- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ocsisajt
őstag
bocsi a forumtarsaktol a sok offot es ''verlazitast''
-
_ocsisajt
őstag
jo legyen igazad, de meg ha megengeded en meg megtartom a lapomat es vele a sata viynomat, mert meg tok jol elvagyok vele... divat ide-oda...
nem is merek beszelni arrol, hogy 3 evnyi SCSIzas utan(megintcsak floppy rulz) nekem nem volt megintcsak zsenant a floppyt hasznalnom...
sooot ha valtok a64re, olyan lapot keresek ami nem a gagyi nativchipsetes satara epulnek, hanem markasabb vezerlovel lesznek integralva, oda megint kelleni fog a floppy...
plane nem merek beszelni, hogy megint visszavagyodom a scsihoz es kiszemeltem magamnak egy pci-e scsi kartyat(vegre pci-evel ki tudom hasznalni a savszel miatt a z u320at raidben, mertugye a gagyi desktop lapokon nincs pci-x igy az elozo kartyaim is PCI limitesek voltak))
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
válasz
_ocsisajt #37 üzenetére
Azért kell belekötni, mert ahogyan a natívan SATA-t nem támogató chipsetek, úgy a floppy is végérvényesen kiment a divatból (vagy inkább a közhasználatból), követte az ISA bővítőkártyáka, és a következő áldozat a sima PCI lesz. Amúgy ha mindenáron a floppy mellett érvelsz, akkor említsd meg a könyvelőprogramok (vagy egyéb programok) lemezre archiváló képességét (bár ebből is láttam már olyat, ami USB-re tudott menteni).
-
_ocsisajt
őstag
jahesigen le a floppyval mert ez a meno
-
westlake
félisten
válasz
YODA mester #28 üzenetére
ugye ezt most nem kerdezted komolyan?
lehet, hogy cpu teljesitmenyben csak a mhz kulonbsegek lesznek, de a memoriateljesitmeny tobblet mindenfelekeppen meg fog mutatkozni -
_ocsisajt
őstag
válasz
_ocsisajt #27 üzenetére
poen az egeszben, hogy nemreg felhiv egy regi osztalytars, hogy segitsek neki, mert vett sata viynot es nem latja a telepitesnel az xp ... mondom nah mondjad miylen llapod van, erre o pontosan benyogi az en lapom tipusat, nagy rohoges, aztan megcsinnaltam neki is a floppy lemezt
-
rudi
nagyúr
válasz
_ocsisajt #27 üzenetére
Ahol a chipset natívan kezeli az SATA-t (kivétel ezalól talán az az egyetlen példa, amit felhoztál) ott nem gond a windóz telepítés. Az, hogy a nevezett chip kártyán, vagy a nyákra nyomva van jelen hótmindegy; mindkét esetben PCi buszon lógó ''kiegészítőkártyának'' látszik, szóval driver kell neki.
-
YODA mester
senior tag
Szerintetek verni fogja a 939-es platformokat..?
-
_ocsisajt
őstag
aha!!! akkor rakjal fel legyszike promise 376os MSI NFORCE2es lapon SATAn csucsulo SATA viynora xpt... megnezem!
sok sikert
szerk: integralt a promise vezerlo a lapon, tehat nem kartya, csakhogy ne kossel bele, iylen lapom van amugy
(MSI K7N2 Delta-ILSR)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
szerintem ugyanazt jatszak el, mint anno az intel a socket 479-el.. a 478-hoz kepest csak egy + lab kerul be, megsem lehetett megoldani, hogy a sima 478-as socketbe egy az egyebe belemenjen.. pedig en megprobaltam meg azt is, hogy elhajlitottam egy dothan proci bizonyos +1 labat es belepasziroztam egy 478-as lapba.. sajnos nem post-olt be
-
_ocsisajt
őstag
egy dolgot minden floppyellenzo elfelejt...
(nem a magam neveben beszelek)nem mindenki slipstreambajnok, hogy benyalja a SATA drivereit a windozikszpe bootcdjebe...
hogyan telepit egy tok faparaszt 1.0s juzer, ha sata viynoja van es oylan vezerlo van a lapon(vagy ext. card akar uj SCSI!!!) amit nem ismer fel az xp??? marpedig ha satara/scsira akarsz rakni rendszert, akkor elengedhetetlen a floppy... -
-
dilikutya
Az a nyár még jó messze van... -
ngabor2
nagyúr
az ac freezer64 1-fogas. talán jó lesz rá...
amúgy az intel is eljátszotta annak idején ezt. elképzelhető, hogy egyes lapgyártók a régi hűtőkerettel fogják kiadni a lapot? vagy ezt az amd ''tiltja''?
sn00k: egyre kevesebb. a mostaniak már ''bárhonnan'' (értsd: cd-ről) be tudják olvasni, sőt, oprendszer alól is lehet biost frissíteni. sőt, egyes manualok szerint a floppys megoldás ellenjavallt. legalábbis az én gigabyte lapomnál csak mint utolsó, de nem ajánlott lehetőségként volt ott a közvetlen floppys lehetőség.
[Szerkesztve] -
Vannak olyan deszkák, ahol a bios frissítésnél szükség van, még a floppy meghajtóra... nem?
Amúgy tényleg nem sok értelme van már... -
rudi
nagyúr
Az összes komolyabb A64 hűtő két csavaros, a kisebbek meg általában az AMD alap beakasztós rászorítós megoldását használják, ami 3-fogas. Ha megnézed az anandos linket, ott látható, hogy biztos ami biztos alapona keret sem négyszögletes, hanem lecsaptak a sarkából. Ezzel a bordagyártókkal is kiszúrtak.
-
rudi
nagyúr
A DDR2 slotok a CPU-ba integrált memvezérlő miatt vannak olyan közel. A hasonló megoldású VGA-kon is közelebb kerültek a GDDR3 (egyfajta DDR2 variáns ez is) modulok a CPU-hoz.
A 6 SATA-t natívan a chipset kezeli. Tudtommal annyira azért nem jó az NV SATA megoldása viszont most megvették az ULi-t aki jókat szokott csinálni ezen a téren.
Ha a chipsetnél (úgy mint az nForce 4 430-nál) áttérnek 0,09-es gyártási technológiára, akkor elég lesz a passzív hűtés is. Ha marad a többi nForce 4 0,13-as csíkszélessége, akkor továbbra is kellhet aktív hűtés.
Tényleg egy IDE csatorna maradt, gondolom az optiaki meghajtók miatt. Ma már nem nagyon érdemes PATA merevlemezt venni, viszont optikai meghajtóból nem nagyon jönnek az SATA-sok. -
Dilikutya
félisten
Egy csöppet valóban közelinek tűnik.
Két IDE csatorna bőven elég az optikai meghajtóknak, 2-nél többet aligha használ egy átlag user. És gondolom, lassacskán a gyártók már a SATA csatolójú meghajtókat részesítik előnyben. Ezek a lapok nem nekünk készülnek. Bár aki most vesz gépet, annak tökmindegy, milyen csatoló van rajta, egyszerűen olyan meghajtókat vesz hozzá.
westlake: akkor nyár vége, ősz eleje, közepe...
ftc: Gondolod, hogy az USA-ban is ugyanaz a helyzet, mint nálunk?
Kriza: Jaja, manapság aki ilyen gépeket vesz, annak ott az USB-s pendrive. Idővel oda is betör majd, ahol még a floppy az elterjedt. Bár most így hirtelenjében lövésem sincs, hol használnak még mindig floppy-t.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
1 PATA irtó kevés-arra nem gondoltak a gyártók még hogy joformán sehol nem kapni SATA-s optikai meghajtót?
A hútésre.A legtöbb ember a gyári hűtővel hűti a procit,ami valjuk be nem is hangos.
Én már nagyon várom és azt el leszek egy konfiggal 2 évig. -
TeeJay
félisten
felőlem kiszoríthatják de nézd meg hogy floppy csatlakozó még mindig van és ki a fene használ még manapság olyat?
(nekem úgy 4éve tönkrement a floppy és kihajítottam, tehát azóta nem láttam floppyt)
szerintem 1 ide csatorna még sok sok ideig lesz a lapokon.
amúgy kiszoríthatják csak akkor minden Optikai drive legyen SATA csatis és minden oké -
TeeJay
félisten
az alaplapon a memória helyek és a proci nincs túl közel egymáshoz?
a 6 SATA csatit az Nvidia chipset biztosítja ugye? akkor gondolom nincs is szükség kiegészítő sata chipre további portok gyanánt(amúgy mennyire jó ez a Nvidia féle SATA megoldás?)
harmadik hogy vajon a chipset hűthető majd passzívan?
negyedik hogy csak 1 IDE port van? (pl optikai meghajtóknál elég gáz ha csak 1 IDE port van)
amúgy tetszik szóval remélem mihamarabb lemegy az ára és akkor jövőre már ilyennel gépezhet mindenki -
Azt megtudná valaki mondani, hogy boltba mikor lesz kapható?
A ddr2-es ramok, azok újak lesznek vagy ugyan azok, mint amik most kaphatók? -
rudi
nagyúr
Jó nagy köcsögség az AMD-től, hogy egy pár filléres alkatrésszel inkompatibilissá tették az összes jelenlegi hűtővel, nagyon ''felhasználóbarát'' ez a húzás, nálam máris kapott az új platform egy masszív fekete pontot. Kicsit közelebbi képek [link]
-
és ugyancsak szembeötlő a négy Serial ATA port is
Ami mellett két másikat még szintén elrejtettek...
Elég jónak tűnik viszont chip elhelyezése, kis szerencsével akár még passzív is lehet... [/álmodikanyomor]. -
Tacso
aktív tag
Látom módosúlt a procihűtő felfogatására szolgáló keret is: tetszik, hogy 4 csavar fogja fogni a hűtőt (csak masszívabb mint a mostani), viszont nem lesz kompatiblis a mostani S754/S939 hűtőkkel...!
Szóval ismét ''-1 bőr'' a Userekről!
-
Kriza
őstag
[szerkesztve]
Bocsesz... elnéztem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Képek az MSI előkészületben lévő K9N Platinum lapjáról.
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest