- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pyrandus
tag
válasz #82729984 #176 üzenetére
Hasonló gondolataim vannak. Miután sehol nem jelzik konkrétan, semilyen márkánál, semilyen tipusnál, hogy "BC - Business Class" - a kereskedő bármelyikre rámondhatja.
Mi a BC hivatalos jelzése, és hol olvasható?A DOS-korszak óta bosszantom magam. - Sakk elemzéshez, analizáláshoz (idő, gyorsaság!) keresem a legalkalmasabb tudású gépet.
-
Ed_007
aktív tag
Kiváló gép lehetne - ha lenne nagy Enteres magyar billentyűzete.
A tuti ultrabook címtől (nálam) csak ez választja el, mert a képernyője, billentyűzete stb. egyébként kiváló (volt alkalmam kipróbálni élőben). -
nbk
aktív tag
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata ilyen géppel? Szemezek vele...
üdv!
''Egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska...''
-
Fang
aktív tag
Bíztam benne hogy találok valami hasznos infót a közel 200 HSZ-ben,de a linux-win-osx háromszögből nem igazán sikerült kiszakadni... ja bocs apple vs. bármi más...
Van valakinek esetleg i5 verzió? Nem olyan jelentkezőt keresek aki már látta, vagy látott már macbookot, hanem olyat akinek konkréten van ilyen ultrabookja, tehát releváns tatpasztalata és megosztaná azt velem. Erősen gondolkozok az alábbi változaton:
[XPS 13 - i5]Előre is köszi!
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség, gyakorlatilag viszont van!
-
qantum
senior tag
Nem régiben láttam egy ilyen HP-t, nagyon tetszett!
" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
veterán
Valaki dobna egy linket, hogy hol lehet ezt a gépet megvenni?
Amiket eddig találtam, az nem konkrétan ez a típus.
[ Szerkesztve ]
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Halkow.
senior tag
Törékeny jószág, ennyi pénzért inkább egy dell latitude vagy egy thinkpadot vennék.
-
Dr. Akula
félisten
Azt hogy hiába "csak azt a 3 évet kell kibírnia", azt nem mindegy hogy a júzernél vagy a szervízben tölti. BC-nél leginkább a júzernél, ezt kell benne megfizetni. A konzumerrel meg úgy van a gyártó hogy nem baj ha beszarik, majd sorban állnak vele a szervízben aztán majd lesz valami, olcsóbb a júzert szopatni, tákolgatni a cuccot mint minőségi alkatrészekre költeni alapból.
-
veterán
válasz Dr. Akula #179 üzenetére
Nem olvastad el, amit írtam. Win és Osx volt a téma.
A második hszre pedig: az apró tele van használt business gépekkel a Haswell előtti időkből... Azok is szépen mennek. Nem értem, mit akartál mondani, de zt látom, hogy consumer ellenes vagy, de akkor viszont nem engem kell meggyőznöd.
-
Dr. Akula
félisten
Azért nem mindegy hogy azt a 3 év garit végigműködi a gép, vagy végigszervizeli. Ez a különbség a BC és a konzumer közt. Olyanokról nem is beszélve hogy konzumernél mikor volt szempont régebbi oprendszerek támogatása (driverek!), BC-nél alap. Céges hálón nem lesz win10 csak azért mert mást nem tud kezelni a gép.
(#163) sad_Vamp:
Ez azért fordulhatott elő, mert az Acernek NINCS business class sorozata. A TravelMate - hiába szeretnék azt hinni - nem az. Sajnos volt hozzá szerencsém, meg a "szervíz"ükhöz is.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
"otthon, utazás közben filmezni, netezni tök mindegy"
Legalábbis annak aki jobban szeret szervízbe rohangálni, mint csupán használni a gépet. BC notival még nem volt olyan problémám, ami nem szimpla "beszart az x alkatrész, ki kell cserélni", a haverok konzumer vackaival meg csupa olyan parajelenségeket látok, amikből egy új blair witch projectet lehetne készíteni. -
törölt tag
"Minden szoftverfejlesztő, dizájner, grafikus, menedzsment cég tudja, hogy mit akar és azt veszi."
+1. Ezért mondtam hogy definiálni kellene a munkagép vagy business gép fogalmát.
Egyszerüen egy grafikus elsírná magát ha meglátná akármelyik klasszikus dell vagy lenovo munkagép kijelzőjét (mert ugye ezekbe még a mai napig a létező legeslegócskább paneleket szerelik, nem is értem...), minth ahogy egy szoftverfejlesztő is ha valami állandóan túlmelegedő, throttlingoló gépen kellene fejlesztenie.
Amúgy, szerintem sok esetben cégeknek is ráfizetés ez. Nálunk (egy szoftverfejlesztő cég) mindenki dell munkalaptopot kapott. Na most ezek a laptopok kb. idejük 99%-ban az asztalon csücsülnek egy dokkolóra dugva. Értelme nem sok, maximum annyi hogy ugye laptop tehát hazavihetem ha otthonról akarok dolgozni, de a f@szom sem cipel haza naponta egy 3 kilós gépet...
-
veterán
válasz #82729984 #173 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy mindez akkor igaz, ha magánemberként keres valaki notit. Ha cégként (ha hajlandó is invesztálni), akkor azért elég jól behatárolt kategóriáról beszélünk.
Minden szoftverfejlesztő, dizájner, grafikus, menedzsment cég tudja, hogy mit akar és azt veszi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #82729984 #173 üzenetére
Aki meetingekre rohangál az lehet ilyen-olyan engineer is. A három éves ciklust nyugaton se láttam. Inkább öt.
Nekem CAD-esként volt, hogy naponta kellett rohangálni és mutogatni a munkát. Ahogy jobb lett volna egy noti, mikor két iroda között ingáztam és távoli eléréssel öltem az agysejteim. Ugyanígy egy mérnökirodának is egyszerűbb lehet egy notival a helyszíni szolgáltatás, mint egy desktop WS-t cíhelni. Csináltam olyat is, nem volt buli.
-
törölt tag
válasz hallador #161 üzenetére
Az a baj, hogy nem definiáljátok hogy mi az a "munkagép", mire való ezért is lehet rajta összeveszni. Ez itthon amúgy is túlzottan is misztifikálva van.
A legtöbb felhozott érv mellette általában 5 perc alatt cáfolható.
Pl. akár 5-8 év garancia, nagyon jó kár hogy azok a cégek akik üzleti laptopokat használnak általában 2 évente (max 3) cserélik őket.
Strapabíróak elviselik hogy naponta tucatszor nyitogatják a meetingeken, ez is fontos, kár hogy aki naponta tucatszor meetingre rohangál azt általában managernek hivják és sokkal fontosabb a laptop megjelenése mint hogy be lehet-e verni vele egy szöget (sőt ki is néznek jobb helyeken ha odaállítasz egy sokkilós téglával).
Tudjon akár 10 vmwaret is elfuttatni, ez is nagyon fontos, de erre már akkor asztali gép, és a fentiekből következik hogy általában nem az rohangál naponta tucatszor meetingekre akinek amúgy 10 vmware-t kell futtatni a gépén.Ez persze nem azt jelenti hogy az üzleti notiknak ne lenne létjogosultsága meg felhasználási területe, csak ahogy mondtam, ez erősen el van túlozva (általában minden itthoni notebook topicban).
(ui: ha viszont használt laptopokról beszélünk, ott ennek ellenkezője igaz, ott olcsóért kaphatsz nagyon jó laptopot ha ilyet választasz. De új laptopként a legtöbb esetben massziv ráfizetés, kivéve ha abba a pici százalékba esel akinek pont minderre tényleg szüksége van. Persze ez csak az én véleményem.)
-
veterán
Felejtsük már el a kis magyar cégeket, ha business class notikról beszélünk. A business class az business class, egy kategória, semmi köze azokhoz a cégekhez, akik nem értik, miért annyi, amennyi és spórolni akarnak, stb.
Aki Vostrót vesz, az ne beszéljen business classról, aki meg benne is van, tudja, miről szól ez. Szerntem ne csipogjunk erről tovább, mert baromi unalmas már.
Totálisan irreleváns, hogy hány monitor van rákötve a dokkolóra egyik vagy másik cégnél, mert egy business class noti és a dokkolója eléggé meghatározott sztenderdek szerint felszerelt, de nyilvánvalóan nem egy dizájner vagy egy DJ igényeire van szabva. Mindenki eldöntheti, hogy vesz-e business class notit vagy vesz egy consumert, ami elég erős neki - akár céges szinten is. A különbség a kategóriából adódik, nem preferencia kérdése... Akinek nem elég az egyik, vegye a másikat és legyen tisztában a különbséggel. Nem tudom, mi értelme ezt tovább ragozni.
[ Szerkesztve ]
-
Tibi86
aktív tag
válasz Jim Tonic #135 üzenetére
Alapvetően különböznek a preferenciáink, mivel én max. 2 USB portot használok párhuzamosan + a töltő. Nem mellesleg sokat hordozom a gépet magammal.
A ti munkagépetek elhiszem, hogy több porttal, sőt a nélkülözhetetlen optikai meghajtóval is rendelkezik és külső kijelzővel/dokkal használjátok, de szerintem ugyanúgy Ti is csak a laptopot hordjátok magatokkal nem az egész cókmókot (külső ssd, dokk, monitor), mivel a többi általában marad az irodában. Erre a funkciókra én egyébként asztali gépet használok, mert nekem ne mondja senki, hogy egy hordozható méretű laptopon lehet kényelmesen dolgozni.
Szóval inkább "bohóckodom", cipelem bármilyen találkozóra/megbeszélésre a Macbookot, mint a sok I/O portos, n+1 dizájnú munkagépet.
-
törölt tag
válasz access_denied #155 üzenetére
Hol írtam, hogy tíz éves gépet vesznek a cégek? Hol írtam, hogy dugdosni kell?
-
hallador
addikt
Tudsz választani:
M.2 NGFF SSD Compatibility List
A Dell Business vonala ebből a szempontból a legrosszabb példa volt, mert Ők valamiért soha nem annyira támogatták ezt a vonalat.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
_Berci_
aktív tag
Nemrég mikor láttam az új Latituede notit háát elgondolkoztam, hogy mért is fizessek 3-400k-t egy ilyen gépért?
oké szép, erős kaszni, de a kijelzőre ne nézz rá, mert síró görcsöt fogsz kapni!
A másik ami nagyon bosszantó tud lennir, hogy vagy m.2 ssd vagy 2.5"-os meghajtó! Mi van, ha gyors pörgős gépet szeretnék, és van sok adatom, amit útközben is szeretnék használni?
Vegyek TB-os ssdt? vagy külső winyóval rohangáljak?
Nem hiszem, hogy a kaszniban nem tudtak volna a mérnökök egy m.2 sata helynek még szorítani helyet...Könyörgöm, a TN panelt felejtsük már el ilyen kaliberű gépek esetén! Az Asus X szériába még elfogadott, mert 100-150k összegért ne várjunk csodát.
Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
hallador
addikt
válasz sad_Vamp #163 üzenetére
Ebben is egyetértek veled, mert valóban nekem is 5 - 6 évig tartott, mire otthonosan mozgok a rendszerben, csak hát megszokás.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
sad_Vamp
őstag
mittudom én hogy "mikávé"....azt tudom, hogy amikor a 700€-t vettem az Acer Aspire Timeline-omat volt ugyanaz 200€-val drágábban csak matt kijelzővel, talán még ujjlenyomat olvasó volt benne csak azt TravelMate-nek hívták. És ilyesmi tendenciát láttam több gyártónál is. (egy ideje amúgy nem figyelem a piacot)
hallador: a linux jó csak nem az átlag felhasználónak, sokszor még a tapasztal rókák is nagyot tudnak vele szívni 1-1 dolog miatt.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
oszi666
őstag
válasz sad_Vamp #158 üzenetére
Most a kkv gepekre gondolsz? Dell vostro meg tp edge? Mert azok tenyleg botranyosak. Marmijt ugy, hogy egyszeruen iszonyatosan tul arazottak, kb ujra csomagolt konzumer.
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
hallador
addikt
válasz sad_Vamp #158 üzenetére
Én is Linuxot használok, otthon is és munkára is. Otthon azért mert nem is kell több ingyen vagy amire igényem bőven kiszolgál.
Munkára meg mert megszoktam, szóval nem én vagyok az akit meg kell győznötök arról, hogy minek a Windows.Amúgy ez a business class laptop is egy nagy humbug az utóbbi időben. A különbség tényleg annyi szokott lenni a legtöbb gyártónál, hogy matt a kijelőz és rondább a müanyag, jobb esetben adnak valami extra szerviz/csere garanciát is.
Szerintem nem így van, de ne menjünk bele nem Business topik ez. Te a 150 - 200 000 F-tos kategóriáról beszélsz, de felső kategóriában nem igaz amit állítasz.
Ahol már van dock lehetőség azok már igen komoly és borsos árú business gépek, nem tudom más cégeknál hogy van, nálunk nem igazán jellemző hogy egy bizonyos összeg fölé menjenek.
Pontosan így van ez Magyarországon, ahogyan írod, ezt mi is így tapasztaljuk. Viszont vannak cégek nem feltétlenül Magyarországon, ahol befektetnek komolyabb termékekbe is.
(#160) access_denied
Látom a sötétség felütötte a fejét megint. De ne ragozzuk, mert szerintem Te kb kiindulsz a matyi BT-ből, de vannak olyan helyek, ahol nem így gondolkodnak, tudod, szigetelt épület 3g se be se ki. De gondolom nem láttl még ilyet ugye? Nem baj, csak ne fikázz ha valamihez nem értesz, mert ugyan a magyar öntudat előjött de az nem elég tudod...
Van az integrátor tudod mi az ugye?
Amúgy a VMware infra magától nő nem kell sehol kiépíteni tudod. Na akkor a kérdésemre nem sikerült látom válaszolni,cserébe a troll faktor magasan jár.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz hallador #154 üzenetére
Nincs nagy érkezésem a háború és békéhez, lényeg:
vmWare rendszermérnök vagy? Gratulálok, borzalmasan bonyolult dolog, nekem a munkám részének kb. 1%-át sem teszi ki, annyit kell foglalkozni vele.
"Na ja pláne, ha egy olyan nagyvállalathoz mész bemutatni, mondjuk, ahol nincs net, nincs 3g és nincs seemi sem (MVM)"
Az már aztán komoly egy cég, ahol se net, se 3g. Az meg még komolyabb, ha neked sincs.
-
sad_Vamp
őstag
válasz hallador #151 üzenetére
figyeled, hogy nem munkáról, hanem átlagfelhasználásról beszélek?!
Mert mit csinál egy átlagfelhasználó? Böngészik, emailezik, néha ír egy hivatalos levelet amit kinyomtat, vagy tovább küld, videót néz (azt is leginkább YT-n tehát streamelve). Játszani FB-n belül szokott valószínűleg. Esetleg képeket szedbe a telefonról, fényképezőről ebben a photos még segít is neki. Hát zenére az iTunes egy sz@r... de azért hallgatni lehet rajta.
Szóval, miért kell ehhez windows?Persze aki olyan programokat használ ami csak windowsra van, szüksége van a teljese MS Office csomagra, meg kompatibilis akar lenni a kollégáival annak nem alma kell, munkára az pár kivétellel (DJ, grafikus -bár ez is lassan megdőlni látszik, zenész) WIN való.
Amúgy ez a business class laptop is egy nagy humbug az utóbbi időben. A különbség tényleg annyi szokott lenni a legtöbb gyártónál, hogy matt a kijelőz és rondább a müanyag, jobb esetben adnak valami extra szerviz/csere garanciát is. Ahol már van dock lehetőség azok már igen komoly és borsos árú business gépek, nem tudom más cégeknál hogy van, nálunk nem igazán jellemző hogy egy bizonyos összeg fölé menjenek.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
veterán
válasz access_denied #155 üzenetére
Pontosan, az amortizáció után már mindegy, hogy mennyire működik még - ilyenkor kerül ki átlagfelhasználók kezébe, akik meg elhalnak, hogy mennyivel jobb X évesen is, mint egy alsóbb kategóriás consumer.
-
hallador
addikt
Pontosan így van, amint az alma-t egy PC-nek tekintjük (hiszen ők alkották meg a fogalmat magát is), akkor már is kiderül, hogy nem egy külön világ, csak máshogy gondolnak dolgokat.
(#153) access_denied
A Macbook és egy üzleti notebook felhasználási terüelete egészen más.
Ezt tudjuk, és akkor most?
Te kritizáltál, hogy hogyan lehet a cikkben látható notit egy Macbookkal összehasonlítani, ehhez képest ott tartunk, hogy üzleti notit hasonlítunk össze Macbookal.
Ezt amúgy tuti nekem akartad írni? Vagy nem tudom, ki hasonlította a MacBook-ot egy üzleti géphez? Vagy tőlem láttál ilyet itt? Szerintem nem nekem akartad ezt írni.
Virtuális környezet. Abszolút életszerű, hogy egy egy diszkes rendszeren 8-10 virtuális gépet futtatsz.
Igen az jelenleg az egy terás 850 Pro ssd-men van egy Hyper-V, és egy VMware vSphere 6 környezet is. Mi a probléma vele?
A diszk performanciád egészen biztonsan elégséges lesz, kimész az ügyfélhez, várjon, elindítom a szervereket és kb. fél óra múlva folytassuk a megbeszélés. Látszik, hogy soha nem voltál ilyen bemutatón.
Egy ha már minősítesz érts hozzá, ha nem értesz hozzá, akkor meg ne minősíts, mivel jelenleg VMware rendszermérnök vagyok, és 6 éve VCP lehet logy többön voltam mint Te, de ha már ekkor a mellény mesélj már neked milyen tapasztalataid vannak Virtualizáció terén mert látom szaki vagy...
Prezentáció, vagy kapcsolódás VPN-en, akárhogy egy demó környezethez és ott be lehet mutatni lagmentesen, hogy miről szól a virtualizáció.
Na ja pláne, ha egy olyan nagyvállalathoz mész bemutatni, mondjuk, ahol nincs net, nincs 3g és nincs seemi sem (MVM) pl. Na ott hogyan valósítod meg ezt? Mert voltam 3 - 4ilyen cégnél, ahol azt mondták, hogy akkor szeretnék látni a rendszert, meg nyomogatni is, de sem erőforrást nem adnak, sem pedig vpn nincs, akkor jön a notebook.
Ja, és nem csak vmWare Workstation létezik a világon.
Meséld el szépen, hogyan futtatsz egy MMU környezetet más kettes típusú virtualizáción, úgy, hogy a 64 bites virtuális gépek is fussanak virtualizálva. Kérlek, mert izgatott vagyok.
Szerintem nem volt közöd semmilyen OS X rendszerhez, ismeretanyagod kevés, és ez nincs párhuzamban azzal a magabiztosság amivel itt előadod magad.
Na akkor olvass vissza, vagy a lustaság fél fikázás.
És még mindig nem olvastad el azt a cikket sem amit linkeltem, pedig érdemes lenne javítani a látókörön.
Te is jós vagy a másik maces kollégádhoz hasonlóan, mert szerintem Neked fingod nincs a virtualizációról ez 100 km-rről látszik, de ne aggódj nem vagy egyedül, a hülyeség erősít, csak nem biztos, hogy jó a vége.
[ Szerkesztve ]
-
access_denied
senior tag
válasz hallador #146 üzenetére
A Macbook és egy üzleti notebook felhasználási terüelete egészen más. Te kritizáltál, hogy hogyan lehet a cikkben látható notit egy Macbookkal összehasonlítani, ehhez képest ott tartunk, hogy üzleti notit hasonlítunk össze Macbookal. Kissé nevetséges. Az ilyen notikhoz, mint ez a HP, nincs dokkoló, max port replikátor, mert ez sem üzleti célú noti.
Virtuális környezet. Abszolút életszerű, hogy egy egy diszkes rendszeren 8-10 virtuális gépet futtatsz. A diszk performanciád egészen biztonsan elégséges lesz, kimész az ügyfélhez, várjon, elindítom a szervereket és kb. fél óra múlva folytassuk a megbeszélést. Látszik, hogy soha nem voltál ilyen bemutatón. Prezentáció, vagy kapcsolódás VPN-en, akárhogy egy demó környezethez és ott be lehet mutatni lagmentesen, hogy miről szól a virtualizáció.
Ja, és nem csak vmWare Workstation létezik a világon. Szerintem nem volt közöd semmilyen OS X rendszerhez, ismeretanyagod kevés, és ez nincs párhuzamban azzal a magabiztosság amivel itt előadod magad.
És még mindig nem olvastad el azt a cikket sem amit linkeltem, pedig érdemes lenne javítani a látókörön.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sad_Vamp #150 üzenetére
Megint az a kérdés, hogy kinek?
Ahogy említettem, egy DJ-nek alma, otthon, utazás közben filmezni, netezni tök mindegy, de egy vállalati környezetben Win. Nem igaz, hogy mindenki alma áron adná a termékét, az igaz, hogy van egy sáv, amiben a gépek ennyibe, egy másikban annyiba kerülnek. Szerintem arról kellene inkább leszokni, hogy az almát egy külön világnak tekintjük. Ha nem így teszünk, akkor megvan a helye és bár státusza miatt drágább a társaknál, a felhasználás területe határozza meg, hol jobb vagy rosszabb alternatíva a Wines laptopoknál.
-
hallador
addikt
válasz sad_Vamp #150 üzenetére
Csak ezzel az érvvel egy probléma van. Ha 15 000 gépre nézed, és bejönnek az igények, a csoport szemlélet, a felhasználói igények, a különböző szelekciós kérdések, akkor az alma semmire nem alkalmas ebből. Szóval az alma nagyon jó hobbi masina, de az munkavégzésre alkalmatlan a legtöbb, helyen, és feleslegesen drága is.
-
sad_Vamp
őstag
válasz Hopkins95 #94 üzenetére
Hülye kérdés lesz, de miért játszana bárki is laptopon, főleg ilyen MBAir stílusún? egyszerűen nem arra van... ez így elég hülye érv a Win mellett.
Én elhiszem, hogy van akinek különböző okok miatt Win-re van szüksége, azt viszont nem hogy átlag napi használatra jobb lehet a Win az OsX-nél. Egyszerűen sokkal gördülékenyebb, simább és egyértelműbb az utóbbi.
Az hogy a gyártók Apple áron akarják adni az ultrabookokat az egy dolog, a sokkal nagyobb baj, hogy nem valószínűleg nem igazán értik mitől jobb az apple és mitől tudja eladni a saját cuccait. Anno rengeteget szívtam a win-es NB-kkel, driver problémák, nem úgy ment ahogy kellett volna, stb. MBP-n ilyen nincs. Amit a többi gyártó elhanyagolhatónak tart és cserélget (pl touchpad, camera, kijelző) az az almánál stabil és hoz egy bizonyos minőséget ami alá nem igazán mennek.
-
veterán
Sok itt a keveredés. Egy Macbook Pro tök jól jöhet egy DJ-nek is. Neki nem kell business class gép, de azért nem is egy Asus X szériával fog rohangálni, hogy recsegjen, ropogjon. Hogy ne menjünk messzire, a dizájnerek, grafikusok is nagyon szeretik az almákat - oda is kell azért hardver. Valakinek nem elég jó, érthető, de ez nem jelenti azt, hogy csőlátással kellene élni.
Másfelől pedig ott vannak azok, akik egész nap meetingekre rohangálnak, akár 100 km-re is, ha úgy adódik és nekik sem jönne jól egy műanyag vacak, ott már azért jól jön egy erősebb ház, erősebb hardver, hogy ne kelljen fél órát várni egy nagyobb Excel sheet vagy ppt betöltésére. Oda a Spectre is tökéletes, ahogyan egy MacBook Pro is és ahogyan egy Dell üzleti noti is. Vannak szintek, ahol egyáltalán nem mindegy, mivel jelensz meg és ez nem azon múlik, hogy ki mennyire burzsuj,
Akik meg az előző csoporton belül mondjuk supportosok, azoknak meg olyan erő kell egy laptopba, ami megfelelő szinte bármilyen körülmények között.
És ez csak 3 példa a fenti hsz-ek mellett, de a kép ennél jóval árnyaltabb. Érdemes körülnézni a világban.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz QwErTy42 #147 üzenetére
Nem volt cél, ezt annyiszor leírtuk már, hogy csak na. Szerintem aki ezen a fórumon volt ezt már tudja.
-
QwErTy42
addikt
válasz hallador #146 üzenetére
A teljesítményen túl elfelejtetted megemlíteni, hogy egy business gép-re sokkal komolyabb a támogatás mind szoftveres, mind hardveres téren. Ugye egy almára nem tudsz venni 5 év NBD garit, mert nem létezik. A hasonló árú b.c. gépek alapból 3 év (Dellnél NBD) garival mennek, míg alma szaros egy év szervizpontossal szúrja ki a vásárló szemét.
Továbbá 5 év múlva emberi áron/könnyen elérhetően alkatrész sem lesz az almához, egy Dell-hez, Fujitsuhoz a gyártó még legalább 5 évig, ha nem tovább biztosít még alaplapot is.
Egy almát nem fogsz nagyon bővíteni, nem cseréled ki benne pik-pak a winyót, ramot ha valamelyik meghal. Nem tudsz kérni eltérő kijelzőkonfigurációt mint amivel az adott év modellje szerelve van. Egy business géphez legalább 3-4 féle kijelző érhető el. Továbbá nincsen az almára hardveres titkosítás, biometrikus azonosítás, dokkolhatóság, és a csatlakozókat is elég szűken mérik. Nincsenek egyedi BIOS megoldások, amiket a legtöbb vállalati környezet megkövetel. Ezen felül nincsen rá tanúsítvány, hogy milyen környezeti viszontagságokat bír ki (pl páratartalom, hőmérséklet, por, folyadék... stb.)....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
hallador
addikt
Elég ha csak egy Hyper-V, vagy VMware, vagy XEN vagy KVM rendszert építesz ki a noteboon, és a 16 GB hipp hopp nem elég, pláne, ha windows servereket teszel fel, mondjuk 8 - 10 kell egy Hyper-V esetén, ott a 16 GB már nem lesz elég minden esetbe.
Tudod van aki járkál meg mellette dolgozik is és ha egy mondjuk vSphere 6 komplett környezetet kell demózni az ügyfélnek, oda sem a 16 GB memória nem lesz elég, várj, a VMware Workstation kell hozzá, akkor a Mac sem. Na akkor +1 pont a Business Class-nak.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
Én pl járok rendezvényekre fénypultot kezelni. Erre van egy szoftver, a GrandMA on PC. Viszonylag kicsi a gépigénye, de a helyszín, ahol ezt be kell dugni az néha egy mező a sárban a színpad mellett, máskor meg 50 fokban a napon a porban kell dolgozni vele. Nekem erre a feladatra van egy gépem, amin semmi mást nem csinálok, kizárólag erre van: egy Thinkpad T400-as (korábban egy T60p volt). Ez egy Core2Duo alapú gép, nem mai csirke, de nagy felbontású, nappal is látható kijelzője van, a billentyűzetébe ha felül vizet öntesz, alul kifolyik és a gép megy tovább (volt szegény tesztelve), kibírja, ha leesik, kibírja, ha valaki rálép véletlenül, és ha valami mégis tönkremenne benne (mondjuk mert valaki belelépett a billentyűzetbe), akkor 4 csavarral 5 perc alatt ki tudom cserélni az adott alkatrészt, ami ráadásul bárhol könnyen és olcsón megvehető. Vehettem volna anno egy erősebb mondjuk Acer vagy Asus gépet ennyiért, hiszen itt csak a gép burkolatért fizettem extrát, de egy joghurtos doboz műanyagból hajtogatott Acer kb a harmadik ilyen rendezvény után nem kapcsolna többé be. Az extra teljesítményre nem volt szükségem, az extra tartósságra viszont igen.
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
_Berci_
aktív tag
Rem hamarosan kapunk 1--et
Nagy az Isten állat kertje, csak sajna nincs kerítés!
-
hallador
addikt
Ajjajj... Megfejtetted, most lebukott...
(#137) Saint_
Te meg mit járkálsz itt össze vissza...
[ Szerkesztve ]
-
#Chris
tag
válasz #06658560 #133 üzenetére
Macbook pro. 32GiB RAM minek egy notebook-ba? Ahova 32 GiB RAM kell, jó eséllyel asztalival és egy járkálós notival jobban jár az illető.
Napi 15 elvitel azt jelenti, hogy fél óránként elviszed. Most akkor dolgozol, vagy járkálsz?
10 éves gépet minek venni? Ráadásul dolgozni. -
törölt tag
Nézzük csak: melyik notebook bír két monitor kimenettel, s mellé minimum négy USB porttal? Valamint melyik consumer notiba lehet 32GiB RAM-ot pakolni? A milliónyi dugdosás akkor is ok, ha egy nap tizenötször kell elvinned a notit az asztalodtól? Az összes kábelt napi harmincszor dugdosni? Valóban jó megoldás.
Érdekes az is, hogy business notit lehet tíz évesen is venni úgy, hogy az jól működik. Az én hat éves otthoni consumer Acerem már eléggé viseltes e szempontból, a klavin van gomb, ami már kezdi megadni magát. Ellenben a régebbi business Acer még jól bírja. Lassabb, de jobban egyben van még.
-
-
#Chris
tag
válasz #06658560 #125 üzenetére
Közös ismertetőjegyük: csúnya és talán strapabíróbb, és az ára meg aránytalanul nagy (de hát business!!!, csak jó lehet...), de miért? Egy átlagos informatikai termék amortizációs ciklusa 3 év. 3 évet a legtöbb gép kibír. Strapabíróság. Nem a dolgozóé a gép vigyázzon rá (otthonra aki ilyet vesz, annak is elavult lesz...). Csúnya relatív, de a legtöbb ember szerint az... Ja és a dokkoló..., mert nehéz bedugni pár csatlakozót...
-
-
törölt tag
-
bepken
veterán
hát...kövezzetek meg, de szerintem nagyon csúnya szegény a logóról pedig ez a másik...izé jutott eszembe.
persze tiszteletben tartom azt, hogy másnak meg más az ízlése. ezt mind szigorúan magánvéleményként írtam le.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
fordfairlane
veterán
Ezen a téren szinte biztos, hogy finomítanak még, ugyanis nálunk a CPU-órajel a terhelés harmadik percétől 1,3-1,8 GHz között ingadozott, ami éppenséggel nem Core i, hanem inkább Core M szint.
És itt kábé el is veszítette az értelmét a 15 watt TDP-s proci. Lehet, jobban jártak volna egy 6th gen Core-M-mel és passzív hűtéssel...
x gon' give it to ya
-
hallador
addikt
válasz access_denied #119 üzenetére
Kérlek olvass vissza, nem írnám le még egyszer, köszönöm.
-
access_denied
senior tag
válasz hallador #111 üzenetére
"Ja ennyi erővel akkor hasonlíthatod az első notebookhoz is a többit nem? Mert azt nem az apple gyártotta."
Ennél a mondatodnál elbizonytalanodtam, hogy megéri-e egyáltalán válaszolni. Pusztán a kíváncsiság hajt, hogy ezzel a mondatoddal:
"Azért nem kellene itt trollkodni szerintem a szokásos apple f@szs@gokk@l, mert kb 10 éve még igaz volt ma nem az ennyi röviden. Nem rossz dolog a múltban élni, de ma már nem dívik...."
mire gondolsz?
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Nagyon szép meg jó hogy ilyet is tudnak, de szerintem koncepten kívül nem sok értelme van a mindennapokban. Gondolom elég sérülékeny, egy véletlen rossz mozdulat és bumm lőttek a félmilliónak.
Én is arra szavazok hogy egy notebook legyen jó masszív cucc, akár kilós hűtéssel.
(#29) hallador: Na ez meg már a ló túloldala. Ez már szerintem egy rendes PC ősszenyomorítva. Meg az ára sem gyenge Mondjuk a hw sem elavult.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zdanee
őstag
Azért tegyük hozzá, hogy az első Air a kritikán aluli 4200-as 1.8"-os ZIF HDD-jével és az ULV procijával nagyon "kompromisszumos" gépnek számított a maga korában (mondjuk irgalmatlanul lassú volt), és 2-3 évig nem is igazán lehetett hallani róla, csak afféle érdekesség szinten, minimális eladási mutatókkal.
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
hallador
addikt
Na ezzel semmi bajom nincs. Ez teljesen jogos. De az, hogy valaki majmol valakit az ebben az esetben nem teljesen jogos, és nem is gondolnám, hogy ez az összevetés kategória lenne. Ebben a notebook-ban semmilyen megoldást nem látok ami hajazna bármelyik apple termékre.
-
Tibi86
aktív tag
válasz hallador #114 üzenetére
Ugyanazon a piacon szerepel a Spectre és a Macbookok is, ebből kifolyólag szerintem nincs azzal semmi probléma, ha az emberek akarva-akaratlanul összevetik őket.
Sok ember számára talán azért is etalon az Apple, mert 2007 végén, 2008 elején mikor bemutatták az Air-t tényleges konkurencia hiányában elég nagyot ütött...
-
hallador
addikt
Egyre jobban hiszem azt, hogy valami Apple hater vagy, aki direkt nem akarja megérteni a dolgokat, plusz ráadásul tagadni próbálja a tényeket is...
Egyre jobban hiszem, ha az lennék nem lenne nekem is nem gondoltál erre? Csak mert nem kellene haterezni, meg trollozni, ha nem a Te véleményedet tolja valaki, nem gondoltál erre? Gondolom, hogy nem csak megkérdeztem.
Ultrabook... Mond ez Neked valamit? Mond, és neked?
Bár tudom, hogy igen, úgyis kitalálsz valami marhaságot, miért baromság hasonlítani, meg úgy különben is, minek mer egyáltalán bárki az Apple-re csak gondolni is...
Mint minden apple fan/kereskedő nincs ezzel semmi baj, hogy védesz valamit, de ennyire nem kellene szemellenzősnek lenni, mert kicsit fárasztó, hogy miden vékony notebook topikban megjelennek az apple fanok, és elmondják, hogy ez ez epple klón, még akkor is, ha igazából a vékonyságon felül semmi köze nincs semmilyen apple termékhez... Nincs ezzel tuti bajod azt látom...
Amúgy Te jós vagy vagy mi? Mert tudod mit fogok írni? Azért nem kellene itt trollkodni szerintem a szokásos apple f@szs@gokk@l, mert kb 10 éve még igaz volt ma nem az ennyi röviden. Nem rossz dolog a múltban élni, de ma már nem dívik....
-
Tibi86
aktív tag
Nagyon szépek a vonalai, de az arany "berakás" kegyetlenül bazárivá teszi az egészet.
Hiába no, azért designban/prémium érzeteben az Apple még mindig magasan veri a konkurenciát.Ja, a HP logó viszont patika lett!
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
válasz hallador #111 üzenetére
Egyre jobban hiszem azt, hogy valami Apple hater vagy, aki direkt nem akarja megérteni a dolgokat, plusz ráadásul tagadni próbálja a tényeket is...
Ultrabook... Mond ez Neked valamit? Bár tudom, hogy igen, úgyis kitalálsz valami marhaságot, miért baromság hasonlítani, meg úgy különben is, minek mer egyáltalán bárki az Apple-re csak gondolni is...Den Hadnagy: ami már korábban felmerült másban is itt, az valóban igaz, miért nem Core M procival gyártották, ha ezt is legalább annyira vissza kell vennie, és annak a TDP-je is alacsonyabb alapból...
MÁS: nem értettem a nagy csicsásságot meg a sok hasonlót, aztán rájöttem, hogy valószínűleg itt többen a speciális csicsakiadásokra gondolnak... Azért ne mossuk ennyire össze, maga az eredeti dizájn szerintem nagyon karcol, az arany-swarowsky cuccok meg másban sem tetszettek soha, mint ahogy a színarany Ferrari sem, de van egy olyan réteg, akinek már nincs mibe pakolni a lóvét...
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
válasz access_denied #108 üzenetére
Ja ennyi erővel akkor hasonlíthatod az első notebookhoz is a többit nem? Mert azt nem az apple gyártotta.
-
Den Hadnagy
senior tag
Lenyűgöző, de ehelyett a sukár színvilág helyett inkább valami titán/grafitszürke + fekete kombót szívesebben látnék. Amúgy ötös (csillagos lenne passzívan ).
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
hemaka
nagyúr
Nezegetni, kirakatba jo lehet, de majdnem hasznalhatatlan kategoria. Lassan ott tartunk, hogy 1Ghz-t sem tudnak majd a magok folyamatosan, mert ramentek a skinny oruletre a gyartok.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
moleculez
veterán
A szépség ugye szubjektív, nekem pont nagyon tetszik. Amit nem értek, az az hogy minek kellett core i-s proci, ha m-szintűre van korlátozva? Valamint minek kellett így kiadni tesztelőknek, ha nem végleges a teljesítmény, küldhettek volna egy dummyt, hogy ilyen lesz a ház+klavi, a többi majd később. De amúgy mérnöki csoda, hogy ekkor méretbe ilyen konfigot bepakoltak. Jöhetne egy kevésbé anorexiás változat, jobb hűtéssel, amit hajtani is lehet. Csatlakozók az megint más tészta, gyakorlatilag mindenhez átalakító kell, mert alig vannak Type C perifériák, kiegészítők, kütyük a piacon. Szóval figyelni kell arra is hogy meglegyen, ha megyek valahova. (kicsit olyan mint anno megnemmondom melyik macbook amit egy borítékból vettek elő a bemutatón. Aztán a net tele a paródiákkal, hogy mellé rakják a töltőt, optikai meghajtót, aztán máris nem fér bele)
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
hallador
addikt
válasz #57919488 #104 üzenetére
Ok, csak azt nem értem, miért kell mindjárt az apple-vel előjönni, mikor köze nincs semmilyen szinten az apple-hez ennek a gépenek, sem a kinézete, sem a billentyűzete, sem a kijelzője sem a zsanérja semmilye nem hasonlít az apple-hez, akkor miért is kell ezt az air-hez, vagy a macbook-hoz hasonlítani, semmi köze hozzá? Csak kérdezem, mert kb ez volt a hozzászólás lényege vagy tévednék?
(#105) F34R
Nálam is kiesik pl. Én sem ezt venném.
[ Szerkesztve ]
-
hallador
addikt
-
hallador
addikt
Tényleg? Hozz már légyszi példákat? Mert ez nekem kicsit annak tűnik, hogy nem láttál még elég notebookot, és az a helyzet, hogy azért vannak ilyen áron ugyanolyan notebookok is. Ha pedig a business classt nézem, akkor az apple azért messze van a jótól.
-
access_denied
senior tag
Én is ezen a téren dolgozom és már csak az eszközök száma miatt is naponta találkozok vírosokkal. Félreértések elkerülése végett semmiképp sem szeretnélek meggyőzni, de a cikked után neked is ajánlom figyelmedbe a korábban is linkelt cikket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Eladó Dell XPSL701X/17,3"/i7-720QM 4x2.8GHz/8GB RamDDR3/3GB GPU 445M/240GB SSD/Eredeti WIN10HOME/!!!
- Eladó /HP ProBook 455 G3/AMD A8-7410 APU 4x2.2 GHz/ 4GB DDR3L/ Win 10 Pro/!!!
- Eladó/Dell Latitude E5470 Notebook/I5-6350U/8GB DDR4/Win 10Pro/14" HD/!256GB SSD/!!
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
- Dell Precision 7530/15.6"4K/i7-8850H/32GB DDR4/1TB SSD/4GB Nvidia P1000/Magyar billentyűzet!
- Dell Inspiron 8.gen I5 + Radeon 530 2GB VGA
- HP ProBook 640G5 Core i5 8.gen notebook
- Garanciás Acer Predator I7 - 32GB - RTX 3070 - 15.6" QHD
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest