Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #44 üzenetére
Nem csak a rezsin való spórolás... inkább az ésszerűtlen pazarlás.
A legtöbb HTPC-s tevékenységre egy kb 1,5W-os Raspberry Pi2 is elég. Ehhez képest az én Q1900as lappal szerelt gépem kb 20W-ot fogyaszt (J1900 TDP 10W), ami már elég barátságos, de szerintem még sosem ment a CPU terhelés 20% fölé.
Ergo egy fele ilyen erős gép is tökéletesen elegendő lenne nekem mindenre, főleg, ha cserébe fele, vagy még alacsonyabb fogyasztást produkálna.
Én azzal az N3000-rel szemezgettem, ami kb 4W TDP-t ír. E köré építsen Asrock egy DC-s lapot mSATA vagy m.2 csatival. -
Tidus
addikt
Elsősorban ipari szerver funkciókra vannak kitalálva. Filmlejátszásra legeslegutolsó sorban, ehhez azért nem ártana alapban min. egy HDMI, de áthidalható ha szükséges.
Bár az MSI nagyon sporolt ezzel a csatlakozással az AM1-es és a BayTrail platformon is.
Aki pedig ezen platformban HTPC-ben gondolkodik szerintem várja meg az AsRock felhozatalt is. Funkcionálisan(felszereltségben) itt is el fogják vinni a pálmát. -
PistiSan
addikt
Tetszenek ezek az intel lapok, csak félek a driver támogatásról, illetve annak a hiányától.
Teljes passzív rendszerben gondolkodok linuxal, hogy más szerver funkciókat is ellásson az esetleges filmlejátszás mellett. -
Ribi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #44 üzenetére
Habár a Core M csak 4.5Wot enged, ezek már 6-ot, de 4 magosak. Mekkora ezek között a különbség?
Kérdés ezek mennyire veszik vissza magukat. -
TESCO-Zsömle
titán
Amúgy ebből is látszik, hogy ezeket ipari szegmensbe is szánják. Átlagember nem ezen a pár W-on fog spórolni.
Minap néztem egy Intel vs. AMD videót, ahol pőont azt fejtette ki a fickó, hogy aki azért vesz Intel procit, emrt kevesebbet fogyaszt, annak optimális esetben is minimum 10 év kell napi 4 óra full terhelés melletti üzemmel, hogy visszahozza a különbséget.
Iparban persze mindez más, mert ott vesznek a lapból 4-5 ezret és akkor már más a leányzó fekvése, meg ugye egy 50-60°C-os ipari gépben nem mindegy, hogy 6W-ot vagy 10-et kell leadni passzívan, stb...
-
Ribi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #42 üzenetére
Nem választottam el rendesen, de ez a 10W az MSI ECO-ra vonatkozott.
Ezeknek van 6W-os TDP határa. Ami miatt vissza is veszik az órajelent max terhelésen.
8 magos 45W-ját megtaláltam -
Ribi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #38 üzenetére
+Duracellm...
Ezen pont átsiklottam.Ennyire sokra nem számítottam
Hát akkor ilyen nem lesz.Mondjuk ezeket lehetne engedni simán 10W-ig. Csak akkor már túl erősek lennének
Vagy akár állítható TDP határosra csinálni. -
Tidus
addikt
Az mSATA-k kevesebbet fogyasztanak és jóval olcsóbbak is, és talán még gyorsabbak is. A képen szereplő kingston gyorsabb bármelyik hasonló kaliberű SSD-nél. Azért erre esett a választás. Igaz az adaptert meg kell venni, de minden mérethez jó, ezer FT alatti tétel. Külföldi oldalakról fele ár alatt lehet rendelni mint nálunk.
Egyébbként létezik SSD tok is mSATA adapterként. De M.2-re is van hasonló megoldás, bár ezen utóbbinál nem tudom a gyorsaság hogyan alakul. Utána kell nézni. -
pechman8
tag
A deszka biztos jó, de nekem vagy fogalmazzak pontosabban az én terveimnek így nem ok. Kellene rá még egy Gigabites LAN. Kár, hogy ezt a labdát nem ütötték le. Sokan vennék két lannal.
-
Patice
nagyúr
Akkor itt az ideje fejlődni. mSATA-nak vagy M.2-nek akkor látom csak értelmét (szubjektíve), ha a lapon van valahol neki foglalat.
Az adapteres megoldás még rendben is van, de nem sokkal kisebb, mint egy 2,5-es normál SSD, bár azokban is láttam már olyat, hogy csak a fém tok akkora, a lap benne alig foglal helyet (Samu 840 EVO).
Nem tudom miért kell ezekre amúgy ekkora ház, meg OK, hogy a fém védi az elektromágneses zavaroktól, de akkor mSATA SSD miért van el burkolat nélkül is?
-
_Smooth
senior tag
Pentium N3700 és szintén négymagos Celeron N3150, valamint kétmagos Celeron N3150
A kétmagos az N3050 lesz.
Amúgy csak a DC jack hiányzik nekem ezekről
-
stratova
veterán
válasz
Dr. Akula #25 üzenetére
A pontos konfiguráció és ár még ismeretlen.
Bár a lap már fellelhető a gyártó oldalán. -
ozsvar
tag
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy miért nincs rajtuk DC csatlakozó. Lassan fél éve nyúzok HTPC gyanánt egy Asrock Q1900DC-t, és nagyon tetszik. A cikkben tárgyalt lapok még erősebbek, akár otthoni gépet is kiválthatnának komolyabb kompromisszum (és játék) nélkül.
A SATA csatlakozók miatt nem aggódok, már a fent említett lapon is van +2db SATA kivezetés az
AsrockAsmedia jóvoltából. Gondolom natívan a TDP miatt nem fért bele. Gyanítom 1-2 gyártó azért megint odateszi magát, és különcködik egy picit a kedvünkért. Az már más kérdés, hogy itthon mit lehet majd kapni. Pl. a Biostar is csinál elég igényes lapokat, de magyar nagyker baromi ritkán forgalmazza, mert nem olyan ismert név, mint azÁnusAsus.. -
Dr. Akula
félisten
Core-M procival létezik már passzív miniITX deszka?
-
Fiery
veterán
válasz
#32839680 #16 üzenetére
Az elod Bay Trail-D-re eleg sok termek epult azert. Pl. cca. 15 fele ASRock alaplap, 5 fele Asus alaplap, 11 fele Biostar alaplap, 14 fele ECS alaplap, 3 Foxconn, 10 Gigabyte, 3 MSI, 1 Supermicro, 4 Wibtek, stb. stb. Abban igazad van, hogy a desktopon nem sok ertelme van lecserelni ilyen hamar a Bay Trail-D-t.
-
szabi__memo
nagyúr
Hdmi 1.4 azért fail.
-
stratova
veterán
Asrock az Embedded World 2015 alkalmával mutatta be az IMB-154-et
-
törölt tag
Valaki megtoldhatná még két sata csatlakozóval, hogy ne keljen 4 lemezes nas-hoz szerveralaplapot venni. Ha már a cpu erő bőven kielégítő erre a feladatra is, a tdp pedig egyenesen csodálatos 24/7-es üzemhez.
+20W-ot fogyasztó raid kártyával való bővítés sem túl jó ötlet.
-
Fiery
veterán
Igy van, es az elod Bay Trail is hozta mar a Core 2 Duo teljesitmenyet, 4 maggal. 2 maggal kicsit mas a helyzet, emiatt is, plane ha "jovoallo" gepet epit az ember, inkabb ragaszkodnek a 4 magos Braswellhez. Esetleg alternativa lehet a kifuto Bay Trail is, bar az Intel termektamogatasa miatt az kicsit necces lehet a "jovoallosag" szempontjabol
Mindenesetre P4 helyett remek gepet lehet ilyen procikra epiteni, ez vitan felul all.
-
zsocy
őstag
Azért ezek még csak az első fecskék, várjuk meg amíg kijön a többi gyártó is a lapokkal, hátha lesz köztük jobb alap HTPC-nek, mint pl az Asrock Q1900DC is volt a Baytrail-D fronton. Izgalmas idők ezek amikor egy tenyérnyi, passzív hűtésű gép elég is lehet átlag otthoni média felhasználásra
-
alfa20
senior tag
Egy ilyen kütyü mennyire alkalmas napi használatra, idősebbeknek? (Net, skype, Youtube)
gondolkodom egy mini PC építésében nagy nénémnek, de nem tudom mire alkalmas, a mostani P4-e meg szörnyen lassú azt kellene leváltani lassan -
shteer
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2 üzenetére
vagy el kellene döntenie a gyártónak, hogy ipari lapot dob ki vagy htpc lapot. ez így a "ráfogjuk, hogy htpc-nek is jó, bár valójában ipari a célterület".
-
-
Ranagol_5
senior tag
Remélem lesz dual gigabit lan-os kivitelben is.
-
Nagyon jók. Szerintem veszek majd egyet.
-
Patice
nagyúr
6W-os procik mellé én már lapra integrált tápellátást raktam volna, hogy csak egy tápkocka kelljen melléjük.
Amúgy ha már "4K képes" a procikban az IGP, akkor lehetett volna rajta több digitális képkimenet. HDMi amúgy 2.0-ás?
Display port is elfért volna. Vagy akár még egy-két HDMI.
VGA-t, meg PS csatikat lehagyhatták volna már igazán. Inkább optikai, vagy koax hangkimenet, netán analóg 2xRCA is mehetett volna rá a
86 csatornás hátsó panel helyére, ha már ráfogjuk, hogy HTPC-nek is jó.Amúgy szimpik. De nem ilyen felszereltséggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Háromféle opcióban lesznek elérhetők az integrált alaplapok.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest