Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silenzio
addikt
válasz
Sumptuous #4913 üzenetére
El tudom kérni azt az egyet, amivel összehasonlítottuk a fotózást.
Fotók:
Úgy tudtam, hogy ha beállítom 40 Mpixelre, akkor egyből RAW-ban fotóz. Megmondom őszintén, nem tudom, hol kell RAW-ra állítani. Ha valaki elárulja, megköszönöm. Ennyit a fotózásról:Videók:
Na, akkor tételesen.A P30 Pro Camera2 támogatása nem nincs, hanem limited. Ezt tudja.
https://drive.google.com/open?id=10Bw6JXV4nBvcnVZl3D3lpDXUD-VAgkuo
Raw capture hiánya, flash auto exposure hiánya, EDOF focus, és részletesen paraméterezhető fps beállítások, ezeket nem tudja, továbbá hiányzik egy-két fehéregyensúly séma. Ezek nélkül lehet élni.
Note9 valóban full támogatást tud, ha jól emlékszem, de pl. 48 fps-t nem. Hogy ez miért baj? Hogy ne interferáljon a lámpafénnyel. 24, 25 és 30 fps-sel is készült felvétel, sima, egyszerű svenk. Egy állólámpa volt a teszttárgy. 60 fps-nél lassabb sebességgel előjött a jólismert hiba, szellemképes, és töredezett volt a lámpatest. 60 fps-sel viszont remek volt a mozgás. Ez a Filmic Próval volt jó, Manual Camerában nem működött a stabilizálás, így erről kevesebb felvétel készült.
Mivel a HW csak 30-at tud, 30-cal rögzítettem a felvételeket, de ott csak a Manual Camerát vetettem be, mivel 4K-ban szaggat a Filmic Próban és az meg ott nem tud EIS-t. A végeredmény a 70%-kal nagyobb méretű és 30%-kal fényesebb szenzortól elvárható volt. Tisztább, világosabb kép, természetesebb mozgás. Minden autón volt, hagytam, hogy a rendszerek maguk bontakozzanak ki.
A felvételeket lementettem. Felrakom őket délután okulástokra. Semmi extrára nem kell számítani, csak a képminőséget tudjátok összevetni és a mozgás folyamatosságát. De a kamerázás jó mozgásleképezésnél kezdődik. Ez van. Amúgy most kaptam egy üzenetet priviben, én vagyok az egyetlen, aki "ki merte mondani", hogy a Note 10 kamerája szar. Az ipse megvette, fotóban minősíthetetlen, mit csináljon vele, kérdi. Hát, próbáljon ki másik szoftvert. Látjátok, mennyit számít.
Amúgy gyakorlati tapasztalatod is van, pl. forgattál is valamit mostanság, vagy csak olvasol, cserélgetsz és próbálgatsz, mint én évekig?
Mert szerintem ha így hirtelen felvetném, hogy MILYEN VALÓDI ELŐNYÖKET AD A NOTE 9-NEK A CAMERA 2 API? (amiket ne tudna kompenzálni egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű szenzor) - szerintem meg lennél lőve.
(#4919) mjani1172 : a Samsung szoftvere jobban enged belenagyítani a képekbe, a HW-é kevésbé. Egyetlenegy témát lőttünk meg esti és normál módban. A Note 9 fotója valóban jobban nézett ki teljesen belenagyítva. Kíváncsi vagyok, monitoron mi látszana. Elkérem a képet a bátyámtól, övé a Note 9.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest