- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hallador #161 üzenetére
Az a baj, hogy nem definiáljátok hogy mi az a "munkagép", mire való ezért is lehet rajta összeveszni. Ez itthon amúgy is túlzottan is misztifikálva van.
A legtöbb felhozott érv mellette általában 5 perc alatt cáfolható.
Pl. akár 5-8 év garancia, nagyon jó kár hogy azok a cégek akik üzleti laptopokat használnak általában 2 évente (max 3) cserélik őket.
Strapabíróak elviselik hogy naponta tucatszor nyitogatják a meetingeken, ez is fontos, kár hogy aki naponta tucatszor meetingre rohangál azt általában managernek hivják és sokkal fontosabb a laptop megjelenése mint hogy be lehet-e verni vele egy szöget (sőt ki is néznek jobb helyeken ha odaállítasz egy sokkilós téglával).
Tudjon akár 10 vmwaret is elfuttatni, ez is nagyon fontos, de erre már akkor asztali gép, és a fentiekből következik hogy általában nem az rohangál naponta tucatszor meetingekre akinek amúgy 10 vmware-t kell futtatni a gépén.Ez persze nem azt jelenti hogy az üzleti notiknak ne lenne létjogosultsága meg felhasználási területe, csak ahogy mondtam, ez erősen el van túlozva (általában minden itthoni notebook topicban).
(ui: ha viszont használt laptopokról beszélünk, ott ennek ellenkezője igaz, ott olcsóért kaphatsz nagyon jó laptopot ha ilyet választasz. De új laptopként a legtöbb esetben massziv ráfizetés, kivéve ha abba a pici százalékba esel akinek pont minderre tényleg szüksége van. Persze ez csak az én véleményem.)
-
access_denied
senior tag
válasz
hallador #154 üzenetére
Nincs nagy érkezésem a háború és békéhez, lényeg:
vmWare rendszermérnök vagy? Gratulálok, borzalmasan bonyolult dolog, nekem a munkám részének kb. 1%-át sem teszi ki, annyit kell foglalkozni vele.
"Na ja pláne, ha egy olyan nagyvállalathoz mész bemutatni, mondjuk, ahol nincs net, nincs 3g és nincs seemi sem (MVM)"
Az már aztán komoly egy cég, ahol se net, se 3g. Az meg még komolyabb, ha neked sincs.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
hallador #151 üzenetére
figyeled, hogy nem munkáról, hanem átlagfelhasználásról beszélek?!
Mert mit csinál egy átlagfelhasználó? Böngészik, emailezik, néha ír egy hivatalos levelet amit kinyomtat, vagy tovább küld, videót néz (azt is leginkább YT-n tehát streamelve). Játszani FB-n belül szokott valószínűleg. Esetleg képeket szedbe a telefonról, fényképezőről ebben a photos még segít is neki. Hát zenére az iTunes egy sz@r... de azért hallgatni lehet rajta.
Szóval, miért kell ehhez windows?Persze aki olyan programokat használ ami csak windowsra van, szüksége van a teljese MS Office csomagra, meg kompatibilis akar lenni a kollégáival annak nem alma kell, munkára az pár kivétellel (DJ, grafikus -bár ez is lassan megdőlni látszik, zenész) WIN való.
Amúgy ez a business class laptop is egy nagy humbug az utóbbi időben. A különbség tényleg annyi szokott lenni a legtöbb gyártónál, hogy matt a kijelőz és rondább a müanyag, jobb esetben adnak valami extra szerviz/csere garanciát is. Ahol már van dock lehetőség azok már igen komoly és borsos árú business gépek, nem tudom más cégeknál hogy van, nálunk nem igazán jellemző hogy egy bizonyos összeg fölé menjenek.
-
access_denied
senior tag
válasz
hallador #146 üzenetére
A Macbook és egy üzleti notebook felhasználási terüelete egészen más. Te kritizáltál, hogy hogyan lehet a cikkben látható notit egy Macbookkal összehasonlítani, ehhez képest ott tartunk, hogy üzleti notit hasonlítunk össze Macbookal. Kissé nevetséges. Az ilyen notikhoz, mint ez a HP, nincs dokkoló, max port replikátor, mert ez sem üzleti célú noti.
Virtuális környezet. Abszolút életszerű, hogy egy egy diszkes rendszeren 8-10 virtuális gépet futtatsz. A diszk performanciád egészen biztonsan elégséges lesz, kimész az ügyfélhez, várjon, elindítom a szervereket és kb. fél óra múlva folytassuk a megbeszélést. Látszik, hogy soha nem voltál ilyen bemutatón. Prezentáció, vagy kapcsolódás VPN-en, akárhogy egy demó környezethez és ott be lehet mutatni lagmentesen, hogy miről szól a virtualizáció.
Ja, és nem csak vmWare Workstation létezik a világon. Szerintem nem volt közöd semmilyen OS X rendszerhez, ismeretanyagod kevés, és ez nincs párhuzamban azzal a magabiztosság amivel itt előadod magad.
És még mindig nem olvastad el azt a cikket sem amit linkeltem, pedig érdemes lenne javítani a látókörön.
-
QwErTy42
addikt
válasz
hallador #146 üzenetére
A teljesítményen túl elfelejtetted megemlíteni, hogy egy business gép-re sokkal komolyabb a támogatás mind szoftveres, mind hardveres téren. Ugye egy almára nem tudsz venni 5 év NBD garit, mert nem létezik. A hasonló árú b.c. gépek alapból 3 év (Dellnél NBD) garival mennek, míg alma szaros egy év szervizpontossal szúrja ki a vásárló szemét.
Továbbá 5 év múlva emberi áron/könnyen elérhetően alkatrész sem lesz az almához, egy Dell-hez, Fujitsuhoz a gyártó még legalább 5 évig, ha nem tovább biztosít még alaplapot is.
Egy almát nem fogsz nagyon bővíteni, nem cseréled ki benne pik-pak a winyót, ramot ha valamelyik meghal. Nem tudsz kérni eltérő kijelzőkonfigurációt mint amivel az adott év modellje szerelve van. Egy business géphez legalább 3-4 féle kijelző érhető el. Továbbá nincsen az almára hardveres titkosítás, biometrikus azonosítás, dokkolhatóság, és a csatlakozókat is elég szűken mérik. Nincsenek egyedi BIOS megoldások, amiket a legtöbb vállalati környezet megkövetel. Ezen felül nincsen rá tanúsítvány, hogy milyen környezeti viszontagságokat bír ki (pl páratartalom, hőmérséklet, por, folyadék... stb.). -
-
access_denied
senior tag
válasz
hallador #111 üzenetére
"Ja ennyi erővel akkor hasonlíthatod az első notebookhoz is a többit nem? Mert azt nem az apple gyártotta."
Ennél a mondatodnál elbizonytalanodtam, hogy megéri-e egyáltalán válaszolni. Pusztán a kíváncsiság hajt, hogy ezzel a mondatoddal:
"Azért nem kellene itt trollkodni szerintem a szokásos apple f@szs@gokk@l, mert kb 10 éve még igaz volt ma nem az ennyi röviden. Nem rossz dolog a múltban élni, de ma már nem dívik...."
mire gondolsz?
-
Tibi86
aktív tag
válasz
hallador #114 üzenetére
Ugyanazon a piacon szerepel a Spectre és a Macbookok is, ebből kifolyólag szerintem nincs azzal semmi probléma, ha az emberek akarva-akaratlanul összevetik őket.
Sok ember számára talán azért is etalon az Apple, mert 2007 végén, 2008 elején mikor bemutatták az Air-t tényleges konkurencia hiányában elég nagyot ütött...
-
FefeeX
veterán
válasz
hallador #111 üzenetére
Egyre jobban hiszem azt, hogy valami Apple hater vagy, aki direkt nem akarja megérteni a dolgokat, plusz ráadásul tagadni próbálja a tényeket is...
Ultrabook... Mond ez Neked valamit? Bár tudom, hogy igen, úgyis kitalálsz valami marhaságot, miért baromság hasonlítani, meg úgy különben is, minek mer egyáltalán bárki az Apple-re csak gondolni is...Den Hadnagy: ami már korábban felmerült másban is itt, az valóban igaz, miért nem Core M procival gyártották, ha ezt is legalább annyira vissza kell vennie, és annak a TDP-je is alacsonyabb alapból...
MÁS: nem értettem a nagy csicsásságot meg a sok hasonlót, aztán rájöttem, hogy valószínűleg itt többen a speciális csicsakiadásokra gondolnak... Azért ne mossuk ennyire össze, maga az eredeti dizájn szerintem nagyon karcol, az arany-swarowsky cuccok meg másban sem tetszettek soha, mint ahogy a színarany Ferrari sem, de van egy olyan réteg, akinek már nincs mibe pakolni a lóvét...
-
FefeeX
veterán
Rohadt sokat kell magyarázni egy Mac működését, kezdjük ott, hogy ez tényleg OOB működik a Wines beállításkényszerekkel szemben. Ráadásul a Win7-->Win8-->Win10 beállításait is újra kellett tanulni minden alkalommal...
Az meg, hogy volt már rá évente 1-1 speciálisan behúzható "vírus", mert ugye azért maradjunk abban, hogy a hagyományos értelemben terjedő vírusok OSX alá nem léteznek, megint nagyon messze van a Windowshoz képest; és egyébként a Linux alá is van annyi féreg és sebezhetőség, mint az OSX alá, de igen, ilyen szempontból a linux is sokkal jobb rendszer, mint a Windows.
4!!! kollegámnak kellett rendberaknom a gépét 2 hónap alatt, mert Win10 alatt behúztak valami szart, ami a böngészőket korrumpálja, nem tudsz keresni, stbstb.
Nem ezért nem tudod meggyőzni a magyarokat arról, hogy használjanak OSX-et, hanem mert az átlagfizetéshez képest a Mac (amin elérhető az OSX tisztán) rohadt drága. Plusz, mert nem is akarok én pl személy szerint meggyőzni senkit arról, hogy mit használ vagy használjon, mindenki használja azt amit jónak talál.
Magnat: azért általában nem az oprendszer a hibás egy vírus vagy egyéb féreg terjedéséért, hanem maga a felhasználó. Emellett nem feltétlen azért több a Win alatt a fertőzés, mert a Win szarabb, egyszerűen csak sokkal elterjedtebb.
Egyébként soha nem éreztem cikinek egy almás cuccot sem. Illetve ez ebben a formában nem igaz. Ha valakinek olcsó, igénytelen, szakadt ruházata van, de van hozzá új ájfónja, azt cikinek érzem egy rövid ideig, de igazából annyira nem érdekel, hogy különösebben foglalkozzak vele. Mondjuk egyébként ilyen szempontból ugyanez van egy Galaxy S6-S7, LG G4 és más egyéb felsőkategóriás telefon esetében is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest