Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Halkow.

senior tag

válasz stevve #185 üzenetére

Tudom! Jómagam is egy Latitude E6320-at használok, hát mit ne mondjak még nem hagyott cserben :), bár szívesen lecserélném egy modernebb ips paneles variánsára.

• sad_Vamp

őstag

válasz stevve #185 üzenetére

épp ezért nincs is értelme hasonlítgatni.... de a PH-n sokan ebbe a hibába esnek máskor is.

“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

• Dr. Akula

félisten

válasz stevve #181 üzenetére

Azt hogy hiába "csak azt a 3 évet kell kibírnia", azt nem mindegy hogy a júzernél vagy a szervízben tölti. BC-nél leginkább a júzernél, ezt kell benne megfizetni. A konzumerrel meg úgy van a gyártó hogy nem baj ha beszarik, majd sorban állnak vele a szervízben aztán majd lesz valami, olcsóbb a júzert szopatni, tákolgatni a cuccot mint minőségi alkatrészekre költeni alapból.

• Dr. Akula

félisten

válasz stevve #156 üzenetére

Azért nem mindegy hogy azt a 3 év garit végigműködi a gép, vagy végigszervizeli. Ez a különbség a BC és a konzumer közt. Olyanokról nem is beszélve hogy konzumernél mikor volt szempont régebbi oprendszerek támogatása (driverek!), BC-nél alap. Céges hálón nem lesz win10 csak azért mert mást nem tud kezelni a gép.

(#163) sad_Vamp:
    Ez azért fordulhatott elő, mert az Acernek NINCS business class sorozata. A TravelMate - hiába szeretnék azt hinni - nem az. Sajnos volt hozzá szerencsém, meg a "szervíz"ükhöz is.

[ Szerkesztve ]

• Dr. Akula

félisten

válasz stevve #152 üzenetére

"otthon, utazás közben filmezni, netezni tök mindegy"
    Legalábbis annak aki jobban szeret szervízbe rohangálni, mint csupán használni a gépet. BC notival még nem volt olyan problémám, ami nem szimpla "beszart az x alkatrész, ki kell cserélni", a haverok konzumer vackaival meg csupa olyan parajelenségeket látok, amikből egy új blair witch projectet lehetne készíteni.

törölt tag

válasz stevve #175 üzenetére

"Minden szoftverfejlesztő, dizájner, grafikus, menedzsment cég tudja, hogy mit akar és azt veszi."

+1. Ezért mondtam hogy definiálni kellene a munkagép vagy business gép fogalmát.

Egyszerüen egy grafikus elsírná magát ha meglátná akármelyik klasszikus dell vagy lenovo munkagép kijelzőjét (mert ugye ezekbe még a mai napig a létező legeslegócskább paneleket szerelik, nem is értem...), minth ahogy egy szoftverfejlesztő is ha valami állandóan túlmelegedő, throttlingoló gépen kellene fejlesztenie.

Amúgy, szerintem sok esetben cégeknek is ráfizetés ez. Nálunk (egy szoftverfejlesztő cég) mindenki dell munkalaptopot kapott. Na most ezek a laptopok kb. idejük 99%-ban az asztalon csücsülnek egy dokkolóra dugva. Értelme nem sok, maximum annyi hogy ugye laptop tehát hazavihetem ha otthonról akarok dolgozni, de a f@szom sem cipel haza naponta egy 3 kilós gépet...

• access_denied

senior tag

válasz stevve #156 üzenetére

Adom. Itt az aprón is vannak Lenovo X220 230-ak 100 alatt, szerintem nagyon jó vétel. Igaz vaskosabb mint az x240, de minőségi bill, kialakítás stb.

• hallador

addikt

válasz stevve #152 üzenetére

Pontosan így van, amint az alma-t egy PC-nek tekintjük (hiszen ők alkották meg a fogalmat magát is), akkor már is kiderül, hogy nem egy külön világ, csak máshogy gondolnak dolgokat.

(#153) access_denied

A Macbook és egy üzleti notebook felhasználási terüelete egészen más.

Ezt tudjuk, és akkor most?

Te kritizáltál, hogy hogyan lehet a cikkben látható notit egy Macbookkal összehasonlítani, ehhez képest ott tartunk, hogy üzleti notit hasonlítunk össze Macbookal.

Ezt amúgy tuti nekem akartad írni? Vagy nem tudom, ki hasonlította a MacBook-ot egy üzleti géphez? Vagy tőlem láttál ilyet itt? Szerintem nem nekem akartad ezt írni.

Virtuális környezet. Abszolút életszerű, hogy egy egy diszkes rendszeren 8-10 virtuális gépet futtatsz.

Igen az jelenleg az egy terás 850 Pro ssd-men van egy Hyper-V, és egy VMware vSphere 6 környezet is. Mi a probléma vele?

A diszk performanciád egészen biztonsan elégséges lesz, kimész az ügyfélhez, várjon, elindítom a szervereket és kb. fél óra múlva folytassuk a megbeszélés. Látszik, hogy soha nem voltál ilyen bemutatón.

Egy ha már minősítesz érts hozzá, ha nem értesz hozzá, akkor meg ne minősíts, mivel jelenleg VMware rendszermérnök vagyok, és 6 éve VCP lehet logy többön voltam mint Te, de ha már ekkor a mellény mesélj már neked milyen tapasztalataid vannak Virtualizáció terén mert látom szaki vagy...

Prezentáció, vagy kapcsolódás VPN-en, akárhogy egy demó környezethez és ott be lehet mutatni lagmentesen, hogy miről szól a virtualizáció.

Na ja pláne, ha egy olyan nagyvállalathoz mész bemutatni, mondjuk, ahol nincs net, nincs 3g és nincs seemi sem (MVM) pl. Na ott hogyan valósítod meg ezt? Mert voltam 3 - 4ilyen cégnél, ahol azt mondták, hogy akkor szeretnék látni a rendszert, meg nyomogatni is, de sem erőforrást nem adnak, sem pedig vpn nincs, akkor jön a notebook.

Ja, és nem csak vmWare Workstation létezik a világon.

Meséld el szépen, hogyan futtatsz egy MMU környezetet más kettes típusú virtualizáción, úgy, hogy a 64 bites virtuális gépek is fussanak virtualizálva. Kérlek, mert izgatott vagyok.

Szerintem nem volt közöd semmilyen OS X rendszerhez, ismeretanyagod kevés, és ez nincs párhuzamban azzal a magabiztosság amivel itt előadod magad.

Na akkor olvass vissza, vagy a lustaság fél fikázás.

És még mindig nem olvastad el azt a cikket sem amit linkeltem, pedig érdemes lenne javítani a látókörön.

Te is jós vagy a másik maces kollégádhoz hasonlóan, mert szerintem Neked fingod nincs a virtualizációról ez 100 km-rről látszik, de ne aggódj nem vagy egyedül, a hülyeség erősít, csak nem biztos, hogy jó a vége.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés