehet tovább a dolog.
+ még egy tanács:
A /files mappában vannak a színtémákat tartalmazó zip file-ok. Ebből kettő van, egy full és egy lite theme pack, én a light-al felül szoktam írni a full file-t is, tehát mindkét néven a kisebb zip legyen, mert a Mi-R3G-be elvileg a full kerül, ami alapesetben sokkal nagyobb helyet foglal, de lényegi különbség nincs köztük. A csere által viszont nyertem néhány MB-ot, amit az entware-e tudtam használni.
-
-
-
-
válasz
woodworm #404 üzenetére
Lehet azt is, bár ugye itt most a firmware-be forgatott entware rendszerről beszélünk, az RWFS esetén pedig utólag kell azt telepíteni. De aki meg azt meg tudja csinálni, annak vsz. már felesleges is az integrált rendszer, az megoldja saját szája íze szerint. Ez inkább annak előny, aki ennyi mókolástól is idegenkedik, ezzel viszont kap egy kész rendszert, ami flashelés után rögtön működik.
Mondjuk én sosem voltam híve annak, hogy a flash írható részébe rendszert telepítsek, sem Padavan, sem Tomato alatt, mert ugye ezek általában log-olnak, temp mappát használnak, stb..., amik bár nyilván átirányíthatók, de alapból mégis a flash-be írnának (/opt/tmp, /opt/var/log, stb.), aminek meg nem használ a sok írás. Meg aztán az esetek nagy többségében ha már valaki entware-t telepít, akkor jellemzően van USB háttértár is a routerre kötve, akkor meg már mehet arra is a rendszer, ott legalább "korlátlan" a tárhely is.
-
-
Nos tehát, erre igazából van a Prometheus-nak egy beépített megoldása is, a legegyszerűbb talán azzal kezdeni. Először is kell a routerre egy írható /opt mappa, ami lehet akár egy USB-re kötött háttértár, vagy akár a flash memória üresen maradt része. Erre feltelepíted az entware-t a kívánt összeállításban, majd ha ez készen van, akkor elindítod a Prometheus scriptet, és az SSH menüben beállítod a hozzáférést a routerhez. Ha ez is megvan, akkor engedélyezni kell az Entware plugin-t is, ami le fogja menteni SSH-n keresztül az /opt mappa tartalmát, egy tömörített file-ba. És az egyszerűbb verzió végül is ennyi, így fordításkor az /opt mappa tartalma már be fog kerülni a kész image-be, a /usr/opt mappába, és ha a Padavan menüben engedélyezed majd az entware-t, akkor a szükséges mountolások végrehajtása után már működni is fog.
Mondjuk én ezzel még nem elégedtem meg, szerettem volna ha mindenféle beavatkozás, bekapcsolás nélkül, vagy akár egy reset után is alapból rögtön működik az entware, így kicsit belepiszkáltam az mtd_storage.sh scriptbe, illetve a profile-ba is, amik az indulás után, illetve terminálra bejelentkezéskor megcsinálják a szükséges csatolásokat, de ez már csak opcionális dolog.
-
-
Ja OK. Csak hát jelen állás szerint ez annyiban értelmetlen, hogy pont ez a kettő, az Alexey repo és a Prometheus script nem használható már többé, ha csak valami változás nem lesz. Mondjuk az is igaz, hogy per-pillanat még mindig ez az egyetlen normális firmware, ami megfelelő környezetben hiba nélkül lefordul, mert ugye a többi repo-ról ez nem mondható el.
-
-
-
-
-
Ez jó kérdés, olyannal én még nem találkoztam, hogy Prometheus-al ne fordulna bele az fw-be a kiválasztott téma. Ha terminálban kilistázod a /www mappa tartalmát, nincsenek benne a szükséges könyvtárak?
ls -l /www/
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 blue-theme
drwxr-xr-x 5 root root 59 Sep 3 00:29 blue2-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 grey-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 grey2-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 white-theme
drwxr-xr-x 5 root root 47 Sep 3 00:29 yellow-theme -
-
-
OK. Amúgy ha van kedved entware-el vacakolni, akkor megpróbálhatod a qBittorrent-et is. Sajnos azzal komplett fw-t fordítani nem lehet, mert csak az entware csomag lenne 20+ MB, ami már magában több, mint a lehetséges maximális fw méret. De van ahhoz is jó WebUI.
Annyi bug van a WebUI-ban, hogy valamiért a magyar nyelvi beállítást nem akarja megtartani, mindig visszavált angolra. De ha ez nem zavar, akkor simán használható, nekem ez megy már néhány hónapja.
-
-
Én amúgy egy jó ideje átálltam a routeren qBittorrent-re, de azzal sajnos nem lehet firmware-t fordítani, mert a mérete túlzottan nagy hozzá, így csak utólagos entware telepítéssel oldható meg.
-
-
Hirtelen ezt találtam. Gondolom OpenWrt alatt létrehozott partíció... Anno mintha suste-nak is lett volna hasonló gondja.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Kubuntu-ból nekem valami jó régi van telepítve, azt hiszem 18.04 LTS, azon is lefordult a Padavan, igaz ott nem Prometheus-al, csak natívan a Mahtab Uddin repo-ból próbáltam. Prometheus-hoz Debian 10.10 van.
Ezt a Q4OS-t nem is ismertem, nem is hallottam róla. De most nézem, ez is Debian 11 alapú, legalábbis az aktuális verziója, így félek ez sem lesz tökéletes, de majd meglátod.
-
-
-
Én nem szoktam virtuális gépet használni, általában Debian alatt fordítok, simán ez alapján.
Tehát...
mkdir -p /home/intruder2k5/prometheus
cd /home/intruder2k5/prometheus
wget -O start.sh http://prometheus.freize.net/script/start-99.sh
chmod +x start.sh
./start.sh -
Csak ismételni tudom magam, immár harmadszor, nincs tapasztalatom MiWiFi 3-mal. Fogalmam sincs, hogy mit és holt tudsz angolra váltani.
A Prometheus a firmware file-okat a ./trx_archives mappába, külön almappákba menti, filenév és pontos idő szerint. De szerintem ezzel kár vesződni, ha fordítasz egy bármilyen egyszerű firmware-t, minimális tartalommal, amit flashelsz a routerre Prometheus-al, arra utána már webes felületről fel tudod majd tenni az én trx-emet.
-
Egész biztosan lehet, ha másért nem, hát mert sokan használják Padavan-al. Miután a fejlesztői firmware-en már működik az SSH elérés, gondolom WinSCP-vel vagy valami HTTP szerver segítségével át kell tölteni a firmware-t a router /tmp mappájába, ott pedig az "mtd write...." parancs fog kelleni hozzá. De erről tényleg inkább a Padavan topikban érdeklődj, mert ezzel a típussal nekem semmi tapasztalatom nincs.
-
A firmware készen van, innen letöltheted:
MI-3_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
MI-3_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC_and_rTorrent.zipA tartalmukról szokás szerint a csomagban találsz részletes infót, bár mivel a firmware maximális mérete itt is, akárcsak ASUS RT-AC57U esetén ~16MB, így az rTorrent-es verzió már elég csupasz lett.
-
válasz
woodworm #326 üzenetére
Igen, itt is van pár MT7620 alapú típusra, de Mi Router 3-mat nem látok közte.
-
-
Hát hardverben nagyon közel van a Xiaomi Mi Router 3G-hez, szintén 256MB RAM, 128MB flash, csak WiFi-ben gyorsabb, bár az nekem nem számít, mert csak telefon és tablet van vezeték nélkül, annak meg nem kell sok-száz Mbps. Igazából most perpillanat semmivel nem lennék előrébb vele, a Xiaomi-hoz képest, ha csak nem azzal, hogy lenne üres LAN portom, ami most nincs.
-
-
Nos, mivel mostanra bizonyosnak látszik, hogy az Alexey repo nem lesz már többet frissítve, de szerencsére felbukkant egy másik, a Mahtab Uddin féle forrás, lassan ideje igazodni a megváltozott helyzethez. Előbbi tárolóból most utoljára forgattam még egy-egy firmware-t a különböző verziókból, amik onnan már véglegesek, ezek mai ismeretem szerint nem lesznek többet frissítve. Tehát...
Alexey féle firmware, végleges, utolsó verziók:
A két szokásos összeállítás, Xiaomi Mi Router 3G típusra:
MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC_and_rTorrent.zipUgyanaz ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) típusra:
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC_and_rTorrent.zipÉs végül, TP-LINK Archer C5 v4 típusra is a szokásos csomag:
TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-289c95a.zipMostantól tehát ebből a forrásból csak ezek, a ma fordított utolsó verziók érhetők el, minden mást töröltem, mert felesleges. Csak a rend kedvéért, az eredeti Linaro repo-ból származó utolsó összeállítások is megmaradtak a tárhelyen...
Linaro féle firmware, utolsó verziók:
Xiaomi Mi Router 3G típusra:
MI-R3G_3.4.3.9L-100_56960f9_with_MC.zipASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) típusra:
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-100_56960f9_with_MC.zipEddig tehát az archív témák, alább pedig két friss csomag, az új, Mahtab Uddin tárolóból.
Xiaomi Mi Router 3G típusra:
MI-R3G_3.4.3.9L-101-969902d_with_MC.zipASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) típusra:
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-969902d_with_MC.zip -
-
Új firmware Xiaomi Mi Router 3G routerre.
Mivel az Alexey repo immár 2+ hónapja nem frissül, így az alapokban továbbra sincs változás, viszont az Entware tároló ebben a hónapban is kapott egy upgrade-t, így az onnan származó csomagok (mc, curl, nano, mtr, htop, httping) frissültek a firmware-ben.
Letöltés itt: MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
Próbáltam összedobni egy firmware-t qbittorrent klienssel, de ez sajnos esélytelen, mert maga az entware csomag amit integrálni kellene a firmware-be, tömörítve meghaladja a 20MB-ot, ami nagyjából a maximális lehetséges trx méret. Szóval ez felejtős.
-
Én ezt nem tudom elképzelni.
Viszont amit a ZTE-ről írsz, az elég zavaros. Ha bridge módban van, akkor, hogy tetted a Xiaomi IP címét DMZ-be? Vagy, hogy kapcsoltad ki a tűzfalat?
Azt kéne megnézni, hogy a Xiaomi routerben mi a jelenlegi WAN IP címed, és összevetni azzal, amit itt látsz. Ha a két cím azonos, akkor nincs NAT mögött a Xiaomi.
-
Egy új firmware Xiaomi Mi Router 3G routerre, uborkaszezon idejére.
Mivel az Alexey repo-ban másfél hónapja nem történt semmi változás, így most, hogy legyen valami újdonság, frissítettem az Entware rendszert, az elérhető legfrissebb csomagokkal.
Letöltés itt: MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
-
Mire próbálod feltenni, meglévő, régebbi Padavanra? Esetleg próbáld meg azt amit tegnap éjjel töltöttem fel, csak azt nem linkeltem be ide.
MI-R3G_3.4.3.9L-101-289c95a_with_MC.zip
Mondjuk én mindkettőt feltettem, nem volt velük gond.
-
-
Friss firmware négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G:
MI-R3G_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zip
MI-R3G_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC_and_rTorrent.zipASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU):
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zip
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC_and_rTorrent.zipASUS RT-AC1200:
RT-AC1200_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC.zipTP-LINK Archer C5 v4:
TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-54684f0.zipTudnivalók ugyanazok mint korábban, ha sokkal régebbi firmware-ről váltasz, akkor ajánlott a reset, és a manuális újra beállítás. Az rTorrent-es verziókhoz beállítási segédlet a korábbi kiadások mellett található. (Xiaomi Mi Rrouter 3G és ASUS RT-AC57U) Alkalmas router híján tesztelni a többségét nem állt módomban, így ha bármi hiba van benne, kérlek jelezzétek!
-
Friss firmware két támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-99def3a_with_MC.zipA csomagfrissítéseken kívül újdonságként belekerült még a httping parancs, aminek hálózati diagnosztika során lehet haszna.
-
Friss firmware négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200: RT-AC1200_3.4.3.9L-101-ddb7695_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-ddb7695.zip -
válasz
VANESSZA1 #286 üzenetére
OpenWrt-t nem használok, így nem akarok hülyeséget mondani, nehogy baj legyen belőle. Inkább kérdezz rá a Padavan topikban, talán woodworm és trance89 tudnak segíteni.
-
-
Üdv!
Már, hogyne lenne...
https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_c5_v4#back_to_stock_firmwareDe alább van egy másik leírás is, ha ez jobban tetszik.
Restoring a bricked TP-Link router with TFTPAz ASUS Restoration Tool egész biztos, hogy nem működik TP-LINK esetén, mert recovery módban ASUS esetében a routeren fut a szerver, és a PC-n, laptopon futó alkalmazás a TFTP kliens, addig TP-LINK esetében ez pont fordítva van, ott a számítógépen kell szervert indítani, és a failsafe módban bekapcsolt router ahhoz próbál csatlakozni a boot folyamat során.
-
-
válasz
Toninho13 #269 üzenetére
Igen, hisz a scripteket ott tárolja, vagy ezeket kell beírni:
### Mount /opt For Entware
mount -o bind /usr/opt /opt### Create Entware Temp
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp /opt/tmp### Entware Start
sleep 5
/opt/etc/init.d/rc.unslung start------------------------------------------------------------------------------------------
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 8081 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:8081
iptables -A INPUT -j DROP -
-
Padavan Firmware ASUS RT-AC57U routerhez, Midnight Commander-el és rTorrent-el.
Az alap tudnivalók ugyanazok mint a korábbi verziónál, tehát flashelés után szükség lesz egy háttértárra, ahová a konfigurációs állományok, illetve a letöltések fognak kerülni. A partíció filerendszere tetszőleges, de a kötetcímke kötelezően DATA legyen, hogy indulás után a /media/DATA mappa alá csatolódjon fel. Ha ez megvan, akkor lépjünk be SSH-n a routerre, és indítsunk egy mc-t. Az /opt mappa alatt találsz egy install.sh scriptet, ezt futtasd le! Ez annyit csinál, hogy kicsomagolja a mellette lévő install.tar.gz file tartalmát a megfelelő mappákba. Ha végzett nyomj egy ENTER-t az újraindításhoz, és ha mindent jól csináltál, reboot után már megy az rTorrent.
url: http://192.168.1.1:8081/rutorrent
user: root
pass: adminA ruTorrent-hez a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni Midnight Commander-el tudod, a /media/DATA/.config_dir/lighttpd/.passwd file szerkesztésével. Alapból a ruTorrent távoli elérése nem aktív, azt engedélyezni a tűzfal scriptben (Advanced Settings -> Customization -> Scripts -> Run After Firewall Rules Restarted) tudod, ha eltávolítod a megfelelő sorok elől a komment jelöléseket.
Az /opt mappában találsz még egy crontab nevű állományt, amire akkor lehet szükséged, ha esetleg időnként azt tapasztalod, hogy leáll az rTorrent. Megjegyzem normál működés során nálam ilyen sosem szokott előfordulni, de ha túlzottan magasra állítod a sebesség limiteket, vagy bármi más okból extrém módon túlterhelődik a router, akkor bármi előfordulhat. Szóval erre az esetre van két script az /opt/bin mappában, amik ellenőrzik az rTorrent és a lighttpd futását, és ha bármelyik leállt, akkor újra is indítja azt. Ezt a két scriptet tudod időzítve, 15 percenként meghívni, ha a fentebb említett file tartalmát bemásolod a crontab-ba, és persze fut is a Cron szolgáltatás. Ezt a webes admin felületen az Advanced Settings -> Administration -> Services oldalon találod, alul a Miscellaneous Services részben. Az ellenőrzések eredményét és az esetleges újraindítást a script log-olja is a /tmp mappába, dátum szerint naponta külön állományba.
Az eddig megszokott dolgok, tehát curl, htop, és az mtr is benne vannak a firmware-ben.
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC_and_rTorrent.zip
Sok sikert hozzá, használd egészséggel!
-
válasz
szaboi6512 #255 üzenetére
Én már nem nagyon... Az is több éves router már, ha valaki akarta volna, már megcsinálhatta volna. De ne legyen igazam. Valószínűleg benne van az is amit woodworm írt, hogy ezt az fw-t leginkább oroszok fejlesztik, ott meg nem igazán elterjedt típus az RT-AC65P.
-
válasz
szaboi6512 #251 üzenetére
Persze, csak épp Padavan nincs rá.
#252 szaboi6512
-
Ha megoldanák a 65P támogatást, akkor arra mehetne egy a Xiaomi-hoz hasonló összeállítás, mert abban is sok flash van.
A most elkészült RT-AC57U fw-be elég sok dolog belekerült az Torrent mellé, de még gondolkodom majd egy olyan verzión is, amibe Midnight Commander-t teszek meg rTorrent-et, viszont abba szerintem megint nem fognak férni egyebek, mint VPN, DLNA, stb., legalábbis nem minden. De aki meg "letöltőgépnek" használja a routert, az több hasznát venné talán annak.
-
válasz
Intruder2k5 #246 üzenetére
Egyébként használja valaki innen a topik olvasói közül az rTorrent-es firmware-t, akár ASUS-on, akár Xiaomi-n?
-
Padavan Firmware ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) routerhez, rTorrent-el.
Az időközben szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a korábbi verziónál sikerült egy jóval bővebb összeállítást kreálni, így amint az lentebb majd látható a képeken, ebben az image-ben már elég sok dolog helyet kapott, ami az előző rTorrent-es fw-be nem fért bele. Az alap tudnivalók ugyanazok mint a korábbi verziónál, tehát flashelés és reset után szükség lesz egy háttértárra, ahová a konfigurációs állományok, illetve a letöltések fognak kerülni. A partíció filerendszere tetszőleges, de a kötetcímke kötelezően DATA legyen, hogy indulás után a /media/DATA mappa alá csatolódjon fel. Ha ez megvan, akkor lépjünk be SSH-n a routerre, és futtassuk le az /opt mappában található install.sh scriptet.
/opt/install.sh
Ez annyit csinál, hogy kicsomagolja a mellette lévő install.tar.gz file tartalmát a megfelelő mappákba. Ha végzett nyomj egy ENTER-t az újraindításhoz, és ha minden rendben ment, reboot után már elérhető az rTorrent.
pass: adminA ruTorrent-hez a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni, a /media/DATA/.config_dir/lighttpd/.passwd file szerkesztésével tudod. Alapból a ruTorrent távoli elérése nem aktív, azt engedélyezni a tűzfal scriptben (Advanced Settings -> Customization -> Scripts -> Run After Firewall Rules Restarted) tudod, ha eltávolítod a megfelelő sorok elől a komment jelöléseket.
Az /opt mappában találsz még egy crontab nevű állományt, amire akkor lehet szükséged, ha esetleg időnként azt tapasztalod, hogy leáll az rTorrent. Megjegyzem normál működés során nálam ilyen sosem szokott előfordulni, de ha túlzottan magasra állítod a sebesség limiteket, vagy bármi más okból extrém módon túlterhelődik a router, akkor bármi előfordulhat. Szóval erre az esetre van két script az /opt/bin mappában, amik ellenőrzik az rTorrent és a lighttpd futását, és ha bármelyik leállt, akkor újra is indítja azt. Ezt a két scriptet tudod időzítve, 15 percenként meghívni, ha a fentebb említett file tartalmát bemásolod a crontab-ba, és persze fut is a Cron szolgáltatás. Ezt a webes admin felületen az Advanced Settings -> Administration -> Services oldalon találod, alul a Miscellaneous Services részben. Az ellenőrzések eredményét és az esetleges újraindítást a script log-olja is a /tmp mappába, dátum szerint naponta külön állományba.
Letöltés: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_rTorrent.zip
-
Padavan Firmware Xiaomi Mi Router 3G-hez, Midnight Commanderrel és rTorrent-el.
Az alap tudnivalók ugyanazok mint a korábbi verziónál, tehát flashelés után szükség lesz egy háttértárra, ahová a konfigurációs állományok, illetve a letöltések fognak kerülni. A partíció filerendszere tetszőleges, de a kötetcímke kötelezően DATA legyen, hogy indulás után a /media/DATA mappa alá csatolódjon fel. Ha ez megvan, akkor lépjünk be SSH-n a routerre, és indítsunk egy mc-t. Az /opt mappa alatt találsz egy install.sh scriptet, ezt futtasd le! Ez annyit csinál, hogy kicsomagolja a mellette lévő install.tar.gz file tartalmát a megfelelő mappákba. Ha végzett nyomj egy ENTER-t az újraindításhoz, és ha mindent jól csináltál, reboot után már megy az rTorrent.
pass: adminA ruTorrent-hez a felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni Midnight Commander-el tudod, a /media/DATA/.config_dir/lighttpd/.passwd file szerkesztésével. Alapból a ruTorrent távoli elérése nem aktív, azt engedélyezni a tűzfal scriptben (Advanced Settings -> Customization -> Scripts -> Run After Firewall Rules Restarted) tudod, ha eltávolítod a megfelelő sorok elől a komment jelöléseket.
Az eddig megszokott dolgok, tehát curl, htop, és az mtr is benne vannak a firmware-ben.
Letöltés: MI-R3G_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC_and_rTorrent.zip
-
Holnapra lesz új rTorrent-es fw Mi R3G-re. Utána szerintem az ASUS-ra valót is frissítem, de ott az rTorrent marad a régi, mert az újat esélytelen beletenni a mérete miatt. Csak az Entware, vagyis az /opt mappa tartalma lett ~14MB tömörítve, a Mi R3G fw-ben.
-
Üdv Mindenkinek!
Friss firmware, most négy támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve. A forrásban történt frissítéseken kívül még annyi változás került bele általam, hogy bejelentkezéskor már az "Internet Status" oldal töltődik be alapértelmezetten, nem pedig a "Client Status" fül.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
ASUS RT-AC1200: RT-AC1200_3.4.3.9L-101-da8a271_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-da8a271.zip -
Szia!
Az utolsó általam fordított firmware-t két hozzászólással a sajátod előtt találod, feltenni pedig recovery módban tudod, az asus saját firmware restoration tool programjával. Ehhez segítség ITT és ITT található. A program pedig akár innen is letölthető.
-
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Friss firmware mindhárom támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-aaad80b_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-aaad80b.zip -
Friss firmware mindhárom támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-034c982_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-034c982_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-034c982.zip -
Friss firmware mindhárom támogatott routerre, a ma aktuális Alexey repo-ból buildelve. Összetételük a szokásos, de részletes infó most is van minden csomagban. Az RT-AC57U fw-ben benne van lopertpeter WiFi LED javítása. Ha a jelenleg fent lévő Padavan sokkal régebbi, akkor csere után ajánlott egy reset, és manuális beállítás.
Xiaomi Mi Router 3G: MI-R3G_3.4.3.9L-101-d39fd1f_with_MC.zip
ASUS RT-AC57U: RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-d39fd1f_with_MC.zip
TP-LINK Archer C5 v4: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-d39fd1f.zip
Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest